Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły Kraków, Centralna Liga Juniorów, pozostałe grupy wiekowe. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=920)

Karherop 12.08.2012 16:30

poza tym gralismy od 30 min w dziesitke , nie zapomnijmy o tym

najm 12.08.2012 19:27

Nasi juniorzy w copa del Agatha dziś przegrali oba mecze 0;4 z Chille u-19 i 0;3 z Genkiem. Truniej wygrał Feyenord w karnych (jedyny zespol z ktorym Wiślacy wygrali, 3;0 :P)

xanti1906 12.08.2012 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1268397)
ty czytasz co piszesz smutny koleżko czy tylko tak .......isz?

Czytam i wypraszam sobie mówienie do mnie per smutny koleżko.

TOMEK 11 12.08.2012 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1268510)
Czytam i wypraszam sobie mówienie do mnie per smutny koleżko.

jeśli sam nie doszedłeś do tego wniosku to oświadczam Ci, że .......isz głupoty

xanti1906 13.08.2012 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1268519)
jeśli sam nie doszedłeś do tego wniosku to oświadczam Ci, że .......isz głupoty

Jeżeli nie przeszkadza Ci mizeria w naszym klubie to ja nie mam nic do tego. Z pozoru nic wielkiego, porażka z jakimś Zagłębiem w mało poważnych rozgrywkach, ale ci goście z założenia to rezerwowi i kiedy wchodzą na boisko mają zrobić różnicę. Jednak ryba psuje się od głowy i góra musi to zrozumieć i zacząć działać, jeżeli w ogóle chcą znowu z Wisły zrobić mistrza-hegemona, bijącego się o LM. Tyle ode mnie w tym temacie, hejtuj.

dadek 14.08.2012 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1268521)
Jeżeli nie przeszkadza Ci mizeria w naszym klubie to ja nie mam nic do tego. Z pozoru nic wielkiego, porażka z jakimś Zagłębiem w mało poważnych rozgrywkach, ale ci goście z założenia to rezerwowi i kiedy wchodzą na boisko mają zrobić różnicę. Jednak ryba psuje się od głowy i góra musi to zrozumieć i zacząć działać, jeżeli w ogóle chcą znowu z Wisły zrobić mistrza-hegemona, bijącego się o LM. Tyle ode mnie w tym temacie, hejtuj.

mogą dostawać baty po 7-0 co tydzień byle dali 2-3 zawodników do pierwszego zespołu za jakiś czas, tyle w temacie....

Natkan 15.08.2012 13:05

Dostawać baty to mogą w juniorach póki się jeszcze uczą w ME powinni już coś reprezentować więc wyniki są już ważne i pokazują na jakim są poziomie.

Karherop 15.08.2012 14:36

Troche mamy teraz , przynajmniej na papierze niezły burdel w ME oraz w juniorach starszych . Nasza kadra ME liczy obecnie 11 zawodników , Juniorzy starsi 13 . Istnieje zatem pytanie po cholere tworzyć dwie oddzielne sekcje dla tak małych grup .

Kadra pierwszej drużyny liczy obecnie 30 zawodników . 11 z nich jest w wieku młodzieżowym . Właśnie z tej grupy co tydzień powinny grać spotkania chłopaki w lidze młodej ekstraklasy i.. tak w rzeczywistości jest . Natomiast na terningach drużyny Kulawika jest 10 osób , gdzie tu logika ? chyba ze konieczne są etaty dla 4 osób . Wychodzi później że mamy 1 trenera na trzech zawodnikó
Na moje oko powinniśmy mieć szeroką kadrę juniorów starszych , co zdolniejsi powinni lądować na treningach w 1 drużynie , natomiast sekcja treningów młodej powinna ulec zlikwidowaniu .

A jeśli ktoś za stary na treningi w 'juniorach ' , zaś zbyt nieopierzony by trenować z dorosłą Wisłą , to powinien się z nią pożegnać.

grogoriogreg 15.08.2012 15:07

Plusem obecnej sytuacji jest fakt, iż tak wielu młodych na co dzień trenuje z pierwszą drużyną, te treningi dadzą im o wiele więcej niż rywalizacja z rówieśnikami. Nie "siedzę" na bieżąco w sytuacji MESY, ale chyba drużyna Kulawika gra tym samym ustawieniem co 1 skład, oby to wszystko było ułożone.
W końcu nasza MESA to zawodnicy z których faktycznie realnie może coś wyrosnąć, a co do treningów MESY to nie ma się czego obawiać o niedobór zawodników, na zgrupowaniu przedsezonowym było ponad 20 zawodników:
Sypniewski – Kościelniak, Fudali, Downar - Zapolski, Ślęczka – Bartoszewicz, Brud, Ferens, Straus – Termanowski, Zając T.
Grali także: Zając M., Tomalski, Karłowicz, Pułka, Mordec, Bierzało, Oleksa, Michalski, Moskal i Czapa
,
to są albo piłkarze z MESY albo z juniorów starszych. Idąc dalej rocznikami, to informacje na oficjalnej stronie nie są na pewno aktualne, akurat z zawodnikami 15-16 lat w dół jest przeważnie nadmiar to myślę - ale pewien nie jestem- że w końcu wygląda to jakby było robione z głową, więc bez obaw, powinniśmy sę interesować wynikami, czy grą drużyny z Młodej ekstraklasy i póki co źle nie jest.

riv 28.08.2012 18:23

Wie ktoś co się dzieje z Pułką? Ładnie grał w młodej i sparingach w zeszłym sezonie, włączono go do kadry 1 zespołu a teraz znowu zesłali do mesy.

Karherop 09.09.2012 15:14

młodzi ładnie pojechali Bełchatów , 4-0

warto zwrócić uwagę , że praktycznie cały skład był młodzieżowy, jeden zawodnik powyżej 20 lat! Quioto :

Kocoń(19) – Kolanko(17), Lepiarz(18), Uryga(18), Żemło (17) – Downar-Zapolski (18) (46’ Piwowarczyk (19) ) – Stolarski(16), Buras (18)(61’ M. Michalski (19)), Czapa (18) (46’ Pułka (19) ), Quioto (21) – Karłowicz (19) (83’ Straus(17))

mam wrażenie że młodzi w tym sezonie spinają sie bardziej niż w poprzednich latach , gdy szansa zaistnienia w 1 zespole była iluzoryczna , teraz taki Karłowicz gryzie trawę , bo zdarza mu się niepowtarzalna szansa

najm 09.09.2012 17:58

Karłowicz musi jeszcze wyprzedzić Kaganka, ktory dobre noty zbiera na wypozyczeniu.

anthony09 09.09.2012 19:05

Wytłumaczcie mi dlaczego żaden młody zawodnik z przeszłością Wiślacką nie przeszedł w ostatnim czasie gdzieś na Zachód ?? Przechodzą z Lecha, Zagłębia, Legii itp. a z Wisły ? Gdzie ci wychowankowie ??

najm 09.09.2012 19:34

W ostatnich latach nie oplacalo sie byc wychowankiem Wisly bo bylo ostre parcie na mistrza i nikt nie odważył się stawiać na młodych. A jak komuś dali szansę to mu odwalało i kończył w Garbarnii (vide Leszczak)

Karherop 09.09.2012 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1275281)
Wytłumaczcie mi dlaczego żaden młody zawodnik z przeszłością Wiślacką nie przeszedł w ostatnim czasie gdzieś na Zachód ?? Przechodzą z Lecha, Zagłębia, Legii itp. a z Wisły ? Gdzie ci wychowankowie ??

był Kuba , ostatnim był i Kokoszka . Poza tym Kmiecik "grał" w Austrii i Juszczyk "grał" na Cyprze.

Poza tym bądz co bądz na zachód wyjechał... Lucas Guedes

muerte 09.09.2012 20:36

Chętnie poczytam jacy to wychowankowie Legii czy Amici przeszli na zachód.

PvD 10.09.2012 11:40

Juniorzy starsi krakowskiej Wisły po 6 kolejkach liderują rozgrywkom w Małopolskiej Lidze Juniorów. Jedyną ekipą, która im "urwała punkty" jest na tą chwilę Sandecja Nowy Sącz. Podopieczni Dariusza Marca mają też za sobą wyjątkowe zwycięstwo na terenie Hutnika. O podsumowanie najważniejszych wydarzeń sierpnia i pierwszego tygodnia września poprosiliśmy wiślackiego szkoleniowca.

Cytat:

O meczu z Hutnikiem:

To był nasz najlepszy mecz do tej pory i mecz, który zapamiętam do końca życia. Takie coś stało się po raz pierwszy odkąd jestem trenerem. Od 19 minuty graliśmy w 9, w bramce z graczem z pola. Mecz z bardzo mocnym przeciwnikiem, który wykorzystał wszystkie swoje atuty, a my z powodu choroby drugiego bramkarza mieliśmy w składzie tylko jednego golkipera. Hutnik wziął zawodników z pierwszej drużyny, my zagraliśmy dobrym składem, ale nie najmocniejszym, gdyż duża część zawodników została przydzielona na niedzielny mecz Młodej Ekstraklasy.
Więcej: 1/3 rundy juniorów starszych oczyma Dariusza Marca

riv 10.09.2012 12:12

Z tego artykułu najsmutniejsze jest to zdanie:
Cytat:

Uważam jednak, że gdybyśmy zagrali na lepszym boisku, niż nasze boczne, to bylibyśmy w stanie zwyciężyć, ponieważ technicznie graliśmy lepiej (...)

najm 10.09.2012 16:24

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=tYvXGt7ueVM

Ładna bramka Michalskiego.

Karherop 10.09.2012 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1275382)

zeby tak grał zawsze to juz dawno zadebiutowalby w I drużynie , a tak miesza tylko jednorazowe przebłyski , nie mniej jednak zrobił cała akcje po profesorsku

najm 10.09.2012 19:36

chyba któryś z trenerów pisał, że Michalski ma wielki talent, ale nie umie go wykorzystać w trakcie meczu. Był na treningach pierwszego zespolu ale szybko go cofnięto, a jak dobrze pamietam to juz jest to rocznik '92 (moze 93)

jarecki 11.09.2012 23:11

omg czemu graja na takim pastwisku ?

Karherop 12.09.2012 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jarecki (Post 1275528)
omg czemu graja na takim pastwisku ?

może zapytaj na [email protected]

o ile nie trafi od razu do kosza

najm 12.09.2012 09:50

Na piłkarzy nas nie stać, a na murawe będzie?

Btw z wywiadu z trenerem Marcem wynikało, że Wisła ściągnęła 2 juniorów z Hutnika. Może to być związane z tym, że sporo juniorów teraz grywa w ME. Zawsze uważałem, że Hutnik miał najlepsza młodzież w Krakowie.

PvD 17.09.2012 12:59

Po meczu ME z Pogonią

Damian Lepiarz zagrał już 6. z rzędu mecz Młodej Wisły w pełnym wymiarze czasu. Filar obrony drużyny Tomasza Kulawika poprosiliśmy o komentarz na temat dzisiejszego spotkania.

- Uważam, że mecz był dosyć wyrównany. Zarówno my, jak i Pogoń mieliśmy sporo dobrych momentów, ale sądzę, że z przebiegu całego spotkania mieliśmy więcej sytuacji i mogliśmy ten mecz wygrać, a przynajmniej go zremisować. Na pewno martwi skuteczność, ponieważ okazji było co najmniej kilka. - ocenił przebieg spotkania defensor.

W drugiej połowie Lepiarz ustąpił miejsca na pozycji stopera Michałowi Czekajowi i przeszedł na prawą stronę. - Zdecydowanie lepiej się czuję na środku obrony, ponieważ tam występuję najczęściej, ale zaszła taka potrzeba i grałem na prawej. Nie było źle, ale mogło być lepiej. - zakończył Damian.

WislaLive.pl

Karherop 17.09.2012 23:03

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...n_skrot_meczu/

po ilości strzałów , uderzeń w poprzeczkę ( szczególnie Burasa ze swojej połowy miodzio! ) , zmarnowanych sytuacjach sam na sam można stwierdzic ze faktycznie młoda Wisła pechowo przegrała z liderem

w dodatku jak się patrzy na sytuacje które tworzy Chavez rywalom to nóź się w kieszeni otwiera , może gdyby zamiast niego zagrał innny gracz z ME to nie przegraliby z Pogonią

PvD 29.09.2012 19:55

Cytat:

Tylko remisem zakończył się kolejny mecz podopiecznych Tomasza Kulawika w ramach rozgrywek Młodej Ekstraklasy. Tym razem Wiślakom punkty odebrał gliwicki Piast.

Słowo "tylko" obrazuje niedosyt, gdyż Biała Gwiazda powinna potyczkę tą wygrać i to różnicą kilku goli.
http://wislalive.pl/img/galeria/1043/1043_22.jpg

PvD 06.10.2012 20:43

Młoda Wisła uległa Młodej Legii aż 0:4.

http://wislalive.pl/img/galeria/1067/1067_45.jpg

Barti 08.10.2012 21:22

Czy ktoś wie dlaczego Quioto zagrał tylko jedną połowę z Legią w Myślenicach?

f-cuda 09.10.2012 07:53

Powiem tam nasz młodzież to dno

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl