![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Tabelka z zarobkami jest nieprawdziwa i tyle. Mogę napisać Ci wprost - 2200 do 2800 brutto dostaje pracownik szeregowy w jednej z firm którą wymieniłeś. Chcesz się pokłócić to nie na forum raczej bo nie mogę ujawniać takich danych publicznie. Nie narzekam - stwierdzam po prostu fakt że nie jest u nas tak różowo jak podają "wiarygodne źródła". Kocham to miasto ale jak napisał poprzednik rozważam przenosiny do Wrocławia. Pewnie nie wiesz o tym bo w tych tabelkach nie podają - wiesz jakie stanowiska z tych 3 tysięcy oferuje Capgemini? Prawie tysiąc z nich to Service Desk - witamy na Błękitnej Linii TPSA, ponad 1500 to stanowiska "accountant" gdzie praca polega na wklepywaniu kwot w okienka - może lepszy socjal i warunki niż na kasie w sklepie ale praca podobna. A to co podałem IBM we Wrocku to są stanowiska wyłącznie z zakresu Service Managementu. Ale to jest rozmowa za przeproszeniem ślepego z głuchym. Ty masz dane z tabelek, ja mam dane z programu płacowego i możemy tak w kółku do usranej śmierci :) Nie róbmy OT w temacie. Pozdro. |
Kocur - nie to, żebym się w...ł miedzy wódkę a zakąskę, ale trochę dziwna ta dyskusja, gdy ktoś podaje różne publicznie dostępne i pewnie w większości obiektywne źródła na poparcie tego co mówi, a Ty kasujesz to jednym: "Tabelka z zarobkami jest nieprawdziwa i tyle."
Co oczywiście nie znaczy, że nie daję wiary temu co piszesz o zarobkach w swojej firmie, ale może jednak globalnie nie jest tak źle? |
it, wiadomo jak się robi średnią. Bierzesz jednego managera co ma 15 tysięcy i 100 osób co ma po 2 tysiące.
Średnia wyjdzie ok. Ja ciągle powtarzam że wszystkie średnie mają się nijak do sytuacji w firmach. Przecież w Polsce średnie zarobki w sektorze przedsiębiorstw są około 3200 brutto. Ale jak pytasz ludzi w knajpie przy piwie to wielu tyle nie zarabia. Ja po prostu mam przed sobą zarobki moich pracowników i mają się nijak do tych tabelek. I to nie 5 pracowników ale 50. Na początku odniosłem się też do rozwoju Serwisów IT jak podają różne źródła - to co wspomniałem poprzednio - w Krakowie 75% usług to usługi najniższego poziomu - 40% ludzi w firmach to studenci bez żadnej wiedzy praktycznej i sobie dają radę - jaki z tego wniosek? Skąd się wzięło powiedzenie w Comarchu że każdego pracownika doświadczonego można zastąpić skończoną liczbą studentów ? :) Problem w tym że firmy lokują w Krakowie właśnie takie oddziały, a centra usług wysokiego poziomu niestety nie u nas. |
Cytat:
Cytat:
http://i56.tinypic.com/11qu5tv.jpg Cytat:
to wszystko zrobiły niezależne, obiektywne, źródla i wyszły im całkowicie odmienne rezultaty, niż twoja teza o fatalnych zarobkach w Krakowie Cytat:
u nas - twoim zdaniem - 75 % to centra usług niższego poziomu, mimo to średnia zarobków jest wyższa niż w innych miastach. To oznacza, że w takim Wrocławiu, gdzie oferują stanowiska wyłącznie z zakresu Service Managementu, zarabia się mniej niż u nas na pracy "podobnej do pracy w sklepie na kasie". Cytat:
pozdrawiam ;-) KONIEC OT |
Cytat:
To raz. Dwa - IT tak jak budowlanka to bardzo szerokie pojęcie więc taka tabelka jak wklejacie nie ma racji bytu. W Krakowie więcej zarabiają ogólnie mówiąc "programiści" niż administratorzy bo poważnej pracy dla tych drugich jest bardzo mało. Tę tabelke sobie prześldźcie. http://www.praca.egospodarka.pl/5438...10,2,55,1.html |
Ostatnio jakoś nad tym się zastanawiałem, orientuje się ktoś czy ulica Czesława Miłosza, chodzi mi dokładnie o miejsce przy zakręcię zaznaczonym na linku. Widać że ulica jest przygotowana do pociągnięcia jej biegu dalej na wprost. Czy jest gdzieś jakiś projekt, który pokazuje jak to ma być zrealizowane ?
http://maps.google.com/maps?q=50.076...,0.006899&z=17 |
Cytat:
byloby super gdyby bylo to polaczenie z Krowodza. ale wtedy musieliby wybudowac wiadukt nad torami |
Tak popatrzyłem na mapę i wydaje się to idealne połączenie w okolice Bratysławskiej, dla odciążenia Prądnickiej przy pętli. Rozwiązało by to problem korkujących się Aleii przy kleparzu. Ale czy jest taki plan to nie wiem.
|
Cytat:
Może lepiej zacytuj wywiady z ludzmi, ktorzy otwierali pierwsze centra outsourcingowe w KrK. Wszyscy zgodnie powstarzali, ze pomoc miasta byla prawie zadna, na bardzo niewielkim poziomie. Dzieki czerwonemu Majchrowskiemu rzecz jasna,. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
http://ii.forum.mojeosiedle.pl/e2/44/milosza02_210.jpg Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ranking oczywiście byłby obiektywny, gdyby pierwszy był Wrocław, a Kraków daleko w tyle ;-) Cytat:
och, ach. Kraków w złej tabelce. |
|
Przepraszam Siwy, może się mylę, ale jak tabelka którą zaprezentowałeś wyżej ma się do przeciętnych dochodów, szarego wklepywacza ?
|
prześledź temat dokładnie, wklejałem już dochody pracownika szeregowego w branży IT.
a tabelka mówi nam jedynie o tym, że wklepywacze są głównie w Bydgoszczu, Toruniu itd... to nie znaczy oczywiście, że ich u nas nie ma :) |
Aha jest, widzę. Ale to chyba przez dwa pomnożone, albo średnia zarobków z całej firmy, bo pensja szeregowego pracownika z branży IT w Krakowie to to nie jest na pewno :) Przynajmniej nie w Capie, ani Sabre.
|
Cytat:
|
każdy wie, jak się liczy średnią :)
natomiast dla każdego miasta w ten sam sposób, więc wyniki są obiektywne. a z nich, użytkowniku Kocur, wynika, że nie zarabia się u nas fatalnie. AMEN :) |
Siwy - ile razy trzeba Ci tłumaczyć że nie masz pojęcia o sytuacji w krakowskich centrach outsourcingowych??
Patrzysz na te tabelki z podnieceniem podobnie jak dziennikarze wyborczej patrzą na "sondaże przedwyborcze" ale nie znasz w ogóle realiów. Czy rozumiesz że dla większości osób pracujących właśnie w Shellu, Capgemini,Hewitt'cie, Comarchu jesteś tak samo kompetentny co farmer z Arizony w temacie polskiego długu publicznego ? |
ty za to znasz sytuację we wszystkich centrach outsourcingowych w Polsce i na tej podstawie twierdzisz, że to właśnie u nas zarabia się najmniej (fatalnie)?
a podniecenie to wyczuwam u Ciebie, gdy mówisz o fatalnych zarobkach w Krakowie na tle innych polskich miast. ;-) |
Siwy gwarantuje Ci, że gdyby zarobki zwykłego pracownika IT wynosiły 4000 PLN (obojętne brutto czy netto), to nastąpił by masowy exodus w/w firm, i przeciętny wyspiarski gbur zamiast głosu ślicznej słowianki usłyszał by łamaną angielszczyznę Patela z Bomabaju :D
|
Mam pytanie. Jakiej długości jest ta nowo wybudowana ulica Lema? Chodzi mi o obecny stan. I czy da się tam wieczorem (oczywiście nie przy tej pogodzie) wytestować samochód? :) Czy miśki tam węszą?
|
Cytat:
Nie ma ich za wiele, poza tym pracując w jednym z nich zna się ludzi z innych. Poza tym przy procesach rekrutacyjnych człowiek też się dowiaduje dużo na temat sytuacji w innych firmach. Idź kiedyś do pracy, do której Cię nie wkręci tata, mama czy kolega i potem zacznij się udzielać w temacie o zarobkach. Patrz maile: Carpenter, Marszałek, Ogryzek, Orzeu i inne Jest oczywiście możliwość że wszyscy jesteśmy niedoinformowani natomiast Ty jesteś mega "muzg" :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
Jest też możliwość że jesteście słabo opłacani, bo po prostu jesteście słabi. Może zbyt wybujałe ego na temat tego co potrafisz i ile Ci za to ktoś zapłaci? |
Cytat:
ba, nawet od GUSU jesteś mądrzejszy <lol> pozdrawiam PS. Jak ty zarabiasz 3 000 na rękę, a ktoś 3 200, to też wmawiasz mu, że zarabiasz fatalnie w porównaniu do niego? |
A możecie mi napisać, dlaczego znów rozmywacie na temat firm outsourcingowych?Ja wiem, że teraz jest boom na te firmy w Krakowie, ale za parę lat ich nie będzie i co?Dla mnie ekspansja tych firm nie jest jakimś wielkim powodem do dumy.Lepiej porozmawiajmy o tym, dlaczego w Krakowie zarobki są na takim niskim poziomie.
Jak tu ludzie mają mieszkać, skoro zarabia się generalnie chujowo, a za rauchunki z w Hucie wychodzi ponad 700 zł.A dochodzi jeszcze jedzenie, ubezpieczenie, III Filar, paliwo.I co?Jak tu żyć? Na szczęscie kończę studia i sayonara. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl