Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Egzamin Gimnazjalny! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=577)

Berni 16.06.2010 15:01

mlynnek napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
Wasiu jeżeli miałeś na myśli mgr Jacka Dymela to niestety, ale już jest u nas (czyli w V :) )

Po pierwsze to już dr Dymel, po drugie uczy tylko pierwszą klasę z tego co mi wiadomo:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 914815)
Ja wiem. Dostał więcej kasy ;]

Chyba nie za bardzo wiesz co piszesz?! Szczególnie że Dymel był dość długo kuszony większymi pieniędzmi przez dyrektora P. z V i jakoś był u nas tyle czasu, nie pasowało mu kilka rzeczy w V. Wpływ na jego odejście miały inne okoliczności, choćby otwarty konflikt z vice dyrektorem LL z II. Więc prosił bym byś zachował dla siebie takie komentarze.

Żeby nie było zbyt offtopowo to polecę V dla osób myślących o mat fizie (oczywiście takim którzy mają szansę się dostać), nie chodziłem tam więc nie wiem jak wygląda sytuacja na innych lekcjach ( chociaż wielu kumpli miałem w V i nigdy nie narzekali), ale matematyka z Dymelem jest świetna. Dymel jest wymagający jak cholera, nieustępliwy, ale maturę z majcy spokojnie po drugiej klasie można pisać. Jeśli jeszcze ma się naprawdę duże zdolności matematyczne jest to nauczyciel który potrafi wywindować taką osobę i bardzo dużo pracy wkłada w prace z olimpijczykami. Dodatkowo mozna o nim powiedzieć że to doskonały pedagog i nauczyciel z prawdziwego zdarzenia.

blanco 17.06.2010 15:11

O której godzinie mają być te wyniki ?

unbelievable 17.06.2010 16:14

Ja chodzilem i do II (mat-infAGH) i do V (mat-inf-algUJ) takze jak ktos ma jakies pytania to moge odpowiedziec. Jedna rada trzymajcie sie z dala od klas UJ w V :P Poza tym mysle, ze szkoly na prawde bardzo podobne.

Cytat:

Nie stoi matematyka w II na wysokim poziomie? Czyli co, jeśli chcę mieć ten przedmiot dobrze prowadzony ,to pozostaje mi tylko V? Proszę żeby ktoś mający rozeznanie w temacie się ustosunkował jeszcze do tego.
Zależy co rozumiesz przez dobre prowadzenie przedmiotu. Jeżeli jesteś na prawdę dobry i celujesz w OM itd. to może V będzie Ci odpowiadać. Ważna jest świadomość, że nie tyle szkołą co profil czy nauczyciel jaki się trafi mają znaczenie. Z mojej perspektywy czyli osoby, której celem jest dobre napisanie matury rozsz. z matematyki to mogę powiedzieć, że lekcje matematyki same w sobie odpowiadały mi i dały mi jakieś 10 razy w II LO więcej niż te w V w klasie UJ. Nauczanie w II jest typowo pod maturę i poziom jest zadowalający. W V - nieraz rzeczy spoza programu, lekcje nieraz prowadzone niejako dla 10 osób, 'pałowanie' ludzi i inne takie atrakcje :) Jednak nie chcę jednoznacznie skreślać V - po pierwsze, trzeba by 3 lata całe spędzić, żeby ocenić, po drugie zawsze kwestia nauczyciela itd., po trzecie - są jeszcze klasy mat-fiz, w których nauczanie majcy jest w porządku, a to mogę m.in. powiedzieć na podstawie zdania kolegi który chodził do klasy fizUJ i normalnego mat fizu właśnie. W każdym bądź razie to klas UJ nie polecam jak chcesz mnieć normalną majcę, poza tym w tych klasach jest beznadziejna atmosfera i w ogóle nie warto tam iść.

blanco 17.06.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unbelievable (Post 915708)
Ja chodzilem i do II (mat-infAGH) i do V (mat-inf-algUJ) takze jak ktos ma jakies pytania to moge odpowiedziec. Jedna rada trzymajcie sie z dala od klas UJ w V :P Poza tym mysle, ze szkoly na prawde bardzo podobne.

A jeśli chodzi o mentalność ludzi do też jest podobnie ? I II ma chyba lepszą infrastrukturę,bo jest i hala i orlik ;p

unbelievable 17.06.2010 16:36

Myślę, że patrząc całościowo na szkołę a nie na konkretne klasy (czyt. algo itd.) to w obu szkołach ludzie są podobni.

Co od infrastruktury to II ma zdecydowanie lepsze zaplecze sportowe - na każdym WFie gramy w nogę, ale za to V ma fajniejszy, większy budynek z dużym dziedzińcem czy też większe sale i większa aulę. W V na plus także pracownia informatyczna z której można sobie np. na przerwie skorzystać z czym w II jest problem i jak chcesz sobie coś sprawdzić np. w necie to trzeba się na bezczela jakoś na kompa wbić ; ). Także pod tym względem V lepsze.

Jeszcze kwestia przerw właśnie - w V same 15min. Po 8 lekcjach w II kończysz 15:05, w V 15:45. CZy długie przerwy to fajna sprawa to ciężko powiedzieć, osobiście wolę szybciej z tej szkoły wyjść ; )

Alexander94 17.06.2010 16:40

A myślisz ,że generalnie II bardzo odstaje poziomem od V? I czy II pomoże mi w wysokim zdaniu rozszerzonej matematyki? Bo na olimpiadę się raczej nie wybieram.I czy np. profil mat-geo-wos ma tak samo dobrą majcę co mat-fiz? Sorry za tyle pytań, ale to ważna decyzja ; ).
Odbierz priva unbelievable ;>.

unbelievable 17.06.2010 16:49

Hm.. co dokładnie rozumiesz przez poziom. Myślę właśnie że szkoły są podobne, nawet algorytmika (mamy na AGHu) w II nie odstaje od tej w V. Uczniowie nieźli i tu i tu, nauczanie, ocenianie b. podobne. Jedyna róznica jaką zauważam to języki obce. W II niemiecki nawet na nieco wyższym poziomie niż w V ale angielski jest niestety lepiej nauczany w V. Poza tym majca, ale poziom w II jest ok, majca w V byla po prostu inna.

bearex 17.06.2010 16:56

Kumpel się wybiera do II do biol-chem. :P Może ktoś z nim będzie chodził do klasy.
PS. Za Wisłą jest :D

Alexander94 17.06.2010 17:03

A masz jakąś wiedzę o mat-geo-wos? Czy majca jest tak samo dobra jak w mat-fizie? Mówię oczywiście o II.
Jeszcze raz sorry za ilość pytań.

unbelievable 17.06.2010 17:08

Nie wiem jaka jest majca w mat fizie.. ale myślę ze jest podobna.. na pewno ta w II jest ok. Nie ma się co bać iść do II, na pewno gorzej Cię do matury tam nie przygotują niż w V, zapewniam :)

chemik85 17.06.2010 17:13

Jak sądzicie warto iść do VII LO?Podobno Wiślacka szkoła w 100%.

blanco 17.06.2010 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 915734)
Kumpel się wybiera do II do biol-chem. :P Może ktoś z nim będzie chodził do klasy.
PS. Za Wisłą jest :D

Ja też chcę tam iśc :p Jak się dostaniemy to razem będziemy na mecze chodzić ;D
a nie wiesz ilu punktów się spodziewa ?? ;>

rafil 17.06.2010 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chemik85 (Post 915748)
Jak sądzicie warto iść do VII LO?Podobno Wiślacka szkoła w 100%.

warto jak masz ze 150 punktów. mam tam paru znajomych i wszyscy potwierdzają że to Wiślacka szkoła. poziom też jest dobry. no i ja się tam wybieram :D

zuko1234 17.06.2010 20:05

Tak z ciekawości wybiera się ktoś do ZSŁ ?? szkoła wiślacka :)

bearex 17.06.2010 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 915783)
Ja też chcę tam iśc :p Jak się dostaniemy to razem będziemy na mecze chodzić ;D
a nie wiesz ilu punktów się spodziewa ?? ;>

Wiesz co to ładny "kujonek" jest :D
Znaczy tak serio to zajebiscie sie uczy ale nie siedzi nad książkami 24h na dobe.
Średnią ma 5.4-5.5. Laureat kilku konkursów coś koło 170-180 myślę, że bedzie miał.

blanco 17.06.2010 20:59

To dobry wariat krótko mówiąc ;D Najważniejsze,żeby mnie do szkoły przyjęli, potem będę próbował coś mieszać z profilami,bo punktów będę miał ok. 160

zuko1234 17.06.2010 21:14

To ja sie tu dziwnie czuje.. :D myślę koło 130-140 max :) jak ktoś myśli nad mat-inf lub-mat-inf-fiz i myśli o technikum to polecam ZSŁ jeśli chodzi o technika i te kierunki to najlepsza w Krk

rafil 17.06.2010 23:32

jak tam wyniki? ja mam 70 ptk, łącznie wychodzi mi 146, czyli do 7 może się dostane a do 13 na pewno :D

PawełABG 18.06.2010 05:25

69 PKT :P liczyłem na więcej no cóż łącznie do VII wychodzi mi 148 PKT a do IX 150 PKT

rainha 18.06.2010 06:34

79pkt(-4 streszczenie). - do VII 140 lub 145 pkt...

zuko1234 18.06.2010 06:43

71 pkt :)) w sumie 139 :D

blanco 18.06.2010 08:49

W sumie 161 pkt ;) Jest szansa na humana w dwójce ? ;>

Kris54 18.06.2010 13:47

Zdaje się, że powinieneś się dostać. Ja z tego co pamiętam (3 lata temu) miałem 164 pkt i się dostałem psim swędem (politolog). Więc 161 powinno styknąć a jak bardzo cchesz to zawsze jest odwołanie. Jeśli chodzi o matematykę w II to nie polecam - jest taki jeden gość, jego imię to Marek i ma trochę zrytą banię

kieu 18.06.2010 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 916061)
W sumie 161 pkt ;) Jest szansa na humana w dwójce ? ;>

Masz duże szanse na humana w II ;)

Kuba_WD 18.06.2010 14:08

Jakie są licea profilowane w Krakowie ?(najlepiej wiślackie )

blanco 18.06.2010 14:20

Dzięki za odpowiedzi Kris i kieu ;) Podnieśliście mnie na duchu ;)

Amptiq 18.06.2010 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietrasxd (Post 916225)
Czy ze 149pkt mam szanse dostać się do VII??

Ja tyle miałem (3 lata temu) i się dostałem bez problemu (do hist/geo/wos, ale do mat-fizu i humana normalnego też bym się dostał). Więc myślę że szanse masz.

PawełABG 18.06.2010 16:13

O mój kumpel 157 PKt rok temu miał i ledwo do VII się dostał także nie wiem. Choc rok temu łatwy test był.

bearex 18.06.2010 16:16

Blanco- Dowiedziałem się ile kumpel ma :D 179pkt

rainha 18.06.2010 16:51

Pisałeś że laureat wielu konkursów to na cholerę mu punkty ;p
W ogóle nie radzę patrzeć na pkt w porównaniu z tamtym rokiem bo np u nas w szkole są masakrycznie niższe...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl