![]() |
Jak dla mnie druga taka wtopa z Lechem na własnym stadionie nam się nie wydarzy. Nasi zawodnicy przed ostatnim spotkaniem myśleli że będzie tak jak zawsze, czyli 3, 4 lub 5 do przodu i luz...Boleśnie się przekonali że to już nie ta sama drużyna co zawsze. Na Leszka jest absolutny sposób (nawet tym składem), zarówno w Krakowie jak i na wyjeździe więc podchodziłbym do tego spotkania spokojnie. Mam nadzieję że do tego dwumeczu RN wykona wiadome ruchy i wzmocni naszą drużynę na pozycjach ofensywnych. Jeśli tak będzie, a Maciej Skorża będzie miał czas i pomysł jak ten nowy skład poukładać (oby to nie trwało rok czasu tak jak ma to miejsce obecnie) to jestem pewien że to nie My tylko Lech będzie miał się czego obawiać. Panowie, spokojnie, przez lata dostawali od nas w dupę i to siedzi u nich w psychice (jak znami wygrali to cieszyli się jak dzieci), ja się tego dwumeczu wogóle nie obawiam...skoro mamy wyższe aspiracje to do takich meczów nie możemy podchodzić z bojaźnią bo....mamy przed sobą niezłą jak na polskie warunki drużynę ale nic więcej.
Pozdrawiam |
Ja też nie wiem skąd się bierze strach przed meczem z Lechem, kiedyś przecież trzeba było na nich trafić. Myślę, że wynika to z propagandy mediów, które robią z nich mistrzów świata, a Barcelona już połowę składu chce wykupić. Są dobrzy, ale spokojnie możemy sobie z nimi poradzić, szczególnie przy odpowiednich transferach i mądrej głowie naszego trenera:) A tak wogóle, to przecież MY jesteśmy liderem, a nie oni. Jedna wpadka nie zmieni obrazu tabeli.
|
Problem jest w tym, że pierwszy mecz będziemy grać na boisku Hutnika, a drugi w Poznaniu. Więc 1,5 meczu na wyjeździe...
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
Jak już chcesz cytowac to rób to rzetelnie bo zdanie wyrwane z kontekstu to manipulacja. |
To że wylosowaliśmy Lecha powinno nas cieszyć ,bo będzie okazja na rewanż za ostatnią porażkę w lidze.
Myślę ,ze zawodnicy podejdą ambicjonalnie do tego spotkania i będzie ciekawie. |
Z czego mamy się cieszyć? To, że wylosowaliśmy silną drużynę w 1/4 finału to dobrze? Z Lechem, czy Legią fajnie byłoby zagrać w finale, a nie już teraz. Co by nie mówić szanse 50-50 na awans.
|
Cytat:
a) będą chcieli się zrewanżować za porażkę w lidze b)może to wpłynąć na wzmocnienie kadry c)mnie osobiście nie zależy na PP, wiec jak odpadną też nie będzie tragedii - skupią sie na lidze |
dobrych meczów nigdy za wiele, najpierw Lech potem Legia
|
No, no, no... nie bądź taki pewien, że akurat Legia :D
|
I dobrze, że Lech.
Niech nasi udowodnią, że tamten mecz to był tylko i wyłącznie wypadek przy pracy ;-] |
No ale teraz Cracovia Kraków (26.11 17:30) !!!!!! 178. starcie w stuletniej historii potyczek dwoch najstarszych firm w Polsce (derby 1908-2008). Niby tylko puchar ekstraklasy (twor, ktory pewnie za 2 sezony przestanie istniec), ale w derbach nie ma taryfy ulgowej! Tym razem poza pojedynkiem, ktory jak zawsze elektryzuje wiekszosc krakowskich dzielni, kilka dodatkowych smaczkow.
- Skorza, jak wiesc niesie, pod presja Bossa jest zobligowany wygrac na Kaluzy - zwyciezca meczu kwalifikuje sie do nastepnej rundy PE - od 1995 Cracovia nie jest w stanie nas ugryzc - kolejnych 11 meczow to 7 zwyciestw i 4 remisy - ostatni mecz KSC na wlasnym stadionie wygrala w latach 80tych - od powrotu KSC do I ligi w 2004, bilans potyczek NA KALUZY zdecydowanie na nasza korzysc: 2-3-0 5:3 Potyczki od ostatniej naszej porazki (R22, 1995, 0:1) - wyniki Cracovia-Wisła 1995/96 1:0 0:2 167 2004/05 0:0 0:1 169 2005/06 0:3 1:1 171 2006/07 0:3 0:0 173 2007/08 1:2 1:2 175 2008/09 1:1 0:2 177 |
Cytat:
|
Bedzie transmisja w tv ?
|
Cytat:
|
Mała analiza przed jutrzejszym meczem w Pucharze Ekstraklasy. Jeśli wygramy z Cracovią to awans jest pewny. Mamy lepszy bilans z Piastem 0:1 u nich i 4:1 u nas. Remis może nam nic nie dać, bo Piast pewnie wygra ze Śląskiem, który awans ma praktycznie pewny
1. Śląsk 5 7:3 10 2. Wisła 5 6:6 7 3. Piast 5 7:8 7 4. Cracovia 5 3:6 4 |
Mam nadzieje ze Skorża pusci na boisko takich graczy jak:
Burliga Leszczak Mączyński Kowalski Wsparci Głowackim, Singlarem, Niedzielanem, Jirsakiem, Cantoro, Pawełkiem, powinni dobrze wypaść. |
Rozkminka teletubisiów odnośnie powitania Małego, który ich zbeształ dwukrotnie :
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?13,1489643 Polecam. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak czytam to ich całe forum to aż ręka ku kieszeni wędruje i z niecierpliwością czeka się na WOŚP albo jakąś inna akcję charytatywną...
|
A nasi trenuja na głównej płycie - R22 rozświetlony
I jeszcze jedno Panowie i Panie koniec cytatów ze sławetnej strony - tu jest Forum Wisły Kraków i prosze o tym pamiętać |
Jutro sie ktoś odblokuje, jak obstawiam Niedzielana... ciekawe co urządzą Małemu <hahaha> on im pokarze jak się gra.
|
Jakby ktoś nie wiedział dziś o 19:00 można kupować bilety "U Wiślaków" na jutrzejszy mecz z Cracovią..
|
skurczybyki mają freestyle wyrobiony. rym za rymem:P
moze warto uprzedzić jakoś Małego :) co do meczu licze na sporą dawkę Naszej młodziezy. |
hej mecz sie zaczyna a tu taka cisza
jest jakas relacja radiowa lub tv w necie? |
No niewiele brakowało a Zieniu mógł zdobyć bramkę , Wisła naciska 10 min.
|
kibicowsko chyba slabiutko
kohprzem, ogladasz w tv? |
Jest transmisja w necie.
http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl