Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

arjen81 30.07.2008 20:42

Iwanskiego juz sluchac nie moge.. niesprawiedliwy wynik. Dlaczego niesprawiedliwy? Bo Wiselka przegrywa? Bez przesady. Fakt, mielismy sporo okazji, ale od stanu 2-1 Beitar mogl nam strzelic przynajmniej dwie bramki, wiec niech sie skonczy pieprzenie o niesprawiedliwym wyniku.

kisiel92 30.07.2008 20:42

Żeby się Głowackiemu nic nie stało :/ bo będzie nie zbyt miło

kreseq 30.07.2008 20:43

Wtorek....cud lub nastrzelenie...przebudzenie nie wchodzi w gre... Mowilem ze Baszczu ma zadatki na wprawienie w zle nastroje....
Siedzi wszystko.....Pawelek robi co moze ale nadal slaby.
Do roboty...czemu ambicja tak slabo wspolgra z umiejetnosciami?
Milcze do konca meczu.

Sedzia ch...Zienczuk nie zagra w rewanzu= oslabienie mocne...za mocne. Nie wiem jak tak mozna....nie wychodzil na czysta sytuacje,wiedzial komu daje kartki sedzia...to okropne. Czemu? Taktyczny faul daaaleko...ustawienie zwyczajne....nie oszukujny sie, ten atak byl z d****

Dla znawcow : Patrzcie na ustawienie...dopiero cokolwiek piszcie.

W 10 liczyc na cud...za malo czasu, za malo checi...za slaba spychika bo przeciez cisneli....koniec ....obym sie mylil

arjen81 30.07.2008 20:47

Kartka zdecydowanie zasluzona, nie pozwolil wyjsc z kontra rywalowi- faul taktyczny i zoltko. Nie wiem dlaczego w tej sytuacji czepiacie sie sedziego?

Jarza 30.07.2008 20:49

Po prostu żal, bo byli do ogrania....

e 30.07.2008 20:49

mam nadzieje ze niektorym ostudzily sie glowki..

cieszyc sie trzeba ze tylko 2-1.

strasznie to wygladalo.

Nigdy wiecej takich meczy bo mi serce nie wytrzyma..

szarkoz 30.07.2008 20:50

Nie no, w Krakowie musimy ich rozjechać, przecież ten Beitar jest cieniutki :/ Problem w tym, że my też wielkiej formy nie prezentujemy...

marektomek 30.07.2008 20:50

No to Wilczek wykrakał... "porażke mamy wkalkulowaną" Teraz niech przewalą rewanż i poleci najmniej winny czyli Skorża... Brak słów

Devonisch 30.07.2008 20:51

kicha co tu gadać..... nasza ławka rezerwowych to tragedia........ no i ostatnie 20 minut to oddychanie rękawami............ szkoda tych niwykorzystanych sytuacji.........

Acapelo... gdzie Ty tam karnego widziałeś???

Sędzia 30.07.2008 20:51

Cantoro w tym sezonie wyleci ze składu zanim się rozpocznie liga. To co on w tym meczu nawyprawiał w innej sytuacji kadrowej to by dało nie ławkę tylko od razu trybuny.

kisiel92 30.07.2008 20:51

Czy w Krakowie wystarczy wygrać 1-0 żeby awansować dalej?

medyk 30.07.2008 20:52

Ewidentnie widać że ławki to my nie mamy, paradoksalnie największym wzmocnieniem może być brak Zieńczuka który grał najsłabiej.

szarkoz 30.07.2008 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kisiel92 (Post 576275)

Tak.

10 znaków

arjen81 30.07.2008 20:52

Acapelo jak tam byl karny to Ty nie jestes normalny :))) jokee
Nigdy w zyciu Sobol nie byl faulowany, szczescie ze kartki nie dostal za ten pad w polu karnym :))
W rew musimy ich ograc.. 1-0 :)

Ogryzek 30.07.2008 20:52

Kreseq

Cud mógł być w ostatnich minutach - ale gdy nie ma się ławki to Dawidowski, Niedzielan bez formy czy Łobodziński po kontuzji nie byli w stanie odmienic losów meczu. No wiadomo - oszczędzamy na transferach!

Mimo to moglismy a nawet powinnismy ten mecz zremisować - szkoda pisać!

PS
Cantoro tragedia!

Acapelo 30.07.2008 20:52

Jak dla mnie karny był. Wbiegł mu w drogę i tyle. A tak wogóle to takiego farta jakiego miał Beitar to już wogóle nie widziałem od lat. Wisła się sfrajerzyła. Teraz będzie ciężko.

A Zieńczuk jest w takiej formie że dobrze że nie zagra.

Mareq 30.07.2008 20:53

Ja mecze w europejskich pucharach odpuszczam za dużo poniżenia i nerwów .
Mamy potencjał lepszy od tych kopaczy z Beitaru , to piłkarze (chociaż nie wszyscy bo Cantro do końca sobie dyndał) zaczynają grać dopiero po stracie bramki na 1-1 , czyli od 60 min .
Niby wynik jeszcze ujdzie , ale biorąc pod uwagę poziom rywala , to wstyd .

Nehiar 30.07.2008 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 576270)
Ludzie sędzia nam znowu wydrukował i to w takim meczu gdzie by było 2:0 i pogrom Beitaru. Ewidentny karny i tyle

Że niby ten na Sobolu ? Ty sobie jaja robisz ?!
Co do meczu to nasi zagrali przeciętnie - do tego razi brak skuteczności ... Podobała mi się akcja Łobo - Dawidowski - Wtorek, szkoda że z wykończeniem gorzej. Żenada i tyle, teraz musimy się modlić by w Krakowie forma wróciła, bo jak nie to cieniutko to widzę. Czyżby koniec Wisły w pucharach w tym roku ?

EDIT: Zieńczuk przez tę czerwień nie może grać w rewanżu ?

Wasiu 30.07.2008 20:54

Przynajmniej jedno dzisiaj wyszło. Cantoro w Superpuchare nie zrobil bledu z przemeczenia. On jest piłkarskim kaleką.

Telus 30.07.2008 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kisiel92 (Post 576275)

tak 1-0 nam pasuje albo kazda wygrana dwoma bramkami.

Odnośnie meczu, to wedlug mnie Cantoro osłabiał nas. Zero przeglądu pola i ryzyka ..

63.5 Kg 30.07.2008 20:54

Dla mnie rzecza niepojetna jest to w jaki sposob my teo meczu nie wygralismy...

Nienawidze czegos takiego jak mecz ktory mamy wygrany,przegrywamy...

A co do Beitaru to jest bardzo ale to bardzo przecietny zespol...

Kur...tyle sytuacji na bramki i wielkie gow...

djjamajczyk 30.07.2008 20:54

no i koniec. Beitar okazał się zespołęm bardzo przeciętnym , acz Wisła niestety nie pokazała sie z wiele lepszej strony.
Kadrynalne błedy Pawełka i potem fartowne obrony , dobra gra defensywy (trzeba mieć nadzieje że Głowacki bedzie zdolny do gry) , pomoc bardzo przeciiętnie co uwieńczyła czaerowna kartka dla Zieńczuka i bardzo odbra gra Brożka uwieńczona golem.
Rezerwowi mnie nie przekonują , choć z Niedzielana moze bedą jeszcze ludzie.
Wynik (sam 2:1) dośc kompromitujący(porównując zapowiedzi a rzeczywiostą gre Beitaru) , choć wg. bukmacherów nie my byliśmy faworytem , gra przeciętna .
Szansa nadal isteniej , choć ja obsstawiam remis w Krakowie , obym sie mylił.

Mało Słodyczy 30.07.2008 20:54

Jirsak powinien grać cały mecz. Robił grę. Cantoro beznadziejnie.
Beitar słabiutki, tu ich pykniemy i nie ma problemu.

Niech się żydki pocieszą póki mają czym. ;)

arth_ur 30.07.2008 20:55

Z nieba do piekła. Szkoda że chociaż remisu nie mamy. Ale za to zapowiada się niesamowity rewanż, bo nie wieżę że nie wygramy z Izraelitami w Krakowie.

tomazo 30.07.2008 20:55

Na własne życzenie i tyle, ile mogliśmy bramek strzelić na 2:0 ?? dla mnie my przegraliśmy a nie oni wygrali..

Wilku 30.07.2008 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 576239)
Wyobraź sobie że reprezentacja Izraela gra w eliminacjach do MŚ z arabskimi reprezentacjami a kluby izraelskie w ichniejszej lidze mistrzów z klubami z takich krajów jak Syria czy Jordania :P . Pewnie oglądalność tych rozgrywek by zdecydowanie wzrosła .

To nie jest moje moje/nasze zmartwienie. Liban jakoś bliżej Europy i wiecej chrzescijan, a jakoś go w UEFA nie ma.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 57626)

Sedzia ch...Zienczuk nie zagra w rewanzu= oslabienie mocne...za mocne. Nie wiem jak tak mozna....nie wychodzil na czysta sytuacje,wiedzial komu daje kartki sedzia...to okropne.

Nie wiem czy aby ironią nie pociągłeś, ale jesli to osłabienie to ja jestem demokrata.pl.

A Mareczek swoją droga nieźle się ustawił, nie musi grac w kojelnym meczu (o ile takie sa zasady (2 żólte) - bo w tej chwili nie pamietam :/).. walczenośc w faulach.. noż ku... i gdzie ten orzeł z jesieni?

Kogos na boisku brakło, ale podobno zadął za dużo kasy... no to mamy co mamy. Z cieniasami 1:2.

ps.
Czy Wisła nie może miec dobrego bramkarza...? :/
To jakies fatum czy co..?

Robinho 30.07.2008 20:55

Brak słów....

Zachowanie Sobola pokazuje jaka jest różnica pomiędzy polskim kopaczem, a holenderskim piłkarzem, gdzie oni się tego uczą?!?

Vasquez 30.07.2008 20:55

Jak można będąc 2 metry od bramki, sam na sam, będąc nienaciskanym przez obrońców drużyny przeciwnej, wywracać się w polu karnym..Czyż nei lepiej było po prostu tę piłkę kopnąć i liczyć, że wpadnie? przecież daje to większe prawdopodobieństwo na gola niż takie beznadziejnie debilne wymuszanie rzutu karnego!. Co ten palant myślał? pewnie coś w stylu "ehh mam 2 lewe krzywe koślawe nogi, jak kopne to pewnie piłka poleci 3 metry nad bramką i będą się ze mnie śmiali w TV, a to może się wywrócę?"
Podobne sytuacje miał Boguski, który wolał podać będąc metr od bramkaża niż kopnąć w stronę bramki..Pewnie również się bał odpowiedzialności heh....

Ciekawym przypadkiem jest natomaist Pawełek, który puszcza szamty a broni setki...Wynika z tego, że na polską ligę jest to piłkarz średni - bo u nas kopacze strzelają same szmaty....

Niestety panowe ja mając 27 lat nie liczę, że za mojego życia polska drużyna awansuje do LM...
Po pierwsze polscy piłkarze są denni, a z zagranicy nikt wartościowy nie przyjdzie!
powód? kto by chciał grać w zadupiastej lidze, pełnej afer na całą europę (vide PZPN)...
Klub jerozolimski ma beznadziejnych grajków, o których nikt nie słyszał - ale i tak są 2 razy droźsi od naszych...Więc gdzie my jesteśmy? huh?

To tyle..Wisła gra piłkę, która na Polskę styknie, ale mołdawski FC Koczkodan może już nie starczyć...(ehh chyba już nawet nie ma Mołdawi - ale co tam heh)

Mareq 30.07.2008 20:55

Jeszcze jakiś dobry psycholog by się przydał , bo trząść portkami (a kilka naście dziesiąt zagrać wyglądało na ewidentnie ,,znerwicowanych) przed mistrzem Izraela , to wstyd .

Krolik 30.07.2008 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 576270)
Ludzie sędzia nam znowu wydrukował i to w takim meczu gdzie by było 2:0 i pogrom Beitaru. Ewidentny karny i tyle

Ewidetnie to TAM NIE BYŁO Karnego !!!
Ostódz emocje ! Sobol niech sie cieszy ze kartki nie dostal.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl