![]() |
Kolejna marna prowokacja. Ale rozumiem, że masz przynajmniej jakieś zajęcie: jebanie Dudy, czyli ruch ***** ****
|
Cytat:
W mojej ocenie, zawodnik ten ma papiery na solidnego (extra)ligowca. To nie jest ktoś pokroju Blaszczykowskiego, ale poziom Cantoro może osiągnąć. Rozwija się powoli, gra w reprezentacji U20, zobaczymy co będzie dalej. W każdym razie, na pewno nie zasługuje na to aby z niego robić " kozła ofiarnego" naszej pozycji sportowej. A co do jego występów w latach poprzednich- grał bo ... musiał grać. Nikogo innego, lepszego na pozycję "młodzieżowca" nie mieliśmy. |
Cytat:
Ale jednak ryba psuje się od głowy... |
Cytat:
Nie ja mam obsesję tylko Wy. Jak poszukasz to znajdziesz co myślę o Urydze, Biedrzyckim, Jarochu, Sukiennickim, Sapale, Alfaro itd. Dopiero kiedy uczciwie ocenię postawę Dudy zaczyna się jazda z miłośnikami młodego drewna. Duda ma papiery na kolejnego Plewkę albo Bruda. Osobiście wolałbym Patryka niż jego, przynajmniej coś robił w destrukcji. Problem nie jest w tym że (jak twierdzicie) mam inne podejście do Dudy. Wręcz przeciwnie - traktuję go tak samo jak innych piłkarzy, a bajeczki o tym co to będzie jak drewniak nauczy się strzelać i podawać zostawiam Wam. I tu jest powód histerycznych reakcji - opisuję rzeczywistość jaką jest, a nie według tego co mogłoby być. |
Cytat:
A ta nasza "rzeczywistość" to, niestety, od 3 lat poziom średniaka pierwszoligowego albo co najwyżej aspiranta do awansu, który nie nadchodzi... A Ty byś chciał, żeby tu grał ktoś z umiejętnościami Modrića albo Olmo. Ja też bym chciał ale...gdzie Rzym a gdzie Krym... Szukając punktu wspólnego, zakładam, że zgodzisz się z tezą, że Kacper na dziś jest wartościowym graczem jako uzupełnienie składu. Ale pamiętamy, że to skład pierwszoligowca. Od siebie już dodam , że co najmniej uzupełnieniem. Pomijając nasze rozbieżne prognozy co do jego przyszłości, zgodzisz się chyba, iż w tym momencie musimy grać Dudą bo nikogo innego nie mamy. Czy to wina Dudy? Na pewno nie. |
Wy Dudę opisujecie tutaj jako drugiego Cantoro? Jest środa, tak w środku tygodnia spożywać jakieś substancje psychoaktywne to raczej nie wypada, bo ciężko do roboty wstać, gdzie z czym do ludzi pod tym względem. Inny mental, inne zadania boiskowe, inny etos pracy piłkarza, inna odpowiedzialność na boisku...
|
Cytat:
Ani dzisiaj, ani w tym sezonie, ani w poprzednich. Patrzenie na niego przez różowe okulary i ocenianie przez pryzmat swoich nadziei na jego rozwój zamiast tego, co sobą naprawdę prezentuje tym bardziej. A to jest klu problemu, na co zwraca uwagę Wolfy. Natomiast stawianie go obok Cantoro to jednak niesmaczny żart.:-D Nie ma między nimi żadnych punktów styczności: ani w postawie w destrukcji, ani w konstrukcji, ani w zaangażowaniu i cechach wolicjonalnych. I być może nigdy nie będzie. Patrząc na historię i na to, jak kończyło w Wiśle 99% rzekomych wunderkindów i wielkich talentów, doradzałbym więcej powściągliwości. |
Cytat:
Po prostu robienie z Dudy młodszego Igbekeme/Fernandeza (tak, był taki oszołom!) już trudno komukolwiek sprzedać. No to Cantoro. Dlaczego? Nie wiem, ale czytałem że skokowo rośnie liczba uzależnionych od fentanylu. |
Duda cienias pokroju Sukiennickiego
|
Cytat:
To chyba jednak nie był ten przypadek. A przecież już dawno na tym forum ("Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna") proszono: https://forumwisly.pl/showpost.php?p=910943&postcount=1 Cytat:
|
Cytat:
|
Kotwica -> Warta -> Chrobry.
Myślicie, że w przypadku zdobycia w tych trzech meczach 0-2 punktów Jop poleci? |
Cytat:
|
Bardziej mi chodzi o naszą sytuację wewnętrzną.
Czy JK wykona sprawdzony już wcześniej manewr, czyli zwolni trenera tuż po tym, jak wyraził dla niego pełne poparcie, czy będzie dalej brnął w projekt "Jop"? |
Cytat:
|
Cytat:
Wiec przypomnę, że wyraziłem opinię, iż Duda może osiągnąć poziom Cantoro. Może. A nie, że jest w tym momencie na takim poziomie. Formalnie to ma jeszcze 5 lat na osiągniecie tego:-D Opinia, jak opinia, można się z nią zgadzać albo nie. Niemniej jak wlatuje pałka fentanylu, to oczywiście mógłbym odpowiedzieć "pięknym za nadobne" ale nie mam takiego zamiaru. Kończę dyskusję. |
Cytat:
Ty Cantoro, ja przebijam - Messi! Podobne warunki fizyczne, ma jeszcze czas żeby dobić do wieku w którym Leo osiągnął szczyt. Źródło? To samo co Twoje - tak mi się pierdzielnęło. Nie licz że ktoś będzie się poważnie do czegoś takiego odnosił. |
Cytat:
|
Wczorajszy mecz pokazał jak miernym trenerem jest Jop.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dlaczego Jop miałby być zły? Wie przecież jakim materiałem dysponuje. Jakie są deficyty. W normalnej piłce nie trenuje się do bólu piłkarzy, którzy zawodzą latami, tylko wymienia na lepszych. Obecnie, żeby pozostać tylko przy ofensywie, cierpimy z powodu indolencji Zwolińskiego oraz skrzydłowych. Ze Zwolińskim wiadomo jak jest, skrzydłowi mogliby być fajnymi zmiennikami piłkarzy, których w Wiśle nie ma, ale do pierwszego składu się nie nadają. |
Cytat:
|
Ile razy jeszcze będziemy oglądać ten sam mecz z pierdyliardem strzałów nad poprzeczką? Przecież to jest niewiarygodne. A ten typ jeszcze im klaszcze w akompaniamencie.
|
Cytat:
Cytat:
Mamy aż 6 takich zmienników, a do gry w zasadzie nikogo. |
Duarte wczoraj na boku pomocy zagral swoj najlepszy mecz w Wiśle.
W swoim chaosie przypomina początki Jeana Carlosa w Wiśle i wydaje mi sie że jego sufit jest duzo wyżej niz to do tej pory pokazuje. Co nie zmienia faktu że skrzydla to kolejna pozycja po ataku w ktorej praktycznie nie ma rywalizacji. Zaiste naprawdę dziwnie mamy zbudowana kadre.. w zasadzie tylko stoperzy i środek pola przynajmniej ilosciowo jakoś wyglada na ławce rezerwowych. Skrzydla i atak ani ilosciowo, ani jakościowo. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jop jest do zwolnienia.
|
AI jest do zwolnienia.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl