Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Mariusz Jop trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10957)

FraMat 26.03.2025 10:15

Kolejna marna prowokacja. Ale rozumiem, że masz przynajmniej jakieś zajęcie: jebanie Dudy, czyli ruch ***** ****

stary dziad 26.03.2025 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1644852)
Niestety, rzeczywistość. Dorobiliście historyjkę o talencie który zaraz odpali do kolejnej miernoty.

@stary dziad - w ostatnich trzech sezonach zagrał zdecydowanie więcej meczy niż zasługiwał i nie zrobił praktycznie żadnych postępów.

@wolfy, naprawdę nie rozumiem Twojego zafiksowania na Dudzie.
W mojej ocenie, zawodnik ten ma papiery na solidnego (extra)ligowca.
To nie jest ktoś pokroju Blaszczykowskiego, ale poziom Cantoro może osiągnąć.
Rozwija się powoli, gra w reprezentacji U20, zobaczymy co będzie dalej.
W każdym razie, na pewno nie zasługuje na to aby z niego robić " kozła ofiarnego" naszej pozycji sportowej.

A co do jego występów w latach poprzednich- grał bo ... musiał grać.
Nikogo innego, lepszego na pozycję "młodzieżowca" nie mieliśmy.

stary dziad 26.03.2025 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1644813)
Wszystkie Nazwiska od kapitana przez sztab i trenera po prezesa.

Ładnie wybrnąłeś:-)
Ale jednak ryba psuje się od głowy...

wolfy 26.03.2025 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1644855)
@wolfy, naprawdę nie rozumiem Twojego zafiksowania na Dudzie.
W mojej ocenie, zawodnik ten ma papiery na solidnego (extra)ligowca.
To nie jest ktoś pokroju Blaszczykowskiego, ale poziom Cantoro może osiągnąć.
Rozwija się powoli, gra w reprezentacji U20, zobaczymy co będzie dalej.
W każdym razie, na pewno nie zasługuje na to aby z niego robić " kozła ofiarnego" naszej pozycji sportowej.

A co do jego występów w latach poprzednich- grał bo ... musiał grać.
Nikogo innego, lepszego na pozycję "młodzieżowca" nie mieliśmy.

Nie jestem zafiksowany na Dudzie, po prostu inne miernoty nie mają opini "młodego talentu" i nie trzeba nikomu tłumaczyć że nie dojeżdżają poziomem do pierwszej ligi. Jeśli napiszę że Uryga jest słaby to praktycznie nikt nie oponuje. Dopiero przy "talentach" podnosi się jazgot tych samych co chcieli "budować Młyńskiego".
Nie ja mam obsesję tylko Wy. Jak poszukasz to znajdziesz co myślę o Urydze, Biedrzyckim, Jarochu, Sukiennickim, Sapale, Alfaro itd. Dopiero kiedy uczciwie ocenię postawę Dudy zaczyna się jazda z miłośnikami młodego drewna.

Duda ma papiery na kolejnego Plewkę albo Bruda. Osobiście wolałbym Patryka niż jego, przynajmniej coś robił w destrukcji.

Problem nie jest w tym że (jak twierdzicie) mam inne podejście do Dudy. Wręcz przeciwnie - traktuję go tak samo jak innych piłkarzy, a bajeczki o tym co to będzie jak drewniak nauczy się strzelać i podawać zostawiam Wam. I tu jest powód histerycznych reakcji - opisuję rzeczywistość jaką jest, a nie według tego co mogłoby być.

stary dziad 26.03.2025 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1644859)
Problem nie jest w tym że (jak twierdzicie) mam inne podejście do Dudy. Wręcz przeciwnie - traktuję go tak samo jak innych piłkarzy, a bajeczki o tym co to będzie jak drewniak nauczy się strzelać i podawać zostawiam Wam. I tu jest powód histerycznych reakcji - opisuję rzeczywistość jaką jest, a nie według tego co mogłoby być.

Opisujesz rzeczywistość...
A ta nasza "rzeczywistość" to, niestety, od 3 lat poziom średniaka pierwszoligowego albo co najwyżej aspiranta do awansu, który nie nadchodzi...
A Ty byś chciał, żeby tu grał ktoś z umiejętnościami Modrića albo Olmo.
Ja też bym chciał ale...gdzie Rzym a gdzie Krym...

Szukając punktu wspólnego, zakładam, że zgodzisz się z tezą, że Kacper na dziś jest wartościowym graczem jako uzupełnienie składu. Ale pamiętamy, że to skład pierwszoligowca.
Od siebie już dodam , że co najmniej uzupełnieniem.
Pomijając nasze rozbieżne prognozy co do jego przyszłości, zgodzisz się chyba, iż w tym momencie musimy grać Dudą bo nikogo innego nie mamy.

Czy to wina Dudy? Na pewno nie.

Adryan 26.03.2025 16:35

Wy Dudę opisujecie tutaj jako drugiego Cantoro? Jest środa, tak w środku tygodnia spożywać jakieś substancje psychoaktywne to raczej nie wypada, bo ciężko do roboty wstać, gdzie z czym do ludzi pod tym względem. Inny mental, inne zadania boiskowe, inny etos pracy piłkarza, inna odpowiedzialność na boisku...

Markus 26.03.2025 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1644860)
Opisujesz rzeczywistość...
A ta nasza "rzeczywistość" to, niestety, od 3 lat poziom średniaka pierwszoligowego albo co najwyżej aspiranta do awansu, który nie nadchodzi...
A Ty byś chciał, żeby tu grał ktoś z umiejętnościami Modrića albo Olmo.
Ja też bym chciał ale...gdzie Rzym a gdzie Krym...

Szukając punktu wspólnego, zakładam, że zgodzisz się z tezą, że Kacper na dziś jest wartościowym graczem jako uzupełnienie składu. Ale pamiętamy, że to skład pierwszoligowca.
Od siebie już dodam , że co najmniej uzupełnieniem.
Pomijając nasze rozbieżne prognozy co do jego przyszłości, zgodzisz się chyba, iż w tym momencie musimy grać Dudą bo nikogo innego nie mamy.

Czy to wina Dudy? Na pewno nie.

Niestety, nic z tego nie czyni z Dudy solidnego i naprawdę wartościowego zawodnika, czy nawet tylko stabilnego pierwszoligowca będącego jakościowym uzupełnieniem składu.

Ani dzisiaj, ani w tym sezonie, ani w poprzednich.

Patrzenie na niego przez różowe okulary i ocenianie przez pryzmat swoich nadziei na jego rozwój zamiast tego, co sobą naprawdę prezentuje tym bardziej.

A to jest klu problemu, na co zwraca uwagę Wolfy.

Natomiast stawianie go obok Cantoro to jednak niesmaczny żart.:-D

Nie ma między nimi żadnych punktów styczności: ani w postawie w destrukcji, ani w konstrukcji, ani w zaangażowaniu i cechach wolicjonalnych. I być może nigdy nie będzie. Patrząc na historię i na to, jak kończyło w Wiśle 99% rzekomych wunderkindów i wielkich talentów, doradzałbym więcej powściągliwości.

wolfy 26.03.2025 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1644861)
Wy Dudę opisujecie tutaj jako drugiego Cantoro? Jest środa, tak w środku tygodnia spożywać jakieś substancje psychoaktywne to raczej nie wypada, bo ciężko do roboty wstać, gdzie z czym do ludzi pod tym względem. Inny mental, inne zadania boiskowe, inny etos pracy piłkarza, inna odpowiedzialność na boisku...

Inne warunki fizyczne.

Po prostu robienie z Dudy młodszego Igbekeme/Fernandeza (tak, był taki oszołom!) już trudno komukolwiek sprzedać. No to Cantoro.

Dlaczego? Nie wiem, ale czytałem że skokowo rośnie liczba uzależnionych od fentanylu.

leszekpw 26.03.2025 20:28

Duda cienias pokroju Sukiennickiego

FraMat 26.03.2025 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1644864)
Duda cienias pokroju Sukiennickiego

Lubię, kiedy piszesz z sensem i merytorycznie.
To chyba jednak nie był ten przypadek.
A przecież już dawno na tym forum ("Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna") proszono:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p=910943&postcount=1
Cytat:

1. Niech Twój post będzie przemyślany i staraj się żeby nie składał się on z jednego zdania

Drozd 26.03.2025 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1644856)
Ładnie wybrnąłeś:-)
Ale jednak ryba psuje się od głowy...

Racja, jest do cna zepsuta od celowego olewania meczów żeby był pretekst do zwolnienia Hyballi.

Patryko 26.03.2025 22:46

Kotwica -> Warta -> Chrobry.

Myślicie, że w przypadku zdobycia w tych trzech meczach 0-2 punktów Jop poleci?

Karherop 27.03.2025 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1644869)
Kotwica -> Warta -> Chrobry.

Myślicie, że w przypadku zdobycia w tych trzech meczach 0-2 punktów Jop poleci?

Każdy trener z top10 1 ligi bylby zagrożony po takich rezultatach.

Patryko 27.03.2025 09:12

Bardziej mi chodzi o naszą sytuację wewnętrzną.
Czy JK wykona sprawdzony już wcześniej manewr, czyli zwolni trenera tuż po tym, jak wyraził dla niego pełne poparcie, czy będzie dalej brnął w projekt "Jop"?

wolfy 27.03.2025 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1644873)
Czy JK wykona sprawdzony już wcześniej manewr, czyli zwolni trenera tuż po tym, jak wyraził dla niego pełne poparcie, czy będzie dalej brnął w projekt "Jop"?

Zwalnianie po ogłoszeniu pełnego poparcia to uświęcona tradycja polskiej piłki.

stary dziad 27.03.2025 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1644863)

Po prostu robienie z Dudy młodszego Igbekeme/Fernandeza (tak, był taki oszołom!) już trudno komukolwiek sprzedać. No to Cantoro.

Dlaczego? Nie wiem, ale czytałem że skokowo rośnie liczba uzależnionych od fentanylu.

Tak wygląda dyskusja na poziomie głuchego telefonu.
Wiec przypomnę, że wyraziłem opinię, iż Duda może osiągnąć poziom Cantoro.
Może.
A nie, że jest w tym momencie na takim poziomie.
Formalnie to ma jeszcze 5 lat na osiągniecie tego:-D

Opinia, jak opinia, można się z nią zgadzać albo nie.
Niemniej jak wlatuje pałka fentanylu, to oczywiście mógłbym odpowiedzieć "pięknym za nadobne" ale nie mam takiego zamiaru. Kończę dyskusję.

wolfy 27.03.2025 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1644875)
Tak wygląda dyskusja na poziomie głuchego telefonu.
Wiec przypomnę, że wyraziłem opinię, iż Duda może osiągnąć poziom Cantoro.
Może.
A nie, że jest w tym momencie na takim poziomie.
Formalnie to ma jeszcze 5 lat na osiągniecie tego:-D

Opinia, jak opinia, można się z nią zgadzać albo nie.
Niemniej jak wlatuje pałka fentanylu, to oczywiście mógłbym odpowiedzieć "pięknym za nadobne" ale nie mam takiego zamiaru. Kończę dyskusję.

To jest opinia z gatunku tych co "Unia Europejska ma sumarycznie więcej obywateli niż USA więc ma większy potencjał militarny" - totalny bełkot oderwany od rzeczywistości.

Ty Cantoro, ja przebijam - Messi! Podobne warunki fizyczne, ma jeszcze czas żeby dobić do wieku w którym Leo osiągnął szczyt. Źródło? To samo co Twoje - tak mi się pierdzielnęło.

Nie licz że ktoś będzie się poważnie do czegoś takiego odnosił.

Karherop 27.03.2025 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1644873)

Opanowane to on akurat ma trzymanie trenerow bez perspektyw. Na razie 2 zwolnilo sie samych, 1 zwolnil.

wolfy 29.03.2025 09:02

Wczorajszy mecz pokazał jak miernym trenerem jest Jop.

Kurz 29.03.2025 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1644967)

Jest dokładnie takim, jakim miał być. Nieodróżnialnym od całej masy trenerów pracujących w ekstraklasie i 1 lidze. Problem w tej sytuacji jest nie z nim, tylko tymi, którzy wyobrażali sobie za dużo.

Drozd 29.03.2025 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1644970)
Jest dokładnie takim, jakim miał być. Nieodróżnialnym od całej masy trenerów pracujących w ekstraklasie i 1 lidze. Problem w tej sytuacji jest nie z nim, tylko tymi, którzy wyobrażali sobie za dużo.

Ale co znaczy za dużo? Takie sytuacje jakie my marnujemy wykorzystuje 80% piłkarzy z A klasy, więc przestań usprawiedliwiać patologię. To co zrobił Jaroch czy Zwoliński to jest kryminał. Żaden trener nie poradzi na taką indolencję. Po takim meczu to powinien na konferencji przeklinać na czym świat stoi, a on bredzi, że nie był zły. No idiota. Taką postawą zamiast motywować do poprawy, gwarantuje stagnację na żenującym poziomie.

Kurz 31.03.2025 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1644990)
Ale co znaczy za dużo? Takie sytuacje jakie my marnujemy wykorzystuje 80% piłkarzy z A klasy, więc przestań usprawiedliwiać patologię. To co zrobił Jaroch czy Zwoliński to jest kryminał. Żaden trener nie poradzi na taką indolencję. Po takim meczu to powinien na konferencji przeklinać na czym świat stoi, a on bredzi, że nie był zły. No idiota. Taką postawą zamiast motywować do poprawy, gwarantuje stagnację na żenującym poziomie.

Osobiście wolałbym, żeby trener na konferencjach zachowywał zimną głowę. I swoimi uwagami, jakie by nie były, dzielił się z piłkarzami, a nie dziennikarzami.

Dlaczego Jop miałby być zły? Wie przecież jakim materiałem dysponuje. Jakie są deficyty. W normalnej piłce nie trenuje się do bólu piłkarzy, którzy zawodzą latami, tylko wymienia na lepszych. Obecnie, żeby pozostać tylko przy ofensywie, cierpimy z powodu indolencji Zwolińskiego oraz skrzydłowych. Ze Zwolińskim wiadomo jak jest, skrzydłowi mogliby być fajnymi zmiennikami piłkarzy, których w Wiśle nie ma, ale do pierwszego składu się nie nadają.

adam_09 31.03.2025 08:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1644990)

I tak i nie. Żeby mieć taką sytuację do strzelenia gola to najpierw trzeba ją sobie wypracować a nie jestem przekonany czy wszyscy z A-klasy daliby radę to zrobić ;)

ciacho 02.04.2025 22:10

Ile razy jeszcze będziemy oglądać ten sam mecz z pierdyliardem strzałów nad poprzeczką? Przecież to jest niewiarygodne. A ten typ jeszcze im klaszcze w akompaniamencie.

stary dziad 03.04.2025 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1645025)
W normalnej piłce nie trenuje się do bólu piłkarzy, którzy zawodzą latami, tylko wymienia na lepszych.

To pokazuje tylko "jakość" naszego zarządzania. Dodałbym jeszcze , że nasi "zawodzący piłkarze" zarabiają u nas więcej niż ci potencjalnie "lepsi", dostępni na rynku 1 ligi a także niekiedy w extraklasie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1645025)
skrzydłowi mogliby być fajnymi zmiennikami piłkarzy, których w Wiśle nie ma, ale do pierwszego składu się nie nadają.

Trafione w punkt.
Mamy aż 6 takich zmienników, a do gry w zasadzie nikogo.

Karherop 03.04.2025 22:41

Duarte wczoraj na boku pomocy zagral swoj najlepszy mecz w Wiśle.

W swoim chaosie przypomina początki Jeana Carlosa w Wiśle i wydaje mi sie że jego sufit jest duzo wyżej niz to do tej pory pokazuje.

Co nie zmienia faktu że skrzydla to kolejna pozycja po ataku w ktorej praktycznie nie ma rywalizacji.

Zaiste naprawdę dziwnie mamy zbudowana kadre.. w zasadzie tylko stoperzy i środek pola przynajmniej ilosciowo jakoś wyglada na ławce rezerwowych. Skrzydla i atak ani ilosciowo, ani jakościowo.

leszekpw 03.04.2025 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1644967)

Typowa pms. Zdziwienie? Chyba tylko niepoprawnych optymistów

Drozd 04.04.2025 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1645027)
I tak i nie. Żeby mieć taką sytuację do strzelenia gola to najpierw trzeba ją sobie wypracować a nie jestem przekonany czy wszyscy z A-klasy daliby radę to zrobić ;)

Ale 90% piłkarzy z A klasy to co miał Jaroch na początku czy Zwolak po podaniu Kissa pakują do siatki bez mrugnięcia okiem. A te kołki to marnują i trener nie jest zły. Jeziorany...

wolfy 05.04.2025 18:42

Jop jest do zwolnienia.

FraMat 05.04.2025 19:24

AI jest do zwolnienia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl