![]() |
Zero transferów >>> kaleka i szrot, którzy nie przepracują pełnego okresu przygotowawczego z zespołem
Lepiej zaoszczędzić kasę na letnie okienko niż sprowadzać takie "bomby". |
Szukamy wśród zawodników, za których nie trzeba płacić odstępnego poprzednim klubom, a jak już to niewiele. Jak mamy podnieść poziom sportowy skoro nie jesteśmy wstanie zamknąć kadry przed głównym obozem przygotowawczym. Naszym celem w tym okienku było sprowadzenie skrzydłowego i prawego obrońcy do pierwszego składu a my sprowadzamy na testy faceta, który tym testom nie chce się poddać.
Chciałbym zwrócić również uwagę na fakt, że przynajmniej od 3-4 sezonów mamy 1-2 zawodników w formie (ostatnio Brlek, teraz Carlitos) wobec czego pytam w jaki sposób mamy wejść na wyższy level jeżeli ten stan jest niezmienny od lat. |
Cytat:
Generalnie się nie nastawiam na wzmocnienia, ale jeden skrzydłowy by się przydał. W talent Kostala niespecjalnie wierzę, a Boguskiego nie mam ochoty oglądać. Imaz i pewnie będą walczyć o miejsce na lewej stronie, wiec na prawą ktoś by się przydał. |
Ale .......olo
|
Jak nie chce przejsc testow medycznych to mam nadzieje ze mu podziekujemy , i nie bedziemy powielac bledow z przeszlsoci
|
Cytat:
|
Nasza kadra wyglądała by nawet ok, ale ilość kontuzji bardzo rzutuje na nasza gre. Z letniego zaciagu (14 zawodnikow) problemow z kontuzjami nie mial chyba tylko Balaniuk, Arsenic i Carlitos. To jest katastrofa.
I powiedzenie Smudy, ze sprawdzajac zawodnika trzeba mu nawet zajrzeć w zeby przestaje byc zabawne.. ale prawdziwe. |
Jednym z skutkow ubocznych odejscia Kiko jest to, ze chyba nam wyschlo zrodelko hiszpanskie, nie mamy kasy a tam mozna sie dogrzebac kogos ciekawszego.
|
Ja myślę, że pominięcie Hiszpanów to raczej świadomy wybór, aby zachować równowagę w zespole. Sama myśl, że Kiko Atletico był przy takowych transferach niezbędny jest dla mnie zwyczajnie absurdalna :D
Rozumiem, że sezon ogórkowy w pełni i się coponiektórym nudzi, ale jak czytam te zmienne nastroje przechodzące od euforii poprzez furię w depresję to mnie pusty śmiech ogarnia :D Może być tak, że nawet bez wzmocnień bylibyśmy w stanie coś ugrać, jeśli nasz trener to dobrze poukłada. Mimo wszystko raczej wątpię, że Manuel jest w stanie sobie tak po prostu odpuścić okienko po jednym transferze patrząc jak obfite były poprzednie :) Cierpliwości. Na pewno jakieś ciekawe ruchy wykonamy. Rozdzierać szaty za wcześnie, wieszczyć bomby również. A jeżeli to prawda, że pogoniono gościa, który się nie chciał dać przebadać - to bardzo dobrze. Krzyżyk na drogę. |
Kiko mial naoczna wiedze o pilkarzach z nizszych lig, byl znany dla tej grupy. Tyle.
Nie potrafie sobie wyobrazic ze w miare dobra jakosc za stosunkowo niewielkie pieniadze jest zla bo "za duzo hiszpanow". |
Tylko czy jest sens sprowadzać teraz zawodników? Kadrę mamy dość szeroką, a Carillo zastąpił Kiko, by wyciągnąć z tych zawodników pełen potencjał, bo przy Kiko to zaliczali raczej regres lub stali w miejscu. Dodatkowo Wisła bierze tylko tych z kartą w ręku, a w zimowym okienku ciężko o takich. Zostają tylko takie odrzuty jak te dwie "bomby". Zamiast tego lepiej poszukać lepszych piłkarzy, którym kontrakt kończy się w czerwcu i zaklepać ich sobie teraz tak jak to było np. z Arseniciem. Lepsza cierpliwość i lepszy zawodnik niż "bomba", która przez pół roku nie odpali i w lecie zostanie wyrzucona.
|
Jedyna pozycja na jaką koniecznie szukałbym wzmocnienia to... bramkarz. Ale chyba nie dzieje się nic w tym kierunku.
|
Cytat:
Nie sądzę, aby Carillo z Junco bez pomocy KikoAtletico mieli tak słabe rozeznanie w Hiszpanii, że wykluczyło to możliwość pozyskania wartościowych piłkarzy stamtąd. Cytat:
|
Cytat:
|
Jakby to była prawda to piłka nożna byłaby bardziej przewidywalna niż jest.
Umiejętności to podstawa, ale trzeba mieć drużynę jeśli chce się osiągać sukcesy. W większości przypadków, gdy jakaś nacja znacząco przeważa w zespole to później alienuje się od innych, co przeszkadza w integracji z resztą drużyny. Pewnie zdarzą się wyjątki, ale tym właśnie one są. Wyjątkami. |
Tak naprawdę to przydałby się taki New Guerrier. Albo Paulista. Piłkarz wybiegany, szybki, dobry technicznie. Który miałby odrazu wejście Smoka. Wymieniłem Guerriera i Paulistę bo nie chciałem przytaczać odrazu kogoś podobnego do Meliksona aby ludzie nie napisali że marzenia.
Wiadomo co z tym Ze Manuelem? |
Ci zawodnicy o ktorych sie mowi to sa inne nazwiska niz ja slyszalem.
Kiedys pisalem, ze dwa tygodnie temu jak regan wspomnial o bombie, ze nasze ruchy sa zalezne od innych. Ze Ci zawodnicy ktorzy sa dla nas pierwszym wyborem to my dla nich 2-3. Wyglada na to, ze w przypadku tych, ktorych najbardziej chciano pierwsze wybory wypalily. Wiec tutaj raczej decydowal nie klucz narodowosciowy tylko po prostu finansowy + parametry/umiejetnosci wskazane przez trenera. |
Cytat:
Natomiast co do reszty co napisales to w zasadzie sie zgadzam. Tylko nam potrzebny taki drugi Carlitos tylko grajacy bardziej z boku albo chociaz Imaz tylko szybciej aklimatyzujacy sie. |
Mamy dwoch sensownych bramkarzy. Moze nie topowych, ale takich, ktorzy pewien poziom prezentuja. Bez sensu aby na krotka runde wiosenna przychodzil trzeci. Byc moze warto o jakiejs wymianie pomyslec, ale dopiero latem.
|
Super, to teraz już podaj nazwiska i temat zakończony. Wszyscy są ciekawi, co nam umknęło.
|
Cytat:
|
Cytat:
Przez podanie nazwiska tego skrzydlowego juz jest problem z jego kontraktem. Ale ktos wlasnie musial udowadniac "swoja wartosc" :-) Ja nie musze, wiec zluzuj sobie takie teksty albo do mamy idz szczekac :-) |
Cytat:
|
teo, możesz mnie uświadwiadomić jaki jest związek przyczynowo-skutkowy między podaniem nazwiska zawodnika a jego kontraktem i problemem z nim? Bo jakoś nie łapię Twojego toku myślenia
|
Cytat:
|
teo wez juz zamknij gębe,bo ch.. wiesz a próbujesz zgrywać pseudo informatora.
|
Cytat:
|
Cytat:
"wpadła bomba do piwnicy napisała na tablicy SOS głupi pies tam go nie ma a tu jest jeden oblał się benzyną drugi dostał w łeb cytryną trzeci poszedł do łóżeczka i skończyła się b-a-j-e-c-z-k-a" |
Prosta przyczyna. Podanie takiej informacji do mediów powoduje, ze zawodnik z menadżerem zaraz stwierdza, że jakiś inny klub jest zainteresowany usługami i chcą lepsze warunki. Póki nic nie jest podpisane to nie ma co spekulować tyle czekamy to jeden dzień więcej nas nie zbawi.
|
Do usunięcia.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl