Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

domin_czyzyny 12.01.2018 14:47

Perez by się nam przydał, jakby był 12stym zawodnikiem na boisku. W innym przypadku zabiera miejsce komuś, kto potrafi grać w obronie lub ataku.

teo 12.01.2018 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1491639)
Perez by się nam przydał, jakby był 12stym zawodnikiem na boisku. W innym przypadku zabiera miejsce komuś, kto potrafi grać w obronie lub ataku.

Krotko i w punkt :D :D :D

X-Ray 12.01.2018 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1491638)
Jak dla mnie jest właśnie typowym łącznikiem.

Moim zdaniem właśnie jest takim łącznikiem, z tym, że zdecydowanie bliżej mi go porównać do Mączyńskiego, czyli do człowieka, który kiedy trzeba wchodzi między obrońców, asekuruje, bierze od nich piłkę, przekazuje właśnie dalej na skrzydła, czy do wyżej ustawionego pomocnika. A do tego potrafi odebrać i wygrać głowę, co już wyżej napisałem. Jedyne co mi się nie podoba, z czym się zgadzam, to, że często jest elektryczny, pod presją się gubi. Potrzebuje spokoju i dotarcia się, to jego pierwszy kontrakt w karierze z tak siłową kopaniną jak nasza.

teo 12.01.2018 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1491643)
Moim zdaniem właśnie jest takim łącznikiem, z tym, że zdecydowanie bliżej mi go porównać do Mączyńskiego, czyli do człowieka, który kiedy trzeba wchodzi między obrońców, asekuruje, bierze od nich piłkę, przekazuje właśnie dalej na skrzydła, czy do wyżej ustawionego pomocnika. A do tego potrafi odebrać i wygrać głowę, co już wyżej napisałem. Jedyne co mi się nie podoba, z czym się zgadzam, to, że często jest elektryczny, pod presją się gubi. Potrzebuje spokoju i dotarcia się, to jego pierwszy kontrakt w karierze z tak siłową kopaniną jak nasza.

Wszystko co napisales jest piekne w teorii. W praktyce kiedy pudel wchodzil miedzy obroncow to pilke dostawal rywal :D

wiertar 12.01.2018 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1491637)
My chyba ogladalismy inne mecze. W 90 proc przypadkow jak pilka szla do pereza, albo on mial pilke odbierac to byla palpitacja serca i strach ze zaraz bedzie "samoboj".

Ktos napisal ze perez jest strasznie pechowy... to zaden pech. Kazde jego nieudane zagranie wynikalo z indolencji a nie pecha.

Dokładnie o to chodzi. Z jego gry widać było że straty robi na poziomie juniorów! Do tego gorąca głową z czego brały się kartki.

A co do pecha, to poprostu chciałem to ładnie ubrać w słowa;) ale zgadzam się że ten pech bierze się z jego .......owatosci.

To że pograł w Hiszpanii nie znaczy że da rade w ekstraklasie.

framat Perez=Stilic? Przciez tak jak mówisz Perez to środkowy pomocnik czyli taki box2box. I niby Semir to też taki box 2box według ciebie? Hehe powiedz że zartujesZ

Arkadiusz.Czerepach 12.01.2018 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1491639)

dobre , a najgorsze że pasuje nie tylko do Pereza

z obecnej kadry najbardziej do Brożka , ale tak jak pisałem wielu by sie znalazło :P

Karherop 20.01.2018 09:17

Wg Knury w przyszłym tygodniu jest szansa zakontraktowac PO i PP. Bliżej jest PP i będą to na pewno obcokrajowcy.

Oznacza to jednocześnie że ktoś jeszcze musi odejść z zespolu poza Ze Manuelem. Nie wiemy jednocześnie jak notowania u nowego trenera zmalaly/wzrosły u tych kilku problematycznych nazwisk: Pereza, Cywki czy Kostala.

wiertar 20.01.2018 10:07

Kostal do odpalenia na pewno. Tzn na wypożyczęnie

tsw biała gwiazda 20.01.2018 11:08

Z Cywką i Kostalem chyba trener poczeka z oceną do końca obozu. Perez to chyba już odstrzelony przez Carrillo

Karherop 20.01.2018 11:36

Dzisiaj czytałem wywiad z Cywka i raczej nastawiony jest na wypelnienie kontraktu do czerwca i walkę o skład w środku pola. Tym bardziej że w nowym systemie za Carrillo mają grać w środku pomocy 3 graczami w jednej linii. Taktyka wydaje mi się o tyle ciekawa że z racji braku bocznych pomocników w tym systemie środkowy boczny pomocnik będzie zabezpieczal stronę gdy skrajny obrońca będzie gnal do przodu.

Tak więc raczej sie teraz z Cywka nie rozstaniemy.

Ma_niek 20.01.2018 11:37

Skad wnioski ze odstrzelony?. Kostal po ostatnim sparingu raczej sie nie pokazal z dobrej strony wiec pewnie wypozyczenie.

wiertar 20.01.2018 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1492097)
Skad wnioski ze odstrzelony?. Kostal po ostatnim sparingu raczej sie nie pokazal z dobrej strony wiec pewnie wypozyczenie.

A co napisałem? ;)

Ma_niek 20.01.2018 17:13

Chodzilo mi o post wyzej i Pereza :)

CrazyBoy96 20.01.2018 17:15

Jutro ma przyjechać dwóch nowych na testy medyczne :)

krzaq12 20.01.2018 17:20

Przeważnie wówczas gdy nie ma przecieków, kim są owi zawodnicy to można liczyć na interesujące transfery. Oby tak było i tym razem..... Bardzo potrzebujemy prawoskrzydłowego, oj bardzo

teo 20.01.2018 17:47

No i beda dwie bombki o których pisalem... oby tylko dojechali:D

CrazyBoy96 20.01.2018 17:55

Teo, gwarantujesz, że będziemy przecierali oczy ze zdumienia, jeżeli dwa owe transfery wypalą ? :D

teo 20.01.2018 18:01

To zalezy czy myslimy o tych samych zawodnikach :)
A poważnie. Mysle ze beda podzielone opinie ale ze to pomysły Carillo to wierze ze beda to wartosciowi gracze dla drużyny

wiesniak842 20.01.2018 18:04

Dawaj nazwiska i nie ........

Hives4 20.01.2018 18:08

Cytat:

ale ze to pomysły Carillo to wierze ze beda to wartosciowi gracze dla drużyny
Skoro to jego pomysły to znaczy, że to dwóch zawodników idealnie pasujących do preferowanej przez niego taktyki 4-3-3. A że to już byłoby trzech zawodników sprowadzonych na jego życzenie i z jego notesu to potwierdzałoby to też duże zaufanie jakim obdarzył go zarząd. Z drugiej strony, okazuje się, że ostatnie transfery często były pomysłami Kiko/Carillo, więc trochę źle świadczy to o naszym skautingu.

Ma_niek 20.01.2018 18:13

Ty Teo napisz choc narodowosc bo tu sie robisz na informatora :). Ja sie zastanawiam po co u nas jakis scauting i Junco jak i tak jak przychodzi do transferow to sa ludzie trenera. I bylo tak juz za Kiko.

buczo1985 20.01.2018 18:21

Ja bym się tam nie nakręcał. Będą to jakieś no name'y, które albo wypalą (Carlitos) albo nie (Ze Manuel).

TOMEK 11 20.01.2018 18:34

srałeś, a nie pisałeś

https://www.youtube.com/watch?v=Nrj18AtHdRA

:// cytowanie na ff dalej nie dział

brylant17 20.01.2018 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1492120)
No i beda dwie bombki o których pisalem... oby tylko dojechali:D

Ch*ja pisałeś

https://twitter.com/ZetWuuEee/status/954737685238861824

rokfor 20.01.2018 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1492125)
Ty Teo napisz choc narodowosc bo tu sie robisz na informatora :). Ja sie zastanawiam po co u nas jakis scauting i Junco jak i tak jak przychodzi do transferow to sa ludzie trenera. I bylo tak juz za Kiko.

Junco jest po to, żeby podjąć ostateczną decyzję, przekonać wybranego piłkarza żeby do nas przyszedł i wynegocjować jak najlepszy kontrakt. Niektórzy myślą, że rola Junco to jeżdżenie po świecie i szukanie piłkarzy. On jest dyrektorem sportowym a nie skautem.

teo 20.01.2018 19:01

Wybaczcie, ale niczego nie napisze, bo w kregu zainteresowania Wisly jest obecnie 8 zawodnikow i ktorzy na pewno przyjada tego nie wie nikt poza 3-4 z bezposredniego kierownictwa klubu :-)
Ja napisze narodowosc y i z a przyjedzie x i v i bedzie z teo beka :-) nie dziekuje :-)

brylant17 20.01.2018 19:05

Hahaha dobre następny informator

serek.c2 20.01.2018 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1492130)
Wybaczcie, ale niczego nie napisze, bo w kregu zainteresowania Wisly jest obecnie 8 zawodnikow i ktorzy na pewno przyjada tego nie wie nikt poza 3-4 z bezposredniego kierownictwa klubu :-)
Ja napisze narodowosc y i z a przyjedzie x i v i bedzie z teo beka :-) nie dziekuje :-)

To po kiego grzyba się w ogóle wypowiadasz na takie tematy?

wislak2214 20.01.2018 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1492130)

Idz pan w uj. Wiem ale nie powiem bo bedzie beka , że nie ten;d co za pierdy. Idź sobie walnij szklaneczke whisky w tym 50 metrowym salonie:)

teo 20.01.2018 19:27

Nie ja pierwszy pisze ze cos ma sie stac tylko inni uzytkownicy :-) a jak juz pisza to zabieram glos :-) zwykle taka jest idea forum :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl