Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

AYALA 20.10.2010 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 996330)
Komisja, pewnie. I wnioskuję, żeby Macierewicz na przewodniczącego powołać. A jak!

Antek od czasu jak zaczał opowiadac że samolot może latac z jednym skrzydłem myśle że stracił zaufanie społeczne ale Brudziński byłby OK

0 22 20.10.2010 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robin hood (Post 996280)
Nie dziwi Cię że Prezes w ciągu 50 minut na konferencji prasowej przed całą Polską , zbadał sprawę, osądził i wydał wyrok .... rozumiem że takie zachowanie jest w Twoim rozumowaniu normalne i nie nosi w sobie znamion agresji i podburzania tłumu ????

Dokładnie tak zrobił dobry papa Tusk z dopalaczami. No, ale to Tusk - on może, prawda?

:lol:

Buziek_LG 20.10.2010 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 996254)
W krajach muzułmańskich - gdy kobieta zostaje zgwałcona - winę przypisuje się jej i skazuje na biczowanie.
W Polsce taki pogląd również pokutuje : " Sama sobie winna, na pewno prowokowała, ma za krótką spódnicę, zbyt obcisłe spodnie, po co tamtędy szła itp "

W całej sprawie związanej z wczorajszym zabójstwem dostrzegam podobne mechanizmy.

To samo przyszło mi na myśl gdy czytałem głupoty NetMario

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 996334)
Dokładnie tak zrobił dobry papa Tusk z dopalaczami. No, ale to Tusk - on może, prawda?

A propos dopalaczy to jak sądzicie ile państwo polskie zapłaci odszkodowań panu Bratce i kilkuset innym przedsiębiorcom? Ja sądzę że sprawa zamknie się na 6-8 mln zł dla Bratki i 3x tyle dla reszty. No bo tak "Król dopalaczy" został zatrzymany pod zarzutem wprowadzenia do obiegu substancji objętej ustawą o przeciwdziałaniu narkomanii, tylko drobny szczegół gdy on obracał tą substancją ta na liście zakazanych specyfików jeszcze się nie znajdowała. Samo odszkodowanie za zszarganie dobrego imienia i czas spędzony w celi sądzę że zamknie się w 200-400 tyś zł. Zaś decyzja SANEPID-u jako wydana centralnie przez Główny Inspektorat Sanitarny ma błąd proceduralny(każdorazowe zamknięcie danego lokalu musi być poprzedzone wizytą kontrolerów Wojewódzkich Stacji Sanitarno-Epidemiologicznych oraz powiadomieniem właściciela lokalu, jak to się odbyło wszyscy pamiętamy) tutaj odszkodowania już mogą iść w miliony. No i oczywiście ograniczenie swobody gospodarczej co również daje podstawy do odszkodowań.

No i czekam aż prokuratura zajmie się przekroczeniem uprawnień przez Głównego Inspektora Sanitarnego, oraz przez Ministerstwo Zdrowia

Skipper 20.10.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 996333)
Antek od czasu jak zaczał opowiadac że samolot może latac z jednym skrzydłem myśle że stracił zaufanie społeczne ale Brudziński byłby OK

Możnaby jeszcze rozważyć kandydaturę posła Błaszczaka i jego 3 szarych garniturów...

Buziek_LG 20.10.2010 14:24

Cytat:

Hitler i lemingi

Intelektualiści i zwykli ludzie zastanawiają się często, a bezskutecznie, jak było możliwe, że cywilizowany, w miarę przyzwoity i bynajmniej nie składający się głównie z bezdusznych katów naród jak Niemcy mógł wybrać sobie na przywódcę kogoś takiego jak Adolf Hitler. Co więcej, naród ten posłusznie i g or l i w i e (czasem o wiele gorliwiej, niż tego odeń wymagano!) realizować jego coraz bardziej ludobójcze i obłąkane pomysły — i trwał w tym stanie aż po kres III Rzeszy.

Jak było to możliwe? Niestety: bardzo zwyczajnie.

Popatrzmy tylko, jak cywilizowany, w miarę przyzwoity i bynajmniej nie składający się głównie z bezdusznych katów naród jak Polacy daje się doprowadzić przez — znacznie mniej agresywną niż hitlerowska — propagandę do stanu bezmyślnego sfanatyzowania, onieprzytomnienia i napompowania histeryczną wręcz nienawiścią. Co jest technicznie znacznie trudniejsze, bowiem 'pisowiec' w przeciwieństwie do niemieckiego Żyda nie odróżnia się wyglądem, ubiorem, obyczajem czy wiarą od reszty populacji, ponadto Polska nie przegrała niedawno krwawej wojny, nie upokorzono jej traktatem wersalskim i nie szaleje w niej kryzys, a jeśli nawet — nie taki, jak w Niemczech lat 30.tych ubiegłego wieku. Mimo to miliony naszych rodaków żyją w wirtualnym świecie propagandy i aż trzęsą się od emocji, od strachu przed terrorem 'strasznego Kaczora' po zapluwającą się nienawiść do tegoż 'Kaczora'.

Donald Tusk wydaje się nie posiadać żadnego programu i — poza akcydentalnym naprzykrzaniem się branży dopalaczy — prawie nic nie robi. I całe szczęście, bo z takim medialnym zapleczem i poparciem narodu lemingów mógłby wprowadzić cenzurę, pozamykać częśc obywateli z powodu braku powodu, wypowiedzieć wojnę — a i tak wszystkiemu winni byliby Żydzi... przepraszam, Kaczyńscy. Fantazjuję? Ależ od trzech lat są winni w s z y s t k i e m u, łącznie ze smoleńską katastrofą, więc trudno wyobrazić sobie typowego 'młodego, wykształconego i z wielkiego miasta' stwierdzającego: no nie, tu już przegięliście, panowie dziennikarze — i wyłączającego telewizor.

Za zniszczenia powstałe podczas 'kryształowej nocy', czyli pogromu Żydów niemieckich musieli oni zapłacić jeszcze potem odszkodowania (niestety, to nie anegdota). Kto ponosi odpowiedzialność za zastrzelenie działacza PiS i ciężkie zranienie nastepnego w łódzkim biurze? Oczywiście Jarosław Kaczyński i jego 'kampania nienawiści i jątrzenia'.

Czy mają Państwo jeszcze jakieś pytania?
Śliczne podsumowanie dzisiejszych artykułów w kilku dziennikach

QBAS 20.10.2010 14:24

Macie rację. Macierewicz musi odejść.
Choć tak sobie myślę, o tym co Kaczyński mówił wczoraj. Że w zasadzie ten "zamach" miał być na niego, więc czuje się osobiście zobowiązany do działania. To może sam by stanął na czele takiej śledczej komisji? Mam tylko jeden postulat: zero transmisji telewizyjnych. I zobaczylibyśmy ilu posłów byłoby chętnych do pracy w takiej "niemedialnej" komisji.

Hipokryci...

1q2 20.10.2010 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 996297)
jednakże to co obserwuje się od dłuższego czasu - ten cały zmasowany atak na PiS i jego prezesa a wcześniej i na Lecha Kaczyńskiego - pod byle pretekstem i w obrzydliwej formie - przechodzi ludzkie pojęcie.

A zmasowany atak na ludzi, na wszystkie nieprzychylne instytucje, prowadzony przez obu braci nie przechodziły ludzkiego pojęcia?Przecież to polegało zawsze na jechaniu po każdym kto ma inne zdanie i zarzucaniu im do tego jeszcze złych pobudek
Rozpoczęli wojnę z resztą Polski, to takie były i są tego efekty.Co Ty sobie myślisz, że plucie na wszystkich nieprzychylnych im dziennikarzy pozostanie bez echa?Sugerowanie że są niemcami, agentami, że chodzą na pasku służb, że są intelektualnym zerem - Myślałaś że to spłynie po wszystkich?
Nie ma tak lekko, jak się idzie na wojnę to trzeba się liczyć z konsekwencjami a nie teraz zgrywać wielce pokrzywdzonych.
Oczywiście nie chodzi mi tu o to wczorajsze morderstwo bo to akurat jest tak jak pisałaś.Noszenie mini nie robi z Ciebie winnej gdy jakiś pojeb Cię zgwałci, tyle że żyjemy w takim świecie, że stajesz się wtedy bardziej podatna na reakcje osoby chorej psychicznie.
Podobnie jest tu - polityk mający pozycje, mówiący ostrym językiem, czasami wykluczający całe grupy ludzi, jest bardziej narażony na atak psychopaty niż reszta.

ps ja już dawno zostałem sklasyfikowany przez Jarka jako zomo i człowiek mały i marny pod każdym względem i tak został sklasyfikowany każdy jego przeciwnik i osoba inaczej myśląca.Nie ma u mnie nienawiści do niego ale jest niechęć i tak już pozostanie.Przykro mi.

carpenter 20.10.2010 15:23

http://www.youtube.com/watch?v=IVIMq...layer_embedded

Młody, ambitny wykształcony kandydat na radnego z miasta Jaworzna. Z jakiej partii dodawać chyba nie trzeba. Tatuś kupił ładne okulary i jest ynteligent. Szybko bo cenzura zaraz skasuje :rotfl:

emj10 20.10.2010 16:03

Dobrze powiedział przed chwilą prof. Czapiński, którego znam osobiście i cenię, że konflikt nie dotyczy tylko polityków, a rodzi się w głowach zwykłych obywateli i jeśli nic się nie zmieni w sferze mentalnej ludzi, zaczynając od edukacji szkolnej poprzez dorosłe życie to nastąpi jedynie eskalacja nienawiści.

Dlatego proponuję zacząć od siebie, zrobić sobie rachunek sumienia, sprawdzić czy jesteśmy fair wobec innych i dopiero później wróćmy do wylewania wiadra pomyj na polityków. Oni tylko odzwierciedlają naszą polską rzeczywistość.

1q2 20.10.2010 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 996426)
. Oni tylko odzwierciedlają naszą polską rzeczywistość.

To nie jest tak do końca, to nie przypadek że Palikot i Jarek otwierają listę najbardziej nielubianych polityków.
Patologii wśród ludzi wyeliminować się nie da, zmniejszyć tak, najlepiej przez rozwój kraju i zapewnienia godnego życia jak największej ilości osób.
A politycy powinni ważyć słowa.Dla mnie to nie jest żaden przypadek że temu kolesiowi do końca odwaliło w chwili największych oskarżeń o zdradę,zbrodnie, przerzucaniem się winą za śmierć osób w Smoleńsku, 'walki o krzyż'.

To już jest i tak za późno bo wczoraj mleko się rozlało i ogarnąć to, nawet przy chęciach z obu stron, będzie ciężko - gdzie ja jestem przekonany że nie będzie tych chęci.

wolfy 20.10.2010 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 996402)
Nie ma tak lekko, jak się idzie na wojnę to trzeba się liczyć z konsekwencjami a nie teraz zgrywać wielce pokrzywdzonych.

Czyli jak napisałem - sami sobie zasłużyli, głupie pisiory. W tym momencie ja zakończę dyskusję, bo i tak do niczego sensownego ona nie doprowadzi. Z betonem się nie dyskutuje, beton powinno się po prostu omijać.
No bo gdybym chciał rozebrać Twojego posta na części pierwsze, zapytać o konkretne źródła - w chu roboty, nikomu nie potrzebnej. Już to przerabialiśmy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 996246)
A teraz pomyślcie co by się stało gdyby sytuacja była odwrotna. Jak sądzicie od razu byłaby delegalizacja, aresztowania,czy by z tym troszeczkę poczekali. W sumie mieliby carte blanche.

O, tu pojechałeś:lol: Jak myślisz, czym zajmowałoby się PO, gdyby zabrakło chłopca do bicia w postaci PiS-u? Programem?
:>

Tu nie chodzi o to, żeby złapać króliczka, tylko żeby go gonić - ku uciesze debili śledzących te żenujące występy medialne.

Co zrobiło PO od czasu zwycięstwa w wyborach prezydenckich? Czym się zajmowało? Podburzaniem gówniarzy w "wojnie o krzyż"? Bezsensowną wojną z Kościołem ( bo każdy średnio rozgarnięty człowiek wie, że nie stać nas na porządny program walki z rakiem, na nowe kuracje hamujące choćby stwardnienie rozsiane, a mielibyśmy jeszcze niby mieć pieniądze na tak drogie i zawodne zabiegi )?

1q2 20.10.2010 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 996439)
Z betonem się nie dyskutuje, beton powinno się po prostu omijać.

Czyli jak, omijasz sam siebie? bo inaczej tego nie widzę

Filippo 20.10.2010 17:44

Hmmm...Zwolenników PO cała masa. Wszyscy zadowoleni z partii rządzącej oraz nowego prezydenta (który udziela odpowiedzi tylko na pytania na które się przygotował i zna odpowiedzi).

Kurcze, ja zawsze głosuje na Korwina Mikke, nie atakuje PIS-u jak nie mam powodu, nie atakuje PO jak nie mam powodu, rozumiem krytykę konkretnej decyzji, ustawy, rozporządzenia, nie lubię pierdół i ogólników.

Mam gorącą prośbę zwolenników PO, by wylistowali w skrócie zmiany w polskim ustawodawstwie, wskazali reformy które sprawiły, że są zadowoleni, że na codzień żyje się im lepiej (co zapowiadała zwycięska partia). Dowody, że zapowiadane reformy doszły do skutku (KRUS, służba zdrowia, szkolnictwo, emerytury, gornictwo itd, itp), konkrety. O ile pamiętam po wygraniu wyborów, PO prosiło o czas i wstrzymanie się z oceną, potem był tak zwany okres przejściowy a teraz to zbliza się okres przedwyborczy, więc ocena działań nie byłaby wskazana (% spadną,a trudne decyzje pozostawmy na pozniej).

Kocur 20.10.2010 17:47

Cytat:

Co zrobiło PO od czasu zwycięstwa w wyborach prezydenckich? Czym się zajmowało? Podburzaniem gówniarzy w "wojnie o krzyż"? Bezsensowną wojną z Kościołem ( bo każdy średnio rozgarnięty człowiek wie, że nie stać nas na porządny program walki z rakiem, na nowe kuracje hamujące choćby stwardnienie rozsiane, a mielibyśmy jeszcze niby mieć pieniądze na tak drogie i zawodne zabiegi )?

Chciałbym żeby ktoś ze zwolenników PO podjął ten temat bo mnie krew zalewa.
Inflacja pożera znikome podwyżki w firmach, podatki rosną na równi szybko co liczba urzędników, deficyt nie mieści się już na standardowych kalkulatorach a rząd jak gówno robił tak robi dalej :-/

Greg91 20.10.2010 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 996275)
To źle usłyszałeś i piszesz nieprawdę. Rostowski nie ma tu nic do gadania, bo to automatyczna procedura, gdy jest wzrost gospodarczy w Polsce.

Tak tylko teraz jest pytanie dzięki czemu mamy ten wzrost gospodarczy?
Dług publiczny jak u Gierka, a oni partie dotują.Czy to Ci się wydaje normalne?
Moim zdaniem zresztą partie w ogóle nie powinny być dotowane z budżetu państwa.

Siwy_89 20.10.2010 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg91 (Post 996485)
Dług publiczny jak u Gierka, a oni partie dotują.Czy to Ci się wydaje normalne?
Moim zdaniem zresztą partie w ogóle nie powinny być dotowane z budżetu państwa.

porównanie obecnego długu publicznego do długu za Gierka jest niesłuszne. Użycie tego argumentu pachnie typowym PR-em.

Nie zmienia to oczywiście faktu, że reformy finansów publicznych trzeba przeprowadzać. Teraz prezydentem jest Komorowski, przyjaciel rządu, a nie Kaczyński, który potrzebną reformę emerytur pomostowych - w znacznym stopniu odciążającym budżet - zawetował.

KOALIK 20.10.2010 18:23

Cytat:

Kto podburzał emerytów do przybycia pod Pałac Prezydencki, jak nie środowisko związane z PiS-em i Gazetą Polską? Jarosław Kaczyński, członkowie PiS-u i ich zwolennicy zapomnieli o jednej rzeczy. To Jacek Kurski rozpoczął ową wojnę, gdy szukał ,,haków" na Donalda Tuska w wyborach prezydenckich w 2005 roku. Jeśli Kempa ma zamiar analizować komentarze na internecie, to mam nadzieje, że nie omieszka sprawdzić stronę internetową Gazety Polskiej, gdzie nienawiść jest największa.

orzeu 20.10.2010 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 996426)
Dobrze powiedział przed chwilą prof. Czapiński, którego znam osobiście i cenię, że konflikt nie dotyczy tylko polityków, a rodzi się w głowach zwykłych obywateli i jeśli nic się nie zmieni w sferze mentalnej ludzi, zaczynając od edukacji szkolnej poprzez dorosłe życie to nastąpi jedynie eskalacja nienawiści.

Dlatego proponuję zacząć od siebie, zrobić sobie rachunek sumienia, sprawdzić czy jesteśmy fair wobec innych i dopiero później wróćmy do wylewania wiadra pomyj na polityków. Oni tylko odzwierciedlają naszą polską rzeczywistość.

Ta. Bo nienawisc rodzi sie sama z siebie. Bo 5 lat temu byla tez taka nienawisc do politykow i wyborcow pomiedzy soba. Jasssne.
Przypomne tylko ze lat temu wiecej niz 5 byla na gorze partia, ktora rzeczywiscie miala powody do wzbudzenia w sobie sporych odruchow wymiotnych przez swoje dzialania.

Najgorsze jest to ze zaden dziennikarzyna na co dzien karmiacy sie jak najgorszymi emocjami, podsycajacy je i eskalujacy swoimi komentarzami oburza sie gdy dzisiaj przeczyta w sieci komentarze ludzi ze jest posrednio wspolwinny. ANI JEDEN nie zajaknie sie "u mnie wiecej nie bedzie relacji z tego typu polityki, takich wypowiedzi". Jest tylko swiete oburzenie ze "to tamci sa gorsi!" i tym podobne. Zero, zero refleksji. Zero odpowiedzialnosci za wlasne slowa. W 40 milionowym kraju jest jeszcze sporo swirow, karmcie ich dalej i podsycajcie ten plomien nienawisci.W komentarzach nie widzialem ani jednego ze niepojetym jest zabijanie za poglady. Sa tylko usprawiedliwienia ze "to oni zaczeli" i ze "tamten to byl swir na pewno". Pozostaje tylko czekac na kolejne ofiary.

RoS 20.10.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 996473)
Chciałbym żeby ktoś ze zwolenników PO podjął ten temat bo mnie krew zalewa.
Inflacja pożera znikome podwyżki w firmach, podatki rosną na równi szybko co liczba urzędników, deficyt nie mieści się już na standardowych kalkulatorach a rząd jak gówno robił tak robi dalej :-/

Nie sądzę żeby doszło do jakiejś merytorycznej dyskusji na ten temat.

Dla kontrastu podam że w takiej Wielkiej Brytanii, nowy rząd po 150 dniach (słownie STO PIĘĆDZIESIĄT) po objęciu władzy przedstawił konkretny plan naprawy finansów publicznych, bardzo ryzykowne przedsięwzięcie ale zasada jest prosta wydajemy tyle ile zarabiamy, nie zadłużamy następnych pokoleń.

Obejmuje on m.in.
- 25% cięć w sektorze publicznym w ciągu 4 lat (możliwa utrata około 1,5 miliona miejsc pracy)
- zmniejszyć deficyt budżetowy z 10,5 proc. obecnie do prawie zera w 2015 r (sic)
- wycofane z Afganistanu do 2015 roku

Widać że tam rząd jest od rządzenia. Tylko brać przykład.

emj10 20.10.2010 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 996510)
Ta. Bo nienawisc rodzi sie sama z siebie. Bo 5 lat temu byla tez taka nienawisc do politykow i wyborcow pomiedzy soba. Jasssne.
Przypomne tylko ze lat temu wiecej niz 5 byla na gorze partia, ktora rzeczywiscie miala powody do wzbudzenia w sobie sporych odruchow wymiotnych przez swoje działania.

Nienawiść ma to do siebie, że kiełkuje latami i w pewnym momencie następuje erupcja złych emocji. Czy nie pamiętasz jak za rządów SLD (2001-2005) pojawiały się coraz częściej głosy o ostatecznej walce z komuchami i układem Okrągłego Stołu? Część mojej rodziny wspierała wtedy aktywnie LPR (obecnie PiS) i za wszelką cenę pragnęła odsunięcia od władzy SLD. Pozornie udało się to w 2005 roku, bo niby wróg zarówno dla PiS, jak i dla PO został zmarginalizowany, ale co się okazało? Jedna i druga partia znalazły sobie nowego wroga, daleko nie musiały szukać, bo wróg stał tuż obok, wróg który jest utożsamiany z układem (PO), liberalizmem (PO), złodziejami (PO), czerwonymi (PO), komuchami (PO i PiS), lemingami (PO), zgorszeniem (PO), pedałami (PO), bojówkami Palikota (PO), antyklerykalizmem (PO), Kościołem (PiS), nowobogackimi (PO), establishmentem (PO), nacjonalistami (PiS), homofobami (PiS), ksenofobami (PiS), szaleńcami (PiS), , Radiem Maryja (PiS), moherami (PiS), zaściankiem (PiS), "konserwami" (PiS), hamulcowymi (PiS).

Nie chce mi się dalej wypisywać, ale to właśnie jest w mediach i nie tylko dopisywane jako łatwa do polityka/wyborcy, jednego, albo drugiego ugrupowania, a katalog używanych epitetów rozrósł się do niewiarygodnych rozmiarów.

JEDREK76 20.10.2010 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 996437)
To nie jest tak do końca, to nie przypadek że Palikot i Jarek otwierają listę najbardziej nielubianych polityków.
Patologii wśród ludzi wyeliminować się nie da, zmniejszyć tak, najlepiej przez rozwój kraju i zapewnienia godnego życia jak największej ilości osób.
A politycy powinni ważyć słowa.Dla mnie to nie jest żaden przypadek że temu kolesiowi do końca odwaliło w chwili największych oskarżeń o zdradę,zbrodnie, przerzucaniem się winą za śmierć osób w Smoleńsku, 'walki o krzyż'.

To już jest i tak za późno bo wczoraj mleko się rozlało i ogarnąć to, nawet przy chęciach z obu stron, będzie ciężko - gdzie ja jestem przekonany że nie będzie tych chęci.

1q2
sory ale trochę już się Ciebie czytać nie da. Porównujesz Kaczyńskiego do paliknota??:shock: Chłopie już Cię prosiłem raz, żebyś mi przytoczył jakąkolwiek wypowiedź Kaczyńskiego mówiącą o fizycznej eliminacji politycznego przeciwnika. Spór polityczny musi istnieć, ale nigdy nie powinien dążyć do unicestwienia drugiej strony.

I owszem mogę się zgodzić, że Jarek ma sporo za kołnierzem stawiając często sprawę (w moim odczuciu b. często w meritum mając nawet rację) na ostrzu noża w taki sposób, który uniemożliwia dalszą dyskusję. Jednak nigdy osobiście nie słyszałem aby nakłaniał do "zastrzelenia i wypatroszenia przeciwnika politycznego" czy też nie bawił się we wróża przewidując, że jego przeciwnik "spotka się z ostatecznością". Czy Kaczyńskiemu nie wolno wypowiadać się w sprawie skandalicznego sposobu prowadzenia śledztwa smoleńskiego, czy nie ma prawa wytykać Premierowi, że zrzekł się możliwości suwerennego sposobu wyjaśnienia tej katastrofy na rzecz państwa i instytucji, które bynajmniej nie są w tej sprawie bezstronne i bezinteresowne?? Zgadzam się, że wypowiadając się w sposób tak kategoryczny, w jaki się wypowiadał ostatnio staje się nieskuteczny i działa przeciwko swojej formacji i swojej wizji Państwa.

Ale czy do tego nie doprowadził przypadkiem sam Donald Tusk, o ile jeszcze całkowicie nie dopadła Cię amnezja, to właśnie D. Tusk negował wynik demokratycznych wyborów w 2005 r., odbierając Kaczyńskiemu prawo do rządzenia nakłaniając Polaków do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" czy też (za pośrednictwem obecnego swojego rzecznika, wówczas posła komisji d/s służb specjalnych) porównując CBA do Stasi i Securitate a PiS, jako partię polityczną do NSDAP. Czy to nie politycy PO i SLD w specyficznej koalicji nie oskarżali Kaczyńskiego i Ziobry, że "mają na swoich rękach krew Barbary Blidy", która przypominam popełniła samobójstwo?? Taka wyliczanka mogłaby trwać i trwać i być może po ostatnich i wcześniejszych wystąpieniach Kaczyńskiego, po obu stronach... ale chyba teraz to już nie powinno mieć najmniejszego sensu. Choć nie mam złudzeń, zarówno po wypowiedziach "dziennikarzy" jak i "polityków" (szczególnie tych szukających w Jarosławie głównego nieszczęścia tego Kraju), jak i po dzisiejszym bezsensownym postulacie Kaczyńskiego powołania kolejnej komisji śledczej, NIC SIĘ NIE ZMIENI.

Wracając jednak do tego na co chciałem CI zwrócić uwagę. Wybacz, ale wciąż mam wrażenie, że zapętliłeś się okrutnie w swoich ocenach, w sobotę poszukując po niewłaściwej stronie szaleńca i agresora a obecnie stawiając znaki równości wobec osób i wypowiedzi nieprzystających do siebie.

harimata 20.10.2010 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 996574)
ten desperat co zabił członka PiS-u w Łodzi ma raka i zostało mu 7 miesięcy życia
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/na...wiadomosc.html

Gratulacje kolego. Właśnie padłeś ofiarą sekty medialnej. Teraz masz okazję przekonać się na własnej skórze jak ten mechanizm funkcjonuje i dlaczego miliony rodaków są ogłupieni. Takie newsy to rodem z pudelek.pl.
Ale czym by było nasze życie bez niesprawdzonych plotek.... szare i do ....

sambo 20.10.2010 20:49

No już widzę nagłówek jednej gazety i opis newsa w pewnym serwisie informacyjnym -

Jarosław Kaczyński chce uwięzienia chorego na raka, umierającego człowieka.

Scena 1.

Ryszard C ma raka. Wywiad z doktorem opisujacym cieirpienia chorego na raka, jaki to jest ból fizyczny oraz podkreśleniem, że zmniejszyć te cierpienie może jedynie pobyt w wysokospecjalistycznym hospicjum.

Następnie kadr z płaczącym członkiem rodziny Ryszarda C krzyczącym - to biedny umierajacy człowiek - błagam zostawcie go.

Scena 2.

Dziennikarka na K

Jarosław Kaczyński uważa jednak, że jedynym miejscem śmiertelnie chorego, umierajacego na raka Ryszarda C. jest cela, gdzie swoje kary odbywają zwyrodnialcy.

Scena 3.

Kadr z więźnia na Mokotowie. Wytatułowane gęby o gabarytach 2 m na 2m w siłowni.

Wywiad z klawiszem który opisuje jak bestialsko wobec współwięźniów obchodzą się zwyrodnieni.

Scena 4

Wycinki z wypowiedzi i zachowania Jarka - tradycyjnie zaczynamy od tu stoimy my tam stoi ZOMO, następnie pochodnie i marsze SA i na końcu znowu powtórzenie słów - to morderstwo polityczne za to morderstwo odpowiada PO Tusk itd.

Scena 5

Prezydent Komorowski

Jeśli Ryszard C zostanie skazany - zastanowie sie nad zastosowaniem prawa łaski. Postawa humanitaryzmu wobec drugiego i nowotestamentowy nakaz miłości bliźniego jest dostatecznym uzasadnieniem dla takiej decyzji

Scena 6.

Niesiołowski

Kaczyński to psychiczny mściciel, nie cofajacy sie przed niczym. Plugawy odrażający straszny wairat, którego miejsce jest w zakładzie psychiatrycznym

Scena 7

Dziennikarka na K

Jarosławowi Kaczyńskiemu nie obca jest zasada sprawiedliwości rodem z kodeksu hammurabiego - oko za oko ząb za ząb. Chęć odwetu i brak litości Kaczyńskiego ujawnia się zawsze w chwilach trudnych dla tego polityka.

wolfy 20.10.2010 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 996465)
Czyli jak, omijasz sam siebie? bo inaczej tego nie widzę

Masz problem, stary. Ja w ogóle nie jestem związany z żadną partią. Jeżeli piszę, że PO to populiści i socjaliści to dlatego, że tak faktycznie jest. Jeżeli ostrzegałem, że chamówa w wykonaniu PO skończy się tragedią to dlatego, bo realnie istniało takie zagrożenie.

Dla mnie to, co kręci ciebie nie jest w ogóle polityką. To szambo dla kretynów, którzy potrzebują jakiejś afiliacji - takich przyszywanych "ynteligentów", co to i na krzyż nasikają, i jakiejś staruszce nabluzgają.

Jak dopisałem niżej fragment kluczowy, na który zwrócił uwagę kocur, to położyłeś uszy po sobie. Dlatego dyskusja nie ma sensu. Ty masz swoje obsesje, ja - mając już dość powolnego zamykania się na rzeczywistość Kaczyńskiego nie czuję się zobowiązany do przynależności do drugiego obozu. I o ile Kaczyńskiego jestem w stanie po ludzku zrozumieć ( bo ja nie wiem jak bym wytrzymał takie medialne s....ysyństwo połączone z rodzinną tragedią ), o tyle Tusk i jego świta to dla mnie szuje pierwszej klasy, do tego skrajne szkodniki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 996497)
Kto podburzał emerytów do przybycia pod Pałac Prezydencki, jak nie środowisko związane z PiS-em i Gazetą Polską? Jarosław Kaczyński, członkowie PiS-u i ich zwolennicy zapomnieli o jednej rzeczy. To Jacek Kurski rozpoczął ową wojnę, gdy szukał ,,haków" na Donalda Tuska w wyborach prezydenckich w 2005 roku. Jeśli Kempa ma zamiar analizować komentarze na internecie, to mam nadzieje, że nie omieszka sprawdzić stronę internetową Gazety Polskiej, gdzie nienawiść jest największa.

Proszę, pisałem o pewnej konkretnej mentalności i od razu mamy świetny przykład. Zwróćcie uwagę jak bardzo nie na temat jest odpowiedź, na co kładziony jest w niej nacisk. Świadoma manipulacja, czy po prostu braki intelektualne nadrabiane klepaniem wyuczonych formułek?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RoS (Post 996512)
Dla kontrastu podam że w takiej Wielkiej Brytanii, nowy rząd po 150 dniach (słownie STO PIĘĆDZIESIĄT) po objęciu władzy przedstawił konkretny plan naprawy finansów publicznych, bardzo ryzykowne przedsięwzięcie ale zasada jest prosta wydajemy tyle ile zarabiamy, nie zadłużamy następnych pokoleń.

Obejmuje on m.in.
- 25% cięć w sektorze publicznym w ciągu 4 lat (możliwa utrata około 1,5 miliona miejsc pracy)
- zmniejszyć deficyt budżetowy z 10,5 proc. obecnie do prawie zera w 2015 r (sic)
- wycofane z Afganistanu do 2015 roku

Widać że tam rząd jest od rządzenia. Tylko brać przykład.

A no właśnie. U nas "polityka" to rozrywka dla niedouczonej gawiedzi, która przy tego typu kwestiach z miejsca traci zainteresowanie ( patrz wyżej ). Jakiś tam deficyt, zwalnianie ludzi ( a co oni komu zrobili ?! ) - kogo to obchodzi? "Inteligentni" ludzie zajmują się darciem łacha z prezesa opozycyjnej partii, a nie jakimiś pierdołami.

0 22 20.10.2010 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 996625)
a dobro wspólne, dobro państwa, decyzje ponad podziałami...
a po ch..

Dlatego chyba sprawiedliwie, że nic po nas nie zostanie. Nikt nie będzie pamiętał za 200-300 lat o jakimś Sikorskim, Palikocie, Hoffmanie czy... Tusku. No, chyba ze w kontekscie długu. O Lechu Kaczyńskim będzie się pamiętało - jako o tym prezydencie, który zginał, a nie tym który wetował - ku frustracji salonu. O Jarku? Może też, z racji tego, że 'był w Polsce czas gdy jeden bliźniak był Głową Państwa, a drugi głową rządu'. Znowu - ku frustracji salonu.

Jeszcze będzie Wałęsa - ku frustracji antysalonu. Ewentualnie Mazowiecki jako 'Jędrzej Moraczewski III RP" do pytań w quizach.

A reszty nie będzie. Nic po nich nie zostanie. Żadnej wizji, żadnych pomysłów.

wislak68 20.10.2010 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siwy_89 (Post 996487)
Teraz prezydentem jest Komorowski, przyjaciel rządu, a nie Kaczyński, który potrzebną reformę emerytur pomostowych - w znacznym stopniu odciążającym budżet - zawetował.

No i minęły prawie trzy miesiące prezydentury a tu nic.
Wybacz kolego (prowadziliśmy dość ciekawą dyskusję o drogach dlatego pozwalam sobie na taki ton) ale nie mogę uwierzyć że ktoś w miarę ogarnięty mógł naprawdę wierzyc w te bzdury o tym że reformy PO są blokowane przez śp prezydenta. Reformy nie mogły by przez nikogo blokowane bo ich po prostu nie było i nie ma. Partia rządząca jest tak skoncentrowana na PR i zagarnianiu kolejnych urzędów że nie ma czasu (a chyba i pomysłu) na reformy.

wolfy 20.10.2010 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 996626)
A reszty nie będzie. Nic po nich nie zostanie. Żadnej wizji, żadnych pomysłów.

A ja się obawiam, że zostaną zapamiętani - na podobnej zasadzie, jak Stanisław August Poniatowski, albo przywódcy powstania listopadowego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 996627)

No jak to nic - była awantura o krzyż, jest awantura o in vitro ( i .... - nie stać nas ), Palikot i Niesiołowski zdążyli obrazić polityków PiS-u X-razy. Działo się, działo. Co prawda nie śledziłem w ogóle, ale pewnie było w tym temacie gorąco.

mgła 20.10.2010 23:32

http://fakty.interia.pl/felietony/zi...e,1547000,2789
dobry felieton do rozważenia

Siwy_89 20.10.2010 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RoS (Post 996512)
Obejmuje on m.in.
- 25% cięć w sektorze publicznym w ciągu 4 lat ([B]możliwa utrata około 1,5 miliona miejsc pracy)

Super...

Cytat:

Wybacz kolego (prowadziliśmy dość ciekawą dyskusję o drogach dlatego pozwalam sobie na taki ton) ale nie mogę uwierzyć że ktoś w miarę ogarnięty mógł naprawdę wierzyc w te bzdury o tym że reformy PO są blokowane przez śp prezydenta.

dlatego w swoim poście podkreśliłem fakt, że Platforma nie ma już na kogo zwalać winy za brak następnych reform. Oczywiście z jednym wyjątkiem - KRUSU ;-)

Pamiętajmy jednak, że Polska na tle innych krajów jest w miarę dobrej kondycji i gwałtownych ruchów nie potrzebujemy. Nie zmienia to faktu, że reforma finansów jest potrzebna i w okresie 1-2 lat należy ją przeprowadzić. Szkoda, że PiS nie przeprowadził niektórych reform w okresie swoich rządów, bo - zdaniem wielu ekonomistów - dobra koniunktura sprzyja takim zmianom.

Cytat:

Reformy nie mogły by przez nikogo blokowane bo ich po prostu nie było i nie ma. Partia rządząca jest tak skoncentrowana na PR i zagarnianiu kolejnych urzędów że nie ma czasu (a chyba i pomysłu) na reformy.

bądźmy dokładni. reforma emerytur pomostowych - pozbawiająca przywilejów tysiące osób - została przeprowadzona przez PO, a Lech Kaczyński ją zawetował. Można przypuszczać, że zawetowałby również ustawę, pozbawiającą przywilejów służby mundurowe itp...

no, ale teraz wymówek nie ma.

Cytat:

Reformy nie mogły by przez nikogo blokowane bo ich po prostu nie było i nie ma. Partia rządząca jest tak skoncentrowana na PR i zagarnianiu kolejnych urzędów że nie ma czasu (a chyba i pomysłu) na reformy.

reforma emerytur pomostowych zagraniem PR raczej nie była :)

pozdrawiam nowego kolegę ;-)

0 22 21.10.2010 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siwy_89 (Post 996641)
no, ale teraz wymówek nie ma.

No jak nie ma? Nie mają większości konstytucyjnej, więc mają kompletnie związane ręce. Jeszcze socjalistyczny koalicjant, słaba opozycja, która rozleniwia, niezależne samorządy, Balcerowicz. Sporo tego. Ale już za rok, za dwa - zaraz po tym jak Solorz zrobi wielkie transfery do Śląska, a Walter wprowadzi Legię do LM, PO ruszy z reformami. A teraz morda w kubeł i na nich głosować.

1q2 21.10.2010 00:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 996622)
Masz problem, stary. Ja w ogóle nie jestem związany z żadną partią.

Dla mnie to, co kręci ciebie nie jest w ogóle polityką. To szambo dla kretynów, którzy potrzebują jakiejś afiliacji - takich przyszywanych "ynteligentów", co to i na krzyż nasikają, i jakiejś staruszce nabluzgają.

A czy ja jestem związany?Nie żartuj sobie nawet.Z Tobą jest taki problem że nie dość że masz manie wyższości(co akurat mi nie przeszkadza) to dla Ciebie każdy myślący inaczej to idiota - Wypisz wymaluj portret Jarka.On też tak sądzi co zresztą też nigdy nie ukrywał
Tyle że na mnie to żadnego wrażenia nie robi.Tak możesz sobie dyskutować z małolatami albo osobami które coś tam przeczytają, dadzą się czemuś omamić itp
Nie zgrywam kozaka ale siedzę w tym bardzo długo.Różnica której Ty nie jesteś w stanie zrozumieć, może polegać na tym że mam inne podejście do życia i patrzę na to z innej perspektywy.Ty widzisz więcej 'drzazg' tu a ja tam, Ciebie jedno bardziej drażni , mnie drugie.Sprawa dla mnie banalnie prosta, dla Ciebie widzę że nie do przyjęcia.Ale to też mały problem.
Największy jest to że wklejasz jakieś zdanie(moje) i interpretujesz je zupełnie odwrotnie niż ja a interpretacje masz w zdaniu wcześniejszym czy późniejszym, podaną na tacy.
To to już jest niestety komiczne, tak jak te żałosne zaczepki z betonem, szambem dla kretynów itp.
Na prawdę jebie mnie co Ty o mnie sądzisz i śmieszy mnie że jedyne na co Cię stać to mnie obrażać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 996622)
I o ile Kaczyńskiego jestem w stanie po ludzku zrozumieć ( bo ja nie wiem jak bym wytrzymał takie medialne s....ysyństwo połączone z rodzinną tragedią ), o tyle Tusk i jego świta to dla mnie szuje pierwszej klasy, do tego skrajne szkodniki.

A ja Tuska jestem w stanie po ludzku zrozumieć a Kaczyński to dla mnie szuja pierwszej klasy i skrajny szkodnik...No i co w tym wypadku??Ty jesteś mega mózg a ja debil?Niech Ci będzie.
A z Kocurem to w ogóle jakiś żart.On pisał po mnie i oczywiście że ma racje ale to wina Donaldu Tusku że opozycja w postaci Pisu ma w dupie wszystko a liczy się tylko dowiedzenie że Tusk ma krew na rękach?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 996538)
1q2
sory ale trochę już się Ciebie czytać nie da

Dobrze że tylko trochę;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 996538)
1q2
sory ale trochę już się Ciebie czytać nie da. Porównujesz Kaczyńskiego do paliknota??:shock: Chłopie już Cię prosiłem raz, żebyś mi przytoczył jakąkolwiek wypowiedź Kaczyńskiego mówiącą o fizycznej eliminacji politycznego przeciwnika. Spór polityczny musi istnieć, ale nigdy nie powinien dążyć do unicestwienia drugiej strony.

I owszem mogę się zgodzić, że Jarek ma sporo za kołnierzem stawiając często sprawę (w moim odczuciu b. często w meritum mając nawet rację) na ostrzu noża w taki sposób, który uniemożliwia dalszą dyskusję. Jednak nigdy osobiście nie słyszałem aby nakłaniał do "zastrzelenia i wypatroszenia przeciwnika politycznego" czy też nie bawił się we wróża przewidując, że jego przeciwnik "spotka się z ostatecznością". Czy Kaczyńskiemu nie wolno wypowiadać się w sprawie skandalicznego sposobu prowadzenia śledztwa smoleńskiego, czy nie ma prawa wytykać Premierowi, że zrzekł się możliwości suwerennego sposobu wyjaśnienia tej katastrofy na rzecz państwa i instytucji, które bynajmniej nie są w tej sprawie bezstronne i bezinteresowne?? Zgadzam się, że wypowiadając się w sposób tak kategoryczny, w jaki się wypowiadał ostatnio staje się nieskuteczny i działa przeciwko swojej formacji i swojej wizji Państwa.

Ale czy do tego nie doprowadził przypadkiem sam Donald Tusk, o ile jeszcze całkowicie nie dopadła Cię amnezja, to właśnie D. Tusk negował wynik demokratycznych wyborów w 2005 r., odbierając Kaczyńskiemu prawo do rządzenia nakłaniając Polaków do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" czy też (za pośrednictwem obecnego swojego rzecznika, wówczas posła komisji d/s służb specjalnych) porównując CBA do Stasi i Securitate a PiS, jako partię polityczną do NSDAP. Czy to nie politycy PO i SLD w specyficznej koalicji nie oskarżali Kaczyńskiego i Ziobry, że "mają na swoich rękach krew Barbary Blidy", która przypominam popełniła samobójstwo?? Taka wyliczanka mogłaby trwać i trwać i być może po ostatnich i wcześniejszych wystąpieniach Kaczyńskiego, po obu stronach... ale chyba teraz to już nie powinno mieć najmniejszego sensu. Choć nie mam złudzeń, zarówno po wypowiedziach "dziennikarzy" jak i "polityków" (szczególnie tych szukających w Jarosławie głównego nieszczęścia tego Kraju), jak i po dzisiejszym bezsensownym postulacie Kaczyńskiego powołania kolejnej komisji śledczej, NIC SIĘ NIE ZMIENI.

Wracając jednak do tego na co chciałem CI zwrócić uwagę. Wybacz, ale wciąż mam wrażenie, że zapętliłeś się okrutnie w swoich ocenach, w sobotę poszukując po niewłaściwej stronie szaleńca i agresora a obecnie stawiając znaki równości wobec osób i wypowiedzi nieprzystających do siebie.

Nie baw się w wolfyego;).To nie ja porównuje tylko ludzie tak porównują.To nie jest przypadek że obaj są na szczycie nieufności - pewnie po części nienawiści.
Różnica między Palikotem a Jarkiem jest olbrzymia.Największa jest taka że Palikot to błazen, człowiek nie pełniący żaden znaczącej funkcji w kraju, w zasadzie nie pełniący żadnej funkcji.PP - niszowa komisja a partia to nie kraj.
Jarek to jeden z 2 głównych rozdających karty w ostatnich latach.Były szef rządu czyli osoba zdecydowanie nr 1 w kraju.
Czy Ty na prawdę ten filmik oglądałeś?Widziałeś kto zadawał pytanie , jakie było pytanie?W jakim to programie było puszczane?
Czy uważasz że Palikot mówiąc 'jebać pzpn' miał zamiar im najebać?Albo zachęcał do fizycznej eliminacji tych ludzi(gdzie to akurat nie było u Majewskiego czy kogo tam a w tvn24)?
Bez jaj, dla mnie to było słabe i choć lubie skrajne poczucie humoru,to akurat było zupełnie nie na miejscu ale co to ma w ogóle do rzeczy??
Na prawdę będziesz jechał tym co Pisowcy dziś,czyli że mówił o fizycznej eliminacji?

Reszta Twojego postu to są fakty tyle że to się można tak przerzucać.Ty securitate, ja zomo, Ty cośtam ja cośtam - To też nie chodzi by sztucznie dojść do porozumienia.Ty masz swoje zdanie kto bardziej, ja swoje -zresztą to nie ma żadnego znaczenia bo to nie było tak że ktoś był owcą a ktoś wilkiem

A co do zapętlenia - to nie tak.Nie zdążyłem odpisać.Matematycznie sądziłem że atak pójdzie w drugą stronę bo jednak zdecydowanie więcej oskarżeń o te skrajne rzeczy, padały z ust zwolenników Pisu czy tam przeciwników PO, co o tyle nie było dziwne że Tu154 spadł 10go a nie 7go.
Stało się odwrotnie ale to nie zmienia faktu że się stało
Rewolucja nam nie grozi ale co będzie dalej tego nie wiem, szczególnie że Jarek już pokazał że nie interesuje go żadne uspokojenie sytuacji.
Kończąc temat -zrzeknięcie się śledztwa, skandaliczne śledztwo.Stary byk z Ciebie - myślisz że oni by je by nam dali jak byśmy machnęli szabelką?
Ja jestem rusofobem, interesuje się tym krajem wnikliwie i wiem dobrze że nie było by takiej opcji żebyśmy mieli szanse wziąć to w swoje ręce, przez co rozumiem wjechanie tam naszej ekipy i badanie tego samodzielnie bądź w odwrotnej sytuacji niż jest czyli my rządzimy a oni się temu przyglądają.Wierzysz w to??Przecież to jest jakiś absurd który doprowadził by do tego że nie mielibyśmy dostępu do niczego i doprowadził by do zimnej wojny z Rosją.
Przecież to jest oczywiste, co też oczywistym jest to że o żadnym 'pojednaniu' z Rosją nie może być mowy.
Tyle że albo chcemy współpracować co pozwoli(ło) nam określić co tam się stało, albo szczerzymy kły i pogrążamy się w wewnętrznych napierdalankach, gdzie nie jesteśmy w stanie niczego się dowiedzieć*

*to oczywiście nie do tych co uważają że ruskie nas ubili

pozdr.

RoS 21.10.2010 06:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siwy_89 (Post 996641)
Super...

Rozumiem że to ironia. Wróćmy więc na nasze podwórko. Napisz w postaci kilku punktów jakie działania, według Ciebie rozsądne i prawidłowe, podjał miłościwie nam panujący rząd w celu naprawy stanu finansów publicznych?

Przypominam że kryzys światowy mamy od ponad dwóch llat, a PO tworzy rząd chyba już od trzech lat więc czasu mieli nie mało.

PS
Bądź dzielny i napisz posta w którym nie użyjesz słowa PIS, Kaczyński itp

orzeu 21.10.2010 07:18

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...karza-20-lecia

Cytat:

Z okazji 20-lecia istnienia, Radio ZET wprowadziło dodatkową, specjalną kategorię konkursową - „Dziennikarz 20-lecia”. Trafi ona w ręce dziennikarza, który - zdaniem kapituły konkursu - przez ostatnich 20 lat stał się dla Polaków symbolem niezależnego, obiektywnego i wolnego od nacisków dziennikarstwa.

Szansę na tytuł „Dziennikarza 20-lecia” mają: Jerzy Baczyński („Polityka”), Witold Gadomski („Gazeta Wyborcza”), Tomasz Lis („Wprost”), Adam Michnik („Gazeta Wyborcza”), Monika Olejnik (Radio ZET i TVN24) i Mariusz Szczygieł („Gazeta Wyborcza”). W kategorii tej zmierzą się również: Teresa Torańska („Gazeta Wyborcza”), Mariusz Walter (TVN), Bronisław Wildstein („Rzeczpospolita”), Piotra Zaremba („Polska The Times” i „Rzeczpospolita”) oraz Jacek Żakowski („Polityka”). Zwycięzca otrzyma 100 tysięcy złotych.
Niektore nawiska :rotfl:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wnios...wiadomosc.html

Grunt to byc w ofensywie. Zasada z relacji biznesowych "badz zawsze w ataku, niech inni sa w defensywie".
Gdyby komukolwiek w mediach zalezalo na poprawie polityce i czulby odpowiedzialnsoc za swoje dzialania dalby Palikotowi bana. Ale gdzie tam, w dwa dni od zabojstwa Palikot byl juz w Polsacie, TVN, GW, Tok FM i teraz jako glowny nius onetu. Cool.

robin hood 21.10.2010 07:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 996651)

(...)
*to oczywiście nie do tych co uważają że ruskie nas ubili

pozdr.

Głos rozsądku - DZIĘKI !!!

robin hood 21.10.2010 07:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 996664)

i generalnie w czym problem i powód do śmiechu, niby o które nazwiska Ci chodzi ??

SkMk 21.10.2010 07:50

Tak a propos artykułu Ziemkiewicza. Robin czytałeś "Rok 1984" Orwella ?. Jeśli nie to błagam Cię i zaklinam - przeczytaj. Albo sam fragment o Seansie Dwóch Minut Nienawiści. Może coś Ci zaświta :lol:

Trzy głowne niusy na onecie :

-wniosek przeciwko Kaczyńskiemu o podżeganie do zabicia Palikota
-może dojść do ataku na Tuska
-PiS zraża do siebie ludzi

Jeśli ktoś nie zauważa w tym celowego działania to gratuluję.

robin hood 21.10.2010 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SkMk (Post 996670)
Tak a propos artykułu Ziemkiewicza. Robin czytałeś "Rok 1984" Orwella ?. Jeśli nie to błagam Cię i zaklinam - przeczytaj. Albo sam fragment o Seansie Dwóch Minut Nienawiści. Może coś Ci zaświta :lol:

Trzy głowne niusy na onecie :

-wniosek przeciwko Kaczyńskiemu o podżeganie do zabicia Palikota
-może dojść do ataku na Tuska
-PiS zraża do siebie ludzi

Jeśli ktoś nie zauważa w tym celowego działania to gratuluję.

Proszę nie rób ze mnie niedouczonego ......nie musisz mnie zaklinać :-D

Jedne z głównych niusów

POLSKA (a za Polską WP.PL - Ziobro: Atak w Łodzi to zbrodnia przeciw ludzkości
GAZETA POLSKA -
Kaczyński: Demokracja zagrożona
Sakiewicz - Widziałem jak hodowano to morderstwo

i jak to wg Ciebie jest z Tym celowym działaniem ??
Kto ma rację ???

Tym różnimy się od Orwella że mamy wolną wolę nikt powtórzę nikt nie zmusza Cię do czytania ONETU

Jak to ktoś powiedział Media są dla inteligentnych ludzi, którzy potrafią odróżnić bełkot ot prawdy.

cpc 21.10.2010 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robin hood (Post 996666)
i generalnie w czym problem i powód do śmiechu, niby o które nazwiska Ci chodzi ??

Adaś Michnik + jego świta, starsza do śmiechu

SkMk 21.10.2010 09:09

Nie porównuj siły przebicia GP z medialnymi potęgami jak TVN, Onet, GW, WPROST, Newsweek, Polsat. Nigdy nie powiedziałbym o nich złego słowa, gdyby jasno się zadeklarowali z kim jest im po drodze a z kim nie. Problem polega na tym, że pozują na obiektywne źródła informacji, przedstawiające rzeczywistość taką jaka jest. Być może Twoim zdanie tak właśnie jest. A młodzi i wykształceni z dużych miast, walą w PiS jak w bęben i cieszą się, że są intelektualną elitą i mentalnie mogą patrzeć z wyższością na mocherową resztę. Bo tak im wmówiono. Problem polega na tym, że oni żyjąc w III Rzeszy byliby pierwsi do palenia książek i wybijania szyb w żydowskich sklepach. Żyjąc w ZSRR byliby pierwsi do rozprawy z burżuazją i kułakami. Ale tym razem niosą kaganek oświaty ciemnogrodzkiej Polsce, nie mogą pozwolić aby PiS wrócił do władzy, a wraz z nim krwiożerczy Jarosław - wróg ludu.

robin hood 21.10.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SkMk (Post 996685)
Nie porównuj siły przebicia GP z medialnymi potęgami jak TVN, Onet, GW, WPROST, Newsweek, Polsat. Nigdy nie powiedziałbym o nich złego słowa, gdyby jasno się zadeklarowali z kim jest im po drodze a z kim nie. Problem polega na tym, że pozują na obiektywne źródła informacji, przedstawiające rzeczywistość taką jaka jest. Być może Twoim zdanie tak właśnie jest. A młodzi i wykształceni z dużych miast, walą w PiS jak w bęben i cieszą się, że są intelektualną elitą i mentalnie mogą patrzeć z wyższością na mocherową resztę. Bo tak im wmówiono. Problem polega na tym, że oni żyjąc w III Rzeszy byliby pierwsi do palenia książek i wybijania szyb w żydowskich sklepach. Żyjąc w ZSRR byliby pierwsi do rozprawy z burżuazją i kułakami. Ale tym razem niosą kaganek oświaty ciemnogrodzkiej Polsce, nie mogą pozwolić aby PiS wrócił do władzy, a wraz z nim krwiożerczy Jarosław - wróg ludu.

Ano właśnie i tu zaczyna się problem "Nie porównuj" bo co ?? bo Jedni są lepsi i gorsi, bo piszą innym językiem ?? bo w kioskach nie można kupić, NIE
Jak TY sobie wyobrażasz to ZDEKLAROWANIE ??
A co do młodych jeśli walą w PIS jak w bęben i patrzą z wyższością to nie są wykształceni tylko głupi i mają papierek bo wykształcenie to nie tylko wiedza.

W mojej rodzinie mam zwolenników wszystkich partii od lat i jakoś jesteśmy w stanie ze sobą rozmawiać, żyć bez wojny domowej, i powtarzam mamy wolny Kraj i nikt naprawdę nikt nie zmusza Cię do oglądania, czytania i słuchania tego co Ci nie odpowiada.

Naprawdę nasz problem polega na tym że począwszy od Przywódców Partii, członków, poprzez dziennikarzy, a na nas obywatelach skończywszy, Każdy może powiedzieć co chce, zjechać kogo chce oskarżyć i zgnoić kogo chce i nie ma z tego powodu żadnych konsekwencji.
A kto w takim działaniu prym wiedzie to już każdy z zainteresowanych sobie odpowie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl