Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

zgrybus 23.02.2012 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1222577)
zero celnych strzałów. Basałaj i Stan good bye

Wszystkich wykurzyć Cupiał sprzedaję Wisłę! Och tak! Może jeszcze Kazkowi powiedzieć Bye? Wiem emocje emocjami , ale nie pisz bzdur ... Niestety no kurde szkoda. Płakać się chcę.Wiadome że sukces to 1/16 , ale mogła być dalej. Chociaż ostatnie wtopy w Europie każą nam się cieszyć z takiego wyniku. No nic trzeba zapomnieć i grać dalej . Teraz walczymy o puchary.

ChG 23.02.2012 20:59

Brak celnego strzału na bramkę, o czym my w ogóle mówimy.

Nunez, cóż. Jaka liga, taki Argentyńczyk.

Kirm tradycyjnie NAJGORSZY. Człowiek porażka, powinni go oddać do klubu Kokosa i niech biega razem z Małeckim po schodach.

Zaskakująco dobrze zagrała obrona, ale co z tego, jak swojego dnia nie miał Melikson, Iliev wysiadł po 60 minutach, a Genkov...

63.5 Kg 23.02.2012 21:00

Panowie realnie...
Nunez zajebal oba mecze.
Zagralismy dzisiaj duzo slabszy mecz niz ostatnie.
Standard to zespo slabszy niz Levadia czu Qarabach i to smutne...

cartoo 23.02.2012 21:01

Wy naprawdę uważacie że Nunez faulował jak dostał drugą żółtą kartkę? Bo moim zdaniem to ten burak z Liege wpadł w Nuneza rozpędzony. Dla mnie to zawodnik, który jest rozpędzony i wpada na przeciwnika powinien obejrzeć żółta kartkę. Co Nunez miał spier***** i zrobić wolne pole przeciwnikowi? BEZ JAJ !!

Merkury 23.02.2012 21:01

Genkov to prawie napastnik ale nie strzelający bramek

KrajanTSW 23.02.2012 21:01

Panowie. na prawdę nie ma się co przejmować. wiadomo że jest wqrwienie bo była szansa ale popatrzcie na to tak, że nikt nie spodziewał się tego że tak daleko zajdziemy!

michu-k 23.02.2012 21:01

I bardzo dobrze że odpadliśmy. Teraz skupimy się na lidze.

Lepiej być Mistrzem i odpaść, niż grać rundę dalej i skończyć niżej w tabeli.

a_r_e_n_a 23.02.2012 21:01

Ha ha ha! Jaka frustracja na forum! Ludzie jesteście pieprzonymi hipokrytami! Mnie jest niesamowicie smutno, ale każdą porażkę trzeba przyjąć z godnością. Nikomu nie odmówię zaangażowania- nawet beznadziejnemu dziś Genkovowi. Nunez popisał się idiotyzmem, Wisła to nie jego poziom. Teraz już rozumiecie taktykę "wypożyczeń" preferowaną przez Stana i Basałaja.

cfa 23.02.2012 21:02

Płakać mi się chce :(

Mareq 23.02.2012 21:02

O ....a ale DRAMAT !!
DRAMAT nieprzypadkowo podkreślony.
Stosując odpowiednie proporcje , to nigdy jeszcze nie graliśmy z takimi ogórkami o takie cele.
To nie był mecz 1/16 LE , tylko co najwyżej 1/8 Pucharu Polski.

Brawo dla Siergieja (po raz kolejny pokazuje , że ma jaja i mu zależy a frustracji się wcale nie dziwię. Zobaczył z kim odpadli i trafiła go ....ica)

Słowo osobne dla Nuneza. Nie chodzi mi już o to , że zwalił nam awans przez osłabienie w Krakowie(a z takim przeciwnikiem , to nie było szans żebyśmy tam nie wygrali dwiema bramkami grając w wyrównanych siłach) , ale o to że nie po raz pierwszy zachowuje się jak piz_da symulując , że był uderzony przez zawodnika przeciwnej drużyny. To jest żałosne.

krowczax 23.02.2012 21:02

Melikson ? Do niego i Ilieva dopadało 2-3 zawodników Standardu przy każdym ich kontakcie z piłką!

piter116 23.02.2012 21:02

Jestem przekonany, że bez tych czerwonych kartek awansowalibyśmy dalej. Tym bardziej szkoda. Zbyt zachowawcza gra w I połowie no i głupi drugi faul Nuneza. Moim zdaniem Moskal popełnił błąd wystawiając Genkova od początku. Biton wszedł zdecydowanie za późno. Ma chłop uderzenie z 25 m o czym nie raz pokazał a dziś właśnie tego nam brakowało. Cieszmy się z tego co mamy bo i tak zaszliśmy bardzo daleko. Ale bez celnego strzału niestety nie da się awansować... Standard był spokojnie do przejścia. Boli również to, że jest to pierwszy mecz w pucharach w tym sezonie gdzie nie strzeliliśmy gola... Pierwszy i ostatni.

Dzięki za emocje i walkę do samego końca.

dynek.pl 23.02.2012 21:02

Beznadziejny mecz. Przypomniala mi się rywalizacja z Valerengą.
Zal odpaść z tak słabą drużyną jak Standard, która się broniła przez 180 minut ale my dzisiaj równie beznadziejnie. W pierwszej połowie się jeszcze łudziłem, że to asekuracja ale niestety druga niewiele lepsza. Nie wiem czy mieliśmy w nogach ten szalony mecz w Lubinie.
Ten dwumecz przegraliśmy jednak przede wszystkim u siebie.
Jedyny plus to jakieś tam punkciki za dwa remisy - może się kiedyś przydadzą.

ciacho 23.02.2012 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1222586)
Brak celnego strzału na bramkę, o czym my w ogóle mówimy.

Nunez, cóż. Jaka liga, taki Argentyńczyk.

Kirm tradycyjnie NAJGORSZY. Człowiek porażka, powinni go oddać do klubu Kokosa i niech biega razem z Małeckim po schodach.

Zaskakująco dobrze zagrała obrona, ale co z tego, jak swojego dnia nie miał Melikson, Iliev wysiadł po 60 minutach, a Genkov...

Co zagrało dobrze???:haha::haha::haha:To że Standard ma kaleki w ataku nie znaczy, że obrona dobrze zagrała. To co wyprawiał Chawez nie wymaga raczej komentarza

ChG 23.02.2012 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cartoo (Post 1222589)
Wy naprawdę uważacie że Nunez faulował jak dostał drugą żółtą kartkę? Bo moim zdaniem to ten burak z Liege wpadł w Nuneza rozpędzony. Dla mnie to zawodnik, który jest rozpędzony i wpada na przeciwnika powinien obejrzeć żółta kartkę. Co Nunez miał spier***** i zrobić wolne pole przeciwnikowi? BEZ JAJ !!

Tak, faulował i to nie ulega wątpliwości.

Gwiaździsty 23.02.2012 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1222579)
Cep ????
Debil - oba żółtka sam wypracował jak idiota. Jeden baran co załatwił 2 mecze w LE

Wydaje mi się, że dziwnym trafem zapomniałeś o Czekaju. Jego wejście było wyjatkowo debilne gdy taranował w polu karnym przeciwnika. Patrząc na jego interwencje w Krakowie byłem przekoanany, że załatwił nam puchary i niestety tak się stało. Zagrał potem dobry mecz w Lubinie ale jak widać puchary to dla niego za wysokie loty. Niestety Moskal wystawił go w pierwszym meczu.

P.S. Oczywiście nie bronię Nuneza bo zrobił głupotę, z tym że nie straciliśmy bramki przez niego jak w przypadku Czekaja.

maxx304 23.02.2012 21:03

Chciałem podziękować zawodnikom Wisły za walkę. Szkoda, że nie udało się wygrać, chociaż można było. Chyba zbyt asekuracyjnie zagraliśmy, o czym świadczy gra z przodu - niestety za bardzo nie zagroziliśmy Bolatowi. Gdyby zagrać ostrzej, bliżej... widać było po meczu w Krakowie, że można ich stłamsić. Pan Kazimierz Moskal chyba za bardzo się zestresował stawką tego meczu, chociaż ja mam wrażenie, że chciał przycisnąć w ostatnich 15-20min. Niestety Nunez zepsuł mu koncepcję. Podkreślam, to moje zdanie. Tak czy siak, nie wiem czy wszyscy zauważyli, ale Wisła WALCZYŁA. Nawet w 10. Nie było czego bronić, więc graliśmy trójką z tyłu, ofensywne zmiany, no cóż... Nie wystarczyło. Nieco ospale, trochę za wolno... chociaż ambicji nie brakowało. 1/16 to już był cud, niestety więcej cudów nie było. Brawa dla drużyny za posiadanie jaj w końcówce (Pareiko i reszta drużyny). Jak widać, nie tylko Małeckiemu i Sobolowi zależało. Dziękuję, panowie. Teraz walka o mistrza, za rok będzie lepiej.

Mixu 23.02.2012 21:03

Kirm: to tragedia (jak zwykle)
Iliev: ma siły na 45 minut. On nie jest przystosowany do gry w piłke, pokopie w ekstrklasie, technika dobra ale co z tego jak kondycje ma narkomana.
Nunez: Już wiem czego nienawidzą go kibice i chcą kibice jego drużyny w Argentynie.

Ogólnie Wisła miała grać mądrze, niby grała ale grała jak sparaliżowana w 1 połowie. W drugiej, się obudziłą bo znow w 10. Widocznie Wisła potrzebuje takiego szoku w meczu, tylko dlaczego?

Żal jak cholera bo byli do ogrania spokojnie, z drugiej strony doszliśmy i tak daleko..

ChG 23.02.2012 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1222599)
Co zagrało dobrze???:haha::haha::haha:To że Standard ma kaleki w ataku nie znaczy, że obrona dobrze zagrała. To co wyprawiał Chawez nie wymaga raczej komentarza

???????????

MWK 23.02.2012 21:03

Cytat:

Grałeś kiedyś w piłkę i masz o niej chociaż średnie pojęcie? Chyba nie bardzo..

luke1906 23.02.2012 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 1222581)
Mam takie poczucie że nie zrobiliśmy NIC żeby awansować.Strasznie dziwny mecz.

Dokładnie tak samo myślę. Jaki w ogóle był nasz plan na ten mecz? Przez większość część meczu wyglądaliśmy jakby 0-0 dawało nam awans...

Kirm zepsuł piłkę meczową, niewybaczalny błąd przy takiej grze. Występu Nuneza to nawet nie będę komentował.

bezimiennyeu 23.02.2012 21:04

I padaczka LE nie dla nas , Liga taka samo ............ :/ . Nie rozumiem czemu Biton nie wszedł od 45 tylko 15 min przed końcem . Potrzeba wstrząsu w tej drużynie bo to są jaja . Nunez AUT z Wisły , tak samo Pajlić .

bebeto 23.02.2012 21:05

Brakowało Małeckiego. Nunez pozamiatał w obu meczach. Kirm=DREWNO.

Bronex 23.02.2012 21:05

Jakiegoś wielkiego wstydu w tym sezonie Wisła Kraków nie przyniosła w pucharach europejskich. Uwzględniając obraz nędzy i rozpaczy z poprzednich lat trzeba być nawet niepomiernie wdzięcznym i zadowolonym. Perspektywy są mocno nie ciekawe więc ten sezon na pewno będziemy wspominać z rozrzewnieniem kiedyś.

Co do samego Standardu . Jest cholernie słaba drużyna. Zespół ,który ma w swoim składzie ludzi o elementarnych umiejętnościach strzeleckich dzisiaj by z nimi wygrał bardzo wysoko, nawet nie grając olśniewająco.

Puchary to temat skończony. Niestety , nasza postawa w lidze, powoduje ,że nie powiemy sobie "do jesieni". Na jesieni 2012 ,Wisły w pucharach nie będzie. Kto wie może 2013 roku znowu spróbujemy.

Uran235 23.02.2012 21:05

Jak w zeszłej rundzie podobała mi się gra Nuneza, tak w tej rundzie nie dość, że gra dno, to jeszcze odwala takie cyrki jak dzisiaj, czy tydzień temu... A myślałem, że znaleźliśmy pomocnika.

Gra nasza dzisiaj słabiutka, bez sytuacji, bez werwy, bez polotu, bez tempa. Trudno kogokolwiek po tym meczu wyróżnić na plus. Strasznie irytował mnie swoim niezdecydowaniem Jovanović. Melikson bardzo, bardzo bezproduktywny, poza tempem gry, podejmował niemal same złe wybory.

Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Szczęście uśmiechnęło się do nas dwa razy. Najpierw kiedy wyszliśmy z grupy, potem kiedy wylosowaliśmy słabiutki Standard. Niestety żeby coś zwojować w Europie potrzeba czegoś więcej niż szczęścia.

Wasiu 23.02.2012 21:06

Cytat:

To co ty myslisz to jest najmniej wazne. Idz poczytaj przepisy a nie ....... glupoty.

Ktos tu kiedys pytal czemu po Nunezie jezdzili w Argentynie. No to macie odpowiedz. On to chyba musi lubiec. Mam nadzieje, ze nie powacha juz murawy w Wisle i stworzy razem z Maleckim specjalny zespol pilkarzy autystycznych. Ze tez Moskal z Basalajem i Valxem musieli uczestniczyc w programie "niepelnosprawni pelnosprawni w pracy". Widzialem juz sporo ale tak silnego stopnia uposledzenia jak ten bencwal z Argentyny to jeszcze nigdy.

thechris 23.02.2012 21:06

Słabiutki Standard w rezerwowym składzie i tak o klasę lepszy od Wisły, która nie potrafi oddać żadnego strzału. Żenujące widowisko w którym awansuje słabiutki klub eliminując zasłużenie jeszcze słabszy.

Zohan 23.02.2012 21:06

Jop zabrał mistrzostwo, Nunez 1/8 LE.

elliot_ness 23.02.2012 21:06

Pisalem co czuje o Maleckim to aby być uczciwym pare słów o meczu ze Standardem. Tak tchórzliwej i bojaźliwej taktyki Wisły dawno nie widziałem. Kazdy srednio znający się na futbolu człowiek wie ,że aby awansować trzeba strzelić bramkę. Uporczywa mania Kazka grania Genkowem z przodu zamiast dwoma napastnikami własnie mu się odwdzięczyla. Miał niepowtarzalną szansę awansować dalej. Ale jak to mówią" kupa majtki sciągneła" Tchórzostwo i brak ryzyka spowodował ,ze Z TEJ TRENERSKIEJ MĄKI CHLEBA NIE BĘDZIE.

wolfy 23.02.2012 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1222607)
Kirm zepsuł piłkę meczową, niewybaczalny błąd przy takiej grze. Występu Nuneza to nawet nie będę komentował.

Umówmy się - jak się nie stwarza sytuacji przez cały mecz, to odpadnięcie nie jest winą rezerwowego, który wszedł w siedemdziesiątej minucie. Kirm zagrał jak zwykle, trzeba było kupić jakiegoś porządnego skrzydłowego jak się chciało awansować. Bo Garguła skrzydłowym nie jest i już raczej nie będzie.

Mecz był pozbawiony emocji poza tą jedną zjebaną sytuacją oraz faulem tego murzyna na Pareice. Autentycznie żałuję, że burak nie dostał w mordę, bo zasłużył.

No i Nunez dokonał rzadkiej sztuki dwukrotnie pod rzad osłabiając drużynę. Raz wrzucił na minę Czekaja, drugi raz sam zadbał o dodatkowe atrakcje. A najlepsze, że drugi faul kompletnie bezsensowny.

Pablo84 23.02.2012 21:08

Panowie i Panie.Tak czy siak emocje są uniknnione, bo każdy kocha naszą drużynę.Wiadomo, że każdy z nas z nią będzie na dobre i na złe.Ale...pozwólcie, że zaprezentuję swoje odczucia po tym meczu:

Wyobrazie sobie sytuację, że spotykacie się...np na rynku z Miss World 2011.Uśmieszki, różne gesty, podteksty, wkońcu zaprasza Was do domku.Za tydzien czasu przychodzisz do niej.Ona otwiera Ci i wita zalotnym uśmiechem.Zaczynacue rozmowę, ale ona zaczyna się coraz mniej kleić, popełniasz gafe za gafą.Na koniec wypierdala Cię z domu.
To jest Wisła Cupiała.Generalnie nienawidzę się rozczarowywać.Sam daję z siebie wszystko, ale jak ....a widzę, że mój zespół w najbardziej oczeikiwanym momencie nie jest wzmacniany, to przypomina mi się, Lazio,Panatinaikos czy Anderlecht.
Dlatego powtórzę.Cupiał wypierdalaj.Wisło...."i na dobre i na złe"

tofik 23.02.2012 21:08

Mamy drużynę która sobie cienko poczyna na wyjazdach w lidze, czego wymagać w takim razie po nich w pucharach ? Wielki niedosyt bo Standard był cienki jak sik pająka.

irman 23.02.2012 21:08

Musieliśmy wygrać tymczasem nie stworzyliśmy sytuacji do strzelenia gola. Przypuszczam, że Standard grający w najlepszym składzie zrobiłby nam z dupy jesień wiadomo czego.

W dwumeczu zaprezentowaliśmy się na pewno nie gorzej niż Belgowie. Mieliśmy trochę pecha i osła Nuneza. Tego Argentyńca mam nadzieję już w przyszłym sezonie nie oglądać u nas. Nie chodzi tylko o ten dwumecz, tylko o całokształt twórczości. Bezmyślny symulant nie rekompensujący tego dobrą grą.

Niespodziewanie długa przygoda z Europą skończona, w lidze 6 miejsce. Zobaczymy czy Kazek da radę. Ja w sumie liczę już tylko na Puchar Polski.

KrajanTSW 23.02.2012 21:08

jesteście mega pesymistami. Co prawda 0-0 nie dało nam awansu ale zagraliśmy NA PRAWDĘ DOBRY MECZ.
Wystarczy porównać grę Wisły przed rozpoczęciem sezonu i grę Wisły teraz. W tym okienku do drużyny nie doszedł NIKT a zespół robi postępy, zgrywa się.

ChG 23.02.2012 21:08

Wolałbym Wisłę atakującą, ryzykującą i nawet przegraną w tym meczu, niż takie asekuranctwo, jakie zaprezentowaliśmy. Szkoda, Belgowie byli spokojnie do pyknięcia, niestety Genkovem w ataku nigdy nic nie wygramy.

milosz 23.02.2012 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1222570)
Cupiał wypierdalaj.Ja wiem, że zaraz pojawią się zaraz dupolizy "boga Cupiała.Ja już mam ....a tego dosyć.Wole .......oną walkę o utrzymanie, niż to co teraz doświadczam.

]No właśnie takich mamy kibiców co wola drużynę w ogonie tabeli polskiej ligi niż wiosną grającą w LE i seryjnie zdobywająca MP (za B.C. juz 8 !..., a przed nim w całej historii tylko 5).
_______
Co do dwumeczu to plamy nie dali było: 1-1 i 0-0 a byli tacy co teraz narzekają że mieli nas rozjechać , hahahahaha !!!!!!!!!!
Czy była szansa na awans, tak, ale Nunez okazał się antybohaterem dwumeczu i zabrakło trochę odwagi K. Moskalowi w rewanżu, aby bardziej ofensywnie ustawić drużynę.
Dziękuje chłopakom za kolejną fajna przygodę pucharową , a teraz czas na ligę polską i Wisłę zwycięską, udanie walczącą o miejsce na podium (tj. min. 3 miejsce), bo to da nam za rok kolejna szansę na fajną przygodę w pucharach.

thechris 23.02.2012 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrajanTSW (Post 1222620)
jesteście mega pesymistami. Co prawda 0-0 nie dało nam awansu ale zagraliśmy NA PRAWDĘ DOBRY MECZ.
.

Ale .......isz jak potłuczony. Zero strzałów... ZERO strzałów...! I dobry mecz?

BiałaGwiazda 23.02.2012 21:10

Cieńszej drużyny niż Standard na tym etapie rozgrywek chyba nie mogliśmy dostac.To była okazja "życia" żeby wejśc do 1/8.Niestety my jesteśmy beznadziejnie słabi,nawet na takich ogórków.Szkoda słów na tą padake.

Najgorsze jest to że wiosna nie zapowiada się ciekawie.W LE odpadamy po żenującej grze,a w lidze póki co wcale nie lepiej.Podziękujmy Stanowi za transfery,a nie,zapomniałem,ze mamy przecież "silną i wyrównaną kadre i nie potrzebujemy wzmocnień".

Bronex 23.02.2012 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrajanTSW (Post 1222620)
Wystarczy porównać grę Wisły przed rozpoczęciem sezonu i grę Wisły teraz. W tym okienku do drużyny nie doszedł NIKT a zespół robi postępy, zgrywa się.

Taaa.... Jakie postępy? Gra ciut płynniej i lepiej dla oka? Efekty są takie same. Zresztą zobaczysz w lidze. Z Koroną pewnie utłuczemy 1-1 albo 0-0. I tyle tego będzie.

mitmichael 23.02.2012 21:11

Piekny sen pucharowy niestety sie skonczył.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl