![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widzę, że sporo się tutaj pisze o tej "wielkiej" Legii i nawet ktoś pisał z dwie strony temu (czy na trzeźwo?) o "Legii w kontekście Europejskich Pucharów"... , a ja chciałbym złośliwie zauważyć, że dzisiaj na Łazienkowską wpadł niejaki Dolcan Ząbki zwany latarnią drugiej ligi i oczywiście spuścił Warszawskim piłkarzykom baty. Było 3-1 ponoć mogło być 4-1.
Dziwię się tylko, że taki zespół jest w tej lidze tak wysoko. Chyba to jednak duża zasługa Skorży, bo w obecnym składzie to oni powinni grać o maksimum 10 miejsce w tej lidze. |
Cytat:
Chyba to jednak duża zasługa piłkarzy, bo z obecnym trenerem to oni powinni grać o maksimum 10 miejsce w tej lidze. :P Dla mnie to tam problem jest złożony. Nie ma jednego złotego środka na całe zło. Ale nie przejumuję się tym absolutnie. Nawet powiedziałbym, że jest mi to, jako kibicowi Wisły, na rękę.:-p |
Oczywiście, że jest na rękę :D
Ja tylko czekam na kolejne piękne transfery Jóźwiaka i spółki za grube miliony ojro. W lecie będzie pewnie znowu szczekanie w mediach o budowaniu hehe "Wieeełkiej Legii". |
Cytat:
Nawiasem mówiąc wszystkie bramki stracili w momencie, gdy na placu gry nie było zawodników z aktualnego podstawowego składu. Wiadomo, mimo wszystko wstyd i nie ma sensu ich tłumaczyć, ale jednak to był tylko trening, co by nie mówić i wnioski po nim są głównie takie, że kolejny raz podchodzą do meczu jakby przynajmniej samo bycie w Legii podnosiło ich umiejętności o trzy klasy, a oni sami byli gwiazdami takiego formatu, że gdyby im się tylko chciało to ogrywaliby każdego w naszym pięknym kraju. To nie poziom sportowy był winny tej treningowej kompromitacji w mojej opinii. |
Ja nie sądzę, żeby w którymkolwiek polskim klubie (wlączajac w to i nas) było aż 4-5 piłkarzy nadających się do pucharów europejskich. Przykro mi, zaden Rzezniczak, Kucharczyk czy inny Wojtkowiak, Cikos, Jirsak, Bunoza się do zadnych pucharow nie nadaja, chyba ze mowimy o pucharze ekstraklasy. Mimo wyskoku Lecha, to i tak cala nasza liga to kartoflisko, ktore przy pierwszym zderzeniu z byle jaka nawet pol-amatorska druzyna z Europy dostaje baty.
Dlatego pisanie takich bredni o "Europejskich pucharach" i to w kontekscie pilkarzy druzyny, ktora obrywa od wszystkich nawet w tej lidze (bo gdyby nie nurek w ostatnim meczu bylyby juz 4 wtopy z rzedu) niezmiernie mnie śmieszy. Bujanie w obłokach |
Świerczewski trenerem Znicza
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...igowca,1624301 |
Cytat:
Chociaż zależy co rozumiesz pod pojeciem "nadający się do europejskich pucharow", bo jeśli mówisz o wyjściu z grupy LM, to zgadzam się |
Panie Drogi, ja za takich to uważam w Wiśle 3 piłkarzy:
1.Małeckiego 2. Małeckiego 3. i Małeckiego co do reszty to poki co tylko słyszeliśmy, że są dobrzy bo na razie tego specjalnie nie widać. Pokładam nadzieję w Meliksonie, może jeszcze w Wilku, Kirm niby reprezentant i uczestnik mundialu ale tego za bardzo po prostu po nim nie widać. Nie uwzględniam Sobolewskiego. Tto gracz na europejską miarę, owszem ale i 34 lata na karku. Ja bym się nie podniecał tym, że wygrywamy polską ekstraklasę buraczaną, bo to tylko niepotrzebne nadzieje pozniej sie rodza w lecie i niepotrzebne nerwy i zal po odpadniecu. I dyskutujmy nie o "wyjsciu z grupy LM" jak piszesz, tylko o wejsciu i to chociażby do LE. |
Małecki grał z Karabachem?
|
Czekałem na to :lol:
Grał, tyle że z 10 innymi zawodnikami, a nie w pojedynkę. Przypomnieć Ci przeciw komu grał Błaszczykowski w barwach Wisły? a no właśnie. Chłop jest ponad stan, ale reszta nie jest na tym samym poziomie. Tak samo jest z Małeckim, powoli Meliksonem czy Pareiko. I cała reszta.. Mieć takich 11 Małeckich czy Błaszczykowskich to minimum faza grupowa LM. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czemu nie? :D |
Morale na wśród naszych balerinek bardzo wysokie. Zapowiada się wreszcie w sobotę długo oczekiwane pożegnanie Skorży.
http://www.legia.net/foto/11spar_leg...n/dolcan44.jpg |
Cytat:
Jeżeli takie drużyny mają nas reprezentować w Europie, to będzie znowu wstyd. Niestety, ale w ostatnich latach potrafiliście w tych pucharach zawojować jedynie stadion w Wilnie :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do Legii - napisałem na początku sezonu, że trzeba być kompletnym idiotą, żeby dać Skorży decydować o transferach po tym, co zrobił w Wiśle. A już za złożenie duetu odpowiedzialnego za budowę nowego zespołu Jóźwiak-Maciuś to się należy Ig Nobel. I dano im działać przez dwa okienka! DWA! Wiadomo, że Skorża jest średnim trenerem i żałosnym menedżerem. Żałowałem, że trafił do was, a nie do Amici, ale jak czas pokazał im nie trzeba było nawet sabotażu robić. Do dziś się zastanawiam: skoro mieli kasę - dlaczego ON? |
Cytat:
|
Cytat:
Maciuś nie ma jajec i mam nadzieję, że na drugi raz nie wezmą nam bezjajecznego trenera. Pisałem już kiedyś, że najlepiej jakby zrobili dla takiego test typu nocny melanż od Platyny przez Tomba Tomba kończąc na Sogo. Jeśli nowy trener wytrzyma to się nadaje. |
Cytat:
Ale jak ja nie znoszę tego Skorży, to normalnie szok, tak mnie wqrwia jak żaden inny trener w ostatnim czasie w Legii. Jeśli ta nic nieznacząca porażka z Dolcanem ma przybliżyć chociaż trochę jego wywalenie, to ja się nie smucę. |
Cytat:
Ale trochę odchodzimy od tematu. |
Cytat:
Nie doceniasz pracy złotoustego Macieja :D Ale swoją drogą i z całym szacunkiem do Was - wydaje mi się, że w sobotę czeka go mecz pożegnania... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
- Boguski grał bardzo dobrze, - obrona Wisły była solidna, - Małecki już wtedy grał dobrze, - Brożek strzelał brami jak z nut... I tak można wymieniać. Maciek Skorża może myślał, że jeśli we Wiśle mu się udało osiągnąć wyniki to w Legii też powinno, tym bardziej, że przeprowadzono obiecujące transfery przed sezonem, kibice wrócili na stadion itd. Tym czasem Legia ma sezon jaki ma, a sam Maciej się pewnie zastanawia, czemu to nie wypaliło... |
Cytat:
|
Cytat:
I ja bym z tym oskarżaniem Skorży też nie przesadzał. Uważam go za dobrego trenera, bądx co badz zdobyl dla nas dwa mistrzostwa. Mysle, ze gdyby w Warszawie pracowal za niego jakis Bialas, czy Janas byliby tuz nad strefa spadkowa. Prawdziwa bieda na Łazienkowskiej może się dopiero zacząć po tej kolejce.... |
co nie zmienia faktu iz uwazam ze Amica wygra to z palcem w dupie
|
Cytat:
W Legii piłkarzy mają co najmniej niezłych, natomiast nie ma drużyny. Owszem, Skorża ma trochę pecha. Po pierwsze: rozpadł się blok obronny oparty na tercecie Mucha-Astiz-Choto. Ale miał całe okienko transferowe i letni okres przygotowawczy, by to nadrobić. Miał niespotykany komfort wśród drużyn walczących o MP. Legia nie grała w europejskich pucharach, mogła spokojnie szykować formę na ligę i zgrywać się w sparingach. I to sparingach z solidnymi drużynami. W dodatku Skorża ma w sztabie najlepszego w Polsce trenera bramkarzy, więc mógł liczyć na to że Muchę szybko zastąpi się Skabą, Machnowskim czy Antolovicem. Któryś z nich musiał wypalić. No i nie wypalili - po raz pierwszy Dowhań pomylił się w ocenie bramkarzy, gdzieś popełnił błąd. Do tej pory na Łazienkowskiej mieli raj: sprzedawali świetnego bramkarza i od razu mieli jeszcze lepszego w jego miejsce. Teraz tego zabrakło. Do tego Choto złapał kontuzję, Astiz obniżył loty i defensywa Legii przestała być monolitem. Ale wiele też winy ponosi Skorża. Ja wymienię przynajmniej kilka zaniedbań: 1. Przygotowanie fizyczne - Legia nie dominuje na boisku, szczególnie po 60 minucie gry 2. Taktyka - ok, jakoś wyglądają stałe fragmenty. Ale Skorża uparcie trzyma się gry jednym napastnikiem, mimo że duet Kucharczyk-Hubnik mógłby stać się postrachem całej ligi. 3. Atmosfera w zespole - Skorży zabrakło jaj. Najpierw odsunął Iwańskiego - i trzeba było pozostać konsekwentnym. Tymczasem Pączek wrócił - zawodnicy zobaczyli, że trener nie ma jasnych zasad i jest "miękki". W drużynie brakuje prawdziwych walczaków, liderów. Sam Vrdjolak to za mało. Jeśli chodzi o mecz w POZnaniu, obstawiam gładkie 3-0 dla Amiki. Po tym meczu Skorża wyleci. |
A ja myślę, że bedzie 0:1 i wyleci Bakero :)
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Co biedaki z GóWno prawda poczna ze sobą?? Zamiast odpływu sponsorów jest ich napływ :D
|
Sandomierskiego chce Juve ponoć. Nie ma co, chłopak robi karierę:
http://www.eurofutbol.pl/news/248068...iku-Juventusu/ |
Cytat:
|
Dokladnie, Sandomierski jest poprostu na szerokiej liscie Juventusu...na tej samej zasadzie znalazl sie tam swego czasu Szymkowiak czy Jelen, czyli np. 10 miejsce na danej pozycji.
|
|
Aqq!
Co do Sandomierskiego napiszę tak - gdyby te dziennikarskie barany umiały czytać, to by nie wypuszczały takich głupich plotek. Prawda, że działacze Juve poszukują następcy Buffona. Tyle, że zdolnego Pinsoglio z U-21 wypożyczyli do Viareggio, żeby się ogrywał (il Nazionale under 21 Pinsoglio è in prestito a Viareggio). Nie bardzo mi się chce wierzyć, żeby Włosi woleli postawić na "obcego" kosztem "swojego". Bardziej jestem skłonny przypuszczać, że jeśli za rok-półtora będą w potrzebie, to to prostu ściągną zawodnika z wypożyczenia, i kropka. A Sandomierski, dla Włochów niezbyt drogi, mógłby (ewentualnie) być rezerwowym (=podgrzewanie ławki).
Sorry że nie napiszę więcej i nie podam nawet linku, ale po tym co pisze GóWno, to nie dam ich pismakom okazji, żeby zarobić na wierszówkę :p |
Cytat:
A na poważnie, to wcale nie będzie taki łatwy mecz dla Pyr. Tu nie chodzi nawet o Legię, a o same Pyry, Bakero to taka V kolumna, namiesza w składzie, to będzie zresztą ciekawe, spotkanie dwóch trenerskich kalek. :) Ja jestem ciekawy, jak tam mój Śląsk z Koroną zagra, mecz drużyn, które w ostatnich minutach uratowały remisy w ostatniej kolejce, będzie ciekawie.:-p |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl