Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

wolfy 15.04.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1078081)
A Pawełek lepiej niech sie nie odzywa bo to on pojechał za kasa a nie Sergei.

Ależ przyjechał do nas za kasą. Tyle, że na nią uczciwie zapracował:D

Teqcontroller 15.04.2011 21:22

Piłkarze Wisły w roli pastorów. Byliśmy na ich kazaniu. Zobacz...

http://www.weszlo.com/news/6681

Mistel 15.04.2011 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1077956)
Bardzo pozytywna decyzja ze strony Wisły i Pana Cupiała, Łobodzinskiego tak czy siak trzeba bylo sie pozbyc, a mi juz serce walilo ze jednak on wystapi dzisiaj, teraz pojawia sie szansa dla Riosa, oby wypalil!

No i Rios pokazał swoje "umiejętności". Żałosny strzał w sytuacji sam na sam, brak jakiejkolwiek walki o piłkę czy zaanagażowania w grę, Techniki nie pokazał praktycznie w ogóle. Mam nadzieję że opuści klub jak najszybciej.

Wiśle potrzeba takich graczy jak Melikson. Geniusz.

Marszałek 15.04.2011 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 1078142)

Wiśle potrzeba takich graczy jak Melikson. Geniusz.

Przyznam się,że tylko czekam kiedy Maor dostanie piłkę. Bardzo miło ogląda się jego grę, do tego wykazuje się wysokim IQ na boisku. Nie jest schematyczny,bardzo szybki, frajdę sprawia mi oglądania miny przeciwników jak ich wyprzedza i biegnie przed nimi, perfidnie wchodząc im w linię biegu. Żelbetonowe kloce głupieją. Do tego mocno bite rzuty rożne i dośrodkowania. Miód. Ciekawe jak u niego jest z rzutami wolnymi. Coś czuje,,że Maaskant szykuje w tym względzie lekki szok na mecze z Legią, tudzież z Cracovią.

I pomyśleć,że facet grał w przeciętniaku ligi izraelskiej.

czesiu 15.04.2011 22:19

Wybraliśmy najlepsze rozwiązanie, może uda sie jeszcze Łobo gdzieś sprzedać za 200 kilo €

Fifiorek 15.04.2011 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1078168)

To akurat dobrze świadczy o naszych skautach. No... może poza Ryszardem C. ;>

JrQ- 15.04.2011 23:02

jakich skautach, przecież to Staszek go wynalazł

buczo1985 15.04.2011 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1078110)
Piłkarze Wisły w roli pastorów. Byliśmy na ich kazaniu. Zobacz...

http://www.weszlo.com/news/6681

Osman faktycznie tym żyje, jakaż ekspresja i moc bije z jego wypowiedzi. Na boisku może gra twardo i zdecydowanie, ale wydaje się potulny i trudny do wyprowadzenia z równowagi. Nie poznaje gościa :)

Wojtas 16.04.2011 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1078168)
Przyznam się,że tylko czekam kiedy Maor dostanie piłkę. Bardzo miło ogląda się jego grę, do tego wykazuje się wysokim IQ na boisku. Nie jest schematyczny,bardzo szybki, frajdę sprawia mi oglądania miny przeciwników jak ich wyprzedza i biegnie przed nimi, perfidnie wchodząc im w linię biegu. Żelbetonowe kloce głupieją. Do tego mocno bite rzuty rożne i dośrodkowania. Miód. Ciekawe jak u niego jest z rzutami wolnymi. Coś czuje,,że Maaskant szykuje w tym względzie lekki szok na mecze z Legią, tudzież z Cracovią.

Ja tam sie głowie ,jak to mozlwie ze w wieku 26 lat co dla pilkarza juz troche jest ( no bo jako czlowiek to jescze w miare mlody) nikt go wczesniej nie wypatrzyl i wykupil.Z taka szybkoscia,dynamika,zwodem i inteligencja to on dawno powinien smigac po boiskach Francjii czy Hiszpanii.
A tu gral sobie taki talent w Izrealu ,i dalej by to moze robil ,gdyby nie nasz Stan Valckx :)

ciekawa sprawa,przyznam ze szukalem gdzie jest haczyk....ale go nie znalazłem :)

wwf 16.04.2011 00:26

Bo takich Meliksonów we Francji , Hiszpanii, Włoszech to mają na pęczki. W Polsce facet robi różnicę ale na Niemcy, Włochy, Anglię jest za słaby fizycznie, a na Francję, Hiszpanię za słaby technicznie. No i Izrael który wiadomo że nie ma jakiejś mocnej ligi i do tego nie każdy tam pojedzie oglądać zawodnika. W Polsce Meliksonowi łatwiej się będzie wypromować.
Dla mnie taki Kriviets lub Stilic w formie są jednak lepsi a dodatkowo sprawdzeni w pucharach. Melikson jeszcze musi z Wisłą coś ugrać w europie żeby ktoś go chciał kupić.

wiertar 16.04.2011 01:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1078249)
Dla mnie taki Kriviets lub Stilic w formie są jednak lepsi a dodatkowo sprawdzeni w pucharach. Melikson jeszcze musi z Wisłą coś ugrać w europie żeby ktoś go chciał kupić.

sorki ze spytam... ale chodzisz w ogole na mecze czy wypowiadasz się tylko przez pryzmat tego co zobaczyleś w TV??

wiem Ze Melex rozegał ja knarazie kilka meczy w polskiej lidze, ale napewno nie jest to grac gorszy od Kritevca czy ".......e niechce mi się bo nei gramy w pucharach " Stilica..

z racji tego że wziąłem dziś na mecz moja 7 letnia chrzesnice, zasiadłem na sektorze rodzinym w samym narożniku. Szlag mnie trafaiał że nie jestem na G... ale po tym co dziś zobaczyłem co WIDZI i jakie piłki gra Moar zmieniłem zdanie. tak inteligentego piłkarza to na polskich boiskach jeszcze nie widziałem.. poezja. Moar zanim przyjmie piłke dokładnie wie co z nią zrobić. przed przyjęciem piłki na srodku już widzi że prawym skrzydłem urwal się Kirm... więc pyk i 40 metrowe podanie na centymetry jest już adresowane do Andraża. Widzi dwóch graczy rywala niezbyt dobrze ustawionych. więc redukcja biegu i już jest przed nimi...

wiem że Bełchatów nic wielkiego nie pokazał i czekam na mecz z jakąś mocną drużyną by móc sprawdzić Meliksona w starciu z lepszym przeciwnikiem.. ale jak narazie to cała liga może pomachać meliksonowi białą chusteczką...

a i jeszcze jedno... jak na stępnym meczu zobacze maleckiego puszczającego balony w pole karne z rożnego to ja już nie wiem na czym polega dobrze wykonany rożny;)

szprotson 16.04.2011 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1077937)
. Rozumiem, że dla Ciebie "Łobo" jest tyle wart ile zarabia. To znaczy - ni chu tego nie rozumiem, ale szanuję to.
.

I tu jest twoj problem wolfy.
Ja mowilem ze jestem w stanie zrozumiec pieniadze ktore dostał w momencie podpisania kontraktu z Wisła.
Był rokującym piłkarzem z dobrym CV.Nie jestem fanem jego talentu,po prostu nudne stało sie "Łobo jest be" i niewazne co by zrobił kazdy tak powie bo to jest na czasie i jest cool.
A to ze Ty widziales ze to bedzie szrot i ze nic z tego nie wyjdzie,super.Benhaker,Smuda,Skorża,Maaskant nie wiedzieli,ale Ty wiedziałeś.
Moglbym sie czepiac i sprawdzic czy tak bylo na pewno ale to nie ma sensu.
Wracajac do tematu masy i kokosow, zamiast sie przyznac ze tak naprawde nie wiesz nic nt. zarobkow Ty starasz sie jednak coś tam udowodnić.
Wcześniej pisałes jak duzo zarabił Beto i Christow.Wiec czekam, skoro o czymś mówisz miej wiedze. Ile zarabiali ?Napisz priv by nie zasmiecac

koniec.
A co do Riosa to kazdy ktory w temacie pisał "Rios musi zagrać" mam nadzieje ze juz nie popełni tej gafy

Ciastek1 16.04.2011 10:19

Maor vs. Stilic .
Podanie - 5:1
Inteligencja czysto piłkarska - 10:1
Strzał - 15:1
Szybkość - z jakieś 100:1
Zaangażowanie i waleczność - akurat to ciężko porównać jeżeli jeden z zawodników nie posiada obu tych cech

wujekWojtek 16.04.2011 10:29

Dlaczego nie? Rios zagrał przyzwoicie. A to, że nie strzelił swojej sytuacji? Genkov też nie wszystko strzela, Brożek też nie wszystko strzelał, ostatnio Wilk z podobnej pozycji nie strzelił. Mnie tam moze nie zachwycił ale przez 20 min pokazał że słaby nie jest.

Orson 16.04.2011 11:11

wujekWojtek

powiedz mi co było takiego przyzwoitego w grze Riosa?

nie strzelił to raz
ale 3 razy złe przyjęcie, brak dryblingu, pare niecelnych zagrań z klepki

Człowieku on walczy o pierwszy skład, a wchodzi na podłamany i zamęczony Bełchatówek i nie wyróżnił się niczym przez 20 minut...

To że strzelił 7 bramek przeciwko młodym i obroncom prezentującym poziom a'la Kowalski to dziękuje bardzo...
Łobo też błyszczał w Młodej a Jirsak grał jak profesor

Ponadto on nie pasuje do taktyki i sam Maaskant to mówił
na skrzydło za wolny
na srodkowego napastnika za słaby fizycznie
na rozgrywającego za mało przebojowy
prędzej go widzę do systemu 442 lub stare 433 z 3 napastnikami (2 wysunietych nie skrzydłowym i jeden lekko cofniety)

Teqcontroller 16.04.2011 11:34

Rios musiał by trochę pograć w pierwszej 11 , no ale na dzień dzisiejszy jest to nie możliwe.

fan01 16.04.2011 11:41

A mi się wydaje, że Rios po prostu pęka psychicznie. Sytuacja sam na sam to sytuacja sam na sam - czemu w Młodej strzela mocno, przy słupku, nie do obrony, a z Podbeskidziem i GKSem prosto w bramkarza? Napewno to nie jest zasługa bramkarza, bo Sapela bliższy poziomem ME... Dać mu kielicha wódki przed meczem i bedzie grał jak trzeba.

felipe 16.04.2011 11:46

Mam pytanie do osób będących bliżej klubu niż taki szarak jak ja. Ciekawi mnie mianowicie, czy piłkarze Wisły dalej uczą się jezyka polskiego? Regularnie? Bo pamiętam jak kilka miesięcy wstecz cos ruszyli, zrobili filmik, "jak sie maś?" itp, ale zastanawia mnie czy nie była to tylko zwykła pokazówka :) Bo ucichło bardzo...

wujekWojtek 16.04.2011 11:55

Wiesz, ja nie będę wyliczał, ile razy źle przyjął a ile razy dobrze. Jak na 20 minut, które miał zaprezentował się całkiem przyzwoicie. Oczywiście pierwszy skład jest dla niego nieosiągalny jak na razie. Dosć powiedzieć że akcja bramkowa na 3:1 przeszła m.in przez Riosa.

Ja wiem że ME to marny poziom i w ogóle. Ale nikt nie powinien go skreślać na podstawie tych 20 min.

Taki Genkov nie trafiał przez pierwsze 4 mecze, ale grał po 90 min. Pamiętacie jak w drugim z kolei meczu nie oddawał nawet strzału na bramkę? A teraz co? 4 gole w 3 meczach (swoją drogą Gieniek wreszcie pokazuje że jest lepszy niż tak zachwalani przez dziennikarzy Ubiparip czy Hubnik)

Jestem daleki od zachwalania Riosa po tych 20min. Ale nie przekonuje mnie opinia, że zagrał źle. Większość kibiców piłkarskich na świecie jest bardzo nieobiektywna i niepowściągliwa. Jak piłkarz strzeli gola to jest super, jak nie strzeli to do bani. Osobiście nie lubię takiej postawy

blanco 16.04.2011 12:06

Cytat:

Bo takich Meliksonów we Francji , Hiszpanii, Włoszech to mają na pęczki. W Polsce facet robi różnicę ale na Niemcy, Włochy, Anglię jest za słaby fizycznie, a na Francję, Hiszpanię za słaby technicznie. No i Izrael który wiadomo że nie ma jakiejś mocnej ligi i do tego nie każdy tam pojedzie oglądać zawodnika. W Polsce Meliksonowi łatwiej się będzie wypromować.

Heh się ekspert znalazł , tu za słaby fizycznie, tu technicznie... omg :rotfl:
Następny Libor Pala : x > 180 cm . Czym ten zawodnik ustępuje technicznie środkowemu czy skrzydłowemu z Saint-Etienne ? Nie wiem, wolniej biega, dłużej przyjmuje piłkę, źle ją prowadzi , nie ma przeglądu pola ?
To jest takie malkontenctwo z twojej strony,że ja .......e. Maor jest be , bo gra w polskiej Wiśle.
Jak dla mnie gość wchodzi do Juventusu i nie jest słabszy od Marchisio , a już na pewno lepszy od Aquilaniego. W zachodnich ligach naprawdę nie grają nadludzie. Wiem,bo nieraz mam okazję oglądać mecze Seria A na żywo. A porównywanie go do Krivietsa i Stilicia, do tego mówienie ,że jest słabszy to już po prostu obraza.

szprotson 16.04.2011 12:07

Rios miał szansę taką jaką miał Jirsak.

Po raz drugi dostaje piłke na sam na sam,albo na strzał z ok.12 metrów i co robi Rios?
Zachowuje sie jak junior starajac sie zrobic podcinke! Nie przerzucic bramkarza a podcinke.Naprawde mogl ja wziac na buta i przerzucic bylo by bardziej efektywne niz robienie podcinki które skuteczne z takiej odległości będzie tylko wtedy gdy bramkarz będzie lezał.
Ale najwieksze pretensje mam za przechodzenie obok meczu.Mam wrazenie ze wszyscy walczą a Rios wchodzi jakby miał 20kg nadwagi,jest ociężały i mało zwrotny a jego start do piłki jest taki jakby miał beton wlany od korków.
Wole żeby Bruda wpuszczał.serio.

Vuko 16.04.2011 12:07

Nie ma co liczyć na pozostanie Riosa w Wiśle, po sezonie pewnie wróci do Argentyny. Lepiej niech zrobi miejsce dla napastnika z prawdziwego zdarzenia.

aNouc 16.04.2011 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1078370)
Heh się ekspert znalazł , tu za słaby fizycznie, tu technicznie... omg :rotfl:
Następny Libor Pala : x > 180 cm . Czym ten zawodnik ustępuje technicznie środkowemu czy skrzydłowemu z Saint-Etienne ? Nie wiem, wolniej biega, dłużej przyjmuje piłkę, źle ją prowadzi , nie ma przeglądu pola ?
To jest takie malkontenctwo z twojej strony,że ja .......e. Maor jest be , bo gra w polskiej Wiśle.
Jak dla mnie gość wchodzi do Juventusu i nie jest słabszy od Marchisio , a już na pewno lepszy od Aquilaniego. W zachodnich ligach naprawdę nie grają nadludzie. Wiem,bo nieraz mam okazję oglądać mecze Seria A na żywo. A porównywanie go do Krivietsa i Stilicia, do tego mówienie ,że jest słabszy to już po prostu obraza.

to jest jeszcze nic, na forum Cracovii (polecam tym którzy mają zły humor) można wyczytać że Klich jest lepszy od Meliksona.
Kto nie widział teraz ma okazję http://www.youtube.com/watch?v=5xqwg...el_video_title

Kluvi 16.04.2011 12:34

na tym filmiku Pajlic chyba poszedł oddać swoją koszulkę dobrze widzę? :)

Jagul 16.04.2011 12:35

Cytat:

Stlić na pewno jest guru jeżeli chodzi o walkę na boisku i zaangażowanie. Kriwiec mógłby być naprawdę niezły ale trenerzy Amiki wolą rzucać nim po całym boisku zamiast ustawić go na jednej konkretnej pozycji. Ale to nie nasz problem.
My mamy ligę buraczaną i u nas jakoś skauci się pojawiają, więc w Izraelu zapewne też.
Dodatkowo od paru lat w Europie nic nie znaczymy, a jakoś wypromowali się u nas Marcelo, Brożki nawet Głowacki czy też Diaz.

Donki 16.04.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1078382)
na tym filmiku Pajlic chyba poszedł oddać swoją koszulkę dobrze widzę? :)

Dobrze widzisz:)

Ciastek1 16.04.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1078374)
to jest jeszcze nic, na forum Cracovii (polecam tym którzy mają zły humor) można wyczytać że Klich jest lepszy od Meliksona.
Kto nie widział teraz ma okazję http://www.youtube.com/watch?v=5xqwg...el_video_title

Nie od dzisiaj wiadomo , że oni mają swój własny świat . Cracovia to nie klub to inny stan umysłu po prostu .Siostro kaftan ...

crux.a 16.04.2011 14:01

Nie wiem, czy pamiętacie pewność, z jaką westersyl - na podstawie dwu meczów ligi izraelskiej, w jakich widział Meliksona - głosił pod koniec zimy, że Maor przykryje naszą ligę czapką. Hats off (a propos czapki:)), zwłaszcza że wydawało mi się wtedy, że się kolega podniecił i że może być różnie. Bałem się głównie o to, że MM okaże się finezyjnym piłkarzykiem niezdolnym do gry siłowej, fizycznej. Dziś widać, że mamy klejnot: szybkość, zrywność, technika, przegląd pola, niekonwencjonalne zagrania, ale także nieustępliwość, serce do walki, umiejętność gry na faul (czerwone kartki za faule na Maorze to powoli staje się norma), rewelacyjne wbieganie przed rywala, wreszcie: spokój, chłodna głowa i brak cech gwiazdorstwa. Jeśli nie zdarzy się jakiś gruby niefart (odpukać!!!), to może to być najwyższy transfer z ligi polskiej ever. I wcale mnie to nie cieszy.

aNouc 16.04.2011 14:05

Byle tylko ktoś ktoś go umyślnie nie powalił tak że będzie się leczył kilka miesięcy.
Tego się boje najbardziej. Rywale są ośmieszani przez niego, owija ich jak chce, a to wzbudza to w nich irytację i bezsilność. Trzeba będzie uważać na drwali z Cracovii i nie tylko. Każdy wie że żeby go powstrzymać to trzeba ostro sfaulować. Oby nie za ostro.

rafalek 16.04.2011 14:12

Już beznapletkowcy piszą, że w meczu z Nami trzeba go skasować i będzie spokój...mam nadzieję, że do tego faktycznie nie dojdzie..

Titto 16.04.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1078422)
Już beznapletkowcy piszą, że w meczu z Nami trzeba go skasować i będzie spokój...mam nadzieję, że do tego faktycznie nie dojdzie..

Cracovia ma strasznych drwali w obronie typu Jarabicy.
Obawiam się tego, że w derbach będą kosić Meliksona i (odpukać) skończy się jakąś kontuzją.

Teqcontroller 16.04.2011 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1078422)

Będą kosić będą Kartki proste.

bloodraven 16.04.2011 14:35

Masz rację- widać że sędziowie już są uczuleni pod tym względem i polecą czerwone kartoniki. To po pierwsze. Po drugie gramy u siebie i nie sądzę żeby Sobol, Chavez i reszta drużyny na takie coś pozwolili. Zresztą w jesiennych derbach fizycznie wdeptywali parchów w ziemię, więc teraz nie będzie inaczej, tym bardziej że nasi motorycznie i fizycznie prezentują się jeszcze lepiej niż jesienią.

żogaiła 16.04.2011 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1078318)
Maor vs. Stilic .
Podanie - 5:1!!! :shock:
Inteligencja czysto piłkarska - 10:1 !!!!!!!!!! :shock:
Strzał - 15:1
!
Szybkość - z jakieś 100:1
Zaangażowanie i waleczność - akurat to ciężko porównać jeżeli jeden z zawodników nie posiada obu tych cech

:rotfl:
No rewelacja. Rozumiem, że celowo przesadzasz oraz, że jako kibic Wisły wielbisz Meliksona i niezbyt szanujesz Stlicia, ale proponuje zachowanie umiaru.
Poza tym porównywanie tych 2 piłkarzy to jak porównywanie (oczywiście zachowując wszelkie proporcje) dajmy na to Xaviego i Messiego. Różne typy piłkarza.
Owszem, Melikson zjada naszą ligę na śniadanie i jest to fakt. Bezsprzecznie najefektowniej i najefektywniej grający u nas piłkarz od czasu Uche. Jednak patrząc obiektywnie to Stilic również jest wybitnym jak na naszą ligę piłkarzem i nie obraziłbym się gdyby grał u nas.

wolfy 16.04.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1078416)
Nie wiem, czy pamiętacie pewność, z jaką westersyl - na podstawie dwu meczów ligi izraelskiej, w jakich widział Meliksona - głosił pod koniec zimy, że Maor przykryje naszą ligę czapką.

Też się z niego śmiałem, ale miał rację. Jak na nasze warunki Melikson to perełka.

szprotson - ja bym Ci mógł wyjaśnić dlaczego liczy się nie gdzie, ale jak grasz i dlaczego to wszystko o czym pisałeś jest g. warte przy ocenie piłkarza. Tylko po co, skoro i tak do Ciebie nie dotrze? Dla mnie EOT, kto się interesuje ligą ten wie co miałem na myśli pisząc o "Kokosach", szczególnie tych z Arki i z Zabrza.

szprotson 16.04.2011 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1078478)
T

szprotson - ja bym Ci mógł wyjaśnić dlaczego liczy się nie gdzie, ale jak grasz i dlaczego to wszystko o czym pisałeś jest g. warte przy ocenie piłkarza. Tylko po co, skoro i tak do Ciebie nie dotrze? Dla mnie EOT, kto się interesuje ligą ten wie co miałem na myśli pisząc o "Kokosach", szczególnie tych z Arki i z Zabrza.

Heh
Po co najpierw piszesz o czymś czego później nie możesz udowodnic?Cały czas udajesz kumatego pisząc o dawnej pace Stawowego oraz Strąku i Gorawskim. Powiedz mi tylko czy twoja wiedza jest czerpana z internetu czy moze znasz jednak kogos gdzieś?

Oczywiscie,Łobo jak przychodził do Nas grał beznadziejnie a wzięli go dlatego że został wylosowany przez calineczkę.

Liczy sie to jak grasz a nie gdzie grasz - gówno prawda.Kucharczyk jeden z lepszych w Legii ma najnizszy kontrakt.Barreto jak przyszedł dostał kontrakt przekozacki a umiejetnosci jego byly bardzo słabe.Zreszta, tak bylo jest i będzie w naszej lidze. W Anglii ma prawo byc inaczej, w Polsce CV jednak podbija kontrakt, a jesli w to nie wierzysz to przypomnij sobie wszystkie gwiazdy ktory były gwiazdami do pierwszego gwizdka.

wolfy 16.04.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1078525)
Liczy sie to jak grasz a nie gdzie grasz - gówno prawda.Kucharczyk jeden z lepszych w Legii ma najnizszy kontrakt.Barreto jak przyszedł dostał kontrakt przekozacki a umiejetnosci jego byly bardzo słabe.Zreszta, tak bylo jest i będzie w naszej lidze. W Anglii ma prawo byc inaczej, w Polsce CV jednak podbija kontrakt, a jesli w to nie wierzysz to przypomnij sobie wszystkie gwiazdy ktory były gwiazdami do pierwszego gwizdka.

Błaszczykowski też u nas zarabiał grosze w porównaniu do reszty, podobnie Małecki czy Boguski, ale oni dopiero zaczynali karierę w ekstraklasie. Kucharczyk na bank niedługo dostanie solidną podwyżkę choćby po to, żeby go zatrzymać aż będzie można na nim zarobić. To, że gość wchodzący do drużyny z rezerw zarabia kilkukrotnie mniej niż koledzy z zespołu jest normalne wszędzie. To, że zaraz potem dostaje podwyżkę też.

Barretto nigdy nie miał okazji pokazać co umie, w tych meczach w których go oglądałem prezentował się naprawdę dobrze.

To, że jakaś melepeta da piłkarzykowi X wzięty z sufitu kontrakt świadczy tylko o jej niekompetencji, a nie o tym, że ta osoba na to zasługuje. Taki Matusiak woził się całkiem długo na opinii z jednego sezonu, ale w klubach które go kupiły był po prostu tańszą alternatywą - ani nie kosztował kosmicznych pieniędzy (za dobrego napastnika z Bałkanów to się wtedy płaciło minimum trzy razy tyle), ani nie zarabiał dużo. Coś jak u nas Dudu - jak wyjdzie, to dobrze, jak nie, to tragedii tez nie będzie.

CV podbija kontrakt? Do niedawna może i tak u nas było, teraz takie jaja to tylko w Polonii odchodzą. Tyle, że było to wynikiem niekompetencji osób zarządzających. O "Łobo" nikt się z nami nie licytował, wzięliśmy go z Zagłębia które nawet nie ukrywało radości, że się go pozbywa (drugie dno wyszło dopiero teraz).

To, że kiedyś Kasperczak płacił jakieś kosmiczne (komiczne?) pieniądze za rozmaite Jarki i dawał im wysokie kontrakty nie świadczy, że tyle byli warci. W Arce za czasów Krauzego też kupowało się wypalonych piłkarzy pokroju Karwana i dawało im nieadekwatne kontrakty - bo była kasa. Gdy ta się skończyła, to od razu zaczęto myśleć przed wydaniem pieniędzy.
Legii też kiedyś zrobiono taki numer z "Korzymem z Chelsea". Teraz pewna gazeta robi wał próbując wykreować na gwiazdę ligi z kolesia, który jeszcze nic nie osiągnął. Wielokrotnie podnoszono wątpliwość rozmaite dziwne powołania, w szczególności te robione niedługo przed rozpoczęciem okienka transferowego. O tym mniej więcej pisałem w kontekście Kwieka - chłopak miał pecha jak widać, bo jego drużyna częściej sprzedawała niż kupowała :)

To nie jest tak, że jak Cię powołają do Reprezentacji i grasz tam wielkie nic, to od razu masz lepsze CV. Tak rozumują frajerzy, którzy są w stanie przejeść każdą ilość pieniędzy nie osiągając w zamian nic.

Łobodziński nigdy nie zasługiwał na kontrakt w Wiśle, nie zasługiwał też na wysoki kontrakt. W Reprezentacji grał beznadziejnie, w Zagłębiu w pucharach też, a w lidze już kiedy go kupowaliśmy było wiadomo mniej więcej, jak to te ich sukcesy wyglądały.

Wybacz, ale to tacy ludzie jak ty, wyciągając niektóre wydarzenia spoza kontekstu tworzą potworki w rodzaju "Borysiuk w ManU"(?). Jeżeli grasz dobrze w Reprezentacji, jeżeli grasz dobrze w pucharach to twoja wartość momentalnie skacze - patrz Błaszczykowski. Ale jeżeli grasz z jakichś bliżej nieokreślonych powodów z orzełkiem na piersi wywołując kpiny kibiców, jeżeli kompromitujesz się na arenie międzynarodowej - to jakim cudem ktoś ma Ci za to dać większy kontrakt? Bo pokazałeś, że sobie nie radzisz na tym poziomie? Że - co najwyżej - możesz być tłem, nie ciągniesz drużyny za sobą?
Dzięki takim działaniom teraz niemal każdy frajer z drużyny broniącej się przed spadkiem ma za sobą występ w reprezentacji. Trzy-czwarte ligi to reprezentanci Polski, a to dlatego, że na pewnym etapie kupowano każdego leszcza kierując się Twoją logiką. A menedżerowie nie są w ciemię bici, skoro reprezentant zarabia więcej, to trzeba zrobić reprezentanta.

alberto 17.04.2011 17:33

Rios i Chavez w akcji tym razem jako pastorzy :) Nasi piłkarze prowadzą wielkanocne rekolekcje :D http://www.malopolskatv.pl/pastorzy-bialej-gwiazdy/

szczepans21 17.04.2011 17:55

a dziś ma być w orange sport info o 19 reportaż o dopingu Małego na Wiśle :D jak ktoś moż eniech wrzuci:)

Pan Jotka 17.04.2011 19:38

Jaliens, Melikson i Genkov w jedenastce kolejki wg Canal +. Melikson zawodnikiem kolejki.Co warto wspomnieć jest najlepszy po raz 3.!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl