Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

mitmichael 20.05.2010 14:44

Podobno Onyszko przeszedł do Polonii Warszawa!!!

http://www.90minut.pl/news/123/news1...-Warszawa.html

znowu nasz zarzad sie nie postarał. Chociaz Pawelek głupie błedy popełnia to jednak mamy z Lechem najmniej straconych bramek co nie zmienia faktu, ze Onyszko by sie przydał.

sq 20.05.2010 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 902236)
Chociaz Pawelek głupie błedy popełnia to jednak mamy z Lechem najmniej straconych bramek

Wydaje mi się że była to bardziej zasługa Głowackiego i Marcelo, niż Pawełka

mitmichael 20.05.2010 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 902243)

A mi sie wydaje, ze za duzo osob go krytykuje dlatego takie błedy popełnia. Dac mu troche swobody do grania a nie jechac po nim co chwile.

Pablooo 20.05.2010 15:58

http://s24.pl/komisja_ligi_zarobila_...je-s73905.html

masterlag 20.05.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 902260)
A mi sie wydaje, ze za duzo osob go krytykuje dlatego takie błedy popełnia. Dac mu troche swobody do grania a nie jechac po nim co chwile.

Mario od kibiców Wisły dostał niesamowite wsparcie. I odwdzięczył się "fakiem"... Jak teraz ma publiczność skandować "Mariusz Pawełek!" skoro on nie umie docenić wsparcia kibiców? Oberwało mu się w tym czasie, kiedy wszystkim się dostało... Mógł sobie ten palec wsadzić...gdziekolwiek, a nie pokazywać go.
Ja go zawsze darzyłam sympatią i dużym zaufaniem, szcz. ostatnio się poprawił- mimo, że puszczał czasami jakieś farfocle to umie gościu wyjąć kilka trudnych piłek.

Żmijka- Mario nie miał wsparcia? Miał cholerne wsparcie od kibiców szcz. jak na to, że dookoła wszyscy go zawsze krytykowali. I przypominam ci, że właśnie tym "fakiem" poczęstował nas w chwili, gdy po wszystkich naszych piłkarzach sie jechało.
Jak się nie ma nic ciekawego do dodania, to się siedzi cicho.

Żmijka 20.05.2010 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 902287)
Mario od kibiców Wisły dostał niesamowite wsparcie. I odwdzięczył się "fakiem"... Jak teraz ma publiczność skandować "Mariusz Pawełek!" skoro on nie umie docenić wsparcia kibiców? Oberwało mu się w tym czasie, kiedy wszystkim się dostało... Mógł sobie ten palec wsadzić...gdziekolwiek, a nie pokazywać go.
Ja go zawsze darzyłam sympatią i dużym zaufaniem, szcz. ostatnio się poprawił- mimo, że puszczał czasami jakieś farfocle to umie gościu wyjąć kilka trudnych piłek.

:lol::lol::lol:

Nic składniejszego nie jestem w stanie napisać czytając taką głupotę...

wolfy 20.05.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 902243)

Źle Ci się wydaje. Obejrzyj sobie powtórki obu meczy, w szczególności tego na Suchych Stawach. Zresztą - w tym akurat meczu na stoperze grał Jop.

sq 20.05.2010 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 902236)
Chociaz Pawelek głupie błedy popełnia to jednak mamy z Lechem najmniej straconych bramek co nie zmienia faktu, ze Onyszko by sie przydał.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 902348)
Źle Ci się wydaje. Obejrzyj sobie powtórki obu meczy, w szczególności tego na Suchych Stawach. Zresztą - w tym akurat meczu na stoperze grał Jop.

wątpię by mitmichael miał na myśli tylko te dwa mecze, raczej chodziło mu o cały sezon

0 22 20.05.2010 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 902285)

Wystarczy wiedzieć na co idzie kasa z kar zamiast głupoty pisać.

EDIT: Żmijka - pw.

Żmijka 20.05.2010 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 902527)
Wystarczy wiedzieć na co idzie kasa z kar zamiast głupoty pisać.

Jak to jest szkolenie młodziezy czy tam budowanie boisk, tak?

A widziałeś jakies pieniądze na to wyłozone przez ekstraklasę ...? Bo ja nie, a "żyję" dość piłką dzieciaków ...

Szarny 21.05.2010 15:11

http://www.weszlo.com/news/4993

Grzyb sam się lepiej przygotował do gry niż cały zespół Wisły pod okiem tego maestro z Włoch.

Panie Skorża. Już wie Pan kogo zatrudnić za jakieś 20 lat, kiedy potrzebny będzie spec od przygotowania fizycznego..

Żmijka 21.05.2010 15:14

Dowiedz się kto jest u nas trenerem przygotowania fizycznego, potem pisz.

Myślę, że miejsce nie je ważne. Tak samo dobrze można przygotować się w Ciechocinku i na Malediwach. Chodzi o podejście ...

EDIT: ooo ktoś wykasował swojego posta powyżej.

Szarny 21.05.2010 15:30

Faktycznie, pomyliło się. Przepraszam Włocha ;)

Pan Bahr powinien iść do Grzyba na korepetycje.
A nawet gdyby to nie o jego metody przygotowania chodziło, a o podejście zawodników to też coś jest nie tak. Za dużo kolesiostwa, za mało profesjonalizmu.

Mishau 21.05.2010 16:08

Akurat Grzyb miał przygotowany plan treningów przez jakiegoś trenera, nie że sam sobie biegał po parku. W sumie trenował jak chciał a nie z resztą drużyny, więc mógł przygotowac się bardziej "pod siebie". Co nie zmienia faktu ze zagraniczne zgrupowania są mocno przesadzone :-/

Kluvi 21.05.2010 16:18

ludzie jak Bahr sam pracował to mieliśmy 2 mistrzostwa, a jak doszedł Makaron to się wszystko posypało. Była powtórka z Ostrawy gdzie wcześniej pracował i doprowadził klub do najgorszego miejsca chyba w historii klubu, jak odszedł wszystko wróciło do normy..

AYALA 22.05.2010 19:01

Legia-Wisła: to najwyżej 3 liga angielska
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Blaszczu16 22.05.2010 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 903261)
Legia-Wisła: to najwyżej 3 liga angielska
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Pamiętam mecze Wisły z Blackburn i z Tottenhamem. Na ich tle Wisła nie była jakoś bardzo gorsza. Takie pierdoły to może każdy napisać, a według mnie Wisła spokojnie by ********eła z pół I ligi angielskiej. Już tak nie dołujcie naszej ligi.

Jaroo1 22.05.2010 20:21

Cytat:

Pamiętam mecze Wisły z Blackburn i z Tottenhamem. Na ich tle Wisła nie była jakoś bardzo gorsza. Takie pierdoły to może każdy napisać, a według mnie Wisła spokojnie by ********eła z pół I ligi angielskiej. Już tak nie dołujcie naszej ligi.
Z jednej strony sie zgadzam bo zawsze mowia ze jestesmy tacy ciency, ze 3 liga angielska, co najwyzej druga liga włoska itp a jak przychodzi co do czego to a tak tragicznie nam nie idzie. Wiadomo z Realami, Barcelonami, Chelseami czy Interami napewno nie zaistniejemy ale juz z takimi sredniakami europejskimi mozemy grac na rowni tyle ze tupojawia sie taki problem. Po meczu z Tottenhamem Brozek powiedzial ze sie nabiegal w jednym meczu jak w Polsce w 3. Mysle ze niestety wiele znaczenia ma tutaj to ze na taki mecz sezonu jak z Tottenhamem my sie spinamy na 120% a oni sobie graja jak wlasnie z ta druzyna z 3 ligi ang. Wiedza ze wygraja, staraja sie ale pelnej motywacji nie ma- tak jak my gramy ze slabszymi zespolami ze wschodu (chociaz czy teraz mozna powiedziec ze one sa slabsze ;/) i tez niby ich przewyzszamy ale szalu nie ma

FraMat 23.05.2010 15:29

oto co się robi jak nie ma nawyku mistrzostwa Polski (czy tam majstra...):

Cytat:

W niedzielę rano, jak co tydzień, zadzwoniłem do mojej mamy pogadać. Ale tym razem, zamiast zwykłego paplania o niczym, było zupełnie inaczej.
- Mój Boże - zaczęła moja mama, naprawdę wzburzona. - Żebyś ty wiedział co ja przeżyłam wczoraj wieczorem!
W tym miejscu muszę dodać, że moja mama mieszka w Poznaniu, jest w wieku przedemerytalnym, jest zakręconym, oderwanym od rzeczywistości biologiem i że Lech właśnie zdobył mistrzostwo Polski.
- Słuchaj, co się działo - mówi mi mama. - W sobotę wieczorem wracałam pociągiem z Legnicy, wysiadłam na dworcu głównym i poszłam na tramwaj. Wsiadłam do tramwaju, a tam rozwrzeszczany tłum młodych ludzi w niebieskich szalikach i wszyscy krzyczeli: "kto-nie-ska-cze jest taj-nia-kiem, kto-nie-ska-cze jest taj-nia-kiem". I cały tramwaj, wszyscy pasażerowie skakali, tylko ja nie skakałam i taki starszy pan, który wsiadł ze mną, też nie chciał skakać. No to ci ludzie w szalikach podbiegli do niego i zaczęli go popychać i wołać: "Czemu nie skaczesz, tajniaku?" Więc on też zaczął skakać, a ja wybiegłam z tego tramwaju na pierwszym przystanku i szłam dalej pieszo do domu ulicą Grunwaldzką. Ale tam było jeszcze gorzej, bo całą szerokością ulicy szły grupy ludzi w niebieskich szalikach i ja byłam jedyną osobą, która szła w przeciwną stronę, bo oni wszyscy szli do centrum. I tak strasznie krzyczeli i wołali do mnie "A ty gdzie idziesz? Zawracaj i idziesz z nami na Stary!" Więc uciekłam w boczne uliczki i szłam dalej tymi małymi uliczkami, bo tam nie było nikogo, aż doszłam do szpitala na ulicy Przybyszewskiego i tam na murze szpitala stali pacjenci w piżamach. I wszyscy byli zupełnie pijani i śpiewali z całych sił, a jak przechodziłam pod tym murem, to wołali do mnie "A ty czemu się nie cieszysz, ty stara k***o". Więc znowu zaczęłam uciekać i biegłam tak długo, aż ledwo żywa dobiegłam do domu.
Powiedz mi Maciejku, z kim ten Lech grał, że oni tak się cieszyli?

za JoeMonster

Watts 23.05.2010 15:35

Ja natomiast wkleję kwiatek ze strony wyborczapinokio.pl, i o ile z filozofią prezentowaną przez tę stronę można się generalnie zgodzić, o tyle osobiście padłem przy następującym kwiatku:

Cytat:

Jesteśmy zwykłymi ludźmi, (...) czcimy pamięć Powstańców, jesteśmy Wielkopolanami, Patriotami. Jednak nie wszystkim się to podoba.
Tam w Wielkopolsce to chyba inaczej pojmują "cześć pamięci Powstańców", mając na uwadze legendarną sektorówkę z panoramą płonącej stolicy... Tak, wiem, mam kompleksy i zazdroszczę...

0 22 23.05.2010 17:20

Sektorówka była z rozwalonym pałacem kultury i nie miała żadnego zwiazku z Powstaniem Warszawskim. Tylko Warszawianie w stylu Miklasa gadali bzdury, ze to brak szacunku do PW.

Niewiedza, nie kompleksy.

Watts 23.05.2010 17:28

No tak, nie doczytałem że była to współczesna panorama. ;)

Robson_ABG 23.05.2010 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 903576)

za JoeMonster

Gdyby to nie był JM to bym powiedział, że ktoś na łeb upadł, ale jeśli to z JM wzięty tekst to śmiało moge uznać za żart...

sandbender 23.05.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 903578)
Tam w Wielkopolsce to chyba inaczej pojmują "cześć pamięci Powstańców", mając na uwadze legendarną sektorówkę z panoramą płonącej stolicy...

Jak napisał 0 22:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 903604)
Sektorówka była z rozwalonym pałacem kultury i nie miała żadnego zwiazku z Powstaniem Warszawskim.

A ja bym dodał, że:

Cała "cześć pamięci Powstańców" nie ma zapewne nic wspólnego ani z Warszawą, ani z Powstaniem Warszawskim. Raczej Wielkopolskim.

EDIT:
0 22 - nie do Ciebie to było tylko do Wattsa. Moja wypowiedź miała być w zamierzeniu rozwinięciem Twojej wypowiedzi. Dlatego dodaje powyżej kursywą, żeby było jasne.

0 22 23.05.2010 20:32

Poważnie? Ja tylko wyjaśniłem, że tamta sektorówka w żaden sposób nie uderzała w cześć innych Powstańców, co zarzucił Watts.

EDIT: No. :)

Slayer666 23.05.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 903576)

(...)
za JoeMonster

Co to za bzdury? Darujcie już sobie ciągłe wklejanie linków z portalów typu joemonster, czy demotywatory. Nawet jeśli tekst był pisany "na serio", to co z tego? U nas w Krakowie jest inaczej, tak? Pełna kultura, tak? Po co skupiacie się na szukaniu na siłę wad u Lecha/Poznania? Zajmijcie się czymś pożytecznym, na przykład wymyślaniu, jak zapełnić nasz nowy stadion.

Pablooo 24.05.2010 12:30

http://s24.pl/lenczyk_nie_jest_juz_t...ii-s74097.html

szprotson 24.05.2010 12:34

W szoku!!!!

Bardzo sie ciesze ;]

przemek1902 24.05.2010 13:01

Ulatowski załata to miejsce z pewnością :)

Marszałek 24.05.2010 13:06

Lenczyk zobaczył jak słaby zespól przyszedł mu do prowadzenia. Zorientował się,że wzmocnień jakościowych nie będzie,to olał sprawę i tyle. Filipakowi zalezy tylko na tym aby ta druzyna utrzymywała się w lidze jak najmniejszym kosztem. W sumie mu się to opłaca. Za reklamę w TV zapłaciłby znacznie więcej niż rzuca na Craccovię. Wszak w czasie meczu jest to 90 minut reklamy,plus skróty w kanale otwartym,do tego zjęcia w gazetach z relacji ligowych. Jakby to przeliczyć ile to jest warte,to podejrzewam,że na Cracovie płaci dużo mniej. Przyjdzie nowy trener,może uda mu się nagromadzić punktów na początku,później równia pochyła,bo z takimi słabymi kopaczami inaczej być nie może i liczenie na szczęście,i nuż uda się utrzymać.

Poza tym uważam,że Filipak bardziej zajmie się TSV 1860.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl