![]() |
Może być i bez transferów, kadra jest już odpowiednio szeroka. Tak jak wcześniej pisałem, jak dla mnie to maks. 2-3. Reszta już jest, kwestia zgrania, aklimatyzacji i dojścia do formy, a naprawdę będziemy mocni.
|
Jeśli Carlitos zostanie to może być to całkiem sensowne rozwiązanie. Jest kim i z kim pracować.
|
Dżizas... o czym my będziemy pisali i czym się emocjonowali w czasie okienka zimowego?!!!
No chyba, że sagą o sprzedawaniu Carlitosa ... odpukać |
W lecie mieliśmy zamknięta kadrę po czym sprowadzono Kolara Imaza Balaniuka i Pereza. Zima też, a sprowadzono Valencie i Echavarrie.
Nie wierzę że nie będzie żadnych ruchów transferowych w obie strony. Takiego Kostala trzeba np wypożyczyć aby się nie marnowałna ławie. Junco lubi zaskakiwać. Myślę że podpiszemy kogoś z kontraktem od lipca 2018. |
Dobrze wiedzieć, że kadra jest już kompletna i domknięta. Teraz tylko życzyć spokoju bez kontuzji, dobrze przepracowanego okresu przygotowawczego. To będzie czas prawdy dla sztabu- odejdzie koronny argument braku zgrania.
Trzymam kciuki. |
Napastnika trzeba i to pilnie. Kolar Ondrasek Brożek kontuzje. Poza tym jak któryś z kolegów napisał Kostal i po wyleczeniu Kolar na pewno na wypożyczenie.Jeszcze dodałbym Pietrzaka
|
Nie sądze byśmy sie bawili w wypożyczenia, może za wyjątkiem Kostala. Kolar i Bałaniuk pewnie dostaną trochę szans jako zmiennicy/partnerzy Carlitosa i jak nie odpalą to latem się z nimi pożegnamy (choć Denis ma kontrakt do 2019). Po za tym gdzie mielibyśmy ich wypożyczyć? Nie ma gwarancji, że w jakiś słabszych zespołach ekstraklasy graliby regularnie, a wypożyczanie do pierwszej ligi mija się z celem.
Co do skrócenia Ze Manuela to jak najbardziej, jak Junco uda się pozbyć Ondraska to będzie duży sukces. |
Jest jeszcze Krzysiek Drzazga... Jak ma siedzieć na trybunach w Chojnicach, to może lepiej niech wraca i trenuje z ekstraklasowym składem? Albo wypożyczenie do niższej ligi, o ile jest jeszcze sens o niego walczyć :/
|
Cytat:
|
W Mielcu sobie radzil. Tylko w tych Chojnicach ciagle trybuny. Ja bym mu szanse dal.
|
Cytat:
|
Poziom samej Wisły piłkarsko mega skoczył do góry, o wiele za wysoko dla Drzazgi.
|
Cytat:
Po prostu - gość był naprawdę dobry na tamtym poziomie rozgrywkowym, do wyjęcia za grosze, więc grzechem było nie skorzystać. Życie pokazało, że Eklasa, to za wysokie progi jak na jego nogi, jego rozwój nie idzie tak, jakbyśmy sobie tego wszyscy życzyli, ale warto było to sprawdzić i dalej powinniśmy iść tą samą drogą. To nie jest "transfer pod publiczkę", tylko rozsądne działanie i oby tak dalej. Jak nie wypali - trudno, kariery nikomu nie łamiemy, bo chłopak nie kisi się na ławie, tylko jest wypożyczany, ale za to jak wypali, to będzie sukces. |
Cytat:
|
ja bym go scignal z wypozyczenia nie wyobrazam sobie zeby byl gorszy niz Zdenek
|
Cytat:
|
Zacznijmy może od tego, że kadra zespołu nigdy nie jest tak naprawdę zamknięta.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Brlek i owszem, odszedł 20 sierpnia, ale już wcześniej na jego następce namaszczono Halilovicia/Wojtkowskiego. Junco zdawał się mieć następców, zanim odejdą podstawowi zawodnicy. I jednak tutaj nas zaskoczył końcem okna transferowego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przecież mąka_cwks odszedł na początku lipca, jeszcze przed I kolejką.
Co do Kolara to jak dla mnie to będzie wzmocnienie, co prawda długo nie dane nam było go oglądać, ale w meczu z Sandencją jak dla mnie pokazał się z dobrej strony (wiem, że to nic nie mówi, bo już nie jeden słaby piłkarz miał przebłyski w debiucie, ale na razie tylko na tej podstawie to można ocenić). Co do Kostala to też jest potencjał spory, jedyny minus to taki, że linie pomocy mamy bardzo mocno obsadzoną i bardzo dużo jest zawodników mogących grać na skrzydłach. Jednak nie rezygnowałbym z niego bo w nim też widzę duże wzmocnienie, problem pewnie jest taki jak w był w przypadku Pereza, Imaza, Halilovića, Arsenića - potrzeba gry. Jak na razie to do odstrzału z letnich nabytków jest tylko Ze. Jednak mimo wszystko ciągle wierze, że nas jakoś pozytywnie zaskoczy. :) Edit: Cytat:
|
Ale raczej nie było to "planowane" odejście tylko trochę wymuszone. Więc zastępstwo za Mąkę szukano dość długo, poza tym jeśli miał to być Haljlović to dość szybko się nie sprawdził.
|
Jakim cudem miałby to być Halilović, skoro jest najbardziej ofensywnie usposobiony z trójki Basha, Perez? No ludzie...
|
Cytat:
Nie twierdzę, że to ogór, ale wchodzi na mecz z Puszczą i niczym się kompletnie nie wyróżnia. Cytat:
|
Cytat:
Kostal zauroczyl wielu (w tym mnie w przedsezonowych sparingach). Strzelał, dryblowal, ladnie gral z Haliloviciem i Ondraszkiem. Wtedy widać że byl w sporym gazie, byl w rytmie meczowym, mógł na niego Kiko postawic i dac mu szansę jak Ze Manuelowi? No ale nie dal. Trudno. Gdy było mu dane zagrać nie prezentowal sie najgorzej na boisku. Myślę że głównym powodem dla którego nie gra jest niedostateczna gra w defensywie oraz gorsze umiejetnosci gry kombinacyjnej niz Imaz i Boguski. No i doswiadczenie.. Ponadto wyżej stoją notowania Małeckiego, Bartosza czy Wojtkowskiego. Co mnie nie zreszta nie dziwi. Trzeba go wypożyczyć w zimie, moze gdzies za granice bo jak teraz nie łapie się na ławkę to tym bardziej nie pogra wiosną. |
Cytat:
|
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ela_23396.html
Michał Knura był dzisiaj na śniadanku z zarządem, więc info raczej pewne. Ze szans otrzymał aż nadto i tylko w debiucie cokolwiek dał naszej drużynie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl