Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

pepe72 18.11.2017 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1487544)
Odejmij Glowackiego, Wasilewskiego ktorzy moga za 6 miesiecy skonczyc kariere Veleza ktory nie wiadomo czy wroci to kto tam zostaje?

Wg 90minut mamy w obronie:

Arsenić
Bartkowski
Cywka (tu chyba 90minut ma błąd bo pokazuje Bartosza)
Głowa
Gonzalez
Pietrzak
Sadlok
Świątko
Velez
Wasyl

Oczywiście Junco na pewno się rozgląda za potencjalnymi uzupełnieniami i jak widać po Wasylu skutecznie. Ale na razie panikowałbym tylko po stracie Głowy :) Choć zobaczymy gdzie jest Wasyl. Patrząc po naszych "emerytach" to nie wygląda to tak źle. I na pewno na łagodzenie procesu wymiany zawodników są niezastąpieni.

piotek 18.11.2017 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1487539)
Gonzalez obecnie jest połamany, Głowacki nie ma sił raczejna grę od deski do deski, Wasilewski nie wiadomo w jakiej formie przyjdzie, a Arsenic grał też jako prawy obrońca. Dobre uzupełnienie na ten sezon, ale nadmiaru bogactwa wcale nie ma.

Na razie nie. Napisalem, ze ciekawi mnie sytuacja po powrocie Gonzalesa, a jednak nie do konca wierze, ze Wasyl byl glownie myslany pod wzgledem dogrania do konca rundy i marketingu, zwlaszcza ze Sadlok zawsze moze zagrac na srodku w awaryjnej sytuacji. Nie upieram sie przy swoim zdaniu, ale mogloby to wygladac ciekawie. Zreszta te kwestie zweryfikuja juz zimowe sparingi. Wtedy zobaczymy,czy Kiko czasem nie wywalil koncepcji z 3 SO do kosza. Sorry za brak polskich znakow - zapsuta klawiatura.

PS. Byc moze Glowa juz coraz bardziej sklania sie do zakonczenia kariery i Wasyl jest opcja do jego zastapienia w nowym sezonie.

PS2. Orientuje sie ktos do kiedy mam kontrakt z Gonzalesem? 2019?

silver03 18.11.2017 17:30

Nie zdziwię się jak go dadzą na prawą obronę.

TonyWiślak 18.11.2017 17:52

Mnie zastanawiam to czy jest sens w ogóle przedłużać kontrakt z Gonzalezem.Facet na początku grał naprawdę bardzo dobrze,ale z czasem coraz częsciej brakowało koncetracji.Nie jest to zły piłkarz,ale myśle ,że Junco jest w stanie wyciągnąć lepszego i bardziej perspektywicznego zawodnika na którym będziemy mogli zarobić.

JrQ- 18.11.2017 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1487464)
Głowa zapowiadał, że będzie grał dopóki wystarczy mu zdrowia. Widocznie nie wystarcza. Poza tym dostał dziś 7 kartkę więc za chwilę będzie miał przerwę.

Nie dostał wczoraj kartki Głowacki, błąd nc+

piotek 18.11.2017 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TonyWiślak (Post 1487568)
Mnie zastanawiam to czy jest sens w ogóle przedłużać kontrakt z Gonzalezem.Facet na początku grał naprawdę bardzo dobrze,ale z czasem coraz częsciej brakowało koncetracji.Nie jest to zły piłkarz,ale myśle ,że Junco jest w stanie wyciągnąć lepszego i bardziej perspektywicznego zawodnika na którym będziemy mogli zarobić.

Moze i jest, i moze do czasu wygasniecia kontraktu bedziemy juz w stanie zaplacic jakies odstepne. Duzo zalezy jak Ivan bedzie gral po powrocie. Wprowadzenie pilki do gry ma na naprawde dobry poziomie, to daje nam duzo mozliwosci w budowaniu akcji, wiec moze po prostu trzeba nam "przelknac" te jego bledy. Jak na poziom polskiej ligi to gosc jest po prostu dobry.

St Yabol 18.11.2017 20:47

Nie wiem czy ktoś o tym napisał juz wcześniej.
Zastanawiam się czy Wasyl, nie mógłby po tym roku czy tam ile da rady grać, pełnić podobnej funkcji jak Żewłakow w legii. Facet Długie lata grał za granicą, za pewne ma kontakty choćby w Anderlechcie (tak jak Żewłakow). Kto wie, czy ten transfer nie ma jeszcze innego dna, poza marketingowym.

KrzychooR 18.11.2017 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1487577)
Nie wiem czy ktoś o tym napisał juz wcześniej.
Zastanawiam się czy Wasyl, nie mógłby po tym roku czy tam ile da rady grać, pełnić podobnej funkcji jak Żewłakow w legii. Facet Długie lata grał za granicą, za pewne ma kontakty choćby w Anderlechcie (tak jak Żewłakow). Kto wie, czy ten transfer nie ma jeszcze innego dna, poza marketingowym.

A i kontakty na wyspach też ma ;) Paru anglików może ściągniemy ;)

brylant17 18.11.2017 21:20

Emerytów :lol: ostatnim takim desperatem był Tom Hateley

KrzychooR 18.11.2017 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1487580)
Emerytów :lol: ostatnim takim desperatem był Tom Hateley

Oj tam... jakiś kumpli z pubu dla nas to by chyba znalazł co? :D

!!IRIVER!! 18.11.2017 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1487502)
dobra widomowsc

czekacie na Kube za X lat a teraz jak jest anligczna sytaucja to fochy

Nie widzę żadnej analogii. Wasilewski to facet z charakterem, ale BEZ PRZESZŁOŚCI W WIŚLE. To nie gość 'przywiązany' do barw i Wiślackiej ideologii. Natomiast transfer oceniam pozytywnie. Potrzebujemy ludzi do robienia szatni. A i sportowo mam nadzieję, że to wciąż jest JAKOŚĆ.

pepe72 18.11.2017 23:55

Hutnik, nie hutnik gość z Krakowa. Z UK to raczej nikogo nie ściągnie (finanse) chociaż kto wie, czy jego kontakty w temacie skautingu czy ew. sprzedaży naszych na wyspy się nie przydadzą.

Karherop 19.11.2017 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1487594)
Nie widzę żadnej analogii. Wasilewski to facet z charakterem, ale BEZ PRZESZŁOŚCI W WIŚLE. To nie gość 'przywiązany' do barw i Wiślackiej ideologii. Natomiast transfer oceniam pozytywnie. Potrzebujemy ludzi do robienia szatni. A i sportowo mam nadzieję, że to wciąż jest JAKOŚĆ.

Jak to bez przeszlosci, 17 lat temu juz u nas trenowal i nawet zagrał w sparingu :P

Sam przyznaje ze juz z 5 razy byl mocno namawiamy na kontrakt w Wiśle. Nie bez powodu byl wielokrotnie widywany na naszym stadionie. Nie wiesz co mu siedzi w głowie.

Na nazywanie go Wislakiem jest zbyt wczesnie, ale jesli nie stracil swoich glownych walorów to szybko zostanie ulubieńcem trybun.

!!IRIVER!! 19.11.2017 01:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1487598)
Jak to bez przeszlosci, 17 lat temu juz u nas trenowal i nawet zagrał w sparingu :P

Sam przyznaje ze juz z 5 razy byl mocno namawiamy na kontrakt w Wiśle. Nie bez powodu byl wielokrotnie widywany na naszym stadionie. Nie wiesz co mu siedzi w głowie.

Na nazywanie go Wislakiem jest zbyt wczesnie, ale jesli nie stracil swoich glownych walorów to szybko zostanie ulubieńcem trybun.

Oczywiście, że tak. Ale stawianie znaku = między nim a Kubą NA STARCIE to jednak przegięcie.
Życzę Marcinowi wszystkiego co najlepsze w Wiśle, bo to po prostu fajny gość. :)

Arkadiusz.Czerepach 19.11.2017 09:06

chodziło mi WYŁĄCZNIE o aspekt wieku

arti 19.11.2017 09:46

Wasyl to gość lat 37 z bardzo zniszczonym nogami i przez ostatnie pół roku bez klubu więc jestem bardzo ostrożny w kwestii przydatności sportowej. A jak jeszcze grał to widać było, że po każdej przerwie musiał trochę czasu dochodzić do formy i w tym czasie robił klipsy.
A co do marketingu-jak to przyciągnie do klubu co najmniej tyle kasy (sponsorzy,większa frekwencja) żeby było na jego kontrakt to ok,Ale jeśli to ma polegać tylko na dziesięciu artykułach w prasie to jaka to korzyść?
Mam nadzieję,że zarząd wie co i dlaczego robi.

Arkadiusz.Czerepach 19.11.2017 11:29

pozostaje tylko mieć nadzieje, że jak na Premier Ligue nie ma aktualnie dyspozycji , to na nasz ....idołek wystarczy w zupełnosci

szprotson 19.11.2017 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1487607)
Wasyl to gość lat 37 z bardzo zniszczonym nogami i przez ostatnie pół roku bez klubu więc jestem bardzo ostrożny w kwestii przydatności sportowej. A jak jeszcze grał to widać było, że po każdej przerwie musiał trochę czasu dochodzić do formy i w tym czasie robił klipsy.
A co do marketingu-jak to przyciągnie do klubu co najmniej tyle kasy (sponsorzy,większa frekwencja) żeby było na jego kontrakt to ok,Ale jeśli to ma polegać tylko na dziesięciu artykułach w prasie to jaka to korzyść?
Mam nadzieję,że zarząd wie co i dlaczego robi.

klipsy?
mozesz cos wiecej ?
Kto Wasyla zna ten wie, ze jak trzeba bedzie to na lezaco bedzie kopał rywali - na lige polska to w zueplnosci powinno wystarczyc :)

arti 19.11.2017 13:17

Oczywiście miało być klopsy (słownik..).
To bądź dobrej myśli, a ja poczekam z wnioskami do momentu jak W zacznie grać w Wiśle.

siedzenaganku2 19.11.2017 18:11

Arsenic Glowa Wasyl Sadlok. Mega wysokie boki obrony lepiej sie czujace w obronie niz w ataku moga pozwolic nam na gre z 2 napastnikami i ofensywnym pomocnikiem

LucjuszWielki 20.11.2017 00:29

Ci co skreślają Gonzaleza są chorzy na głowę. Gość jest bardzo dobrym obrońca , dużo lepszym od Richarda G. Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia i nie obniży lotów.

El'kabat 20.11.2017 00:43

Jestem chory na głowę i chyu%@&j z tym Ivanem.

Tak samo jest dobry jak nescafe classic. Przy tym elektryczny jak jebany transformator.

Arsenic i don Wasyl, a ten jak wróci to wiadomo co z nim zrobić

FraMat 20.11.2017 13:45

Ludzie jeszcze nie widzieli Wasyla, jak wygląda choćby na treningu, a już jest dla nich lepszy od Gonzalesa.

- Gonzales może pograć jeszcze kilka długich lat i jak widzimy na przykładzie innych piłkarzy to zdanie Kiko ostatecznie się liczy i zawsze na końcu to Kiko ma rację. Tak było z Imazem i z Perezem.
- Wasyl może pogra rok, Głowa tez niedługo.
- Arsenić jest ważniejszy na prawej obronie, a na stoperze jest tylko zapchajdziurą.

Skreślanie Gonzalesa w takiej sytuacji to sabotaż jak z drugiej stron Błoń.

St Yabol 20.11.2017 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat
- Arsenić jest ważniejszy na prawej obronie, a na stoperze jest tylko zapchajdziu

a on nie był ściągany jako środkowy obrońca?

szprotson 20.11.2017 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1487652)

Skreślanie Gonzalesa w takiej sytuacji to sabotaż jak z drugiej stron Błoń.

oj tam oj tam.
Na dzien dzisiejszy to Wasyl jest do gry, a Ivan nie :)

Now 20.11.2017 13:58

Ivan jak wróci będzie w podstawowej jedenastce, to normalne że Wasyl jest jako taki 3 ŚO, zwłaszcza że Głowa też nie uciągnie każdego meczu po 90 min

Charlie 20.11.2017 14:01

Gonzalezowi zdarzyło się kilka słabszych meczów, ale bez przesady. To wciąż solidny gracz, w dodatku umiejący zagrać dobrą piłkę do przodu. W sumie ciekaw byłym jak ewentualnie poradziłby sobie na DPŚ, ale mając Bashę i Veleza raczej się o tym nie przekonamy. A rywalizacja w obronie powinna wyjsć wszystkim na dobre i sprawić, że kontuzje nie wpłyną znacząco na formę drużyny.

FraMat 20.11.2017 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1487654)
a on nie był ściągany jako środkowy obrońca?

Masz rację.
Swoją drogą ciekawy tekst z Weszło o Kiko i Arsenicu, jeszcze ze stycznia 2017
http://weszlo.com/2017/01/04/zoran-a...wadzila-wisla/

wyar 20.11.2017 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1487659)
Masz rację.
Swoją drogą ciekawy tekst z Weszło o Kiko i Arsenicu, jeszcze ze stycznia 2017
http://weszlo.com/2017/01/04/zoran-a...wadzila-wisla/

Straaasznie ciekawy ;)
z dziennikarskiego punktu widzenia koles w artykule pyta sie mnie,czytelnika o to,co dziennikarz,ktorego pytal o zdanie...mial na mysli :rotfl::rotfl: Zawsze myslalem,ze to on moze dopytac :rotfl:

A i chorwacki mistrz piora mial wyczucie ;) - w Wisle tego sezonu Arsenic w ofensywie dal w lidze nawiecej z obroncow (nie licze Kuby Bartosza,bo z reguly mial inne zadania i pozycje) :p:p

TRZEBINIAnin 21.11.2017 22:14

https://twitter.com/KiewiczKrz/statu...77567166443520
https://twitter.com/WojtowiczG/statu...70712469950465

Zima bez transferów?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl