![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Pisanie, że znalazły by się pieniądze, gdy zarząd nie płacił miastu, bo brakowało kasy jest na prawdę niepojęte. W maju to co najwyżej szambo wybiło. Ale ktoś podjął konkretne decyzje mające skutki finansowe dużo wcześniej. W tym 3 trenerów, 30 osobowa kadra, niepłacenie miastu i pewnie jeszcze coś wyjdzie. |
biedne miasto Krakow
|
Cytat:
Propozycja spotkania twarzą w twarz jest śmieszna, mój czas jest zbyt cenny by marnować go na osoby które mają na forum inne zdanie, zwłaszcza tak nieprzemyślane. Ochłoń trochę. |
Cytat:
Cytat:
Pojawiło się zainteresowanie Lecha to kilka dni później Imaz składa wezwanie do zapłaty ... :( Lawina ruszyła... |
Cytat:
W przypadku fiaska Marzeny wiadomo było, że będzie płacz. Chyba, że liczyli, że do tego czasu (czyli dzisiaj) znajdzie się jakiś poważny inwestor, który wyciągnie nas z dna, ale to tak jak nabrac kredytów, a potem liczyć , że trafi się szóstkę w totka. |
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda bo nawet za takeigo Imaza możnaby było wyciągnąc od Lecha parę.groszy. |
Ja tylko jestem ciekaw czy jak już ostatecznie spadniemy do IV ligi (nie daj Boże!) to czy Stolarczyk z nami zostanie, czy też przebiera nóżkami, żeby odejść? Z perspektywy czasu okazało się, że to całkiem przyzwoity trener jak na nasze możliwości, a kto wie czy nie trener ponad stan?
|
Tak nie ma to jak poświęcić swoją karierę i podnosić trupa z IV ligi. Marzenie każdego trenera.
|
4 lige można raczej wygrać wychowankami.Schody zaczynają sie od 3 ligi,na tym poziomie potrzeba już zawodników z doświadczeniem,ogranych wyżej
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Napisałeś ze tymi zawodnikami można raczej wygrać lige, wiec prosze napisz dokładnie o kogo chodzi, bo na jakiejś podstawie musiałeś to stwierdzić |
Cytat:
Moze kupia, moze nie. W kazdym razie taki pilkarz juz dostaje sygnal "graj z nami na 50%, a najlepiej to sie wykartkuj" |
Cytat:
Powiem więcej, nie wierzę w odpuszczanie spotkań w taki sposób jak niektórzy im "zarzucają ". Natomiast to że cała sytuacja wpływa na ich psychikę to oczywiste. Trafili do wielkiego klubu, z fantastycznymi kibicami tylko bez pieniędzy i chaotycznym zarządzaniem . |
ja to bym chciał by każdy najpierw spojrzał na siebie i zadał sobie pytanie czemu nie wpłacił na socios chociazby 50 zł.
Dopiero potem oczekiwałbym heroizmu od ludzi ktorzy nie dostają wypłat od czerwca czy tam lipca. |
Ciekawy jestem jednego czy TS jedyne o czym myśli to sprzedaż klubu czy też ma jakiś inny wariant, który mógłby tę sprzedaż np ułatwić albo uczynić prostszą....
O czym mówię ? Według mnie najlepszy scenariusz to: 1) TS zaciąga kredyt 10 mln zł pod hipotekę; 2) kwota 10 mln zł - pożyczka dla Wisła SA ze zobowiązaniem spłacania na rzecz TS rat (kredyt do spłaty 5-10 lat); 3) 10 mln zł - zabezpieczenie bieżącej działalności klubu i spłata zobowiązań wobec piłkarzy 4) oddanie klubu w ręce pp Ziętka i Kwietnia, przy założeniu że obaj finansują klub zgodnie z pierwotnym założeniem po 400 tys zł miesięcznie 5) nowi właściciele klubu bez balastu związanego z TS restrukturyzują działania klubu, współpracują z kibicami (socios, propozycja zwiększenia o 5 zł ceny biletów), zmierzają do rozszerzenia bazy podmiotów wspierających klub (nie wiem np. klub biznesu Wisła 1906 gdzie każdy członek wpłaca kwotę 1906 zł miesięcznie lub wielokrotność tej kwoty z którą połączona jest wejściówka na m sektor VIP), 6) na przestrzeni 2-3 lat klub wychodzi z zadłużenia dotychczasowego (za wyjątkiem kredytu o którym mowa na początku - rata 1-1,5 mln zł nie stanowi aż takiego obciążenia w budżecie klubowym) 7) kibice mając na względzie stan finansów i możliwości klubu nie naciskają na walkę o puchary.... Nikt rozsądny nie oczekuje o pp Ziętka i Kwietnia wyprowadzenia klubu made in Cupiał na walkę o MP, ja oczekuję uratowania klubu i powolnej budowy jego finansowych podstaw, aby za kilka lat móc się włączyć do rywalizacji o puchary.... Jak dla mnie pp Ziętek i Kwiecień to najlepsi gwaranci odrodzenia Wisły, w przeciwieństwie do enigmatycznych Anglików czy medialnych Chińczyków... Dla wszystkich którzy mówią o 4 lidze - a kto wystawi drużynę do 4 ligi pod nazwą "Wisła Kraków" ?? Socios, SKWK - nie!!! taką możliwość będzie miało jedynie TS Wisła Kraków, wszyscy inni mogą zacząć od klasy B i zna pewno nie z nazwą "Wisła Kraków"..... |
Cytat:
|
Cytat:
|
W życiu - żaden kredyt pod hipotekę za cenę gruntów!
|
Weźcie sobie kredyt na olej w głowie...
|
Co na to krakus76_?
|
To co napiszę z pewnością się większości nie spodoba, ale trudno.
Szykujcie się na upadek. Nie chwytajcie się nikłych i mglistych perspektyw, bo to nie ma sensu. Sytuacja jest katastrofalna i nic nie działa na naszą korzyść. Nie ma skąd wziąć kasy na wypłaty, więc kilku zawodników odejdzie z winy klubu, a my i tak bedziemy musieli im płacić dopoki nie znajdą innego klubu. A to też może potrwać w przypadku graczy na wysokich kontraktach. A wiecie czemu? Bo TS zawiódł na całej linii. I jest naiwnym myślenie, że to było nie do przewidzenia. Niby dlaczego Cupiał ich trzymał z dala? Przecież nie bez powodu. Przejęli Wisłę z długiem i go niepotrzebnie powiększyli. Nic tego nie uzasadniało. Wisienką na zjełczałym torcie była sprawa Lloncha czy Carlitosa. Jeśli prezes dopuszcza do sytuacji, w której puszczą gwiazdę ligi za pół darmo, to następnego dnia powinna szukać innej pracy. A dopuściła do tego przez chorą ambicję i wątpliwą szansę zarobku na Lidze Europy. Kompromitacja. Dalej mamy kontakty z przestępcami. Wizerunkowy strzał w ryj. Nikt z nimi współpracować nie chce, a oni nie chcą Wisły oddawać. Nie możecie się więc dziwić, że ludzie nie chcą wspierać Wisły i zapełnić stadionu, skoro nikt nie zadba o ich bezpieczeństwo, nie powie na co przeznacza pieniądze, a zgromadzone środki spuszcza w kiblu. To musi paść. I padnie, choć chciałbym się mylić. Zostanie nam ta IV liga. Tylko jeśli dalej TS będzie rządził, to będzie śmierć. A będzie rządził, bo tu w dalszym ciągu jest masa lemingów którzy robią im laskę za przejecie schedy po Meresińskim. W tym momencie kibice powinni protestować w celu odwołania tych nieudaczników, a nic takiego nie ma miejsca, bo jednej części kibiców się nie zmobilizuje, kolejną kumaci zastraszą, a pozostała jest wciąż wierna TSowi. Do zobaczenia na stadionie (Nie wiem którym) w IV lidze. Ale dopóki TS o czymkolwiek decyduje, moje pieniądze do Wisły nie trafią. |
Kolege chyba ponioslo..
|
Cytat:
|
Cytat:
I tylko odniosę się do wpisu wielkiego kibica No_look_Pass (cytując jego samego). Cytat:
Dzięki za rady, wsparcie i za to że myślicie o mnie :) ps. Nie będę robił nowego posta do Pana No_look_Pass bo szkoda zaśmiecać. Cytat:
|
Po pierwsze doprecyzowując nie pod całość gruntów a pod tą część która znajduje się od strony al 3 Maja. Ich wartość jest spora bo w mpzp przeznaczone pod usługi turystyczne.
Po drugie w ten sposób jest szansa na przywrócenie płynności SA i możliwość przejęcia klubu przez osoby nam znane Po trzecie najważniejsze jest nie tylko utrzymanie sportowe ale też pod względem licencyjnym, a oddanie SA w ręce pp Zietka i Kwietnia daje sporą rękojmię wyprowadzenia klubu na prostą Po czwarte daje możliwość sprzedaży zawodnikow nawet w najbliższym oknie transferowym a nie odejście ich za darmo Po piąte od przyszłego sezonu z tytułu prawa ligowych przychód wzrośnie o conajmniej 33 % co oznacza wzrost przychodów o jakieś 3 mln zł na sezon. Po szóste nie wierze w Świetego Mikołaja - w tym przypadku Anglików, Chińczyków te consortes .- jedyna konkretna oferta to wyżej wspomnianych panów, którzy zrezygnowali z powodu braku 3 wspólnika co oznacza, ze nie są w stanie jednorazowo wyłożyć 6-8 mln zł i dokładać potem co miesiąc do interesu po 400 tys zł Jednym słowem jest to jedna z opcji restrukturyzacji zadłużenia i wydobycia go z najgorszych tarapatów oraz wyprowadzenia na prostą. Wartością gruntów TS nie są grunty pod hala i od strony Reymonta tylko te niezabudowane które w mpzp maja przeznaczenie komercyjne Jeżeli nie będzie żadnego Mikołaja, a klub nie rozważa żadnych innych planów restrukturyzacyjnych to jakiekolwiek dalsze pożyczki to nie są kolejne kroplówki tylko po prostu próby reanimacji trupa...... przepraszam za szczerość, a jeśli ktoś ma inny pomysł na wyciągnięcie klubu z kłopotów to może sie podzielić wszak nie uważam abym zjadł wszelkie rozumy i znał się na wszystkim Pozdrawiam |
No_look_Pass napisał(a):
Do zobaczenia na stadionie (Nie wiem którym) w IV lidze. Ale dopóki TS o czymkolwiek decyduje, moje pieniądze do Wisły nie trafią. Ja podejrzewam, że niezależnie czy by skały się zesrały czy piekło zamarzło to i tak by nie trafiły, więc żadna strata. Każdy pomaga jak w danej chwili może jeśli mu zależy na klubie i nie szuka tanich wymówek. Nie każdy musi od razu być w Socios, czy chodzić na Wisłę regularnie. Ale nikt komu zależy naprawdę na klubie nie będzie pieprzyć takich kocopołów, że nie pomoże dopóki TS rządzi. Nie pomoże, bo nie chce pomóc albo szkoda mu pieniędzy. TS to tylko wymówka. |
Cytat:
Przypominam, że sekcja piłkarska o której mówimy to nie jest TS Wisła Kraków, tylko Wisła Kraków SSA. |
Cytat:
Nie mamy o czym rozmawiać w takim razie... |
Ja również nie bardzo wierze w angoli ani kitajców chociaż jakaś iskierka nadziei się jeszcze tli. Niestety mamy sytuacje ze przy tym Zarządzie nie ma najmniejszych szans na pomoc miasta. Chyba jedynie co nam pozostanie jeśli nic nie wyjdzie z inwestorem to od razu zmienić zarząd, odciąć się całkowicie od pana M. i iść do miasta po pomoc. Wydaje mi się ze jeżeli na czele Wisły stanąłby ktoś z doświadczeniem i wizja, który miałby plan restrukturyzacji spółki to może miasto wtedy by nas wspomogło. Dla nas pożyczka w granicach kilku milionów z kilkuletnim okresem spłaty pozwoliłaby na spokojne dogranie sezonu, sprzedanie piłkarzy którzy mogą dać nam jakiś zarobek i w przyszłości możliwość wyjścia na prosta. Niestety w ratuszu pani prezes jest spalona i w sumie wcale się nie dziwie. Jedynie problem jest gdzie znaleźć taka osobę która by to dalej pociągła, która mogłaby być na tyle wiarygodna żeby być równorzędnym partnerem dla miasta.
|
Mówiłem, że się nie spodoba. Wiedziałem, że będą wrzutki typu że mnie nie stać, czy że mi się nie chce.
Jestem przedsiębiorcą i nie mam w zwyczaju powierzać pieniędzy ludziom, którzy nie potrafią nimi obracać. A teraz przekonajcie mnie, że Sarapata dobrze wyda te pieniądze, a nie np. w zamian za rozwalanie finansów klubu podniesie sobie znów pensje dwukrotnie. A, sorry, nie ma już z czego. Na szczęście są kibice, Ci dadzą się ogłupić każdym głodnym kawałkiem o miłości do klubu. Bo to znacznie łatwiejsze niż przejrzenie na oczy. Przecież już zbiórki były. Na co poszła ta forsa, słucham? Na co idą wpływy z biletów, z praw telewizyjnych, z pamiątek i gadżetów? Nie wiecie? To ja wam powiem na co. Cholera wie na co, bo nikt się nie zatroszczył i nikt nie postawił formalnego wymogu transparentności spółki. To spółka działała jak chciała, pieniądze rozeszły się bokiem, a pani radca wreszcie zaczęła żyć na poziomie, bo chyba nie sądzicie, że przeciętny radca zarobi kilkaset tysi rocznie. O co wam właściwie chodzi? Mam przyznać że TS jest super i nie schrzanił? Za przeproszeniem, nie będę sobie robił jaj z własnego intelektu, szanujmy się. A więc schrzanił. No to czy dla Was ktoś taki jest godzien zaufania? Tak? To nie było rozmowy, możecie wierzyć, że obecna sytuacja to tylko wina Holendrów i Cupiała, a dług się powiększył bo TVN śmierdzi. Nie są godni zaufania? To trzeba być durniem żeby im dać pieniądze do łapy. Przypominam, że najpoważniejsze instytucje obrażające pieniędzmi nie dają środków podmiotom o fatalnej historii kredytowej i braku zdolności. A wy chcecie, bo się znacie na finansach, nie? Czy po prostu ktoś szarpie u was czułą strunę i nuci do ucha o miłości do Wisełki? Wg mnie to drugie. Wisła upadnie przy TSie i przy nich się nie odrodzi, wspomnicie te słowa, gdy tu przyjdę zgasić światło. Chyba, że rzeczywiście ktoś ten klub kupi, ale na to bym nie liczył. Dawno by już go ktoś kupił, gdyby coś było na rzeczy, ale TS od samego początku nie chciał klubu sprzedać, przecież Sarapata jeszcze we wrześniu mówiła, że nie oddadzą udziałów. Przypomnijcie mi jeszcze, od ilu miesięcy Sarapatę nie otrzymała wypłaty z klubu? |
Cytat:
Ale z Sarapatą nikt rozmawiał nie będzie, bo nikt nie chce być kojarzony ze środowiskiem przestępczym, które jej w klubie nie przeszkadzało. Teraz tylko trzeba przekonać panią Marzenkę, żeby zabrała kolegów i wynieśli się tam, skąd przyszli. Problem w tym, że nic takiego się nie stanie, bo część kibiców jej broni, druga część się boi, trzecia ma gdzieś. |
Broni jej garstka, boi się garsteczka jeszcze mniejsza, a gdzieś mają takie trole jak Ty.
Ave Wisła! |
No_look_Pass :
Ty jesteś przedsiębiorcą? Jednocześnie myślisz, że jakakolwiek spółka upubliczni całkowicie swoją sytuację finansową tak żeby każdy Janusz miał w nią wgląd? Kpisz czy o drogę pytasz?:D Ty byś swoją wrzucił na neta? Bo ja jestem przedsiębiorcą i nigdy w życiu bym tego nie zrobił. Gdybym był prezesem Wisły również - szczególnie jeśli sytuacja byłaby zła. Oczywistym faktem jest, że wiele osób nie jest zadowolonych z rządów Pani Marzeny. Sam mam obiekcje. Ale to jest Wisła, a mnie naprawdę nie zabije wyłożenie drobnej kwoty skoro mienie się jej kibicem. Daję tyle ile mogę dać bez szwanku dla swojego budżetu w danej chwili. Też wolałbym, aby Wisłę SSA przejął rzetelny inwestor. Podejrzewam, że większość forum by wolała. Stabilizacji nam trzeba a TS po prostu nie ma na to środków. Jeśli Wisła upadnie (tfu), to nie ty będziesz gasił światło. Bo kim ty jesteś, żeby w ogóle móc cokolwiek gasić w klubie? Jakie trzeba mieć rozbuchane ego, żeby coś takiego napisać?:D Śmieszne są te twoje wynurzenia. Widzi to praktycznie każdy, a ty dalej idziesz w zaparte i usiłujesz uprawiać jakąś karkołomną polemikę antywiślacką na forum kibiców Wisły Kraków. Daruj sobie, dobrze? |
Panie przedsiębiorca weź Pan kup Wisłę i zarządzaj tak by odzyskała blask. Według Ciebie przy jakim podmiocie Wisła nie padnie ? Jakoś tłumy nie waliły żeby przejąć ten klub po Cupiale. Wiadomo obecny zarząd dał mocno dupy, ale nie startowali z czystą kartą. Nie wiem co Ciebie obchodzi na co ludzie wydają SWOJE pieniądze. Zaproponuj działanie co my zwykli kibice powinniśmy w tej sytuacji zrobić ?
|
A my swoje!
#WisłaNigdyNieZginie!!! :tsw_raca: |
Cytat:
|
Nie chcę spekulować na temat przyczyn, ale z każdym dniem coraz mniej wierzę, że się uda.
Nie dlatego, że brakuje szans na choćby poprawę sytuacji, bo te - paradoksalnie - chyba istnieją, ale dlatego, że obecne władze nie są w stanie/nie chcą/nie mogą ich wykorzystać. Należało stanąć na głowie, aby przekonać pp. Ziętków i Kwietnia do inwestycji w klub, nawet w ten sposób, że Ziętek/Ziętkowie, Kwiecień i TS objęliby po 1/3 akcji. Należało stanąć na głowie, aby miasto wzięło sobie na wstrzymanie i dało nam chwilę oddechu. Należało podpisać tę umowę z Meksykanami, choćby po to, aby w świat poszła informacja, że jeszcze nie utonęliśmy. Arka podpisała, więc to chyba nie była oferta od kosmitów. To a propos tematów, które pojawiały się w mediach. Być może były jeszcze jakieś koła ratunkowe, być może nie, ale już zarząd jest od tego, aby takie koła wynajdywać. I nie mówię, że sytuacja nie jest beznadziejna i że nawet najlepszy zarząd, by tu nie pomógł. Najprawdopodobniej jest. Mówię, że mam wrażenie jakiejś (nie)wytłumaczalnej apatii, która dopadła ten klub. PS Rozumiem frustrację kolegów i zgadzam się, że na obecną sytuację złożył się szereg większych i mniejszych błędów, a także niefortunnych zbiegów okoliczności. Władze klubu są od tego, aby błędów nie popełniać albo się na nich uczyć i zmagać się z takimi niefortunnymi zbiegami okoliczności. Ale jednak nie chciałbym być obrażany, za to, że cieszę się, że TS uratował Wisłę dwa lata temu. Bo uratował i temu zaprzeczyć nie można. PPS No właśnie! Niby skromny TS, niby nic nie może, a jednak dwa lata temu w parę dni wyrwał Wisłę z rąk rowerzysty i poukładał wszystko z dnia na dzień. Można było? Można było. No właśnie, a teraz nie można... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl