Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

serek.c2 20.12.2015 17:40

Znajomy, kumpel Cupiała :D

krzaq12 20.12.2015 17:45

Apeluję o spokój, jeszcze kilka dni poczekajmy i wszystko będzie jasne, zmiany w zarządzie będą na pewno, a jeśli Cupiał zadeklarował, że spłaci zobowiązania wobec piłkarzy to nie robi tego po to aby za miesiąc ogłosić upadłość. Wystarczy trochę pomyśleć, każdy z nas chciałby już wiedzieć co będzie, każdy z nas chciałby przychodzić na mecze w poczuciu wspierania drużyny z którą w pełni może się utożsamiać i na którą może liczyć. Spekulacji jest coraz więcej ale poczekajmy na oficjalne informacje. Nawiązując do pewnej mini oprawy ,,Oto kibiców podziękowanie, jesteś jednym z nas i tak już pozostanie".
Zaufajcie człowiekowi który dał nam wszystkim 8 tytułów MP, 2 PP i wiele radości w europejskich pucharach, bo póki co nie ma drugiego tak hojnego kibica.

maTS 20.12.2015 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1423813)
Znajomy, kumpel Cupiała :D

haha... a ja to mam w *uju co ty myślisz :). Wiem że to co ja wiem to prawda, a na resztę mam !!!

wiesniak842 20.12.2015 18:02

Jak można mieć czyjeś myśli w chvju. Przecież to jest fizycznie niemożliwe chyba, że z chvjem się na głowy pozamieniałeś.

radek2323 20.12.2015 18:04

maTs ty to wez ten numer do Cupiala i zadzwon może akurat cos powie....

Zooey_Deschanel 20.12.2015 18:41

Może zrób telekonferencje tutaj na forum z Cupiałem?

Stelio 20.12.2015 18:48

Byli już członkowie zarządów, koledzy prezesów, ale kumpla Cupiała jeszcze na tym forum nie widziałem :lol:

fialo 20.12.2015 18:54

Dobra ktoś chętny, żeby odjebać ze mną taką akcję jak się dzwoniło w podstawówce z domofonu do kogoś? A więc plan jest następujący: Ja dzwonię, ale Ty gadasz!

R33 20.12.2015 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1423819)
Byli już członkowie zarządów, koledzy prezesów, ale kumpla Cupiała jeszcze na tym forum nie widziałem :lol:

Bo to jest kolega kolegi. :D

tofik 20.12.2015 19:02

Cupial nigdy nie odzyska tego swojego "długu". Jak dołoży, to chyba jasne, że go zwiększy. Takie tam farmazony, a za miejsce na koszulce nikt nie da tyle, by opłacało się zdjąć z niej tf.

solek 20.12.2015 20:19

Wygląda na to, że jednak coś jest na rzeczy http://sportowymagazyn.pl/nowy-sponsor-przy-reymonta/

Zwitter 20.12.2015 20:26

Krystian Gruszczyński na Twitterze napisał, że Gaszyński nie jest już prezesem i jutro powinna się pojawić oficjalna informacja w tej sprawie. Dowiemy się, czy to co pisze ma cokolwiek wspólnego z prawdą.

radek2323 20.12.2015 20:32

Kto to jest ten Gruszczyński?

ABGwislakABG 20.12.2015 20:35

pomeran 20.12.2015 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez solek (Post 1423835)
Wygląda na to, że jednak coś jest na rzeczy http://sportowymagazyn.pl/nowy-sponsor-przy-reymonta/

Cos tu sie nie klei. Gaszynski negocjujący Cc i gaszynski zwolniony ?
Któraś informacja pewnie jest plota.

!!IRIVER!! 20.12.2015 20:46

Jak dla mnie ten koleś coś pieprzy farmazony. To, że Smuda będzie miał pewną rolę w klubie jest pewne, ale na pewno nie ma być prezesem ani trenerem.

Oby info z Coca Colą okazało się prawdą :)

krzaq12 20.12.2015 20:51

Mi osobiście też tu nic się nie klei, wszystkie informacje się wykluczają wzajemnie. Nie wierze że Cupiał pozwoli odejść/zwolni Gaszyńskiego jeśli ten rzeczywiście znalazł sponsora który da rocznie ok 4,5 mln. Zrobi coś czego nie udało się kilku poprzednikom w tym prawdomównemu Jackowi, czyli znaleźć poważnego partnera strategicznego. Te ponad 4 mln to ogrom pieniędzy w naszej sytuacji, to tak jakby co roku sprzedawać piłkarza za mln euro. :D Dziwne to wszystko

Patryk_185 20.12.2015 21:01

Cupiał i tak wszystko robi po swojemu (edit.: tak jak mu podpowiedzą "przyjaciele) więc wcale mnie by to nie zdziwiło jak Gaszyński by załatwił sponsora a Cupiał by go zwolnił ... taki mamy klimat w Wiśle wszystko jest możliwe

m_abg 20.12.2015 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1423837)
Kto to jest ten Gruszczyński?

podobno kumpel syna Gaszynskiego i mial juz podobno Gaszynski z tego nieprzyjemnosci miesiace temu bo przecieki syn mu robil
a ze Smuda jako po prezesa to farmazon

krzaq12 20.12.2015 21:25

Cytat:

podobno kumpel syna Gaszynskiego i mial juz podobno Gaszynski z tego nieprzyjemnosci miesiace temu bo przecieki syn mu robil a ze Smuda jako po prezesa to farmazon
Więc albo to najprawdziwsza prawda, albo Prezes Gaszyński postanowił spalić tego gościa, puszczając plotę o swojej dymisji, by po kilku dniach ogłosić nowego sponsora.(wiem niemożliwe :D)

Natomiast coś musi być na rzeczy.... Czekamy :D

gdsmk 20.12.2015 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez solek (Post 1423835)

Przecież to ty piszesz te artykuły.

PiVoSH92 20.12.2015 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1423845)
Więc albo to najprawdziwsza prawda, albo Prezes Gaszyński postanowił spalić tego gościa, puszczając plotę o swojej dymisji, by po kilku dniach ogłosić nowego sponsora.(wiem niemożliwe :D)

Z tym puszczeniem ploty to IMO dość prawdopodobna opcja - wraca do domu, dzwoni do syna "Zwolnili" po czym zaciesza, bo spalił kolesia, który go kompromitował - jak jest dobrym biznesmenem (a podobno jest) to nic specjalnego, ot taka chamska zagrywka :D

R33 20.12.2015 21:46

Tak na szybko z ostatnich informacji od różnych źródeł (piszę z pamięci):
- rozmowy z Brossem
- rozmowy z O'Leary
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na trenera
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na doradce/dyrektora sportowego
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na prezesa
- rozmowy z Broszem
- Gaszyński na wylocie
- Skrobowski prezesem
- Telefonika przestaje być właścicielem Wisły
- Cupiał sam zostaje właścielem
- Odbudowa potęgi Wisły
- Agonia Wisły
- Coca-Cola sponsorem
- Cierzniak mający odejść już zimą

Ciekawe czy coś z tego się sprawdzi. Oczywiście żadnego źródła staram się nie negować bo niektórzy np. ZWE mają dobre info często.

Edit:
Ale nazwisk namyliłem. Już nie wiem które gorsze Stokowiec czy O'Neal. :D

!!IRIVER!! 20.12.2015 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1423850)

- Stokowiec prezesem

Tego nie słyszałem.

mr_kwolf 20.12.2015 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1423850)
- rozmowy z Brossem
- rozmowy z O'Nealem
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na trenera
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na doradce/dyrektora sportowego
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na prezesa
- rozmowy z Broszem
- Gaszyński na wylocie
- Stokowiec prezesem
- Telefonika przestaje być właścicielem Wisły
- Cupiał sam zostaje właścielem
- Odbudowa potęgi Wisły
- Agonia Wisły
- Coca-Cola sponsorem
- Cierzniak mający odejść już zimą

Ciekawe czy coś z tego się sprawdzi. Oczywiście żadnego źródła staram się nie negować bo niektórzy np. ZWE mają dobre info często.

Szakilem? ;)

O'Leary, a nie O'Neil. Skrobowski, a nie Stokowiec.

m_abg 20.12.2015 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1423845)

jeszcze trzecia jest
Gaszynski jutro leci mial tylko Jankowski pisalem o tym ale na koniec leca oboje
Gaszynski nie wie kto na jego miejsce i mysli ze Smuda ale to farmazon
amatorszczyzna jesli te przecieki od miesiecy byly

a i Skrobowski to tez gruby farmazon

Lemoniadowy Joe 20.12.2015 21:50

To już kolejne dwie nowe rewelacje :).

Blaszczu16 20.12.2015 22:00

Nie zdziwię się, jak Gaszyński faktycznie poleci, nie będzie żadnego sponsora, a to co pisze ten koleś z tt się sprawdzi.

Ajax 20.12.2015 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1423856)
Nie zdziwię się, jak Gaszyński faktycznie poleci, nie będzie żadnego sponsora, a to co pisze ten koleś z tt się sprawdzi.

Też mam takie przeczucie co i rusz ma być sponsor nowy właściciel i nowa wielka Wisła a my non stop staczam się po równi pochyłej będzie tak:
- Smuda prezesem
- Rumak trenerem
- Chrapek, Małecki i Drzazga to jedyne transfery do Wisły.
- Cierzniak, Sadlok i Guzmic odchodzą zimą.

Patrvk 20.12.2015 22:32

Ale skoro klub nie wypowiada się, to musi coś być na rzeczy ( lub jakaś przykrywka, ale wątpię w to)

dj_ibutti 20.12.2015 22:35

Wyobraźcie sobie negocjacje ze sponsorem w wykonaniu prezesa Smudy.
-no i pan sobie tu .......nie logotyp. :D:D:D

maTS 20.12.2015 22:46

hehe... a mnie śmieszą niektóre wpisy, ja staram się mówić co wiem i myślę a wy mnie jeszcze besztacie i jeździcie po mnie ? Bo powiedziałem co się dowiedziałem ??? Pewnie drwijcie... macie lepsze info !! Lepsze źródła.

DysoN 20.12.2015 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1423863)
Wyobraźcie sobie negocjacje ze sponsorem w wykonaniu prezesa Smudy.
-no i pan sobie tu .......nie logotyp. :D:D:D

Obawiam sie ze slowo "logotyp" moze nie byc znane Frankowi. Jest nieco zbyt wyrafinowane :)

szczepans21 20.12.2015 23:00

http://www.wislaportal.pl/30146,W_Wi...html#.facebook

krzaq12 20.12.2015 23:04

i to jest pozytywne info, bo jeśli Smuda jednak nie wróci do klubu to jest szansa że Gaszyński w nim zostanie :D
Może rzeczywiście załatwił tego sponsora i to przekonało Cupiała.

picasso 20.12.2015 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1423869)
Obawiam sie ze slowo "logotyp" moze nie byc znane Frankowi. Jest nieco zbyt wyrafinowane :)

dlaczego masz go za takiego ignoranta?przeciez franek doskonale wie,ze "logotyp" to taki typek co chodzi z wytatuowanym swoim logo

Karherop 20.12.2015 23:20

Zmiany mają być co najmniej zaskakujące (za wislaportal), więc wcale bym się nie zdziwił jakby Gaszyński nie poleciał, przyszedł Skorża, a i faktycznie nowy sponsor się znalazł.

piotek 20.12.2015 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1423875)
Zmiany mają być co najmniej zaskakujące (za wislaportal), więc wcale bym się nie zdziwił jakby Gaszyński nie poleciał, przyszedł Skorża, a i faktycznie nowy sponsor się znalazł.

Mi ostatni podobny casus to drugie podejście Kasperczaka. Wtedy mówili, że "predzej przy Reymonta spodziewamy się kosmitów niż tego, kto obejmie Wisłę".

Patryko 20.12.2015 23:42

Widzę, że mamy tu materiał na sezon "Rozmów w tłoku" i "Trudnych spraw". Dorzucę coś od siebie - Berg bezrobotny, a może to on negocjuje... :D

Na poważnie - nie dajcie się podpuszczać nołnejmom z TT, którzy ostatnie info od informatora usłyszeli podczas oglądania Ekstradycji z Kondratem w roli głównej.

dj_ibutti 20.12.2015 23:49

A może to jest grubsza rozkmina Bossa? :>
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kariera Franciszka Dyzmy
Rzecz dzieje się w Myślenicach. Bogusław leży na kanapie. Raz, po raz popija 130 letnią whisky delektując się jej dojrzałym smakiem. W pokoju panuje zupełna cisza. Cisza tak ogromna, jak wtedy gdy do Frantica wchodzi DG77. Mogłoby się wydawać, że BOSS jest sam, ale nie. Na małym podnóżku w kącie pokoju siedzi bowiem Franciszek Smuda. W rękach trzyma pustą szklankę, co chwilę z pożądaniem patrząc na leżącą na stoliku butelkę trunku. Nerwowo oblizuje wargi, tak jakby chciał dać do zrozumienia Bogusiowi, że też chętnie by się napił. Widząc to Bogusław chowa butelkę i z błyskiem w oku zagaduje:
-Franiu, chodź zostaniesz u mnie Prezesem, co?
-Boguś, .......isz. ja Prezesem?! - nerwowo odpowiada Smuda.
-No kto jak nie Ty?! No wiesz, w....ia mnie ten Gaszynski. Zwolnił mi Ciebie. Co chwile dzwoni, żeby przelew zrobić. No i jeszcze jakąś Coca-Cole na koszulki chce wcisnąć, a sprzedaż kabli spada.
-No masz recht! Zawsze mówiłem mu, że jest do niczego. To znaczny nie jemu, ale w wywiadzie mówiłem. W gazecie. Bo ja z takim dnem intelektowym to nie rozmawiam. No i po namyślę, muszę przyznać sobie rację. Rację miałem jak to mówiłem. Poza tym wszyscy wiedzą, że wolisz Pepsi. Cole do whisky lać, amator!
-I mialeś rację, Franiu.
-He he. A Ty w ogóle widziałeś Boguś jak on po schodach chodzi? Bramkarz żaden, prezes żaden. Taka prawda.
-No prawda, prawda. To co, zgodziłbyś się?
-Umysł mi podpowiada, żeby się zgodzić. A mądrych trzeba słuchać, nie?
-Tylko wiesz, pasowałoby żebyś się zrzekł tej kasy za kontrakt. Bo się niesmak zrobi. Będą pisać, śmiać się ze mnie. Wiesz, ja córki mam. W pracy im dokuczać będą.
-No, ale Boguś, ja mam hipotekę... Willę w Czechosłowacji kupiłem.
-Spokojnie Franek, na prezesowym kontrakcie to za jedną wypłatę całą tą hipotekę spłacisz.

Frankowi zaświeciły się oczy. Zupełnie jak wtedy, gdy prezydent Kwaśniewski po raz pierwszy zaproponował mu bruderszafta. Niestety do dziś, żaden z nich nie pamięta, czy go wypili.

-Ty Boguś, ale Ty mnie nie wkrecujesz? - kontynuje rozmowę Smuda.
-No co Ty, Franek?! Zupełnie poważnie mówię! - odpowiada Bogusław.
-Ale podpiszemy coś? Bo, jak to mówią, na gębę to chłop w szpitalu umarł.
-Spokojnie. Już wszystko przygotowałem.

Bogusław wyjmuje teczkę z umową i podaje ją Smudzie.
Franek szybko wertuje kartki. Patrzy na pogrubioną kwotę wynagrodzenia.
-Te Boguś, bo tu błąd jest. Tutaj powinno być napisane zł na rok, a nie zł na miesiąc.
-To nie błąd Franiu. Mówiłem,.że spłacisz tą chałupę. A może kupisz drugą nawet?
-No mam na oku jedną hacjendę w Związku Radzieckim...

-Boguś... a ten zapis tutaj, że jak sponsora nie znajdę to wylatuję i że kasy nie dostanę?
-To? A to się nie przejmuj. To standardowa umowa z internetu jest. Z resztą, mówiłem Ci, Gaszyński Coca-Cole dogadał, więc jutro go wyrzucamy. Ty przyjdziesz, podpiszesz umowę i pierwszy sukces jest!
-Masz rację! Od razu mój geniusz zadziała! Jednak szlachectwo zobowiązuje.
-No to podpisuj i pijemy!
-Przekonałeś mnie Boguś. Jak to mówią - bierz konia za zęby póki ciepły. - powiedział Franek i złożył swój autograf na dokumencie - "Mojemu przyjacielowi Bogusiowi. Twój na zawsze. Wierny jak mitologiczny Brutus! Franciszek Smuda"

Na twarzy Bogusława pojawił się delikatny uśmiech. Plan się powiódł.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl