Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

wolfy 16.11.2012 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1286781)
Ja o czymś nie wiem?

O bardzo wielu rzeczach nie wiesz, ew. nie przyjmujesz ich do wiadomości, czemu wyraz dajesz w praktycznie każdym poście.
Nazwisko Ćwiąkała coś mówi?

No i fakt - wyrzucili go z Arisu za świetne wyniki. Wygrał mecz z Panathinaikosem, kij z resztą. Wniosek - za dobry był dla nich:lol:

EDIT: Dla nas zresztą też.

EDIT2: Swoją drogą ciekawi mnie jedno: w jakim języku darł mordę na piłkarzy Arisu?

Dariook 16.11.2012 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1286871)

EDIT2: Swoją drogą ciekawi mnie jedno: w jakim języku darł mordę na piłkarzy Arisu?

Jak jest szybciej po grecku?

mr_kwolf 16.11.2012 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1286871)
O bardzo wielu rzeczach nie wiesz, ew. nie przyjmujesz ich do wiadomości, czemu wyraz dajesz w praktycznie każdym poście.
Nazwisko Ćwiąkała coś mówi?

No i fakt - wyrzucili go z Arisu za świetne wyniki. Wygrał mecz z Panathinaikosem, kij z resztą. Wniosek - za dobry był dla nich:lol:

EDIT: Dla nas zresztą też.

Z tego co podawano w mediach to Probierz odszedł sam od nich z powodu pieniędzy. A raczej ich braku. Wyniki jakie osiągał przed zwolnieniem (dwie wygrane i porażka) zdają się to potwierdzać.

Ponadto ja nie mówiłem, że zrobił tam dobre wyniki tylko że pisanie katastrofa to zwykłe nadużycie. Ale w obecych nawet od dobrze zarabiających informatyków ciężko wymagać czytania ze zrozumieniem.

Tak, mówi mi coś nazwisko Ćwiąkała. Tylko co to ma wspólnego z Probierzem? Wiem wiem, nie wyjaśnisz bo lepiej rozmyć temat i napisać "kij z tym".

FraMat 16.11.2012 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1286902)
Z tego co podawano w mediach to Probierz odszedł sam od nich z powodu pieniędzy. A raczej ich braku. Wyniki jakie osiągał przed zwolnieniem (dwie wygrane i porażka) zdają się to potwierdzać.

Niejaki Liczka tez miał w Wiśle dobre wyniki (zdobył nawet MP) a został z hukiem wywalony. Niesprawiedliwość?

yoda79 16.11.2012 18:57

Tak pomysleć to od Liczki wszystko się na maxa zaczęło, trenerzy, coraz bardziej mierni zawodnicy. Trochę stabilizacji za Skorży i od nowa Wisla ludowa... Taki mały offtop mi sie nasunął,ale fakt- Liczka słusznie został zwolniony.

Lysy 17.11.2012 04:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1286921)
Tak pomysleć to od Liczki wszystko się na maxa zaczęło, trenerzy, coraz bardziej mierni zawodnicy. Trochę stabilizacji za Skorży i od nowa Wisla ludowa... Taki mały offtop mi sie nasunął,ale fakt- Liczka słusznie został zwolniony.

Zaczęło się dużo wcześniej, tak na dobrą sprawę Cupiał zaczął popełniać większe błędy gdzieś przed Anderlechtem. Później już było coraz większe bagno.

BBudowniczy 19.11.2012 20:21

Bardzo dobrze radzi sobie w Piaście Gliwice 23 letni bramkarz Dariusz Trela. Obserwowałem go w kilku meczach tej rundy i za każdym razem był jednym z lepszych na boisku. Trela przez dziewięć lat (do 2009 r.) reprezentował barwy naszego klubu - najpierw w juniorach, potem w ME.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=10884

http://piast.przegladsportowy.pl/Pil...838,1,788.html

http://piast.przegladsportowy.pl/Pil...630,1,788.html

!!IRIVER!! 25.11.2012 14:49

Andraż Kirm zdobył gola dla Groningen przeciwko Waalwijk. Zespół Maaskanta zremisował 1:1.

Reserve 25.11.2012 19:03

Zespół Dana Petrescu - Dynamo Moskwa ograł swojego rywala zza miedzy - Spartaka Moskwa NA WYJEŹDZIE 5:1 :)

TymonPRO 26.11.2012 19:30

Patryk Mały Małecki właśnie gra w 1 składzie w meczu przeciwko Trabzonsporowi

gypsy 26.11.2012 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1288495)
Patryk Mały Małecki właśnie gra w 1 składzie w meczu przeciwko Trabzonsporowi

Niestety Małecki zagrał jedynie 58 minut, został zmieniony jako pierwszy w jego zespole. A Eskisehirspor wygrywa z Trabzonem 3:0 (71. minuta).

SV_ 26.11.2012 22:01

Gra gdzies jeszcze Mauro?

jcts 26.11.2012 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1288504)
Niestety Małecki zagrał jedynie 58 minut, został zmieniony jako pierwszy w jego zespole. A Eskisehirspor wygrywa z Trabzonem 3:0 (71. minuta).

Ale asystę zaliczył!
Chociaż wydaje mi się że piłka bardziej przypadkowo się od niego odbił niż tak chciał...

Karherop 29.11.2012 10:24

Wywiad z Michałem Probierzem.

o utrzymaniu z Bełchatowem
Patrząc na tabelę, widać, że to może być niemożliwe.
A ja wierzę. Wie pan, co jest w tej pracy najważniejsze? Że mam bardzo dobre warunki do trenowania. W Bełchatowie są trzy oświetlone boiska, nie muszę się martwić, gdzie będę ćwiczył jutro i co zrobić, jak spadnie deszcz. A w klubach, w których do tej pory pracowałem, nie zawsze tak było. Mam swoje koncepcje, pracuję dopiero od siedmiu lat, uczę się żyć z porażkami.

kolejny kamyczek do naszego ogródka , w tym przypadku się z niego cieszę,

pozdro dla osób decyzyjnych w Wiśle

wolfy 29.11.2012 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1288915)
Wywiad z Michałem Probierzem.

o utrzymaniu z Bełchatowem
Patrząc na tabelę, widać, że to może być niemożliwe.
A ja wierzę. Wie pan, co jest w tej pracy najważniejsze? Że mam bardzo dobre warunki do trenowania. W Bełchatowie są trzy oświetlone boiska, nie muszę się martwić, gdzie będę ćwiczył jutro i co zrobić, jak spadnie deszcz. A w klubach, w których do tej pory pracowałem, nie zawsze tak było. Mam swoje koncepcje, pracuję dopiero od siedmiu lat, uczę się żyć z porażkami.

kolejny kamyczek do naszego ogródka , w tym przypadku się z niego cieszę,

pozdro dla osób decyzyjnych w Wiśle

No, tu trudno z Probierzem polemizować. Trzy oświetlone boiska? Dla nas to S-F.

R33 01.12.2012 12:51

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...acy_w_gorniku/
Cytat:

Asystent szkoleniowca Górników, Bogdan Zając, do drużyny Wisły trafił z zespołu Kamaxu Kańczugi w 1995 roku, pomagając ekipie spod Wawelu w powrocie do ekstraklasy. Zając szybko został wiodącą postacią Białej Gwiazdy, niezastąpionym pomocnikiem, prezentującym równą i dobrą formę. W sezonie 1998/1999 wraz z kolegami z zespołu zadbał o to, aby mistrzostwo Polski po 21 latach trafiło pod Wawel. W rozgrywkach 2000/2001 ponownie Biała Gwiazda okazała się najlepsza w kraju, zdobywając nie tylko tytuł mistrzowski, ale i także Puchar Ligi. Łącznie z Białą Gwiazdą na piersi wystąpił 164 razy.
A to nie był czasem obrońca?

alexx6 01.12.2012 12:58

Kolejny wygrany mecz Dynamo Moskwa pod wodzą Petrescu, tym razem 3-0 z Rubinem Kazań. Gość totalnie odmienił zespół Dynama, a nasze cipki płakały że jest im za ciężko

arti 01.12.2012 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1289200)

Jasne, że tak. srodkowy.

R33 01.12.2012 14:50

Kolejna wpadka osób odpowiedzialnych za stronę... tak jak jakoś było z Iwanem co rok MŚ pomylili.

Lysy 01.12.2012 15:58

Zespół Macieja Skorży Ettifaq FC wygrał z Al Ahli Jeddah 0:2 ! I zajmuje 5 miejsce w Saudi Professional League

PvD 01.12.2012 17:13

M. Kuźba: Tracimy bramki na własną prośbę

Marcin Kuźba, w przerwie meczu swojego syna, występującego w juniorach młodszych Wisły, udzielił nam krótkiego wywiadu na temat obecnej sytuacji Białej Gwiazdy, a także wrażeń z gry w jej oldbojach.

Co Pan sądzi o obecnej formie Wisły?

Cóż można powiedzieć - Wisła znalazła się w trudnej sytuacji. Po ostatnim sezonie, w którym nie udało awansować się do Ligi Mistrzów, odeszło wielu zawodników, klub popadł w kłopoty finansowe i teraz trzeba to naprawiać. Nie ma pieniędzy na nowych zawodników i nie wygląda to najlepiej. Trzeba to jakoś przetrwać. Mam nadzieję, że w przerwie zimowej zespół zostanie wzmocniony i na wiosnę będzie lepiej.

Uważa Pan, że te dwa ostatnie zwycięstwa oznaczają zażegnanie kryzysu?

Nie da się ukryć, że były one bardzo potrzebne. Atmosfera w zespole musiała być naprawdę nieciekawa. Wisła zdobywała mało punktów i pokazywała bardzo słabą piłkę. Teraz wygląda to trochę lepiej. Trochę pomogło nam szczęście, ale udało się też przeprowadzić naprawdę kilka fajnych akcji. Przede wszystkim trzeba poprawić grę w obronie, bo bramki tracimy jakby na własną prośbę.

Więcej M. Kuźba: Tracimy bramki na własną prośbę[/b]

1q2 01.12.2012 21:52

Ano Dynamo szaleje.1-0 z Zenitem do czasu przerwania meczu , 5-1 na wyjeździe ze Spartakiem a teraz 3-0 z Rubinem i pomyśleć że kiedy ich przejmował to mieli bilans 0-0-5 i bodajże 1 strzeloną bramkę.

BlurgH 02.12.2012 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1289203)
Kolejny wygrany mecz Dynamo Moskwa pod wodzą Petrescu, tym razem 3-0 z Rubinem Kazań. Gość totalnie odmienił zespół Dynama, a nasze cipki płakały że jest im za ciężko

Ehhh - oby każda informacja o zwycięstwie drużyny prowadzonej przez Petrescu stanowiła wielką szpilę wbijaną w d... decydentów w Wiśle. Skoro fakty do nich nie przemawiają, to może ból fizyczny w jakiś sposób zmotywowałby ich do logicznego myślenia i podejmowania decyzji korzystnych dla klubu....:popcorn:

wolfy 02.12.2012 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1289335)
Ehhh - oby każda informacja o zwycięstwie drużyny prowadzonej przez Petrescu stanowiła wielką szpilę wbijaną w d... decydentów w Wiśle. Skoro fakty do nich nie przemawiają, to może ból fizyczny w jakiś sposób zmotywowałby ich do logicznego myślenia i podejmowania decyzji korzystnych dla klubu....:popcorn:

Oni na wszystko maja wywalone jak długo kasa spływa na ich konta. I nie piszę tu tylko o poziomie sportowym...

Ale żeby było sprawiedliwie - sam pamiętam jak kibice bluzgali na Petrescu, więc wiesz... Jak nie wierzysz, zapytaj jovy :p

BlurgH 02.12.2012 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1289380)
Oni na wszystko maja wywalone jak długo kasa spływa na ich konta. I nie piszę tu tylko o poziomie sportowym...

Ale żeby było sprawiedliwie - sam pamiętam jak kibice bluzgali na Petrescu, więc wiesz... Jak nie wierzysz, zapytaj jovy :p

Sądzę, że wystarczyłoby tylko troche poszukać na forum. Ale na poważnie - Petrescu by nam się teraz przydał ( a najlepiej, gdyby przyszedł do klubu z dyrektorem sportowym i jakimś szejkiem z petrodolarami ( szejka może wziąć do walizki ).

Charlie 02.12.2012 18:04

Brożek wyrzucony z boiska w 55 minucie meczu. Pięknie sobie radzi w tej Hiszpanii...

syryls 08.12.2012 10:39

„Record” podaje, że Stan Valckx może objąć funkcję asystenta trenera Sportingu Lizbona, którym jest Franky Vercauteren.

R33 08.12.2012 16:47

Z relacji LIVE weszło, poznajecie? :D

http://i45.tinypic.com/51r4if.jpg

xanti1906 08.12.2012 16:57

Gdybym nie przeczytał to bym nie wiedział chyba ;)

silver03 09.12.2012 11:58

Bardzo ciekawy wywiad z Moskalem: http://www.weszlo.com/news/13039-Kaz..._dla_obu_stron

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl