Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

czaro 10.11.2017 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1487110)
Bedzie bardzo szkoda. Bo w moich oczach Maciek wyrasta na lidera druzyny. Mogl by byc swietnym nastepca Glowy . I z Ruchem tez mu po drodze :)

Mi też szkoda. Bez Głowackiego, Brożka, Sadloka, a może i Boguskiego niewiele z Wisły w Wiśle zostanie. Chyba tylko Małecki?

bódyń 10.11.2017 06:31

Chyba pasuej do tego dzialu
Wywiad z Junco
http://weszlo.com/2017/11/10/czulism...asy-a-prosimy/

funkykoval 10.11.2017 09:27

Jeżeli karierę po sezonie zakończy Głowacki - co uważam praktycznie za przesądzone - być może dołączy do sztabu trenerskiego - to pieniądze kontraktowe dla Sadloka będą. Oczywiście Wisła nadal jest pod kreską, ale ta kreska dzięki działaniom zarządu opada, a skala długów dzięki chociażby sprzedaży Brleka jest niższa. Zresztą sporym sukcesem są wypłaty wynagrodzeń dla zawodników na bieżąco.

Toeju 10.11.2017 09:40

Ale gadacie, Sadlok zostanie na zimę, przedłuża z nim kontrakt, podibnje będzie z Carlitosem, gdzie klub ma opcje przedłużenia. :)

wojti11795 10.11.2017 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1487123)
Jeżeli karierę po sezonie zakończy Głowacki - co uważam praktycznie za przesądzone - być może dołączy do sztabu trenerskiego - to pieniądze kontraktowe dla Sadloka będą. Oczywiście Wisła nadal jest pod kreską, ale ta kreska dzięki działaniom zarządu opada, a skala długów dzięki chociażby sprzedaży Brleka jest niższa. Zresztą sporym sukcesem są wypłaty wynagrodzeń dla zawodników na bieżąco.

Masz pewne info, że są wypłaty na bieżąco?

crux.a 10.11.2017 10:02

Mam nadzieję ,że Sadlok podpisze u nas nowy kontrakt.

Natomiast co do następnego kapitana, to widzę to inaczej. Mówcie co chcecie, ale po Głowackim opaskę powinien dostać Małecki (i piszę to jako jego dawny krytyk). On bardzo dojrzał, jest autentycznym Wiślakiem, zależy mu na dobru klubu, dba o nowych zawodników, potrafi powiedzieć to, co myśli i jest autentycznym liderem.

IncognitoTSW 10.11.2017 10:11

Dla mnie Małecki za mało myśli na boisku żeby być kapitanem i jest zbyt nerwowy

crux.a 10.11.2017 10:24

@IncognitoTSW

Ale Mały to typ faceta, który dorasta do stawianych przed nim wymagań i jestem pewien, że jako kapitan zachowywałby się trochę inaczej niż teraz i grałby lepiej, mądrzej. W te jego nerwy też niezbyt wierzę - głupich czerwonych kartek nie łapie, a pyskowanie umie świetnie kontrolować.

To na razie jest akademicka dyskusja, ale jeśli w przyszłym sezonie zabraknie Głowy, Brożka, Sadloka, Bogusia i Carlitosa, to będziemy wybierać między Małym, Buchalem a Gonzalezem.

swiety37 10.11.2017 10:46

^^^ niekoniecznie. Kapitanem nie musi być ktoś z długim stażem. Co prawda nie znam zawodników osobiście, więc nie wiem jakie mają charaktery i jak funkcjonują w drużynie/klubie, ale taki Velez wygląda na ogarniętego człowieka i bardziej bym wolał jego, niż za często zdekoncentrowanego Gonzaleza.

wściekłe pięści węża 10.11.2017 11:09

Co do kapitana, to dobrze by było, żeby mówił po polsku lub przynajmniej po angielsku. Nie wiem jak z tym jest u naszych Hiszpanów.

Głowa to urodzony przywódca i na pewno kiedy odejdzie, to będzie ciężko go zastąpić etatowym kapitanem. Boguś i Brozio do tej roli się nie nadają, a jedyne co działa na plus dla nich, to staż w Wiśle, który, zgadzam się, że nie powinien być kluczowy przy obsadzaniu tej roli. Carlitos jest niesamowitym piłkarzem, ale w roli kapitana też go nie widzę.

Velez, Basha wyglądają na rozsądnych kandydatów, ale cholera wie jak z językami u nich i jak w ogóle długo tutaj zostaną. Acz, może sprowadzimy kogoś, kto z miejsca stanie się przywódcą? ;)

Karherop 10.11.2017 11:30

Kapitanem byl nawet u nas kiedys Cleber i nikt nie narzekał. Fakt,że podlapal sporo polskiego, więc jest też dobrym przykladem dla "naszych Hiszpanów", że jak chcesz to się nauczysz.

Co do Sadloka jestem optymista. Mam przeczucie że zostanie w Krakowie. Gdyby tak mu zależało to już wcześniej zmienilby klub. A Za 1.5 roku może wróci do nas Kuba i wiadomo że z automatu dostanie opaske.

Patryko 10.11.2017 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1487098)
@ Patryko

przeciez my rezerw nie mamy :lol:

Zwał jak zwał :P Równie dobrze do końca czerwca mógłby w ramach zemsty codziennie biegać wokół Błoń aż podleje tuje.

szprotson 10.11.2017 12:28

Sadli podpisuje nowa umowe, wiec szacunek dla klubu za odpowiednie ruchy

Arkadiusz.Czerepach 10.11.2017 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1487134)
Sadli podpisuje nowa umowe, wiec szacunek dla klubu za odpowiednie ruchy

pewne info ?

Toeju 10.11.2017 13:40

Tak z innej beczki dwa pytania.

1) Czy jest ktoś w obecnej kadrze, kogo chcielibyście już odpalić w tym okienku ?
2) Na jakiej pozycji, szukalibyście wzmocnień w tym okienku ?

Ad. 1

Ode mnie jeden piłakrz - Ze Manuel
Wypożyczony na rok z FC Porto, moim zdaniem celem tego wypożyczenia było by z miejsca odpalił, wskoczył do 11-stki i zjadł ligę nosem. Sztab szukał skrzydłowego, zresztą słusznie.. aczkolwiek nie trafił.
Jeżeli zatem jest opcja skrócenia wypożyczenia, skorzystałbym z niej. Moim zdaniem nie ma sensu dawać mu szansy w drugiej części sezonu:
a) bo i tak zapewne pożegnalibyśmy go po zakończeniu rozgrywek,
b) warto sprawdzić w większym wymiarze czasowym Bartosza (do którego osobiście nie jestem przekonany) oraz Kostala - dając im szansę wchodząc z ławki na te 30min w meczu.

Ad 2.

Biorę pod uwagę możliwość odwieszenia butów na kołek przez Głowę, rozejrzałbym się za stoperem. Po ewentualnym odejściu Arka, zostalibyśmy z Gonzalezem, Arseniciem (którego być może sztab widzi na PO), Velezem (o ile dojdzie do formy, po kuntuzji) no i Mackiem Sadlokiem (którego każdy z nas wolałby oglądać na LO), młodych nie liczę, bo uważam ze nie są gotowi na 1 skład jeszcze. Także dużego wyboru na ŚO mieć nie będziemy :)

IncognitoTSW 10.11.2017 13:46

Nie wydaje wam się, że Velez jest za niski na ŚO?

swiety37 10.11.2017 14:14

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._do_2021_roku/
Brawo Wszyscy :D

brylant17 10.11.2017 14:16

Yapa! zajebista wiadomość ważne,że kasa się znalazła.Jaga,Legia i Amika mogą nas cmoknąć w pompkę :P

jova 10.11.2017 14:20

Velez dobrze gra w powietrzu, jest waleczny i silny, więc pod względem fizycznym powinien dać radę na ŚO. Te jego +/- 180 cm to nie tragedia. Nie trzeba szukać dalekich przykładów Cannavaro, Puyola, czy innego Ayali - na naszym podwórku np. Pazdan ma raptem 181 wzrostu.

Inna sprawa, że potrzebujemy Frana na DP, bo w naszej lidze ciężko znaleźć kogoś tak dobrze czyszczącego środek pola.

w0lno. 10.11.2017 14:24

I to jest świetna wiadomość przed zbliżającym się weekendem!
Brawo my!
Bardzo ważne ogniwo tego zespołu na murawie, ale wydaje się, że również poza nią. Super, że udało się nam go zakontraktowac. Kolejny plusik do oceny pracy Junco, btw. ciekawy wywiad na weszło, warto przeczytać.

Arkadiusz.Czerepach 10.11.2017 14:29

no to mamy pewniaka na lewej stronie, bardzo obiecujacego moim zdaniem Bartkowskiego po prawej , jeszcze bardziej rokującego stopera Arsenica do tego Gonzales ostatnio elektryczny , ale pamietamy przecież świetne początki , więc całkiem przyzwoicie wyglada podstawowa linia obrony na tę chwilę

Patryko 10.11.2017 14:44

O ....a, jestem w lekkim szoku, to jest naprawdę bardzo dobry sygnał wysłany do środowiska piłkarskiego, że w Wiśle idą lepsze czasy. Jak ja się cieszę, że moje dywagacje nt. Maćka były chybione :)

Czas na drinka :D

Snow 10.11.2017 14:46

Panowie,
Mozliwe ze za kilka lat bedziemy patrzec na Macka Sadloka, jak teraz patrzymy na Glowe czy Sobola.
Przywiazanie do klubu udowadnia sie czynami, a nie slowami.

Brawo zarzad! Brawo Maciek!

Szneka 10.11.2017 14:58

http://www.90minut.pl/news/282/news2...j-w-Wisle.html

Zaczyna nam się naprawdę układać

swiety37 10.11.2017 15:09

Co nie oznacza, że Maćka nie sprzedamy w najbliższych okienkach. Ale sygnał w świat poszedł.
To teraz jeszcze poproszę Carlitosa do min. 2021r :)

Kamson 10.11.2017 15:19

Przyzwyczaiłem się, że nasi najlepsi gracze, którym kończyły się kontrakty szli dalej w świat za friko. Tego samego spodziewałem się i tym razem. Tym większe brawa dla zarządu a i dla samego Sadloka, który chyba trochę zakochał się w Wiśle.

d 10.11.2017 15:22

Fantastyczne wieści, jedna z najlepszych wiadomości ostatnich miesięcy - kluczowy piłkarz pokazał, że ma charakter a klub, że wszystko wskazuje na to, że idzie ku lepszemu.

Brawo zarząd, brawo zawodnik!

brylant17 10.11.2017 15:29

Ogarnąć sprawę z Ivanem bo też ma umowę do 30 czerwca z opcją przedłużenia do tego Carlitos oraz Llonch w zimie się nie osłabić,a może ktoś dojdzie i może będzie dobrze

pasjonat 10.11.2017 15:29

Dzissiaj dla mnie wielki dzień! Maciek Sadlok, którego znam od dziecka już na dobre u nas. Pierwszy raz kibicowałem Wisełce w 1976r. Jako działacz Pasjonata chciałem, żeby grał u nas od początku. Potoczyło się inaczej, ale po zalczeniu kontuzji, namawiałem Jego tatę aby tafił na Reymonta. I obysmy jeździli jeszcze razem na mecze długie lata:)

TIR_DO_SŁUBIC 10.11.2017 15:35

BRAWO ....A!

Kapitalny dzień. Brawo Zarząd, Szacunek Maciej!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl