![]() |
http://www.eurofutbol.pl/news/310242...zdegradowane!/
Po degradacji Kavali i Olympiakosu Volos możnaby kogoś stamtąd poszukać. Choć jedyny, który byłby w miare młody, dobry i kończy mu się kontrakt to http://www.transfermarkt.de/de/dougl...ler_55255.html, a więc środkowy obrońca, w dodatku z tej samej "stajni" co Drogba, Malouda czy Chamakh. BTW: Skądinąd degradacja Olympiakosu pewnie poskutkuje ich wykluczeniem z pucharów, a więc luksemburskie Differdange zagra w IV rundzie el. do LE :D |
Może spróbować Kowalczyka ściągnąć. Podobno blisko GKS Bełchatów jest. Wtedy Lamey mógłby grać na lewej stronie, a Kowalczyk rywalizowałby z Jovanoviciem. Trzeba się rozglądać za Polakami. Ktoś już mówił, że zostało ostatnie miejsce dla gracza zagranicznego.
|
Kowalczyk o k....a mac. Trzymajcie mnie. Mam nadzieje, ze to byl tylko nieudany zart z Twojej strony.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja to w sumie oprócz Soboty to nie widzę w miarę młodego Polaka, który byłby warty ściągnięcia.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sandomierski, Mila, Kazimierczak...
|
Sobota nie ma 20 lat tylko 24, dla niektórych Mączyński już za stary, a Sobota młody talent.
Naprawdę szkoda, że nikt nie próbował Elsnera na środku pomocy u nas, przydałby się nam na pewno. |
Cytat:
|
Cytat:
|
... i podanka na milimetry z wielkim wyczuciem.
|
taa, tylko w tym meczu mial z 20 podan otwierajacych w tym 8 podan na setke mimo ze tak, byl to jego slabszy mecz. tylko czemu krytycy zawsze otwieraja japy kiedy przychodzi slaby mecz? A jak dobre mecze to ziewaja i olewaja?
A Sobota sie nie lapie w Slasku bo jest slaby fizycznie. |
Cytat:
|
pewnie większośc mnie zje, ale Smolarek rozwiązał kontrakt i jest za darmo do wzięcia .. wg mnie wcale nie grał źle jak na niego postawili pod koniec sezonu, strzelił bodajże 8 bramek ? jakby grał cały to z 15 by może strzelił ..
najważniejszym aspektem dla mnie jest to, że zostało nam 1 !! miejsce dla zagranicznego zawodnika .. musimy zatrudnić jakiś polaków, a lepszych od Ebiego ciężko zatrudnić za normalne pieniądze kontrakt 200k podstawy + 100k premie na boisku i można byłoby go zatrudnić :P |
Cytat:
|
@sevenheaven: lepiej usuń ten post :) Po pierwsze - za drogi; po drugie - za słaby; po trzecie - niepotrzebny; po czwarte - nie pasuje charakterem.
|
Trzeba będzie poszukać Polaków, póki co pozbywamy się naszych z ME, więc jednak ci, których mamy, są za słabi na seniorską drużynę.
Można by się postarać o Piotra Celebana, nie wiadomo jak Kaźmierczak po kontuzji. Jest problem z tymi Polakami i jeżeli nie będziemy ich sami szkolić to będzie kłopot w następnych sezonach. |
Smolarek nie grałby u nas w pierwszej 11, a więc nie opłacałoby się utrzymywać tak drogiego zawodnika.
|
Kilku piłkarzom kończą się kontrakty w czerwcu następnego roku:
Pareiko (30.06.2012) Sobolewski (30.06.2012) Lamey (30.06.2012) Pajlić (30.06.2012) Jirsak (30.06.2012) Biton (30.06.2012*) Nunez (30.06.2012*) Diaz (30.06.2012*) Kurto (30.06.2012) |
Smolarek bylby bardzo dobrym wzmocnienem tym bardziej ze Biton jest wypozyczony. Szybki, dynamiczny, przebojowy na LM jak znalazl.
|
Cytat:
2000–2005 Feyenoord 68 (12) 2005–2007 Borussia Dortmund 81 (25) 2007–2009 Racing Santander 34 (4) 2008–2009 → Bolton Wanderers (loan) 12 (0) 2009–2010 Kavala 15 (3) 2010–2011 Polonia Warszawa 23 (7) Drogi w utrzymaniu, psujący atmosferę w szatni, słaby, nieskuteczny. Dziękuję. I tak strach, że ktokolwiek o nim pomyślał w kontekście Wisły :shock: |
Smolarek w formie z meczów u Leo, np. Portugalia i kilka innych oczywiście byłby bardzo przydatny w Wiśle. Niestety jest drogi w utrzymaniu a jego forma nie jest już taka jak kiedyś.
Zdecydowanie uważam, że Jeż byłby lepszym i tańszym zamiennikiem. Był. |
Przecież Jeż to rozgrywający/defensywny pomocnik, a Smolarek skrzydłowy/napastnik, a więc co ty porównujesz?
|
A może Chinyama zamiast Smolarka???Wątpię by Smolarek załapał się do wyjściowej 11stki Wisły.Holendrzy poukładali taktycznie zespół który gra z meczu na mecz coraz lepiej a Smolarkowi ciężko byłoby wygryźć Meliksona albo Ilieva .Zresztą prędzej młody Smolarek zawita do Chin niż do Wisły
|
Ebi zna świetnie holenderski. To oczywiście za nim przemawia. Ewentualną szansę widzę tylko jeśli Stan by tego chciał, zadzwoniłby do niego Włodek S. i jakoś syna zareklamował. :) Ale to mało prawdopodobne.
|
Cytat:
Przecież nie wiadomo, czy On w piłkę może dalej grać przez te jego problemy zdrowotne (chyba,że coś się w tej kwestii zmieniło?), poza tym i tak nie wiadomo jak z jego formą. Zresztą, nawet w sezonie, gdy został królem strzelców mnie nie przekonywał. |
Cytat:
A tak serio to zapracowałeś na ignora :) Z młodych Polaków przyglądać się będę Wszołkowi z Polonii i Machajowi z Lechii, jak na razie dobrze obaj w pierwszym spotkaniu. PS: Smolarek, Chinyama :shock: Osobiście proponuję Mikela Arruabarrenę. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Smolarkowe wymagania po jego ostatnich sezonach są chyba dzieki Bogu nie do zaakceptowania przez Wisle. Poza tym wystepami na Konwiktorskiej chlop sie rozmienil na drobne. A jesli kogos kontraktowac z taka gaza to tylko nazwisko ktore naprawde przyciagnie ludzi na trybuny. |
Ciekaw jestem jak w tym sezonie poradzi sobie Dżalamidze. Jeżeli zaprezentuje się równie dobrze jak w swoich pierwszym meczach to warto o niego powalczyć.
|
Może znajdzie się ktoś kto napisze, że żałuje że nie kupiliśmy Klicha? :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl