Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

R33 25.08.2009 14:21

1. Gdzie znajdę terminarze lig piłkarskich do wydrukowania (wszystkie w jednej formie i języku)
2. Czy da się przesunąć ten napis http://i27.tinypic.com/15yji8h.jpg, aby był wyrównany do lewej strony

pelek 25.08.2009 16:28

Wie ktoś kiedy będą nowe vlepki Wisły Fc Jaworzno??

re_set 25.08.2009 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibicka (Post 784430)
CZy jak się przeleje kase na konto nie do tego banku co trzeba to potem trudno to wszystko odkręcić??? :/

nie wiem, czy trudno czy latwo, ale dac sie powinno... podpada to pod bezpodstawne wzbogacenie czyli art 405 kc i nastepne.Przepisy o bezpodstawnym wzbogaceniu stosuje się w szczególności do świadczenia nienależnego. Ze świadczeniem nienależnym mamy do czynienia, gdy ten, kto je spełnił, nie był w ogóle zobowiązany względem osoby, której świadczył. W zwiazku z tym przysluguje Ci roszczenie wobec wlasciciela konta, na ktore pieniadze przelales.

Wojtas 25.08.2009 18:47

Jak we wrzesniu wyglada sytuacja z noclegami w Zakopocu,na szlakach itd.

Niby koniec sezonu(??) a jednak wrzesien zwykle jest jeszce ladny i w miare cieply ,ale ludzi na szlakach chyba nie tyle co lipiec/sierpien??

(pytam tych co maja jakies porownie np z 2008 rokiem :))

Bo wreszcie chcialbym w spokoju i kulturalnie dostac sie do Morskiego Oka

węgorz2 25.08.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 784232)
Jak zmienić zapach z paszczy po browarze?? oczywiście gumą do żucia. Ale może są jakieś niesamowite sposoby o których nie słyszałem

widze ze wszyscy potraktowali twoje pytanie na wesolo ale ja ci odpowiem powaznie ,rewelacyjny spopsob ,kup sobie torebeczke cukru waniliowego takiego do ciasta wsyp do buzi przepij i polknij ,zabija caly odór alkoholowy ,pozdrawiam

_gilardino_ 25.08.2009 20:49

Dojade czymś z Kurdwanowa na Płk. Dąbka :)? Może być z przesiadką tylko gdzie :P

pio 25.08.2009 21:07

na Powstańców Wielkopolskich wsiadasz w 108 bądź 224

iiYama 25.08.2009 21:21

Witam

Orientujecie się może jak w Firefoxie 3.5.2 usunąć konkretne linki podpowiedzi pojawiające się w oknie wpisywania adresu? W jakim pliku firefox przetrzymuje te dane?

Z góry dzięki

dawidTS 25.08.2009 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 784575)
na Powstańców Wielkopolskich wsiadasz w 108 bądź 224

albo 158(os.Lipska) i trochę z buta pociągnąć..

btw: tam gdzie jest ten graf" TS" :)

janko04 25.08.2009 21:29

Mam telefon w plusie, wczoraj wygasło mi konto, telefon jest na umowie chyba na 15 doładowań jeszcze. Jak nie doładuje konta np w ciągu miesiąca to mogą mi coś zrobić ? zablokować nr albo coś w tym stylu?
Jak sprawa z tym wygląda?

Ja_Kibic 25.08.2009 21:32

Witam, chciałbym sie dowiedziec czy jest jakas mozlowsc wymiany wyswiatlacz LCD w aparacie cyfrowym ?
oraz o ile nie ma takiej mozliwosci to za ile mogłbym sprzedac taki oto aparat z tym ze posiada on mała ryske na LCD mniej wiecej dluga na 7-8 mm, aparat ma chyba 3 miesiace tak wiec jest na gwarancji.

Fuji FinePix A850

Wiem ze ta ryska to nie pzreszkadza w niczym ale pozyczyłem go w stanie idealnym i w takim tez stanie chciałbym oddac, ew. sprzedac i kupic nowy. z góry dzieki za odpowiedz :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 784026)
Pytanie odnosnie allegro.

Czy jesli kupilem jakas rzecz i wybralem opcje " przy odbiorze" pocztą i przyjdzie listonosz... a mnei nei bd w doimu... to czy zostawi awizo ? czy odrazu odsylaja ? i czy są z tego powodu jakeis problemy?

Przychodzi paczka i jak Cie nie ma to zostawiaja awizo, po jakims czasie jak dalej nie odbierasz to drugie a po dwuch tygodniach odsyłaja do nadawcy i wtedy ten od ktorego kupiłes wystawia Ci negatywa ew. neutrala bo na pozytywa nie masz co liczyc :)

brzydki.brzydal 25.08.2009 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 784584)
Witam

Orientujecie się może jak w Firefoxie 3.5.2 usunąć konkretne linki podpowiedzi pojawiające się w oknie wpisywania adresu? W jakim pliku firefox przetrzymuje te dane?

Z góry dzięki

Historia / wyświetl cała historię - tam usuń "niechciane" strony.

1q2 25.08.2009 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 784501)

Niby koniec sezonu(??) a jednak wrzesien zwykle jest jeszce ladny i w miare cieply ,ale ludzi na szlakach chyba nie tyle co lipiec/sierpien??

Noclegów w Zakopcu to zazwyczaj nie brakuje więc tu nie masz się o co martwić, natomiast co do warunków o które Ci chodzi to nie byłbym taki pewien że we wrześniu będzie o wiele większy luz.

Ogólnie im wcześniej wyjdziesz na szlak, tym będzie mniej ludzi.

ps.w tym roku w Zakopcu nie byłem ale dosłownie na dniach mówili że takiego ruchu to dawno nie było - pokazywali kolejkę do kolejki na Kasprowy bodajże,to była normalnie masakra;) , podobnie jak były fotki z Giewontu...jak w markecie przed świętami.

Ale jak się zdecydujesz to zdaj relacje jak było bo sam jestem ciekawy.

<wislak88> 25.08.2009 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ja_Kibic (Post 784595)
Witam, chciałbym sie dowiedziec czy jest jakas mozlowsc wymiany wyswiatlacz LCD w aparacie cyfrowym ?
oraz o ile nie ma takiej mozliwosci to za ile mogłbym sprzedac taki oto aparat z tym ze posiada on mała ryske na LCD mniej wiecej dluga na 7-8 mm, aparat ma chyba 3 miesiace tak wiec jest na gwarancji.

Fuji FinePix A850

Wiem ze ta ryska to nie pzreszkadza w niczym ale pozyczyłem go w stanie idealnym i w takim tez stanie chciałbym oddac, ew. sprzedac i kupic nowy. z góry dzieki za odpowiedz :)

A pasta do usuwania rys z wyświetlaczy nic nie da?

DominoForza 25.08.2009 23:23

nie wiem kogo pytac moze bedzie ktos wiedzial
gdzie moge ubiegac sie o uprawnienia na koparke ? jaki koszt i ile trwa kurs ,czy jest jakis egzamic ?
aha i czy przez bezrobocie cos da sie zalatwic taniej bo ktos mi mowil ze na wozki widlowe tak robil

iiYama 25.08.2009 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 784628)
nie wiem kogo pytac moze bedzie ktos wiedzial
gdzie moge ubiegac sie o uprawnienia na koparke ? jaki koszt i ile trwa kurs ,czy jest jakis egzamic ?
aha i czy przez bezrobocie cos da sie zalatwic taniej bo ktos mi mowil ze na wozki widlowe tak robil

Tu popatrz http://www.gupkrakow.pl/index.php?op...=40&Itemid=114

AOT 25.08.2009 23:41

Jest takie rymowane powiedzenie, które mówi, że powtarzane kilka razy żarty przestają śmieszyć. Zna ktoś dokładnie brzmienie tego powiedzenia ?

Sensej 26.08.2009 07:07

Żart powtarzany przy każdej okazji przestaje śmieszyć.

O to chodziło ?

Wiselka1906PBZ 26.08.2009 10:02

Mam pytanie. Lepiej byłoby gdybym chodził na siłownie tak : pon,wt (sr przerwa, czw przerwa) piatek, sobota (niedziela przerwa) czy co dwa dni ?
prosze o szybka odpowiedz :)

janko04 26.08.2009 10:28

czym najlepiej wyleczyć śliwę na pięcie? Jutro mam mecz i przydałoby się jakoś podleczyć, jest jakaś maść na to?

mathouse 26.08.2009 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiselka1906PBZ (Post 784721)
Mam pytanie. Lepiej byłoby gdybym chodził na siłownie tak : pon,wt (sr przerwa, czw przerwa) piatek, sobota (niedziela przerwa) czy co dwa dni ?
prosze o szybka odpowiedz :)

Moim zdaniem wystarczy: Pon, Sr, Pt. Miesnie tez musze sie regenerowac.
Codzienne treningi sa dla profesjonalistow :)

Numark 26.08.2009 10:36

jak wlozyc karte sim do iphona?

luk02 26.08.2009 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Numark (Post 784737)
jak wlozyc karte sim do iphona?

http://www.youtube.com/watch?v=kir19QRGzv8 o to chodzi ?

Blacha92 26.08.2009 10:41

w pudełku masz taki klucz , mozesz zrobic to szpilką jesli masz Iphone 2g (w 3g dołączali właśnie ten niby kluczyk) i na górze masz malutką dziurke , wcickasz szpilke w tą dziurkę i wysuwa się szufladka na kartę sim

Numark 26.08.2009 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luk02 (Post 784738)

ta, dzieki.

El'kabat 26.08.2009 12:46

Cytat:

W zeszlym roku bylem w sierpniu i we wrzesniu.Nieporownywalnie jest juz mniej osob we wrzesniu i znacznie spokojniej :)Co do noclegow to wejdz sobie np na www.ezakopane.pl i tam masz mase ofert,ogladaj,zadzwon i sobie zarezerwuj bo miejsce na wrzesien powinno byc spokojnie,a i cena dobra :)

wislak_92 26.08.2009 13:13

Gdzie w Krakowie kupie w miare tanio buty do garniuturu?

Ala1955 26.08.2009 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 784732)
czym najlepiej wyleczyć śliwę na pięcie? Jutro mam mecz i przydałoby się jakoś podleczyć, jest jakaś maść na to?

Znam maść która ogólnie przyśpiesza gojenie (mogę stwierdzić, że skutecznie). Nazywa się BENEOCIN. Czy w przypadku "śliwy" pomoże to nie wiem, ja stosowałam w przypadku różnych obtarć, ranek, itp. i zawsze była skuteczna :-)

TSW Fanatyk 26.08.2009 13:28

Da się coś zrobić aby na przedmiotach które są w Inoxie nie odbijały się paluchy?Jakieś środki zapobiegające?

StelmiOriginal 26.08.2009 13:30

Cytat:

Rezerwuj w Poroninie miejsce "U Lańdy", 20 m od pokoju sklep spozywczo-monopolowy :), pełny wezel sanitarny w pokoju i widok na tatry - 25zł za osobo-dobę. Ja bylem 2 razy, tv w pokoju, wszystko jest OK, polecam serdecznie ;]

http://www.zol.pl/noclegi/?action=ob...d=638&jak=solo

Pod domem jest przystanek na 'machanego' i jadą busy we wszystkie kierunki: Zakopane - 2,50zł, Polana Palenica pod MOrskim Okiem 7zł...

kONwalia 26.08.2009 15:42

Poszukuje dobrej stronki w necie z czionkami, z uwzględnieniem gotyków.

Na pewno jest jakiś link w temacie o malowaniu bo nawet kiedyś skorzystalem, ale nic chce mi się przesukiwac 60 stron:P

Deivid 26.08.2009 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kONwalia (Post 784844)
Poszukuje dobrej stronki w necie z czionkami, z uwzględnieniem gotyków.

Na pewno jest jakiś link w temacie o malowaniu bo nawet kiedyś skorzystalem, ale nic chce mi się przesukiwac 60 stron:P

http://www.dafont.com/

andalemono 26.08.2009 15:56

Orientuje sie ktoś, kto nas wyruchał z terminem Lechii? Miała być sobota albo piątek, żeby nie gonić na zbity pysk do pracy w poniedziałek.

SZYMEK_TSW 26.08.2009 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andalemono (Post 784849)
Orientuje sie ktoś, kto nas wyruchał z terminem Lechii? Miała być sobota albo piątek, żeby nie gonić na zbity pysk do pracy w poniedziałek.

Telewizja Canal + decyduje o porach meczów transmitowanych, widocznie taką mieli koncepcje weekendu

swirson 26.08.2009 16:24

Są już grzyby w lasach?? Był ktoś -jeśli tak to w której części małopolski.

_gilardino_ 26.08.2009 18:14

Jeśli złapią mnie kanary w autobusie, nie mam dokumentów i podam fałszywe dane a potem policja sprawdzi i się nie będą zgadzać z rzeczywistymi to mogę mieć jakieś konsekwencje za podanie kontrolerom nieprawdziwych ?

mathouse 26.08.2009 18:16

Pytanie do kogoś z Gdańska Wrzeszcza/Gdyni/Słupska/Chojnic:
Znalazlem monitor LCD tanszy o 50 zl w tym sklepie http://www.elektronicznyswiat.pl/index.php/kontakt
niz na allegro.
Pytanie brzmi: czy kupowal ktos z was albo slyszal cos o tym sklepie i jaka moze wystawic opinie ?:)

Pozdro

gris 26.08.2009 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swirson (Post 784856)

Mój brat był jakiś tydzień temu i już kilka znalazł. A była to północna część małopolski.

Ala1955 27.08.2009 06:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swirson (Post 784856)

Właśnie wczoraj gotowałam zupę ze świeżo zebranych borowików i czerwonych kozaków. Wyszła przepyszna, a jak w całym domu pachniało :lol: .
Grzyby zebrane przez moją rodzinkę w okolicach Tarnowa (na południe od Tarnowa) - zatrzymali się po drodze koło lasu właśnie żeby sprawdzić czy są grzyby. I jest ich już sporo.

DYRU 27.08.2009 08:48

mam pytanko. Loguję się na stronce z grą. Przeglądarka mozilla. Wpisuje login i hasło. otwiera się strona. chcę przejśc do jakiejś czynności (czyli klikam na cos tam) i wyskakuje komunikat: "Twoja sesja wygasła, zaloguj się ponownie na stronie startowej! ". na explorerze idzie normalnie. O co kaman??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl