Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Feniks1983 28.10.2010 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1000413)
Te "zwykłe przeoczenia" najczęściej dokonuja się kosztem Wisły. Nie wiem, masz wujka w Canal+ że tak ich bronisz? Już kiedyś nawet Skorża w jednym z programów w Canal+ kłócił sie o takie wybiórcze widzenie z tymi dwoma bubkami

Nie tylko Maciek S. Ostatnio Bartoszek tez w wielu sprawach sie z nimi nie zgadzal i widac bylo po reszcie osob ktore byly ze dziwnie sie czuja. Inna sprawa ze Bartoszek nie daje sobie w kasze dmuchac a nawet zgrywa lekkiego kozaka :)

Marszałek 28.10.2010 15:10

Zgadza się. Bartoszek chyba miał odmienne zdanie od Twarowskiego dotyczące zachowania w Kielcach więc Twarowski, widać,że przez pewien czas ignorował trenera GKS-u. Śmieszne to trochę było tym bardziej,że Bartoszek w dupie miał ich zdanie:)

A zauważcie,że z Chavezem było ostro,bo C+ to pokazywał. Klatka po klatce, nadepną czy nie. Było to bardziej analizowane niż amatorski filmik z Smoleńska. O Vrdoljaku nic nie było to komisyje PZPN-u milczą:) Pewnie to przypadek,że taka cisza, Ale nie wiem czemu mnie to bawi:)i Pan Sławek nam tu wytłumaczy:)

C+ zaczyna z tym towarzystwem wzajemnej adoracji być coraz bardziej ciężki do strawienia.

szprotson 28.10.2010 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1000463)
Nie tylko Maciek S. Ostatnio Bartoszek tez w wielu sprawach sie z nimi nie zgadzal i widac bylo po reszcie osob ktore byly ze dziwnie sie czuja. Inna sprawa ze Bartoszek nie daje sobie w kasze dmuchac a nawet zgrywa lekkiego kozaka :)

Kozaka zgrywał, bo chciał zejść całym zespołem, wykorzystując w tym błąd sędziego.
Tam mu dobrze sugerowali, że przeciez jeszcze 10 minut do końca i można strzelić nie jedną bramkę.

co to za trener co nie gra do końca?

E: Niedługo jak nie gwizdną Ci karnego, to trener zbierze zespół i pojedzie do domu. Bez jaj, piłka to gra błędów.
E2 : FM : no tak, błędów sędziowskich też.Jeśli jesteś dobry, to błąd sędziego Ci nie przeszkodzi w wygraniu meczu, grasz do końca, do ostatniego gwizdka. Charakter i te sprawy.

FraMat 28.10.2010 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1000466)
Bez jaj, piłka to gra błędów

oczywiście błędów sędziowskich

Proud 28.10.2010 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1000465)
Zgadza się. Bartoszek chyba miał odmienne zdanie od Twarowskiego dotyczące zachowania w Kielcach więc Twarowski, widać,że przez pewien czas ignorował trenera GKS-u. Śmieszne to trochę było tym bardziej,że Bartoszek w dupie miał ich zdanie:)

A zauważcie,że z Chavezem było ostro,bo C+ to pokazywał. Klatka po klatce, nadepną czy nie. Było to bardziej analizowane niż amatorski filmik z Smoleńska. O Vrdoljaku nic nie było to komisyje PZPN-u milczą:) Pewnie to przypadek,że taka cisza, Ale nie wiem czemu mnie to bawi:)i Pan Sławek nam tu wytłumaczy:)

C+ zaczyna z tym towarzystwem wzajemnej adoracji być coraz bardziej ciężki do strawienia.

tak samo ma się sprawa brutalnego faulu Arielka Borysiuka w meczu z Lechią. Jakoś afery nie zrobili o to. A ważne jest również to, że w przypadku Legionisty wiemy, że "stać go" na takie zagrania. A Chavez grał w pierwszym meczu, i od razu wykluczenie.

Ja już przywykłem. W każdym kraju, stołeczne kluby są traktowane nieco "łagodniej" w tych kwestiach. Takie życie.

K4millo 28.10.2010 17:15

Co tym razem zrobił ten Vrdoljak ? Bo jak widzę jest nietykalny.

Najpierw nadepnął na rękę leżącego rywala:http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ka,1530881,812

Później odepchnął sędziego:http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...na,1536495,812

Dobrze napisał Białoński jakis czas temu:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michał Białoński
Czyżby dla legionistów miały być specjalne zasady sędziowania, a dla innych piłkarzy już nie? Tymczasem to Vrdoljak zasługuje na czerwoną kartkę w co drugim meczu.

cfa 28.10.2010 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1000417)
Jeśli Pawełka tak motywuje kończący się kontrakt, to trzeba podpisywać z nim kontrakty roczne :-p
Wtedy będzie miał pewność w bramce, bo trener na niego stawia, jak również motywację, by prezentować się jak najlepiej.

To mogłoby być lekarstwo tylko na jedną rundę :) więc lepiej pół roczne.

majson 28.10.2010 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1000511)
To mogłoby być lekarstwo tylko na jedną rundę :) więc lepiej pół roczne.

Hehe dokładnie, półroczny wystarczy :D

polska.mysl.szkoleniowa 28.10.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1000413)
Te "zwykłe przeoczenia" najczęściej dokonuja się kosztem Wisły. Nie wiem, masz wujka w Canal+ że tak ich bronisz? Już kiedyś nawet Skorża w jednym z programów w Canal+ kłócił sie o takie wybiórcze widzenie z tymi dwoma bubkami

Ale jaki oni mają interes w tym, żeby Wisłę tłamsić?

dj_ibutti 28.10.2010 23:18

Just for fun.

dj_ibutti 28.10.2010 23:23

Dopieprzyliście się do tego kontraktu... Tzn. co wcześniej puszczał bramki specjalnie, bo i tak mu kasa leciała?
Idiotyzm. Na bramce się nie da "odpuszczać" i "starać się" specjalnie pod kontrakt. Mariusz po prostu dostał jasny sygnał od Maaskanta, ze jest nr 1, że Jovanic jest dobry i depcze mu po piętach... poza tym Kurdziel jest na prawdę dobrym trenerem bramkarzy i wie co robi, a to przynosi efekty.

Wojtas 28.10.2010 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1000465)

Kiedys wyrocznią w C+ byl Wit Zelazko,dzis juz Wit Z ,ciekawe ,pamietacie tego Stepniewskeigo jak sedziowal?? bo cos kojarze ze to byl taki grubas ktory wygladal jakby mial na boisku wyzianac ducha ze zmeczenia :D

a co do C+ to jak ich cenie za profesjonalizm to coraz bardziej niepodoba mi sie doszukiwanie fauli naszych pilkarzy i wnikliwa ich analiza ,a poblazanie pilkarzom z Lazienowskiej.Borysiuk,Vdroljak -moze by ich faule poogladac sobie klatka po klatce ,co wy na to panowie cz C+???

Kris54 29.10.2010 00:47

^

to chyba Rysiu Wójcik był :)

Feniks1983 29.10.2010 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1000466)
Kozaka zgrywał, bo chciał zejść całym zespołem, wykorzystując w tym błąd sędziego.
Tam mu dobrze sugerowali, że przeciez jeszcze 10 minut do końca i można strzelić nie jedną bramkę.

co to za trener co nie gra do końca?

Ja piszac o Jego kozaczeniu nie odnosilem sie do sytuacji z Kielc tylko do Jego sposobu rozmowy z Twarowskim i Smokowskim. Co do Kielc to tez uwazam ze troche go ponioslo, ale z drugiej strony widac ze On zyje tym zespolem i zareahowal wtedy bardzo emocjonalnie :)

JrQ- 29.10.2010 10:14

Cytat:

Dopieprzyliście się do tego kontraktu... Tzn. co wcześniej puszczał bramki specjalnie, bo i tak mu kasa leciała?
Nie pisz glupot, nie specjalnie, sugerujemy ze brakowalo mu motywacji, stad proste bledy.

dj_ibutti 29.10.2010 10:42

Przeczytaj drugie zdanie z posta, który zacytowaleś.

Cytat:

Na bramce się nie da "odpuszczać" i "starać się" specjalnie pod kontrakt
I wiem, co piszę.

JrQ- 29.10.2010 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1000734)
Przeczytaj drugie zdanie z posta, który zacytowaleś.

I wiem, co piszę.

jak to sie nie da...
Pawełek pokazuje ze sie da
brak motywacji = prsote bledy

moce 29.10.2010 11:25

przeciez nikt nie pisze o odpuszczaniu koncowka kontraktu = wieksza mobilizacja aby uzyskac lepsze warunki w przyszlym kontrakcie to mi sie wydaje oczywiste po za tym fala krytyki jaka spadla na Pawelka na pewno nie stawia go w dobrej pozycji do negocjacji

radek2323 29.10.2010 11:55

Moim zdaniem Pawelek dzisiaj broni lepiej bo mamy slabsza defensywe niz wczesniej..... teraz czuje gre od poczatku do konca a przy takim Glowackim Marcelo Cleberze Baszczynskim zbytnio sobie nie pogral jego slabosc polegala na tym ze nie potrafil sie skoncentrowac na malych szczegolach i z tego wynikaly czasem takie błędy. Mysle a raczej jestem pewien ze Maskant jest w 100% za pozostaniem Mariusza w Wisle ale jak bedzie to zobaczymy.

Markus 29.10.2010 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti
Na bramce się nie da "odpuszczać" i "starać się" specjalnie pod kontrakt.

Ależ oczywiście, że można bardziej lub mniej przykładać się do wykonywanej pracy. Wszędzie, włącznie z rolą bramkarza.

Pawełek nieprzypadkowo zaczął lepiej bronić akurat wtedy, gdy musi myśleć o nowym kontrakcie.

Dlatego powiem z całą stanowczością: W Wiśle absolutnie nie powinno być miejsca dla nieprofesjonalnych piłkarzy, którzy dają z siebie wszystko dopiero gdy zaczyna im się kończyć umowa o pracę. W dodatku relatywnie słabiutkich, wobec których istnieje duże prawdopodobieństwo, że wkrótce znów zaczną sadzić "babole", ledwie poczują się zabezpieczeni finansowo. Nagradzanie Pawełka za taką postawę nowym kontraktem byłoby nieodpowiedzialną patologią.

radek2323 29.10.2010 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1000758)
Ależ oczywiście, że można bardziej lub mniej przykładać się do wykonywanej pracy. Wszędzie, włącznie z rolą bramkarza.

Pawełek nieprzypadkowo zaczął lepiej bronić akurat wtedy, gdy musi myśleć o nowym kontrakcie.

Dlatego powiem z całą stanowczością: W Wiśle absolutnie nie powinno być miejsca dla nieprofesjonalnych piłkarzy, którzy dają z siebie wszystko dopiero gdy zaczyna im się kończyć umowa o pracę. W dodatku relatywnie słabiutkich, wobec których istnieje duże prawdopodobieństwo, że wkrótce znów zaczną sadzić "babole", ledwie poczują się zabezpieczeni finansowo. Nagradzanie Pawełka za taką postawę nowym kontraktem byłoby nieodpowiedzialną patologią.

hmmm jest duzo racji w tym co piszesz ale ja bym sie tak strasznie na sile Mariusza mimo wszystko nie pozbywal .....moze inaczej najpierw zakontraktowac kogos lepszego od Pawelka a pózniej.......:>

Żmijka 29.10.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1000758)

Śmieszy jesteś, serio :lol: Z dnia na dzień coraz bardziej ...
Chyba burząc Twój światopogląd legnie w gruzach gdy Ci powiem, że nowy kontrakt już ma ...

Niektórzy widzę wykazują tu jakiekolwiek resztki zdrowego rozsądku pisząc o sytuacji w obronie czy trenerze. Brawo!

Marcin_fan 29.10.2010 16:11

skąd masz to info o kontrakcie Pawełka ??

Markus 29.10.2010 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1000808)
Śmieszy jesteś, serio :lol: Z dnia na dzień coraz bardziej ...
Chyba burząc Twój światopogląd legnie w gruzach gdy Ci powiem, że nowy kontrakt już ma ...

Niektórzy widzę wykazują tu jakiekolwiek resztki zdrowego rozsądku pisząc o sytuacji w obronie czy trenerze. Brawo!

Podaj więc datę kiedy została podpisana ta nowa umowa. Zapewne nie tylko ja chętnie ją poznam, wraz z uzasadnieniem, dlaczego klub w przeciwieństwie do innych przedłużanych kontraktów trzyma ją w tajemnicy.

Pawełek wiele razy w ciągu ostatnich lat pokazywał, jakie ma "profesjonalne" podejście do wykonywanych obowiązków, jak jest skoncentrowany na boisku i jaki z niego bramkarz. Mnie nie śmieszy zauważanie tego. Śmieszyć mnie może najwyżej nagradzanie tego kolejnym kontraktem w kontekście ewentualnej budowy coraz silniejszego, a nie ciągle tak samo wybrakowanego sportowo zespołu. I nie buduję swojego "światopoglądu" w tej sprawie tylko na ostatnim okresie czasu.

szprotson 29.10.2010 16:40

Ludzie, My Ikera czy Buffona, w tej lidze za ch**a nie znajdziemy i nie stworzymy.

ale w końcu Markus otworzył mi oczy, wiem czemu w premier league zdarza się tyle baboli...

Żmijka - to może uchyl rąbka tajemnicy, jeśli coś wiesz :)
Przynajmmiej poczytamy o tym jutro w GW :)

Żmijka 29.10.2010 16:44

A czy ja Ci gdzieś napisałam o kontrakcie z Wisłą?

Możesz światpogląd budować nawet na bazie ostatnich 5 lat, ale budując go jedynie na tv/prasie/necie ect i tak dla mnie nie stanowisz żadnego wyznacznika.

I na tym zakończmy rozmowę, bo tradycyjnie nie ma to sensu. W sumie niepotrzebnie dałam się znów "sprowokować", powinnam już wiedziec że ie ma sesnu na forum zabierać głosu w jakiś poważniejszych sprawach, ale czasem głupia nie wytrzymuje.

pzdr

Marcin_fan 29.10.2010 17:04

to jaki kontrakt masz na myśli ??

szprotson 29.10.2010 17:10

no jak to jaki?

Pewnie jakiś Cypr, ciepło i miło + lepsze pieniądze i czysta karta u kibiców

E: a tutaj zonk, i Mario ląduje w POZwronkach*. Były by jajca

serek.c2 29.10.2010 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1000841)
no jak to jaki?

Pewnie jakiś Cypr, ciepło i miło + lepsze pieniądze i czysta karta u kibiców

I chwała Bogu! Kwiatek, buzi i żegnaj Mario!

Isfahan 29.10.2010 18:11

Wszystkim osobom oceniającym Mariusza Pawełka proponuje przypomnieć sobie WSZYSTKIE lata jego pobytu w Wiśle. Na początku był zmiennikiem Majdana, potem walczył o miejsce w składzie z Dolhą. W tym czasie, gdy stał między słupkami, nikt do niego pretensji nie miał, błędów nie popełniał. Potem przyszedł Skorża i po roku zaczęły się problemy z Mariuszem. Dlaczego? Ano postawię tezę, że przez ówczesnego trenera bramkarzy. ten sympatyczny pan odszedł z Wisły rok temu i widać już tego efekt - Pawełek znowu broni coraz pewniej, błędy praktycznie mu się nie zdarzają.
Osoba trenera bramkarzy może mieć bardzo duży wpływ na formę Mario. Jeden pan mu najwyraźniej nie posłużył, zresztą nie tylko jemu. Porozmawiajcie z osobami, które bywają na treningach Wisły i zapytajcie, jak wyglądały treningi rok temu, a jak wyglądają teraz.
A teraz zamiast najeżdżać na Mariusza przemyślcie, czy przypadkiem nie jest, kiedy nasz bramkarz zaczął popełniać błędy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl