Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

qchar90 12.06.2010 18:35

wedlug planu pod A , na dolnych rzedach ma byc 6, jestem ciekaw jak oni zrobia 6, jak tam jest wyjscie na kosiarki itp

wonski_eNHa 12.06.2010 18:43

może zrobią 1906 na od północnej strony bez dziury w środkowym sektorze.

63.5 Kg 12.06.2010 19:02

Nie ma jeszcze bialych krzeselek...

borsuk 12.06.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elmuchacho (Post 912887)
wie ktos moze czy boisko zostanie przesuniete blizej trybuny c, zeby byla taka sama odleglosc od boiska do trybuny na obydwu trybunach?

wie - plac do gry oczywiscie bedzie wysrodkowany z jednakowa odlegloscia od trybun.

Cytat:

Mam pytanie dlaczego przed A są jakby dwie fosy? Może to nie fosa ale się nie orientuje więc pytam
pierwsza od trybuny to fosa, to drugie - od boiska to, jak to okreslila strona oficjalna strona klubu, pochylnia dla karetki.

WRzŚ 12.06.2010 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 912956)
wedlug planu pod A , na dolnych rzedach ma byc 6, jestem ciekaw jak oni zrobia 6, jak tam jest wyjscie na kosiarki itp

nie chciałbys wiedziec.

ucina 1 rząd i zamontuja na tej pionowej scianie nad wejsciem same oparcia by uzupełniło wzor patrząc z przodu.....

Daja`n 12.06.2010 21:36

A nie wiecie czy śruby mocujące krzesełka będą ocynkowane i jakimi kluczami będą dokręcane płaskimi,płasko-oczkowymi czy nasadowymi?

alkoholik 13.06.2010 00:08

A cZY TO TAKI WAŻNE???

sharkey 13.06.2010 00:32

Pewnie jak się chce odkręcić i wynieść...co sugeruje wypowiedz kolegi.

mav23 13.06.2010 00:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mea (Post 912767)
DO mav23
mam pytanie czy biuro pracuje nad projektem zaszklenia ostatniego pietra na wschodniej ( pod balkonikiem) i czy bedzie to wykonane. poprawi sie estetyka od padku Jordana i wiatr nie bedzi po plecach wial oraz nikt nie bedzie wyrzucał petów papierosowych na ludzi którzy bedą wchodzic do trybuny. Dzieki

z tego co wiem to szklenie jest już u wykonawcy lub u konstruktora który to dokładnie przelicza. W każdym bądź razie poziom +19 wschodniej będzie zaszklony.
Prywatnie - szkoda że to zaszklą ale rozumiem dlaczego więc nie protestuje :)

Cytat:

Przy okazji nikt z inżynierów nie potrafił mi odpowiedzieć jaki jest cel tych dziur na łączeniach pomiędzy nowymi i starymi trybunami górnymi.
mav23. dzięki za odpowiedz
Nie do końca czuje o co chodzi - pokarz zdjęcie lub sprecyzuj

Cytat:

wie ktos moze czy boisko zostanie przesuniete blizej trybuny c, zeby byla taka sama odleglosc od boiska do trybuny na obydwu trybunach?
równo z obu stron od płn. i płd. 11m, wsch. i zach. 17m

kohprzem'68 13.06.2010 06:23

Jeśli dziś mamy niedzielę to jestem w ciężkim szoku bo patrząc w kamery prace trwaja na dwóch trybunach głównie w narożniku przy D i na zachodniej( krzeseł przybyło) , pewnie wewnątrz trybuny też wykańczają czyżby nagłe przyspieszenie tempa prac ?

Maciuś 13.06.2010 06:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alkoholik (Post 913052)
A cZY TO TAKI WAŻNE???

Tamto to byla ironia.

greko1 13.06.2010 08:34

Zauważyliście jak wygląda zachodnia popołudniem, gdy jest oświetlona mocno słońcem? Barierki się błyszczą, nie widać kolorów krzesełek, jestem ciekawy jak będzie się prezentowała w słońcu gdy zamontują wszystkie krzesełka.

Daja`n 13.06.2010 08:57

Słońce

Cytat:

Pierwotnie napisane przez greko1 (Post 913077)
Zauważyliście jak wygląda zachodnia popołudniem, gdy jest oświetlona mocno słońcem? Barierki się błyszczą, nie widać kolorów krzesełek, jestem ciekawy jak będzie się prezentowała w słońcu gdy zamontują wszystkie krzesełka.

To już przesadzili.Trzeba powołać komitet obrony krzesełek.Ja proponuję zasłonić słońce i będzie po problemie.

greko1 13.06.2010 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 913079)
To już przesadzili.Trzeba powołać komitet obrony krzesełek.Ja proponuję zasłonić słońce i będzie po problemie.

Widzę, że mnie nie zrozumiałeś, ja nie mam o to pretensji, tylko "głośno myślę" i jestem ciekawy innych opini.

Daja`n 13.06.2010 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez greko1 (Post 913087)
Widzę, że mnie nie zrozumiałeś, ja nie mam o to pretensji, tylko "głośno myślę" i jestem ciekawy innych opini.

Właśnie wyraziłem swoją opinię.

bravelukas 13.06.2010 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez greko1 (Post 913077)

Mylisz zachodnią z wschodnią:)

P.S białe krzesełka są zamontowane, wyraźnie to widać, więc nie wiem skąd u niektórych te wątpliwości

Mario Nh 13.06.2010 09:56

Jest już prawie cała literka "A". Nie wygląda to jak na razie źle ;)
Poczekajmy cierpliwie na końcowy efekt.

WRzŚ 13.06.2010 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 913094)
Mylisz zachodnią z wschodnią:)

P.S białe krzesełka są zamontowane, wyraźnie to widać, więc nie wiem skąd u niektórych te wątpliwości

nie są.
(10 znakó)

Donki 13.06.2010 10:19

To co wtakim razie tam jest zamontowane ??
Bo na beton to nie wygląda ;)

WRzŚ 13.06.2010 10:24

nic, to beton własnie, ew te uchwyty metoalowe do przykręcania oparć.

bravelukas 13.06.2010 10:33

nie ma takiej opcji, to na pewno są krzesełka, wystarczy porównać z betonem, a uchwyty metalowe są srebrne, a ja widzę wyraźnie białe krzesełka:)

zbymak 13.06.2010 10:35

Do wszystkich spierających sie czy są już białe foteliki czy nie .Dogadajcie sie i jeden który mieszka najblizej stadionu skoczy i zobaczy jakie są i bedzie po problemie

daro83 13.06.2010 10:40

Tam niema białych krzeselek! Widok z kamerki zrzucilem na kompa i powiekrzylem kilka razy i to sa same barierki i mocowania na krzeselka!

Zwitter 13.06.2010 10:59

O jakich krzesełkach Wy mówicie? Tam na 1906% nie ma krzesełek, one mają być ciałe, a nie szare. Wydaje Wam się, że je widzicie, ale ich tam nie ma.

pawelwislak 13.06.2010 11:04

http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html na tej kamerce wygląda nawet lepiej nie wiem z czego to wynika ale u mnie na tej kamerce bieżącej są takie bardziej szare kolory... I barierki bardzo błyszczą przez co nie widać tak dokładnie

WRzŚ 13.06.2010 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 913116)
nie ma takiej opcji, to na pewno są krzesełka, wystarczy porównać z betonem, a uchwyty metalowe są srebrne, a ja widzę wyraźnie białe krzesełka:)

to poczekaj sobie do najbliższej galerii w necie.
wzór jest układany kolorami po kolei.

rafalek 13.06.2010 11:18

Czyli teraz będą montowane czerwone krzesełka czy najpierw ułożą wszystkie niebieskie, potem czerwone a na końcu białe?

Podoba mi się to, że niedziela, a panowie budowlańcy jednak robią.

Mea 13.06.2010 12:02

Witam Mav23
Cytat:

Nie do końca czuje o co chodzi - pokarz zdjęcie lub sprecyzuj
Uściślam moje poprzednie pytanie odnośnie tych dziur miedzy trybunami
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ybuny_E/35911/http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ybuny_E/35911/http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...buny_E//35911/http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...buny_E//35911/
Nikt z inżynierów nie potrafił mi odpowiedzieć na dniu otwartym jaki jest cel tych dziur na łączeniach pomiędzy nowymi i starymi trybunami górnymi.
mav23. dzięki za odpowiedz

someonewisp 13.06.2010 12:06

No mistrzu komputerów. Mógłbyś poprawić "linki" :D

Mea 13.06.2010 12:13

Chciałem wkleić zdjęcie ale jakoś nie potrafię wiec wklejam link ( sorrki nowy użytkownik forum)

greko1 13.06.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 913089)
Właśnie wyraziłem swoją opinię.

Wyczułem więcej ironi niż opini... muszę przekalibrować swoje spojrzenie na odpowiedzi.

FevPL 13.06.2010 12:19

Szczelina między trybunami
Wschodnia:
http://www.stadionwisly.info/fotorel...sla_krakow.jpg
Zachodnia:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...a_dzwig/37276/

Mea 13.06.2010 12:53

mav23 po rozmowie z kolegami mamy jeszcze kilka pytań odnośnie stadionu, odpowiedzi na te pytania na forum nie znalazłem.
1. dziury pomiędzy trybunami ( 2 posty wyżej załączyłem linka do zdjęcia mam nadzieje ze teraz będzie jaśniej) -jaki jest cel tych przerw (dziur)
2. czy projekt i zakres prac obejmuje tez poprawę, zmianę elewacji trybuny południowej i północnej. Wiemy doskonale jak stadion prezentuje się z zewnątrz ( wewnątrz przeczuwam ze to będzie fajny stadion) tzn. jak sie patrzy z Błoń na stadion to konstrukcja metalowa dźwigarów jest pomalowana na niebiesko co wyróżnia i pokazuje ze ta trybuna jest inna i nie spójna z nową - jakby to było w jednym kolorze z elewacja betonową to zlewało by sie to lepiej z nową trybuną. Oraz czy ten beton będzie szlifowany i malowany na północnej i południowej.
3. w trakcie projektowania p. Obtułowicz wypowiadał się, że zastanawia się nad zabudową okrąglaka - dlaczego do tego nie doszło i dlaczego pozostawiono taką przerwę pomiędzy trybuną a okrąglakiem - czy nie można było dociągnąć tej trybuny do okrąglaka ( chodzi mi o balkon) tak jak trybuna E dolega do okrąglaka.
4. Czy deptak na ul. Reymana bezie podnoszona do poziomu wejścia do trybuny wschodniej czy będą schody do wejść.
5. Na dniach otwartych kierownik budowy odpowiedzialny za wschodnią trybunę powiedział ze w pierwszym projekcie była przewidziana RESTAURACJA na kondygnacji +19 ( pod daszkiem - pytałem już o szklenie tej kondygnacji). Dlaczego do tego nie doszło byłby super widok na stadion i na Kraków - SZKODA:( bp ta restauracja ba pierwszym pietrze jest troszeczkę mała i widok z niej ograniczony.
6. Odnośnie mojego poprzedniego posta o szkleniu kondygnacji +19 chciałem zapytać czy boki narożników też będą w jakiś sposób zasłaniane ( w całości lub częściowo)
7. Wykonawca stadniny w Pyrlandii (lecha) wspomnieli ze UEFA kazała im usunąć fosy oddzielające murawę od trybun. Czy to jest prawda ze wytyczne UEFA się zmieniły i czy to zagraża zmianom na naszym stadionie. Bo ogrodzenia sobie nie wyobrażam przy niskich naszych trybunach.
8. Czy p.Obtułowicz wykonał już projekty parkingów od północy i południa i jak będą wykonane. Bo jeszcze sam parking wylany asfaltem jeszcze ujdzie ( chodź nie wiem czy to dobry pomysł zostawić samochód w taka temperaturę to zaraz nierówności wystąpią i woda będzie zalegać) ale wszystkie drogi dojścia, chodniki, aleje pieszczę powinny być wyłożone kostką. Oraz jaki jest harmonogram wykonania.

mav23 wielkie dzieki za odpowiedzi i obawiam sie ze to nie ostatnie:)
pozdrawiam

PiotrG 13.06.2010 13:02

Ja mam inne pytanie:
1. Jak będą wykończone powierzchnie przed trybunami północną i południową? Miały być płyty granitowe i nieco zieleni, ale projekt ponoć zmienił się ze względu na brak parkingów.
2. Czy istnieje możliwość stworzenia połączenia między trybunami W/N/E na kondygnacji +1? Zdjęcia pokazują, że niby coś takiego planowano ale z tego zrezygnowano: http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg

Mea 13.06.2010 13:13

Cześć PiotrG.
Od dłuższego czasu sledze twoje posty. Masz najbardziej konkretne informacje ( o źródło nie będę pytał - oczywistość). Posiadasz świetne projekty, każdej kondygnacji, nie wszystkie znalazłem a te co mam to nie mogę odczytać opisów (legendy).
Czy jesteś w stanie na forum lub na priv udostępnić w jak najlepszej rozdzielczości?

dzięki
PS. właśnie oglądam naszego Kirma - czemu on nie biega tak w Wisełce?

saklak1906 13.06.2010 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FevPL (Post 913170)

To z tego co pamietam zbobiono po to zeby zapewnic cyrkulacje powietrza na stadionie takie byly tlumaczenia, tylko po ....:evil:

Mako 13.06.2010 13:30

patrzyłem właśnie na kamerki i prosze na jakie ujęcie trafiłem na jdnej z nich :D David Atenborough z Jaquiem Coustou i cały National Geographic by sie takiego nie powstydzili :D

http://tinypic.pl/i/00005/8zuuo045yymv.jpg

PiotrG 13.06.2010 13:40

Cytat:

Posiadasz świetne projekty, każdej kondygnacji, nie wszystkie znalazłem a te co mam to nie mogę odczytać opisów (legendy).
Czy jesteś w stanie na forum lub na priv udostępnić w jak najlepszej rozdzielczości?
Mam projekt zachodniej, ale to diabelstwo jest dosyć spore - 755MB i wrzucenie tego z mojego łącza trochę by zajęło. Poszukaj na stronie ZIKITu, one tam były umieszczane. Dokumentacji trybuny wschodniej nie mam, przepadła mi podczas reinstalacji systemu a na stronie ZIKITu jej nie ma.
Rzuty kondygnacji trybuny zachodniej wrzucałem już na forum, w postaci plików gif.

Mea 13.06.2010 13:48

Szukałem już kiedyś na ZIKIT i nie mogłem znaleść. Nie wiesz w którym to miejscu było np. w aktualnościach?

dzieki za pomoc

PiotrG 13.06.2010 14:12

W informacji o przetargach:
http://zdit.krakow.pl/sprawy-urzedow...rogi-dojazdowe

Tylko widzę, że ta dokumentacja też już przepadła, ZIKIT usunął ją z serwera.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl