Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Hives4 14.06.2009 10:29

Zarobił już tyle kasy, że szkolenie bramkarzy nie będzie go raczej interesowało. Czytałem kiedyś wywiad, gdzie mówił, iż zbiera doświadczenie w Realu, gdzie wszystkiemu się pilnie przygląda i samo bycie w Realu świetnie wygląda później na papierach. Myślę, że chodziło mu o pracę w stylu Jacka Bednarza, ewentualnie scouta.

Simao1 14.06.2009 10:39

Z tego co wiem, Dudkowi został zaproponowany nowy kontrakt w Realu, więc nie jestem przekonany do tych informacji. W każdym razie bramkarz o takiej klasie jak on, byłby na pewno wielkim wzmocnieniem.

Kluvi 14.06.2009 10:44

scoutem też mógłby być nie mam nic przeciwko po prostu wydaję mi się, że fajnie by było mieć kogoś takiego w sztabie szkoleniowym w przyszłości.

a właśnie przypomniało mi się że Dudkowi marzy się awans do CL z polska drużyna, więc jak nie przedłuży kontraktu z Realem to można by go nakłonić na powrót

wankers 14.06.2009 10:46

Dudek sam wspominal niejednioktrotnie ze chetnie wrocilby do polskiego klubu ale tylko jesli ten mialby grac w LM. I teraz jest szansa. Jestem za.

boro92 14.06.2009 11:16

dobra dobra ale on zarabia w Realu bodajże milion Euro rocznie

WislaFan123 14.06.2009 11:35

mysle ze duzo wiecej ma, w liverpoolu mial 1,8 mln funtow rocznie, wiec odchodzac z lfc przy tamtym kursie funt do euro to bylo grubo ponad 2,5 mln euro za sezon, watpie zeby zgodzil sie na taka obnizke, wiec pewnie z 1,5-1,8 mln euro ma. Ogolnie kasa go nie zachecimy, jednak trzeba wziasc pod uwage ze takie 400 tys euro tutaj to ok 1,8mln zlotych, wiec przy 1 mln kontrakcie gdzies tam, zaoszczedzi podobnie... raczej tylko perspektywami gr y w CL mozna go zachecic, ale mozna to zrobic tylko i wylacznie poprzez transfery, takie pier** o tyzyku zeby za duzo nie wydac itp, po to mamy dyrektora sportowego w klubie Mistrza Polski zeby znajdywal graczy ktorzy sie sprawdza

Maciuś 14.06.2009 11:37

Na Dudka trzeba patrzec przede wszystkim w aspekcie marketingowym, tutaj mozemy zrobic najwiekszy skok jakosciowy.

jasnyGwint 14.06.2009 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk4s (Post 744927)
siedząc na ławce w Realu na pewno nie zarabiał mało za praktycznie nic... więc może by się skusił na jakieś zarobki pokroju Garguły i wrócił tu grać... pewne miejsce w bramce i regularna gra w pucharach... chyba więcej mu nie trzeba

regularna - heheh

jak już to regularna gra w eliminacjach do tych że pucharów.

eye63 14.06.2009 11:43

Tak jak pisze KaSzTaN - nie ma większych szans na Dudka.
atuty Wisły:
+ perspektywa gry w Champions League
minusy Wisły:
- kontrakt, nie dość, że niski to jeszcze motywacyjny
- zespół i wzmocnienia (żeby była szansa na CL, zespół musiałby się wzmocnić kilkoma piłkarzami - takimi jak choćby Żurawski, wtedy dopiero jest nadzieja, że niezdecydowani na grę w Wiśle zobaczą, że rzeczywiście ktoś tu chce zbudować dobrą drużynę) -
- marka Dudka (to wciąż jest bardzo rozpoznawalny bramkarz, który ma szansę na miejsce w pierwszej "11" któregoś z średniaków Primera Division i Premier League, więc jeśli dostanie konkretną ofertę, to raczej nie będzie się długo zastanawiał.
- z naszej strony najkorzystniej byłoby podpisać z nim kontrakt na pół roku

rozarian 14.06.2009 14:00

Śmiesza mnie te rozważania o Dudku.Bardziej poronionego pomysłu dawno nie słyszałem(może poza pobożnymi życzeniami pyr,by ściągnąć do Lecha Boguskiego).Dudek ponad wszystko kocha forsę-dlatego wybrał ławę w Realu zamiast gry w innym zespole.On tylko dużo gada o powrocie do Polski,ale to tylko zwykle pieprzenie.

wojtole14 14.06.2009 14:57

http://www.youtube.com/watch?v=TE_Lx...e=channel_page - 00:37 ładny crossik Leandro ;] i 3:15 - wrzutka wślizgiem przy asyście dwóch piłkarzy przeciwnika zakończona bramką

http://www.youtube.com/watch?v=nZsEO...e=channel_page - 3:20 fajna brameczka Leandro zewnętrzną częścią stopy

http://www.youtube.com/watch?v=2E09b...e=channel_page 2:30 dostawia nogę, ale się liczy ;]

OL Lyonaise 14.06.2009 15:11

to z wczoraj http://www.bulvarsport.hu/sporthirek...ja_a_debrecent

wojtole14 14.06.2009 15:24

Nic nowego. Tylko tyle można się dowiedzieć, że nie miałby w Krakowie z językiem problemów bo są Brazylijczycy. I że w zimie był na testach w Bristol City ale nic z tego nie wyszło. Węgrzy wychwalają to że Wisła to klub z historią sięgającą 103 lata.

1q2 14.06.2009 15:58

Ja myślę że to może być ciekawy zawodnik - na wielką gwiazdę nie ma co liczyć bo jak by nią był to nie grał by na Węgrzech ani nie ekscytował się grą w Wiśle.
Właśnie tego typu zawodników m.in powinniśmy szukać - z trochę słabszych klubów, ale którzy regularnie grają i sa wyróżniającymi postaciami w swoich zespołach.

WHITE*STAR 14.06.2009 16:40

Z tego co zdążyłem zauważyć to ten Leandro to bardziej lewy obrońca niż skrzydłowy...

Blacha92 14.06.2009 16:50

Na stronie klubowej klasyfikują go jako pomocnika.
Tutaj więcej info:
http://www.dvsc.hu/helyek/eng/Lapok/...px?playerid=18

tofik 14.06.2009 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 745156)
Ja myślę że to może być ciekawy zawodnik - na wielką gwiazdę nie ma co liczyć bo jak by nią był to nie grał by na Węgrzech ani nie ekscytował się grą w Wiśle.
Właśnie tego typu zawodników m.in powinniśmy szukać - z trochę słabszych klubów, ale którzy regularnie grają i sa wyróżniającymi postaciami w swoich zespołach.

To jest kluczowa sprawa. Myślę, że w klubie już wszyscy się poznali na tych świetnych Polakach siedzących po parę lat na ławce zagraincą :)

Szarny 14.06.2009 17:10

Piszą że kreatywny grajek, może grać zarówno w obronie i pomocy na lewej, jak również jako rozgrywający. Pewnie stąd zainteresowanie tym zawodnikiem. Skorża lubi wszechstronnych piłkarzy, poza tym mógłby być alternatywą dla Garguły w systemie 4-3-3, póki ten sie nie wykuruje, albo zastępcą Zienia na lewym skrzydle w tradycyjnym 4-4-2. Gra w lidze węgierskiej, gdzie pieniądze są znacznie mniejsze niż w naszej, więc pewnie nie zażąda jakiś kokosów. Zieniu ani specjalnie techniczny, szybki, ani waleczny nie był, więc prawdopodobieństwo że ten Leandro będzie dużo gorszy jest niewielkie. W dodatku z kartą w ręku gość. Spełnia wszystkie kryteria. Brać go.

Simao1 14.06.2009 17:24

Myślę, że to kwestia tygodnia, góra dwóch aż zostanie zawodnikiem Wisły.

A tak na marginesie (nie wiem, czy już ktoś wrzucał):

http://www.pilka24.com/news/leandro-...kow-24422.html

Blacha92 14.06.2009 17:27

A jak wygląda sprawa z Bożokiem? Nie sądzicie , że byłby lepszy?

Wasiu 14.06.2009 17:36

Ale skad wogole ten pomysl o jakims Bozoku. Pol roku temu jak gralismy sparing z Ruzomberokiem to sie jakies dziwne informacje w prasie pojawily, ze go chcemy. Zwykly pic na wode, mysle, ze Bednarz nawet nie wie kto to jest. Przydalo by sie miec na sobote juz jakies nowe nazwiska na treningu.

Luk4s 14.06.2009 17:49

Ciekawe ile jest prawdy w tym artykule o Leonardo... ale wnioskowac można ze sprawa jest na rzeczy juz od dłuzszego czasu skoro piszą ze śledził Wisłę w rozgrywkach europejskich.... chyba ze teraz poczytał i tak mowi zeby sie podlizać ;)

prober 14.06.2009 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk4s (Post 745219)
Ciekawe ile jest prawdy w tym artykule o Leonardo... ale wnioskowac można ze sprawa jest na rzeczy juz od dłuzszego czasu skoro piszą ze śledził Wisłę w rozgrywkach europejskich.... chyba ze teraz poczytał i tak mowi zeby sie podlizać ;)

Sprawdź jeszcze raz nazwisko tego piłkarza, idź i nie grzesz więcej ;)

Proximus 14.06.2009 17:58

Widze że jak co roku dużo z was jest naprawdę łatwowiernych. Ludzie! Rok temu nw wikipedii już pisało że Nei przeszedł do Wisły, i jakoś go nie widziałem w żadnym meczu.

tsw biała gwiazda 14.06.2009 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 745206)
Myślę, że to kwestia tygodnia, góra dwóch aż zostanie zawodnikiem Wisły.

A tak na marginesie (nie wiem, czy już ktoś wrzucał):

http://www.pilka24.com/news/leandro-...kow-24422.html

Zgadzam się z kolegom to tylko kwestia czasu aż podpisze kontrak

donecki 14.06.2009 19:10

Pamętacie jak kupowliśmy Neo z bułgarii a on poszedł do Arabów.
Już wtedy wszyscy się podniecili i wyszło jak zwykle.Dopóki nie podpisze kontraktu to ja nie wierzę w nikogo

Gordian 14.06.2009 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 745260)
Już wtedy wszyscy się podniecili i wyszło jak zwykle.Dopóki nie podpisze kontraktu to ja nie wierzę w nikogo

A w pakiecie z Morfeuszem tego Neo sprzedawali, czy nie? Bo nie bardzo mogę sobie przypomnieć...

pysio 14.06.2009 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 745263)
A w pakiecie z Morfeuszem tego Neo sprzedawali, czy nie? Bo nie bardzo mogę sobie przypomnieć...

kolega miał na myśli Neli

Nehiar 14.06.2009 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 745265)
kolega miał na myśli Neli

Neli Rokite ? O Kurcze ...

Nei :)

Kordel_Walker 14.06.2009 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 745260)

Chpdzi Ci o Tepe Neo z Telekomunikacji Sofja?

tomasz_19 14.06.2009 20:17

spokojnie nie jarajcie sie jakimś anonimowym kopaczem ze słabiutkiej ligi węgierskiej, zwłaszcza, że "znacie" go jedynie z youtube'a... beto też był gwiazdą tegoż portalu ;) przyjdzie pokaże się z dobrej strony to ok ale na razie to ochłońcie co niektórzy ;)

wojtole14 14.06.2009 20:32

Beto gwiazdą youtuba? Oglądałem te filmiki i od razu było widać że to drewno. Gwiazdą youtuba był Rodrigo Mannara, który miał być następcą Kosy... I ten zawodnik robił wrażenie na filmach. W sparingu w Wiśle strzelił piękną bramkę. I po tej bramce słuch o nim zaginął...

mati.londyn 14.06.2009 21:28

http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...trudniac_.html

Cytat:

firma Tele-Fonika walczy z kryzysem. Problemy finansowe dosięgają jednak sponsorów mistrza kraju. Firma Tele-Fonika należąca do właściciela Wisły nie potrafiła obronić się przed szalejącym kryzysem gospodarczym i zwolniła niedawno 900 osób.

Simao1 14.06.2009 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mati.londyn (Post 745376)

Zakładając nawet, że teoria "Zwalnianie pracowników Telefoniki = Konkretne transfery Wisły" się sprawdzi, to popatrzmy na to z innej perspektywy. Awans Wisły do fazy grupowej Champions League, to 3 mln euro na czysto.

Zasada jest prosta - Liga Mistrzów to zwrot pieniędzy wyłożonych na piłkarzy (a przecież jeszcze dużo zostanie, ba nawet bardzo dużo).

Po za tym - wiadomo, że media zrobią wszystko, żeby tylko "błysnąć" jakąkolwiek sensacją. Ten artykuł traktowałbym raczej z przymrużeniem oka, bo jest to celowe wyciąganie brudów na wierzch.

OL Lyonaise 14.06.2009 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 745384)
Zakładając nawet, że teoria "Zwalnianie pracowników Telefoniki = Konkretne transfery Wisły" się sprawdzi, to popatrzmy na to z innej perspektywy. Awans Wisły do fazy grupowej Champions League, to 3 mln euro na czysto.

Zasada jest prosta - Liga Mistrzów to zwrot pieniędzy wyłożonych na piłkarzy (a przecież jeszcze trochę zostanie, ba nawet bardzo dużo).

Po za tym - wiadomo, że media zrobią wszystko, żeby tylko "błysnąć" jakąkolwiek sensacją. Ten artykuł traktowałbym raczej z przymrużeniem oka, bo jest to celowe wyciąganie brudów na wierzch.

jeżeli sprawdzą się plotki o nowych zasadach to kochany 3 mln Euro to sama Liga Europejska, a CL to min.7. To robi różnicę moim zdaniem.

Proud 14.06.2009 21:43

ludzie, bądzmy poważni, nie domagajmy się kasy na transfery od TF w momencie kiedy ludzie tracą pracę.

całe rodziny stają teraz przed ogromnym problemem...i to jest ludzka tragedia. A nie to czy przyjdzie do nas zawodnik X czy Y...

63.5 Kg 14.06.2009 21:47

TF juz dawno zwolnila te 900 osob...a nie teraz jakos na dniach...

emjot 14.06.2009 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mati.londyn (Post 745376)

to są jak zwykle .......ety prosto z wybiórczej
która od momentu wrzucenia na stronę wywiadu ze Skorżą TRZYKROTNIE zmieniła tytuł wywiadu
oczywiście za każdym razem na bardziej sensacyjny
rzygać się chce... no cóż cała wybiórcza

co do zwolnionych ludzi z TF
zostali zwolnieni co najmniej trzy - cztery miechy temu
jak dla giewu jest to tak sensacyjny temat, że należy to wywalić na czołówkę tekstu
żenuła

Nehiar 14.06.2009 22:25

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,67..._za_darmo.html

ALBO wybiórcza jest totalnie do dupy albo naprawdę ten Leandro przedłużył umowę ... Oba warianty możliwe, ale bardziej skłaniam się ku temu pierwszemu.

1q2 14.06.2009 22:37

a ja bym się nie zdziwił gdyby to była prawda.Kto zostawia taka decyzje na ostatni dzień?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl