Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Piettras 22.02.2012 18:26

http://www.rtc.be/reportages/262-gen...rrives-a-liege

Reportaż z przylotu i dwa wywiady..

Blaszczu16 22.02.2012 18:51

Chyba dzisiaj sobie obejrzę Schalke - Wisła, tak na przystawkę do jutrzejszego dania głównego :D.

skeba 22.02.2012 18:59

Standard nie jest w formie, to raz.
Dwa - grają bez wielu podstawowych zawodników.

Podsumowując - Wisła ma ogromną szansę na 1/8 LE - tylko trzeba to wykorzystać. Łatwiej nie będzie, bo rywal nie jest z górnej półki i gra w połowie składem rezerwowym

MiroPL 22.02.2012 22:07

Jak dla mnie to Wisła ma wielkie szanse ale muszą wyjść pewni siebie i zagrać tak jak potrafią najlepiej, a o awans nie ma co się martwić.

Zohan 22.02.2012 22:37

Wisła miała też ogromną szansę na Ligę Mistrzów, tak mówiono przed meczem na Cyprze. Co się stało, wiadomo. Mam nadzieję, że nie powtórzy się APOEL, wszyscy będą dawać z siebie 200% i nikt nogi nie odstawi.
Co do Bitona i Genkova, to było kilka meczy, że zagrali razem, ale to im nie wychodziło. Albo Genkov, albo Biton był kompletnie nie widoczny.
Martwi mnie też to, że zawodnicy mogą zlekceważyć Standard, tak jak niektóre osoby na forum. Co z tego, że w 10 prowadziliśmy grę, jak wykorzystaliśmy jedną sytuację z kilku? Teraz gramy na wyjeździe, trzeba spodziewać się niespodziewanego. Najlepiej zapomnieć o meczu w Krakowie i skupić się tylko nad tym w Liege.

Halleluja 22.02.2012 23:40

Cieszę się, że sprawa z Małeckim wyszła właśnie teraz, bo to skoncentrowało media i odciążyło piłkarzy od komentowania przed rewanżem ze Standardem. Może dzięki temu w czwartek będziemy świętować wieczorem awans!

Wojtas 22.02.2012 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1222045)
Standard nie jest w formie, to raz.
Dwa - grają bez wielu podstawowych zawodników.

Podsumowując - Wisła ma ogromną szansę na 1/8 LE - tylko trzeba to wykorzystać. Łatwiej nie będzie, bo rywal nie jest z górnej półki i gra w połowie składem rezerwowym

Jak pomysle ile WIsla miala juz tych "ogromnych szans" i potem ten mega zawód po meczach to ciezko po raz kolejny to przezywac.

Z jednej strony-ze gramy w 1/16 cudem,ze nam sie to nie nalezalo..

ale z drugiej..

Standard oslabiony,nie zagra kllku zawodnikow ,przejsc ich a w 1/8 trafic na Hannover i kto wie co dalej,taka szansa sie pokazac w Europie...

no coz ,stresik juz jest:)

allon 23.02.2012 01:12

zaśpiewamy sędziom "Kosovo je Serbije" to Nam pomogą :D

Aletsch 23.02.2012 01:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zohan (Post 1222185)
Martwi mnie też to, że zawodnicy mogą zlekceważyć Standard.

Żartujesz, o tą jedną rzecz jestem pewien że będzie spina, to nie Odra Wodzisław czy GKS Bełchatów

zgrybus 23.02.2012 01:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1222219)
Jak pomysle ile WIsla miala juz tych "ogromnych szans" i potem ten mega zawód po meczach to ciezko po raz kolejny to przezywac.

Z jednej strony-ze gramy w 1/16 cudem,ze nam sie to nie nalezalo..

ale z drugiej..

Standard oslabiony,nie zagra kllku zawodnikow ,przejsc ich a w 1/8 trafic na Hannover i kto wie co dalej,taka szansa sie pokazac w Europie...

no coz ,stresik juz jest:)

Kiedy jak nie dziś? Może akurat ten post nam pomoże? Sam nie wiem. Coś czuję że przejdziemy . :)

El'kabat 23.02.2012 01:44

Szansa jest spora,oby chłopaki uwierzyli w siebie :)
Standard bez podstawowego bramkarza,stopera i def pomocnika i na fali spadkowej jest na pewno do przejscia,obysmy tylko nie dali sie stlamsic w ciagu pierwszych 15 minut to bedzie dobrze...
Byleby awansowac,potem juz Hannover i zdarzyc sie moze wszystko.

adas123 23.02.2012 07:49

Nie wiem jak w robocie wysiedzę dzisiaj,zaczęło sie kuźwa.Nawiązując do Apoelu,bo ktoś tu pisał,może w innym temacie,że tam też szansa itd itp,to chciałbym zauważyć,że na Cyprze to oni musieli odrabiać straty.Łatwiej atakować niż się bronić,szczególnie nam,bo wiadamo która formacja mocniejsza.Mam nadzieje,że siądziemy na nich i będziemy dusić,a wtedy wszystko możlwie.

Do boju Wisełka!!

Lechista69 23.02.2012 08:41

Akurat o koncentracje jestem spokojny, zauwazylem ze kazdy nasz klub ktory gra w Europie ma syndrom Zwycięzcy... czy to Amica, Legia czy Wisla kazdy jeden lepiej wyglada w meczach LE a potem zawodzi w LP

Clanowy 23.02.2012 09:33

No cóż. Szansa jest duża ale ja myślę, że jeśli nie strzelimy 2 bramek to nie przejdziemy Belgów. Do naszej coś na pewno wpadnie na początku meczu. Do 10 min. pewnie będziemy 0:1 w plecy. Zobaczycie jak się Standard na nas rzuci to nasza genialna obrona nie będzie wiedzieć, z której strony nadciąga nawałnica.

Potem może być różnie. Jeśli uda się pyknąć 2 gole to myślę, że awansujemy.

jaszczur90 23.02.2012 09:40

W Odense nie wierzyłem że wygramy na wyjeździe.. mam nadzieję, że nawet jeśli piłkarze odpadną to pokażą że przynajmniej walczyli do końca jak przystało na wiślaków

Evenstar 23.02.2012 10:00

Też niestety spodziewam się przegyrwać do 15 minuty jakoś 0:1. Jak się rzucą nam do gardeł ( a na pewno pocisną od początku) to nasza obrona nie wytrzyma. Grunt to strzelać coś z przodu.

Merkury 23.02.2012 10:22

Moim zdaniem w dalszym ciągu gra obronna prezentuje się w wykonaniu Wisły katastrofalnie - oba dotychczasowe spotkania zostały w dużej mierze "przegrane" przez błędy indywidualne naszych obrońców a tego wyeliminować się nie da. Tak jak pisałem po spotkaniu przy Reymonta z Belgami najbliższe dwa tygodnie mogą być decydujące w kontekście przyszłorocznych pucharów, ich brak spowoduje, że koncepcje Basałaja można będzie wyrzucić do kosza.

W tym spotkaniu nie daję większych niestety szans Wiśle na sukces - każdy gol Belgów = dwóm golom naszych aby wygrać spotkanie i awansować.

Baala 23.02.2012 10:25

Mimo wszystko jest ten niepokój. Pamiętam jak graliśmy z Anderlechtem i jak dostaliśmy nieźle po du**e. 3-1 to był najmniejszy wymiar kary.

Przedewszystkim nie można się załamać nawet jak pierwsi stracimy bramkę, bo przedewszystkim musimy coś strzelić. Sam jestem ciekaw czy rzucimy sie od początku czy będziemy grać spokojnie z tyłu by na ostatnie 15 minut postawić na jedną kartę.

Drozd 23.02.2012 10:36

Musimy się cofnąć ale nie za głęboko i próbować przechwycić i skontrować. Belgowie będą grali niestandardowym zestawieniem, może nie będzie bramkarza. Jak im strzelimy bramkę mogą zgłupieć. Ja stawiam 1-4 jak za dawnych dobrych lat. ;)

fanfan 23.02.2012 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1222274)

W tym spotkaniu nie daję większych niestety szans Wiśle na sukces - każdy gol Belgów = dwóm golom naszych aby wygrać spotkanie i awansować.

No to jesteś w błędzie . My potrzebujemy zwycięstwa albo remisu wyższego niż 1-1 by awansować więc z tym dwoma naszymi golami na jeden gol Belgów delikatnie przesadziłeś...

Zwierze 23.02.2012 10:40

Kolega pewnie z Patrykiem pojechał do domu w 57min...

DeadOrAlive 23.02.2012 10:50

Nie wiem, jak was, ale mnie ciśnienie nosi po domu od samego rana. Być może to nie to samo, co mecze, które mogłyby być w LM, ale panowie naprawdę trzeba docenić to, co mamy!

Krotochwila 23.02.2012 11:16

Wyjściowy skład dokładnie taki jak w pierwszym spotkaniu. Poza Małeckim i Czekajem. W ich miejsce Iliev i Jaliens.
Bardzo mocny pressing od 1 minuty, prowadzić grę jak najdalej od swojej bramki i powinno być dobrze. Przy problemach kadrowych przeciwnika i chyba dość średnim obecnie morale, nawet na chwilę nie wolno odpuścić.
Dobry moment na pyknięcie Belgów.
Ciekawie też może być na trybunach:)

AS82 23.02.2012 11:18

Obstawiam wynik 2-2 :-D

Greebo 23.02.2012 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Evenstar (Post 1222270)
Też niestety spodziewam się przegyrwać do 15 minuty jakoś 0:1. Jak się rzucą nam do gardeł ( a na pewno pocisną od początku) to nasza obrona nie wytrzyma. Grunt to strzelać coś z przodu.

A po co maja sie rzucac od poczatku na nas? Na ten moment to my musimy strzelić bramke a nie oni.

mitmichael 23.02.2012 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1222295)
Wyjściowy skład dokładnie taki jak w pierwszym spotkaniu. Poza Małeckim i Czekajem. W ich miejsce Iliev i Jaliens.
Bardzo mocny pressing od 1 minuty, prowadzić grę jak najdalej od swojej bramki i powinno być dobrze. Przy problemach kadrowych przeciwnika i chyba dość średnim obecnie morale, nawet na chwilę nie wolno odpuścić.
Dobry moment na pyknięcie Belgów.
Ciekawie też może być na trybunach:)

Pilkarze musza bardziej myslec na boisku - nie strzelac gdy nie ma do tego okazji tak jak Garguła, ktory mogł spokojnie podawac do Genkova zamiast strzelac w dlugi rog. Troche mniej nerwowosci, dobra gra do jakiej Wisła jest zdolna patrzac na ostatnie spotkania i powinno byc dobrze. Jeszcze duzo czasu do meczu a nerwow co niemiara.

Krotochwila 23.02.2012 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1222302)
Pilkarze musza bardziej myslec na boisku - nie strzelac gdy nie ma do tego okazji tak jak Garguła, ktory mogł spokojnie podawac do Genkova zamiast strzelac w dlugi rog. Troche mniej nerwowosci, dobra gra do jakiej Wisła jest zdolna patrzac na ostatnie spotkania i powinno byc dobrze. Jeszcze duzo czasu do meczu a nerwow co niemiara.

Nerwowość przedmeczowa spora, to prawda.
Ale ewidentnie udziela się też Belgom. Mam wrażenie, że po losowaniu traktowali nas trochę z przymrużeniem oka. Po pierwszym meczu byli ewidentnie zaskoczeni poziomem gry i zaangażowania. Teraz widać poważne obawy i hmm...respekt? Trener wypowiada się w bardzo ostrożny, asekurancki wręcz sposób, media nazywają Meliksona geniuszem środka pola, dziennikarze zadają pytania czy Wisła to najtrudniejszy rywal w tym roku w europejskich pucharach. Miła gradacja.

DeadOrAlive 23.02.2012 11:52

Prawda jest taka, że my chyba też nie spodziewaliśmy się aż tak dobrej gry Wisły w pierwszych meczach po przerwie zimowej. Widać pewne nakreślenia, myśli trenerskie Moskala i jak widać taka gra na jeden, dwa kontakty przy jak najdłuższym utrzymywaniu się przy piłce może dać spore efekty. Bądźmy panowie dobrej myśli, przecież to TYLKO Standard, obecnie średniak ligi Belgijskiej.

Swoją drogą, jeśli oni nas tak lekceważyli to jak na dłoni mamy opinie zachodnich mediów, zachodniego świata o nasz, naszym poziomie życia, poziomie ligi piłkarskiej itd.

Niech dzisiaj Wiślacy pokażą im, kto tutaj jest kopciuszkiem :)

krzysztofwab 23.02.2012 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1222302)
Pilkarze musza bardziej myslec na boisku - nie strzelac gdy nie ma do tego okazji tak jak Garguła, ktory mogł spokojnie podawac do Genkova zamiast strzelac w dlugi rog.

Tylko jeżeli podałby do Genkova a ten nie strzelił ....to by było czemu nie strzelał skoro był sam na sam:)
A tak na poważnie jeżeli Wisełka zagra na takim samym poziomie co w Krakowie to o wynik jestem spokojny, zwłaszcza że nie będzie na boisku pana Ni liczę na drużynę , liczę na siebie"
I oby Pareiko bronił na swoim normalnym poziomie, bez klopsów z Apoelu lub Lubina:)
Będzie dobrze bo...........w końcu kiedyś musi być:alleluja:

Wizard 23.02.2012 13:54

2002-11-28 : Wisła - Schalke 1-1
2002-12-10: Schalke - Wisła 1-4

2012-02-16: Wisła - Standard 1-1
2012-02-23: Standard - Wisła ?

Liczę na miły prezent z okazji 10-lecia :>

mariutto 23.02.2012 14:32

Macie jakiś sposób na opanowanie nerwów? Na teraz. Bo nie mogę już wytrzymać. Trzęsę się cały przed tym meczem. Stres jest ogromny.

hejR22 23.02.2012 14:38

sposob na opanowanie nerwow? ja staram sie wgl nie denerwowac, bo tak czy siak wiem ze to bedzie ciezki mecz w ktorym moze zdarzyc sie wszystko, oby awans WISEŁKI;)))

Krotochwila 23.02.2012 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariutto (Post 1222354)
Macie jakiś sposób na opanowanie nerwów? Na teraz. Bo nie mogę już wytrzymać. Trzęsę się cały przed tym meczem. Stres jest ogromny.

Godzina biegu w średnim tempie. Jeśli jesteś leniwy albo nie masz nogi, to pewne rośliny z rodziny konopiowatych.

Pepsaj 23.02.2012 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1222340)

To już 10 lat?! Bez jaj, kiedy to uciekło...

Clanowy 23.02.2012 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariutto (Post 1222354)

1. Uświadomić sobie, że są rzeczy ważniejsze na świecie niż "głupi mecz".
2. Pomyśleć, że w niedzielę kolejny mecz, który trzeba wygrać.

yoda79 23.02.2012 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Clanowy (Post 1222380)
1. Uświadomić sobie, że są rzeczy ważniejsze na świecie niż "głupi mecz".
2. Pomyśleć, że w niedzielę kolejny mecz, który trzeba wygrać.

Niektórzy ludzie uważają, że piłka nożna jest sprawą życia lub śmierci. Jestem bardzo rozczarowany takim podejściem. Mogę zapewnić, iż jest o wiele, wiele ważniejsza. - Bill Shankly

sevenheaven 23.02.2012 15:18

pamiętam akurat w trakcie meczu z Schalke 1-4 siedziałem u dentysty na fotelu.. tak przeżywałem w radiu, że żadnego bólu nie czułem, kompletnie byłem oderwany od rzeczywistości :D

oby dzisiaj powtórka była !

szprotson 23.02.2012 15:24

oby oby wizardes miał racje,bo puszczam dokładny wynik 4-1 dla TS!

zybert77 23.02.2012 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1222340)

przecież to 9 lat i 2 miesiące

Voin 23.02.2012 15:33

Ja jakoś nie mam teraz stresu. Dopada mnie dopiero przy pierwszym gwizdku. I przez prawie cały mecz się trzęsę :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl