Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

GJ1906 09.04.2011 22:02

A tak sorry mój błąd 4:25, oglądając zdawało mi się że było to tuż po rozpoczęciu 3 minuty. Co do oszukania....nie przesadzajmy bywały gorsze przypadki w naszej lidze niż przedłużenie czasu o pół minuty.

Titto 09.04.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1074917)
karny podyktowany w 95 a nie w 93 minucie, wiec Widzewiacy moga sie czuc oszukani...

Michniewicz podczas doliczonego czasu wszedł na murawę. Arbiter musiał go upomnieć i zleciało trochę czasu do tego Widzewiacy trochę przedłużali czas gry...

IncognitoTSW 09.04.2011 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawkas1992 (Post 1074878)
Dudu do Wisły :D

już był ;]

pawkas1992 09.04.2011 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1074924)
już był ;]

racja . ale nie ten . hahha

julo 09.04.2011 22:30

Wracając do rekordów to pamietam że w 2005-2006 mieliśmy ładną serie:
74 meczów bez porażki na własnym stadionie i 38 nieprzegranych wszystkich spotkań pod rząd w lidze.
TWIERDZA PRZY REYMONTA
Było o tym nawet na stronie UEFA

pawkas1992 09.04.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 1074935)
Wracając do rekordów to pamietam że w 2005-2006 mieliśmy ładną serie:
74 meczów bez porażki na własnym stadionie i 38 nieprzegranych wszystkich spotkań pod rząd w lidze.
TWIERDZA PRZY REYMONTA
Było o tym nawet na stronie UEFA

mam nadzieje że to pobijemy :D

Kluvi 09.04.2011 22:36

Panowie z tego co wiem czas jaki podaje techniczny to czas minimalny przedłużający spotkanie. Więc tak naprawdę to większy błąd jest gdy sędzia skończy przed czasem niż go wydłuży.
julo pisałem o tym już:P a poza tym nie 74 tylko 73 mecze

0 22 09.04.2011 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1074850)
# Kolejne mecze bez porażki u siebie: 73 (16 września 2001-11 listopada 2006)-rekord w lidze

# Kolejne mecze bez porażki w I lidze: 38 (25 października 2003-22 maja 2005)-rekord w lidze

Dobrze mieć takie rekordy:D

Kluvi racja.

A u nas jest to kolejno 48 i 33.

Jaroo1 09.04.2011 22:51

ja powiem tak, ta liga od miejsc 2 do 16 jest zenujaca :P
Nie no tak serio, gdyby nie nasza obecna seria to ta liga bylaby zalosna. Nikt z nami nie chce walczyc o tytul. Druzyny ktore mialy to robic sa totalnie nieprzygotowane. Probuje cos Slask ale tez szalu nie ma i mimo ciekawych meczow ma za duzo remisow. Jutro gra Jaga i zobaczymy czy cos z siebie wykrzesaja bo jak na razie to graja tak samo zalosnie jak reszta ekipy poscigowej.
Miało sie nadzieje ze Lechia wejdzie do Pucharow a tymczasem stracili forme.
Ruch zagral kilka dobrych meczow i na przelamanie porazka z outsiderem hehehe
Kiedys sie mowilo ze w tej lidze kazdy moze wygrac z kazdym, ze faworyci moga przegrac z kazda druzyna. Obecnie twierdzenie brzmi, kiedy Ci faworyci zaczna wygrywac z tymi z dolu tabeli?!

julo 09.04.2011 22:52

Teraz to chyba bijecie inne rekordy, te bez zwycięstwa :)

ps. żartuje :P

A wracając do ligi to teraz jeszcze cieżej przewidzieć wynik spotkania niż w czasach afer korupcyjnych, wtedy przynajmniej wygrywał ten co miał więcej kasy.

wonski_eNHa 09.04.2011 23:12

Spokojnie... dla czego drużyny od 2-16 miejsca tak słabo wyglądają? Za kilka lat wyjdzie że nasi holenderscy sternicy sprzedawali ekstraklasowym piłkarzom to co w Nederlandii mają najlepszego. I takim sposobem zaćpali pół ligi. ;d

W sumie nie zdziwiłbym się gdy by coś w tym było. Cracovia leje Lechię, Legia nie potrafi się na dużej skoncentrować i traci frajersko punkty... chłopakom się jarać (itp) chce a nie grać. Do Stana po grzybki, a nie na boisko.

Nie ma co pisać o lidze w tym roku. Wisła mistrzem 2010/2011, Cracovia I liga. Kuchenkorz z Legią zrobią fuzje po sezonie i tyle będzie. Nasi piłkarze mogą się skupić na biciu rekordów w lidze i przyjmowaniu gratulacji.

rw88 09.04.2011 23:14

Tak naprawdę tegoroczną ligę zweryfikuje następna edycja europejskich pucharów, aż sam jestem ciekaw jak to w końcu jest z tą naszą ligą. Teraz wszyscy możemy gdybać, każdy może wygłaszać swoje teorie na ten temat, ale najważniejszym wyznacznikiem poziomu danej ligi jest rywalizacja międzynarodowa.

Ale też jestem pewien, że tak grające Lech, Legia czy Jagiellonia, jak obecnie to wygląda, miałyby olbrzymie problemy z osiągnięciem czegokolwiek, powiedzmy sobie szczerze. Niemniej jednak potencjał na przyzwoite granie w tych drużynach jest, więc trzeba myśleć pozytywnie.

Bo też zwykle to wygląda tak, że w tych wczesnych fazach pucharowych liczy się głównie trafienie z jak najlepszą formą w tych wczesnych miesiącach startu sezonu "przedligowego" i tutaj można albo nadrobić nad rywalami zza granicy, albo trochę stracić i narazić się na kompromitację. A potem w ewentualnej fazie grupowej już się jedzie na ambicji, dla drużyn z ligi polskiej (oprócz Lecha) byłoby to wielkie wydarzenie, stąd już na tym etapie grając na 110% drużyny z Polski mogłyby coś tam ugrać.

No ale co by nie mówić, wesoło wygląda ta cała Legia na drugim miejscu, z...9 porażkami :D Ewenement w skali światowej :P

!!IRIVER!! 09.04.2011 23:21

Swoją drogą, właśnie wygenerowałem tabelę WIOSNA2011 i okazuje się, że jesteśmy liderem z 13 pkt, a za nami jest ... Cracovia z 11.

Ostatnie miejsca zajmują nasz dzisiejszy rywal i rywal sprzed tygodnia, a także Arka Gdynia.

Titto 09.04.2011 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1074956)
Swoją drogą, właśnie wygenerowałem tabelę WIOSNA2011 i okazuje się, że jesteśmy liderem z 13 pkt, a za nami jest ... Cracovia z 11.

Ostatnie miejsca zajmują nasz dzisiejszy rywal i rywal sprzed tygodnia, a także Arka Gdynia.

Podzielisz się z nami tą tabelą? :D

jova 10.04.2011 00:03

na 90minut można robić tabele z wybranych okresów. Tabela wiosenna:

http://i51.tinypic.com/116qlaf.jpg

Devonisch 10.04.2011 00:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1074686)
Wątpie. Dzisiejsze zwycięstwo im nic nie daje, bo Bytom także wygrał, także zachował się status quo - dalej tracą tyle samo. W Kauflandzie owszem wygrywają, ale do utrzymania są potrzebne także wyjazdy. A te mają ciężkie - ze swoimi głównymi rywalami do utrzymania grają na wyjeździe właśnie. A terminarz tak czy tak mają trudny.

W mojej opinii lecą.

Już dawno o tym pisałem. Pasiaste lampucery grają na wyjeździe w chlewie i w Bytomiu. Nie wierzę, że wygrają chociaż jeden z powyższych.

Spada chlew i Kaufland.

tomo 10.04.2011 02:58

Mimo zwycięstwa nad Ruchem to jednak Polonia Bytom w tym momencie prezentuje się najgorzej. Do pary ma swojego zgodowicza z nad morza czyli Arę. Pasiaste damy w swoim układzie meczów są w stanie uciułać punktów do utrzymania. Porażki Lechijki nie spodziewałem się w ogóle. Dzisiaj znowu czołówka grała pod nas. Jaga ma bądź co bądź ciężką przeprawę z Arką, która zna wyniki dołu będzie zapierdalać po 3 punkty. Cóż na to wychodzi, że obstawianie ligi to jak typowanie totolotka....

Pan Jotka 10.04.2011 06:43

Nie przesadzajcie z tym oszukaniem Widzewa. Pamiętam do dziś pewien mecz w Warszawie, gdy graliśmy na Polonii o MP i straciliśmy 2 gole w doliczonym czasie.Polegliśmy 2-3 i mistrzostwo pojechało do Warszawy. Po prostu we Wrocławiu goście skutecznie opóźniali jak się dało końcówke, ale sędzia był skrupulatny. Mógł obrońca go nie faulowac a MAdej by nic nie zrobił wtedy . Piękno gry po prostu. :D

flamengista 10.04.2011 08:50

Tak się obawialiśmy, że Pasy zaczną "kombinować". A wczoraj ograli Lechię, której o odpuszczanie nie podejrzewam. Inna sprawa, że przy pierwszej bramce zawodnik Starozakonnych wykonał cios karate - sędzia mógł odgwizdać niebezpieczne zagranie.

Na razie to jednak śmierdzi - i to bardzo - mecz w Chorzowie. Jakoś dziwnym trafem śląska drużyna potrzebuje punktów i wywozi je akurat z twierdzy przy ulicy Cichej, gdzie problemy ma cała ligowa czołówka. Do tej pory 3 punkty wywiozła stamtąd tylko Korona.

Mamy kolejną kolejkę, w której w zasadzie nikomu nie chce się nas gonić. Szansa dla Jagi i dla nas na odskoczenie.

Osobiście jednak jestem zaskoczony wynikiem (bo nie grą) Legii. Wywalczyli zwycięstwo w Gdańsku, Zagłębie to idealny przeciwnik na przełamanie w lidze. Do tego strzelają wyrównującą bramkę do szatni. Mieli wszystko, by ten mecz wygrać. Ta drużyna ma kłopoty z psychiką, oni nie walczą. Wina jest oczywiście po stronie trenera - Wisła w schyłkowej fazie Skorży miała te same objawy.

harthausen 10.04.2011 09:05

żeby tylko nasi do Korony nie podeszli tak jak do Podbeskidzia, od puszczenie meczu ich nie podejrzewam, ale zwykłe zadufanie i nadmierna pewność siebie potrafi im przyjść do głowy a to się raczej rzadko dobrze kończy.

Oldpara 10.04.2011 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1074982)
Osobiście jednak jestem zaskoczony wynikiem (bo nie grą) Legii. Wywalczyli zwycięstwo w Gdańsku, Zagłębie to idealny przeciwnik na przełamanie w lidze. Do tego strzelają wyrównującą bramkę do szatni. Mieli wszystko, by ten mecz wygrać. Ta drużyna ma kłopoty z psychiką, oni nie walczą. Wina jest oczywiście po stronie trenera - Wisła w schyłkowej fazie Skorży miała te same objawy.

Bez przesady- walczą i to ostro - gdyby tak nie było to nie strzelili by gola w 93 min po raz drugi podnosząc sie z kolan po ciosie z samej końcówki. Nawet sytuacji mieli troche, żeby ten mecz rozstrzygnąć na własną korzyść dużo wcześniej. Problemem Legii jest KATASTROFALNA gra w obronie - to co pokazują Kelhar, Choto, Astiz czy Komorowski woła o pomstę do nieba. Do tego słabi bramkarze i okazuje się, że Legia cały czas musi gonić wynik - ma stracone 31 bramek (!!) to 3-ci wynik od końca.

Nasza wyśmiewana obrona z Bunzoą i Cikoszem i przekwalifikowanym pomocnikiem Paljicem przy Legijnej to mur, monolit, skała.

I tu upatrywałbym winy trenera Skorży, że nie potrafi tak ustawić drużyny, żeby, wiedząc jakie mają problemy i w jakiej formie są obrońcy, zmusić ją całą do obrony. Maskaant zrobił to w Wiśle - bronimy się całą drużyną przez co może AŻ tak przeciwników nie gnieciemy już na ich połowie ale to przynosi znakomite efekty (przed tą kolejką obrona 2-ga w lidze, a teraz już 1-wsza ex equo). W Legii z przodu piłkarze w gazie (Radovic, Hubnik, Kucharczyk, Vdorljak, Rybus, Borysiuk) a z tyłu masakratyczna padaka.

Legia zagrała w Gdańsku z Lechią podobnie jak Wisła - przede wszystkim zabezpieczamy własną bramkę, a z przodu mamy tak dobrych piłkarzy, że na pewno coś strzelą - i wygrała. A Zagłębiem znowu zapomnieli o obronie.

rafkur 10.04.2011 09:31

Liga jest moim zdaniem bardziej skorumpowana niż była kiedyś. Taka smutna prawda w moim odczuciu. O mistrza to może i byłaby jakaś uczciwa walka gdyby miał kto walczyć. Natomiast środek i dół tabeli to jest jedna wielka ustawka. A że środek tabeli zaczyna się mniej więcej od aktualnie Legii to mamy to co mamy. Niestety na pewnym etapie stworzyła się pseudo-czołówka w postaci drużyn, które i tak w sukces docelowy nie wierzą i aktualnie nie mając nic już do stracenia a i nie wiele do ugrania ( w ich mniemaniu bo jednak udział w pucharach to chyba nie jest kara - chyba, że jest??) zaczynają aukcje na punkty. Ok, może i Cracovia wiosną na swoim stadionie jest mocna ale bez jaj - 3:0? Polonia Bytom ogrywa Ruch, który rozjechał Legię ( co akurat nie jest specjalnym wydarzeniem ale mimo wszystko coś tam grają na tle innych). Mam nadzieję, że w Białymstoku jeszcze wierzą w puchary bo zajęcie drugiego miejsca w lidze to aktualnie jest tylko kwestia biegania przez około 60 min. Zobaczymy jak dzisiaj będzie to wyglądało - Jaga nawet w swojej aktualnej dyspozycji powinna puknąć Arkę. Ale czy będzie im się chciało? Śląsk wygląda na zainteresowanego pucharami ale to też świadczy o lidze - z całą sympatią ale przeciętna drużyna z dobrym Kazimierczakiem i przyzwoitym Milą puka coraz śmielej do drzwi prowadzących na podium.
ps - wiceliderem jest drużyna, która ma 9 porażek - ujemny bilans bramkowy, i właśnie ( przynajmniej chwilowo) awansowała w tabeli zdobywając jeden punkt w 4 meczach. Przecież to jakaś masakra jest a nie wzrost poziomu. Liderem Wisła, której przemeblowano 3/4 składu i nawet przy założeniu, że każdy nowy zawodnik jest klasy Messiego powinna na konto braku zgrania dopiero aspirować do miana najlepszej drużyny w kraju.

filemon 10.04.2011 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1074993)
(...)

moim zdaniem gadasz od rzeczy. w nizszych ligach jest, ale szczerze watpie by w ekstraklasie byla.

Jagul 10.04.2011 09:46

Osobiście nie wydaje mi się, żeby Ruch odpuścił Polonii B. Sami nie są pewni utrzymania. Przy dzisiejszym ewentualnym zwycięstwie Arki to tylko 4 punkty. Chyba, że czują się tak mocni :D
Kolejny raz "czołówka" traci punkty. Grzechem będzie tego nie wykorzystać.

mitmichael 10.04.2011 10:07

Mozna w sumie powiedziec, ze liga jest ciekawasza czyli slowa Macieja Skorzy w tym przypadku sa trafne - tylko Wisła (na szczescie) burzy ten układ. Wystarczy sobie popatrzec jakie sa roznice punktowe miedzy miejscami 2-12 i samo wychodzi. Wczoraj Zagłebie jakby wygrało z Legia mogło awansowac z 12 miejsca na miejsce 6 wiec awans bardzo duzy. Taki układ bardzo nam pasuje

Karherop 10.04.2011 10:14

Nie wiem ile osób się ze mną zgodzi , ale drużyny z miejsc 2-13 można by odwrócic pozycjami , i nikt do nikogo nie mógłby mieć pretensji

druga Legia przegrala w tym sezonie 9 spotkań , trzynasty Widzew 7. Nie wspominając juz o lepszym ( dodatnim ) bilansem bramkowym Widzewa , od ujemnego Legii .

Dawno nie przypominam sobie tak przewrotnego sezonu , gdzie tylko 1 ( słownie JEDNA ) drużyna ma ochotę na mistrzostwo i grę w pucharach . Może to liga jest tak wyrównana , ale dla mnie to raczej słabość "mocarzy" ligi .

Niech pokończą te stadiony , miejmy w lidze te 5-6 dobrych drużyn potrafiących prosto kopnąć piłkę i potrafiący cokolwiek pokazać w pucharach . Liga gdzie 13 drużyn "aspiruje" do pucharów powoduje tylko to, że nikt nie ma zamiaru dzielić się najlepszymi zawodnikami , albo jak już to nawet słabe kluby życzą sobie kosmicznych kwot za dopiero dobrze rokujących grajków ( Sobiech , Sadlok i inni ) . Lepiej mieć w lidze 5-6 dobrych klubów niż 16 średnich .

rafkur 10.04.2011 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1074997)
moim zdaniem gadasz od rzeczy. w nizszych ligach jest, ale szczerze watpie by w ekstraklasie byla.

Wiesz, pewnie dla niektórych gadam od rzeczy ale mam 35 lat, w cuda przestałem wierzyć dość dawno temu - mniej więcej wtedy jak odkryłem straszną prawdę o Mikołaju. Chcesz wierzyć w uczciwość ludzką ? Proszę bardzo, nie odmawiam nikomu wiary w ludzi. Ja sam osobiście pozostanę sceptykiem - nikt mi nie podał powodów dla których miało by być inaczej niż kiedyś. Z całego szumu pod tytułem "walka z korupcją" zapamiętam głównie to, że ukarano jakichś czereśniaków a święte krowy pozostały bezkarne. Ikona Poznaniaków jak była wspaniała tak dalej jest wspaniała itd. Karty rozdają te same skorumpowane buce z PZPN, które rozdawały te karty 15 lat temu. Ale jak tam kto woli, chcesz wierzyć w cudowne oczyszczenie i zmianę mentalności - proszę bardzo. W sumie całe szczęście, że młodzież w tym kraju jest taka ufna w dobre intencje.

rozarian 10.04.2011 10:25

Tak słabo grających obrońców jak wczoraj Zagłębia,to ja w ekstraklasie dawno nie widziałem.Tak bezmyślnie wywalających piłkę byle gdzie,tak "artystycznie" kopiących się po czole...No i mimo to,taka Legia nie potrafiła z nimi wygrać.Od razu poznać rękę Urbana.To samo grał w Legii,z tym że miał trochę lepszych grajków.Przyjeżdża gość po latach w Hiszpanii i takie coś serwuje w lidze.Jest paru trenerów,którzy ciągle zamieniają się miejscami,czyli jest tak jak kiedyś w PRL,ten się nie sprawdził sie w teksyliach,to go rzucili na mieso itp.

Pan Jotka 10.04.2011 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1075009)
Wiesz, pewnie dla niektórych gadam od rzeczy ale mam 35 lat, w cuda przestałem wierzyć dość dawno temu - mniej więcej wtedy jak odkryłem straszną prawdę o Mikołaju. Chcesz wierzyć w uczciwość ludzką ? Proszę bardzo, nie odmawiam nikomu wiary w ludzi. Ja sam osobiście pozostanę sceptykiem - nikt mi nie podał powodów dla których miało by być inaczej niż kiedyś. Z całego szumu pod tytułem "walka z korupcją" zapamiętam głównie to, że ukarano jakichś czereśniaków a święte krowy pozostały bezkarne. Ikona Poznaniaków jak była wspaniała tak dalej jest wspaniała itd. Karty rozdają te same skorumpowane buce z PZPN, które rozdawały te karty 15 lat temu. Ale jak tam kto woli, chcesz wierzyć w cudowne oczyszczenie i zmianę mentalności - proszę bardzo. W sumie całe szczęście, że młodzież w tym kraju jest taka ufna w dobre intencje.

Chcesz powiedzieć, ze Cracovia kupiła mecz od Lechii walczącej o udział w pucharach? HAhaha
Cracovia kupiła mecz od Legii w pierwszje kolejce? Cracovia kupiła mecz od Korony? Prosze Cie... Po prostu grają, bo trener wywalił dla przykładu rozkładaczy atmosfery, ściągnął obcokrajowców i zaczęli grać. Na drugim biegunie jest taka Korona, której piłkarze postanowili zwolnić trenera. Moge sie zgodzic, że Ruch puścił mecz Polonii Bytom, ale dla równowagi przypominam, że ta sama Polonia urwała punkty Wiśle, bo chciało im sie grać. I twierdze, że z atydzień Pasy wygrają z Arką na wyjezdzie. Bo im sie chce chcieć po prostu..

jova 10.04.2011 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1074989)
Bez przesady- walczą i to ostro - gdyby tak nie było to nie strzelili by gola w 93 min po raz drugi podnosząc sie z kolan po ciosie z samej końcówki. Nawet sytuacji mieli troche, żeby ten mecz rozstrzygnąć na własną korzyść dużo wcześniej. Problemem Legii jest KATASTROFALNA gra w obronie - to co pokazują Kelhar, Choto, Astiz czy Komorowski woła o pomstę do nieba. Do tego słabi bramkarze i okazuje się, że Legia cały czas musi gonić wynik - ma stracone 31 bramek (!!) to 3-ci wynik od końca.

Wydaje mi się, że to nie tylko kwestia obrony. Oni są przede wszystkim słabi mentalnie i to nie jest nowy problem. Syndrom dobrej gry do momentu straty gola pojawiał się już u Urbana, a ze Skorżą, gorszą grą obrony i kiepskimi bramkarzami, jeszcze się nasilił. Piłkarze Legii, gdy czują, że mecz im się nie układa, nie potrafią się podnieść, zagrać z pełną determinacją i wydrzeć rywalom zwycięstwa. Zamiast tego zaczynają grać bez przekonania, że są w stanie wygrać. Ewidentnie brakuje im piłkarzy silnych psychicznie, którzy pociągnęliby grę w trudnych momentach. Najwyraźniej to, że do niedawna najważniejszą postacią w szatni był Pączek, wcale nie było przypadkiem. Reszta piłkarzy jest jest ze bardziej "miękka". Brak charyzmy to chyba największa wada Skorży, więc nie ma co oczekiwać, że on wystarczająco zmotywuje zespół.
Trener może za to, tak jak sugeruje Oldpara, narzucić zespołowi ostrożniejszy, bardziej zachowawczy styl gry, przy którym traciliby mniej bramek. To chyba najlepsze, co da się w tym momencie zrobić.

szprotson 10.04.2011 10:50

Ruch mógł puścić, gdyz od lat wiadome ze sa społdzielnie na tzw.daleki wyjazd.
Lepiej Ruchowi jechać kilka km do Bytomia niż cały dzien zapierdalać do Gdyni.Rok temu Arka cudem sie utrzymała, mimo iz grała to samo co teraz, czyli typowy gwałt na furtbolu.

ale inne opcje nie wchodzą w gre.Liga po prostu jest taka jak wtedy co MP zdobyło Zagłębie, z tą różnicą że my tak samo jak kilka lat wstecz gramy średniawkę...ale wygrywamy.Sztuką jest grać piach i wygrywać.
Dziś arcytrudny i nieleżący nam teren majonezu.Nawet nie sugeruje sie pozycją w tabeli scyzorów, gdyż jak przekonaliśmy sie wczoraj, najświeżej i najciekawiej wygląda OSTATNIE W LIZE Makkabi.

Małkowski-ręcznik

brylant17 10.04.2011 11:16

Kołtoń już broni Uwajaj Uwajaj chyba mu musiał dobrze palcem zrobić :D

JAR0 10.04.2011 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1075027)
Kołtoń już broni Uwajaj Uwajaj chyba mu musiał dobrze palcem zrobić :D

Naprawde irytujący jest ten Roman. Teraz już wiemy że wszystkiemu jest winny Smolarek i Tomasz Hajto :) Fajnz gosc z tego Janka Urbana :)

tofik 10.04.2011 11:29

Mnie najbardziej śmieszy jak piłkarze Polonii opowiadają, że grają lepiej, bo nowy trener im odpuścił i robi lżejsze treningi :-D
Czyli co, albo grali na zwolnienie Bosa, albo są cipami i nie byli w stanie wytrzymać obciążeń na poziomie spadkowicza ligi holenderskiej.Dopóki się nie zmieni mentalność polskiego piłkarza nie chce ich widzieć w Wiśle.

PhantomRanger 10.04.2011 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1075035)
Mnie najbardziej śmieszy jak piłkarze Polonii opowiadają, że grają lepiej, bo nowy trener im odpuścił i robi lżejsze treningi :-D
Czyli co, albo grali na zwolnienie Bosa, albo są cipami i nie byli w stanie wytrzymać obciążeń na poziomie spadkowicza ligi holenderskiej.Dopóki się nie zmieni mentalność polskiego piłkarza nie chce ich widzieć w Wiśle.

Dostali w kość na treningach, które i tak pewnie były na 50% natężeniu treningów lig zachodnich. Co do podsumowania to zgadzam się w całej rozciągłości. Nie dla leni w Wiśle!

Tydzień temu wspominałem, że jest bardzo mało prawdopodobne, aby liga znowu zagrała pod nas. Jak się okazało znowu zagrali pod nas i jeśli wygramy jeszcze bardziej umocnimy się na pozycji lidera. W przyszłym tygodniu Lech zagra z Legią więc remis w tym spotkaniu byłby najlepszym wyjściem i może dojść do sytuacji, że mistrz zostanie wyłoniony na początku maja przy zachowaniu sytuacji jaka miała miejsce w ubiegłym tygodniu oraz w tym [ nie wliczam dzisiejszych meczów ].

John1906 10.04.2011 17:08

Korona powinna grac w 9 już, a tymczasem my gramy w 10. Super sędzia:)

silver03 10.04.2011 18:29

Jaka jest sytuacja, jeśli Jaga zrówna się z nami pkt? Kto obejmie 1 miejsce, liczą się mecze bezpośrednie, bramki, ??

Fifiorek 10.04.2011 18:30

mecze bezpośrednie.

mitmichael 10.04.2011 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1075624)
Jaka jest sytuacja, jeśli Jaga zrówna się z nami pkt? Kto obejmie 1 miejsce, liczą się mecze bezpośrednie, bramki, ??

Wisla bedzie prowadzic - ale po mału, nie liczymy na zrownanie sie punktami. Jaga wygrala z bardzo slaba Arka na dodatek u siebie - kolejny mecz taki moze nie byc a jeszcze sie pobija troche z Legia np.

flamengista 10.04.2011 19:11

Jejku, Jagiellonia wreszcie wygrała z przedostatnią w tabeli Arką - i już niektórzy liczą, ile mają do nas straty. Jaga może i ma łatwiejszy terminarz, ale gra też średnio. W dodatku w tej lidze każdy jest w stanie wygrać z każdym.

Na razie patrzmy na siebie, bo to nasza gra wygląda kiepsko. Szczególnie gra bloku defensywnego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl