![]() |
jakiś dziennikarzyna marny, gdzieś rzucił hasło ze do końca tego tygodnia mają się pojawić komunikaty ze strony Wisły, ze niby to czy tamto, a tu nic tylko lament, że już 17, 18 godzina a tu nic nie piszą! No jak to może być?! Jak Cupiał śmie nic nie mówić?! No świat się k..wa wali!
Ja dziś gdzieś wyczytałem, że to INFO ma pojawić się na gwiazdkę! No i co teraz? Jak tam Wasze plany na dzisiejszy mecz? Idziecie czy nie? To ja Wam powiem, ze duża szansa, iż do pierwszego tygodnia stycznia nic się dowiecie... I co teraz? O czym tu gadać? |
Jeśli Cupial myśli to wie że nic mu nie da czekanie bo jeśli zdegraduja Wisłę albo spadnie to tylko straci... lepiej chyba zainwestować na spłatę długów i kupno kilku obiecujących piłkarzy, powalczyć o puchary (kasa), sponsorzy ( kada) sprzedaż zawodników (kasa) oczywiście przy mądrym zarządzaniu... Powoli odzyska wszystko a do tego jego ukochana drużyna będzie znowu na szczycie.
Moja Opinia |
Cytat:
|
Cytat:
|
Piszcie list do Cupiała ,niech da kase na trenera i piłkarzy bo spadniemy z ligi...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja natomiast wyczytalem, ze kudlaty ma dostac pindola na gwiazdke. No i co teraz? Jak tam twoje plany na wigilijny wieczor? Golisz juz dupsko? I co teraz? O czym tu gadac? |
dzisiaj przypomniał mi się klimat z wiosny 1997 r. Oczywiście gdyby nie to ciepłe zaplecze ;-)
|
Mamy koniec sezonu... Bida z nędzą. W czerwcu kończą się chyba 10+ zawodnikom kontrakty, mamy miesiąc na zatrudnienie trenera i ściągnięcie piłkarzy/sponsorów. Czekam z niecierpliwością co pokażą najbliższe tygodnie... Czy będziemy walczyć o powrót na szczyt czy pikować do 1 ligi :/
Ave |
Pobudka Panie Cupiał.
|
pocieszające jest to, że teraz może być tylko lepiej...
|
Jeżeli Cupiał zostaje i prawdą jest również że w klubie mają pracować tacy ludzie jak Smuda czy Kapka nie widzę żadnych szans na lepsze. Przedstawiane przez media nazwiska trenerów łączonych z Wisłą z całym szacunkiem do dokonań w przeszłości tych ludzi nie gwarantują zbudowania czegoś trwałego. Na dzień dzisiejszy potrzeba jest budowy nowej drużyny od podstaw a czas ucieka. Cupiał otacza się ludźmi skompromitowanymi na wielu płaszczyznach, niestety w jego wypadku potwierdza się fakt, iż pieniądze rozumu nie dają.
|
Cytat:
Jest jeszcze wiele mozliwych fatalnych rozwiazan: bankructwo, ujemne punkty, degradacja, wyrzucenie ze stadionu przez miasto, proby wplywania na klub przez rozne grupy myslace ze maja cudowne pomysly na poprawe sytuacji w klubie (ale nie za swoje pieniadze), dalszy spadek zainteresowania kibicow, dalsze fatalne i haniebne wyniki sportowe, odejscia zawodnikow ktorych moglibysmy sprzedac z powodu nieplaconych kontraktow i pewnie jeszcze kilka innych. |
http://www.sport.pl/sport/1,65025,19370605.html I pomału się wyjaśnia
|
Cytat:
Sam zapewne czeka na obrót sytuacji. Póki co nasz klub ma 12 dni do końca roku, aby odbudować się wizerunkowo i zatrzymać np. Cierzniaka w naszym klubie. Jeśli nie będziemy mieć żadnych sygnałów pozytywnych zmian to od 1 stycznia może podpisać kontrakt z nowym klubem. |
W klubie ma być lepiej od nowego roku. Mają być zmiany i to duże. W którą strone pójdziemy , na jakich szczeblach będą to zmiany. Zobaczymy wszystko po nowym roku a być może ciut wcześniej.
Teraz może być tylko lepiej.. AVE WISŁA |
Cytat:
Ja rozumiem, że trzeba być pozytywnie nastawionym, no ale ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
tak naprawdę to nikt nie wie co kombinuje Cupiał. Nawet jeśli komuś coś powiedział to jak sami wiecie ten człowiek ma milion pomysłów na godzinę. Do póki nie zostanie to ogłoszone poprzez konferencje prasową nie ma się co domyślać. Cupiał człowiek miliona pomysłów....
|
Będzie lepiej bo już gorzej być nie może
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie jestem pesymistą - po prostu znam ludzi. Jak ktoś od lat 90-ych nie potrafił niczego trwałego zbudować, to trudno się spodziewać, że zrobi to nagle teraz. Będzie co najwyżej puszczał uspokajające sygnały, żeby wszyscy całkiem go nie opuścili. |
Cytat:
Przyszedł Gaszyński, do którego miałem wielkie zaufanie. Jak wiadomo ani Stilić nie został w klubie, ani sponsora dalej nie ma. Czyja wina - nie oceniam. Teraz wszędzie słychać że czas jego prezesury dobiega końca. Przyszedł Moskal, też byłem uradowany, za czasów Kazika byliśmy w górnej połowie tabeli. 3/4 tego forum narzekało na trenera. No, to teraz jest zajebiście, faktycznie zmiana na lepsze. Przyszedł Mączyński, wydawało się że klub w końcu ma kasę na kontrakty i wyszedł z długów. No cóż, jak się okazało gówno prawda. Jak mam być ....a optymistą skoro po każdych dobrych wieściach, ich dalsza realizacja wychodzi jeszcze gorzej? :mysli: |
Cytat:
Jak Ci pracownik klubu który od pewnie 25 lat jest kibicem a od 10 pracownikiem klubu mówi Ci z mocnym przekonaniem że " będą zmiany i to zmiany na lepsze " to nie pozostaje nic innego jak mu zaufać i uwierzyć. A na samym końcu poczekać. |
Podziwiam twoją ufność, ale jej nie podzielam.
Oczywiście, w wigilię i nowy rok składając życzenia najbliższym pomyślę też o życzeniu cudu dla Wisły. |
Ja już mam gdzieś te słabe wyniki ja się martwię tym czy nasz klub nie zniknie z piłkarskiej mapy Polski ! Najgorsze,że nikt nic nie wie... Nawet chyba sam Cupiał... A pomyśleć,że gdyby w Atenach nas nie oszukali dziś bylibyśmy pewnie w piłkarskim raju...
|
Cytat:
Wisła dzięki Cupiałowi zbudowała sobie markę. Oczywiście, że błędów popełniono co nie miara, wiele milionów zmarnotrawiono, ufało się złym ludziom (i dalej ufa), ale jak na polskie realia przez ponad dekadę byliśmy klubem na który cała Polska patrzyła z zazdrością. Nie wiem czy Cupiał teraz zainwestuje znowu w Wisłę, ale jeśli nie teraz to w zasadzie już nigdy. Można nawet powiedzieć, że jeśli teraz prześpi ten moment to na jesień w I lidze będzie już za późno na ratunek. Jestem umiarkowanym optymistą, ale tylko dlatego, że jest aż tak źle. Gdybyśmy zakończyli rundę fartem na 4-6 miejscu to zapewne dalej tkwilibyśmy w agonii licząc że samo jakoś się ułoży. Teraz już wiemy, że się nie ułoży |
Cytat:
Mowa o budowaniu czegoś trwałego, nikt nie umniejsza mu zasług w zdobywaniu MP, zbudowaniu hegemona piłkarskiego tamtych czasów. Ale nie było to właśnie trwałe. Zamiast wykładać kasę na prawo i lewo, trzeba było pomyśleć na początku i zacząć budowę od fundamentu. Gdyby Cupiał stworzył coś trwałego, założę się że dziś zastanawialibyśmy się z kim w przyszłym roku będziemy się mierzyć w grupie LM. |
Hugo Broos nie będzie trenerem podają na twitterze, a co lepsze jest mowa o gaszeniu światła. :/
|
Gaszyński zwolniony, na jego miejsce nowy prezes, Broos trenerem, a Franz Smuda dyrektorym sportowym. W przerwie zimowej dochodzi Małecki i Chrapek, żegna się Cierzniak (Lech). Drugą rundę gramy w kratkę z Buchalikiem w bramce - ale utrzymujemy się w mistrzowskiej ósemce, na koniec siódme miejsce, podium kolejno - Legia, Piast, Cracovia. To nie wymarzony scenariusz, ale jak dla mnie - możliwy. Odkopię sobie mój post na koniec sezonu i sprawdzę z ciekawości, jakim jestem wróżbitą Maciejem.
|
KrystianGruszczyński @KrystianKRK 36 min36 minut temu
@sariachan1906 Niestety. Prawdopodobnie w poniedziałek nastąpi zwrot jakiego chyba nikt się nie spodziewał. |
Cytat:
Po prostu doceniam to co jest. Rozgrzebywanie jak by było gdyby nie ma sensu. A iluż z nas przeprowadzało w życiu nieudane inwestycje? I tak chwała Cupiałowi, że przez te 18 lat nie zniechęcił się całkowicie jak Wojciechowski czy Król. Równie dobrze po rzuconym nożu w meczu z Parmą mógł podziękować kibicom i opuścić klub. Ciągły pech w losowaniach LM (Real, Barcelona x2), błędy sędziego (PAO), ogrom korupcji którą zastał w futbolu czy inne wypadki losowe (np. wyrzucone miliony na Dawidowskiego) mogło go zniechęcić, a przez tyle lat "jakoś" ta Wisła funkcjonowała. |
Cytat:
|
Jeśli wróci Smuda to znaczy, że żadnego sypnięcia kasą od Cupiała nie będzie.
|
Panowie po co to cale gadanie od miesiąca Cierniak był dogadany z amica .Napisze Wam jeszcze raz Cupiał Wisły nie sprzeda co smród w papierach wielki .Ja myślę ze nikt tego smierdzacego jaja nie tknie .JEDYNE rozwiązanie to bankructwo ,albo pozostanie z Cupiałem i po WISIE pozostanie DZIURA W ZIEMI
|
Na TT jest mnóstwo sprzecznych informacji we wszelkich możliwych kombinacjach. Kojarzy ktoś Gruszczyńskiego? Od niego info o gaszeniu. Na ile jest wiarygodny?
|
Sprawdziłem z ciekawości jego info o Wiśle, jakie publikował na tt i raczej nic mu się nie sprawdza. Informował że po Moskal poleci jeszcze przed startem sezonu, Biliński zostanie graczem Wisły i że Robert Szymański nawoływał piłkarzy do bojkotu treningów (?) za co później przeprosił.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl