Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

czaro 27.08.2017 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1481271)
Ja też nie widziałem Lackosia, ale widziałem Laskosia. Grał pod koniec zeszłego sezonu w meczu z Pogonią (4:0, w tym gol Brożka, same ciekawostki w tym meczu). Był niewidoczny podobnie jak drugi z młodzieży.

Widziałem ten mecz. Rzeczywiście, wchodził tam jakiś junior.

najm 27.08.2017 20:16

Ci co proponują ponowne podpisanie kontraktu z Urygą muszą odstawić trochę alkoholu. Za bardzo zaburza im rzeczywistość. Uryga nie nadaje się do Wisły, o czym upewniał nas wiele lat. Przez chwilę, w czasach Probierza, była nadzieja, że coś z niego będzie, ale rzeczywistość brutalnie go zweryfikowała. Brak ambicji zrównał go poziomem z Brudem, Lechem, Zającami i innymi wynalazkami z tamtych czasów.

Cieszmy się, że era Urygi dobiegła końca i dajmy szansę kolejnym - albo lepszym piłkarsko albo młodszym, perspektywicznym.

szprotson 27.08.2017 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1481275)

Cieszmy się, że era Urygi dobiegła końca i dajmy szansę kolejnym - albo lepszym piłkarsko albo młodszym, perspektywicznym.

albo gorszym :)

Jak Gonzales bedzie wisial za kartki to pewnie bedzie latanie srodka Sadlokiem i za Macka ....Pietrzak/Bartkowski kimkolwiek oni sa, szcegolnie ten na B.
E: te teksty o Alanie to pisane sa póki co jedynie w formie żartu...

Patryko 27.08.2017 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1481269)
@ Patryko
Zastanawiałem się tylko, czy w naszej sytuacji należało z niego rezygnować.

Tak, należało. Alan prezentował poziom I-ligowy (maximum), od wielkiego dzwonu zagrał poprawny mecz. Nie gwarantował nawet minimum pewności na pozycjach, na których grał. Dynamika wozu z węglem, zerowa skoczność, podania do tyłu/do najbliższego. Wiem, że wychowanek, też bym chciał żeby był nowym Sobolem, ale niestety jest za słaby na Wisłę i Ekstraklasę.

Fugiel 28.08.2017 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1481279)
Tak, należało. Alan prezentował poziom I-ligowy (maximum), od wielkiego dzwonu zagrał poprawny mecz. Nie gwarantował nawet minimum pewności na pozycjach, na których grał. Dynamika wozu z węglem, zerowa skoczność, podania do tyłu/do najbliższego. Wiem, że wychowanek, też bym chciał żeby był nowym Sobolem, ale niestety jest za słaby na Wisłę i Ekstraklasę.

Zwolennikiem talentu Alana nie bylem, ale naprawde uwazam, ze mial lepsze mecze na stoperze niz Arsenic do tej pory

St Yabol 28.08.2017 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1481332)
Zwolennikiem talentu Alana nie bylem, ale naprawde uwazam, ze mial lepsze mecze na stoperze niz Arsenic do tej pory

Arsenic nie powąchał murawy przez pół roku. Teraz tych meczów też nie ma zbyt wiele żeby wysuwać jakiekolwiek wnioski.

KOMINEK 28.08.2017 22:51

Też tak uważam . Arsenić gra już w Wiśle tyle czasu że naprawdę chłop pokazał co umie.

jova 29.08.2017 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol
Arsenic nie powąchał murawy przez pół roku. Teraz tych meczów też nie ma zbyt wiele żeby wysuwać jakiekolwiek wnioski.

Problem w tym, że jeśli się szybko nie poprawi, to i u nas za bardzo murawy nie powącha, bo elektryczny Gonzales jest jednak lepszy, a z Głowackim nie ma nawet porównania.

s1mone 29.08.2017 00:42

Arsenić jest młody i przynajmniej ma parametry motoryczne odpowiednie i nieźle gra głową. Alan nie miał ani jednego, ani drugiego (jak na swój wzrost słabo grał głową). Powinien się uczyć przy Głowackim właśnie albo Velezie jeśli chcemy na niego stawiać. Gonzalez go raczej wiele nie nauczy niestety, bo sam w byciu 'kasownikiem' jest niestety słaby.

Dive Pirate 29.08.2017 07:41

Arsenic musi przede wszystkim nabrać masy bo wygląda jak wieszak i chłopy przestawiają go w polu karnym.

Arkadiusz.Czerepach 29.08.2017 11:26

do kiedy trwa okno ?

Guzik 29.08.2017 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1481341)
do kiedy trwa okno ?

https://www.transfermarkt.pl/statistik/transferfenster

Karherop 29.08.2017 14:42

Nie wiem czy w naszej sytuacji zamknięte okno jest tak istotne, bo i tak ściągamy samych graczy z kontraktem w ręce. Oczywiście pod warunkiem, że ów kontrakt był rozwiązany/ zakończony przed zamknięciem okna.

Dziwi tylko, że Denys Bałaniuk jeszcze nie znalazł zatrudnia w żadnym klubie, bo jednak już 2 miesiące miał na to.

TIR_DO_SŁUBIC 29.08.2017 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1481344)
Nie wiem czy w naszej sytuacji zamknięte okno jest tak istotne, bo i tak ściągamy samych graczy z kontraktem w ręce. Oczywiście pod warunkiem, że ów kontrakt był rozwiązany/ zakończony przed zamknięciem okna.

Dziwi tylko, że Denys Bałaniuk jeszcze nie znalazł zatrudnia w żadnym klubie, bo jednak już 2 miesiące miał na to.

Czeka na nas. Wie, że tutaj powstaje coś wielkiego. Że Wisła to przystanek. Że można iść dalej, rozwijać się. Jak Brlek, jak... a nie, czekaj. :lol:

Karherop 29.08.2017 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1481345)
Czeka na nas. Wie, że tutaj powstaje coś wielkiego. Że Wisła to przystanek. Że można iść dalej, rozwijać się. Jak Brlek, jak... a nie, czekaj. :lol:

Co to miało wnieść do dyskusji?

Polecam recenzję:
Z tt Kamil Rogólski‏:

Jordi Gratacos Gayola (@jgratacos7), dyr. akademii FC Dnipro 2011 -2015, specjalnie dla kibiców Wisły Kraków opisuje Denysa Bałaniuka:
https://twitter.com/K_Rogolski/statu...68619405336576

Tym bardziej byłbym pozytywnie zaskoczony gdyby taki zawodnik do nas trafił.

TIR_DO_SŁUBIC 29.08.2017 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1481346)
Co to miało wnieść do dyskusji?

Polecam recenzję:
Z tt Kamil Rogólski‏:

Jordi Gratacos Gayola (@jgratacos7), dyr. akademii FC Dnipro 2011 -2015, specjalnie dla kibiców Wisły Kraków opisuje Denysa Bałaniuka:
https://twitter.com/K_Rogolski/statu...68619405336576

Tym bardziej byłbym pozytywnie zaskoczony gdyby taki zawodnik do nas trafił.

Czytałem. Czytałeś recenzję Kucharskiego na temat mudżina? :D Na ten moment jest info że się nie dogadali. A czy się dogadają? Nie wiadomo.

krzaq12 29.08.2017 15:07

Krzysiek Kiewicz pisze na twitterze, że Wisła nie doszła do porozumienia z napastnikiem z Ukrainy, zaznaczając przy tym, że źródło w tym przypadku było inne niż poprzednio, więc informacja nie jest póki co pewna.

Krzysiek Kiewicz ma b. dużą wiarygodność, by nie powiedzieć 100%.

Karherop 29.08.2017 15:17

@TIR_DO_SŁUBIC

Czytałem, ale nie wiem co ma przykład Kucharskiego to tego byłego dyr akademii Dnipro. Nie napisał nic poza tym, że to jeden z największych talentów w swoim roczniku i ma bardzo ułożone w głowie.

Jeśli się nie dogadali.. to miejmy nadzieję, że Junco ma plan B, C czy nawet D. Nie wyobrażam sobie sytuacji. że wypada nam Carlitos i w ataku gra Brożek napakowany ibupromem lub Ondraszek o kulach.

Nawet za bardzo nie mamy w akademii dobrych napastników w rocznikach 2000-2002, żeby kogoś wprowadzać z ławki. Na takiego młodego Buksę przyjdzie czas za min. 2 lata..

szprotson 29.08.2017 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1481347)
Czytałem. Czytałeś recenzję Kucharskiego na temat mudżina? :D Na ten moment jest info że się nie dogadali. A czy się dogadają? Nie wiadomo.

jakiego Kucharskiego?
Pracuje u Nas jakis Kucharski ?

TIR_DO_SŁUBIC 29.08.2017 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1481353)
jakiego Kucharskiego?
Pracuje u Nas jakis Kucharski ?

Nie. Nawiązuję do głośnej z dzisiaj sprawy scoutingu Legii. Nie słyszałeś? Nie chcę zaśmiecać -> Link, klik

Clou jest takie, że skoro Kucharski bajeruje o murzyna to ten Hiszpan z Ukrainy może tak samo bajerować o tego szczyla napastnika.

szprotson 29.08.2017 18:38

slyszalem :)
ale to nie ma zwiazku z polityka Wisly Krakow tylko z wewnetrzna wojna w Legii Warszawa. a pan RK to teraz jest narzędzie.
p.s. http://weszlo.com/wp-content/uploads...o-13.23.21.png

Niemniej jednak, temat napastnika z UA ponoc upadl definitywnie i na tym pasowalo by zakonczyc. A szkoda, bo jeszcze 2 transfery by sie przydaly....

Adenalix 29.08.2017 19:13

Szkoda, ale może nie wszystko stracone. Ufam w mądrość Dyrektora Manuela Junco.

Ogryzek 29.08.2017 19:22

Obawiam się że kluczem tutaj jest grubość portfela. Widać pewnej granicy zarobków piłkarzy nie chcemy przekraczać. Niemniej szkoda by było, jakby się nie udało.

pawlozm 29.08.2017 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1481356)
slyszalem :)
ale to nie ma zwiazku z polityka Wisly Krakow tylko z wewnetrzna wojna w Legii Warszawa. a pan RK to teraz jest narzędzie.
p.s. http://weszlo.com/wp-content/uploads...o-13.23.21.png

Niemniej jednak, temat napastnika z UA ponoc upadl definitywnie i na tym pasowalo by zakonczyc. A szkoda, bo jeszcze 2 transfery by sie przydaly....

Skąd posiadasz talent kopie ???

R33 29.08.2017 23:22

.............. kiedyś miało cykl ,,Kulisy transferowe". Ale już chyba pousuwali, w googlach jak wpiszesz ,,ForumWisla kulisy transferowe" to może znajdziesz jeszcze jakieś pojedyncze.

Edit:
Widzę, że wykropkowana strona. Tak więc jak post łamie regulamin to proszę skasować.

brylant17 30.08.2017 09:41

Od dzisiaj na testach przybywa Macauley Chrisantus z przeszłością w Bundeslidze oraz lidze Greckiej i Tureckiej

szprotson 30.08.2017 09:54

Git.
Szalony murzyn zawsze sie przyda.

Nazwisko kojarze. Gdzies wyczytalem ze zdobyl zlota pilke u 17 w 2007 roku, czyli wychodzi na to ze teraz moze miec gdzies kolo 40 lat ;/

Ale po co nam napastnik ? przeciez mamy!! Carlitos, Pawka, Ondraszek, Wojtkowski, Boguski, Małecki, Ze Manuela :D

silver03 30.08.2017 10:03

Ale po co nam napastnik ? przeciez mamy!! Carlitos, Pawka, Ondraszek, Wojtkowski, Boguski, Małecki, Ze Manuela :D

;)

brylant17 30.08.2017 10:33

Od biedy zawsze może zagrać Kazimierz Kmiecik :D

ashkeczup 30.08.2017 10:51

Ufff, już się bałem, że bedziemy mieć kadre bez murzyna...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl