![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Prawie wszyscy sie podniecacie tym Bitonem, a ja uwazam że on zatracił skutecznosc oddawania celnych strzałów na bramke i przez to stał sie zwykłym napastnikiem.
Z Genkowem gra wygląda lepiej bo on szuka gry kombinacyjnej i stara sie widziec partnerów do podań, a dla mnie jest juz obojetne kto strzeli gola On czy np pomocnicy Moja subiektywna ocena - Genkow z przodu |
Cytat:
|
Cytat:
Kolejny, który twierdzi, że Moskal mając tak wyśmienitego piłkarza sadza go na ławce "bo i tak go nie wykupimy". A co go to interesuje? Za pół roku może go tutaj nie być. Wisła ma szanse na największy sukces klubowej piłki o 1996 roku, a ty myslisz, że on kalkuluje czy go wykupimy w zimie. Ponadto za brak gry w pucharach stracimy więcej niż 1.6 mln euro. Nie sądzisz, że głupim jest ryzykować taką sytuacje? Ułatwienie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...le_z_genkovem/ Genkov wrócił na mecz z Fulham. Czyli jedyne takie mecze to Fulham i Cracovia. Ale jako, że to jest zaraz po powrocie do zdrowia Genkova ciężko to uznać za żaden wyznacznik. Cytat:
Gdzie mam sprawdzić takie coś? Jakaś książka? Wikipedia? Barcelona pewnie też gra źle bo wymyka sie pewnym szablonom i gra inaczej niż "powinni". Bo jak można grać bez napastnika? |
Genkov wszedł na zmianę w Londynie, w pierwszym meczu w ogóle nie grał, a wrócił jeszcze przed pierwszym meczem z Fulham, także wszedł na zmianę i nawet strzelił gola Jagiellonii, będąc na boisku razem z Bitonem.Do końca bytu Maaskant stawiał na Bitona, Genkov do podstawowego składu wrócił dopiero w meczu z Widzewem, kiedy trenerem był Moskal.
|
Jeżeli wierzysz, że Moskal ma w klubie tak dużo do powiedzenia, to zapewne podzielasz jego pogląd , że Wisła nie potrzebowała wzmocnień? Wierzysz, że on serio tak uważał?Człowieku, Moskal w Wiśle dostał szansę, którą wziął z pocałowaniem ręki, zrobi i powie wszystko co mu każe góra.Przecież on nawet nie wiedział co ma robić po tym jak Małecki potraktował go jak śmiecia, długo się nie wypowiadał i czekał co zdecyduje szefostwo.
|
Cytat:
Wrócił na Jagiellonie po czym znowu doznał kontuzji: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ry_na_tydzien/ Wyleczył się to trudno żeby z marszu wszedł do pierwszego składu (taki Melikson też nie wskoczył od razu a chyba nie twierdzisz, że nie jest zawodnikiem pierwszego wyboru). Potem Moskal przejął zespół i w meczu o życie ze Śląskiem postawił na niego (wtedy też dostał przykaz z góry?). To wiele pokazuje. Cytat:
Teraz mi odpowiedz na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie. Skoro Biton jest taki super, a Genkov ble i z nim w ataku jesteśmy dużo słabsi to powiedz mi co nam się bardziej opłaca z perspektywy zarządu (czytaj kasy). Zapłacić troche więcej za Bitona, a jednocześnie pograć dłużej w pucharach (lekką ręką przejście Liege to 600-700 tys euro) i awansować do pucharów na przyszły sezon (ciężko oszacować bo to zależy od wyników) czy "zaoszczędzić" pare groszy, mieć nadzieje, że Biton łaskawie podpisze kontrakt z nami (bo to takie oczywiste nie jest!) i być w tzw. czarnej dupie? |
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem jak wyglada sprawa z Zagłębie i średnio mnie to interesuje mówiąc szczerze. Szczególnie, że ten Hapal to się dziwny wydaje. |
Cytat:
|
No ale to jest oczywiste, że Moskal chciał wzmocnień.Tutaj nie trzeba być Guardiolą by widzieć to, że nasza obrona nadaje się na środek tabeli a nie na czołowe lokaty.Można gdybać,cz7 Kazek prowadził by nasz klub, gdyby zdecydowano się na wariant oszczędnościowy jak i nie musiano płacić Maaskantowi do czerwca.
Nie chcę być złym prorokiem, ale jak dla mnie z MP pożegnaliśmy się w momencie, kiedy podjęto decyjzję o braki wzmocnień. Zobaczymy jak Kazek na tym wyjdzie.Byle by nie został kozłem ofiarnym, bo wkoncu dla przeciętnego kibica, miał skład - w tym formację obronną" , ale prawda jest taka, że póki naszej bramki będą bronić tacy piłkarze, jak Bunoza,Diaz,Palic czy Czekaj, o sukces może być baardzo cięzko. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo w lecie sprzedamy Maora i zostaniemy z samym Łukaszem który gra w kratkę, odejdzie Diaz, Nuniez, Jirsak Paljic Lamey pewnie Małecki i zacznie się łatanie dziur na szybko żeby później całą jesień zgrywać nowy skład. Cytat:
Cytat:
i własnie o tym staram się cały czas pisać. |
Milorad Mazic sędzią w czwartek. Heh może dzieki temu że u nas kilku Serbów wywrzemy podświadomie na nim by nie sędziował gospodarzom:D
PS: Tak sobie piszę. Choć napewno ta informacja pojawi sie w głowie Pana Mazicia. |
Cytat:
|
A czy ten Serb nie sędziował przypadkiem naszego meczu ze Skonto w Krakowie ? :>
|
Cytat:
10 znakow |
-------------- Genkov ---------------
-- Kirm ----- Melikson ------ Iliev -- ---------Wilk ------ Gargula --------- Nunez - Diaz - Chavez -Jovanović ---------------- Pareiko --------------- To opcja sprawdzona w sprawdzonym ustawieniu. Wada: nie zostaje nikt sensowny do pomocy na zmianę (Iliev po 60 minutach standardowo będzie oddychał rękawami). Druga opcja: ---------------- Biton ----------------- -- Melikson ---- Genkov ---- Iliev -- --------- Garguła ------ Wilk --------- Nunez - Diaz - Chavez -Jovanović ---------------- Pareiko --------------- Jest ona o tyle ciekawsza, że to defacto ukryte 4-4-2 z dwoma napastnikami. Nie tracimy nic z zalet Genkova, który dalej będzie walczył w środku, zbierał i zgrywał piłki, ale przed nim będzie jeszcze błyskotliwy Biton który lepiej wykańcza akcje. Ponadto w tym ustawieniu zostanie nam Kirm na zmianę za Ilieva około 60 minuty. Wady: ustawienie nie sprawdzone, ryzykanckie. Przydałoby się, aby wcześniej zostało przetestowane w jakiejś gierce kontrolnej, choćby wewnętrznej. EDIT: Fakt, jest jeszcze Jirsak który przecież dobrze nadaje się do gry kombinacyjnej w środku pola. W takim razie mój optymalny skład wyjściowy: -------------- Genkov --------------- - Garguła --- Melikson ------ Iliev -- --------- Wilk ------- Jirsak --------- Nunez - Diaz - Chavez -Jovanović ---------------- Pareiko --------------- Zmiana planowana: Iliev --> Kirm |
Mam nadzieję ,że żaden z tych Serbów nie jest z Nowego Sadu... ;-)
|
I jeszcze Paljic może grać jako Ofensywny Pomocnik a także Nunez, chociaż ten drugi raczej nie bardzo się spisuje w tej roli,
|
Cytat:
|
Oldpara- a co tam jest niby brednią?Miał coś do powiedzenie w kwestii transferów?-nie! a co mówił - jak kogoś kupimy będę się cieszył, a jak nie to też będzie dobrze i w ogóle nie miał pojęcia kto by to mógł ewentualnie być, czyli też o niczym by tutaj nie decydował.Małecki schodząc z boiska rzuca mu żeby się od.......ił a pózniej odmawia wyjazdu na mecz, do Maaskanta by tak nie powiedział bo by się bał.
|
http://wislalive.pl/news/standard_liege_w_zalobie-378/
Tak w ramach informacji o przeciwniku. Szkoda gościa, zawał zawsze jest niemiłą sprawą... |
Moim zdaniem w rewanżu powinien zagrać Biton. Wisła prawdopodobnie będzie grać głównie z kontry, a Biton jest takim zawodnikiem który świetnie by się sprawdził w takim wariancie. On sam z niczego potrafi zrobić akcję, co już wiele razy pokazał strzelając gole właśnie m.in. w pucharach.
|
W ramach ciekawostki wyniki Standardu z meczów u siebie w europejskich pucharach z ostatnich 5 lat(ostatnie 5 z tego sezonu).
Steaua 2-2 Celta 0-1 Kaerjeng 97 1-0 Zenit 1-1 Liverpool 0-0 Everton 2-1 Sevilla 1-0 Sampdoria 3-0 Braga 1-1 Arsenal 2-3 AZ 1-1 Olympiacos 2-0 Salzburg 3-2 Panathinaikos 1-0 HSV 1-3 FC Zurich 1-1 Helsingborg 1-0 FC Copenhagen 3-0 Hannover 96 2-0 Vorskla Poltava 0-0 |
Nasze wyniki dla porównania:
SV Mattersburg 1:0 Iraklis Saloniki 0:1 Blackburn Rovers 1:2 FC Basel 3:1 Beitar Jerozolima 5:0 FC Barcelona 1:0 Tottenham Hotspur 1:1 Levadia Tallin 1:1 FK Szawle 5:0 Karabach Agdam 0:1 Skonto Ryga 2:0 Litex Łowecz 3:1 APOEL Nikozja 1:0 Odense BK 1:3 Fulham Londyn 1:0 Twente Enschede 2:1 |
Pięknie , ładnie tyle że nasze zestawienie powinno dotyczyć meczów wyjazdowych, bo z Belgami gramy u nich.
|
|
Cytat:
W przypadku wygranej i awansu do 1/8 , nie dość ze gramy dalej to na dodatek nasz ranking klubowy ,wyniesie ok 16.000 !!! |
Najgorsze co może być, to się teraz napalic na osłabienie SL i zlekceważyć (nawet podświadomie) Belgów...
|
|
Mam wrażenie, że z wywiadów przeprowadzanych z piłkarzami Wisły przed rewanżem ze Standardem przebija duża pewność siebie i poczucie własnej wartości. Czują się mocni. Fajnie, ze ich Moskal tak przygotował, że czują power :)
Mam nadzieje że to, plus kłopoty Standardu sprawią, że wrócimy z Liege w lepszych humorach niż z Nikozji. |
Cytat:
|
Po wypłate :P
|
Cytat:
SV Mattersburg 1:1 Iraklis Saloniki 0:2 Nancy 2:1 Feyenoord 3:1 Beitar Jerozolima 2:1 FC Barcelona 4:0 Tottenham Hotspur 2:1 Levadia Tallin 1:0 FK Szawle 0:2 Karabach Agdam 3:2 Skonto Ryga 0:1 Litex Łowecz 1:2 APOEL Nikozja 3:1 Odense BK 1:2 Fulham Londyn 4:1 Twente Enschede 4:1 5 zwycięstw 1 remis 10 porażek Bilans bramkowy: 19-31 Sczególnie wyniki z Tallina i Agdamu są szokujące. |
Dzień przed ważnym meczem, a forum żyje tematami zastępczymi.
Standard nic wielkiego u nas nie zaprezentował. Zagrają w osłabieniu.Mam nadzieję, że nasi piłkarze mają tego świadomość. Mam madzieję, że nie powtórzą wariantu z Zagłębiem, kiedy (oby) bedziemy np prowadzić 1:0. Rewolucji w składzie nie spodziewam się. Wiadomo, nie będzie Czekaja. Zestawienie obrony jak wtedy gdy gralismy w 10-tkę. Reszta jak Zagłębiem. No i grają z jakimś młodzianem na bramce. Liczę na to, że zostanie naszym przyjacielem :D |
Panowie przeszło 30 postów wykasowałem, ja wiem że temat Kosowa jest ciekawy i trzeba o nim pisać, szanuje to. Ale mimo wszystko uważam, że temat w dziale sportowym nie przejdzie.
Przypomnę tylko, że nazwa tematu to Wisła Kraków w europejskich pucharach 2011/12 i tego proszę się trzymać. A jak ktoś by chciał jeszcze ''wymordować'' Albańczyków, Serbów, Bośniaków itp to niech się liczy z tym, że bn nieunikniony! Nie ma pobłażania. Z mojej strony koniec OT. P.S Wszyscy sprawiedliwie zostali ukarani za rozmywanie tematu. |
Cytat:
_______ No nie wiem , czy masz rację yogul W polskiej lidze w meczach wyjazdowych z Amicą w Poznaniu, czy ze Śląskiem we Wrocławiu potrafiliśmy się utrzymywać przy piłce, podobnie było w wygranych meczach LE (wyjątek to mecze w kw. do LM z Litexem wyjazdowy, gdzie graliśmy z kontry, choć w obronie słabo to z dobrym wynikiem końcowym, ale tamten mecz był ogólnie mocno zakręcony, no i z Apoelem u siebie , gdzie nasza gra obronna była bez zarzutu), tak więc wracając do LE z Odense na wyjeździe, jak i w wygranych spotkaniach z Twente i Fulham u siebie utrzymanie się przy piłce oznaczało zwycięstwo. Musimy więc bardziej grać jak drużyny hiszpańskie, a mniej jak włoskie licząc na grę z kontrataku, tak w dużym uproszczeniu uważam. Jednak niewątpliwie zgadzam się że klasowe drużyny potrafią się utrzymywać przy piłce i kontrolować tempo spotkania, a Barcelona jest tu niezłym przykładem, a i Real tak gra, choć akurat nie z Barcą. |
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl