Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Donki 06.03.2010 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 865065)
Nie, to beda miejsca dla prezesów ;)

A tak powaznie, to czy telebim nie bedzie zaslaniac widocznosci z gornych rzedow, hmmm..

Nie nie bedzie zasłaniał :)

crazykaro 06.03.2010 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 865065)
Nie, to beda miejsca dla prezesów ;)

A tak powaznie, to czy telebim nie bedzie zaslaniac widocznosci z gornych rzedow, hmmm..

Telebim nie będzie zasłaniał. Ostatnio jak byłem na stadionie to zza płotu widziałem miejsca w ostatnim rzędzie więc boisko będzie na pewno widoczne. Szkoda że telebimu nie umieślcili pod większym kątem żeby zwiększyć komfort oglądania

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MarciN90 (Post 865068)
powiedzcie mi ile na jednej trybunie ma byc masztów oświetleniowych? słyszałem że 5, potem że 6-7 i sam nie wiem :) i to prawda ze pod dachem tez ma byc jakies male oswietlenie na trybune? najlepiej jakby ktoś wkleił tutaj projekt CAŁEJ konstrukcji dachu na C bo niedawno tu byla przy okazji telebimu ale tylko czesciowa, bodajze z 3 masztami

Kilka stron wcześniej było zdjęcie projektu (str 255)

PhantomRanger 06.03.2010 13:32

Przeglądając kamerki można zauważyć, że są już 4 maszty oświetleniowe i 5 w trakcie podnoszenia :)

wonski_eNHa 06.03.2010 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 865079)
Szkoda że telebimu nie umieślcili pod większym kątem żeby zwiększyć komfort oglądania

O jakim kącie mówisz, telebim na wschodniej będzie dla oglądających na zachodniej i vice versa.
Chyba że miałby być od strony widowni zamontowany, co było by czymś idiotycznym.

crazykaro 06.03.2010 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 865126)
O jakim kącie mówisz, telebim na wschodniej będzie dla oglądających na zachodniej i vice versa.
Chyba że miałby być od strony widowni zamontowany, co było by czymś idiotycznym.

Chodzi mi o to żeby odchylić go o 20-30stopni od pionu tak żeby obraz był lepiej widoczny dla parteru, a poza tym jeden rząd wiecej siedzący za telebimem widziałby ten po drugiej stronie

wonski_eNHa 06.03.2010 14:25

Jeżeli pochylenie miało by sprawić że ostatni rząd widziałby telebim, to było by to sensowne, ale nie o 20-30 stopni ale ok 10-15 powinni odchylić, żeby nie pogorszyć widoczności dla kibiców na 2 poziomie.
A na ile pewne jest to że ostatni rząd ma zasłoniętą widoczność na przeciwległy??

FajQ 06.03.2010 15:47

Przeglądając dzisiaj zdjęcia zauważyłem coś bardzo ciekawego a zarazem zaczęło mnie nurtować czy ów "rozwiązanie" zostanie tak jak widać na zdjęciu:
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg

Tam gdzie jest łączenie dachu z narożnikiem widać wyraźną szczelinę.I pytanie czy to tak zostanie czy zostanie zamaskowane....
Mam jednak obawy ,że szczelina może zostać.Porównywałem zdjęcia z początku budowy i wychodzi na to ,że przerwa w dachu jest w miejscu gdzie są szczeliny dylatacyjne(?).
Wie ktoś coś na ten temat ?
Niby to taka drobnostka ale dach będzie przeciekał i niezbyt ładnie to wygląda.

rafalek 06.03.2010 15:52

Było już o tym mówione na poprzedniej stronie. Z całą pewnością zostanie to połączone innymi elementami dachu, tylko zaczęli oni to "składać" od strony 3 maja

FraMat 06.03.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 865189)
Mam jednak obawy ,że szczelina może zostać.Porównywałem zdjęcia z początku budowy i wychodzi na to ,że przerwa w dachu jest w miejscu gdzie są szczeliny dylatacyjne(?).
Wie ktoś coś na ten temat ?
Niby to taka drobnostka ale dach będzie przeciekał i niezbyt ładnie to wygląda.

Dlaczego ma przeciekać?
Tam już jest pokrycie dachu na całej powierzchni dachu oprócz tej szczeliny?

FajQ 06.03.2010 16:01

Ok dzięki za odpowiedź.
Szukałem na poprzednich stronach ale widocznie przeoczyłem.
A pytałem bo na budowie nic mnie już nie zdziwi.

Acapelo 07.03.2010 09:12

Jeżeli chodzi o poróenanie to jednak stadion Lecha to prawdziwy gniot. Moim zdaniem mimo wszystkich zastrzezen stadion Wisły robi dużo lepsze wrazenie przynajmniej podczas transmisji TV.

Cytat:

Wygrało PGE, które za swoje logo na fasadzie i prawa do reklam wewnątrz obiektu przez najbliższe 5 lat zapłaci 35 milionów złotych, czyli 7 mln rocznie.
W interpelacji Olszówki jest zapytanie czy nazwa stadionu będzie na sprzedaż przez operatora. Na pewno nikt tyle nie da bo nie będziemy areną ME2012 ale 20-25 mil może da się uzyskać?
Tyle, że to jest 5 letni zysk itp. Powiedzmy sobie szczerze, raczej nie zanosi się na to żeby Wisłę było stać(Telefonikę) na takie inwestycje. Choć z drugiej strony byłaby to ciekawa forma wsparcia klubu przez Cupiała:) A w odległym terminie przecież można na tym zarobić.

Chyba czekają nas ostre negocjacje na linii Wisła(Cupiał)- Miasto (dobrze, że jest wsparcie Olszówkii). Pewnie jeżeli miasto zgodzi się pokryć jeszcze trochę kosztów to Wisła zostanie operatorem. Wierzę, że cała sprawa skończy się jeszcze z korzyścią dla Wisły.

Może Majchrowski liczy, że ktoś go lekko pogłaszcze(wiecie o co chodzi)...

Okazuje się, że miasto dopłaciło 30 mil brakujących do budowy z tych pieniędzy, które miały iść na IT i resztę. Piękna sprawa.
A teraz udają greka, że nie planowali w budżecie pieniędzy na te sprawy. A za wszystko ma zapłacić Wisełka:)
Jeszcze się burzą, że po tych zmianach Wisła też zmieniła zdanie i nie chce być operatorem.

orzeu 07.03.2010 11:29

Mam prosbe. Zanim cos napiszecie przegladnijcie temat bo niektore sprawy powracaja co dwie strony i sa w kolko omawiane. Potem w tym tloku gina istotne informacje.

gigant 07.03.2010 11:37

Na wschodniej dzisiaj pracują, jestem pod wrażeniem.

kot 07.03.2010 11:39

Widzę, że po raz pierwszy w Niedzielę także pracują. Dzisiaj od 7 rano zamontowali już piąte ramię oświetleniowe. Jestem zdziwiony pozytywnie.

filip74 07.03.2010 12:08

Tak się zastanawiam skoro dziś w niedzielę pracowali przy 5 maszcie oświetleniowym a wychodzi na to że to jest ostatni maszt na C , ten największy dźwig przejedzie jutro do składania zachodniej?

rafalek 07.03.2010 12:10

Nie jest to ostatnie ramię. Na jednej trybunie ma być 7 masztów oświetleniowych.

Edyta:

Ciekaw jestem, czy te maszty na razie są tylko montowane, czy również od razu podpinane do sieci elektrycznej? Kiedy moglibyśmy się spodziewać "próby" oświetlenia?

Edyta vol. 2

Czy na dachu jest już to pleksowe poszycie? Bo na stopniach nie widać ani śladu śniegu, mimo iż na boisku jest go pełno.

filip74 07.03.2010 12:28

A mi się jednak wydaje że będzie 5 masztów oświetleniowych , bo w przypadku 7 masztów 1i 7 oświetlały by dach D i E no chyba że były by innej konstrukcji .
http://www.stadionwisly.info/ na samej górze jest wizualizacja stadionu i jak się dobrze przyjrzeć jest 5 masztów.

rav 07.03.2010 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 865453)
W interpelacji Olszówki jest zapytanie czy nazwa stadionu będzie na sprzedaż przez operatora. Na pewno nikt tyle nie da bo nie będziemy areną ME2012 ale 20-25 mil może da się uzyskać?

To akurat nie ma większego znaczenia. Podczas Euro stadiony nie mogą używać nazw komercyjnych. Nazywane są po prostu w stylu: "Euro 2012 Stadium Poznań". Tak było m.in. w Niemczech, gdzie wiele stadionów ma nazwy komercyjne.

Gorzej, że wokół tego stadionu nie ma dobrej atmosfery, bo i trudno żeby była przy takich jajach. A dopiero czeka nas afera związana z brakiem 50-70 mln na IT, trybunę północną i uporządkowanie terenów na miejsca postojowe. Dym w Radzie Miasta będzie potężny. A w związku z tym mało prawdopodobne, by któraś z firm miała ochotę firmować swoją nazwą coś skompromitowanego w opinii publicznej i jeszcze za to płacić.

edit

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 865530)
A mi się jednak wydaje że będzie 5 masztów oświetleniowych , bo w przypadku 7 masztów 1i 7 oświetlały by dach D i E no chyba że były by innej konstrukcji.

Będzie siedem masztów:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 864155)

Proud 07.03.2010 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 865530)
A mi się jednak wydaje że będzie 5 masztów oświetleniowych , bo w przypadku 7 masztów 1i 7 oświetlały by dach D i E no chyba że były by innej konstrukcji .
http://www.stadionwisly.info/ na samej górze jest wizualizacja stadionu i jak się dobrze przyjrzeć jest 5 masztów.

Niemożliwe, że będzie tylko 5 masztów, bo już jest 5, a nie rozciągają się na całej długości dachu. Zapewne będzie ich 7, a na wizualizacjach jest błąd.

TSW Fanatyk 07.03.2010 12:52

http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...ca89a12a26c093 ciekawe dlaczego ten masz ma mniej lamp? Będą one dokręcane później? Nie żebym się czepiał :)

filip74 07.03.2010 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 865536)
Niemożliwe, że będzie tylko 5 masztów, bo już jest 5, a nie rozciągają się na całej długości dachu. Zapewne będzie ich 7, a na wizualizacjach jest błąd.

No nic ja jednak będę upierał się przy 5 masztach , myślę że jutro będzie już wszystko jasne.
I tak jak napisałem wcześniej w przypadku 7 masztów 1 i 7 oświetlały by dachy D i E .

Kamil 07.03.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 865545)
No nic ja jednak będę upierał się przy 5 masztach , myślę że jutro będzie już wszystko jasne.
I tak jak napisałem wcześniej w przypadku 7 masztów 1 i 7 oświetlały by dachy D i E .

to chyba nie problem przestawić lampy zeby swiecily w inne miejsce?

filip74 07.03.2010 13:08

W każdym razie te 5 które już są na górze rozstawione są zaraz od końca dachu D do początku dachu E.

Ciastek1 07.03.2010 13:12

Masztów będzie 7 . Już teraz widać dlaczego - jest pięć i nie są symetrycznie rozstawione na całej długości trybuny.

KoPer 07.03.2010 13:21

ja słyszałem od osoby z klubu, że ma być 5 masztów i dodatkowe doświetlenie z "pod dachu"

filip74 07.03.2010 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 865549)
Masztów będzie 7 . Już teraz widać dlaczego - jest pięć i nie są symetrycznie rozstawione na całej długości trybuny.

Niesymetrycznie rozstawione to one są patrząc na kamerkę która trochę przekłamuje.

Pablo84 07.03.2010 14:11

Majchrowski obiecał, że będzie dzień w który będzie można sobie pochodzić po budowie stadionu.
Kojarzy ktoś jaki to miał być miesiąc?

Kamil 07.03.2010 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 865582)
Majchrowski obiecał, że będzie dzień w który będzie można sobie pochodzić po budowie stadionu.
Kojarzy ktoś jaki to miał być miesiąc?

marzec jeśli dobrze pamietam :]

Cytat:

Czat z Prezydentem:

Pytanie również o dzień otwarty na stadionie:

OBIECUJĘ, ŻE W MARCU ZORGANIZUJE DZIEŃ OTWARTY NA BUDOWIE STADIONU.

Oxydrene 07.03.2010 14:14

wg jego odpowiedzi na jedno z zapytan radnego Olszówki ma to byc marzec.

crazykaro 07.03.2010 16:20

Znając prezydenta to zrobi dzień otwarty w jakiś poniedziałek między 10 a 14 :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl