Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

Wislawek 08.11.2011 23:00

A to Ty nie chodzisz dla piłkarzy?A to oni nie grają dla Ciebie?No i jeden właśnie dla mnie nie gra a za nim reszta przestraszonych panów którzy się go boją ruszyć.Nie zajmuję więcej miejsca i zmykam.Masz rację .Są ważniejsze sprawy niż Małecki.Nie mniej jednak na zachodzie albo by przeprosił albo by go nie było,a tak jest niezdrowo.Jest małym (duchem) człowiekiem i niebawem to pokaże.Wielkim Wiślakiem nie będzie.Nie ma szans.Posłuchaj starszego.Amen.

MatMario 08.11.2011 23:11

Taaaa zszedł na ziemię.

"Idę na urlop, jedynie dla propozycji z Anglii jestem w stanie zacząć pracę wcześniej". :D

Uwielbiam gościa.

tomek100 08.11.2011 23:19

Po przeczytaniu wywiadu w "GK" stwierdzam, że Robercik to jednak nieprawdopodobny bufon. Nic nie ma sobie do zarzucenia, jest genialny i mamy się cieszyć, ze zaszczycił nas swoją obecnością przez 1,5 r. NIECH SPADA (ciekawe w jakich to topowych klubach będzie teraz pracował). Szczerze to mam już go naprawdę dość...

Marcinnno 08.11.2011 23:21

O Matko ! Dzięki Robert za mistrza, ale Twoje wypowiedzi po prostu załamują człowieka... Normalnie z krzesła można spaść. Więcej szukania winy w sobie nie w innych! To co on w tej Wiśle robił ? Pytam się ? Skoro tak nie miał czasu nie miał nic.. to za co brał kase i teraz sie jej domaga ?

KOALIK 08.11.2011 23:23

Maaskant dalej pewnie będzie pracował w byle jakich klubach w Holandii. Oczywiście w tym wywiadzie nie padło wielu pytań np. na temat forowania Lameya i Jaliensa.

killzone 08.11.2011 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1189528)
Po przeczytaniu wywiadu w "GK" stwierdzam, że Robercik to jednak nieprawdopodobny bufon. Nic nie ma sobie do zarzucenia, jest genialny i mamy się cieszyć, ze zaszczycił nas swoją obecnością przez 1,5 r. NIECH SPADA (ciekawe w jakich to topowych klubach będzie teraz pracował). Szczerze to mam już go naprawdę dość...

Lech za dwa tygodnie jedzie do Bielska, jezeli umoczy to być moze Wasz były zakotwiczy w Poznaniu zastepując Bakera. No kurva nie zdziwiłbym sie w ogolez takiego obrotu sprawy :D

tomek100 08.11.2011 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1189533)
Lech za dwa tygodnie jedzie do Bielska, jezeli umoczy to być moze Wasz były zakotwiczy w Poznaniu zastepując Bakera. No kurva nie zdziwiłbym sie w ogolez takiego obrotu sprawy :D

Jeśli chodzi o polską piłkę to mnie już nic nie zdziwi :lol: - taka sytuacja nie byłaby niczym dziwnym, zwłaszcza że w dwóch ostatnich meczach pomiędzy nami a Amiką górą był RM :-) (swoją drogą fajne miałby powitanie na R22 na wiosnę :lol:)

emjot 08.11.2011 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1189528)

przypomina Benhałera
te typy z tego kraju tak mają?

Wojtas 08.11.2011 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1189545)
przypomina Benhałera
te typy z tego kraju tak mają?

palą to samo zielsko :D

wislak68 09.11.2011 02:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BoBaSbK (Post 1189499)
Robert przegiął wypowiedzią po derbach ... że może podpisać kontrakt na 3 lata itd i to pewnie zaważyło na decyzji B.Cupiała , gdyby wykazał więcej pokory i oddał się do dyspozycji zarządu to pewnie by dostał szanse do wykazania się do końca rundy i wtedy nawet mógł się wybronić , a tak zjadła go jego pewność i buta.

I to akurat jest chyba prawdą. Co by nie powiedzieć to RM jest po holendersku arogancki. I to może denerwować. Ale z całym szacunkiem: rozsądni ludzie (mam na myśli BC) powinni zachowywać się racjonalnie i zwalniać ludzi nie dlatego że wku... szefa ale brać pod uwagę dobro spółki. I jeśli już decydują się na zwolnienie to dopiero wtedy gdy jest w zapasie plan awaryjny. A nie wywalać z roboty gościa dla którego nie ma zastępstwa (i któremu i tak trzeba płacić) tylko dlatego że będąc po paru głębszych i pod wpływem szeptanej propagandy zauszników wkurzyłem się o przegrany mecz i arogancję po meczu. Dziecinada.
Jak ktos napisał już wcześniej: obawiam się że z takim właścicielem pewnego poziomu już nie przejdziemy. Należy naprawdę docenić to co BC zrobił dla Wisły do tej pory ale trzeba też pogodzić się z tym że wobec coraz większej profesjonalizacji w lidze (Legia, Lech, Śląsk, Lechia) z lidera staniemy się średniakiem. Większość drużyn ligowych idzie do przodu a my stoimy w miejscu. I przy obecnych układach właścicielskich raczej tak pozostanie.

xanti1906 09.11.2011 06:59

A może Bogusław Cupiał doszedł do wniosku, że jak i tak musiałby płacić Maaskantowi, to woli go zwolnić, niż miałby dalej psuć zespół? To jedna z opcji, nie wnikam jak bardzo prawdopodobna, ale nie oceniajmy bez faktów.

calieri 09.11.2011 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1189566)
A może Bogusław Cupiał doszedł do wniosku, że jak i tak musiałby płacić Maaskantowi, to woli go zwolnić, niż miałby dalej psuć zespół? To jedna z opcji, nie wnikam jak bardzo prawdopodobna, ale nie oceniajmy bez faktów.

Tyle że Maaskant w wywiadzie powiedział, że i tak będzie pobierał kasę, bo skoro mieli odwagę go zwolnić, to niech teraz płacą. Taki gorszy Kasperczak:)

Sialalalala 09.11.2011 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez calieri (Post 1189578)
Tyle że Maaskant w wywiadzie powiedział, że i tak będzie pobierał kasę, bo skoro mieli odwagę go zwolnić, to niech teraz płacą. Taki gorszy Kasperczak:)

w takim wypadku powinen być obrażany na każdym meczu ! widać o co typowi tak naprawde chodziło

Proud 09.11.2011 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1189581)
w takim wypadku powinen być obrażany na każdym meczu ! widać o co typowi tak naprawde chodziło

A Ty, jakbyś podpisał umowę o pracę, to nie chciałbyś aby była ona respektowana przez pracodawce?

madziar 09.11.2011 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1189533)

I patrząc na doświadczenia ostatnie jak Petrescu i Skorza to za niedługo zatęsknimy i za Maaskantem i po raz kolejny będziemy patrzeć z zazdrością i żałować emocjonalnych decyzji:)

coni 09.11.2011 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1189581)

Pacta sunt servanda

calieri 09.11.2011 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1189582)
A Ty, jakbyś podpisał umowę o pracę, to nie chciałbyś aby była ona respektowana przez pracodawce?

Misiu, ja nie mam nic przeciwko, niech bierze, skoro głupi byli i tyle podpisali z nim:) Chodzi mi o równe traktowanie trenerów. Jak pupilek to fajnie, ale jak zły jak Kasper to źle że kase bierze. Bez hipokryzji i tyle:)

Sialalalala 09.11.2011 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coni (Post 1189584)
Pacta sunt servanda

nie na stadionie !

mieszkamy w polsce to jest polskie forum więc pisz po polsku !

coni 09.11.2011 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madziar (Post 1189583)
I patrząc na doświadczenia ostatnie jak Petrescu i Skorza to za niedługo zatęsknimy i za Maaskantem i po raz kolejny będziemy patrzeć z zazdrością i żałować emocjonalnych decyzji:)

Ja juz załuje. Im mniej emocji w zarzadzaniu tym lepiej. No ale lepiej zmieniac terenera co pol roku i zaczynac budowe zespolu od nowa.

Mateusz91 09.11.2011 09:19

Maaskant powiedział Maaskant powiedział ...

A co miał powiedzieć że od rewanżu z Apoelem gra jego drużyny to totalna padaka??

Gdyby miał jaja, to po męsku przyznałby się do swoich win i win pionu sportowego, a nie szukał winy wszędzie, tylko nie u siebie.

I powtarzam zaślepionym.

W porównaniu do nerwowych deczyji BC z przed kilku lat, właściciel do RM i jego słabej w ostatnim czasie pracy miał anielską cierpliwość.

dostuffca 09.11.2011 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1189587)
nie na stadionie !

Na stadionie umów się nie dotrzymuje - ciekawe podejście.
Ktoś z nim kontrakt podpisał - ktoś odpowiada za to na jakich warunkach następuje rozwiązanie kontraktu. Jeżeli nie będzie pracował w innym klubie pensje trzeba mu wypłacać. Tak samo jak Wisła płaciła pensję Kasperczakowi do momentu, kiedy zaczął trenować Senegal.

speedfashion 09.11.2011 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1189587)
nie na stadionie !

W Polsce, Panie drogi, w Polsce, tak, mieszkamy JESZCZE w Polsce.

pio 09.11.2011 09:50

Na tym forum panuje przekonanie, że Maaskant wyleciał tylko za derby? Tylko za trzy z rzędu porażki? A że sam napompował balon mówiąc o dwóch równorzędnych 11, z których jedna nie mogłaby zdobyć mistrza i co się dzieje? Gdy odpoczywał skład A przed batalią o LM, to skład B niemiłosiernie męczył się w lidze. Gdy słabość składu A została totalnie obnażona przez Cypryjczyków, to mówiło się o 3minutach od raju, choć dzieliła nas przepaść, a przypadkowa bramka Czarka mydliła oczy - tak jak wcześniej przypadkowy gol Bitona na Widzewie, niesamowite męczarnie z Zagłębiem u siebie! itd. I tak w każdym kolejnym meczu, nieważne z kim przyszło nam grać, nie ważne gdzie, grą rządził przypadek i trzeba było drżeć o wynik. Żadnego rywala nie drużyna Holendra nie potrafiła zdominować, a w grze dominował chaos - w ataku dawały było dobrze po akcjach indywidualnych, w obronie miał nas ratować Pareiko - zajebista taktyka! Później doszły kontuzje i zaczął się płacz i szukanie wymówek, choć Wisła tylko w jednym meczu zagrała dobrze - z Lechem, ale jak się nie wykorzystuje takich sytuacji? Doszło do sytuacji, że drużyna na ligę mistrzów znajduje się w okolicy podium ligi, gdy jej konkurenci przegrywają z byle kim - jak w poprzednim sezonie. Czyli plan trenera Maaskanta mógłby jakoś działać, wygrywać u siebie, remisować na wyjazdach, tylko że jego drużyna tego nie potrafiła już pod koniec mistrzowskiego sezonu.
Zastanawiam się skąd gloryfikowanie jego dokonań, skoro nie nauczył tej drużyny niczego, od woli walki i nieustępliwości, bycia boiskowymi s....ysynami po bardziej piłkarskie elementy, jak kilka/kilkanaście celnych podań (tu przypomina mi się mecz z Twente i Apoelem), pewne schematy zachowań, umiejętność stwarzania i wykańczania akcji, ustawianie przy stałych fragmentach gry, gra pressingiem, płynne przechodzenie z obrony do ataku i odwrotnie...Wisłę Maaskanta zapamiętam dzięki na siłę rozgrywanym krótkich rzutów rożnych.
PS: naprawdę myślicie, że miał pomysł jak z tego marazmu wyprowadzić drużynę? Ja w to wątpię, a wy przypomnijcie sobie ile dobrych meczów za jego kadencji rozegraliśmy...
PS2: do konferencji po meczowych nawet nie wracam

libero 09.11.2011 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 1189417)
Gdyby nie pieprzył głupot a wziął się za trenowanie tego co ma oraz gdyby uniknęlibyśmy porażki z Cracovią, to Maaskant został by przynajmniej do końca tej rundy.

Najbardziej spodobało mi się te oto kłamstewka: "Myślę, że odpadnięcie z Ligi Mistrzów wpłynęło na decyzję o moim zwolnieniu. Jestem jednak pewien, że gdybym nadal mógł tutaj pracować ze Stanem Valckxem, to w końcu awansowalibyśmy do tych rozgrywek. A teraz wszystko trzeba będzie budować prawdopodobnie od nowa. "
" Ten rok był poświęcony na to, żeby zobaczyć, w jakim miejscu w europejskim futbolu znajduje się Wisła. Uważam, że teraz mieliśmy już wiedzę, co zrobić, żeby w końcu znaleźć się w Lidze Mistrzów. " - akurat miał tą wiedzę jak został zwolniony... tiaaa

Nigdy sie nie dowiesz czy to były "kłamstewka".

pikey 09.11.2011 10:07

Gdyby Maaskant potrafił albo chciał przyznawac się do błędów może jego sytuacja dzisiaj by wyglądała inaczej. A takie niestety popełniał i to sporo. Niezaleznie od wszystkiego wgranie Derbów z tak grającą Cracovią to był obowiązek, nawet jakbyśmy mieli jeszcze więcej kontuzji.

Jednak zmiana trenera dla mnie ma sens jedynie wtedy jeśli na jego miejsce przyjdzie ktoś lepszy, a przynajmiej rownorzędny. Jeśli nie zwolnienie Maaskanta było błędem.

Co do kwestii rozliczeń pieniężnych- przecież nikt poważny nie przyjdzie pracować do klubu, ktory nie wywiązuje się z umów. Dlatego myślę , że tutaj tarć nie będzie i strony dojdą do porozumienia.

Panie Robercie- w imieniu własnym oczywiście- dziekuję Panu za Mistrzostwo Polski, te kilka tygodni marzeń i nadziei na LM, awans do LE. I życzę powodzenia!

Bartii 09.11.2011 10:30

Kolejny
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...pol_drogi.html

nie ze wszytskimi jego wypowiedziami sie zgadzam, ale z jedna na pewno decyzja była emocjonalna

gigant 09.11.2011 10:33

Mam wrazenie że Maaskant może byc jednym z niewielu lub nawet pierwszym w historii trenerem zwolnionym nie za wyniki, lecz za głupie gadanie.

Bartii 09.11.2011 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1189610)
Mam wrazenie że Maaskant może byc jednym z niewielu lub nawet pierwszym w historii trenerem zwolnionym nie za wyniki, lecz za głupie gadanie.

dokladnie, takie samo wrazenie mam

farben 09.11.2011 10:36

Maaskant:To zła decyzja

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...alna,id,t.html

thechris 09.11.2011 10:45

Wisła przymierza się do Waldemara Fornalika

http://www.gazetakrakowska.pl/aktual...isly,id,t.html

http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ka_213389.html

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1189610)

Ja myślę, że głupie gadanie przyspieszyło tą decyzję. Jakby nie tupet po kompromitacji w derbach to mógłby zostać do grudnia. Co oznacza, że poleciał głównie za wyniki a gadanie było tylko gwoździem do trumny.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl