Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

filip74 11.06.2010 00:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 911788)
Z toaletami niewykonalne. Trzeba byłoby wykonać stropy, podciągać instalacje wodno-kanalizacyjne, wybudować pomieszczenia, wykończyć, rozprowadzić wentylacje i klimatyzację.
Jedyne co można zrobić to zamontować schody wewnątrz, prowadzące bezpośrednio na trybunę, ogrodzić barierkami przy czym trwałyby pozostałe prace. Ciekaw jestem tylko czy wydano by zgodę na przejście kibiców przez środek placu budow.

Parę stron wcześniej wkleiłem Ci zdjęcie ze schodami na trybunie D , a Ty dalej chcesz montować schody tam gdzie już istnieją . Dodam Ci że takie są zamontowane jak na tej fotce przy każdym zejściu z trybuny.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 909355)
Piszecie o braku klatek schodowych na D a to co niby jest ?

http://stadionwisly.info/files/gallery/71/15.jpg

rafal777 11.06.2010 08:33

Z tym ruchem okrężnym w pawilonie to dobra faza jest :D Ponoć od poczatku było wiadome że karetka będzie wyjeżdżać z pawilonu. Tymi szerokimi wjazdami pod E i D będa wpuszczane tygrysy. Stadion ma byc wielofunkcyjny i O. pomyślał także o igrzyskach.

A tak na poważnie to odpowiedź na interpelacje to nie jest już policzek, on nam pluje w twarz, ma nas za nic. W nastepnej interpelacji trzeba zadać pytanie czy stadion budowany od 6 lat ma jakąś datę zakończenia budowy? Jeśli ona jest to jakie są kary za niedotrzymanie terminu? Oczywiście wiem że nie ma czegoś takiego ale chciałbym coś usłyszeć żeby mieć się do czego odnieść.

farben 11.06.2010 08:43

Miasto: kibice Wisły Kraków wrócą na Reymonta w lipcu

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ipcu,id,t.html

rafal777 11.06.2010 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 912120)
Miasto: kibice Wisły Kraków wrócą na Reymonta w lipcu

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ipcu,id,t.html

Ale pierd*****e!! Czekają z D na decyzje Wisły od 2008 roku, tak?? To jakim cudem udało się wykończyć E dla kibiców? Jak to możliwe? Miasto zrobiło to bez zgody Wisły? To potrzebowali do tego zgody?? A przepraszam te przepisy przeciwpożarowe to weszły w życie wczoraj?

zbymak 11.06.2010 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 912124)
Ale pierd*****e!! Czekają z D na decyzje Wisły od 2008 roku, tak?? To jakim cudem udało się wykończyć E dla kibiców? Jak to możliwe? Miasto zrobiło to bez zgody Wisły? To potrzebowali do tego zgody?? A przepraszam te przepisy przeciwpożarowe to weszły w życie wczoraj?

Jak dla mnie to kolejna sciema .Mnie ciekawi jedno jakim cudem w sierpniu bedzie oświetlenie działać tzn dach trybuny zachdniej bedzie już gotowy?.Jak sie dowiem co i jak to napisze

Coglin 11.06.2010 09:04

tekst o nowych wymogach p.poz. na kilometr wali sciema.

no chyba, ze ktos ma jakies info, ze zeczywiscie cos sie zmienilo ostatnio.

SpoXsteR 11.06.2010 09:07

to jest dobre,

Cytat:

Kibice Wisły czują się kolejny raz oszukani. Kilka tygodni temu zarówno Pani, jak i prezydent Jacek Majchrowski zapewnialiście, że na pierwszy mecz w lipcu oddane będą dla kibiców trzy trybuny. Teraz okazuje się, że tak się nie stanie.
Termin lipcowego powrotu piłkarzy Wisły na Reymonta jest aktualny. Różnica rzeczywiście polega na tym, że pierwsze mecze zostaną rozegrane przy jednej otwartej trybunie, wschodniej.
to tak jakby byl aktualny ale gra toczyłaby sie przy pustych trybunach, cwaniara z niej :rotfl:

rav 11.06.2010 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 912130)
tekst o nowych wymogach p.poz. na kilometr wali sciema.

no chyba, ze ktos ma jakies info, ze zeczywiscie cos sie zmienilo ostatnio.

Prawdopodobnie od wybudowania tej trybuny w obecnym jej stanie do dnia dzisiejszego przepisy się zmieniły. Tak rok czy dwa lata temu ;) Po prostu sobie o tym zapomnieli, a teraz na to zwalają.
Tylko skoro tak - czy na bliźniaczej trybunie E też konieczne są przeróbki...? :)

Mój scenariusz na najbliższe tygodnie: miasto będzie torpedować rozmowy z Wisłą. Jako że jest kolejna obsuwa w terminach, to na początku lipca powie się, że stadion wprawdzie jest gotów do gry przy jednej trybunie, ale umowy z Wisłą nie ma, więc mecz będzie na Hutniku.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 912127)
Jak dla mnie to kolejna sciema .Mnie ciekawi jedno jakim cudem w sierpniu bedzie oświetlenie działać tzn dach trybuny zachdniej bedzie już gotowy?.Jak sie dowiem co i jak to napisze

Teoretycznie wystarczy główna konstrukcja dachu i masztów + lampki, bez wypełnienia tymi "dachówkami" poliwęglanowymi.

bravelukas 11.06.2010 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 912127)

właśnie też się zastanawiam....wylanie daszku miesiąc, składanie dachu na ziemi miesiąc, montaż dachu i oświetlenia miesiąc...czyli 3 miesiące, optymistycznie połowa września

Coglin 11.06.2010 09:38

tak w temacie zmiany przepisow:
- ustawa o ochronie przeciwpozarowej - data ogloszenia 27.10.2009r., po 14 dniach wchodzi w zycie, brak zmian od tamtego czasu
- rozporządzenie w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów - wejscie w zycie 19.05.2006, brak zmian
- rozporządzenie w sprawie przeciwpożarowego zaopatrzenia w wodę oraz dróg pożarowych - wejscie w zycie - 21.08.2009r., brak zmian
- rozporządzeniew sprawie uzgadniania projektu budowlanego pod względem ochrony przeciwpożarowej - wejscie w zycie 26.07.2003r., zmiany 14.08.2009r.
- rozporządzenie w sprawie wykazu wyrobów służących zapewnieniu bezpieczeństwa publicznego lub ochronie zdrowia i życia oraz mienia, a także zasad wydawania dopuszczenia tych wyrobów do użytkowania (dotyczy p.poz) - wejscie w zycie 23.08.2007, zmiany weszla 03.06.2010 ale w zaden sposob nie dotyczy tematu stadnionu.

ciekawe ktore pani miala na mysli?

rav 11.06.2010 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 912136)
właśnie też się zastanawiam....wylanie daszku miesiąc, składanie dachu na ziemi miesiąc, montaż dachu i oświetlenia miesiąc...czyli 3 miesiące, optymistycznie połowa września

Tak na logikę: wylewać daszek i składać dach można niemal równocześnie.

bravelukas 11.06.2010 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 912149)

No tak masz rację, ale w tej budowie brakuje logiki od początku....równie dobrze już teraz mogli by składac dach za zachodnia...cz tez wylewac ostatnie stopnie na zachodniej by jak najszybciej zaczac stawiac daszek, ale niestety tak sie nie dzieje

Arapaho 11.06.2010 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 912149)

i tak na logike to wylewć daszek można przed skończeniem stopnic trybun co pokazali w narożniku - a z jakiś powodów na głównej już nie

PiotrG 11.06.2010 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 912077)
Parę stron wcześniej wkleiłem Ci zdjęcie ze schodami na trybunie D , a Ty dalej chcesz montować schody tam gdzie już istnieją . Dodam Ci że takie są zamontowane jak na tej fotce przy każdym zejściu z trybuny.

Zwracam honor, z rozpędu pisałem i zapomniałem o tych schodach.

Co do wypowiedzi Niedziałkowskiej:
Cytat:

[A jak wygląda sprawa wykończenia trybuny północnej?
Cytat:

Zakładaliśmy, że udostępnimy ją w takim zakresie, który umożliwiłby wpuszczanie kibiców. W obecnej sytuacji doszło nam jednak zabezpieczenie przeciwpożarowe zgodnie z nowymi wymogami. Rozmawiałam z prezesem Basałajem na temat wyglądu trybuny północnej. Jeszcze nie określił, jak jego zdaniem ma wyglądać powierzchnia komercyjna pod trybuną. Nie będziemy zatem stawiać ścianek, żeby nie okazało się, że za chwilę trzeba wszystko zmieniać. Zrobimy to zatem w sierpniu.
Jaka komercja? Jakie ścianki?

Kondygnacja 00:
http://img810.imageshack.us/img810/8...ybunad0.th.jpg

Kondygnacja +1
http://img811.imageshack.us/img811/2...ybunad1.th.jpg

Oczywiście da się zorganizować przestrzeń jako klub kibica z magazynami na flagi itd, jednak żadnej większej komercji to oni na tej trybunie nie zrobią. Znowu karmią nas bajką o złej komercji, która im strasznie przeszkadza.

massoud 11.06.2010 10:40

jeszcze kamerka 360 stopni :) widok z pawilony, z południowej, od strony Błoń

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ly_Krakow.html

dobre

joshi 11.06.2010 10:49

mam pytanie, jaki jest obecnie stan wnętrza trybuny D, ma ktoś jakieś fotki?

Żmijka 11.06.2010 10:56

Ale jakim snesie pytasz? Nic się tam nie zmieniło.

joshi 11.06.2010 11:00

ktoś wrzucił zdjęcie schodów i mnie to zaciekawiło, może ktoś ma zdjęcia z wnętrza D, albo wie gdzie takie można znaleźć?

PiotrG 11.06.2010 11:10

Cytat:

ktoś wrzucił zdjęcie schodów i mnie to zaciekawiło, może ktoś ma zdjęcia z wnętrza D, albo wie gdzie takie można znaleźć?
Są galerie na oficjalnej:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...1_17_27/12848/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...2006_10_09_89/

Tutaj widać schodki na trybunę i ich część na kondygnację +1 (tam będą toalety dla kibiców, kioski gastronomiczne), ale jak widać samego stropu nie ma.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...1_15_25/13451/

Żmijka 11.06.2010 11:26

Aaa o to Ci chodziło :) to ino stoją schody (jak kolga wyzej wrzucił), nic poz tym. Trybuna D wnętrza nadal nie ma za bardzo ...

Marsinel 11.06.2010 11:30

Ja mam pytanie z nieco innej beczki - Ktos pisał, że wstrzymano wydawanie KK ponieważ mają być wprowadzone nowe ze zdjęciem. Czy wiadomo coś na ten temat?

gooro33 11.06.2010 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marsinel (Post 912195)
Ja mam pytanie z nieco innej beczki - Ktos pisał, że wstrzymano wydawanie KK ponieważ mają być wprowadzone nowe ze zdjęciem. Czy wiadomo coś na ten temat?

Nie ten temat.
Bedzie wiadomo w lipcu czy maja byc nowe czy stare zostaja. Do lipca nic nie bedzie wydawane

zenobiusz27 11.06.2010 12:03

Takie info dla zainteresowanych.

Zapraszamy na czat

Inwestycje i komunikacja zbiorowa na terenie Krakowa – te dziedziny zdominują najbliższy czat na www.krakow.pl. We wtorek (15 czerwca) o godz. 12.00 z internautami spotka się Joanna Niedziałkowska, dyrektor Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu w Krakowie.

Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu pełni funkcję zarządcy dróg publicznych – krajowych (z wyłączeniem autostrad i dróg ekspresowych), wojewódzkich, powiatowych i lokalnych - położonych na terenie Krakowa. Odpowiada za stan drogowych obiektów inżynierskich (mostów, estakad itp.), oświetlenia ulic i placów, będących w zarządzie Miasta oraz iluminację obiektów zabytkowych i architektonicznych. Nadzoruje transport publiczny i jest inwestorem - w imieniu Miasta - ważnych zadań drogowych, a także innych inwestycji zleconych przez Prezydenta Krakowa. Obecnie do zadań jednostki należy m.in. nadzór inwestorski na przebudową stadionu przy ul. Reymonta. (M)

Czarny 11.06.2010 12:08

Jeśli dobrze zrozumiałem pierwszy mecz na obiekcie przy Reymonta ma się odbyć 15 lipca. Biorąc pod uwagę ile dotychczas ułożono krzesełek, ile im to zajęło i ile jeszcze zostało do ułożenia, to mam wątpliwości, czy się wyrobią. mam nadzieje, że przyspieszą z tymi pracami.

PiotrG 11.06.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zenobiusz27 (Post 912212)
Takie info dla zainteresowanych.

Zapraszamy na czat

Inwestycje i komunikacja zbiorowa na terenie Krakowa – te dziedziny zdominują najbliższy czat na www.krakow.pl. We wtorek (15 czerwca) o godz. 12.00 z internautami spotka się Joanna Niedziałkowska, dyrektor Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu w Krakowie.

Nyaa~
Ciekawe czy moderator tym razem będzie przepuszczał wszystkie "niewygodne" pytania, a nie jak podczas czatu z prezydentem wyłącznie te wygodne.

bravelukas 11.06.2010 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czarny (Post 912214)
Jeśli dobrze zrozumiałem pierwszy mecz na obiekcie przy Reymonta ma się odbyć 15 lipca. Biorąc pod uwagę ile dotychczas ułożono krzesełek, ile im to zajęło i ile jeszcze zostało do ułożenia, to mam wątpliwości, czy się wyrobią. mam nadzieje, że przyspieszą z tymi pracami.

Podobno na ułożenie krzesełek mają czas do 26 czerwca...czyli w zasadzie 2 tyg.
Ale do 15lipca jest to wykonalne, wystarczy, że od poniedziałku zaangażują więcej ludzi

P.S prowadzone sa jakies prace nocne na zachodniej? pogoda ewidentnie sprzyja, ale ja nie dostrzegłem nocą, by palone były tam jakies swiatła...

Jaroo1 11.06.2010 13:06

z krzesełkami to nie ma problemu bo jak na razie to raczej "na pol gwizdka" je montuja. Jakby trzeba bylo to pewnie i w 10 dni by wszystkie ulozyli. Niech lepiej sie skupia na wykonczeniu trybuny w srodku tak zeby ja zrobic na 100% a nie do 15 lipca na 90% a pozniej znowu sie beda babrac... a patrzac na to jak ten stadion jest budowany to bym sie nie zdziwil :(

Bronowianin 11.06.2010 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czarny (Post 912214)

Myślisz że żeby móc grać przy trybunie wschodniej wystarczy zamontować krzesełka? Tam jest jeszcze sporo roboty w środku, a przede wszystkim popatrz sobie jak wygląda na dzień dzisiejszy ul. Reymana... Na razie nie ma żadnych konkretów co do udostępnienia tej ulicy dla pieszych, więc nie wiadomo czy pierwszy mecz w lipcu Wisła zagra na Reymonta... Na Hutniku jak wiadomo nie da się grać w LE, więc zapewne Sosnowiec - na to się szykujcie.

mav23 11.06.2010 15:24

Kontrowersyjna sprawa z karetką wygląda tak - owszem istnieje możliwość przejazdu karetki pogotowia przez Pawilon Medialny jednak nie jest to jedyna możliwość do dyspozycji służb medycznych pozostają też 3 wjazdy między trybunami. Nigdzie nie jest powiedziane czy tez narysowane że ambulans będzie stał podczas meczu w pawilonie.

Cytat:

mav23 co powiesz na temat elewacji stadionu? będzie czyszczona, malowana itp.??? bo takie sprzeczne info było na forum
Projekt S.A zakładał wykonanie elewacji stadionu z betonu architektonicznego w części kolorowej barwionego w masie który nie wymaga malowania, wykonawca w porozumieniu z inwestorem dokonał zmiany na zwykły beton konstrukcyjny który teraz ma zostać oszlifowany i pomalowany.

zbymak 11.06.2010 16:31

Jesli mozna skorzystać z okazji i zadać pytanie koledze Mav23 to proszę odpowiedzieć na nastepujące pytania:
1.Jakie blędy popełnilo wasze biuro przy projektowaniu stadionu Wisly i musiało je poprawiać w trakcie budowy ( tylko nie pisz ,ze zadne bo bedzie wstyd)
2.Ile macie jeszcze projektow do poprawy i jakimi ciekawymi rozwiązaniami zostaniemy jeszcze uraczeni?
Jeszcze mam pytanie czy nie boisz sie ,że zostaniesz zdemaskowany przez swojego szefa ,ze piszesz na forum i udzielasz być może poufne informacje?.Jest jeszcze inna możliwośc ,że piszesz na forum za zgoda Obtułowicza i wystepujesz tu jako jego arbiter bo jak przeglądalem twoje posty na forum to w zadnym nie było napisane ,ze w czym kolwiek wasze biuro jest winne bo wszystko albo miasto(inwestor) albo Polimex jako wykonawca pozmienial.Pozdrawiam i czekam na odpowiedż.

La Furia Dell' Est 11.06.2010 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 912227)
z krzesełkami to nie ma problemu bo jak na razie to raczej "na pol gwizdka" je montuja. Jakby trzeba bylo to pewnie i w 10 dni by wszystkie ulozyli. Niech lepiej sie skupia na wykonczeniu trybuny w srodku tak zeby ja zrobic na 100% a nie do 15 lipca na 90% a pozniej znowu sie beda babrac... a patrzac na to jak ten stadion jest budowany to bym sie nie zdziwil :(

1906% racji:P

Sinoos 11.06.2010 17:37

Ja czekam na przyszły tydzień, bo dzisiaj zaczęli układać krzesełka na tym sektorze gdzie jest literka "A". Ciekawi mnie, jak będzie komponował się napis z tymi barierkami, czy nie będzie zbyt zamazane.

Ral 11.06.2010 17:37

Powiedzcie mi proszę po kiego ch**a są te barierki ? Przecież ona okropnie wyglądają, a nie wydaje mi się by były niezbędne przy składanych krzesełkach...?

crazykaro 11.06.2010 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ral (Post 912376)
Powiedzcie mi proszę po kiego ch**a są te barierki ? Przecież ona okropnie wyglądają, a nie wydaje mi się by były niezbędne przy składanych krzesełkach...?

Weźże przeglądnij 2 ostatnie strony , gdzieś tam są odpowiedzi, bo właśnie co tyle stron ktoś o to pyta:evil:

Barierki są tylko ze względów bezpieczeństwa żeby ludzie czuli się bezpiecznie.

BTW dzisiaj był program o stadionach i powiedzieli że zanim zamontują dach to będą wcześniej montowane słupy oświetleniowe.

Donki 11.06.2010 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ral (Post 912376)

Było już pisane 100 tysiecy razy !!
Wymogi bezpieczenstwa.

saklak1906 11.06.2010 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 912382)

BTW dzisiaj był program o stadionach i powiedzieli że zanim zamontują dach to będą wcześniej montowane słupy oświetleniowe.

Jakie k... slupy oswietleniowe? gdzie i po po co?

bravelukas 11.06.2010 17:53

pewnie takie małe tymczasowe jak na Amice:P

crazykaro 11.06.2010 18:04

Nie słupy tylko wysięgniki z oświetleniem takie jak na wschodniej (źle się wyraziłem) Najpierw oświetlenie potem dach

Fuks 11.06.2010 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 912398)
Nie słupy tylko wysięgniki z oświetleniem takie jak na wschodniej (źle się wyraziłem) Najpierw oświetlenie potem dach

ale czy to przypadkiem nie jest jedno i to samo? I tak muszą te wszystkie niebieskie rury tam poustawiac z tyłu i "stelaż" z przodu nad trybuną, bo niby jak sie to oswietlenie utrzyma? W powietrzu wisiec nie bedzie.. wiec co za roznica? Chyba ze chodzi im o to, ze oświetlenie zrobią zanim pokryją cały dach tym materiałem... dziwny tekst.

Valdaer 11.06.2010 19:22

Byc może chodziło im o to że wyśięgniki na których będzie zamontowane oświetlenie tym razem zamontują podczas montowania poszczególnych części dachu na ziemi przed umocowaniem nad trybuną i być może dzięki temu montaż oświetlenia pójdzie troche szybciej niż w przypadku sposobu z wschodniej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl