Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

dymek_nhs 21.08.2009 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 781804)
i teraz drugie pytanie: co mi grozi za pobicie?

http://www.fight-club.pl/art/19/kodeks_Karny-POBICIE

Phelippo 21.08.2009 01:05

gdzie w Nowym Sączu można (bezpiecznie) obejrzeć jutrzejszy mecz? Będę tam przez weekend muszę go zobaczyć.

Bieluu 21.08.2009 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palczi (Post 781440)
Polecicie jakies miejsce gdzie mozna kupic normalny garnitur w przystepnej cenie?pozdrawiam

Ja osobiście polecam mała wycieczkę do Myślenic. Tak jest taki sklep przy fabryce Vistuli. Bardzo dobre i w przystępnych cenach.

palczi 21.08.2009 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bieluu (Post 781971)
Ja osobiście polecam mała wycieczkę do Myślenic. Tak jest taki sklep przy fabryce Vistuli. Bardzo dobre i w przystępnych cenach.

dzieki,slyszalem tez o strozy obok myslenic ,gdzies sie udac musze;)wkazdym razie dzieki za pomoc;)

palczi 21.08.2009 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 781525)
PILNA SPRAWA!

proszę o numery do dobrych dentystów w Krakowie (najlepiej z NFZ), którzy mieliby wolne terminy na jutro wieczór/sobotę rano.

sami wiecie że jak ząb boli, to sprawa pilna, więc proszę o pomoc!

ja moge Ci podac do dentystki znajomej na kozlowku lub chirurga dentystycznego obok placu imbramowskiego:)jak cos to pisz na priv bo nie wiem czy chcesz borowac zeba czy wyrywac 8semke a to roznica;)

p.s. -to nie nfz - ja bym do nfz nie poszedl z grubsza sprawa bo wiadomo co oni tam robia ....

madenn 21.08.2009 09:52

mam troche nietypowe pytanie

kojarzy ktoś gdzie w Krakowie można napotkać lody WŁOSKIE??

palczi 21.08.2009 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 781992)

nie chcialbym Cie wprowadzic w blad ale wydaje mi sie ze widzialem je w Parku Solvay ...
P.S. - uliczki od krakowskiego rynku tez kiedys byly ale ktora to juz nie wiem ;)

West 21.08.2009 10:00

na dlugiej sa :)

Bieluu 21.08.2009 10:01

Mam takie dwa pytania.
1) Czy ktoś wie jak pozbyć się dużej ilości skoszonej trawy (długiej)? Chodzi o sposób efektywny inny niż spalenie, bo to z kilku względów jest utrudnione.
2) Czy jest tu jakiś geodeta? Mam małe pytanie. Jeśli tak to proszę o kontakt na priv.

Mistel 21.08.2009 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 781909)
To zależy - jeśli nie wysłałeś człowieka na ojom a już najlepiej by jego uszczerbek był poniżej 7 dni hospotalizacji, to powinno się skończyć zawiasami

Żadnych złamań (tylko nos uszkodzony, ale raczej nie złamany). Morda obita, rozwalony łuk brwiowy.

19 lat, nigdy nie karany.

mic 21.08.2009 11:58

Skad odjezdzaja busy do Bochnii, jaka jest cena i ile jedzie mniej wiecej ?
I gdzie w Bochnii staja ?

Mistel: o wiezienie, zawiasy to raczej nie masz co sie bac, w 99,9999% takie sprawy koncza sie krzywna. Znajomy kumpla kiedys najebal jakiemus cwaniakowi ("w samo obronie") i ten go podal na psy, mial zlamana szczeke (zadrutowana) i cos tam jeszcze, to skonczylo sie na 3000 grzywny. Mysle ze za luk brwiowy i rozwalony nos, to pewnie i tak umoza, albo dostaniesz jakies pare stowek

re_set 21.08.2009 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 782014)
Żadnych złamań (tylko nos uszkodzony, ale raczej nie złamany). Morda obita, rozwalony łuk brwiowy.

zalezy jak ocenia uszkodzenia nosa- przy wersji optymistycznej zakwalifikuja to jako czyn z art 157 paragraf 2 czyli 'naruszenie czynnosci narzadu ciala nie dluzej niz 7 dni' i wowczas grozi Ci grzywna, ograniczenie wolnosci albo kara pozbawienia wolnosci od miesiaca do lat 2.
z tym ze: jesli rzeczywiscie uszkodzenia beda ponizej 7 dni i beda podlegaly pod paragraf drugi bedzie to czyn sciagany z oskarzenia prywatnego- osoba pobita bedzie musiala wnioskowac o sciganie, w kazdym innym przypadku (np. gdy zostanie ocenione, ze obity/zlamany? nos to rozstroj zdrowia powyzej 7 dni) organy sciagania maja obowiazek wszczac postepowanie i postawic Ci zarzuty, konczace sie najczesciej aktem oskarzenia.
Brak karalnosci oraz fakt, ze wg kk jestes mlodocianym (art 115) moga byc pozniejsza okolicznoscia lagodzaca.

Szymek_R22 21.08.2009 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bieluu (Post 782003)
1) Czy ktoś wie jak pozbyć się dużej ilości skoszonej trawy (długiej)? Chodzi o sposób efektywny inny niż spalenie, bo to z kilku względów jest utrudnione.

Wysypać na łące na przysłowiowym ,,zadupiu".

Tuman 21.08.2009 12:35

Mam taki problem z gg w telefonie. Dzisiaj kupiłem nowy telefon, LG KS360 i on ma wbudowane gg. Próbuje je zainstalować, ale przy 44% się wyłącza. możliwe że coś źle skofigurowałem? czy to błąd w telefonie?

Mistel 21.08.2009 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 782080)
Mistel: o wiezienie, zawiasy to raczej nie masz co sie bac, w 99,9999% takie sprawy koncza sie krzywna. Znajomy kumpla kiedys najebal jakiemus cwaniakowi ("w samo obronie") i ten go podal na psy, mial zlamana szczeke (zadrutowana) i cos tam jeszcze, to skonczylo sie na 3000 grzywny

Ale to nie jest samoobrona.

Dzięki wszystkim za info.

A te grzywny da się jakoś zamienić np. na roboty społeczne (ze względu na "trudną" sytuację materialną)? :P

re_set 21.08.2009 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 782098)

A te grzywny da się jakoś zamienić np. na roboty społeczne (ze względu na "trudną" sytuację materialną)? :P

poksie sadownictwo, w tym Sad Najwyzszy, stosuja (zreszta slusznie jakby sie nad tym zastanowic) zasade, ze kara ma byc dolegliwa dla sprawcy... dlatego tez moga Ci wymierzyc grzywne, zakladajac ze dotknie Cie to bardziej niz pielenie trawnikow... zreszta, za duzo filmow amerykanskich sie chyba wszyscy naogladalismy, w Polsce naprawde czesciej sie grzywne stosuje;) Nie mniej jednak art 58 paragraf 2 przewiduje odstepstwo od grzywny, gdyby wszelkie okolicznosci wskazywaly ze grzywny na pewno nie uiscisz, bo nie masz takiej mozliwosci. (nie mniej jednak znajac nasze sady, uwazam, ze uznaja, iz skoro miales sile do bojki to i masz sile popracowac by na grzywne zarobic...). Poza tym, jako zes mlodociany, sad musi Ci zgodnie z 54 nalozyc kare taka aby cyt: "sprawce wychowac"
poza tym moga Ci zasadzic inne kary np. nawiazke, a tego juz nie zamienisz na nic.

moonga 21.08.2009 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moonga (Post 781896)
Nie ma ktoś zdjęcia koszulki VME - Only God can judge me? Pamiętam, że były takie na allegro ale nie moge ich już znaleźć :P byłabym wdzięczna za podesłanie foto

Podbijam

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic

Na pewno jakieś złapiesz na bieżanowskiej, chyba na alejach też, a koszt to myśle, że 5-7 zł nie więcej.

Mistel 21.08.2009 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez re_set (Post 782105)
poksie sadownictwo, w tym Sad Najwyzszy, stosuja (zreszta slusznie jakby sie nad tym zastanowic) zasade, ze kara ma byc dolegliwa dla sprawcy... dlatego tez moga Ci wymierzyc grzywne, zakladajac ze dotknie Cie to bardziej niz pielenie trawnikow... zreszta, za duzo filmow amerykanskich sie chyba wszyscy naogladalismy, w Polsce naprawde czesciej sie grzywne stosuje;) Nie mniej jednak art 58 paragraf 2 przewiduje odstepstwo od grzywny, gdyby wszelkie okolicznosci wskazywaly ze grzywny na pewno nie uiscisz, bo nie masz takiej mozliwosci. (nie mniej jednak znajac nasze sady, uwazam, ze uznaja, iz skoro miales sile do bojki to i masz sile popracowac by na grzywne zarobic...). Poza tym, jako zes mlodociany, sad musi Ci zgodnie z 54 nalozyc kare taka aby cyt: "sprawce wychowac"
poza tym moga Ci zasadzic inne kary np. nawiazke, a tego juz nie zamienisz na nic.

Ok dziękuję za pomoc.

Ciekawe co by oni zrobili w mojej sytuacji :-P

wroobel88 21.08.2009 14:39

Cytat:

Busy odjeżdżają spod galerii, z ul. Ogrodowej. Co do ceny to nie wiem, w 10zł się powinieneś zmieścić (ale będzie to pewnie mniej). Co do czasu jazdy to zależy od korków :/ A zatrzymują się w Bochnii na przystankach na trasie starej 4.

TSWalos 21.08.2009 15:11

Jaki jest najlepszy codec Pack?

Bartosz 21.08.2009 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez West (Post 782002)
na dlugiej sa :)

Tam ukraińskie raczej.

R33 21.08.2009 15:40

Gdzie znajdę terminarze lig piłkarskich do wydruku (oprócz strony wytypuj.pl) najlepiej na jak najmniejszą ilość stron

wisl@k_TS 21.08.2009 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 781874)
Karta graficzna "NVIDIA GeForce 9400M G" jest dedykowana czy zintegrowana? Jeden sklep pisze że taka druga że taka...

podbijam...

Kyno 21.08.2009 15:56

Cytat:

Cena 5zł w SK-Busie. Busy są m.in. nad Galerią Krakowską.

ok godziny jazdy, przystanki w Bochni: Kolanów, następnie na ul. Kazimierza Wielkiego, potem pod pocztą, koło stadionu BKSu
a potem kierują się na Brzesko :)

LanceTS 21.08.2009 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 781992)

Na placu bieńczyckim były w roku szkolnym.

Padre1906 21.08.2009 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWalos (Post 782185)
Jaki jest najlepszy codec Pack?

K-lite codec pack, xp codec pack do tego doinstaluj sobie kodeki rmvb i wszystko będzie działać.

1q2 21.08.2009 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 782201)
podbijam...

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...G.11949.0.html

wygląda na to że zintegrowana

Lupo 21.08.2009 18:41

Moje pytanie brzmi tak... Czy oreintuje się ktoś w busach lub też PKSach z Zakopanego do granicy ze Słowacją? Są takie? Jaka cena?
Tak jak i jestem ciekaw cen na Słowacji.. w tych sklepikach przygranicznych. Czy wporwadzenie euro jest tam znacząco odczuwalne?

Z góry dziękuję!

Bieluu 21.08.2009 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szymek_R22 (Post 782092)
Wysypać na łące na przysłowiowym ,,zadupiu".

Tyle tego jest, że nie da rady. Muszę to zutylizować.

mathouse 21.08.2009 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 782014)

Szczerze ?:)
Chvja Ci zrobia.

W polsce jezeli kogos nie poslesz na wozek inwalidzki
albo nie zabijesz to opcje sa 4:

- umorzenie
- zawiasy
- grzywna.
- prace spoleczne

Wiezenie Ci nie grozi :) i Tak juz sa przepelnione..

Bratu zalozyli sprawe o grozby karalne : jakies tam strasznie chamskie
smsy do bylej laski i jej siostry - skonczylo sie na pracach spolecznych :)
A prokurator jeszcze do niego
" no to jaka kare chcesz "
"yyyy no jak najmniejsza"
"a to prace spoleczne ci dam , moze byc ?'

janko04 21.08.2009 21:12

w RMF-ie leci reklama jakiegoś sklepu gdzie mozna kupic na przecenie plecak Pumy. Może wie ktoś jak nazywa się ten sklep?>

JacobusTSW 21.08.2009 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 782377)
w RMF-ie leci reklama jakiegoś sklepu gdzie mozna kupic na przecenie plecak Pumy. Może wie ktoś jak nazywa się ten sklep?>

Nie wiem czy o tę reklamę chodzi ale w Decathlonie są właśnie dość mocno przecenione plecaki Pumy. Wiem bo się w taki zaopatrywałem.

dawidTS 21.08.2009 22:38

siemka,chcę sie zapisac na moay thai albo inną sztukę walki (oczywiscie dla poczatkujacego )najlepiej gdzieś w Bronowicach ale rozwaze kazde inne propozycje,macie jakies namiary?

rafiABG 21.08.2009 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 782454)
siemka,chcę sie zapisac na moay thai albo inną sztukę walki (oczywiscie dla poczatkujacego )najlepiej gdzieś w Bronowicach ale rozwaze kazde inne propozycje,macie jakies namiary?

a nie lepiej boks tajski ? ćwiczymy ciosy na żelażnych drągach,by wzmocnić piszczele :)

dawidTS 21.08.2009 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafiABG (Post 782468)
a nie lepiej boks tajski ? ćwiczymy ciosy na żelażnych drągach,by wzmocnić piszczele :)

Wiem ! u Karima :D ale w ch*j drogie składki mają :D

serio sie pytam :)

Kamson 21.08.2009 23:12

Zablokowałem pewien program Kasperskim i... jak go odblokować?

Mateuusz 21.08.2009 23:17

a czy moay tai to nie to samo co boks tajski??

kamilll1906 21.08.2009 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateuusz (Post 782487)
a czy mUay tHai to nie to samo co boks tajski??

to samo
10 znakow

_gilardino_ 22.08.2009 00:06

http://galeria.wislakrakow.com/20090821/md/13.jpg

co to za flaga pomiędzy "Bronowice" i "Urodzeni Wiślacy"

dawidTS 22.08.2009 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 782516)
http://galeria.wislakrakow.com/20090821/md/13.jpg

co to za flaga pomiędzy "Bronowice" i "Urodzeni Wiślacy"

Woli Duchackiej

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl