Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

heoij 05.07.2017 10:53

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net...02&oe=59C37799

Mogłeś być kimś w Wiśle, ale Ty wybrałeś bycie NIKIM w Legii...

PhantomRanger 05.07.2017 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1474207)
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net...02&oe=59C37799

Mogłeś być kimś w Wiśle, ale Ty wybrałeś bycie NIKIM w Legii...

Chce pisania prawdy? Przecież to zakrawa na kpinę.

heoij 05.07.2017 11:10

Od Knury wymagał pisania prawdy, a sam co zrobił?

OSZUKAŁ I OKŁAMAŁ NAS WSZYSTKICH KIBICÓW WISŁY KRAKÓW!

Gdyby miał trochę honoru w sobie to przeprosiłby NAS wszystkich na czele z Janekxem i Knurą, ale pewnie nie ma w sobie na tyle odwagi.

Kamson 05.07.2017 11:16

mąkacwks - pinokio :)

brylant17 05.07.2017 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1474203)

Zrobić mu na złość i zesłać go do klubu kokosa :) lub ławeczka :D

Ma_niek 05.07.2017 11:36

I skończyłoby sie jak z cierzniakiem.

szprotson 05.07.2017 11:43

Nie płaczmy za Krzysiem
Patrzmy w przyszłość ile może nam dać kasa za Krzysia (np. Kostal, czy inne transfery)

.... CI w dupe Krzysiek- złam sobie noge w tej elce, dzieki za wszystko co zrobiłeś dla klub ale przyjdą następni.
Mogłeś być Legendą, wolałeś zostać mendą (na ten moment)

Teraz mozna ciupać warszawiakom ze kupuja graczy bez tożsamości, bez kręgosłupa moralnego dla ktorych jedyne co sie liczy to pieniadzę, pieniadze i raz jeszcze hajs.
Bijcie im brawo, Hamalajnenom cwelom sprzedajnym i innym. Przychodzi pilkarz z jednak jakby nie bylo duzej kosy, a Wy bedziecie mu loda robić.(wy - dumni kibice L)
Jesteście Legią, - ale taką prawdziwą cudzoziemską.Ona przyjmowała tych, którzy zostali wyklęci ze swojej ojczyzny. Badzcie dumni, z pilkarzy bez tożsamości. Bijcie im brawo jak całują ten piekny herb w kształcie pięciozłotówki.

pegie84 05.07.2017 11:46

Mączyński to frajer i tyle, a w sezonie miał tyle dobrych piłek co Brożek bramek. I tyle.

Współczuje mu trochę, bo teraz nie będzie miał tutaj życia. Zresztą jego młodszy brat pewnie też, bo kibice Wisły na bank będą się teraz nad nim znęcać. Jego dzieci w przyszłości też nie będą miały kolorowo bo to jest jednak chyba najgrubsza akcja z takim przerzutem. No i nie mogę się doczekać meczu z Legia i tego hasła na 30 tysięcy gardeł "C..j Ci na imie, Mączyński ty sku..nie" :D

Levis88 05.07.2017 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pegie84 (Post 1474217)
Mączyński to frajer i tyle, a w sezonie miał tyle dobrych piłek co Brożek bramek. I tyle.

Współczuje mu trochę, bo teraz nie będzie miał tutaj życia. Zresztą jego młodszy brat pewnie też, bo kibice Wisły na bank będą się teraz nad nim znęcać. Jego dzieci w przyszłości też nie będą miały kolorowo bo to jest jednak chyba najgrubsza akcja z takim przerzutem. No i nie mogę się doczekać meczu z Legia i tego hasła na 30 tysięcy gardeł "C..j Ci na imie, Mączyński ty sku..nie" :D

Serio...?
Może tyle hajsu zarobi że zrobi operacje plastyczne całej rodzinie i nazwisko zmieni.

Kurz 05.07.2017 12:30

Ja zupełnie w innym tonie. Chciałbym podziękować Mące za grę w Wiśle i nierozwiązanie kontraktu z winy klubu przy pierwszej nadarzającej się okazji. Szkoda, że jego bytność tutaj przypadła na tak ciężki okres dla Wisły. Życzę mu też wszystkiego najlepszego w nowym klubie, bo ogólnie Legia nic wyjątkowego dla mnie emocjonalnie nie znaczy, a Krzysiek, jakby nie było, zasłużył na szacunek.

domin_czyzyny 05.07.2017 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1474221)
Ja zupełnie w innym tonie. Chciałbym podziękować Mące za grę w Wiśle i nierozwiązanie kontraktu z winy klubu przy pierwszej nadarzającej się okazji. Szkoda, że jego bytność tutaj przypadła na tak ciężki okres dla Wisły. Życzę mu też wszystkiego najlepszego w nowym klubie, bo ogólnie Legia nic wyjątkowego dla mnie emocjonalnie nie znaczy, a Krzysiek, jakby nie było, zasłużył na szacunek.

Na jaki szacunek ??!! Chyba Cię zdrowo pojebało!! Sprzedajna, zaglagana szmata legijna. Na hajs poleciał, kłamał w tv, na tt, kombinował, kręcił jak ...., a nie jak facet.

Krotochwila 05.07.2017 12:47

Obie strony nie zachowały klasy (nie tylko Mączyński ale i Klub - to zresztą długa historia). Co nie zmienia faktu, że Mączyński się w tym wszystkim zwyczajnie pogubił i cała ta przygody była zwyczajnie żenująca. Przerosło go to. Tak zwyczajnie, po ludzku. Rozumiem motywację finansową, zwłaszcza w tym wieku piłkarz musi myśleć o przyszłości i rodzinie. Mnie osobiście ani grzeje ani ziębi przejście do L-ki, klub jak każdy inny. Naiwnością też jest oczekiwanie od zawodowych piłkarzy wierności barwom, bądźmy poważni.

Słabo, że sobie gębę wycierał wielkimi słowami, bo okazuje się, że ich zwyczajnie nie rozumiał. Szkoda, że tak to się kończy, ale umówmy się - kandydatem na Legendę Klubu nigdy nie był.

Ja dziękuję Panie Krzysztofie za wszystko co było dobre, powodzenia w meczach kadry. I proszę następnym razem 3 razy pomyśleć nim powie Pan coś ważnego.

pegie84 05.07.2017 12:52

Ale jaka wina klubu, gdzie klub zawinił co ty pieprzysz. A jak chodzi ci o zaległości to sa w każdym klubie, poza starą koleżanką i amikom. W takie lechii nawet są.

po prostu mączyński to zwykła szmata, kretacz, kłamca i stary ....iarz.

Precz z takimi w Wielkiej Wisły

momo 05.07.2017 13:04

Gość jeszcze nie odszedł, a już wieszacie na nim psy. Jeśli miał wątpliwości co do transferu, to wystarczy wejść na to forum żeby się przekonać jak 'wierni' są kibice. Są pogłoski, jest coś na rzeczy - ok. Ale nie ma konkretów. Będą to zasłuży na takie traktowanie. Nie ma - dalej jest piłkarzem Wisły i póki nie podejmie decyzji, nie ma co przesadzać z hejtem.
I taka myśl, zapewne zaraz wyśmiana: "A jak ta cała 7 jest tylko na podbicie ceny, świadome działanie klubu i zawodnika??" Gdyby Mące i 7 tak bardzo zależało już dawno było by pozamiatane.

wester 05.07.2017 13:25

Mam nadzieję, że w przypadku dojścia do skutku tego transferu, ten facet dostanie od klubu jakiś zakaz wypowiadania się na temat swojego przeszłego pracodawcy bo wygląda mi na takiego gościa który cała swoją frustracje przeleje chwile po transferze na twitera. " jaka to Wisla była dla niego zła"

Dive Pirate 05.07.2017 13:34

Gdybym był jego menago to Twittera już by nie miał, skoro nie potrafi bez szkody dla siebie z niego korzystać.

wolfy 05.07.2017 13:48

Ale macie ból dupy. Zupełnie bez sensu.

W tym kontekście jęczenie o zbyt malej ilości Polaków z którymi się będziecie identyfikować jest wyjątkowo śmieszne.

buczo1985 05.07.2017 13:50

Mączyński to zawodnik, który jeszcze z 2 lata gwarantuje jakość. Później ju będzie odcinał kupony. Sportowo nie oszukujmy się szkoda chłopa.

Dziwię mu się jednak, że wiedząc i znając realia zdecydował się na taki krok. Kasa to tylko kasa. Po drodze przegrał wiele dóbr niematerialnych. Przez najbliższe lata facet nie ma życia w Krakowie. Splamił swoje nazwisko, zeszmacił się łamiąc dane słowo, przypiął sobie chyba najgorszą łatkę jaka jest możliwa.Niezrozumiałe jest to dla mnie, bo przecież mógł grać u nas na spokojnie do mistrzostw, a później odejść na ostatni kontrakt za granicę. Pewnie miałby propozycję i zarobiłby na emeryturę.

Nie porównujcie go do Cierzniaka, bo on był tylko jednym z wielu grajków, którzy u nas grali przez którki okres czasu. Wychowanek to wychowanek. Szkoda sobie strzępić język. Ktoś napisał na sąsiednim portalu wiślackim krótki, ale jakże treściwy komentarz: "Mały człowiek" i na tym zamknijmy historię jego transferu i to w jaki sposób Pan Mączyński do tego doprowadził.

wolfy 05.07.2017 14:00

Pitu pitu o idolu trybun i wychowanku zostawmy bez komentarza.
Ważne żeby klub dostał kasę od razu, nie w ratach.

opolan 05.07.2017 14:12

Dzisiaj mają być rozmowy z menago Kostala ??

seta 05.07.2017 14:13

zastanówcie się komu bardziej zależało na tym transferze

wściekłe pięści węża 05.07.2017 14:15

Buczo zamknął temat Mąki moim zdaniem.

Teraz już nie zamierzam apelować o rozsądek w jego sprawie, bo sam sobie taki los zgotował. :lol:

Ciekawe, czy planują w miejsce jego i Brleka (który przecież też jest na wylocie) jeszcze kogoś sprowadzać, czy nasz środek pomocy, to będzie trio Stilić - Llonch - Halilović (bo zakładam, że Wojtkowski i ewentualnie Kostal to skrzydłowi). Przydałby się ktoś jeszcze. Typu Chrapek. :foch:

Edit: Zapomniałem, że Velez może grać def pomocnika, ale Mąka to raczej był nr 8 niż 6.

Matejas_ 05.07.2017 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1474237)
Mąka to raczej był nr 8 niż 6.

Był, bo teraz jest 0 !

mari339 05.07.2017 14:41

Tutaj widać że mączyński już wcześniej chciał grać dla legii :D
http://ekstraklasa.tv/legia-wisla-k-...rafia-w/tjzzfs

X-Ray 05.07.2017 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1474164)
Valez to nie jest ŚO? W sparingu grał chyba na tej pozycji.

W sparingu grał na środku obrony, ale może grać zarówno tu i tu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1474213)
Zrobić mu na złość i zesłać go do klubu kokosa :) lub ławeczka :D

Mam nadzieje, że żartujesz.

Cytat:

Jeszcze mu laurkę i bombonierkę wyślij.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1474190)
Rafał Wolski w miejsce Mączyńskiego? jestem ZA

Nie ma szans, Legia się nim interesuje, nie ten poziom finansowy. A i on bardziej za Brleka a nie za Mąke.

regan 05.07.2017 14:59

Cytat:

Ty chyba se ku.rwa jaja robisz? :D

Wiślak709 05.07.2017 15:00

Kibicom Legii nigdy nie przeszkadzały transfery do ich klubu z klubów "znienawidzonych". Nie trzeba przecież wracać do czasów wojska. Bereś, Hama to przecież nie tak odległa przeszłość, a traktują ich jak swoich. Nawet z Hamą była kampania przed meczem z Lechem i połowa legijnego twittera miała avatary z "jokerem Kasprem" . Nie wspominając o takich nabytkach jak Cierzniak czy Handzlik.
Idę o zakład, że jakby tak "lubiany" przez nich Małecki, którego pozdrawiają, odpukać, również do nich poszedł, to po jednej bramce dla elki w jego wykonaniu z żylety poleciałoby gromie "Patryk Małecki".
Ludzie bez kręgosłupa.

Jak już pisałem, jak chcą Mąkę, niech go biorą, tylko niech płacą całą kwotę od razu. Żadne raty.
Zresztą kłopot pojawiłby się dopiero jakby ten transfer się wysypał teraz, bo co wtedy z Krzychem zrobić? Miałby grać nadal u nas? No bez jaj.

Mógł chcieć odejść, nawet do Legii, ale z klasą, nie po cyrku, który zrobił. I tego najbardziej szkoda.

heoij 05.07.2017 15:07

Kurz- sprawdź najpierw w słowniku znaczenie słowa szacunek, a potem go używaj.
Na szacunek zasługują Głowacki czy Sobolewski, a nie ten kłamca.

Na szacunek trzeba sobie zasłużyć, ale on swoim postępowaniem z pewnością na niego nie zasługuje.

0 22 05.07.2017 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak709 (Post 1474243)
Ludzie bez kręgosłupa.

Czego dowodem sprawa Kaczorowskiego. Blok kibiców na zakup Mili i Celebana czy bojkot Vuko przez część kibiców. Taaa :)

funkykoval 05.07.2017 15:19

W porównaniu z Sobolewskim i jego pozbyciem się przez klub to 2011 rok i odejście Mączyńskiego do ŁKS jest niczym i jakoś Sobol nie miał żadnej urazy z tego tytułu......
Eh... Szkoda gadać

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl