Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Emilio 10.06.2010 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 911838)
Jak nie ma szczeliny? a co jest między pawilonem a trybuną główną? Jebana szczelina i to pewnie tamtedy będa wjeżdżać. Jeśli nie to sam nie wiem którędy. Ponoć jest pomysł że będzie wyjeżdżać razem z zawodnikami z szatni.

Przez tę "jebaną szczelinę" karetka na pewno się nie zmieści :-P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 911816)
Miały być ale wisla.krakow.pl podała że wolą pawilon (pewnie bardzie ekskluzywnie) i jeszcze budują pomost dla karetki .
A teraz poważnie - nie wierzcie w te brednie o pawilonie.Przecież to nie możliwe technicznie , którędy by miała karetka wjeżdzać?Bo wyjeżdzać to jeszcze wiem. Fotograf sie upił i głupotę wpisał na stronie.Ot co.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ybrana//37461/ a tu wg. ciebie co jest budowane? :-/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 911841)
http://img153.imageshack.us/f/cotoo.jpg/
sory za głupie pytanie... ale czy to nie będzie przypadkiem, skybox? jak się mylę to mnie poprawcie :P

NIE. Tu jest narożnik dla kibiców.

Arapaho 10.06.2010 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emilio (Post 911856)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ybrana//37461/ a tu wg. ciebie co jest budowane? :-/

.

Może miejsce pod ławki rezerwowych. Kto ich tam wie. Ważniejsze że nie ma jak tam dojechać.Jakby zrobili przejazd przez pawilon znaczy że mamy debili w klubie , bo o projektancie i ludziach odpowiadających w UM to już wiemy

joshi 10.06.2010 15:44

a co to znaczy mierzony autosanem? przecież są określone normy dotyczące szerokości dróg, wjazdów dojazdów itp.

Arapaho 10.06.2010 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 911862)
a co to znaczy mierzony autosanem? przecież są określone normy dotyczące szerokości dróg, wjazdów dojazdów itp.

Pewnie jest zgodne z normą ale może Scania jest szersza.
Wjazdy boczne są napewno wystarczające w koncu tiry i dźwigi śmiagają.Nie wiem czy coś się nie zmieni przez fosy ale to wszystko jest nielogiczne .Mam nadzieję że pojawi sie wkrótce sprostowanie że to wszystko jakaś pomyłka

Darson1986 10.06.2010 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 911851)
Szczezre to ja juuz nic nie chce.
Wiem ze jest tyle rzeczy zjeba...na tym stadionie ze szok.
Wiem ze jakby sie tym zajmowaili naprawde profesjonalisci to nie byloby takich jaj.

My nawet nie wiemy o połowie problemów jakie są na tej budowie , może to i lepiej bo szkoda nerwów :-/ wczoraj od kolegi pracującego w jednej z firm na trybunie C usłyszałem kilka "ciekawych" informacji... otóż: nasz wspaniały projektant stadionu pan O. ponoć nie uwzględnił w projekcie konstrukcji dachu obciążenia kolumnami nagłośnieniowymi o łączniej wadze ok 3t ! ( trybuna wschodnia ) :shock: i być może trzeba bedzie poprawiać kontrukcje dachu bo może nie wytrzymać dodatkowego ciężaru. Jeśli to prawda to ręce opadają :-/ kolejna rzecz to ciągłe zmiany(?!) na C w planach różnych instalacji ( ppoż , dso etc ) co wiąże sie z uciążliwym przekładaniem kabli. Przypomniałem sobie też o sytuacji sprzed kilku miesięcy kiedy to skradziono ok 160m kabla ( już położonego! ) więc jak widać nawet pożądnie zabezpieczyć placu budowy nie potrafią.
Kiedy go zapytałem o to czy zdążą do lipca z robotą to wybuchł śmiechem i powiedział , że może tak ale 2011 roku. Mówi , że terminy ich gonią ale nie zdążą a za opóźnienia i tak nie dostają kar. Niema sie też co dziwić , że robota idzie im jak idzie , skoro sam szef "motywuje" ich słowami: "spokojnie chłopaki , bylebyście na Eoro 2012 zdążyli.:evil: ISTNA PATOLOGIA!

PvD 10.06.2010 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 911863)
strony trybuny E... I nawet drzwi sa chyba wystarczająco wysokie...
Drzwi na murawe złożone są z dwóch skrzydeł prostopadłych które po naciśnieciu guzika cofają się robiąz wyjazd...

zbymak jak dobrze pamiętam to przy powstawaniu pawilonu medialnego mówiło się, że tam będzie wjazd dla karetek i dlatego tak szerokie i wysokie drzwi w tym obiekcie.

W sumie to żaden nowy i zaskakujący pomysł bo tak to miało być od momentu jego wznoszenia.

gooro33 10.06.2010 16:05

Ta budowa to istny zart... im blizej konca tym jest ciekawiej...

węgorz2 10.06.2010 16:08

Ale słuchajcie ,nigdzie na świecie karetki nie stoją na murawie .To jakaś paranoja chyba ,przecież karetka może stać na parkingu ,są służby medyczne ,melexy itp ... kto do cholery ubzdurał sobie karetke obok lini boiska i po co??? Przeciez nawet respiratory są przenośne a nic tam więcej w tej karetce nie ma ,a jak mamy poje... przepisy to postawmy tam atrape ,a za drzwiami sektora karetke ...,a straż? po jakiego głąba tony wody stoją obok lini??? naprawdę nie wiem co to za przepisy !

PiotrG 10.06.2010 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 911838)
Jak nie ma szczeliny? a co jest między pawilonem a trybuną główną? Jebana szczelina i to pewnie tamtedy będa wjeżdżać. Jeśli nie to sam nie wiem którędy. Ponoć jest pomysł że będzie wyjeżdżać razem z zawodnikami z szatni.

http://img28.imageshack.us/img28/9140/okraglak.th.gif
Że niby jaka szczelina?

Nie widzę technicznej możliwości przejazdu przez okrąglak - jedyny "wjazd i wyjazd" z niego to najnormalniejsze drzwi, na oko o szerokości 2m. Wjazd dla karetek musi mieć przepisowo bodajże min 4,5m.
Wjazdy dla autokarów mają po 4,5m szerokości, więc żaden autobus nie powinien mieć problemu z wjechaniem tam.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 911841)
http://img153.imageshack.us/f/cotoo.jpg/
sory za głupie pytanie... ale czy to nie będzie przypadkiem, skybox? jak się mylę to mnie poprawcie :P

To co zaznaczyłeś to narożnik trybuny zachodniej - u góry będzie pusty, a między poziomami trybun na kondygnacji +1 będą skyboksy, przy skrajnej części od trybuny północnej będzie wyjście z restauracji na mały balkonik.

saklak1906 10.06.2010 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 911873)
Ale słuchajcie ,nigdzie na świecie karetki nie stoją na murawie .To jakaś paranoja chyba ,przecież karetka może stać na parkingu ,są służby medyczne ,melexy itp ... kto do cholery ubzdurał sobie karetke obok lini boiska i po co??? Przeciez nawet respiratory są przenośne a nic tam więcej w tej karetce nie ma ,a jak mamy poje... przepisy to postawmy tam atrape ,a za drzwiami sektora karetke ...,a straż? po jakiego głąba tony wody stoją obok lini??? naprawdę nie wiem co to za przepisy !

Te przepisy sa chyba jeszcze z lat dziewiedziesiatych kiedy zadyma na stadionie byla codziennoscia a na trybunach dzialo sie wiele.
Ale te czasy minely ale przepisy zostaly i stad te wjazdy i dleglosc lini bocznej do trybyny. Nasza pierwsza trybune E zaprojektowana taka szeroka aby z obu stron bylo odpowiednio wiele miejsca dla karetki itp.

royalmichael 10.06.2010 16:26

Wreszcie można obserwować postęp z montowania krzesełek na kamerce :)
http://kamera2012.eu/krakow3/
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/

MarciN90 10.06.2010 16:42

cos nie dziala ten link

thechris 10.06.2010 18:25

Ale syf. To wygląda jakby miało być oddane do użytku za rok. Ja się nie łudzę - będziemy grac pierwszą rundę na Hutniku. Nie dość, że budują archaiczny kurnik (nowoczesne kurniki wyglądają ładniej, nie mówiąc o stadionach) to jeszcze nie mogą się wyrobić na czas. Żal...

sergio 10.06.2010 18:51

Coś ciężko im idzie to montowanie krzesełek.Miejmy nadzieję że w przyszłym tygodniu
przyspieszą.
I tu moje pytanie czy ktoś może napisać do kiedy jest planowany montaż nowych siedzisk na trybunie zachodniej?
I drugie pytanie do kiedy ma być zamontowana nowa murawa?

skeba 10.06.2010 19:01

Może być u nas kiedyś normalnie ?

arth_ur 10.06.2010 19:12

W normalnym kraju ktoś za takie przekręty by ładnie beknął, a znając życie wszystko rozejdzie się po kościach. Precz z komuną !

krakus76 10.06.2010 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 911950)
Coś ciężko im idzie to montowanie krzesełek.Miejmy nadzieję że w przyszłym tygodniu
przyspieszą.
I tu moje pytanie czy ktoś może napisać do kiedy jest planowany montaż nowych siedzisk na trybunie zachodniej?
I drugie pytanie do kiedy ma być zamontowana nowa murawa?

Jak czyta się takie i podobne pytania dotyczące krzesełek ciśnie się tylko jedno na usta. Czy Was całkiem poj... ło ?
Krzesełka to najmniejszy problem a Ci w kółko tylko jedno ... kiedy będą montowane krzesełka na wschodniej, zachodniej itp.

Zachodnia trybuna jeszcze jest proszku, brak dachu a ci pytają o termin montażu krzesełek. Krzesełka to pikuś przy tym wszystkim.

Ogarnijcie się jeden z drugim.

picasso 10.06.2010 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxim (Post 911768)
....trwa też budowa pochylni dla karetek, które na stadion będą wjeżdżały przez pawilon medialny.:shock:

A kto tam będzie miał pierwszeństwo?

pawilon jest okrągły?okrągły-to rondo zrobią i z pierszeństwem nie będzie problemu

medyk 10.06.2010 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 911971)
pawilon jest okrągły?okrągły-to rondo zrobią i z pierszeństwem nie będzie problemu

mogli słupa nie wywalać wokół niego by sie odbywał ruch okręzny

http://zapodaj.net/30921cca5a92.jpg.html

znak by na słupie powiesili i wszyscy byli by zadowoleni..

saklak1906 10.06.2010 19:54

Jezeli znikna te wjazdy po bokach trybun to jak dla mnie karetki moga jezdzic nawet przec szatnie pilkarzy. Odnosnie tego wjazdu to nie chce mi sie wierzyc zeby projektant byl az takim ulomem zeby tego nie sprawdzic. Ja rozumiem stadion to skomplikowany i ogromny projekt i nie kazdy moze to ogarnac ale wjazd to chyba w 1 klasie technikum budowlanego umieli by zaprojektowac, wiec spokojne.

~SKWARU~ 10.06.2010 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 911853)
strefa mieszana, wywiady z zawodnikami po meczu , i nagle "sorry, musicie sie usunąc, karetka wyjezdza ze stadionu" . LOL :D

Spadłem z krzesła :lol:

Widząc to wszystko ręce opadają. Przejazd karetki przez pawilon medialny , ja pier.... kto to wymyślił.
Zaczynam się bać jutra , a konkretniej co nowego opublikują w sprawie budowy stadionu. :shock:

Hudy 10.06.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 911983)
Jezeli znikna te wjazdy po bokach trybun to jak dla mnie karetki moga jezdzic nawet przec szatnie pilkarzy. Odnosnie tego wjazdu to nie chce mi sie wierzyc zeby projektant byl az takim ulomem zeby tego nie sprawdzic. Ja rozumiem stadion to skomplikowany i ogromny projekt i nie kazdy moze to ogarnac ale wjazd to chyba w 1 klasie technikum budowlanego umieli by zaprojektowac, wiec spokojne.

co się czepiasz tego biura niby skąd mieli wiedzieć jak się projektuje stadiony jak to był ich debiut
heh życie jest okrutne
a te dwie kasy biletowe bez komentarza
już nawet nie chce się zaglądać to newsów odnośnie stadionu

stawski 10.06.2010 20:30

Panowie (i Panie)! Najtragiczniejsze jest to, że już nam tylko sarkazm został i jużnikt się nawet nie wścieka (no, prawie nikt) że cośtam to skandal itd.
Już tylko śmiejemy się przez łzy...

mav23 10.06.2010 20:36

Cytat:

Pewnie jest zgodne z normą ale może Scania jest szersza.
Wjazdy boczne są napewno wystarczające w koncu tiry i dźwigi śmiagają.Nie wiem czy coś się nie zmieni przez fosy ale to wszystko jest nielogiczne .Mam nadzieję że pojawi sie wkrótce sprostowanie że to wszystko jakaś pomyłka
Przy projektowaniu wzięto pod uwagę wymiary największego autobusu spośród znanych marek - nie ma obecnie autobusu który nie zmieścił by się czy to na szerokość czy na wysokość - chyba że mówimy o angielskim piętrowcu :) ten owszem nie da rady wjechać do garażu pod trybuną zachodnią.

Cytat:

otóż: nasz wspaniały projektant stadionu pan O. ponoć nie uwzględnił w projekcie konstrukcji dachu obciążenia kolumnami nagłośnieniowymi o łączniej wadze ok 3ton
BZDURY
projekt konstrukcji NIE jest wykonywany przez architekta - architekt zatrudnia konstruktora który wykonuje obliczenia. W przypadku Stadionu Wisły projekt zadaszenia (konstrukcji stalowych) przygotowywali inżynierowie Polimex-Mostostal - nie ma żadnej potrzeby zmieniania konstrukcji przez nagłośnienie.

bravelukas 10.06.2010 20:39

mav23 skad masz tak dokładne info???

rav 10.06.2010 20:45

O "Scanii" nie ma co wspominać - informacja okazała się nieporozumieniem.

A co do karetki, czy mi się źle zdaje, że ona będzie stała za okrąglakiem, poza stadionem? Ten wjazd (pojazd zmieści się spokojnie) jest na wypadek, gdyby coś się stało, a nie tak, że na każdym meczu karetka będzie przejeżdżać przez okrąglak. Oby nigdy nie musiała.

Ktoś ma inne zdanie?

mav23 10.06.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 912005)
mav23 skad masz tak dokładne info???

Od niedawna pracuje w biurze W. Obtułowicza - nie mam jeszcze niewyczerpalnej wiedzy na temat stadionu ale postaram się odpowiadać na wszelkie wątpliwości i pytania. Gdybym nie znał któregoś z tematów napewno dopytam kogoś starszego stażem.
Tak właśnie zrobię z kwestią tej nieszczęsnej karetki :) - osobiście nie pracowałem przy planie zagospodarowania więc nie będę pisał tego co nie pewne - jutro dopytam i napisze na forum.

zbymak 10.06.2010 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 912007)

A co do karetki, czy mi się źle zdaje, że ona będzie stała za okrąglakiem, poza stadionem? Ten wjazd (pojazd zmieści się spokojnie) jest na wypadek, gdyby coś się stało, a nie tak, że na każdym meczu karetka będzie przejeżdżać przez okrąglak. Oby nigdy nie musiała.

Ktoś ma inne zdanie?

Jeśli chodzi o karetke to szkoda nawet pisać bo to chyba s-f.Teraz odniose sie do slawnej już marki Scania.Napisane to było z lekką ironia ale nie całkowicie.Bo z moich informacji wiem ,ze byla taka sytuacja ze ciezarowka jak wjechała pod trybune wjazdem to miala problem z zakretem w środku i ktoś powiedział ciekawe jak tu poradzi sobie duzy autokar.Z tego wyniklo cale zamieszanie .Tylko teraz pytanie czy to nie bedzie prawda jak rzeczywiscie autokar sie nie zmieści Sami widzimy ile bubli wychodzi na bieżąco a ile jescze wyjdzie ? Mam nadzieje ,ze normalni kibice zrozumieli gdzie była ironia w tym wszystkim

saklak1906 10.06.2010 21:17

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...nowione/34400/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._wyzszy/34233/

Po tych zdieciach widac ze z wjazdem jak i wyjazdem nie bedzie problemow bo spokojnie mozna tam wjechac autokarem, miejsca jest sporo. Wjazd i wyjazd jest na obu koncach trybuny wiec nic tam nie trzeba manewrowac, a wjechac i wyjechac po luku to taki kierowca z zamknietymi oczami potrafi.

Odnosnie tej nieszczesnej karetki w okraglaku, to przypadkiem z okraglaka nie bedzie wyjscia z szatni zawodnikow na plyte boiska? bo jak tak tologiczne jest zrobic tam wjazd dla karetki na wypadek jakiejs powaznej kontuzji zawodnika blisko z obu szatni a nie bieganie z nim po schodach na noszach. A tak wjada zabiora a nie beda gonic po parkingu w deszczu.

Żmijka 10.06.2010 21:38

Cytat:

Ktoś ma inne zdanie?

Nie pamiętam na jakim meczu dokładnie ale na jakiś ze dwóch jak jeszcze graliśmy u siebie karetka stała W OKRĄGLAKU Albo miałam zwidy :p

Wojtas 10.06.2010 22:01

Patrzac na to co sie dzieje u nas to stadion Wisly zaczyna byc synonimem groteski, czy absurdu

Dzis czytam ze moziwle ze zagramy LE na Hutniku,......ciekaw jestem kto jest za ten burdel odpowiedzialny i jak to mozliwe ze dajemy sie tak robic w konia.

saklak1906 10.06.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 912030)
Patrzac na to co sie dzieje u nas to stadion Wisly zaczyna byc synonimem groteski, czy absurdu

Dzis czytam ze moziwle ze zagramy LE na Hutniku,......ciekaw jestem kto jest za ten burdel odpowiedzialny i jak to mozliwe ze dajemy sie tak robic w konia.

Nie bylo prezesa ani jednej kompetetnej osoby w klubie to Majcher z kumplami z Cracovi robilo co chcieli i mysleli jak by nam tu zycie uprzykszyc.

sergio 10.06.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 911962)
Jak czyta się takie i podobne pytania dotyczące krzesełek ciśnie się tylko jedno na usta. Czy Was całkiem poj... ło ?
Krzesełka to najmniejszy problem a Ci w kółko tylko jedno ... kiedy będą montowane krzesełka na wschodniej, zachodniej itp.

Zachodnia trybuna jeszcze jest proszku, brak dachu a ci pytają o termin montażu krzesełek. Krzesełka to pikuś przy tym wszystkim.

Ogarnijcie się jeden z drugim.

Przepraszam Jaśnie Pana:-/

bravelukas 10.06.2010 22:33

Przeszło tak bez echa, że mamy człowieka na forum z biura Obtułowicza. Myślę, że teraz mamy szanse na szybsze odpowiedzi niż te z interpelacji, gdyż mav23 mógłbym co nieco się dowiedzieć i rozwiać niektóre wątpliwości.

Dlatego piszmy jak coś do mav23!!!!!!!

mav23 co powiesz na temat elewacji stadionu? będzie czyszczona, malowana itp.??? bo takie sprzeczne info było na forum

KoPer 10.06.2010 22:44

przejechac przez tunel to jedno. nieźle będzie się trzeba wygimnastykować na samym parkingu

http://tsw.com.pl/upload/gallery/L2NXwc6OEC.jpg

sawko 10.06.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 912045)
Przeszło tak bez echa, że mamy człowieka na forum z biura Obtułowicza. Myślę, że teraz mamy szanse na szybsze odpowiedzi niż te z interpelacji, gdyż mav23 mógłbym co nieco się dowiedzieć i rozwiać niektóre wątpliwości.

Dlatego piszmy jak coś do mav23!!!!!!!

mav23 co powiesz na temat elewacji stadionu? będzie czyszczona, malowana itp.??? bo takie sprzeczne info było na forum

mav23 - ja mam pytanko czy wasze biuro dostarczyło juz wszystkie potrzebne projekty Polimexowi?? jesli nie to na jakim etapie jestescie??

mav23 10.06.2010 23:28

może zacznę od barierek na górnej trybunie:
-skąd 51 cm - 3 stopnie po 17cm (max w świetle prawa)
-dlaczego 17 cm - dla uzyskania kąta i co za tym idzie lepszej widoczności oraz większej ilości miejsc
-dlaczego np. nie 3 stopnie i 16 cm (= 48cm) - według prawa nie potrzeba barierki za fotelem - dowiedziałem się że przy 48cm czy 45cm wysokości stopni trybuny projektanci i tak podjęli by decyzje o zamontowaniu barierek ze względów bezpieczeństwa.
Moim (prywatnym) zdaniem - słusznie. Nie jest to żadna nowość na stadionach (allianz arena). Siedziałem na tych zamontowanych już krzesełkach - barierka nic nie zasłania i w niczym nie przeszkadza wręcz jest przydatna przy siadaniu i wstawaniu no i masz pewność że nie przyjmiesz na plecy kibica ze stopnia wyżej.

Co do garażu pod zachodnią - zapewniam że nie będzie żadnego problemu z wjazdem wyjazdem i manewrowaniem w środku dużym autokarem.

I proszę nie wyżywajcie się na mnie pytaniami dlaczego coś nie zostało zaprojektowane inaczej, dlaczego coś tam jest zrobione tak a było by lepiej w inny sposób albo czemu były braki w projekcie lub opóźnienia - pracuje zbyt krótko, nie brałem udziału w procesie projektowania i na pewne pytania nie znam odpowiedzi na inne pewnie nie będę mógł odpowiedzieć ( zrozumcie chciał bym jeszcze pewien czas utrzymać posadę :))
Na tyle na ile będę mógł postaram się odpowiadać i wyjaśniać bieżące sprawy.

co do elewacji i tej karetki - dopytam jutro dokładnie bo to nie jest moja działka w biurze a nie chce puszczać nie sprawdzonych w 100% informacji w sieć bo i tak już ich za dużo :)

royalmichael 10.06.2010 23:54

Tak w ogóle to są jakieś informacje jaką szerokość mają aktualnie montowane krzesełka i te na D/E?

filip74 10.06.2010 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Darson1986 (Post 911868)
My nawet nie wiemy o połowie problemów jakie są na tej budowie , może to i lepiej bo szkoda nerwów :-/ wczoraj od kolegi pracującego w jednej z firm na trybunie C usłyszałem kilka "ciekawych" informacji... otóż: nasz wspaniały projektant stadionu pan O. ponoć nie uwzględnił w projekcie konstrukcji dachu obciążenia kolumnami nagłośnieniowymi o łączniej wadze ok 3t ! ( trybuna wschodnia ) :shock: i być może trzeba bedzie poprawiać kontrukcje dachu bo może nie wytrzymać dodatkowego ciężaru.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mav23 (Post 912003)
BZDURY
projekt konstrukcji NIE jest wykonywany przez architekta - architekt zatrudnia konstruktora który wykonuje obliczenia. W przypadku Stadionu Wisły projekt zadaszenia (konstrukcji stalowych) przygotowywali inżynierowie Polimex-Mostostal - nie ma żadnej potrzeby zmieniania konstrukcji przez nagłośnienie.

A z projektem dachu wschodniej nie było przypadkiem tak że w dokumentacji tej co biuro pana O. przekazało , inżynierowie Polimex-Mostostal znaleźli wiele błędów i cały dach został przez ich ludzi przeprojektowany.
Na 100% nie jestem pewien , a szukać mi się nie chce ale coś podobnego miało miejsce.
Pewny natomiast jestem że ostatecznie dach budowany był według projektu Polimex-Mostostal .

sandbender 11.06.2010 00:07

Cytat:

Ktoś ma inne zdanie?

Dobra, ale czemu karetka nie może wjeżdżać tymi dziurami pod D? Czemu droga przez okrąglak miałaby być główną drogą wjazdu a nie jedną z 4 (w razie gdyby tamtymi się nie dało wjechać)?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl