![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
a co to znaczy mierzony autosanem? przecież są określone normy dotyczące szerokości dróg, wjazdów dojazdów itp.
|
Cytat:
Wjazdy boczne są napewno wystarczające w koncu tiry i dźwigi śmiagają.Nie wiem czy coś się nie zmieni przez fosy ale to wszystko jest nielogiczne .Mam nadzieję że pojawi sie wkrótce sprostowanie że to wszystko jakaś pomyłka |
Cytat:
Kiedy go zapytałem o to czy zdążą do lipca z robotą to wybuchł śmiechem i powiedział , że może tak ale 2011 roku. Mówi , że terminy ich gonią ale nie zdążą a za opóźnienia i tak nie dostają kar. Niema sie też co dziwić , że robota idzie im jak idzie , skoro sam szef "motywuje" ich słowami: "spokojnie chłopaki , bylebyście na Eoro 2012 zdążyli.:evil: ISTNA PATOLOGIA! |
Cytat:
W sumie to żaden nowy i zaskakujący pomysł bo tak to miało być od momentu jego wznoszenia. |
Ta budowa to istny zart... im blizej konca tym jest ciekawiej...
|
Ale słuchajcie ,nigdzie na świecie karetki nie stoją na murawie .To jakaś paranoja chyba ,przecież karetka może stać na parkingu ,są służby medyczne ,melexy itp ... kto do cholery ubzdurał sobie karetke obok lini boiska i po co??? Przeciez nawet respiratory są przenośne a nic tam więcej w tej karetce nie ma ,a jak mamy poje... przepisy to postawmy tam atrape ,a za drzwiami sektora karetke ...,a straż? po jakiego głąba tony wody stoją obok lini??? naprawdę nie wiem co to za przepisy !
|
Cytat:
Że niby jaka szczelina? Nie widzę technicznej możliwości przejazdu przez okrąglak - jedyny "wjazd i wyjazd" z niego to najnormalniejsze drzwi, na oko o szerokości 2m. Wjazd dla karetek musi mieć przepisowo bodajże min 4,5m. Wjazdy dla autokarów mają po 4,5m szerokości, więc żaden autobus nie powinien mieć problemu z wjechaniem tam. Cytat:
|
Cytat:
Ale te czasy minely ale przepisy zostaly i stad te wjazdy i dleglosc lini bocznej do trybyny. Nasza pierwsza trybune E zaprojektowana taka szeroka aby z obu stron bylo odpowiednio wiele miejsca dla karetki itp. |
Wreszcie można obserwować postęp z montowania krzesełek na kamerce :)
http://kamera2012.eu/krakow3/ http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ |
cos nie dziala ten link
|
Ale syf. To wygląda jakby miało być oddane do użytku za rok. Ja się nie łudzę - będziemy grac pierwszą rundę na Hutniku. Nie dość, że budują archaiczny kurnik (nowoczesne kurniki wyglądają ładniej, nie mówiąc o stadionach) to jeszcze nie mogą się wyrobić na czas. Żal...
|
Coś ciężko im idzie to montowanie krzesełek.Miejmy nadzieję że w przyszłym tygodniu
przyspieszą. I tu moje pytanie czy ktoś może napisać do kiedy jest planowany montaż nowych siedzisk na trybunie zachodniej? I drugie pytanie do kiedy ma być zamontowana nowa murawa? |
Może być u nas kiedyś normalnie ?
|
W normalnym kraju ktoś za takie przekręty by ładnie beknął, a znając życie wszystko rozejdzie się po kościach. Precz z komuną !
|
Cytat:
Krzesełka to najmniejszy problem a Ci w kółko tylko jedno ... kiedy będą montowane krzesełka na wschodniej, zachodniej itp. Zachodnia trybuna jeszcze jest proszku, brak dachu a ci pytają o termin montażu krzesełek. Krzesełka to pikuś przy tym wszystkim. Ogarnijcie się jeden z drugim. |
Cytat:
|
Cytat:
http://zapodaj.net/30921cca5a92.jpg.html znak by na słupie powiesili i wszyscy byli by zadowoleni.. |
Jezeli znikna te wjazdy po bokach trybun to jak dla mnie karetki moga jezdzic nawet przec szatnie pilkarzy. Odnosnie tego wjazdu to nie chce mi sie wierzyc zeby projektant byl az takim ulomem zeby tego nie sprawdzic. Ja rozumiem stadion to skomplikowany i ogromny projekt i nie kazdy moze to ogarnac ale wjazd to chyba w 1 klasie technikum budowlanego umieli by zaprojektowac, wiec spokojne.
|
Cytat:
Widząc to wszystko ręce opadają. Przejazd karetki przez pawilon medialny , ja pier.... kto to wymyślił. Zaczynam się bać jutra , a konkretniej co nowego opublikują w sprawie budowy stadionu. :shock: |
Cytat:
heh życie jest okrutne a te dwie kasy biletowe bez komentarza już nawet nie chce się zaglądać to newsów odnośnie stadionu |
Panowie (i Panie)! Najtragiczniejsze jest to, że już nam tylko sarkazm został i jużnikt się nawet nie wścieka (no, prawie nikt) że cośtam to skandal itd.
Już tylko śmiejemy się przez łzy... |
Cytat:
Cytat:
projekt konstrukcji NIE jest wykonywany przez architekta - architekt zatrudnia konstruktora który wykonuje obliczenia. W przypadku Stadionu Wisły projekt zadaszenia (konstrukcji stalowych) przygotowywali inżynierowie Polimex-Mostostal - nie ma żadnej potrzeby zmieniania konstrukcji przez nagłośnienie. |
mav23 skad masz tak dokładne info???
|
O "Scanii" nie ma co wspominać - informacja okazała się nieporozumieniem.
A co do karetki, czy mi się źle zdaje, że ona będzie stała za okrąglakiem, poza stadionem? Ten wjazd (pojazd zmieści się spokojnie) jest na wypadek, gdyby coś się stało, a nie tak, że na każdym meczu karetka będzie przejeżdżać przez okrąglak. Oby nigdy nie musiała. Ktoś ma inne zdanie? |
Cytat:
Tak właśnie zrobię z kwestią tej nieszczęsnej karetki :) - osobiście nie pracowałem przy planie zagospodarowania więc nie będę pisał tego co nie pewne - jutro dopytam i napisze na forum. |
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...nowione/34400/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._wyzszy/34233/ Po tych zdieciach widac ze z wjazdem jak i wyjazdem nie bedzie problemow bo spokojnie mozna tam wjechac autokarem, miejsca jest sporo. Wjazd i wyjazd jest na obu koncach trybuny wiec nic tam nie trzeba manewrowac, a wjechac i wyjechac po luku to taki kierowca z zamknietymi oczami potrafi. Odnosnie tej nieszczesnej karetki w okraglaku, to przypadkiem z okraglaka nie bedzie wyjscia z szatni zawodnikow na plyte boiska? bo jak tak tologiczne jest zrobic tam wjazd dla karetki na wypadek jakiejs powaznej kontuzji zawodnika blisko z obu szatni a nie bieganie z nim po schodach na noszach. A tak wjada zabiora a nie beda gonic po parkingu w deszczu. |
Cytat:
|
Patrzac na to co sie dzieje u nas to stadion Wisly zaczyna byc synonimem groteski, czy absurdu
Dzis czytam ze moziwle ze zagramy LE na Hutniku,......ciekaw jestem kto jest za ten burdel odpowiedzialny i jak to mozliwe ze dajemy sie tak robic w konia. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przeszło tak bez echa, że mamy człowieka na forum z biura Obtułowicza. Myślę, że teraz mamy szanse na szybsze odpowiedzi niż te z interpelacji, gdyż mav23 mógłbym co nieco się dowiedzieć i rozwiać niektóre wątpliwości.
Dlatego piszmy jak coś do mav23!!!!!!! mav23 co powiesz na temat elewacji stadionu? będzie czyszczona, malowana itp.??? bo takie sprzeczne info było na forum |
przejechac przez tunel to jedno. nieźle będzie się trzeba wygimnastykować na samym parkingu
http://tsw.com.pl/upload/gallery/L2NXwc6OEC.jpg |
Cytat:
mav23 - ja mam pytanko czy wasze biuro dostarczyło juz wszystkie potrzebne projekty Polimexowi?? jesli nie to na jakim etapie jestescie?? |
może zacznę od barierek na górnej trybunie:
-skąd 51 cm - 3 stopnie po 17cm (max w świetle prawa) -dlaczego 17 cm - dla uzyskania kąta i co za tym idzie lepszej widoczności oraz większej ilości miejsc -dlaczego np. nie 3 stopnie i 16 cm (= 48cm) - według prawa nie potrzeba barierki za fotelem - dowiedziałem się że przy 48cm czy 45cm wysokości stopni trybuny projektanci i tak podjęli by decyzje o zamontowaniu barierek ze względów bezpieczeństwa. Moim (prywatnym) zdaniem - słusznie. Nie jest to żadna nowość na stadionach (allianz arena). Siedziałem na tych zamontowanych już krzesełkach - barierka nic nie zasłania i w niczym nie przeszkadza wręcz jest przydatna przy siadaniu i wstawaniu no i masz pewność że nie przyjmiesz na plecy kibica ze stopnia wyżej. Co do garażu pod zachodnią - zapewniam że nie będzie żadnego problemu z wjazdem wyjazdem i manewrowaniem w środku dużym autokarem. I proszę nie wyżywajcie się na mnie pytaniami dlaczego coś nie zostało zaprojektowane inaczej, dlaczego coś tam jest zrobione tak a było by lepiej w inny sposób albo czemu były braki w projekcie lub opóźnienia - pracuje zbyt krótko, nie brałem udziału w procesie projektowania i na pewne pytania nie znam odpowiedzi na inne pewnie nie będę mógł odpowiedzieć ( zrozumcie chciał bym jeszcze pewien czas utrzymać posadę :)) Na tyle na ile będę mógł postaram się odpowiadać i wyjaśniać bieżące sprawy. co do elewacji i tej karetki - dopytam jutro dokładnie bo to nie jest moja działka w biurze a nie chce puszczać nie sprawdzonych w 100% informacji w sieć bo i tak już ich za dużo :) |
Tak w ogóle to są jakieś informacje jaką szerokość mają aktualnie montowane krzesełka i te na D/E?
|
Cytat:
Cytat:
Na 100% nie jestem pewien , a szukać mi się nie chce ale coś podobnego miało miejsce. Pewny natomiast jestem że ostatecznie dach budowany był według projektu Polimex-Mostostal . |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl