![]() |
Wajda nazywa Kaczyńskiego głupolem i mówi że powinien sie leczyc.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...b0b5&_ticrsn=3 |
Cytat:
A nawet jeśli miałbyś rację to gdzie napisałem nieprawdę? Gdzie pisze o zamachu? Doczytałeś do końca mój post? Jak nie-spróbuj. Twoja alergia na J.K. jest widoczna ale pasuje czasem myśleć - to nie boli.Spróbuj naprawdę warto.. p.s.życie jest piękne ale TVN,GW,Palikot i smart szopy to nie wszystko:-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie łap mnie ,jak to macie niektórzy w zwyczaju, za słówka,cytaty, żródła itd Czytam co piszesz i to komentuje, jak miałeś cośinnego na myśli to tosprostuj i mnie wyprowadź z błędu a nie udawaj polityka z programu telewizyjnego ,cwanego ,sprytnego itd. :lol: Alergia na J.K. widoczna nie tylko u mnie , pisalem o rankingach niepopularnosci w Polsce , wiesz kto wsrod politykow wygrywa ?Zreszta było juz o tym w tym topicu wczesniej.. TVN,GW,Palikot ? To jakies rebusy ? Kaczyński,Rydzyk,wstyd dla Polaków - oto mój rebus |
Cytat:
|
Cytat:
|
To nie jest prześmiewcza ironia kolego.
Ci kibice Wisły to jacyś nienormalni wszystko czym lubią sie zajmować to gotowa trybuna na którą nie ma wejścia, odrapane ściany stadionu, brak parkingów i dwa kołowroty przed wejściem. Zamiast cieszyś sie z tego co pan Prezydent Majchrowski zrobił, to robią tylko z siebie ofiarę, zamiast podziękować i z wdzięcznościa zagłosować na pana Prezydenta. Pan Prezydent jest do współpracy zawsze gotowy i będzie dbał o kibiców Wisły jak do tej pory. Nie dziw se więc że Jarek takiemu ręki nie chce podać. A jezeli dziwisz się że chce upamietnienia brata i prawie stu ofiar smoleńska to żal mi Cię i tyle. Tym bardziej ze Lech nie leciał tam na narty tylko w służbie Polakom również takim jak Ty. |
ale tragedia z tym wypadkiem co 18 osób zgineło w busie, tak wyglada drapiezy kapitalizm w
Polsce że tyle osób pakuje sie do 8 osobowego samochodu .Mam nadzieje że rodziny tych nieszczęśników też dostaną po 40 tyś zł odszkodowania jak Ci ze Smoleńska.Zawsze mnie uczono od dziecka że wszyscy są równi. |
Nie, tak wygląda życie w kraju, gdzie ludzi nie stać na normalny dojazd do pracy. Ja myślę, że ty zacznij sam myśleć trochę, a nie słuchać, czego cię od dziecka uczono, bo wszyscy są równi, wszyscy po równo itd. to się dosyć jednoznacznie kojarzy.
|
Cytat:
|
Cytat:
oczywiście tragedia, trzeba współczuć rodzinom i bliskim, ale takie jest życie i takie wypadki mają prawo się zdarzać.Swoją drogą to bardzo ciekawe, czy cały wypadek nie miał miejsca, na skutek pośpieszania kierowcy przez pana Józka, który spieszył się do domu na spotkanie z żoną. Trzeba koniecznie zbadać billingi i zapisy rozmów, czy nie było nacisków, żeby naciskać na kierowcę. |
Cytat:
|
Jarek Mąciwoda :lol: jakby trafił w jakieś hermetyczne środowisko i robił cały czas takie świnstwa ,to albo by dostał po ryju ,albo na taczkach gnoju by go wywieźli..
|
Cytat:
Krzyż był postawiony po to(tabliczka): http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._harcerzy.html I ludzie honorowi bronią tej intencji nawet kiedy krzyża już nie ma. Tak ciężko to ogarnąć? Nie sądze tylko trzeba sie zastanowić komu tak strasznie ten krzyż, a w istocie pomnik nie leży i dlaczego. Kto nie chce upamietnienia prawdy o Katyniu? Komu wystarcza sarkofag na Wawelu? Kto chce jak najszybciej zapomnieć o caej sprawie? Dlaczego? Co tak uwiera? I nie jestem żadnym mistrzem, tak jak nie jestem oszołomem. Tylko staram się analizować rzeczywistość, a nie opis tej rzeczywistości. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ty mi na takiego przesiedleńca wyglądasz, ale pewnie się nie przyznasz skąd napłynąłeś :). |
Cytat:
|
Cytat:
Wątek2.a co ten Kaczyński takiego złego zrobił że jest wstydem dla ciebie?Krótkie porównanie: Wypowiedzi: Lech powiedzial spieprzaj dziadu, czy Jarek stoją tam gdzie ZOMO ----> Bronek - jaki prezydent taki zamach albo o Lechu - przegra wybory albo gdzieś poleci i już nie wróci, ew.Sikorski- wyrżnie watahy u Jarka - była - afera gruntowa - u Donalda hazardowa ( porównania kto bardzie umoczył nie komentuje myślę że jest jasne) Jarek - obnizyl ci podatki i dał tauzena na każde dziecko+becikowe (masz wogóle dzieci?),zaostrzył prawo karne, rozpoczałl dywersyfikację dostaw gazu (gazoport)- mial na to 2 lata- Donald -podwyzszył ci podatki i stwierdził że zielono mu :) dług kraju jak za Gierka, sama obsluga długu publicznego to ok.37-38 mld złotych- równowartość wybudowania ok.900 km dróg, poza tym nic nie zrobił (tylko nie pisz o drogach i stadionach bo tro suma prac 3 rządów) - czas 3 lata Jarek przejął TVP- Donald mu odbił teraz Jarek - ma Radio Maryja,Trwam,Nasz Dziennik i Gazetę Polską- Donald - TVN,Polsat, Wyborczą c Lechowi buduja pomniki w Gruzji,na Litwie,Ukrainie i na Węgrzech- a Donaldowi by wybudowali? za co niby? jaka jest nasza polityka zagraniczna? ano taka jak mówi szef naszego MSZ - jesteśmy wg.niego panną na wydaniu bez posagu- ale o tym w mediach platformerskich cicho. TO NIE JEST DLA CIEBIE WSTYD? to są rożnice (a moze czasem podobieństwa)- może ktoś miec inne poglądy polityczne od J.K i glosować na inne partie ale bredzić o wstydzie..? Odpisz merytorycznie i konkretnie (chętnie przedstawię wtedy swoje zdanie i ci je uzasadnie) albo skończ piskać jak dzieciak który coś gdzieś uslyszal i myśli ze wie o co chodzi. |
Cytat:
Róża Thun jest z województwa, ba z samego Krakowa, ba taki Łukasz Gibała też jest stąd. Natomiast przesiedleńcem bez ciągłości historycznej, prezentującym całkiem inną postawę i mający "kogel-mogel" to na ten przykład taki Dietl był. A tam Dietl. Bór-Komorowski był spoza małopolski! Podobnie jak 80% Polaków. Jak wchodzisz w czyjeś buty Gwiaździsty to bacz aby na Ciebie pasowały. |
przepraszam bardzo, ale odnosze wrażenie z ostatnich 3-4 stron że się tu kłócą 15 latkowie bo mało co jest ostatnio na temat
|
Cytat:
Kończąc już. Życzę Ci żebyś mógł kiedyś wyjechać za granicę, porozmawiać z ludźmi, dowiedzieć się, kto za granicą był bardziej ceniony i zrozumieć swój błąd. To naprawdę nie twoja wina żeś ślepy, uwierz mi ja rozumiem. |
1.Polityka Kaczynskiego od 2005 roku to napuszczanie 1/3 Polakow na 2/3
2. Polityka Kaczynskiego ,to polityka szczucia wszsytkich ,ktorzy są przeciwko Pisowi 3. Polityka Kaczyńskich ,kończy sie w 2010 roku najwieksza katastrofa w dziejach Polski w ktorej ginie on sam(prezydent) i kilkadziesiat ludzi z najwyzszych stanowisk panstwowych... 4.Polityka Kaczynskiego to wykorzystywanie smierci brata do biezacej polityki ,czyli chodzenia z pochodniami w nocy (jak dawniej faszyści) ,Wawel , krzyz itd. Wiesz gdzie mam jego obnizke podatkó w czasach prosperity.. ? Tylko blagam nie kaz mi teraz kazdego punktu na nowo ci opiywac z cyatatmi , zalacznikami ,przypisami..Dzisiaj bez odbioru |
Cytat:
PS Wiem,że wcinam się w dyskusję,ale to co napisałeś zmusiło mnie do tego. |
Że też wam się chce rozmawiać z tym ignorantem.
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Inaczej: nie interesują mnie Twoje poglądy na temat polityki Kaczyńskiego, ale sposób ich artykułowania. Tak samo zareagowałbym gdybyś Tuska czy Komorowskiego porównał bez sensu do faszystów |
Cytat:
|
Cytat:
:rotfl: To wyżej, to oczywiście żart pokazujący jak łatwo jest odwrócić pseudoargumenty. Wolę po prostu, żebyś dyskutował rzeczowo zamiast stosować głupie porównania podlegające pod prawo Godwina. Ponieważ nie czytasz ze zrozumieniem napiszę wyraźnie (wyobraź sobie, że to wielkie litery): Cytat:
Wszyscy widzą, że przegrałeś. Nie dlatego, żebyś nie miał argumentów. Dlatego, że poniżasz się do "takich" argumentów. |
Framat nie moja wina ,że media sie smialy z Kaczynskiego , widocznie sobie zasluzył...Jakby byl sprawnym politykiem ,własciwym czlowiekiem na wlasciwym miejscu to pewnei by sobie media owinal wokol palca jak Tusk..
Niesiolowski napieprza na Kaczynskiego , i vice versa czyli to chyba normlane w polityce , kwestia wrazliwosci , jaka kazdy z nas ma .Niesiolowski mowiacy np. ze rzady Kaczynskiego to powrot Gomulkowszczyzny ,mozna traktowac doslownie lub na zarty. Nie usprawiedliweam tez Niesiola ,bo on akurat nie przebiera w jezyku ,ale nigdy Niesiolowskiego nie przylapalem zeby gral na tak niskich instynktach jak Kaczynski... Konczac ta klotnie , widzieliscie wypadek z mazowieckiego ? Mgła , nie samolot ,wystarczyly dwa auta i okolo 20 trupow w pare sekund.. |
Cytat:
|
Jaka wizyta taki zamach tak powiedział Komorowski.
|
skoro już cytujecie polityków to chyba najdosadniej wypowiedział sie Putin o Sakaszwilim
http://konflikty.wp.pl/kat,1020379,t...wiadomosc.html |
Cudak rządzi:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html A później sie dziwią że wypadki się zdarzają jak po drogach krajowych bez poboczy bujają sie ciągniki rolnicze. Jako szybka reakcję zapowiadają wzmożone kontrole busów, kiedy wiadomo ze kierowca nie może opędzić sie od pasażerów. Bo pociągu ani PKSu nie ma. Niech sie POkraki cieszą że ludzie nie jeżdżą na dachach jak w Indiach. |
Cytat:
|
Cytat:
Rok ................. A ..... S 2x2/2x3 .. S 1x2 ............ Ogółem 2x2/2x3 ....... Ogółem 2007 ............. 55,3 ....... 88,2 ....... 6,5 .................... 143,5 ............ 150,0 2008 ............ 211,4 ...... 99,1 ...... 23,3 .................... 310,5 ............ 333,8 2009 .. ..........225,6 .... 292,1 ....... 9,6 .......... .... 517,7 .............527,3 2010 ............ 299,6 .... 201,8 ....... 3,8 .................... 501,4 ............ 505,2 Na wyłonienie wykonawcy (rozpisany przetarg) czeka ponad 500 km kolejnych dróg. W budowie: 1347 km W eksploatacji: 1549 km odkąd rządzi ten "Cudak", budowa dróg szybkiero ruchu nabrała tempa ;-) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl