Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

AYALA 11.10.2010 20:24

Wajda nazywa Kaczyńskiego głupolem i mówi że powinien sie leczyc.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...b0b5&_ticrsn=3

Arapaho 11.10.2010 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 993061)
Czlowieku juz nawet rodziny które potraciły tam najblizszych z rodziny ,dały sobie spokoj z tymi bzdurnymi teoriami o zamachu , ile bedziesz to jeszcze powtarzal , az KAczynski ostatecznie zrezygnuje z tego bo mu sie nie bedzie oplacalo ? Zreszta PIS to rownia pochyla w dol jak LPR wiec sie tym zbytnio nie martwie i twoimi spiskami ,zycie jest piekne :p

No widzę że masz wiedzę co do tego co myśli 96 rodzin .Szacun.:lol:
A nawet jeśli miałbyś rację to gdzie napisałem nieprawdę? Gdzie pisze o zamachu? Doczytałeś do końca mój post? Jak nie-spróbuj. Twoja alergia na J.K. jest widoczna ale pasuje czasem myśleć - to nie boli.Spróbuj naprawdę warto..
p.s.życie jest piękne ale TVN,GW,Palikot i smart szopy to nie wszystko:-)

Arapaho 11.10.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 993088)
Wajda nazywa Kaczyńskiego głupolem i mówi że powinien sie leczyc.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...b0b5&_ticrsn=3

O żesz ty.....ALE JAJA... pojechał mu..,weź poszukaj jeszcze co pisze Kutz, Olbrychski,Sikorski,Niesiołowski czy Bartoszewski? Ale ta nasze elyta jedzie z Kaczorem.Ten język, ta elokwencja Jakby tak Kaczyński umiał mówić to byś na niego zagłosował .Nie?

Drozd 11.10.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 993061)
Czlowieku juz nawet rodziny które potraciły tam najblizszych z rodziny ,dały sobie spokoj z tymi bzdurnymi teoriami o zamachu , ile bedziesz to jeszcze powtarzal , az KAczynski ostatecznie zrezygnuje z tego bo mu sie nie bedzie oplacalo ? Zreszta PIS to rownia pochyla w dol jak LPR wiec sie tym zbytnio nie martwie i twoimi spiskami ,zycie jest piekne :p

Znów się TVN naoglądałeś i bredzisz :)). Coś mało pochyła ta równia, już trzy lata zjeżdżają i nie mogą zjechać. A peplanie Wajdy i jemu podobnych, zwolenników Jarkowi nie odbiorą, a raczej przeciwnie. Tak jak skuteczność cudaka w wyjaśnianiu katastrofy. Popieranie PO już jest obciachem, w kręgach używających mózgu.

AYALA 12.10.2010 01:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 993128)
O żesz ty.....ALE JAJA... pojechał mu..,weź poszukaj jeszcze co pisze Kutz, Olbrychski,Sikorski,Niesiołowski czy Bartoszewski? Ale ta nasze elyta jedzie z Kaczorem.Ten język, ta elokwencja Jakby tak Kaczyński umiał mówić to byś na niego zagłosował .Nie?

miałem na mysli że Jarkowi pomału zostanie ta garstka starszych ludzi którzy przychodzą z pochodniami na rocznice Smoleńska.Uważam że powinien ustąpic z fotela prezesa PiS-u na rzecz Ziobry albo Kurskiego prywatnie Fana Lechii :-)

AS82 12.10.2010 04:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 993126)
No widzę że masz wiedzę co do tego co myśli 96 rodzin .Szacun.:lol:
A nawet jeśli miałbyś rację to gdzie napisałem nieprawdę? Gdzie pisze o zamachu? Doczytałeś do końca mój post? Jak nie-spróbuj. Twoja alergia na J.K. jest widoczna ale pasuje czasem myśleć - to nie boli.Spróbuj naprawdę warto..
p.s.życie jest piękne ale TVN,GW,Palikot i smart szopy to nie wszystko:-)

Nie no ty wiesz ,co myśli 96 rodzin , pewnie 95 z nich tak jak ty i Kaczyński co nie ?
Nie łap mnie ,jak to macie niektórzy w zwyczaju, za słówka,cytaty, żródła itd Czytam co piszesz i to komentuje, jak miałeś cośinnego na myśli to tosprostuj i mnie wyprowadź z błędu a nie udawaj polityka z programu telewizyjnego ,cwanego ,sprytnego itd. :lol:
Alergia na J.K. widoczna nie tylko u mnie , pisalem o rankingach niepopularnosci w Polsce , wiesz kto wsrod politykow wygrywa ?Zreszta było juz o tym w tym topicu wczesniej..
TVN,GW,Palikot ? To jakies rebusy ?
Kaczyński,Rydzyk,wstyd dla Polaków - oto mój rebus

Drozd 12.10.2010 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 993153)
miałem na mysli że Jarkowi pomału zostanie ta garstka starszych ludzi którzy przychodzą z pochodniami na rocznice Smoleńska.Uważam że powinien ustąpic z fotela prezesa PiS-u na rzecz Ziobry albo Kurskiego prywatnie Fana Lechii :-)

I myślisz że ględzenie Wajdy, bolka czy innych umoczonych do tego doprowadzi. To znaczy że tylko starsi ludzie myślą samodzielnie co mam nadzieje nie jest prawdą. Zbyszka czy Kurskiego te hieny zjadły by w tydzień, pamiętasz jak szczekali przy okazji doktora łapówkarza? Koleś bez smarowania palcem nie kiwnął, a dla młodych wykształconych stał się bohaterem. Ciemiężonym przez Zbyszka. Byłem dwa razy przejazdem pod krzyżem jak jeszcze stał i średnia wieku "obrońców" nie była taka wysoka. Spokojnie.

kms 12.10.2010 09:42

Cytat:

- Oczywiście można wszystko przeinaczać, można wszystko wywracać do góry nogami, jeśli się ma złą wolę. Ja mam nadzieję, że pan Jarosław Kaczyński w końcu jakoś przeboleje klęskę wyborczą i zechce zrealizować to, co sam mówił w czasie kampanii wyborczej, a mówił wtedy bardzo pięknie o potrzebie współpracy polsko-polskiej. Ja do tej współpracy jestem stale gotowy, stale wyciągam rękę do zgody, stale proponuję współpracę na poziomie Rady Bezpieczeństwa Narodowego, bo bezpieczeństwo narodowe jest czymś o wiele ważniejszym niż złe emocje konkretnych polityków - dodał prezydent.

Najbliższe posiedzenie RBN - w sprawie bezpieczeństwa lotów najważniejszych osób w państwie - ma odbyć się w przyszłym tygodniu.
Jarek trzeciego brata nie ma, wiec nie przejmuje sie juz tym kto jak bedzie latal. Juz nie chodzi o obietnice Jarka, tylko o fakt, ze gosciu nie potrafi przyjac porazki na klate, wszystko czym lubi sie zajmowac i o czym mowic to krzyz, i zamach na jego śp. brata. Ten gosc robi z siebie teraz tylko ofiare, wiec jak wyobrazacie sobie fakt, ze jest teraz prezydentem, ul. Lecha i Marii, 10kazdego miesiaca wolne od pracy bo świeto, Adaś z krakowskiego rynku musi odejsc ma rzecz Lecha, i takie same sytuacje z Zygmuntem w Warszawie, i na rynkach w miastach wiekszych niz 50tys. Tak to jest przesmiewcza ironia, bo nie potrafie powaznie traktowac Jarka.

Drozd 12.10.2010 10:15

To nie jest prześmiewcza ironia kolego.

Ci kibice Wisły to jacyś nienormalni wszystko czym lubią sie zajmować to gotowa trybuna na którą nie ma wejścia, odrapane ściany stadionu, brak parkingów i dwa kołowroty przed wejściem. Zamiast cieszyś sie z tego co pan Prezydent Majchrowski zrobił, to robią tylko z siebie ofiarę, zamiast podziękować i z wdzięcznościa zagłosować na pana Prezydenta. Pan Prezydent jest do współpracy zawsze gotowy i będzie dbał o kibiców Wisły jak do tej pory.

Nie dziw se więc że Jarek takiemu ręki nie chce podać. A jezeli dziwisz się że chce upamietnienia brata i prawie stu ofiar smoleńska to żal mi Cię i tyle. Tym bardziej ze Lech nie leciał tam na narty tylko w służbie Polakom również takim jak Ty.

AYALA 12.10.2010 10:22

ale tragedia z tym wypadkiem co 18 osób zgineło w busie, tak wyglada drapiezy kapitalizm w
Polsce że tyle osób pakuje sie do 8 osobowego samochodu
.Mam nadzieje że rodziny tych nieszczęśników też dostaną po 40 tyś zł odszkodowania jak Ci ze Smoleńska.Zawsze mnie uczono od dziecka że wszyscy są równi.

carpenter 12.10.2010 10:32

Nie, tak wygląda życie w kraju, gdzie ludzi nie stać na normalny dojazd do pracy. Ja myślę, że ty zacznij sam myśleć trochę, a nie słuchać, czego cię od dziecka uczono, bo wszyscy są równi, wszyscy po równo itd. to się dosyć jednoznacznie kojarzy.

AYALA 12.10.2010 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 993185)
Nie, tak wygląda życie w kraju, gdzie ludzi nie stać na normalny dojazd do pracy. Ja myślę, że ty zacznij sam myśleć trochę, a nie słuchać, czego cię od dziecka uczono, bo wszyscy są równi, wszyscy po równo itd. to się dosyć jednoznacznie kojarzy.

miałem na myśli równi wobec prawa

carpenter 12.10.2010 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 993186)
miałem na myśli równi wobec prawa

Też ci bzdur ktoś naopowiadał. Nigdy, nigdzie nic takiego nie istniało i istnieć nie będzie. Co do samego wypadku, to
oczywiście tragedia, trzeba współczuć rodzinom i bliskim, ale takie jest życie i takie wypadki mają prawo się zdarzać.Swoją
drogą to bardzo ciekawe, czy cały wypadek nie miał miejsca, na skutek pośpieszania kierowcy przez pana Józka, który spieszył
się do domu na spotkanie z żoną. Trzeba koniecznie zbadać billingi i zapisy rozmów, czy nie było nacisków, żeby
naciskać na kierowcę.

kms 12.10.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 993182)
To nie jest prześmiewcza ironia kolego.

Ci kibice Wisły to jacyś nienormalni wszystko czym lubią sie zajmować to gotowa trybuna na którą nie ma wejścia, odrapane ściany stadionu, brak parkingów i dwa kołowroty przed wejściem. Zamiast cieszyś sie z tego co pan Prezydent Majchrowski zrobił, to robią tylko z siebie ofiarę, zamiast podziękować i z wdzięcznościa zagłosować na pana Prezydenta. Pan Prezydent jest do współpracy zawsze gotowy i będzie dbał o kibiców Wisły jak do tej pory.

Nie dziw se więc że Jarek takiemu ręki nie chce podać. A jezeli dziwisz się że chce upamietnienia brata i prawie stu ofiar smoleńska to żal mi Cię i tyle. Tym bardziej ze Lech nie leciał tam na narty tylko w służbie Polakom również takim jak Ty.

Mistrzu, ale ja doskonale rozumiem, że trzeba upamiętnić to w jakiś sposób, ale nie stawiać tego jako sprawę priorytetową, za.......ić focha bo ktoś zabrał krzyż, w ten sposób wypina się Jarek dupą na wszystkich innych bo krzyża NIE MA. To jest poważny polityk? Dlaczego on nie pamięta, że poza Lechem było tam prawie 100innych osób?

AS82 12.10.2010 11:45

Jarek Mąciwoda :lol: jakby trafił w jakieś hermetyczne środowisko i robił cały czas takie świnstwa ,to albo by dostał po ryju ,albo na taczkach gnoju by go wywieźli..

Drozd 12.10.2010 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kms (Post 993194)
Mistrzu, ale ja doskonale rozumiem, że trzeba upamiętnić to w jakiś sposób, ale nie stawiać tego jako sprawę priorytetową, za.......ić focha bo ktoś zabrał krzyż, w ten sposób wypina się Jarek dupą na wszystkich innych bo krzyża NIE MA. To jest poważny polityk? Dlaczego on nie pamięta, że poza Lechem było tam prawie 100innych osób?

A kto Ci powiedział że to ma być upamiętnienie tylko Lecha? TVN bo tak łatwiej całą sprawę ośmieszyć. To ma być pomnik wierności IDEAŁOM WOLNOŚCI PRAWDY I NIEPODLEGŁOŚCI. Najważniejsi Polacy lecieli w 70 rocznicę oddać hołd pomordowanym zdradziecko przez sowietów i zginęli w niewyjaśnionych okolicznościach. Bo wyjaśnienie ze Lech kazał lądować i była mgła jest wystarczające tylko dla wychowanków TVN i GW.

Krzyż był postawiony po to(tabliczka):
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._harcerzy.html

I ludzie honorowi bronią tej intencji nawet kiedy krzyża już nie ma. Tak ciężko to ogarnąć? Nie sądze tylko trzeba sie zastanowić komu tak strasznie ten krzyż, a w istocie pomnik nie leży i dlaczego. Kto nie chce upamietnienia prawdy o Katyniu? Komu wystarcza sarkofag na Wawelu? Kto chce jak najszybciej zapomnieć o caej sprawie? Dlaczego? Co tak uwiera?

I nie jestem żadnym mistrzem, tak jak nie jestem oszołomem. Tylko staram się analizować rzeczywistość, a nie opis tej rzeczywistości.

Gwiaździsty 12.10.2010 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 993197)
Jarek Mąciwoda :lol: jakby trafił w jakieś hermetyczne środowisko i robił cały czas takie świnstwa ,to albo by dostał po ryju ,albo na taczkach gnoju by go wywieźli..

Nie wiem w jakim Ty się środowisku obracasz, ale przy takim światoPOglądzie i sieczce jaką prezentujesz na forum miałbyś pewne jak w banku to co napisałeś wyżej. Prawdopodobnie jesteś tzw. elementem napływowym, rodzinnie od niedawna w Krakowie.

AS82 12.10.2010 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 993217)
Nie wiem w jakim Ty się środowisku obracasz, ale przy takim światoPOglądzie i sieczce jaką prezentujesz na forum miałbyś pewne jak w banku to co napisałeś wyżej. Prawdopodobnie jesteś tzw. elementem napływowym, rodzinnie od niedawna w Krakowie.

z tego co wiem to twoj kumpel sambo jest z Kłaju ,ale na tym poziomie dyskutował nie bede ,bo to pzoiom tych taczek i gnoju..

Gwiaździsty 12.10.2010 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 993230)
z tego co wiem to twoj kumpel sambo jest z Kłaju ,ale na tym poziomie dyskutował nie bede ,bo to pzoiom tych taczek i gnoju..

Nie odpowiedziałeś na pytanie. Pisząc "element napływowy" miałem na myśli spoza województwa małopolskiego, w którym żyją ludzie z korzeniami i silnym moralnym kręgosłupem. Całkiem inna postawę prezentują ludzie tzw. przesiedleńcy, bez ciągłości historycznej i mający "kogel-mogiel" w głowach.
Ty mi na takiego przesiedleńca wyglądasz, ale pewnie się nie przyznasz skąd napłynąłeś :).

AS82 12.10.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 993247)
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Pisząc "element napływowy" miałem na myśli spoza województwa małopolskiego, w którym żyją ludzie z korzeniami i silnym moralnym kręgosłupem. Całkiem inna postawę prezentują ludzie tzw. przesiedleńcy, bez ciągłości historycznej i mający "kogel-mogiel" w głowach.
Ty mi na takiego przesiedleńca wyglądasz, ale pewnie się nie przyznasz skąd napłynąłeś :).

Tak przesiedlency :lol: Urodzilem sie w Bronowicach , mieszkalem potem 16 lat na 1 osiedlu krakowskim , teraz mieszkam 6 na drugim wiec prosze cie juz nie pisz tych teorii...

Arapaho 12.10.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 993154)
Nie no ty wiesz ,co myśli 96 rodzin , pewnie 95 z nich tak jak ty i Kaczyński co nie ?
Nie łap mnie ,jak to macie niektórzy w zwyczaju, za słówka,cytaty, żródła itd Czytam co piszesz i to komentuje, jak miałeś cośinnego na myśli to tosprostuj i mnie wyprowadź z błędu a nie udawaj polityka z programu telewizyjnego ,cwanego ,sprytnego itd. :lol:
Alergia na J.K. widoczna nie tylko u mnie , pisalem o rankingach niepopularnosci w Polsce , wiesz kto wsrod politykow wygrywa ?Zreszta było juz o tym w tym topicu wczesniej..
TVN,GW,Palikot ? To jakies rebusy ?
Kaczyński,Rydzyk,wstyd dla Polaków - oto mój rebus

Napisałem jakie były prawdopodobne przyczyny katastrofy - na podstawie tego co wiemy .Ty coś bredziłeś że pisze o zamachu.Gdzie mam cie wyprowadzać z błędu? Powiedz gdzie piszę nieprawdę.Proste jak budowa cepa.
Wątek2.a co ten Kaczyński takiego złego zrobił że jest wstydem dla ciebie?Krótkie porównanie:
Wypowiedzi:
Lech powiedzial spieprzaj dziadu, czy Jarek stoją tam gdzie ZOMO ----> Bronek - jaki prezydent taki zamach albo o Lechu - przegra wybory albo gdzieś poleci i już nie wróci, ew.Sikorski- wyrżnie watahy
u Jarka - była - afera gruntowa - u Donalda hazardowa ( porównania kto bardzie umoczył nie komentuje myślę że jest jasne)
Jarek - obnizyl ci podatki i dał tauzena na każde dziecko+becikowe (masz wogóle dzieci?),zaostrzył prawo karne, rozpoczałl dywersyfikację dostaw gazu (gazoport)- mial na to 2 lata- Donald -podwyzszył ci podatki i stwierdził że zielono mu :) dług kraju jak za Gierka, sama obsluga długu publicznego to ok.37-38 mld złotych- równowartość wybudowania ok.900 km dróg, poza tym nic nie zrobił (tylko nie pisz o drogach i stadionach bo tro suma prac 3 rządów) - czas 3 lata
Jarek przejął TVP- Donald mu odbił teraz
Jarek - ma Radio Maryja,Trwam,Nasz Dziennik i Gazetę Polską- Donald - TVN,Polsat, Wyborczą c
Lechowi buduja pomniki w Gruzji,na Litwie,Ukrainie i na Węgrzech- a Donaldowi by wybudowali? za co niby? jaka jest nasza polityka zagraniczna? ano taka jak mówi szef naszego MSZ - jesteśmy wg.niego panną na wydaniu bez posagu- ale o tym w mediach platformerskich cicho. TO NIE JEST DLA CIEBIE WSTYD?
to są rożnice (a moze czasem podobieństwa)- może ktoś miec inne poglądy polityczne od J.K i glosować na inne partie ale bredzić o wstydzie..?
Odpisz merytorycznie i konkretnie (chętnie przedstawię wtedy swoje zdanie i ci je uzasadnie) albo skończ piskać jak dzieciak który coś gdzieś uslyszal i myśli ze wie o co chodzi.

sandbender 12.10.2010 16:35

Cytat:

Nie odnosząc się do meritum Waszej "dyskusji" (bo durna) pozwolę sobie wtrącić co nieco na temat "naplywowości".
Róża Thun jest z województwa, ba z samego Krakowa, ba taki Łukasz Gibała też jest stąd.
Natomiast przesiedleńcem bez ciągłości historycznej, prezentującym całkiem inną postawę i mający "kogel-mogel" to na ten przykład taki Dietl był. A tam Dietl. Bór-Komorowski był spoza małopolski! Podobnie jak 80% Polaków.

Jak wchodzisz w czyjeś buty Gwiaździsty to bacz aby na Ciebie pasowały.

Maciejj 12.10.2010 16:53

przepraszam bardzo, ale odnosze wrażenie z ostatnich 3-4 stron że się tu kłócą 15 latkowie bo mało co jest ostatnio na temat

carpenter 12.10.2010 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 993154)

A co to jest? Miss Polonia? Taniec z gwiazdami? Jeśli według Ciebie polityk to osoba która wygrywa w rankingach popularności, to gratuluje poczucia humoru.Następnym razem zagłosuj na pudziana. Skuteczny polityk, to taki, który potrafi wdrożyć w działanie plan, w który wierzy, vide Bush czy ś.p. Lech, pomimo tego że 90 % społeczeństwa (w tym ty i reszta tuskomatołków) nie jest w stanie tego planu zrozumieć i w związku z tym się go boi. Na tym przegrywają wszyscy naprawdę wielcy mężowie stanu, nie potrafią zaprzedać własnych ideałów, na rzecz tej tandety w którą trzeba się przebrać, żeby trafić do takich matołków jak ty.
Kończąc już. Życzę Ci żebyś mógł kiedyś wyjechać za granicę, porozmawiać z ludźmi, dowiedzieć się, kto za granicą był bardziej ceniony i zrozumieć swój błąd. To naprawdę nie twoja wina żeś ślepy, uwierz mi ja rozumiem.

AS82 12.10.2010 16:57

1.Polityka Kaczynskiego od 2005 roku to napuszczanie 1/3 Polakow na 2/3
2. Polityka Kaczynskiego ,to polityka szczucia wszsytkich ,ktorzy są przeciwko Pisowi
3. Polityka Kaczyńskich ,kończy sie w 2010 roku najwieksza katastrofa w dziejach Polski w ktorej ginie on sam(prezydent) i kilkadziesiat ludzi z najwyzszych stanowisk panstwowych...
4.Polityka Kaczynskiego to wykorzystywanie smierci brata do biezacej polityki ,czyli chodzenia z pochodniami w nocy (jak dawniej faszyści) ,Wawel , krzyz itd.

Wiesz gdzie mam jego obnizke podatkó w czasach prosperity.. ? Tylko blagam nie kaz mi teraz kazdego punktu na nowo ci opiywac z cyatatmi , zalacznikami ,przypisami..Dzisiaj bez odbioru

yoda79 12.10.2010 17:37

Cytat:

Gwiaździsty tak jak zazwyczaj piszesz z sensem to teraz napisałeś bzdurę kosmiczną. Jestem synem Kresowiaków i uwierz, nie mam kogla-mogla w głowie a o postawie historycznej nawet nie wspominaj wśród Kresowiaków. Ciekawa teoria skadinąd, ale bzdurna niesamowicie.
PS Wiem,że wcinam się w dyskusję,ale to co napisałeś zmusiło mnie do tego.

Buziek_LG 12.10.2010 18:12

Że też wam się chce rozmawiać z tym ignorantem.

FraMat 12.10.2010 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 993313)
4.Polityka Kaczynskiego to wykorzystywanie smierci brata do biezacej polityki ,czyli chodzenia z pochodniami w nocy (jak dawniej faszyści) ,Wawel , krzyz itd.

Osiągnąłeś punkt Godwina
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina
Cytat:

W tradycji użytkowników wielu grup Usenetu wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, „przegrała” dyskusję. Obecnie reguła ta rozciąga się na wszelkie inne internetowe sposoby wymiany zdań
Mam nadzieję, że umiesz czytać ze zrozumieniem

AS82 12.10.2010 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 993348)
Osiągnąłeś punkt Godwina
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina

Mam nadzieję, że umiesz czytać ze zrozumieniem

Ciekawe ilu Mesjaszów mnie jeszcze oświeci na tym forum i wskaże gdzie "źle" myśle albo kojarze...:lol:

FraMat 12.10.2010 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 993350)
Ciekawe ilu Mesjaszów mnie jeszcze objawi na tym forum i wskaże gdzie "źle" myśle albo kojarze...:lol:

Myśleć możesz, co chcesz (lub na ile Ci Twój intelekt pozwala). Jednak lepiej jest unikać wypowiedzi, które Cie dyskredytują.
Inaczej: nie interesują mnie Twoje poglądy na temat polityki Kaczyńskiego, ale sposób ich artykułowania. Tak samo zareagowałbym gdybyś Tuska czy Komorowskiego porównał bez sensu do faszystów

AS82 12.10.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 993353)
Myśleć możesz, co chcesz (lub na ile Ci Twój intelekt pozwala). Jednak lepiej jest unikać wypowiedzi, które Cie dyskredytują.
Inaczej: nie interesują mnie Twoje poglądy na temat polityki Kaczyńskiego, ale sposób ich artykułowania. Tak samo zareagowałbym gdybyś Tuska czy Komorowskiego porównał bez sensu do faszystów

Nie wiem czy czytales ten wątek ,ale kubły pomyj na prezydenta Komorowskiego i premiera Tuska ,bezpodstawnie wylewane przez Macierewicza , Kaczynskiego łacznie z oskarzeniami o zamach ,byle cos ugrać politycznie..to was patrioci nei oburza ,że sraja oszolomy w wasze gniazdo,no ale chyba to nei jest wasze gniazdo bo wy nie akceptujecie demokracji ,wy jako 1/3 z Kaczynskim sadzicie ze jestescie pol-Bogami a reszta to wyksztalciuchy debile co nie ? :lol:

FraMat 12.10.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 993356)
Nie wiem czy czytales ten wątek ,ale kubły pomyj na prezydenta Komorowskiego i premiera Tuska ,bezpodstawnie wylewane przez Macierewicza , Kaczynskiego łacznie z oskarzeniami o zamach ,byle cos ugrać politycznie..to was patrioci nei oburza ,że sraja oszolomy w wasze gniazdo,no ale chyba to nei jest wasze gniazdo bo wy nie akceptujecie demokracji ,wy jako 1/3 z Kaczynskim sadzicie ze jestescie pol-Bogami a reszta to wyksztalciuchy debile co nie ? :lol:

To nie pamietasz już kubłów pomyj wylewanych na premiera Jarosława Kaczyńskiego i prezydenta Lecha Kaczyńskiego przez Niesiołowskiegio, Palikota, Piterę, Wajdę, Kutza i innych w czasach rządów PiS i potem za całej prezydentury Lecha? Tylko po to, żeby coś ugrać politycznie? To Cię, patrioto nie oburzało, że te oszołomy kalały własne gniazdo na arenie międzynarodowej, no chyba, że Polska to nie jest to Twoje gniazdo, bo nie akceptowaliście demokracji (wzywanie przez Tuska do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" i hasła "zabierz babci dowód"), Wy jako 1/3 z Tuskiem sądzicie, że jestescie półbogami, a reszta to niwykształocne mochery?
:rotfl:

To wyżej, to oczywiście żart pokazujący jak łatwo jest odwrócić pseudoargumenty.
Wolę po prostu, żebyś dyskutował rzeczowo zamiast stosować głupie porównania podlegające pod prawo Godwina.
Ponieważ nie czytasz ze zrozumieniem napiszę wyraźnie (wyobraź sobie, że to wielkie litery):
Cytat:

wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, „przegrała” dyskusję

Wszyscy widzą, że przegrałeś. Nie dlatego, żebyś nie miał argumentów. Dlatego, że poniżasz się do "takich" argumentów.

AS82 12.10.2010 19:01

Framat nie moja wina ,że media sie smialy z Kaczynskiego , widocznie sobie zasluzył...Jakby byl sprawnym politykiem ,własciwym czlowiekiem na wlasciwym miejscu to pewnei by sobie media owinal wokol palca jak Tusk..

Niesiolowski napieprza na Kaczynskiego , i vice versa czyli to chyba normlane w polityce , kwestia wrazliwosci , jaka kazdy z nas ma .Niesiolowski mowiacy np. ze rzady Kaczynskiego to powrot Gomulkowszczyzny ,mozna traktowac doslownie lub na zarty. Nie usprawiedliweam tez Niesiola ,bo on akurat nie przebiera w jezyku ,ale nigdy Niesiolowskiego nie przylapalem zeby gral na tak niskich instynktach jak Kaczynski...

Konczac ta klotnie , widzieliscie wypadek z mazowieckiego ? Mgła , nie samolot ,wystarczyly dwa auta i okolo 20 trupow w pare sekund..

0 22 12.10.2010 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 993284)
Lech powiedzial spieprzaj dziadu, czy Jarek stoją tam gdzie ZOMO ----> Bronek - jaki prezydent taki zamach albo o Lechu - przegra wybory albo gdzieś poleci i już nie wróci, ew.Sikorski- wyrżnie watahy
u Jarka - była - afera gruntowa - u Donalda hazardowa ( porównania kto bardzie umoczył nie komentuje myślę że jest jasne)i.

Badźmy precyzyjni. Takie słowa nigdy nie padły.

lorddavy 13.10.2010 00:07

Jaka wizyta taki zamach tak powiedział Komorowski.

AYALA 13.10.2010 08:13

skoro już cytujecie polityków to chyba najdosadniej wypowiedział sie Putin o Sakaszwilim
http://konflikty.wp.pl/kat,1020379,t...wiadomosc.html

Drozd 13.10.2010 09:11

Cudak rządzi:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html

A później sie dziwią że wypadki się zdarzają jak po drogach krajowych bez poboczy bujają sie ciągniki rolnicze. Jako szybka reakcję zapowiadają wzmożone kontrole busów, kiedy wiadomo ze kierowca nie może opędzić sie od pasażerów. Bo pociągu ani PKSu nie ma. Niech sie POkraki cieszą że ludzie nie jeżdżą na dachach jak w Indiach.

Gwiaździsty 13.10.2010 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cpc (Post 993498)
AS82 to przecież agent PiS, który na forum Wisły ma zdyskredytować zwolenników PO, jeszcze się nie kapneliście ?? :lol:

http://www.dlugpubliczny.org.pl/pl

Raczej z tego jak się tu wypowiadał, obecnie zachwycony jest Palikotem i Senyszyn. A więc Ruch Poparcia Palikota :).

Siwy_89 13.10.2010 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 993505)

Umowy na budowę dróg podpisane w danym roku w kilometrach:

Rok ................. A ..... S 2x2/2x3 .. S 1x2 ............ Ogółem 2x2/2x3 ....... Ogółem

2007 ............. 55,3 ....... 88,2 ....... 6,5 .................... 143,5 ............ 150,0
2008 ............ 211,4 ...... 99,1 ...... 23,3 .................... 310,5 ............ 333,8
2009 .. ..........225,6 .... 292,1 ....... 9,6 .......... .... 517,7 .............527,3
2010 ............ 299,6 .... 201,8 ....... 3,8 .................... 501,4 ............ 505,2

Na wyłonienie wykonawcy (rozpisany przetarg) czeka ponad 500 km kolejnych dróg.

W budowie: 1347 km
W eksploatacji: 1549 km

odkąd rządzi ten "Cudak", budowa dróg szybkiero ruchu nabrała tempa ;-)

wislak68 13.10.2010 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siwy_89 (Post 993529)
Umowy na budowę dróg podpisane w danym roku w kilometrach:

Rok ................. A ..... S 2x2/2x3 .. S 1x2 ............ Ogółem 2x2/2x3 ....... Ogółem

2007 ............. 55,3 ....... 88,2 ....... 6,5 .................... 143,5 ............ 150,0
2008 ............ 211,4 ...... 99,1 ...... 23,3 .................... 310,5 ............ 333,8
2009 .. ..........225,6 .... 292,1 ....... 9,6 .......... .... 517,7 .............527,3
2010 ............ 299,6 .... 201,8 ....... 3,8 .................... 501,4 ............ 505,2

Na wyłonienie wykonawcy (rozpisany przetarg) czeka ponad 500 km kolejnych dróg.

W budowie: 1347 km
W eksploatacji: 1549 km

odkąd rządzi ten "Cudak", budowa dróg szybkiero ruchu nabrała tempa ;-)

Czy orientujesz się ile trwa średni okres przygotowania do rozpoczęcia inwestycji drogowej (przygotowanie przetargu na dokumentację techniczną, przygotowanie dokumentacji technicznej, uzyskanie pozwoleń budowlanych, wykup ziemi, przygotowanie i przeprowadznie przetargu na nadzór techniczny, przygotowanie materiałów przetargowych, przeprowadzenie przetargu, rozpatrzenie odwołań, wynegocjowanie kontraktu itp.)?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl