![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze słowo o Małeckim. Ostatnim zachowaniem zasłużył na wygodne miejsce na ławie i Moskal mu pewnie takie znajdzie ale trzeba pomyśleć jak dotrzeć do niego. Mam wrażenie że Patryk uważa sie za lidera drużyny razem z Meliksonem, Stąd te strzały z 35 metrów, próby dryblingów jak ma granie na klepę, chęć zagrania ostatniego podania nawet z połowy kiedy wychodzimy z kontrą. Może to mieć związek z niepodpisanym nowym kontraktem. W głowie mu się ubzdurało że musi pokazać jaki ważny jest dla drużyny. I ja uważam że jest ważny, tym ważniejszy im mniej stara się to udowodnić. Ktoś mu powinien wytłumaczyć że czasami zwykłe odegranie na pięć metrów w odpowiednim momencie przynosi więcej pożytku niż silenie sie na efektowne zagrania. Panie Małecki nie staraj sie udowodnić że jesteś lepszy niż inni w drużynie to od razu przyjdą efekty. Nawet sie Pan zdziwisz jakie. Zamiast biegać w koszulce ze zdjęciem naszego papieża, przeczytaj kilka jego książek wtedy może nabędziesz trochę kultury, bo ostatni popis był straszny. |
Z Małym jest taki problem, że gra bardzo przeciętnie, wtedy go wszyscy niemal linczują, ale raz do roku zdarzy mu się strzelić jakiegoś pięknego ważnego gola i wtedy go wszyscy noszą na rękach. Na dłuższą metę tak się nie da i myślę, że nawet dla samego Małeckiego lepiej będzie jak odejdzie gdzieś na zachód. W Wiśle nie wróżę mu wielkiej przyszłości. Ale kto wie, może się mylę.
|
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...chuligani.html
słyszałem że za śnieżki też się wezmą ... http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...dnie,id,t.html |
Cytat:
Ja uważam wręcz odwrotnie. W Wiśle ma jeszcze kilku zwolenników z powodu prowadzenia dopingu, jakiegoś tatuaża, no i ogólnej ambicji. Widać, że ten klub nie jest mu obojętny (pomijam już kwestię, czy to zwykły pic na wodę - moim zdaniem po części tak...). Na Zachodzie jednak każdy z tych argumentów odejdzie na bok, przemówią argumenty stricte piłkarskie. A w takiej sytuacji Małecki leży. Bo jest zwyczajnie słaby, piłkarsko i mentalnie (przede wszystkim), nawet w polskiej lidze nie wybija się zupełnie niczym... Z czym do ludzi. |
Cytat:
|
,, Biton wszystkie bramki strzela takie jak Genkov wczoraj, co to za sztuka?"
Zastanów się co piszesz bo obydwa stwierdzenia to głupota na miarę tekstu ,, Maor najlepszym piłkarzem w historii Wisły". |
Mam nadzieję, że w rewanżu zagramy ofensywnie, z 1 tylko defensywnym pomocnikiem Wilkiem, Ilievem i Kirmem n skrzydłach i Bitonem w ataku, bo ewidentnie Standard się gubił, gdy zaczęliśmy grać szybką techniczną piłkę i to jeszcze w osłabieniu.
|
Ja moge stwierdzic ze Maor jest najlepszym technicznie graczem w erze Cupiala. Ale czy najlepszym ? Tego bym nie powiedzial.
|
Analiza spotkania Wisły:
http://www.youtube.com/watch?v=waScv...ature=youtu.be |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przypisujecie gówno warte zasługi Genkowowi, a deprecjonujecie dokonania Bitona. To jest śmieszne. Jak gość nie potrafi strzelić gola, to i tak go bronicie, bo się zastawia, odgrywa kolegom i walczy w powietrzu. Czy Biton tego samego nie robi? Oczywiście, że robi plus strzela bramki! |
z Łks na 2:1, z Bełchatowem, z Twente na wyjeździe, z Fulham u siebie. Ile Genkov strzelilł bramek z dalszej odległości?
Genkov faktycznie jest lepszy grze kombinacyjnej ale deprecjonowanie bramek Biton z tego względu, że strzela je z bliskiej odległości jest chore. Inzaghi, Van Nistelrooy to chu jowi napastnicy bo większość swoich goli strzelili z bliskiej odległości? "Choć może faktycznie nie najszczęśliwiej to ująłem. Reasumując z dobrym przeciwnikiem na strzały z okolic piątki nie ma co liczyć " Genkov ze Standardem z jakiej odległości strzelił? Do Lechista69, nawet technicznie nie jest najlepszy bo do dezertera Uche trochę mu brakuje. |
Genkov sam nic nie zdziała, a gole w poprzednim sezonie strzelał głownie dzięki geniuszowi Meliksona.Warto zaznaczyć, że Biton na podania Meliksona nie mógł liczyć, bo Maor był kontuzjowany, kiedy on wygrywał Wiśle mecze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie mamy nic do stracenia wiec trzeba bedzie od poczatku atakowac a pokazalismy w pierwszym meczu, ze Wisla Moskala potrafi a bedzie co bedzie.
|
Powiem Wam Panie i Panowie że ten nasz Garguła coraz bardziej się rozkręca. Jest szansa że niedługo będzie grał tak jak grał w Bełchatowie. Czego sobie i Wam życzę.
|
minianaliza "polskich" meczów, także Wisły, z wykorzystaniem programu do analizy gry:
http://www.taktycznie.net/2012/02/ni...presje-po.html |
Niektózy zapominają o umiejętności znajdowania się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie . Sa napastnicy nie należący do demonów prędkości , ani mistrzów techniki a jednak potrafią strzelać multum bramek . Takim był np Frankowski .
Brożek miał w każdym meczu 4-5 setek , wykorzystywał 1-2 . Żurawski jako że grał bardziej w głębi pola miał średnio 2-3 setki z którzych strzelał 1-2 bramki . Biton strzela sporo bramek , ale co można zauwazyc ma mało sytuacji w każdym meczu . Przez długą część spotkania potrafi byc niewidoczny . Taki Genkov zawsze jest pod grą , a gdy strzela bramki wynikają one nie tyle z jego umiejętności , co dobrego ustawiania się . Pewnie że Biton na jego miejscu strzeliłby gola ze Standardem , pytanie tylko czy znalazłby się w tym miejscu i w tym czasie ? to tylko gdybanie . Natomiast faktem jest , że z Genkovem w składzie zdobywamy więcej punktów , niż z Bitonem . Przełożenie gry jednego i drugiego na wynik drużyny jest nieporównywalne . Umiejętności gdy indywidualnej są po stronie Bitona , gdy zespołowej po stronie Genkova . |
Karherop - raczej z Meliksonem w składzie zdobywamy najwięcej punktów, a Genkov żyje z jego gry.Gdyby grali Iliev i Biton zamiast Małeckiego czy Genkova , Melikson miałby z kim grać.Ale to już jest pytanie do trenera, dlaczego stawia na słabiej wyszkolonych piłkarzy.Boguski też by pewnie grał gdyby nie był kontuzjowany.
|
Cytat:
|
I Genkow i Dudu są bardzo dobrymi piłkarzami i ja chętnie widziałbym ich obu na boisku w kazdym meczu. Jezeli jednak Kaziu będzie obstawał przy ustawieniu z 1 nominalnym napastnikiem, to bede za Genkowem, bo ciężko wiązać przyszłość i promować zawodnika, którego prawdopodobnie nie wykupimy po zakonczeniu sezonu.
A Mały, to dzieciak wychowany na playstation.. |
Dobra, czas zapomnieć o Zagłębiu. Gra lepsza od wyniku, szczególnie trzeba zwrócić uwagę, że nie wyglądaliśmy źle pod względem motorycznym, mając na uwadze czwartkową batalię ze Standardem grając w dziesiątkę.
Nasz rywal na wyjeździe właśnie pokazuje "klasę" przegrywając już 1-4 z trzecim od końca Zulte-Waregem. Liczę na awans, bardzo liczę. Trzeba te punkty do rankingu klubowego gromadzić jak najwięcej, aby w przyszłości być rozstawionym na każdym etapie eliminacji. O żadnym odpuszczaniu nie ma mowy! |
Ale Standard na wyjazdach gra słabo.
Zresztą, my nie lepsi, zobacz, które miejsce ma Zagłębie... |
Cytat:
1:2 z Anderlechtem u siebie, tracą pod koniec. 1:1 w Krakowie, grając w przewadze, nawet sam ich trener mówi (nie wprost), że dali dupy, tracą pod koniec. i teraz, 2:4 na wyjeździe z 3. od końca drużyną. Cytat:
|
Oby nie postanowili sobie powetować tych porażek w ostatnich minutach w czwartkowy wieczór. :-) Musi być dobrze, nie ma innej opcji !
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dlatego boli strata Czekaja, bo z meczu na mecz gra coraz lepiej i pewniej (nie licząc oczywiście zagrania z czwartku). Nie mam zaufania do Jaliensa. Chyba wolałbym, żeby Bunoza zagrał z Chavezem na stoperze.
|
Cytat:
|
Zatem 2-2 w Belgii bierzemy w ciemno.
|
Ja bym postawił na środku na Chaveza i Diaza, a na lewej na Nuneza. W meczu z Zagłębiem Paljić słabo zagrał na lewej obronie, a Nunez nic nie wniósł kiedy wszedł do środka pomocy. Za to ładnie wyglądała współpraca z Gargułą i Meliksonem, więc myślę, że tego Moskal nie powinien zmieniać.
|
IMHO w Belgi na środku zagra Chavez i Diaz (każda inna opcja oznaczała by takie zestawienie obrony w Lubinie a tam Diaz za kartki nie pojechał)
Zagramy: Pareiko Jovanovic - Chavez - Diaz - Nunez Wilk - Garguła Krim - Melikson - Iliev Biton Tyle razy dostawali ostatnio w plecy to się na nas zepną a przy tym raczej kiepsko nam idzie... |
Zgadzam się z Wami. Chavez z Diazem na środku. Na lewej Nunez. Na prawej... można w zasadzie rzucać monetą: zarówno Lamey jak i Jovanovoić są tak samo beznadziejni. A w ataku Biton bo Genkow nic nie gra. Zauważyliście, że on ma problem ze strzelaniem nogą? Głową tak, brzuchem też ale byle nie nogami...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Partnerem Chaveza niestety raczej Jaliens. Partnerem Wilka, Ja bym dał Diaza, który grywał i to z powodzeniem za Skorży na pozycji def. pomocnika, mógłby udanie wspierać naszą obronę. Zaś z przodu Melikson, Garguła i Iliew (jak mu sił braknie to Kirm). Reszta personaliów jak w Twoim tekście, z tą różnicą że licze na dobry wynik, czyli dający awans, lekko nie będzie , ale awans Wisły jest całkiem możliwy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl