Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Dariusz 05.07.2011 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1121350)
Ale już Roberto Pereyra nie wiem czy taki nieosiągalny ... Chyba że znów wyjedziemy z wypożyczeniem...

W sumie wypożyczenie nie byłoby takie złe. Wypożyczamy go na rok, a po roku jak River Plate wróci do ekstraklasy Pereyra wraca, albo zostaje u nas, ale to by wymagało dużego sukcesu w europejskich pucharach.

Fiti 05.07.2011 10:28

Ja wiem że wypożyczenie nie takie złe, ale River Plate musiało by być głupie wypożyczając jednego z lepszych zawodników i osłabiając sie przed walką o awans..

Bąbel 05.07.2011 10:42

to czemu te super talenty nie dały utrzymania?

krasny 05.07.2011 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1121379)

Hahaha, krótko i na temat. Brawo!

funkykoval 05.07.2011 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1121172)
trafniej byloby lepiej Lameya niz Descarge (wiek podobny, pozycja ta sama). praktycznie tyle samo wiedzieliśmy przed transferem naszych niż ich, i tyle samo było narzekania. Tyle że, jeden podstawowy zawodnik Levante w Primera Division i chyba sezon w Segunda, drugi to gracz rezerw drugoligowca.

Kolego pozwól i nie obraź się, że wyżej ocenię naszego trenera i dyrektora sportowego - jeżeli sprowadzili Lameya po jego pertrubacjach - to dlatego, że znają jego i jego możliwości i wiedzą, czy wydatek z tym związany jest obarczony ryzykiem nie trafienia.
natomiast hiszpański zaciąg Legii miałem wrażenie, że odbył się na zasadzie - Trzeciak i Urban pwoiązani z Hiszpanią, to ściągamy chłopaków - na pewno wciągną ligę nosem.
Swoją ocenę opieram na podstawie zimowego okienka, gdzie zamiast Robaka za milion euro ściągnięto Genkowa za połowę tej kwoty, o innych już nie wspomnę ;-)

szprotson 05.07.2011 11:52

http://www.futbol.pl/artykul/104596.html

tu rewelacja piłkarz na wypozycznie !!

BRTS39 05.07.2011 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1121415)
http://www.futbol.pl/artykul/104596.html

tu rewelacja piłkarz na wypozycznie !!

beuhehehhee my na LM potrzebujemy gości którzy będą walczyć z obrońcami na całego a nie gwiazdki które machają rękoma. Taka prawda. Szkoda nerwów na gwiazdorów którzy musza dostać piłke do nogi zamiast zapierdalać za każdą.

Charlie 05.07.2011 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 1121417)
beuhehehhee my na LM potrzebujemy gości którzy będą walczyć z obrońcami na całego a nie gwiazdki które machają rękoma. Taka prawda. Szkoda nerwów na gwiazdorów którzy musza dostać piłke do nogi zamiast zapierdalać za każdą.

Może jednak trochę więcej szacunku dla naszego wychowanka i dwukrotnego króla strzelców? Paweł ideałem nie jest, ale jak na polskie warunki to dobry napastnik i nie miałbym nic przeciwko, żeby wrócił i rywalizował z Genkovem. A pewnie w niektórych sytuacjach mogliby grać razem, bo to jednak troche inne typy napastników. Inna sprawa, że w obecnym okienku nie ma szans na jego powrót, a sam Paweł na pewno nie będzie chciał wracać do Polski po pół roku.

wujekWojtek 05.07.2011 12:37

Cytat:

C.Ronaldo to jeden z dwóch najlepszych piłkarzy na świecie ale w tym roku zdobył tylko dla Realu Puchar Króla. Czemu tak mało skoro jest taki dobry??:-P

K4millo 05.07.2011 12:54

Cytat:

W lidze argentyńskiej jest system że spadają zespoły z najgorszą średnią punktów w ostatnich kilku latach. Więc nie spadł tylko przez obecne talenty, tylko też przez takie talenty jak ubóstwiany tutaj na forum Andres Rios, który najwięcej grał wtedy kiedy River zajął ostatnie miejsce w lidze.

Chrisman 05.07.2011 13:07

Śląsk dopiero jakiego kupuje snajpera

Feniks1983 05.07.2011 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1121441)
C.Ronaldo to jeden z dwóch najlepszych piłkarzy na świecie ale w tym roku zdobył tylko dla Realu Puchar Króla. Czemu tak mało skoro jest taki dobry??:-P

Widocznie nie jest taki dobry na jakiego jest kreowany? :> :D

gypsy 05.07.2011 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 1121417)

Może jakby posiedział trochę na ławce i był zmiennikiem Genkova, to by nabrał trochę pokory ;) Ale szczerze mówiąc, to nie sądzę, żeby doszło do takiego wypożyczenia. Chociaż miałoby to swoje zalety, bo właściwie wiemy już czego się po Pawle możemy spodziewać, no i zawsze to jeden Polak w składzie więcej ;)

wujekWojtek 05.07.2011 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1121467)

Rozumiem, że można nie lubić CR za jego zachowanie i PR, sam za nim nie przepadam, ale statsy to on ma kosmiczne. W samym Realu 89 meczów, 86 bramek i 20 asyst. W sumie 412 meczów, 209 goli i 81 asyst. :-p

Rozumiem Twój post Feniks, ale tak chciałem przytoczyć tutaj tą statystykę, bo jest fenomenalna

tomasz_19 05.07.2011 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1121456)
Śląsk dopiero jakiego kupuje snajpera

tak, króla Jupiler League, który całą swoją dotychczasową karierę spędził w jednym z najsłabszych holenderskich zespołów, a w Eredivisie strzelił raptem 11 bramek? Oczywiście, życzę kibicom Śląska, żeby im się sprawdził i żeby podniósł poziom naszej ligi... ale skończmy bredzić o mega napastniku z drugiej ligi holenderskiej...

HEDu 05.07.2011 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1121467)

Tzn ze jak jakis klub cos wygra tzn ze ma 30 pikarzy swiatowej klasy? A ten klub co wygral mniej, tzn ze wszyscy slabsi? Nie moze byc 10 dobrych a 1 slaby? :foch: To wg Ciebie Pinto jest lepszy od Ronaldo, bo ten wygral LM i La Liga, a Ronaldo tylko CDR.

Dzimi 05.07.2011 19:14

Od razu podkreślam, że proszę tego posta potraktować z przymrużeniem oka, ale jestem ciekawy jakby ten piłkarz sprawdził się w zespole Wisły, ale nie w futsalu lecz w piłce nożnej. Drybler / technik z niego nawet niezły:

http://www.wisla.tv/?v=259

Bąbel 05.07.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1121441)

nie trafia do mnie to porównanie:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1121449)
W lidze argentyńskiej jest system że spadają zespoły z najgorszą średnią punktów w ostatnich kilku latach. Więc nie spadł tylko przez obecne talenty, tylko też przez takie talenty jak ubóstwiany tutaj na forum Andres Rios, który najwięcej grał wtedy kiedy River zajął ostatnie miejsce w lidze.

nie wiedziałem, że jest taki system, dzięki za dokształcenie :)

Feniks1983 05.07.2011 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1121689)
Tzn ze jak jakis klub cos wygra tzn ze ma 30 pikarzy swiatowej klasy? A ten klub co wygral mniej, tzn ze wszyscy slabsi? Nie moze byc 10 dobrych a 1 slaby? :foch: To wg Ciebie Pinto jest lepszy od Ronaldo, bo ten wygral LM i La Liga, a Ronaldo tylko CDR.

Hmm... w sumie Barcelona by potwierdzała Twoją tezę ;)

Co do Pinto to tak tak właśnie uważam. Bo chociaż Ronaldo ma kosmiczne statystyki (które zresztą świetnie wujekWojtek przytoczył) i jest wyśmienitym zawodnikiem to jednak uważam, że nie potrafi grać w kolektywie i tylko śrubuje własne osiągnięcia i cały zespół jest ustawiany pod Niego. Ale to tylko moje zdanie. Do samego Ronaldo nic nie mam bo grał w moim ManUTD więc go lubię, chociaż czasami za dużo płacze.

Angmir 05.07.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1121818)
Hmm... w sumie Barcelona by potwierdzała Twoją tezę ;)

Co do Pinto to tak tak właśnie uważam. Bo chociaż Ronaldo ma kosmiczne statystyki (które zresztą świetnie wujekWojtek przytoczył) i jest wyśmienitym zawodnikiem to jednak uważam, że nie potrafi grać w kolektywie i tylko śrubuje własne osiągnięcia i cały zespół jest ustawiany pod Niego. Ale to tylko moje zdanie. Do samego Ronaldo nic nie mam bo grał w moim ManUTD więc go lubię, chociaż czasami za dużo płacze.

Ludzie skończcie piepszyć głupoty o Realach i Barcelonach - to nie miejsce na wasze żałosne spory między pseudosympatykami innych niz Wisła klubów !! Jeszcze żebyście coś mądrego pisali ale wy sie zastanawiacie czy Pinto jest lepszy od CRonaldo :shock: ...
Naprawdę wypada się zastanowić zanim przeniesiecie poziom onetowych dyskusji na forum.

Feniks1983 06.07.2011 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1121821)
Ludzie skończcie piepszyć głupoty o Realach i Barcelonach - to nie miejsce na wasze żałosne spory między pseudosympatykami innych niz Wisła klubów !! Jeszcze żebyście coś mądrego pisali ale wy sie zastanawiacie czy Pinto jest lepszy od CRonaldo :shock: ...
Naprawdę wypada się zastanowić zanim przeniesiecie poziom onetowych dyskusji na forum.

Jeśli nie potrafisz odczytać sensu Naszych wypowiedzi i co autor ma faktycznie na myśli (kłania się interpretacja i zrozumienie, ale sądząc po Twoich wpisach w innych tematach widać, że na lekcjach jeszcze tego nie miałeś), to proszę Cie nie udzielaj się. Dodatkowo skoro Ci tego typu wpisy przeszkadzają dodaj moją skromną osobę do ignorowanych a uwierz mi, że momentalnie Twój świat będzie lepszy i nie będziesz musiał czytać moich "wypocin".

Bez pozdrowień

bkl 06.07.2011 09:26

A może Irka to by było super wzmocnieie napadu
Ireneusz Jeleń nie może znaleźć klubu 06.07.2011
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...7&temat=112798

Fiti 06.07.2011 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bkl (Post 1121938)

Była już o nim dyskusja, i uwierz mi zdecydowana większość nie widzi w nim wzmocnienia...

riv 06.07.2011 09:53

@bkl
W tym linku co podałeś są zawarte trzy kluczowe słowa, które wykluczają możliwość pozyskania Jelenia przez Wisłę - są to wygórowane żądania finansowe (jeżeli jest za drogi dla kilkakrotnie bogatszych francuskich klubów to co dopiero dla Wisły?). Poza tym nie specjalnie mi się uśmiecha wiecznie kontuzjowany zawodnik z najwyższym kontraktem w drużynie.

Dariusz 06.07.2011 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bkl (Post 1121938)

Dla mnie Irek byłby wzmocnieniem, tylko jeżeli Bordeax na niego nie stać to nas tym bardziej. Niestety

Bąbel 06.07.2011 10:18

Dudu podpisany:)

Fiti 06.07.2011 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1121981)
Dudu podpisany:)

Gdzie to przeczytałeś :> ?

crate digger 06.07.2011 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1121991)

dostał info telefoniczne.

oficjalna strona to dobre źródło

Feniks1983 06.07.2011 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1121991)

Styka?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...biton_w_wisle/

River 06.07.2011 11:09

Cytat:

Uwielbiam takie wymadrzanie sie:rotfl:

Cytat:

Erik Lamela trafi do Romy

6 lipca 2011, 11:38:36, Źródło: L'Equipe, Autor: Andrzej Kosowski

Gwiazda River Plate Erik Lamela przejdzie dzisiaj testy medyczne przed transferem do Romy.

19-letni ofensywny pomocnik Erik Lamela jest wychowankiem River Plate. W maju zadebiutował w reprezentacji Argentyny.

Roma zapłaci za piłkarza 12 mln euro, a także odda 20% kwoty z przyszłego transferu zawodnika.
To jest talentem czy nie jest? Wlosi frajerzy, ze zaplaca za 19-latka ze spadkowicza kilkanascie baniek czy nie?

KMZ 06.07.2011 11:15

Gil Blumstein - miał iść do Legii , przechodzi testy w Cracovii ;) ciekawe czy będzie to drugi Melikson, bo tak o nim Piszą ;)

Fiti 06.07.2011 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1122002)

Styka, dzięki.

Bąbel 06.07.2011 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1122008)
Uwielbiam takie wymadrzanie sie:rotfl:

To jest talentem czy nie jest? Wlosi frajerzy, ze zaplaca za 19-latka ze spadkowicza kilkanascie baniek czy nie?

koleżko, po pierwsze nie wymądrzałem się, tylko odniosłem się do wypowiedzi tych co już "widzieli" jako potencjalne nasze wzmocnienia, zwykłe pytanie z lekko nutka ironii, a po drugie, gdybyś uważnie czytał temat, odniosłem się do tego, że nie wiedziałem jaki system rozgrywek panuje w Argentynie i podziękowałem za to koledze, który mi to wyjaśnił(przyczyny spadku River)

River 06.07.2011 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1122032)
a po drugie, gdybyś uważnie czytał temat, odniosłem się do tego, że nie wiedziałem jaki system rozgrywek panuje w Argentynie i podziękowałem za to koledze, który mi to wyjaśnił(przyczyny spadku River)

JAk nie wiesz to po co sie udzielasz? Moze najpierw wypadaloby sie rozeznac w temacie? Jak wiadomo, nie tylko obecny sklad River przylozyl reke do spadku klubu. Ale po co to wiedziec, lepiej klepnac "to czemu te super talenty nie dały utrzymania?" i robic za kozaka. Bez urazy. Po prostu nie lubie czegos takiego.

Fiti 06.07.2011 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1122080)
JAk nie wiesz to po co sie udzielasz? Moze najpierw wypadaloby sie rozeznac w temacie? Jak wiadomo, nie tylko obecny sklad River przylozyl reke do spadku klubu. Ale po co to wiedziec, lepiej klepnac "to czemu te super talenty nie dały utrzymania?" i robic za kozaka. Bez urazy. Po prostu nie lubie czegos takiego.

Bez napinki, nie każdy wie jaki system spadania obowiązuje w Argentynie... Pomylił sie, przyznał i o co cała afera ??

River 06.07.2011 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1122085)
Bez napinki, nie każdy wie jaki system spadania obowiązuje w Argentynie... Pomylił sie, przyznał i o co cała afera ??

Wporzadku. Rozumiem, nie kazdy wie i jest to zupelnie naturalne. Chodzi mi tylko o to, ze jak nie wie to czemu pisze tak jakby wiedzial? I tyle. Proponuje zakonczyc ten OT.

Bąbel 06.07.2011 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1122080)

Ja nie biłem do zespołu River, ani ich poziomu itd. Tylko do spekulacji co niektórych. Udzieliłem się, wyjaśniono mi to grzecznie i na poziomie, za co podziękowałem i temat się zamknął, więc kolego nie musiałeś dorzucać swoich trzech groszy, a jeśli tak to na pewno mogłeś zrobić to w milszy sposób. Uwierz mi, nigdy nie miałem zamiaru robić z siebie "kozaka", jestem zwykłym leszczem i nic więcej. Pozdro

JrQ- 06.07.2011 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1122014)
Gil Blumstein - miał iść do Legii , przechodzi testy w Cracovii ;) ciekawe czy będzie to drugi Melikson, bo tak o nim Piszą ;)

2008–2009 Maccabi Petah Tikva 0 (0) 2009–2010 Hapoel Beersheba 14 (0) 2010–2011 Inverness 5 (0)
na pewno

wujekWojtek 06.07.2011 13:20

teraz każdego Izraelitę będą porównywać do Meliksona. Ale szczytem było jak na legia.net przeczytałem artykuł

"Maor Legii lepszy od Maora Wisły". Nie wiem jaki as dziennikarstwa to pisał, ale wyraźnie widać po nim jakieś kompleksy i zazdrość. To tak jakbym ja powiedział że moje BMW, które oglądałem w salonie jest lepsze niż Audi, którym jeździ mój kumpel :D

Fiti 06.07.2011 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1122130)
teraz każdego Izraelitę będą porównywać do Meliksona. Ale szczytem było jak na legia.net przeczytałem artykuł

"Maor Legii lepszy od Maora Wisły". Nie wiem jaki as dziennikarstwa to pisał, ale wyraźnie widać po nim jakieś kompleksy i zazdrość. To tak jakbym ja powiedział że moje BMW, które oglądałem w salonie jest lepsze niż Audi, którym jeździ mój kumpel :D

Zobaczymy jak przyjdzie ten Maor Ległej :-D
I czy będzie lepszy niż Bruno Mezenga...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl