![]() |
Cytat:
Potrzebne zmiany na wczoraj, w innym wypadku od Wiosny juniorami będziemy grać... |
Cytat:
A jaki to sponsor od nas odszedł, skoro od 7 lat żadnego nie widzieliśmy na oczy? tylko nie mów o partnerach pokroju Volvo bo to żaden sponsor, tylko co najwyżej partner handlowy. |
Cytat:
|
@Karherop
Spłata zobowiązań to na chwilę obecną zatamowanie krwawienia. Potrzeba inwestycji i podniesienia poziomu sportowego, żeby przyciągnąć statystycznego Janusza z jego kiełbasą (jakkolwiek by to nie brzmiało :D) na stadion. Z tego, co pamiętam z różnych artykułów, to dług Wisły systematycznie rośnie (chyba nawet nie wliczając pieniędzy, które prędzej czy później będziemy musiely wypłacić Mandziarom i innym Genkowom), więc chyba z tą bieżącą płynnością finansową nie byłbym taki pewny. Z tego, co kiedyś mówił Gaszyński, samofinansowanie klubu to ok. 15?? tysięcy kibiców na każdym meczu (niech mnie ktoś poprawi, jeśli to niewłaściwa wartość), więc średnia frekwencja może być pewnym odniesieniem do aktualnej kondycji finansów klubu. @luke1906 Szkoda, nie szkoda, takie postępowanie względem pracowników klubu prowadzi nas w prostej linii do IV ligi. |
Cytat:
Z Genkovem przegraliśmy w Październiku, więc ogolnie nie ma to wielkiego wpływu, i bylo 2 mlny a ni 5 Może ze sponsorami przesadziłem, ale dotyczy to Foodcare (Włodarski dawał ok 400 tys na reklamy Blacka i 4Move, teraz jest Black, ale w mniejszym wymiarze a 4move i frugo są z tytulu umowy z Akademia), oraz Szubryt, ktory dawal ok 200 tys, takze na dzien dobry strata jakies 400-450 tys rocznie. Do tego regularnie spada frekwencja: Tylko patrząc na 3 najważniejsze mecze 13/14 vs 14/15 cracovia 23500 vs 23000 lecha 17500 vs 13500 legia 31500 vs 21000 Róznica ok 14 tys, a wiec strata z jakies 550 tys (choc wydaje mi sie ze tez duzo mniej na vipach bylo, takze roznica realna jakies 650 tys). Jeśli wezmiemy inne mecze, to zbierze się ponad 1 mln tylko z samych meczów do tej pory... Analogicznie musiala spasc sprzedaz w sklepie klubowym i i catering, wiec to pewnie kolejne 200-300 tys Można by przechodzic i przechodzic przez kolejne segmenty (gorsza gra tez sprawia ze rzadziej w prime time jestesmy za co jednorazowo wyplacane jest 70tys) Podstawowym problemem tego klubu jest brak jakiekogolwiek marketingu i strategii.. |
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/DSC_3871.jpg
Impel został nowym sponsorem Wisły Kraków SA. Grupa Impel od niemal 10 lat współpracuje z Wisłą Kraków przy zabezpieczaniu obiektów oraz meczów piłkarskich rozgrywanych na Stadionie Miejski im. Henryka Reymana w Krakowie. |
ciekawe czy beda z tego jakies wymierne hajsy...
|
Z dużą dozą prawdopodobiseństwa można powiedzieć, że musiała się kończyć umowe Impel na ochronę zakładów Telefoniki, i TF postawiła warunek, że przedłużą, jak Impel zostanie sponsorem Wisły...
|
Albo mają w stosunku do nich jakiś dług i w formie barteru na koszulkach go rozliczą ;D
|
Cytat:
|
Z tym że nowy właściciel nie będzie miał długu u nikogo bo zapłaci wszystkim.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na Twitterze ktoś sugerował, że chodzi o tego gościa od Frugo i Tigera.. ale czy on nie za cienki w uszach na przejecie Wisly, splate wszystkich dlugów i jeszcze jakiś sensowny plan inwestycyjny?
|
Cytat:
|
Cytat:
Tiger -Maspex ;) |
Cytat:
29.04.2014: Cytat:
|
Cytat:
Maspex - dałby radę. Czekajmy, cierpliwość jest cnotą:) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i bardzo dobrze. Nie zajmuje to głównego miejsca na koszulce, a pomniejsza długi klubu. Szkoda, że tak późno o tym pomyślono. Ale ważne, że jest to już kroczek ku normalności |
Cytat:
|
Info że Cupiał jako osoba fizyczna przejmuje Wisłę słychać z różnych stron. A plotki płyną i pytanie czy płyną bo się coś dzieje czy płyną bo gdzieś coś ktoś wymyślił wydumał. Dodatkowo jak wiadomo Boss czasami ma 5 pomysłów dziennie i to sprzecznych. O Impelu żadne plotki nie krążyły. Pewnie że to sponsor rękawkowy ale nigdzie nie było o tym słychać. Zobaczymy co przyniesie nowy rok.
|
Cytat:
Tiger BLACK - FoodCare |
Cytat:
Cytat:
Frugo - FoodCare BLACK - FoodCare |
No dokładnie, ale mówiąc black ja nie myśle o tigerze, a jakbyś mi go dał do ręki (BLACK`a) to dla mnie to jest tiger.
Swego czasu gruba sprawa w sądzie miedzy maspexem a foodcare, nie pamietam jak sie skonczyło ale grube hajsy szły. E: FoodCare przegrało sprawe i fundacji Michalczewskiego miało zapłacić 15 baniek. w 2014 Maspex złozył pozew na 48 baniek przeciwko FoodCare, a teraz w styczniu FoodCare pozwało społke maspexu tez za tigera, no i w miedzy czasie sam Michalczewski pozwał na 22 banki FoodCare To znaczy chyba ze kasa jest jak sie bawia w takie klocki |
Cytat:
Cytat:
*eh... marzenia |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ważne że coś się dzieję... A tutaj pisał jakiś kolega że w styczniu będzie się dużo działo i to pozytywów... no to trzeba czekać.
Najważniejsze to spłacić dług zew. i dokupić w zim 3 zawodników, latem też z 3/4 i walka walka !!!!!!!!!!! |
Dajesz wiarę, dzięki.
Ja tylko dodam, że ważne aby nowy trener złapał dobry kontakt z piłkarzami, aby Ci nowi (bo jacyś chyba być muszą) dali pozytywny impuls drużynie. Tu naprawdę niewiele trzeba aby wyjść ze sportowego marazmu. Co innego sprawy ekonomii klubu, tu czekają nas albo trudne i radykalne decyzje, albo będzie musiało dużo wody upłynąć w Wiśle, aby coś pozytywnego zaczęło się dziać na linii TF - WisłaSA, pozytywnego dla Wisły. |
Cos mi sie wydaje ze Impel to jest barter za dlugi wobec ochrony.
|
Cytat:
To źle? /./././ |
Wg mnie absolutnie nie. Lepiej nie mieć długu/lub mieć go np. o 60% mniej, niż mieć dług wobec firmy Impel i puste miejsce na rękawku.
Każdy sponsor nawet ten najmniejszy jest na wagę złota. |
1 Załącznik(ów)
Co myślicie na ten temat ???
onet.jpg (to jeden z komentarzy z onetu ) http://wiadomosci.onet.pl/forum/kosz...najnowsze.html |
Cytat:
Często w biznesie się stosuje taki manewr. Lepiej stracić trochę więcej, a mieć przynajmniej pewność odzyskania części pieniędzy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Idźże synku spać, już po dobranocce dawno.
|
Ja tam ostatnio widziałem jedną rodzinę na meczu więc dla mnie ewidentnie prowokacja :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl