Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Dive Pirate 30.06.2017 19:49

Niestety ale światem rządzi piniądz, nienawidzę tego, ale realia są jakie są, nie żyjemy w czasach Reymana, wiem że możemy dawać dobry przykład jednak myślę że po prostu nas w tym momencie na to nie stać.
Zarządzając w naszym klubie dążyłbym do minimalizacji strat i maksymalizacji zysków w tym momencie mamy dość poważne problemy finansowe żeby odrzucić dobrą ofertę za kogokolwiek w perspektywie puszczenia go za rok za friko. Dodatkowo nie wiesz czy są i jakie naciski z jego strony. Nam się musi budżet zgrywać + musimy się pozbyć długów to jest priorytet a to czy X czy Y zagra u nas kolejny sezon nie ma znaczenia, piłkarz to zasób firmy takie czasy.

picasso 30.06.2017 19:52

nie mówię żeby zatrzymywac Mąkę siła.nie w tym rzecz.mówie tylko tyle,ze z legią po tym jak nas wydymała nie powinniśmy rozmawiać w ogóle. a to,że nas wydymala raz nie znaczy,że mamy być gotowi i sie wypinac na "nastepne razy"
no ale widzę,że każdy zostanie przy swoim zdaniu :)

AntyMod 30.06.2017 19:54

szprotson - przeciez tu chodzi przede wszystkim o honor- ze legia daje ochlap w postaci 500 tys za podstawowego zawodnika aktualnej 6 na swiecie reprezentacji na swiecie .....a my - i inne pol ligi sie taka suma ciesza jak murzyn bateryjką , poza tym jest jeszcze druga honorowa sprawa po przekrecie pzpnowskiego patrona legii wobec Ciezniaka- gdzie po prostu nas osmieszono i pokazano nam miejsce w szeregu , po tej akcji Wisla nie powinna robic z tym warszawskim tworem zadnych interesow - ZADNYCH !!! jak juz musza na nim zarabiac to poszukac mu klubu w bundeslidze , austrii, szwajcarii , wloszech , francjii, belgii iczy holandii ....a warszawce krzyknac cene 3 mln euro lub po prostu nawet nie odpisywac na faxy

Dive Pirate 30.06.2017 19:58

Ja wierzę że chłopina u nas zostanie, ofertę dostał, jeśli odejdzie to tylko jego decyzja bo widać że klub chce go zatrzymać.

silver03 30.06.2017 20:05

Niech już kur*wa idzie i skończy ten melodramat.

serek.c2 30.06.2017 20:10

Szósta reprezentacja na świecie :D ....a skończcie już z tym chuja wartym rankingiem...

szprotson 30.06.2017 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1473732)
szprotson - przeciez tu chodzi przede wszystkim o honor- ze legia daje ochlap w postaci 500 tys za podstawowego zawodnika aktualnej 6 na swiecie reprezentacji na swiecie

ale o czy Ty do mnie piszesz? 6 reprezentacji na swiecie? ....a. to teraz rankingi sie licza? Jak bylismy poza 50 to rankingi byly z dupy wziete a teraz sa super wyznacznikiem?Bez jaj. o tym czy jestesmy 6 kadra swiata dowiemy sie po MŚ w Rosji.
Skoro Legia daje wg. was zenujaco niskie pieniadze, to czemu nie wykorzystał tego zaden inny klub ze świata???? Tyle klubow jest majacych kase, czemu nie wala do nas drzwiami i oknami ?
Bez jajec.
a co do honoru.....nie poruszajmy moze tego tematu co?
p.s. a cytowanie fejsbukow jest dosc słabe. Czemu? Temat poruszany był rok temu.....i to dosc dokładnie.

MB1906 30.06.2017 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1473729)
Legia nas wydymała, raz, drugi i jak trzeba bedzie to wydyma nas trzeci raz.

99% nie zna kontekstu całej akcji z Mączyńskim a bije piane na lewo i prawo.
Za Handzlikiem jak niektorzy płakali i srali "czemu do Legii" itd, nasza przyszlosc itp.
Wisła to My, kibice. Takim kibicem jest tez Krzysiek (kto go zna ten wie o czym mowie)
Jeśli przejdzie do Legii...niech idzie, dla mnie każdy pilkarz w L to k**wa bita, no ale tylko podczas meczu trwajacego 90 minut. Potem wracamy do życia.
Krzysiek pojdzie tam gdzie uzna za stosowne, na stole leży też oferta z Jagi ale gorsza z tego co mówią.
Umarł król niech żyje król. Ode mnie Krzychu ma szacunek ze osiagnal tak wiele, szczerze mowiac nie spodziewalem sie ze wyjdzie poza poziom ŁKSu.
Małecki jakoś mógł odejść, to i Mąka może. Nie róbmy z niego Boga (nie ma nazwiska na B ;))

Panie 1% oświeć nas... Co to za kontekst? Bo czuję, że wiesz ale nie powiesz:)

Merkury 30.06.2017 20:27

W najbliższych dniach prawdopodobnie pożegnamy Brleka i Mączyńskiego. My z kolei przedłużamy kontrakt z Buchalikiem, testujemy skrzydłowych. Z informacji z dnia dzisiejszego od M. Kuźby Wiśle odmówiło kliku zawodników będących na czołowych miejscach na naszej liście, niestety nawet na kontrakty brakuje kasy.

Ma_niek 30.06.2017 20:35

Jak maja to byz grajki jak Velez to moga byc i z ostatniego miejsca list.

TIR_DO_SŁUBIC 30.06.2017 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1473738)
Panie 1% oświeć nas... Co to za kontekst? Bo czuję, że wiesz ale nie powiesz:)

Tutaj co piąty niby kumaty, a chuja wie.

Adenalix 30.06.2017 20:42

Mąka może podpisać ostatni poważny kontrakt, więc wiadomo, że idzie tam, gdzie zapłacą więcej. Po drugie wiszą mu jeszcze za pół marca, więc raczej słabe okoliczności do negocjacji. Nasz Klub nie jest zbyt wiarygodny. Trzeba było się liczyć z odejściem Maki i Brleka i bardzo nad tym boleję, bo trio Llonch-Mąka-Brlek w ostatnim sezonie wyglądało naprawdę na bardzo mocne. Za Brleka wjedzie Halilovic lub/i Stilić, ale tak uniwersalnego piłkarza jak Mąka nie mamy. Inna sprawa to jest to dokąd pójdzie Mąka. Dla mnie wychowanek Wisły, Wiślak z krwi i kości do Legii iść nie powinien. I wcale nie uważam, że to jakaś nasza super kosa. Ja pamiętam jeszcze lata, których Mąka nie ma prawa pamiętać i Legia brała co chciała powołując do służby wojskowej. Została im ta mentalność, że im się nie odmawia. Właśnie że się odmawia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1473739)
Z informacji z dnia dzisiejszego od M. Kuźby Wiśle odmówiło kliku zawodników będących na czołowych miejscach na naszej liście, niestety nawet na kontrakty brakuje kasy.

W takim razie niedobrze. Sporo ryzykujemy, jesteśmy wielką niewiadomą w sensie sportowym. Moim marzeniem jest pierwsza ósemka i oddłużanie się. No i żebyśmy byli na koniec sezonu najwyżej notowaną drużyną w województwie małopolskim.
Ważne jest też budowanie wiarygodności wśród potencjalnych przyszłych piłkarzy i sponsorów. Do tego trzeba płynności finansowej i regularnej spłaty zobowiązań. Bez tego dziennikarze społeczne będą nam robić czarny PR.

luke1906 30.06.2017 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1473728)

Nie rozumiem tej całej nagonki na Krzyśka. Póki co jest naszym piłkarzem, ma ważny kontrakt, zagrał w ostatnim meczu.
Chłopak prosi w tym wpisie o szacunek i tyle. A nie jechanie po nim bez powodu. Skoro pisze, że nic się nie zmieniło, to ja rozumiem, że tak jak mówił w stolicy nie zagra. Simple as that.

Wojtas 30.06.2017 21:23

Dokladnie ,nic sie nie dzieje ,jakis wpis Mąki na fejsbooku,ale tutaj juz przesądzone ze Mąka w Legii ....ach to forum...

Uran235 30.06.2017 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1473743)
Nie rozumiem tej całej nagonki na Krzyśka. Póki co jest naszym piłkarzem, ma ważny kontrakt, zagrał w ostatnim meczu.
Chłopak prosi w tym wpisie o szacunek i tyle. A nie jechanie po nim bez powodu. Skoro pisze, że nic się nie zmieniło, to ja rozumiem, że tak jak mówił w stolicy nie zagra. Simple as that.

Dokładnie to.

serek.c2 30.06.2017 21:31

Możecie mi wyjaśnić po co te wpisy na tt? Co Krzysiek tym chce zyskać? Szacunek?

Merkury 30.06.2017 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1473748)
Możecie mi wyjaśnić po co te wpisy na tt? Co Krzysiek tym chce zyskać? Szacunek?

oj tam oj tam od razu tak patetycznie, zmieniasz pracodawcę na takiego, który daje więcej i od razu poprzedniego nie szanujesz, nie wiem czy pamiętasz ale my kilka ładnych lat temu pożegnaliśmy Mąkę bez żalu.
Zluzuj !

d 30.06.2017 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 1473711)

To jest ....a kpina.

Duży minus dla Junco za utrzymanie tego parodysty, jednego z najgorszych bramkarzy w Wiśle od dwóch dekad. Jemu zapewne wygodnie, kolejne 2 lata nie zagra meczu ligowego, a do domu na Śląsku bliziutko.

wolfy 30.06.2017 22:10

Skandal to duże słowo.
Chcieliście Polaków, to macie. Na takich nas obecnie stać :rotfl:

d 30.06.2017 22:19

Już nawet pomijając na kogo nas stać, jeśli ta atrapa brakarza ma zarabiać więcej niż średnia krajowa (a na pewno zarabia), to sam fakt i tryb podpisania umowy (wypierdalaj-a nie, jednak nie mamy bramkarza-wracaj) jest kompromitujący dla klubu, nie dla zawodnika, który nie załapałby się w Puszczy Niepołomice.

TIR_DO_SŁUBIC 30.06.2017 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1473751)
Skandal to duże słowo.
Chcieliście Polaków, to macie. Na takich nas obecnie stać :rotfl:

TOŻSAMOŚĆ- powiedział zdecydowanie jeden z użytkowników tego forum, regan.

wolfy 30.06.2017 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1473752)
Już nawet pomijając na kogo nas stać, jeśli ta atrapa brakarza ma zarabiać więcej niż średnia krajowa (a na pewno zarabia), to sam fakt i tryb podpisania umowy (wypierdalaj-a nie, jednak nie mamy bramkarza-wracaj) jest kompromitujący dla klubu, nie dla zawodnika, który nie załapałby się w Puszczy Niepołomice.

Przeginasz trochę. Bramkarzem jest nieszczególnym, ale raczej na poziomie ekstraklasy.

No i Polak, proporcje Polaków do innych nacji muszą sie zgadzać. Jakby był kolejny Hiszpan to by połowa idiotów tutaj truła dupę a tak morda w kubeł. W sumie nie rozumiem tego do końca ale jest Polak, bramkarz, z bogatym doświadczeniem w ekstraklasie... To chyba dobrze że nie kolejny ogór z trzeciej ligii z małą ilością meczy?

pablo92TSW 30.06.2017 22:55

Biadolicie jakby to był pierwszy wybór. Budżet mamy jaki mamy, nie stać nas na lepszych. To taki wentyl bezpieczeństwa, z niewysokim kontraktem, który i tak grał nie będzie. W razie kontuzji bramkarza wskakując do bramki daje jako tako nadzieję, że tragedii nie będzie. Z tego co pamiętam błędów wielkich nie popełniał. Co miał bronić to wybraniał, nic ponad to.

ashkeczup 30.06.2017 23:02

Też tak myślę. Szczególnie, że to Kiko go chciał i może coś w nim widzi, a Junco się tylko na to zgodził.

Adenalix 30.06.2017 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1473744)
Dokladnie ,nic sie nie dzieje ,jakis wpis Mąki na fejsbooku,ale tutaj juz przesądzone ze Mąka w Legii ....ach to forum...

OK, być może nie w Legii, ale nie mówmy, że się nic nie dzieje. Odrzucił nowy kontrakt? Odrzucił. Nie znamy szczegółów finansowych, sportowych, politycznych, organizacyjnych, ale i tak wiadomo, że Mąka jest tu tylko na chwilę. Może odejść jutro albo w czerwcu. Dłużej nie będzie. Taką wybrał przyszłość. Trzeba to szanować, ale z drugiej strony nie mówmy: ale
o co chodzi? Przecież Mąka jest?

pawlozm 30.06.2017 23:28

Dokładnie, póki co Mąka jest w Wiśle do czerwca 2018. Sam pisał, że kontrakt wypełni. Ma teraz ofertę z 7egii? To klub ją ma, nie Mąka. (Mąka rozmawiać będzie mógł z klubami dopiero za pół roku). I to klub zadecyduje czy w tym okienku go sprzeda, gdyby faktycznie pojawiła się interesująca oferta. A kto wie co będzie za pół roku, za rok?? Ja liczę, że sytuacja finansowa będzie lepsza, że wyjdziemy na prostą (pomoże w tym transfer Brleka, który w tym okienku pójdzie za minimum 2mlnE) i kto wtedy zabroni Wiśle na nowo przedłożyć Krzyskowi propozycji przedłużenia kontraktu?? Jeśli Maka zobaczy, że jest płacone regularnie, że dostanie podwyżkę, że będziemy grac dobra pilke i bedziemy w czubie tabeli z szansami na gre w sezonie 18/19 w pucharach, to kto wie czy by nie został.

regan 30.06.2017 23:41

O co chodzi z tym Buchalikiem? Moze ktos wynienic ile meczów zawlił? Slyszalem ze to bramkarz rezerwowy?

PhantomRanger 30.06.2017 23:59

Przedłużyliśmy kontakt z Buchalikiem? Z gościem, który oficjalny mecz zagrał 3 lata temu i leczył się przez ostatnie pół roku czy może lepiej? Mam nadzieje, że jest on trzecim bramkarzem, a nie drugim. Junco za to przedłużenie należy się "kolumbijski palec w dupę".

ashkeczup 01.07.2017 00:07

Czy wy chcecie na pozycje 2 bramkarza, który w sezonie zagra 3 mecze gościa z CV w Marsylii czy innym Schalke?

wester 01.07.2017 00:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1473743)

Nagonkę? Wyobraź sobie co miał robione Paweł Brożek przed sezonem, w którym drużynę objął Maciej Skorża.
Byłą to nagonka o milion procent agresywniejsza, wyniszczająca dla piłkarza. Broziu wyszedł z tego zwycięsko, zapracował sobie na miano legendy klubu startują z pułapu dna. Zarówno Paweł, Boguś, Głowa przeżywali naprawdę różne momenty w tym klubie ale potrafili trzymać fason.

Mączyńskiego szanuje za jego postawę na boisku, bo jest to człowiek który nawet jak mu nie idzie to gra z tzw. zębem. Widać w nim agresje i ewidentnie ma predyspozycje na lidera. Nie chce go kojarzyć z gosicem który robi afery na twierze.

Wierzę, że Krzysiek dogada się z działaczami i wyjaśnią sobie w końcu te nieporozumienia. Alternatywną opcją jest sprzedaż zawodnika.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl