Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

silver03 27.06.2017 06:29

To jest szrot na miarę naszych możliwości ;)

Ma_niek 27.06.2017 06:35

No ten to juz wyglada mega slabo. Wogole to czy my bedziemy brac samych srodkowych pomocnikow?

wiesniak842 27.06.2017 06:46

Szrot to był Valencia, którym pół forum się podniecalo, o jego funflu nie wspominając:D Poza tym to tylko testy póki co.

Ma_niek 27.06.2017 06:59

Czy valencia jest szrotem to sie jeszcze okaze bo wg mnie nie dostal tu zadnej szansy.

arth_ur 27.06.2017 07:27

Jak ma nasrane w głowie to żadna szansa nie pomoże.

PvD 27.06.2017 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1473455)
Jak ma nasrane w głowie to żadna szansa nie pomoże.

a kto Ci powiedział,że ma/miał nasrane w głowie?

kilka stron wcześniej pisałem o piłkarzach jacy będą/powinni trafiać do Wisły

Cytat:

umiejący odnaleźć się w realiach Ekstraklasy / to liga siłowa i nie dla wszystkich dogodna/ Przykład Evera. Dlaczego jeszcze nie odpalił? Bo tu nie ma miejsca na holowanie czy trzymanie piłii przy nodze. Tez nie ma tu miejsca na boisku. A taki Pol jakościowo mniej umiejący z piłką od Evera wpasował się w to...
całość tutaj

andrucik 27.06.2017 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1473456)
a kto Ci powiedział,że ma/miał nasrane w głowie?

kilka stron wcześniej pisałem o piłkarzach jacy będą/powinni trafiać do Wisły

całość tutaj

Ludzie z klubu tak mówili i niezawodny janekx89

A co do naszego testowanego Słowaka https://youtu.be/Tks5gSbsgxA

trochę mi przypomina Kosę przez te długie nogi

PvD 27.06.2017 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andrucik (Post 1473458)
Ludzie z klubu tak mówili

sebak? :-p
Cytat:

i niezawodny janekx89
aha:mysli:

Fugiel 27.06.2017 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1473442)
Nie, właśnie nie. Trzymanie bramkarza tuż przed 30-tką, który nie zagrał ani jednego meczu ligowego przez 2 lata (a wcześniej jak już występował, to jego gra zazwyczaj wołała o pomstę do nieba) nie ma absolutnie żadnego sensu, nawet jakby chciał zostać za przysłowiowe 5 koła. Już lepiej nawet ryzykować z Chorążką na ławce przez cały sezon.

Jakie to przyslowie o 5 kolach ;)?

regan 27.06.2017 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1473454)
Czy valencia jest szrotem to sie jeszcze okaze bo wg mnie nie dostal tu zadnej szansy.

A czemu mial dostac? Bylo kilku innych pilkarzy ktorzy nie dostali a czemu mial dostac akurat on?

filemon 27.06.2017 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1473462)
Jakie to przyslowie o 5 kolach ;)?

Może chodziło o piąte koło u wozu :lol:
Nawet by się z Buchalikiem zgadzało!

wester 27.06.2017 10:22

Cytat:

z Legią interesów w sie nie robi i koniec. Są pewne zasady których sie nie łamie. Nawet dla sztabki złota.
To jest piłka nożna, to jest biznes, a nie jakiś światek narkotykowo-gansterski. Jeśli deal byłby opłacalny dla wszystkich stron to Wisła powinna sprzedać Mączyńskiego do Legii. Wisła wygrywa, Legia wygrywa, zawodnik wygrywa, nie byłoby tu przegranego. Mam nadzieję, że działacze Wisły są mentalnie na tyle dorośli aby to rozumieć. Jeśli mają się kierować jakimiś uprzedzeniami, sympatiami, ulegać presji kibiców to powinni zastanowić się czy naprawdę są odpowiednimi ludźmi do kierowania tym klubem.

UcheJ 27.06.2017 10:36

Maka nie powinnien isc do legi tylko zagranice... koniec kropka nawet zarobic mniej ale nie do legi... legia sie zaraz posypie niech im tylko jeden sezon nie wyjdzie... kasa sie skonczy a oni zostana z placa np. Za jedrzejczyka ktory jest mega slaby w lidze po powrocie

rafguz 27.06.2017 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andrucik (Post 1473458)
Ludzie z klubu tak mówili i niezawodny janekx89

A co do naszego testowanego Słowaka https://youtu.be/Tks5gSbsgxA

trochę mi przypomina Kosę przez te długie nogi

Co prawda składanka z jednego meczu, ale na pierwszy rzut oka widać, że potrafi posłać dokładną piłkę prawą nogą, trochę gorzej z lewą. Jak miałby występować u nas na skrzydle to chyba bardziej na prawym, widać że z lewej strony ciągle szuka prawej nogi, przez co stopuje akcje i mogłoby to nie pasować do naszego aktualnego stylu gry z kontry. Dodatkowo coś tam potrafi zawinąć w środku, a nuż może wypali :P

szprotson 27.06.2017 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1473466)
Maka nie powinnien isc do legi tylko zagranice... koniec kropka nawet zarobic mniej ale nie do legi... legia sie zaraz posypie niech im tylko jeden sezon nie wyjdzie... kasa sie skonczy a oni zostana z placa np. Za jedrzejczyka ktory jest mega slaby w lidze po powrocie

ale Mąka nie idzie do Legii...

Karherop 27.06.2017 14:53

@rafguz

to wygląda na skrót z rozgrywek juniorskich, więc raczej nie wyciągałbym zbyt pochopnych wniosków in plus

Dariook 27.06.2017 16:28

Ja .......e. A niech Maczynski w końcu idzie do tej legii i nawet za darmo. Bo juz sie zbiera na wymioty od tej calej szopki zmajstrowanej przez kluby, pismaków, kretynów z twetera jak i samego zainteresowanego.

Emocje jak by nam co najmniej Messiego zydy podpierdalały. Jesli Krzysiek rozważa możliwość przenosin to pakowac walizy, wręczyć kwiaty i pomachać na do widzenia...bo za chwile ponownie pojawia sie zale, za odrzucone przez klub intratne oferty (kotlet ponowny w mediach )

wiesniak842 27.06.2017 16:33

Spoko, spoko. Zaraz ktos Ci bedzie wrzucac, ze co z Ciebie za kibic i masz gdzies Wisle, skoro wychowanka, reprezentanta wysylasz beznamietnie do najwiekszej kosy:D

Dariook 27.06.2017 16:53

Po
1. Legia to dla mnie żadna smieszna kosa...taka raczej drzazga przy plejadzie wrogów takich jak : zydy,amica, kvrwa swinia czy zastepy koronkowych przydupasów.
Wiem, wiem derby Polski i te sprawy .... Nazwa zyje, elektryzuje milosnikow i fanow biedronowki od zawsze... tylko wielkie kosy sie zmieniają :D

2. Jestem kibicem Wisly, kibicem druzyny Bialej Gwiazdy.

3. Oczywiscie, Maczynski to wychowanek, podobnie jak Skrzynski, Nowak, Alan, Nalepa, Chrapek czy Stolarski. Kazdy jest kowalem własnego losu.

4. Przecież podobno piłkarz to zwykły pracownik klubu ? Tak to szlo? Dlatego nie widze powodów by ktokolwiek sié przyjebal i sugerowal traktowanie kogos wyjatkowo.

5. Wyjebka :D

wiesniak842 27.06.2017 17:12

No ja mam takie same podejście ale chyba jesteśmy w mniejszości patrząc na tą gownoburze:D

PvD 27.06.2017 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1473493)
No ja mam takie same podejście ale chyba jesteśmy w mniejszości patrząc na tą gownoburze:D

forum to nie większość ;)

brylant17 27.06.2017 17:20

Jak tak Mąka chce odejść dać mu umowę do 2019 r. i sprzedać zaraz po MŚ w Rosji

bridgeburner 27.06.2017 17:44

Jak dadza 750000 E zeby bylo na 2 transfery i splate dlugow to niech i nawet do L idzie
za 30 letniego zawodnika wiecej i tak juz nie wycagniemy a to nie jest gracz, ktory sie nadaje na lidera druzyny
najlepiej gra w kadrze, w otoczeniu piłkarzy z wyzszej niz on półki

ashkeczup 27.06.2017 17:47

Chodzi o fakt. Sprzedając Krzyśka do Legii utwierdza się opinie o Legii, że mogą wszystko w tej lidze. Jak tego chcą, to niech chociaż słona zabulą. Mączyński z Wisły na MŚ to hajs i prestiż. Serio chcecie oddawać krawaciarzom kreujących się na bogów jednego z naszych najlepszych kopaczy w promocji?

serek.c2 27.06.2017 17:52

A ta promocja na Krzyśka to milion, pół miliona Euro czy ile? Chciałbym wiedzieć na ile wyceniacie 30 latków, niezbyt kreatywnych, z zaledwie rocznym kontraktem.

Dariook 27.06.2017 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1473495)
Jak tak Mąka chce odejść dać mu umowę do 2019 r. i sprzedać zaraz po MŚ w Rosji

Ale ze jak?

Uważasz, ze on tak onieśmieli pilkarski swiat, ze znajdzie sie mityczna kolejka szalonych kupcow? Ze możni właściciele dopiero po 31 lat dostrzega, ze w polskiej lidze biega taki przeskvrwysyn jak Maczynski?

I z obawy przed awaria faksu z kopa sypna nam gotówka w wysokosci 5 mln euro . Natomiast on sam dostanie lukratywny kontrakt 5+2 ?
:D

wściekłe pięści węża 27.06.2017 18:02

Mąka JEŚLI gdzieś pójdzie, to na pewno będzie to Legia. Bądźmy poważni. Wyjazd zagranicę, to za duże ryzyko, żeby na rok przed Mistrzostwami Świata stracić miejsce w kadrze. Jaga zaś nie ma czym go skusić, bo co mu po dwumeczu z jakimiś pasterzami (po którym odpadną), skoro kontrakt będzie musiał podpisać na co najmniej 2 lata, czyli kiedy jego wartość będzie największa (po MŚ), będzie musiał liczyć, że Jaga go puści. Oczywiście w Legii jego sytuacja by była identyczna, ale jednak to jest inna półka niż gra w Białymstoku.

Ja jednak liczę, że zostanie u nas, dogra kontrakt do końca i za rok o tej porze będzie przebierał w ofertach.

Niemniej, cokolwiek nie zrobi, to jest piłkarz i prywatnie bardzo w porządku gość. Niech mu się wiedzie gdziekolwiek nie pójdzie, bo wiadomo, że nie będzie to Cracovia. :D

Karherop 27.06.2017 18:04

@serek.c2

Damian Dukat na TT napisał, że Slavii Praga przedstawili cenę za Mąkę 550 tys euro. A było to przed meczem eliminacji MŚ z Rumunią, gdzie Mąka zagrał świetną połówkę.

A dla Legii cena powinna być wyższa. Tym bardziej, że to nasza bezpośrednia konkurencja i sprzedają rówieśnika Mąki czyli Pazdana za 2 mln euro. Powinniśmy sobie krzyknąć z 700 tys euro i czekać na ich reakcje.

ashkeczup 27.06.2017 18:09

Nie no, 300tyś ojro jest super za reprezentanta Polski, która posadził na ławke Krychowiaka. Brać bo jeszcze cofną oferte

najm 27.06.2017 18:13

W takim razie Wisła zaczyna popadać w sprzeczność. Wcześniej twierdzili, że żadnej oferty ze Slavii nie odrzucali, jej bowiem nigdy być nie miało..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl