Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

maxim 10.06.2010 12:23

skrzyżowanie

....trwa też budowa pochylni dla karetek, które na stadion będą wjeżdżały przez pawilon medialny.:shock:

A kto tam będzie miał pierwszeństwo?

zig 10.06.2010 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxim (Post 911768)
....trwa też budowa pochylni dla karetek, które na stadion będą wjeżdżały przez pawilon medialny.:shock:

a po co pierwszeństwo? straż pożarna wjedzie przez muzeum, a kiełbasy do barów zrzucą helikoptery :-/

zbymak 10.06.2010 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxim (Post 911768)

Maja zrobić sygnalizacje swietlną więc nie bedzie problemu

Fuks 10.06.2010 12:40

to brzmi jak marny żart, po cholere akurat przez pawilon te karetki? pozostałe 3 wjazdy po co są w takim razie? :D

Markus 10.06.2010 12:50

Ja chciałbym dalej poznać jakiekolwiek logiczne uzasadnienie dla zamknięcia E, jakie to nieprzekraczalne przeszkody nagle uniemożliwiają wpuszczenie tam kibiców? I dlaczego klub nie protestuje, a dyżurni ideolodzy SKWK jeszcze nie organizują jakiejś demostracji przed UM? Za bardzo skupili się na obsmarowywaniu Kasperczaka?

I analogicznie - jakież to powody nagle nakazują zamykać D, skoro nie słyszymy o żadnych zleceniach prac mających je wykańczać? Czekam na jakieś logiczne i rozsądne wyjaśnienia ze strony osób podejmujących decyzje w tej sprawie.

Coraz bardziej utwierdzam się w szowinistycznym, męskim przekonaniu, że Dyrektor Niedziałkowska nadaje się niestety raczej do garów, a nie na tak odpowiedzialne i wymagające fachowości stanowisko w wiadomej instytucji.

Budowa tego stadionu, to już nawet nie III świat. To pokaz jak bardzo niekompetentni są wszyscy odpowiadający za nią w Krakowie.

pan Dudi 10.06.2010 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PL (Post 911753)
Otóż to. Coraz bardziej się przekonuje, że to nie wina PO, nie wina PiS, ale kiepska oferta stworzona przez miejskich urzędników sprawiła, że nie mamy EURO w Krakowie. Wystarczy spojrzeć na jakość odpowiedzi jakiej udzielają w interpelacjach radnego Olszówki. Po każdej takiej interpelacji trzeba zadawać dziesiątki nowych pytań bo nie potrafią konkretnie i precyzyjnie udzielić odpowiedzi.

Wystarczy zapytać panów posłów pochodzących z Krakowa i pana prezydenta co zrobili, żeby to EURO odbyło się w tym mieście. Panowie Gowin i Fedorowicz z czystym sumieniem mogą odpowiedzieć "Nie zrobiłem ****a nic". To samo może powiedzieć Majcher. Słynny był wywiad z kimś z organizatorów, więc pewnie z PZPN, w którym mówił, jak prezydent Wrocławia wydzwaniał do niego codziennie wychwalając swoje miasto i prosząc o szansę na organizację turnieju. W tym samym czasie Majcher pewnie się opierdalał i czekał, bo przecież "Nam się należy, my jesteśmy Kraków". Uważam, że pod kilkoma względami dobrze się stało, że zostali (śmy) zbyci. Leseferyzm i podejście "Bo tak" doprowadzi nas do dupy, co pokazała sprawa EURO, a teraz pokazuje sprawa budowy stadionu, którą z Wisły SA nie zainteresował się przez te lata (!!!) nikt, a jak już Basałaj się udał do UM, to dowiedział się, że budowa jest w dupie, co dla wielu kibiców było OCZYWISTE od, nie wiem, października? Listopada? "Działacze" Wisły są winni wałów odchodzących przy budowie tego stadionu, tak samo jak Majcher i politycy zajmujący się/ pochodzący z Krakowa są winni utracie EURO. A cierpimy na tym oczywiście my, kibice.

spinnaker 10.06.2010 12:57

Markus D musi być zamknięte bo nie będzie jak na nie wejść:
1. Klatek schodowych nie ma.
2. Dotychczasowe wejście bokiem nie będzie możliwe bo otwarte mogłoby być tylko jedno od strony C, ale tez nie będzie bo odkopali fosy, a między D a bramką nie ma na tyle miejsca żeby jeszcze ludzi tam wpuścić.

Swoją drogą dopuszczenie kibiców na D byłoby może wykonalne w miesiąc, pod warunkiem że szybko znajdzie się wykonawce a ten najpierw wykona klatki schodowe i toalety a potem się będzie zajmował resztą.

Markus 10.06.2010 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spinnaker (Post 911777)
Markus D musi być zamknięte bo nie będzie jak na nie wejść:
1. Klatek schodowych nie ma.
2. Dotychczasowe wejście bokiem nie będzie możliwe bo otwarte mogłoby być tylko jedno od strony C, ale tez nie będzie bo odkopali fosy, a między D a bramką nie ma na tyle miejsca żeby jeszcze ludzi tam wpuścić.

Swoją drogą dopuszczenie kibiców na D byłoby może wykonalne w miesiąc, pod warunkiem że szybko znajdzie się wykonawce a ten najpierw wykona klatki schodowe i toalety a potem się będzie zajmował resztą.

To wiadomo, ale dlaczego nie robi się absolutnie nic, aby ów stan zmienić? Gdzie byli wszyscy przez ostatnie lata? Nagle, po terminie obudzili się, że D jest niedostosowane?

przecież to kpina.

I co takiego nie do pokonania uniemożliwia otwarcie E?

Arapaho 10.06.2010 13:17

K....wa karteki przez pawilon...jak chyba śnie.Myslałem że juz mnie tu nic nie zaskoczy.To po ch...są 3 wjazdy? Zmienili Prima Aprlis na dzisiaj.To na 100% żart
Co do E - nie wierze Zbymak że ma byc zamknięta - przecież Basałaj nawet na koszt SSA może wynająć dzwig i kontenery przesunąć w inne miejsce (chocby boisko lekkoatletyczne- na kilka miesięcy nie ma znaczenia gdzie stoi)

PiotrG 10.06.2010 13:18

Cytat:

Z toaletami niewykonalne. Trzeba byłoby wykonać stropy, podciągać instalacje wodno-kanalizacyjne, wybudować pomieszczenia, wykończyć, rozprowadzić wentylacje i klimatyzację.
Jedyne co można zrobić to zamontować schody wewnątrz, prowadzące bezpośrednio na trybunę, ogrodzić barierkami przy czym trwałyby pozostałe prace. Ciekaw jestem tylko czy wydano by zgodę na przejście kibiców przez środek placu budowy.

Z tymi karetkami przez pawilon to chyba jakieś żarty, serio...
Co do E - jak dogadają się w sprawie najmu trybuny wschodniej, to biura przeniosą tam, nie ma innego wyjścia.

rafal777 10.06.2010 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 911781)
To wiadomo, ale dlaczego nie robi się absolutnie nic, aby ów stan zmienić? Gdzie byli wszyscy przez ostatnie lata? Nagle, po terminie obudzili się, że D jest niedostosowane?

przecież to kpina.

I co takiego nie do pokonania uniemożliwia otwarcie E?

Ja mam pewną teorię, nie dzieje się nic bo nie ma na to pieniędzy. Zobaczycie że za pare tygodni wyskoczą z dodatkowymi 30mln na dokończenie D i terenu przed trybuną. Nie może być innego wytłumaczenia. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o...

Markus 10.06.2010 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 911788)
Co do E - jak dogadają się w sprawie najmu trybuny wschodniej, to biura przeniosą tam, nie ma innego wyjścia.

I to ma być powod zamknięcia E??? :shock: Lub kontenery, które zawsze można przenieść w inne miejsce?

To jakiś kolejny żart?

Czy przy tej inwestycji pracują sami wariaci, a nadzorują ją szaleńcy świeżo wypuszczeni z Tworek lub Kobierzyna?

Arapaho 10.06.2010 13:36

Nie obrażaj ludzi z zakładu w Kobierzynie jakby tam wpadła ekipa mr.O i mr.M to by...zwariowali

Wicked 10.06.2010 13:38

Wiadomo jakie będą kryteria konkursu na hale, i jaki będzie skład sędziowski??

gooro33 10.06.2010 13:41

A potem sie dziwimy ze tacy amerykanie czy nawet hiszpanie przy kazdej okazji nas zlewaja chociaz w kraju zyje ok 35mln ludzi... Przeciez dla nich jestesmy dzicza.. czy mozna miec o to pretensje patrzac np na budowe naszego stadionu? albo na klocek w postaci galerii krakowskiej ktora bez szyb szpeci miasto 3x bardziej i prawie 1,5 roku nikt z tym nie robi nic?....

medyk 10.06.2010 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 911787)
K....wa karteki przez pawilon...jak chyba śnie

spoko to napewno przewidziane, beda organizowac swiatowe premiery nowych samochodow, wszyscy na trybunach i brruuum wyjezdza nowe porsche z pawilonu, blask fleszy, fala na stadionie to jest to!

Markus 10.06.2010 13:57

A SKWK nadal milczy... Czy mają do diaska jakiś plan działania w obecnej sytuacji, mający pomóc klubowi i wspierający rozwiązanie polegające na dopuszczeniu E? Od razu dodam, że nie może nim być niestety kolejny tekst włażący w tyłek Skorży...

Dlaczego klub godzi się na zamknięcie E? Jak zwykle bez żadnego "ale..."?

Znów wszyscy pogodzą się z nowym absurdem i szkodliwym dla Wisły działaniem bez żadnego zająknięcia? Znów za niekompetnecje i brak wyobraźni urzędników konsekwencje poniosą wszyscy, tylko nie oni sami?

QBAS 10.06.2010 13:59

Radny Olszówka śle interpelacje, ale wygląda to jak walenie grochem o ścianę.
Ostatnią szansę upatruję w Basałaju. Oby wziął za jaja UM i doprowadził sprawę stadionu do szczęśliwego końca. Nie mam żadnych argumentów na tę wiarę. Po prostu nic innego mi już do głowy nie przychodzi..

Zwitter 10.06.2010 14:00

Wjacd karetek przez pawilon medialny? Jest to w ogóle możliwe, będą wjeżdżać środkiem po płytkach? :D

Kto to wymyślił? Ta osoba chyba do normalnych się nie zalicza...

QBAS 10.06.2010 14:02

Markus, SKWK ma ważniejsze sprawy na głowie ;)

Fajnie, ze Kuba zajmuje się wzorem krzesełek, pojawiają się komunikaty odnośnie ich montażu, zdjęcia itd. Ale dlaczego nikt z ramienia SKWK (a w tej najważniejszej sprawie powinien zrobić to moim zdaniem PREZES) nie wywiera żadnych nacisków na UM, władze Wisły do zainteresowania się na poważnie sprawą budowy. Dlaczego nie próbuje zainteresować mediów?

A co karetek wjeżdżających przez pawilon medialny.. pewnie, a piłkarze niech wchodzą przez garaż podziemny dla autokarów

Tenzen 10.06.2010 14:08

Przecież te wjazdy dla takich pojazdów miały być wzdłuż trybuny C (wschodnie wjazdy trybun D i E), gdzie jest szeroki pas 17,5m między trybuną C a boiskiem.

Arapaho 10.06.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 911813)
Przecież te wjazdy dla takich pojazdów miały być wzdłuż trybuny C (wschodnie wjazdy trybun D i E), gdzie jest szeroki pas 17,5m między trybuną C a boiskiem.

Miały być ale wisla.krakow.pl podała że wolą pawilon (pewnie bardzie ekskluzywnie) i jeszcze budują pomost dla karetki .
A teraz poważnie - nie wierzcie w te brednie o pawilonie.Przecież to nie możliwe technicznie , którędy by miała karetka wjeżdzać?Bo wyjeżdzać to jeszcze wiem. Fotograf sie upił i głupotę wpisał na stronie.Ot co.

Markus 10.06.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 911811)
Markus, SKWK ma ważniejsze sprawy na głowie ;)

Rzeczywiście, w końcu nie ma nic ważniejszego niż wykazywanie, że nawet niskie osoby siedząc na krzesełkach będą widzieć murawę, dorabianie "gęby" Kasperczakowi i Skorży, lub zabawy w posezonowe porównania piłkarzy... :evil:

Sprawy najważniejsze jak zwykle przerastają SKWK, które nie unosi odpowiedzialności za wspieranie interesu klubu.

Kibice są niezadowoleni, źle się dzieje na budowie - mają obowiązek reagować i dawać temu wyraz! Obowiązek ten nakłada na nich poczucie odpowiedzialności i nazwa, pod którą działają.

brylant17 10.06.2010 14:19

Wyjaśni mi ktoś na cholerę te barierki? Według mnie brzydko to będzie wyglądać...

http://i49.tinypic.com/o0qpw5.jpg

medyk 10.06.2010 14:25

ale za to widok karetki wyjezdzajacej na sygnale z pawilonu bedzie bezcenny!

spinnaker 10.06.2010 14:25

Akurat to że wjazd będzie przez pawilon było wiadomo od kiedy go zaczęli budować o ile mnie pamięć nie myli, było nawet chyba parę stron lamentowania wiec już się nie powtarzajmy ;)

Stropy chyba są pod D bo inaczej by bocznych ścian chyba nie wybudowali, na czymś strop się musi opierać. No ale nawet niech po prostu wybudują klatki schodowe i je wykończą to już powinniśmy dostać zgodę na wpuszczanie kibiców. Tylko jeszcze wtedy kwestia toalet a raczej toi toi bo nie ma ich za bardzo gdzie postawić, chyba że będziemy napełniać fosę ;)

Kamson 10.06.2010 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 911820)
Wyjaśni mi ktoś na cholerę te barierki? Według mnie brzydko to będzie wyglądać...

Było wcześniej tłumaczone - względy bezpieczeństwa. Przy takim nachyleniu trybuny jak jest u nas barierki są wymagane.

endriu133 10.06.2010 14:31

jak widać temu panu na focie wygodnie się siedzi;) wiec nie jest źle:)) szkoda ze barierki są kwadratowe;/ ale to juz by bylo czepianie sie:))

Donki 10.06.2010 14:42

Panowie pilnie potrzebuje odpowiedzi ile kosztowało wyburzenie trybuny A,B i trybuny C-wywiezienie ziemi ??

Bartii 10.06.2010 14:44

raczej chodzi o to ze bedzie wjazd OBOK pawilonu medialnego i tam przez fose zbudowany pomost

bravelukas 10.06.2010 14:55

o czym Ty piszesz???^^przeciez OBOK pawilonu medialnego nie ma zadnej "szczeliny":)

rafal777 10.06.2010 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 911837)
o czym Ty piszesz???^^przeciez OBOK pawilonu medialnego nie ma zadnej "szczeliny":)

Jak nie ma szczeliny? a co jest między pawilonem a trybuną główną? Jebana szczelina i to pewnie tamtedy będa wjeżdżać. Jeśli nie to sam nie wiem którędy. Ponoć jest pomysł że będzie wyjeżdżać razem z zawodnikami z szatni.

tomasz_19 10.06.2010 15:04

http://img153.imageshack.us/f/cotoo.jpg/
sory za głupie pytanie... ale czy to nie będzie przypadkiem, skybox? jak się mylę to mnie poprawcie :P

bravelukas 10.06.2010 15:07

^^bo cięzko było zamiast 4 metrów szerokości zaprojektować 6 metrów........

Arapaho 10.06.2010 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 911838)
Jak nie ma szczeliny? a co jest między pawilonem a trybuną główną? Jebana szczelina i to pewnie tamtedy będa wjeżdżać. Jeśli nie to sam nie wiem którędy. Ponoć jest pomysł że będzie wyjeżdżać razem z zawodnikami z szatni.

W tej szczelinie stoi niemały agregat klimatyzacyjny i na 100% wiem że go stamtąd nie ruszą. Więc musiałaby karetka jechać przez środek pawilonu.Niby jak?.
Pytanie wogóle po co w takim razie byyby 3 pozostałe wjazdy skoro karetka miałaby dymać przez pawilon.

Arapaho 10.06.2010 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 911842)
Teraz jeszcze niech sie okarze ,ze wjazd dla autokarów jest za mały.Jak twierdzi Maci0s wjazd byl mierzony Autosanem a Scania już sie nie mieści.

Ch...przytnie się scanie. Dla mnie wjazdy do parkingu podziemnego na oko wydają się za wąskie.Nawet rok temu była mowa że jak wjedzie tam autokar i nie daj boże się zepsuje to przez dach będą wychodzić bo drzwi nie otworzą.

P.S. Ale byłaby szopka np.Real wyłazi dachem na Reymonta:lol:

Przybyszewski 10.06.2010 15:21

Z tymi wjazdami to juz absurd. Nawet jezeli sie okaze ze kazdy autobus sie zmiesci to i tak po co robic takie stykowe sytuacje ? Jak sobie ktos buduje dom i ma 185 cm wzrostu to przeciez nie robi sobie drzwi wysokich na 186 cm ? Ehhh

63.5 Kg 10.06.2010 15:25

Szczezre to ja juuz nic nie chce.
Wiem ze jest tyle rzeczy zjeba...na tym stadionie ze szok.
Wiem ze jakby sie tym zajmowaili naprawde profesjonalisci to nie byloby takich jaj.

Ale teraz z tym wjazdem to juz jest kur....szopka do kwadratu.
Ja moze wjechac karetek przez budynek ktory ma byc przeznaczony dla mediow,ktory byl budowany z tyl zalozeniem.

Kur...to wezmy otworzmy drzwi od klatek zeby karetki mogly parkowac na podworkach..
Szczerze to przebija juz wszytko co jet zwiazane z tym stadionem.

Dac kur...debilom troche wladzy...kur...
Wstyd porsortu wstyd.

A gdzie jest wo wielkie SKWK co ma tak wiele zawsze do powiedzenia??no gdzie jestescie medrcy??

Fuks 10.06.2010 15:28

strefa mieszana, wywiady z zawodnikami po meczu , i nagle "sorry, musicie sie usunąc, karetka wyjezdza ze stadionu" . LOL :D

A jak rzeczywiscie wjazdy dla autobusow są za małe dla ktorejs marki, to byłaby niezła parodia, ale co tam, miasto kupi 1 autokar o dobrych wymiarach , ktory bedzie woził druzyny z hotelu na stadion i po problemie...

Arapaho 10.06.2010 15:29

Tędy wjazd
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/zdjecia/615/1.jpg

A tedy przejazd?

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/zdjecia/627/11.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl