![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zaryzykuję stwierdzenie, że piłkarzy kompletnych nie mają w składach także potencjalni rywale Wisły w kw. LM. Zaryzykuję stwierdzenie, że i ich dotyka ogólnoświatowy kryzys, co nie zmniejsza naszych szans na zwycięstwo akurat w obecnym sezonie, tylko odwrotnie – o ile Cupiał będzie umiał to wykorzystać. Zaryzykuję też stwierdzenie, że odpuszczając obecny sezon, LM, wzmocnienia itd., Wiśle będzie bardzo ciężko domknąć swój budżet i osiągnąć cokolwiek (także finansowo) w nadchodzącym okresie. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą to, że Ćwielong ma dużo okazji jest również z powodu, że obrońcy w polskiej lidze są jacy są.. ciekawe jak sobie w pucharach poradzi Ale Brożek mimo wszystko coś strzelał, robił zamieszanie w pucharach i widziałem w nim większy potencjał, przede wszystkim trafiał w światło bramki |
Cytat:
Ale jeśli 'tylko' uda nam się przejść 2 i 3 runde eiliminacji - co zagwarantuje grupę w LE - to najpewniej pokryje to niedobory spowodowane tułaczka a i na duże frytki zostanie. Dlatego podstawa to się nie osłabić ,a najlepiej lekko wzmocnić/uzupełnić - skład, bo szansa na LE jest na prawdę spora ,tyle że trzeba choć trochę tej szansie pomóc. |
Cytat:
Jeśli chodzi o asysty: 5 Wojciech Łobodziński - minut na boisku: 1076 5 Patryk Małecki - minut na boisku: 1702 Tylko jakie te asysty miał Łobo, palce lizać :P |
Cytat:
Normalnie wyjąłeś mi to z ust... Partizan nie bedzie miało jakiś ogomnych wzmocnień, raczej bronią się przed wyprzedażą, bo kasa klubowa świeci pustkami. Levski Sofia tak samo jest biedna jak mysz kościelna, Slavia, Olimpiakos i Kopenhaga to jedyne zespoły, które mogą się bardziej wzmocnić. Dlatego myślę, że jest spora szansa dla budżetu klubowego jest kasa od UEFA za LM. Pieniadze czyli jak i ile można zarobić (nie oficjalne dane, niestety ktoś nie wziął pod uwage za gre w półfinale :D na co wszyscy liczymi względem Wisły :D): 1 600 000 euro za udział w fazie grupowej 325 000 euro za każdy rozegrany mecz w fazie grupowej 325 000 euro za każde zwycięstwo 162,500 euro za każdy remis 1 600 000 euro za gre w 1/8 finału 1 900 000 euro za gre w 1/4 finału 3 900 000 euro dla finalsty 6 500 000 euro dla zdobywcy pucharu Dlatego przydałoby się kilka transferów (chociażby zmienników jak na razie). 1-2 obrońców, 1 (myślę, że wystarczy) pomocnik, i 1 napastnik, aby zrekompensować sobie straty zysków za bilety :) |
Mateusz Kowalski, wypożyczony z Wisły Kraków do Piasta, następne pół roku spędzi w Gliwicach.
Obrońca został wypożyczony do klubu z Gliwic w styczniu tego roku na sześć miesięcy, z opcją przedłużenia o kolejne pół roku. "W związku z tym, że Mateusz rozegrał dobrą rundę, Piast zwrócił się do nas z prośbą o przedłużenie wypożyczenia" - powiedział dyrektor sportowy Wisły Kraków, Jacek Bednarz. Kowalski rozegrał w Piaście dziesięć meczów w Ekstraklasie oraz dwa w Pucharze Ekstraklasy. Biuro Prasowe Wisły Kraków SA |
Klub jak widze po dzisjeszym newsie --czeka ..a Brozek nie ma zdanej oferty.
Ja jestem ciekaw ,przypusćmy sobie ze zglasza sie jakis Hannover czy tam inna Herta daje te 3 banki ,wszytsko ok kasa jest ,Pawel bedzie sie rozwijał.. a my przed LM zostajemy ...bez napastnika (Boguski bedzie gotowy najprawdopodobniej na 4 runde a i to nic pewnego......) modlmy sie zeby ta oferta jednak nie przyszla,bo jak mamy drewnianym Nowakiem straszyc Partizany i inne Olimpiakosy to Boze miej nas w swej opiece :) |
Cytat:
Tutaj raczej chodzi o to ze zna go kazda salowa w kazdym szpitalu... |
Cytat:
Sam ze 2tyg temu szukałem informacji na ten temat i tak to wyglądało w zeszłej edycji LM http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1412 |
Ludzie o czym wy tu rozmawiacie,jeszcze nie rozegralismy zadnego meczu w eliminacjach a tu sie juz liczy ile zarobimy,chcialbym przypomniec ze tak niedawno Prezes Wisly oznajmyl ze do 20 czerwca bedzie mial zamknieta liste zawodnikow ktorzy beda grali u nas w rundzie jesiennej!!!zostalo 10 dni!!!! a my nie przeprowadzialismy ani jednego transferu,i znowu sie potwarza tak co roku,wielkie plany,obiecywanie ze beda wzmocnienia,mialo byc min 2 a moze 3-gora 4 i co?!....niech kazdy na to pytanie sam sobie odpowie
|
tylko że okno transferowe otworzy się dopiero 1 lipca...
|
Cytat:
po 1 lipca zawodnik może już fizycznie zmienić barwy klubowe , umowy transferowe można już podpisać pół roku wcześniej wedle zasad uefa , ale gdzie by Wisła praktykowała takie obyczaje . Nigdy nie rozliczałem zarządu Wisły w tak wczesnej fazie przed sezonem , ale jeśli wszyscy głośnie mówią o wejściu do ligi mistrzów ( Prezes Wilczek - "Musimy mieć ligę mistrzów ", B. Cupiał " Teraz liga mistrzów " itd ) , a nie robią w tym kierunku nic , to już nie dobrze o nich świadczy . Przypomnijmy też że prezes Wilczek zadeklarował że chciałby, aby trener Skorża miał już pełną kadre na pierwszy trening przed sezonem . A ten już za nieco ponad tydzień . Nowych zawodników jak narazie brak . |
Jak ty nas do Realu porównujesz to bardzo fajnie o tobie świadvczy... Za te pieniądze co Real wydał na Kake to by nam 2 kluby ekstraklasy przez sezopn utrzymał...
|
Cytat:
|
Prawda jest taka , że wszyscy czekają na losowanie kolejnych rund. W tamtym roku wszystkie poważne transfery posypały się w chwili gdy okazało się że trafimy na Barcelonę (myśle tutaj o Nei i Jodłowcu).Ogólnie szansa na LM jest większa niż do tej pory, ale musimy mieć nowego napastnika do gry i lewego pomocnika
|
wiesz mówiłem o klubach ekstraklasy które chcą prezentować poziom europejski...
|
To w takim razie żaden nie prezentuje bo najwyższe budżety to coś koło 50 mln zł :)
|
No taka niestety rzeczywistość jest... Gdybyśmy mieli taki budżet to można by liczyć na wzmocnienia
|
Ludzie nie osłabiajcie mnie ... Jemu chodziło o analogie przeprowadzania transferów, bo jak dla mnie to jest całkowicie normalne i sensowne, żeby przeprowadzać transfery przed otwarciem okienka - okienko jest tylko kwestią formalną, a główne wzmocnienia powinno być przeprowadzone przed jego otwarciem ...
|
Cytat:
EDIT: Pierwszy trening 20 czerwca, pierwszy mecz w Eliminacjach LM 14-15 lipca |
Cytat:
Z innej beczki. Troche na pocieszenie , jeśli Marcelo czy Brożek , nie odejdą do 14/15 lipca to na 95% zostaną u nas na następne pół roku . Nie sądzę że w ich ambicjach leży gra w słabym zachodnim klubie , którego nie stać na gre w LE czy LM , a takowe już nie bedą się interesowały zawodnikami którzy nie będą mogli zagrać w pucharach . Oczywiście są wyjątki , ale dlatego daję te 5% . Wczesne zaczynanie rozgrywek ma tutaj swoje plusy . |
Panowie - ale tu nie ma dywagować co powinno być, a czego nie ma. W tym momencie powinniśmy mieć uzupełnioną kadrę, a w kolejce powinni czekać ewentualni następcy Brożka i Marcelo. Prawda jest taka, że uzupełnień nie ma, kandydatów na zastępców nie ma - i prawdopodobnie nie będzie.
Nikt o zdrowych zmysłach nie siądzie do rozmów z klubem, kiedy ten nie wie do końca czy będzie zawodnika potrzebował czy nie. Nikt, oprócz piłkarzy polecanych przez agentów w deseń testowanych ogórków z poprzednich okienek. Na te pozycje, na które z kolei potrzebujemy piłkarzy - nie ma pieniędzy. Znowuż, będą wtedy, kiedy uda nam się sprzedać (najprawdopodobniej) Brożka, tak na zdrowy rozsądek trzeba wywnioskować ze sposobu prezentowania się Wilczka w mediach i nie zmieni tego żaden fakt, iż on mówi, że 4 piłkarzy będzie jeszcze przed okresem przygotowawczym zatrudnionych w Wiśle. Kłamał i będzie kłamał, taka polityka Wisły na tę chwilę, pewnie co by nie odstraszać potencjalnych sponsorów. Teraz trzeba się skupić na rozwiązaniu kontraktu z Cantoro i Niedzielanem (jeśli nie jest brany pod uwagę w nadchodzącym sezonie), odchodzą Dawidowski, Baszczyński, Zieńczuk - przychodzi niestety za dużo zarabiający Garguła, no i trzeba się modlić o to, żeby nikt nam nie sprzątnął Marcelo, ani Brożka tuż przed samymi eliminacjami. Niemniej jednak, dopiero wtedy będzie można liczyć na jakieś transfery. Ewentualnie jeszcze teraz w ramach zaoszczędzonych pensji spróbujemy ściągnąć jakiegoś doświadczonego (grającego onegdaj w pucharach) obrońcę, ale pewnie to chwilę zajmie, aby gościa najpierw przetestować, później zaproponować warunki i uzyskać zgodę na motywacyjny. Dlatego równie dobrze w tym okienku może się okazać, że nie zatrudnimy nikogo. |
Podobno Nowak już na słowo z Wisłą jest ugadany, podobno wchodzi wymiana zawodników.
Źródło: Nsport. |
Szkoda ze nie poznali sie jeszczena tego typu zawodnikach(klopoty zdrowotne),ciekawe kogo niby maja wymienic? Wtorek?Cantoro?
|
Trzeciak się wypowiadał, że Legia się nim nie zainteresuje bo za dużo chce, i jest kontuzjogenny,
|
jesli to prawda to moze oznaczac że Brożek na wylocie. Pozatym, ja nie wierze zebysmy byli w stanie dac za szklaną zapałke 800k ojro. (tyle ma w klauzuli). Podkreslam, Nowaka bardzo cenie za umiejetności, ale az sie boje myslec ze mozemy miec drugiego Dawidowskiego
|
Cytat:
Najlepiej byłoby im dać Beto, Cantoro i Niedzielana, ale pewnie to ktoś lepszy... |
to jakaś bzdura, nie wierze, że po doświadczeniach z Dawidowskim, Niedzielanem czy choćby Gargułą kupimy gościa, który do gry wróci może za dwa miesiące...
|
Jak by wymienili Malego to by byla parodia,mi sie tez wydaje ze jakas bzdura,pozatym Nowak moze byc po slowie a Belchatow wcale nie musi go sprzedawac.
|
Cytat:
|
Ja bym poczekał z Nowakiem, bo rzeczywiście jest on bardzo podatny na kontuzje i co do tego nie ma żadnej dyskusji, a po co nam zawodnik, który z 8 mięsiecy gry zagra tylko w 4-5 ?
Trzeciak pierwszy raz powiedział coś mądrego |
Jirsak? Moim skromnym zdaniem to się nie opłaca...
W ogóle skąd Trzeciak może wiedzieć takie rzeczy? Przecież obowiązuje jakaś tajemnica... |
Jaki Jirsak? Jak już to oddadzą Niedzielana, Cantoro, Gołosia lub Varge. Pewnie pójdzie Wtorek + ok. 300tys euro. Sam na miejscu Cupiała nie ryzyklował bym z kolejnym kaleką. Jest pokusa, bo zawodnik bardzo dobry ale doświadczenie musiało czegoś nauczyć.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
...A o Chrapku cisza. Wydaje mi się, ze jego można by spróbować. ;) Ale głowy nie dam sobie uciąć, czy on podoła w Wiśle.
Generalnie to jest tak- chcemy Polaków, nie chcemy obcokrajowców [tym bardziej że w 90% są oni strasznie słabi i nie podnoszą nam poziomu]. Szkoda tylko, że jak w słabszym klubie pojawia się ciekawi piłkarze, to od razu za nich mlny żądają- ale! co ciekawe tych mlnów żądają od Wisły Legii czy innych wyżej stojących. Ale gdy się już zgłosi klub zza granicy, popuka się w czoło to go odsprzedają już taniej. Jak np. z Szymkiem P. jest/było czy Radkiem M. <~nigdzie za granice nie poszli, a i u nas nie mogą grać. I tak Szymcio stracił rok ganiając po zapleczu, a Radzio się nie może odnaleźć w Polonii W. kierowanej przez.. Pana Wojciechowskiego. :] I być może właśnie zobaczyliśmy jak nasze zeszłosezonowe nadzieje zatraciły się. A przy okazji zmarnowanych talentów- u nas psuje się Krzysiu Mączyński. Spokojnie mógłby grać w Sląsku [czy innej Lechii :D], ale nie! bo po co! lepiej niech siedzi i się kisi na wiślackiej ławce... Żal mi go po prostu, bo mógłby się troche rozwinąć grając regularnie. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl