![]() |
Jak dla mnie nie szukać jaj, Bartosz zagrał dobrze to niech zostanie, Guzmics odpierdala kiks za kiksem za niego wchodzi Sadlok, na lewej czy Cywka czy Burliga nie powinno być źle. Gorzej będzie ze środkiem - nie mamy nadal dobrej pary rozgrywających, Maczyński pod formą, Popović po kontuzji, Uryga grający na ambicji a bez umiejętności... W ataku pewnie znowu Jankes, bo czemu nie. Wolałbym Kuczaka, ale raczej Broniek się na to nie odważy.
|
Możecie się kłócić tutaj godzinami, dniami i nawet latami a i tak wiadomo, że zagra jedyny słuszny skład z Jankowskim, Boguskim, Cywką czy Crivellaro. Szkoda, że nadal jest tak wiele osób, które wierzą w stawianie na młodych. Nikt z nich nie dostanie szansy, chyba, że znowu ktoś na rozgrzewce lub wcześniej złapie kontuzję. Żaden trener nie miał jaj, żeby wpuścić ich chociaż na 20 minut, gdy wszyscy widzieli, że nasi podstawowi kopacze nie mają siły i ochoty biegać w poprzednich meczach. Nigdy nie zrozumiem, skąd to ślepe stawianie na ciągle tych samych drewniaków, widocznie mają jakieś papiery albo taśmy na kogoś wyżej, innego wytłumaczenia nie widzę.
|
Cytat:
Nie wiem czy pamięć krótka czy zawodna, ale proponuje przypomniec sobie jak forumowa gawiedź wyczekiwała gry Czekaja. Gdy bylo za późno zorientowali się ze jest nieruchliwym drzewem a jedyne co potrafi to główka i wślizg. Spoko obrońca młodego pokolenia - ale ma spoko fryz spoko buty spoko dupe czy jak mam to odbierać jesli chodzi o jego piłkarskie atuty? Przypomnę tez jak tu płakano po Tomku Zającu. Ilenaście strzelił bramek w tych Kielcach? |
szprotson tu nie o to chodzi ze oni tylko wskocza do składu i wisła bedzie wygeywac wszystko do zera strzelajac po kilka bramek przy tym . Chodzi ze to sa młodzi chłopcy ( MP CLJ ) krórzy mogał w przyszłosci zaprocentowa , czy kożystnym transferem czy byc solidnym graczem naszej druzyny . Drużynie i tak nie idzie najlepiej a stawianie na Crivellaro czy Popovicia nic nie daje , wiec moze pora zmienic taktyke , Zagłebie Lubin gra swoimi chłopakami i sa wyzej niz my .
|
Cytat:
Mąka w Legii - dlaczego tak uważasz? Oni będą chcieli dać czapkę gruszek, my pewnie na tyle się nie zgodzimy. |
bo temat Maki w Legii pare dni temu przemknął mi przez uszy...
A Guzmicz, najlepszy gracz barazy o ME. Druzyna w ktorej posypię sie stoper kogos takiego jak Guzmicz przyjmie chętnie wg. mnie. Może nie Lazio ale jakiś srednia z Europy mogłby go łyknąć |
Cytat:
A Rysiek ma jeden feler. Jak juz coś spie.rdoli to wpada z tego bramka. Solidny ale zaje.biscie pechowy koleś. |
Cytat:
|
Bez minimum 3 konkretnych transferów niestety czeka nas walka o utrzymanie w grupie spadkowej
|
Nie wiem czy transfery coś dadzą jak dalej Bronek będzie ten wózek ciągnął. Po pierwsze trener, potem transfery, następnie dobre przygotowanie przed rundą i może się uda. Zazwyczaj w przerwie zimowej 50% pierwszej 8 traci rozpęd i grają kichę.
|
Jesli nie bedzie dlugofalowego planu na Wisle Krakow jakiekolwiek zmiany nie maja sensu.
Pilkarze sa bez formy bo maja kilku trenerow w ciagu sezonu, kazdy ma inny styl pracy i wymagania co do boiskowych zachowan. Trenerzy dostaja 1 okienko na zmiany wiec niczego nie maja czasu zmienic. Zarzad jest tylko marionetka w rekach Cupiala, wiec tak wlasciwie jest tylko po to zeby podpisywac wszelkie umowy, a wlasciwie raczej ugody z bylymi pracownikami Klubu. Jakiekolwiek transfery w zimowym okienku beda tylko zamazywaly obecna sytuacje. Szkoda ze rotrwoniono to wszystko z czego tak bardzo bylismy dumni jeszcze kilka lat temu... |
Cytat:
Oczywiście do wszystkiego dołożył się jak zwykle klub, który swoimi decyzjami zabił ostatnie zasoby optymizmu i wiary, jakie mogli mieć jeszcze nasi piłkarze... |
Słyszałem że od stycznia Cupiał ma wesprzeć nas a właściwie jego córka i spłacić wszystkie zadłużenia...
Słyszał ktoś podobne info ??? |
Im gorsza nasza sytuacja i im bliżej sezonu ogórkowego w polskiej piłce tym więcej będzie pojawiało się podobnych informacji. W jedną albo drugą stronę. Broos, miliony od Cupiała lub jego córki vs. brak licencji na nowy sezon, odejście kluczowych piłkarzy i brak chętnych na trenera.
Pewne natomiast jest, że bez paru (nastu?) milionów złotych czeka nas dogorywanie. |
|
Więc wyjście jest proste... wypromuj młodego i go sprzedaj. Potrzebny do tego trener... Taki jakim jest probierz, nie boi się na młodych... i ich promuje
|
Cytat:
Cytat:
Sama spłata zobowiązań bez braku zmiany funkcjonowania klubu, jego strategii nie ma sensu. Dziś te długi to największy problem ale jeśli wraz z ich spłatą nie zmieni się postrzeganie i plan na WISŁĘ to to nie mam większego sensu. |
Tylko, że problem sprowadza się do tego czy Cupiał ma jakikolwiek pomysł na Wisłę. Swoim dotychczasowym działaniem dowiódł tego, że takiej strategii nie ma a wręcz jest niemożliwa wiedząc z kim o swoich "pomysłach" rozmawia vide Smuda i Kapka. Na prawdę najpoważniejszym problemem Wisły od lat jest katastrofalne zarządzanie (zdalne sterowanie) z Myślenic. Kondycja finansowa Wisły jak i kadrowa I zespołu jest dużo gorsza od tej z czasów sprzed wejścia Telefoniki a do tej sytuacji doprowadził nie kto inny jak sam B. Cupiał i ten sam człowiek teraz ma od stycznia uzdrowić sytuację w klubie. Do tego trzeba byłoby mądrości a tej raczej widząc kolejne wyskoki naszego "zbawcy" nie widać w jego poczynaniach od lat.
|
Cytat:
|
No wreszcie... Czyli to nie przedłużanie kontraktów i brak trenera zapowiada coś dobrego chyba... Pewnie Cupial przejmie Wisle oby nie dla piCu
|
No ciekawe, ostatnio słyszałem plotkę, że Cupiał ma sypnąć kasą na nowy rok, więc może rzeczywiście coś się zmieni na lepsze.
|
Takie plotki są przed każdym okienkiem, więc ja się nie napalam. Będzie co będzie.
|
"We will say what time will tell"
E: Broń Boże od takich pseudo piłkarzy jak zacytowany przeze mnie idiota :) |
Cytat:
|
Na chłodno podchodzę do tego typu plotek. Żeby spróbować choć po części zrealizować mocarstwowe zapędy Cupiała (czyli pudło na koniec sezonu + puchary) trzeba na wejście ok. 10 milionów euro - 5 na spłatę długów zewnętrznych + w miarę sensowne zabezpieczenie wypłat dla zawodników, kolejne 5 na niezbędne wzmocnienia drużyny (napastnik, dwaj skrzydłowi, klasyczna 10, dobry DP) - nie mówię tu o zawodnikach "perspektywicznych" ale o takich, którzy przychodzą i robią różnicę od razu (czyli transfery gotówkowe :D). Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Cupiał po raz kolejny tak głęboko sięgnie do kieszeni, bardziej liczyłbym tutaj na sponsora z zewnątrz, który jakimś cudem skusi się na gasnącą markę Wisły Kraków. Oby nadeszły lepsze czasy...
|
Panowie przez wiele lat rządów T.F w klubie dochodziło da działania na szkodę klubu ,były nieprawidłowości Wszystko to nadaje się do prokuratury .Ta cala potencjalna zmiana właściciela w postaci BOGUSŁAWA CUPIAŁA to nic niego ja czyszczenie PRAWNE WISŁY przed faktyczna sprzedażą. Niebiedzenie żadnych transferów GOTÓWKOWYCH ŻADNYCH TRENERSKICH GWIAZD . Przestańcie siać ten zamęt.
|
nie nadaje sie do prokuratury bo Kulczykowi własnie przepis o działanu na szkode spółki zmienieli :)
E: FraMar : No raczej, ale my stare wilki juz znamy tą metode. Nie bilety a karnety! W koncu w tej rundzie, w tej rundzie zobaczycie...! |
Przed każdą rundą puszcza się plotki o transferach, o nowych trenerach, o kasie na rozwój klubu. Wszystko po to, żeby bilety zeszły, najlepiej w przedsprzedaży
|
Poczekajcie do końca tygodnia.
|
To się trochę zdziwicie niektórzy. A będzie się trochę działo.
|
Kłerwa, cóż za zagadki
KMWTW, PDK. tylko którzy sie zdziwią CI wierzący czy niewierzący? klub pod TS? Giganto nie kazdy taki jak ten absztyfikant. Daj jakiego newsa na priv ! Bo przeczytam caly pamietnik plakntona! :) |
Ja nic nie wiem. Kiedyś jak wiedziałem to mi jeden z wsią w nicku matkę od żydowskich kur.w zwyzywal to lepiej nie wychylać się.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Widzę, że napięcie sięga zenitu, możecie Wy wiedzący więcej niż inni napisać choć czy nadchodzące zmiany przyniosą lepsze jutro? ... :)
|
Będzie lepiej.
|
No to trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać... może pewne osoby,wezmą to do serca że Wisła to nie tylko klub a kibice w całej Polsce !!!! Mądre zarządzanie klubem i zwróci się po kilku latach....
|
Może nie będzie sam Cupiał?. Tylko cos na wzor Legii czyli dwóch włascicieli.
|
W legii jest 3 jak się nie myle,widzisz żeby Cupial chciał z kimś rządzić Wisła bo ja nie... Najważniejsze to oddluzyc i zatrudnić mądrego dobrego trenera który nie boi się stawiać na młodych....
|
Cytat:
A co do tych sensacji to oczywiście wszyscy wierzymy, że Cupiał znowu sięgnie do kieszeni. Właściwie, to gdyby w końcu miał ją tylko w swoich rękach to i w końcu mógłby realizować swoje zachcianki. I w zasadzie jednie dokapitalizowanie spółki, może w tej chwili wyciągnąć Wisłę z marazmu. W zasadzie bez tego, to w przeciągu 2 lat lądujemy w 1 lidze, w której podzielimy los Widzewa, ŁKSu itp. A i sam Pan Bogusław jest już w takiej sytuacji, że nic nie musi, oby mu tylko zdrowie dopisywało... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl