![]() |
Problemem Urygi było między innymi właśnie to, że akceptował swoją rolę w drużynie. Widać było brak sportowej ambicji, pewności siebie i chęci podnoszenia swoich umiejętności.
Ja bym się nawet nie zdziwił, jakby Uryga teraz, zmuszony do szukania sobie miejsca w jakiejś innej drużynie, skoczył sportowo do góry. Byłoby oczywiście w związku z tym narzekanie na to, że wypuściliśmy kolejnego dobrego piłkarza, ale brutalna prawda jest taka, że w Wiśle na tę chwilę nie było na to szans. Chłopak osiągnął pułap możliwości i nic nie wskazywało na to, aby w tym otoczeniu miało się to zmienić. Powiem brutalnie - zamiast wypranej z ambicji "tożsamości" Urygi wolę gryzącego trawę Lloncha, nawet jeśli mielibyśmy być dla niego tylko okazją do tego, żeby się wypromować i odejść na koniec przyszłego sezonu. |
Na kogo bardziej się opłaca stawiać, na Laskosia i Żemło, czy Urygę (może grać na pozycji, któregoś z poprzednich)? Naturalna kolej rzeczy, czas Urygi dobiegł końca. Miał 100+ meczy by przekonać do siebie. Teraz lepiej już stawiać na nowych, młodych, w tym właśnie Laskosia czy Żemło. Względnie innych. Argument za Urygą w postaci wieku już upadł. Argument w postaci umiejętności nigdy niestety nie pojawił się.
|
Z tym, że Ci młodzi tak samo mogą nas ściągnąć na glebę w lidze, jak nagle stać się objawieniem.
Lackos czy Żemło to goście, którzy raczej powinni się ogrywać w PP, czy w przypadku wykartkowania podstawowych zawodników. Czas leci nieubłaganie, wszyscy czekamy na konkrety... |
A w jakich innych meczach przewidywałeś wprowadzenie Urygi? Przecież to nie jest piłkarz do pierwszego zespołu ..
|
Cytat:
Odnośnie do wysokości kontraktu - Alan miał wysoką gażę? Odnośnie do innych, młodszych wychowanków - jeżeli są lepsi od Alana, dlaczego to on był pierwszy do wejścia na plac jako środkowy obrońca, cofnięty pomocnik, gdy wypadał ktoś z podstawowego składu? Abstrahując już od Urygi - nie chcę mitologizować tej tożsamości, o której wspomniałem, ale z drugiej strony łatwiej chyba z takim predykatem o zaangażowanie i atmosferę w szatni - dość istotne, gdy nie stać nas na zawodników bez defektów. Dodam też, że trudniej będzie mi jako kibicowi utożsamiać się z drużyną (oczywiście co innego z klubem, to chyba każdy umie rozgraniczyć), gdy będziemy mieć w składzie 11 Llonchów (chociaż Lloncha jako takiego b. lubię i cenię). |
Bramkarz z rezerw Spartaka Trnava i napastnik nie strzlający goli z Hong Kongu - wolałbym już żeby nie było transferów jak mają być tego typu.
|
Cytat:
|
Spicić odpalony?, bo nawet na treningu się nie pojawił. Może to i dobrze, bo na tą pozycje mamy Sadloka, Pietrzaka, w razie konieczności Arsenicia i Bartkowskiego. Nie było sensu opłacać kolejnego zawodnika. Był solidny nic więcej,
chyba zdecydował ostatni mecz z Termalicą, gdzie wypadł słabiutko. Po co nam jakiś Vantruba, skoro ona gra w rezerwach swojej drużyny? Mamy Chorążkę i Al-Ani, do tego dochodzi Hiszpan. Nie rozumiem po co nam Słowak. Z tym Chamorro to chyba jakiś żart, mam taką cichą nadzieję, to już wolałbym zostawić Zacharę. Jeszcze może nastąpić zwrot akcji i zostaną Miśkiewicz i Zachara. Głowa, Brożek, Boguś raczej będą rezerwowymi w tym sezonie. To już nie są zawodnicy na pierwszy skład. Mogą zastąpić kogoś w razie kartek, kontuzji czy w PP itd. Podstawowi stoperzy moim zdaniem to Gonzalez i Arsenić. Skrzydło Valencia lub Videmont. Atak ktoś nowy lub Ondrasek, chociaż sprzedałbym go osobiście. Brlek i Mąka jak zostaną na kolejny sezon będzie dobrze. A co z Rafaelem Lopesem? Ciekawe czy to plotka czy prawda. Drzazge i Żemło trzeba wypożyczyć na kolejny sezon. |
Ludzie, a czego Wy się spodziewaliście? Oczywiste było, że będziemy brać zawodników wolny, albo takich co kosztują grosze, bo na innych nas po prostu nie stać. Nie kupimy niestety napastnika, który w poprzednim sezonie strzelił 10 bramek. Szukamy młodych, perspektywicznych albo takich, którzy mają coś do udowodnienia. Tylko tacy piłkarze przyjdą do Wisły. Taka obecnie jest przykra prawda.
Gonzalez, a przede wszystkim Lnoch spisali się znakomicie. Boję się tylko tego, żeby obcokrajowców nie było za dużo. Tylko oto chodzi. |
Cytat:
|
No nic, najważniejsze, żeby to byli lepsi zawodnicy, od tych których mieliśmy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Oni Słowaka widzieli, a ty tylko piszesz na forum. Cytat:
Cytat:
|
To jakaś zmasowana akcja menadżerska z tym Chorążką? Od pewnego czasu tylko Chorążka to, Chorążka tamto, dać mu szanse, niech gra młody itd. :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Imho, na poczatku moze byc gorzej ale potem jak zlapie pewnosc to juz tylko z górki. |
Cytat:
|
Tym bardziej, że nie zanosi się, byśmy włączyli się do walki o wyższe cele... Kiedy próbować, jak nie teraz?
|
Chorążka i do Donnarummy i do Drągowskiego troche wzrostu traci. Drągowski był chyba postrzegany jako większy talent, do reprezentacji młodzieżowych powoływany był częściej. Do składu Jagi trafił również całkiem przypadkowo, nie miał być pierwszym wyborem. Na bramkarzu spoczywa największa odpowiedzialność i nie jestem pewien, czy 18latek sobie z nią poradzi, bo przecież w Wiśle oczekiwania są stukrotnie większe, niż w jakimś tam klubie z Białegostoku. Oczywiście chciałbym, żeby wszedł przebojem do 1 składu i nie wypiął się na nas jak powyższy przykład z Milanu, ale niestety nie mam waszej wiary.
|
Oczekiwania co do bramkarza to my akurat mamy naznaczone przez dwie dekady praktycznego niewychodzenia ponad przeciętność... ;)
Już bramkarz po prostu solidny jest dla nas szczytem marzeń. |
- Chcemy pozyskać nowych zawodników, rozmowy są zaawansowane i być może w tym tygodniu uda się sfinalizować niektóre umowy - powiedział dziś, o transferowych planach "Białej Gwiazdy", nasz dyrektor sportowy, Manuel Junco.
- Mogę potwierdzić, że prowadzimy także negocjacje z polskimi zawodnikami. Nie chciałbym skupiać się na narodowościach, ale na jakości zawodników. Jeżeli jesteśmy w stanie ściągnąć Polaków, to zawsze jest to nasz priorytet - zapewnił ponadto Junco. |
i Junco wlał spokój w serca gremium na tt i @
|
Ankieta została wyczyszczona i przygotowana na ten sezon jeśli chcecie się pobawić to zapraszam
|
Problem w tym, że chyba nie można głosować - mam napisane, że ankieta jest zakończona... :/
|
Cytat:
|
Cytat:
Do Romy może nie, ale do 1 ligi to już jak najbardziej. Skoro twierdzicie, że u nas dałby rade, to w 1 lidze pewnie byłbym czołowym bramkarzem i żadnych problemów z wywalczeniem składu by nie miał. Wiem jak szybko zmieniają się opinie na tym forum, dlatego lepiej byłoby oszczędzić chłopakowi transformacji z wielkiego talentu w Alana Uryge, co zapewne by nastąpiło po 2 nieudanych meczach, a chłopaka mogłoby niepotrzebnie spalić na starcie. Napastnik jak nie strzeli, to za 2 dni nikt o tym nie pamięta, natomiast jak bramkarz przypawełkuje, to 3 lata później każdy dokładnie pamięta mecz i minutę spotkania. |
Może jeszcze ktoś nie widział dzisiejszych twittów Janekxa:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Jakis z nich to skrzydlowy?
|
Żodyn z nich
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl