Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

azor 29.11.2018 08:42

W jaki sposób wbił nóż w plecy? Nie bronię Majchrowskiego, ale to ze w końcu się stanowczo upomnial o swój hajs to normalne, a to że nie do końca uśmiecha mu się układanie z patologia, która za Wisła w tej chwili stoi - no to sorry, nie ma się co dziwić.

Co nie zmienia faktu, że ma kompletnie wywalone na sport w Krakowie i to fakt. Równowagę między kultura a sportem da się wywazyc, gdyby tylko były chęci. "Festiwale" szeroko pojęte są w Krakowie potrzebne, taka charakterystyka miasta natomiast zmiana proporcji na chociażby 20-80 byłaby już sporym udogodnieniem.

roztropny 29.11.2018 08:49

Dajcie spokój z tym narzekaniem na Majchrowskiego,ileż można? chłop załatwił na kontakt z Meksykańcami na sponsoring,nie musiał tego robić a stara się pomóc,teraz od zarządu zależy czy to wykorzysta.Ostatnie informacje o możliwośći odroczenia spłaty,miasto samo wyszło z inicjatywą a nie musiało.Sprawa ze stadionem,czy wy nie rozumiecie czy nie chcecie zrozumieć,że miasto musiało upomnieć się o pieniądze? nie płaciliśmy im,podpisaliśmy ugody ,nie spłacaliśmy rat.To nie są prywatne pieniądze,to są pieniądze miasta i gdyby dalej było jak było ktoś z miasta mógł dostać zarzuty dotyczące niegospodarności.Mieli idealną sytuację gdyby chcieli nas udupić,jednak miasto zgodziło się na zabezpieczenie spłat z kasy za prawa telewizyjne,nie musieli tego robić a jednak zgodzili się i możemy grać u siebie.

MB1906 29.11.2018 09:08

Odroczyli nam platnosc o 6 dni... . Dzieki o Panie.

Co do podejscia miasta, dla mnie strategia podcinania galezi na, ktorej sie siedzi, bo jesli Wisla bedzie musiala zaczac od 4 ligi to ciekawe co zrobia z 30 tysiecznym stadionem. Garbarnia to duzo za malo. Beda dokladac kase za pusty obiekt. W skali budzetu krakowa to nie beda jakies ogromne pieniadze ale mimo wszystko w tej sytuacji dorzynanie dluznika jest dla mnie niegospodarnoscia. Poza tym pieknie to bedzie wygladac wielki obiekt za 600 mln PLN bedzie stal pusty lub niemal pusty i pewnie niszczal. Swietna wizytowka miasta.

Dodatkowo tak jak zarzad jest winny tego, ze stwierdzil naiwnie, iz miasto ich nie przycisnie tak, miasto siedzi cichutko w sprawie tego, ze stadion jest bublem architektonicznym.

krakus76_ 29.11.2018 09:20

A co mieli niby zrobić (w UMK) ?. Wpływy z dnia meczowego mają pokryć koszty wynajmu stadionu. Teraz tylko żeby nie okazało się że będą pustki i nie będzie z czego zapłacić.

azor 29.11.2018 09:29

Pustej pewnie nie będzie, gorzej jak się 27 kasy dl miasta dalej nie będzie :)

iamironman 29.11.2018 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1519205)

Co do podejscia miasta, dla mnie strategia podcinania galezi na, ktorej sie siedzi, bo jesli Wisla bedzie musiala zaczac od 4 ligi to ciekawe co zrobia z 30 tysiecznym stadionem. Garbarnia to duzo za malo. Beda dokladac kase za pusty obiekt. W skali budzetu krakowa to nie beda jakies ogromne pieniadze ale mimo wszystko w tej sytuacji dorzynanie dluznika jest dla mnie niegospodarnoscia. Poza tym pieknie to bedzie wygladac wielki obiekt za 600 mln PLN bedzie stal pusty lub niemal pusty i pewnie niszczal. Swietna wizytowka miasta.

Dodatkowo tak jak zarzad jest winny tego, ze stwierdzil naiwnie, iz miasto ich nie przycisnie tak, miasto siedzi cichutko w sprawie tego, ze stadion jest bublem architektonicznym.

Niegospodarność..... przecież im to lata koło ch....
Ten chłop ma 71 lat- wyborcy załatwili mu dożywocie na stanowisku, wszystkim pracownikom miasta załatwił robotę, NIKT mu NIC nie zrobi. Już jest po wyborach - teraz to mieszkańców ma w d.....
A naiwni na niego liczą..... ludzie gdzie Wy żyjecie? Miasto to majcher - majcher to miasto - majcher to cracovia.

iamironman 29.11.2018 09:38

A jakby ktoś zapomniał i dalej liczył na tego pana:
https://www.youtube.com/watch?v=dFX6Pa0nGns
0:21 radzę się dobrze przysłuchać

zygi125 29.11.2018 09:43

Hej, czytam wasze wypowiedzi i mam wrażenie że większość nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji.
Wisła ma 20 baniek długu, z tego co wiem to na koniec października miała 18 baniek na których wsiało widmo natychmiastowej spłaty. Jak widać dług rośnie i nie ma widoków na uregulowanie.
Druga sprawa to obecny zarząd, szczególnie szefowa. Tutaj widząc dotychczasowe działania widać gołym okiem że jest sterowana z tylnego fotela. Sama podjęła rozpaczliwą probe podania się do dymisji, która została odrzucona. Co było powodem takiej decyzji, ano to że prezes spółki odpowiada całym swoim majątkiem i w przypadku ogłoszenia upadłości będzie goło i wesoło.
Trzecia sprawa najważniejsza: z tego co wiem, Jeżeli w ciągu dwóch tygodni nie znajdzie się nabywca/inwestor to spółka ogłosi upadłość. Nie ma innego wyjścia.
Piłkarze mają umowę że czekają do końca rundy na wieści, jeżeli nic się nie zmieni to każdy może wystąpić z wnioskiem do PZPNu o rozwiązanie kontraktu z winy klubu, Małecki podobno już wystąpił.
Niestety prawda jest smutna a scenariusz czarny, chociaż podobno są chętni na zakup klubu. Trudno jednak wierzyć w to kiedy za sterami jest osoba która nie ma pojęcia o zarządzaniu klubem a sam klub jest w rękach osób z pod ciemnej gwiazdy (niestety nie naszej Białej Gwiazdy).

mr_kwolf 29.11.2018 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zygi125 (Post 1519211)
Hej, czytam wasze wypowiedzi i mam wrażenie że większość nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji.
Wisła ma 20 baniek długu, z tego co wiem to na koniec października miała 18 baniek na których wsiało widmo natychmiastowej spłaty. Jak widać dług rośnie i nie ma widoków na uregulowanie.
Druga sprawa to obecny zarząd, szczególnie szefowa. Tutaj widząc dotychczasowe działania widać gołym okiem że jest sterowana z tylnego fotela. Sama podjęła rozpaczliwą probe podania się do dymisji, która została odrzucona. Co było powodem takiej decyzji, ano to że prezes spółki odpowiada całym swoim majątkiem i w przypadku ogłoszenia upadłości będzie goło i wesoło.
Trzecia sprawa najważniejsza: z tego co wiem, Jeżeli w ciągu dwóch tygodni nie znajdzie się nabywca/inwestor to spółka ogłosi upadłość. Nie ma innego wyjścia.
Piłkarze mają umowę że czekają do końca rundy na wieści, jeżeli nic się nie zmieni to każdy może wystąpić z wnioskiem do PZPNu o rozwiązanie kontraktu z winy klubu, Małecki podobno już wystąpił.
Niestety prawda jest smutna a scenariusz czarny, chociaż podobno są chętni na zakup klubu. Trudno jednak wierzyć w to kiedy za sterami jest osoba która nie ma pojęcia o zarządzaniu klubem a sam klub jest w rękach osób z pod ciemnej gwiazdy (niestety nie naszej Białej Gwiazdy).

WTF? O czym ty mówisz?

ArturBarlinek 29.11.2018 10:01

No dobrze mówi, takie przepisy

mr_kwolf 29.11.2018 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1519214)

W jakiej sytuacji prezes spółki odpowiada swoim majątkiem na spółkę?

EDIT: Ok, jeżeli zakładamy że spóźnili się z wnioskiem o upadłość, ale to nie takie przesądzone.

zygi125 29.11.2018 10:05

Prezes spółki odpowiada swoim majątkiem, więc jak spółka upada to prezes jest pozbawiony tego majątku. Jak kolega powyżej napisał takie przepisy.

EDITE: Jakby nie było to takie oczywiste to nie zostałaby podjęta próba rezygnacji. To jest oczywiście mój wniosek. Pani jest prawnikiem więc można było założyć że wie co robi.

Pablito 29.11.2018 10:28

Nie tylko przy spóźnieniu z wnioskiem o upadłość, w przypadku zaległości podatkowych też.

bevierek 29.11.2018 10:36

Żal mi się zrobiło tej naszej Pani Prezes...

Pablito 29.11.2018 10:47

jak jest dobrym prawnikiem to nie ma żadnego oficjalnego majatku :)

Ned 29.11.2018 10:51

jak była sprytna to przed objęciem stanowiska przepisała wszystko co miała na kogoś....

regan 29.11.2018 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zygi125 (Post 1519216)
Prezes spółki odpowiada swoim majątkiem, więc jak spółka upada to prezes jest pozbawiony tego majątku. Jak kolega powyżej napisał takie przepisy.

EDITE: Jakby nie było to takie oczywiste to nie zostałaby podjęta próba rezygnacji. To jest oczywiście mój wniosek. Pani jest prawnikiem więc można było założyć że wie co robi.

https://ksiegowosc.infor.pl/obrot-go...erzycieli.html

Przeczytaj doedukuj sie i skończ PIER.DOLIĆ głupoty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1519214)

Które? Zacytuj. Wam sie chyba rodzaje spółek pomyliły. To nie jest spòlka z.o.o tylko S.A. w S.A zarzad odpowiada majatkiem tylko wtedy kiedy w odpowiendim terminie nie zlozy wniosku o procedure likwidacyjną. Ewentualnie sprawy podatkowe, ale nas nie dotyczą w tej chwili. W S.A nie odpowiadaja majatkiem ani posiadacze akcji ani zarzad. Akcjonariusze traca jedynie wkład.
Wy mówicie o spolce z.o.o tam jest odpowiedzialnosc majatkowa.

Skonczcie wprowadzac ludzi w błąd

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bevierek (Post 1519220)
Żal mi się zrobiło tej naszej Pani Prezes...

Nie potrzebnie

Proud 29.11.2018 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iamironman (Post 1519202)
Całkowicie się zgadzam. Wyniki wyborów w Krakowie świadczą o tym, że w Krakowie rządzą studenci i idioci, a na pewno nie kibice Wisły - bo czy kibic Wisły zagłosowałby na człowieka który od lat utożsamia się z sąsiadką, a przed tym sezonem na dodatek wbił nam nóż w plecy?
Nie zgadzam się natomiast z tym, że sport zawodowy powinien być tylko prywatny. Sport i dbanie o kondycje fizyczną społeczeństwa jest wpisane w misję rządzących jak edukacja, Bez idolów sportowych sport amatorski również umiera. Stąd konieczność utrzymywania wysokich wyników sportowych, wspomagania prywatnych inwestorów - bez tego inwestorzy nie wejdą w sport, a jak oni nie wejdą to tego sportu nie będzie....
A w Krakowie nie dotuje się sportu w ogóle, natomiast dotuje się idiotyczne festiwale i wernisaże, na które nikt normalny nie przyjdzie i które niczemu nie służą oprócz wzajemnego nabijania kabzy ich organizatorom

A ilu jest kibiców Wisły z Krakowa, którzy przy tego typu wyborach kierują się dobrem klubu?
Wg mnie są to osoby, którym bardzo zależy na Wiśle, czyli takie, które regularnie chodzą na mecze.

A zastanówmy się:
Takich kibiców jest ok 10 tys. Z czego bardzo duża grupa nie jest z Krakowa.
Ja na przykład na kilku meczach byłem "wirtualnie", i znam kilka innych takich osób. Znam kibiców Wisły jeżdżących z Libiąża, Oświęcimia, Miechowa, Olkusza...
To na dobrą sprawę ile osób z tych 10 tys. jest z Krakowa? 7 tys, może 8 tysięcy. Czy taka liczba może w znaczny sposób wpłynąć na wybory? To jest ok 1% mieszkańców.
Dodam tylko, że zupełnie odcinam się od wyborów personalnych, bo nie jestem z Krakowa. Dlatego nie będę tego oceniał.
Tych co chodzą na Derby i Legię nie liczę, bo gdyby rzeczywiście bardzo zależało im na Wiśle, to na wszystkich meczach tego sezonu powinno być ponad 20 tysięcy. Mając na uwadze aktualną sytuację Klubu.

Tak samo śmieszy mnie jak ktoś pisze, że znacznie na frekwencję wpłynie powrót studentów do Krk. Sam mieszkałem na miasteczku studenckim AGH, i z mojego akademika karnet miałem ja, i jeszcze jeden gość. Poza tym było może z 5 osób, które CZASAMI chodziły na mecze. Były pewnie akademiki gdzie chodziło kilkanaście osób regularnie, ale czy to znacznie wpływa na frekwencję?
Regularnie to chodzą studenci, którzy kierowali się Wisłą wybierając Kraków na miejsce studiowania. Reszta przyjdzie okazjonalnie, ale nie ma co liczyć, że ta reszta rzuci się teraz do ratowania Wisły.

ArturBarlinek 29.11.2018 10:57

Ale my jesteśmy spółką SA

it 29.11.2018 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1519225)
https://ksiegowosc.infor.pl/obrot-go...erzycieli.html

Przeczytaj doedukuj sie i skończ PIER.DOLIĆ głupoty.

A niby co w tym tekście jest wbrew temu co napisał zygi?
Jego post jest nieco uproszczony, bo prezes spółki z o.o. czy akcyjnej nie tyle "odpowiada swoim majątkiem", co "może odpowiadać swoim majątkiem", ale akurat w przypadku Wisły wydaje się, że od tej odpowiedzialności członkom zarządu byłoby się trudno uwolnić.

szym_ek 29.11.2018 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iamironman (Post 1519202)
. Wyniki wyborów w Krakowie świadczą o tym, że w Krakowie rządzą studenci i idioci, a na pewno nie kibice Wisły - bo czy kibic Wisły zagłosowałby na człowieka który od lat utożsamia się z sąsiadką, a przed tym sezonem na dodatek wbił nam nóż w plecy?

Pamiętam jak był kiedyś na stadionie sondaż preferencji wyborczych. Zabijcie mnie, nie pamiętam czy to było 4 czy 8 lat temu.
I kibice przed meczem się wypowiadali na kogo będą głosować. I pan jacuś był na drugim miejscu z poparciem 1/4 kibiców jak dobrze pamiętam.

Jeśli myślicie, że to się zmieniło i nie ma w Krakowie kibiców Wisły któ®zy głosowali na jacusia to jesteście w grubym błędzie.

piotrek1803 29.11.2018 11:05

Jak wpłynie wniosek do sądu o upadłość to wtedy Majchrowski i rada miasta może zmądrzeją i pomyślą o umorzeniu przynajmniej w jakieś dużej części naszych długów wobec nich bo w innym przypadku nic nie dostaną i to była by wtedy niegospodarność prawdziwa. Ale na pewno jakoś trzeba poprawić wizerunek klubu, bo wśród przeciętnego zjadacza chleba interesującego się sportem w jakimś tam sposób jest fatalny. Opinia, że misiek rządzi jest powszechna a nawet jak misiek siedzi to nie dociera to do niektórych. Wszystkie kibicowskie akcje i pełny stadion działają na pewno pozytywnie na poprawę tego wizerunku. Pasowało by żeby jeszcze coś spektakularnego zarząd na tym polu wymyślił od siebie.

regan 29.11.2018 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1519228)
A niby co w tym tekście jest wbrew temu co napisał zygi?
Jego post jest nieco uproszczony, bo prezes spółki z o.o. czy akcyjnej nie tyle "odpowiada swoim majątkiem", co "może odpowiadać swoim majątkiem", ale akurat w przypadku Wisły wydaje się, że od tej odpowiedzialności członkom zarządu byłoby się trudno uwolnić.

To przeczytaj jakie sa roznice w odpowiedzialnosci zarzadu w S.A i z.o.o to bedziesz wiedzial.
W S.A zarzad nie odpowiada majatkiem tylko poza niektorymi wyjatkami wynikajacymi ze zlamania prawa i tyle.
Powyższa rozkminka jest bezccelowa więc skończcie mieszać.

http://www.doradzamy.to/artykuly/odp...-o-o-a-akcyjna

Tu sobie możecie przeczytac o różnicach. I nie pie.rdolcie głupot

iamironman 29.11.2018 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1519229)
Pamiętam jak był kiedyś na stadionie sondaż preferencji wyborczych. Zabijcie mnie, nie pamiętam czy to było 4 czy 8 lat temu.
I kibice przed meczem się wypowiadali na kogo będą głosować. I pan jacuś był na drugim miejscu z poparciem 1/4 kibiców jak dobrze pamiętam.

Jeśli myślicie, że to się zmieniło i nie ma w Krakowie kibiców Wisły któ®zy głosowali na jacusia to jesteście w grubym błędzie.

Zgadza się, głupota w tym kraju, a zwłaszcza w mieście zbiera duże żniwo.
Dlatego mamy tak jak mamy

Stelio 29.11.2018 11:15

Nie każdy poleci zagłosować na Wassermann która nie dość, że jest z pisu to sztab wyborczy siedział w warszawie i z Krakowa to ona jest tylko z nazwy bo tutaj się urodziła. Gibała niestety nie przeszedł do 2 tury.. Takie gadanie jest bez sensu, nie było żadnego realnego kontrkandydata który mógłby zdetronizować Jacka i jednocześnie nie być betonem i deklarował bycie prowiślackim...

it 29.11.2018 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1519233)
To przeczytaj jakie sa roznice w odpowiedzialnosci zarzadu w S.A i z.o.o to bedziesz wiedzial.
W S.A zarzad nie odpowiada majatkiem tylko poza niektorymi wyjatkami wynikajacymi ze zlamania prawa i tyle.
Powyższa rozkminka jest bezccelowa więc skończcie mieszać.

http://www.doradzamy.to/artykuly/odp...-o-o-a-akcyjna

Tu sobie możecie przeczytac o różnicach. I nie pie.rdolcie głupot

Z pierwszego linka cytat:
"Porównując zakres odpowiedzialności z 21 ust. 3 UP do odpowiedzialności z 299 k.s.h., łatwo można dojść do wniosku, że zarówno wysokość możliwego do uzyskania odszkodowania, pozycja procesowa wierzyciela, jak i przesłanki zwalniające członka zarządu z odpowiedzialności są do siebie bardzo zbliżone. W rezultacie trudno mówić o tym, że obecne przepisy prawa chronią członków zarządu spółki akcyjnej przed wierzycielami spółki w istotnie większym stopniu niż członków zarządu spółki z o.o."

Zamieszczasz cytat, który jest de facto potwierdzeniem słów adwersarza i jeszcze .......isz o piedoleniu? Śmiesznie.

A z drugiego linka cytat kolejny:
"Ten przepis Prawa upadłościowego powoduje, że pomimo braku odpowiednika art. 299 KSH w przepisach o spółce akcyjnej, członkowie zarządu takiej spółki w praktyce ponoszą analogiczna odpowiedzialność jak członkowie zarządu spółki z o.o."

mr_kwolf 29.11.2018 11:16

Z tym głosowaniem na Majchrowskiego jako szkodzeniu Wiśle bym nie przesadzał. Jakie były niby alternatywy? Wszyscy kandydaci byli mniej lub bardziej przeciwko finansowaniu klubów z pieniędzy publicznych. Niektórzy, jak Gibała, wręcz budowali kampanie na przepłaconych miejskich stadionach.

Majchrowski jakby chciał wbić nóż to wbiłby go w lipcu. On bardziej od Cracovii kocha władzę. Jakby miał wybrać istnienie Wisły + on jako prezydent lub upadek Wisły + ktoś inny jako prezydent to wybrałby pierwsze bez wahania. Mówiąc krótko, nie ma liczyć, że przybiegnie z pomocą, ale też nie jest tak że tylko czeka żeby wbić nóż.

regan 29.11.2018 11:18

Dla niektorych wazniejsze jest to czy ktos jest lub nie jest z PISu niz to czy ktos szkodzi Wisle. Akurat za tego PISu ruszyli ostro z obwodnica i s7, gdzie za poprzedniej władzy polnocna obwodnica miala charakter drogi krajowej i nawet Jacek przyznal ze w koncu normalny minister infrastruktury z ktorym idzie sie dogadac. Ale zaslepieńce otumanieńce polityczne widza tylko swoimi fanatycznymi oczami szyldy partyjne a nie interes własny. To jest smutne

domin_czyzyny 29.11.2018 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1519235)
Nie każdy poleci zagłosować na Wassermann która nie dość, że jest z pisu to sztab wyborczy siedział w warszawie i z Krakowa to ona jest tylko z nazwy bo tutaj się urodziła. Gibała niestety nie przeszedł do 2 tury.. Takie gadanie jest bez sensu, nie było żadnego realnego kontrkandydata który mógłby zdetronizować Jacka i jednocześnie nie być betonem i deklarował bycie prowiślackim...

co Ty piszesz ? Dlatego, że jest PiSu... a co to za różnica z jakiej partii ?? Nie była Jackiem żydem, nie była, w Warszawie siedzi od czasu jak przeszła do polityki, wcale nie tak dawno. Rozjebała by układ krakowski, decydowanie. Nie chciała wprowadzać do szkół tęczowej rewolucji, nie chciała...a czego o Gibale już powiedzieć nie można, tęczowym gogusia za kaske tatusia....

Czy miała jakieś plany wobec WIsły - ciężko powiedzieć, bo o tym nie mówiła. Ale to chyba dobrze, bo chwalenie się Wisłą wszystkim kandydatom wychodziło na złe...przypomnijmy tylko pewnego byłęgo radnego....

wolfy 29.11.2018 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1519205)

Kto miał zarobić na stadionie to już zarobił i bynajmniej nie była to Wisła. Za jakiś czas będzie można postawić tam ekskluzywne osiedle, jak już całkiem zniszczeje.

Tak więc obawiam się że Jackowi to lotto, zwłaszcza po wyborach. Jak ktoś myśli że nie śpi po nocach z powodu wizji pustego stadionu na Reymonta to współczuję naiwności. Zresztą, jemu już chyba powoli demencja wjeżdża, zapomina chłop co chciał powiedzieć, ma o nas pamiętać? No ale najważniejsze że nie jest z PiS-u, a że nas ujebał to w sumie pryszcz.

iamironman 29.11.2018 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1519239)
Dla niektorych wazniejsze jest to czy ktos jest lub nie jest z PISu niz to czy ktos szkodzi Wisle. Akurat za tego PISu ruszyli ostro z obwodnica i s7, gdzie za poprzedniej władzy polnocna obwodnica miala charakter drogi krajowej i nawet Jacek przyznal ze w koncu normalny minister infrastruktury z ktorym idzie sie dogadac. Ale zaslepieńce otumanieńce polityczne widza tylko swoimi fanatycznymi oczami szyldy partyjne a nie interes własny. To jest smutne

1000 procent racji.
Układ budowany przez komunistę, składający się z towarzystwa wzajemnej adoracji, gdzie nikt nikomu krzywdy nie zrobi i nikt nikogo się nie boi. Była okazja zatrzymać hucpę deweloperską, to nie bo PIS.
Polakowi, a zwłaszcza krakusowi to dobrze jest tylko w tedy kiedy go się je...e w du....e. A jak mu ktoś coś daje to jest be, bo jest z PISu.
Z wieloma kibicami Wisły jest widzę tak samo ..... dobrze im jak ich je.....ią

silver03 29.11.2018 11:34

Polityka nie w tym dziale.

TIR_DO_SŁUBIC 29.11.2018 11:37

Wypierdalać z polityką i ciszej nad trumną.

domin_czyzyny 29.11.2018 11:42

ale polityka i obecna sytuacja klubu jest powieązana. Gdyby był dobry gospodarz, który rządzi Krakowiem uczciwie, to stadion byłby inny, to już mielibyśmy inny czynsz, może stadion byłby już modernizowany, aby był funkcjonalny. To nie jest polityka dla samej polityki. ALe to i tak nic nie zmieni, na kolejne 5 lat wiele osób, które są NIBY kibicami Wisły wybrało żyda komuniste Majchrowskiego na prezydenta Krakowa. UWAGA - BO NIE BYŁ Z PIS ....ŻENUA

zygi125 29.11.2018 11:48

Upadłość klub nikomu zdrowo myślącemu nie jest na rękę także również miastu.
Wywalenie 800 baniek na stadion i perspektywa że będzie na nim wiatr hulać również czerwonemu Jackowi się nie uśmiecha.
Miasto dało jasno sygnał już dosyć dawno, z tym zarządem nie będzie rozmawiać (wiadomo z jakich względów). Tak więc jest sytuacja patowa.

regan 29.11.2018 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1519236)
Z pierwszego linka cytat:
"Porównując zakres odpowiedzialności z 21 ust. 3 UP do odpowiedzialności z 299 k.s.h., łatwo można dojść do wniosku, że zarówno wysokość możliwego do uzyskania odszkodowania, pozycja procesowa wierzyciela, jak i przesłanki zwalniające członka zarządu z odpowiedzialności są do siebie bardzo zbliżone. W rezultacie trudno mówić o tym, że obecne przepisy prawa chronią członków zarządu spółki akcyjnej przed wierzycielami spółki w istotnie większym stopniu niż członków zarządu spółki z o.o."

Zamieszczasz cytat, który jest de facto potwierdzeniem słów adwersarza i jeszcze .......isz o piedoleniu? Śmiesznie.

A z drugiego linka cytat kolejny:
"Ten przepis Prawa upadłościowego powoduje, że pomimo braku odpowiednika art. 299 KSH w przepisach o spółce akcyjnej, członkowie zarządu takiej spółki w praktyce ponoszą analogiczna odpowiedzialność jak członkowie zarządu spółki z o.o."

Matko Boska ratuj go. Wyciagniete z kontekstu. Ten cytat odnosi sie do okreslonych sytuacji(udowodnione zlamanie przepisow prawa). Spolka musi zaszkodzic wierzycielowi i Wierzyciel musi udowodnic szkode co jest bardzo trudne i praktycznie nie mozliwe do udowonienia zwlaszcza w spolkach akcyjnych gdzie o wynikach finansowych decyduje gol w 87 minucie gry w Nikozji ;)

wolfy 29.11.2018 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1519245)
Wypierdalać z polityką i ciszej nad trumną.

Akurat tutaj lokalna polityka jest w temacie i niestety uczucia kilku osób zostaną obrażone. Stadion który jest dla nas ostatnim gwoździem do trumny nie wziął się znikąd, tak samo jak wymuszenie sprzedaży Carlitosa.
Najlepiej niech TS odda tereny żeby zaprzyjaźniony z czerwonym Jackiem developer mógł walnąć tam osiedle w zamian za przedłużenie agonii SA o pół roku.

iamironman 29.11.2018 11:55

Jeśli Majchrowski i jego świta nam rzeczywiście nam pomoże - ale tak naprawdę pomoże, a nie wbije gwóźdź do trumny - to odszczekam swoje słowa pod jego adresem.
Notabene w niedzielę wybory do rad dzielnic, ciekawe kogo wybiorą mieszkańcy dzielnicy V

wolfy 29.11.2018 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iamironman (Post 1519251)
Jeśli Majchrowski i jego świta nam rzeczywiście nam pomoże - ale tak naprawdę pomoże, a nie wbije gwóźdź do trumny - to odszczekam swoje słowa pod jego adresem.
Notabene w niedzielę wybory do rad dzielnic, ciekawe kogo wybiorą mieszkańcy dzielnicy V

Ja też (te odnośnie Wisły). Tym niemniej nie robiłbym sobie nadziei.

sandomingo 29.11.2018 11:58

Też się zastanawiałem co będzie ze stadionem w sytuacji upadłości Spółki Akcyjnej - ale po przemyśleniu to dla miasta nie będzie to większy problem. Będzie 2 tygodnie szumu medialnego a potem sprawa ucichnie. W skali budżetu miasta te 2 miliony rocznie to jest nic. A co do zarzutu niegospodarności - skoro do tej pory nie został postawiony to już nie zostanie, nie mam złudzeń.
Ten stadion paradoksalnie to naprawdę jest dla nas krzyż - skoro frekwencja na poziomie 10 tys pozwala mniej więcej zbilansować wydatki. Dla przypomnienia - hit ostatniej kolejki Lechia - Jagiellonia zgromadził.całe 11 tys widzów...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl