Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

krakus76 09.06.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 911232)
Teraz ustalane sa szczególy i z ostatnich doniesień sprawa wygląda nastepująco:Wisla ma wejsc w spólke z miastem i zostać operatorem calosci stadionu .Z rznych względów jest to najbardziej korzystne dla Wisły.Opłata roczna ma wynosić 1% wartości stadionu i nie bedzie robiony podzial na czesc sportową i komercyjną( dlatego Wisła zgodzła sie wziąsc cały stadion ale za mniejszą opłate)....................Wczoraj B.Basałaj spotkał sie z Niedziałkowską i przedstawił jej cała liste życzen z rzeczami do poprawki i niedoróbkami.

No to "Miasto" ma teraz przej ...ne ;-) A dla nas to super wiadomość. Powstanie pewnie odpowiedni załacznik do umowy który będzie precyzował różne kwestie związane ze stadionem w zakresie tego co trzeba poprawić, zmienić, dołożyć, wybudować. Jako operator stadionu zarząd Wisły stanie teraz na rzęsach żeby w maksymalny sposób wypunktować Miasto i zapisać odpowiednie klauzule które będą Wisłę zabezpieczały i jednoczeście wymuszały od Miasta odpowiednie kroki. Teraz pewnie Niedziałkowska po takich spotkaniach przez kilka godzin dochodzi do siebie bo wcześniej wszystkim to latało co będzie i jak będzie. A tu taka zmiana :)

saklak1906 09.06.2010 17:38

Takiego czlowieka jak B.Basalaj to na tu trzeba bylo juz dawno. Czlowieka ktory wie o co chodzi w tym biznesie. Jestem ciekawy co jest do poprawienia(tz co prezes sobie zazyczyl), ale wydaje mi sie ze ostro z nimi pojechal skoro udalo sie wynegocjowac takie warunki.

Oby tak dalej, tylko to jest wszystko o klika lat za pozno.

As 09.06.2010 18:24

Rozumiem ze drugie pietro bedzie tylko dla doroslych. Nie ma sensu brac 10latka ze soba na mecz. Choc byc moze kat zaklamuje nieco obraz i nawet dzieci beda mialy dobry widok.

blanco 09.06.2010 18:34

Przecież stało się to,czego spodziewaliśmy się już od kilku miesięcy... chyba tylko niepoprawni optymiści wierzyli w to,że zapewnienia UM są prawdziwe. Cieszę się,że Wisła,a konkretnie Basałaj zaczęła w końcu działać bo obojętność klubu w sprawie stadionu była do jak tej pory irytująca.

maRgrabkarz 09.06.2010 18:40

Już nie przeginajcie z tymi dziećmi. Zawsze się znajdzie takie, które barierkę będzie miało na wysokości oczu. :) Ludzie z dnia na dzień nie przeskakują z powiedzmy 100 cm na 130 cm :D
Co do krzesełek. Szkoda wielka tych krzesełek w sektorze gości. Przecież wiadomo jaki je spotka los. Chyba, że monitoring będzie faktycznie spełniał swą funkcję w 100 % i w momencie gdy jakieś bydło coś zniszczy to później zostanie to bydełko odpowiednio uhonorowane rachunkiem, tak samo jak i prezes klubu gości odpowiednią karą.

mav23 09.06.2010 18:49

Cytat:

Rozumiem ze drugie pietro bedzie tylko dla doroslych. Nie ma sensu brac 10latka ze soba na mecz. Choc byc moze kat zaklamuje nieco obraz i nawet dzieci beda mialy dobry widok.
Gdyby 10latek z którym przyszedłeś na mecz przyjął na plecy chłopa 90kg ze stopnia wyżej mówiono by że architekt nie zadbał o bezpieczeństwo. Dzieciak z barierką na wysokości oczu sobie poradzi w ten czy inny sposób a opiekun zadowolony będzie bo maluch ani nie poleci do przodu ani z tyłu ktoś na niego nie poleci.

Grzesiek7 09.06.2010 18:53

Z forum SSC :

http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=11552

zbymak 09.06.2010 19:05

Powiem wam jedną rzecz wczoraj sie dowiedziałem JA OSOBISCIE NIE WIERZE że jeszcze jest mozliwośc ze Euro 2012 bedzie rozgrywane w Krakowie i Chorzowie

blanco 09.06.2010 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 911453)
Powiem wam jedną rzecz wczoraj sie dowiedziałem JA OSOBISCIE NIE WIERZE że jeszcze jest mozliwośc ze Euro 2012 bedzie rozgrywane w Krakowie i Chorzowie

Ja także nie wierzę.

anthony09 09.06.2010 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 911453)

Ja to wiem już od 2009 roku. UEFA podpisała umowy z 4 miastami i nie może się od tak wycofać, nawet jakby wybudował ktoś jakąś super arene to nie byłoby szans ... bo umowa jest umową.
Tak samo Ukraina zorganizuje Euro w 4 miastach ;)

zbymak 09.06.2010 19:23

Moge tylko powiedzieć ,że Lato dzwonił z RPA do kogoś w kraju i żeby nie wierzył w doniesienia mediow o 4 ukrainskich miastach bo niema ludzkiej siły zeby Ukraincy sie wyrobili.Dlatego nasi po cichu zeby nie draznić ukraincow jednak próbuja przeforsowac wariant 6+2 czyli dolaczyć Kraków i Chorzów.Tutaj macie link do stadionu w Lwowie.http://kamera2012.eu/lwow1/. Ja tak dalej nie wierze

crazykaro 09.06.2010 19:29

Umowy mają swoje warunki. Z tego co pamiętam to te warunki w tych umowach mówiły o tym że stadiony miały być gotowe za... chociaż nie, w tym miesiącu :P

A co do wynajmnowania stadionu to się całkiem ciekawie zapowiada i dobrze że Wisła będzie miała całośc i ona będzie o wszystkim decydowała.
A przykładowo w Gdańsku licytacja za wynajem stadionu zaczyna się od 2 mln zł ale miasto liczy na 5 mln czyli tyle co u nas. Pytanie tylko jak u nas będzie wyglądała sprawa sponsora tytularnego stadionu

krakus76 09.06.2010 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 911463)

Tam się nic nie dzieje ... To w porównaniu z nimi to i nas to pracują jak mrówki. Nie takie rzeczy się widziało więc ...

Darson1986 09.06.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 911463)
Moge tylko powiedzieć ,że Lato dzwonił z RPA do kogoś w kraju i żeby nie wierzył w doniesienia mediow o 4 ukrainskich miastach bo niema ludzkiej siły zeby Ukraincy sie wyrobili.Dlatego nasi po cichu zeby nie draznić ukraincow jednak próbuja przeforsowac wariant 6+2 czyli dolaczyć Kraków i Chorzów.Tutaj macie link do stadionu w Lwowie.http://kamera2012.eu/lwow1/. Ja tak dalej nie wierze

Ja też nie wierze , żeby Kraków miał jakiekolwiek szanse na Euro , po tym jak słabo ocenili nasze przygotowanie ( to jakiś przekręt albo decyzja strikte polityczna ) straciłem wszelkie nadzieje. Co do budowy stadionu w Lwowie to rzeczywiście wygląda na to , że nie zdążą na Euro , chociaż porównując do budowy stadionu we Wrocławiu ( uwzględniając różnice w poziomie skomplikowania stadionów ) to Wrocław nie jest wcale dalej z budową :/ , wystarczy porównać ze stanem prac w Gdańsku. Trzeba też pamiętać , że wszystkie te stadiony powinny być gotowe już w 2011r bo muszą sie na na nich odbyć oficjalne mecze z udziałem publiczności , nie mówiąc już o wszelkich dopuszczeniach od policji , straży pożarnej , nadzoru budowlanego etc. a to trwa, więc nie jest tak kolorowo jakby sie wydawało.

Sinoos 09.06.2010 20:07

Z tego co się orientuję, to stadiony muszą być oddane najpóźniej na rok przed rozpoczęciem finałów, więc w przypadku EURO 2012 mówimy o 09.06.2011. Na pewno tak było przed finałami w Niemczech i wydaje mi się, że w naszym przypadku też była taka informacja podana.

harthausen 09.06.2010 20:09

ja tam cały czas lubię gadki o jeszcze nie zaprzepaszczonych szansach Krakowa. Prawdopodobne to mało, ale zawsze mam nadzieję, że to taka marchewka/bacik na Majchra, by coś u nas z budową przyspieszyć.

Jak to się uda, i trybuny szybciej oddadzą to więcej nie chcę :D

licoo 09.06.2010 20:58

No to teraz już nikt nie będzie stal na krzesełkach....teraz będą stać na barierkach:D

Darson1986 09.06.2010 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 911535)
No to teraz już nikt nie będzie stal na krzesełkach....teraz będą stać na barierkach:D

na krzesełku też da sie stać , wystarczy rozłożyć ;) a tak na poważnie to mam nadzieje , że nie znajdzie się zbyt wielu idiotów , którzy bedą niszczyć NASZ nowy stadion sojąc na krzesełku czy barierce , przylepiając wlepki gdzie sie da i na co sie da , o szczaniu na trybunie już nie wspomne...:shock: szanujmy siebie i stadion , na który czekamy przecież już taaaak długo.

Kuba 09.06.2010 23:17

jesli chodzi o szczanie na sekorze to słowo daje, że nie zważając na jakiekolwiek konsekwencje będe walił po pysku każdego kto będzie się tak zachowywał

QBAS 09.06.2010 23:33

Popieram całkowicie Kuba, zresztą chyba nie znajdzie się osoba, która powie że szczanie na stadionie jest normalne :)

Natomiast też zwróciłbym od samego początku użytkowania stadionu uwagę, żeby nie wklejać vlepek na krzesełkach, barierkach, na tych pięknych czerwonych ścianach, w toaletach i innych NOWYCH miejscach

nt5 10.06.2010 08:35

Prosta sprawa, zero znieczulicy. Niech się nikt nie boi zwrócić drugiemu uwagę, bo wszyscy jesteśmy u siebie i mamy prawo od siebie wymagać zachowania na poziomie. Tym bardziej, że jak jeden zwróci słusznie uwagę, to na pewno znajdzie się ktoś, kto go poprze.

Pablo84 10.06.2010 08:40

No i radził bym potraktować poważnie słowa Kuby, bo jest go kawałek :D

rafal777 10.06.2010 08:55

Gdzie jest odpowiedź na interpelację? Termin minął wczoraj...

Kuba 10.06.2010 09:47

bardziej na luzie

znajdź 2 róznice

http://thaicrisis.files.wordpress.co.../carrefour.jpg
http://i46.tinypic.com/2moxgef.jpg

zibikraw 10.06.2010 09:48

Kuba ma rację w tej sprawie.Każdy kibic Wisły powinien dbać o swój kochany stadion.Kto niszczy ,leje i wkleja powinien być postawiony do pionu.

crazykaro 10.06.2010 09:51

1. różnica: Napis
2. różnica .... więcej nie widzę :D

A przy okazji napisu to dlaczego na naszym stadionie jest napisane Stadion Miejski.... a na tym kurniku jest napis taki jaki jest? Ja też chce zamiast Stadionu Miejskiego napis WISŁA albo stadion Wisły im. Reymana

Darson1986 10.06.2010 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 911702)
Odnośnie hali jest nowy przewidywany harmonogram konkursu:
- ogłoszenie konkursu – czerwiec 2010 r.
- składanie prac konkursowych – do 31.08.2010 r.
- rozstrzygnięcie konkursu 15.09.2010 r.

Ciekawe czy te terminy również się nie sprawdzą, jak w przypadku stadionu?!

oby biuro projektowe pana O. nie brało udziału w tym konkursie bo wiadomo kto by wygrał ( wiadomo dlaczego :evil: ) nie trudno sobie wyobrazić konsekwencje takiej decyzji :-/

Sinoos 10.06.2010 10:30

@crazykaro Jak sam słusznie zauważyłeś, u Nas jest STADION :) i zasadniczo prędzej u nas będą się odbywały duże imprezy miejskie. A ich hipermarket będzie służył jako boisko dla tych kopaczy.

zbymak 10.06.2010 11:41

Nie jest żle jest tragicznie 3 trybuny maja byc dostepne od polowy sierpnia.Puchary gramy przy jednej.

rafal777 10.06.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 911740)
Nie jest żle jest tragicznie 3 trybuny maja byc dostepne od polowy sierpnia.Puchary gramy przy jednej.

Nie piszcie proszę, mają być dostępne tylko 'miasto twierdzi że maja być dostępne'!!
W połowie sierpnia a więc jeszcze 2 miesiące a z D nic sie nie dzieje! Wykończenie tej trybuny to przynajmniej 2 miesiące. A więc dwulicowi łgarze odpowiedzialni za stadion twierdzą, że będą 3 trybuny w sierpniu.

gooro33 10.06.2010 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 911740)

To jest żenujace... Ta budowa jest tak prowadzona jakbysmy zyli na jakims stepie w Mongolii a nie w srodku europy...
Chcialbym zobaczyc od srodka jak dzialal komitet ktory przygotowywal oferte Krakowa do euro2012... jakos nie dziwi mnie ze wydymaly nas 3 duzo mniejsze mista....

Pero 10.06.2010 11:59

Widzę że w Poznaniu problemy dokładnie takie same jak u nas http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360...i_wlasny_.html

zbymak 10.06.2010 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 911744)
To jest żenujace... Ta budowa jest tak prowadzona jakbysmy zyli na jakims stepie w Mongolii a nie w srodku europy...
Chcialbym zobaczyc od srodka jak dzialal komitet ktory przygotowywal oferte Krakowa do euro2012... jakos nie dziwi mnie ze wydymaly nas 3 duzo mniejsze mista....

Komitet to pewnie działał jak PZPR no ale w koncu jak mamy Towarzysza Majchrowskiego to co sie dziwić

7 kotów 10.06.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 911702)
Czekałem wczoraj do północy (09.06.2010), kiedy upłynał termin odpowiedzi na interpelacje. Nic nie otrzymałem na piśmie ani mailem... nawet żadnej informacji, czy będzie później lub kiedy będzie przygotowana i podpisana. Skandal! Tak właśnie przestrzega się przepisy i terminy. Jak mamy wierzyć w kolejne terminy oddania poszczególnych trybun, jeśli nas cały czas kłamią oraz nad niczym nie panują i nic nie wiedzą...

Odnośnie hali jest nowy przewidywany harmonogram konkursu:
- ogłoszenie konkursu – czerwiec 2010 r.
- składanie prac konkursowych – do 31.08.2010 r.
- rozstrzygnięcie konkursu 15.09.2010 r.

Ciekawe czy te terminy również się nie sprawdzą, jak w przypadku stadionu?!

A wiadomo czy konkurs jest miedzynarodowy ?

wonski_eNHa 10.06.2010 12:03

Jaki cel ma 'jacykow' majchrowski w ciągłym krytykowaniu i obśmiewaniu budowy stadionu Wisły?? Kur*a nie moge tego zrozumieć, przecież on za ten burdel odpowiada, on zlecił budowę tego obiektu i wybrał projektanta. Mam nadzieję że chociaż murawa nie ucierpi przez głupotę wszechwładnego miasta Kraków i będzie taka jak należy. (Równa jak na Barcelonie, zielona jak w telewizorze :D ).

PL 10.06.2010 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 911744)

Otóż to. Coraz bardziej się przekonuje, że to nie wina PO, nie wina PiS, ale kiepska oferta stworzona przez miejskich urzędników sprawiła, że nie mamy EURO w Krakowie. Wystarczy spojrzeć na jakość odpowiedzi jakiej udzielają w interpelacjach radnego Olszówki. Po każdej takiej interpelacji trzeba zadawać dziesiątki nowych pytań bo nie potrafią konkretnie i precyzyjnie udzielić odpowiedzi.

Fuks 10.06.2010 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 911751)
Jaki cel ma 'jacykow' majchrowski w ciągłym krytykowaniu i obśmiewaniu budowy stadionu Wisły?? Kur*a nie moge tego zrozumieć, przecież on za ten burdel odpowiada, on zlecił budowę tego obiektu i wybrał projektanta. Mam nadzieję że chociaż murawa nie ucierpi przez głupotę wszechwładnego miasta Kraków i będzie taka jak należy. (Równa jak na Barcelonie, zielona jak w telewizorze :D ).

projektanta wybrała Wisła, a nie Majchrowski.

crazykaro 10.06.2010 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 911755)
projektanta wybrała Wisła, a nie Majchrowski.

Wybrała Wisła dla stadionu na 22 tys bez zabudowanych trybun, coś ala trybuny Legii. Po przejęciu przebudowy przez miasto nic nie stało na przeszkodzie ogłosić przetarg i zmienić projektanta

zbymak 10.06.2010 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 911761)
Wybrała Wisła dla stadionu na 22 tys bez zabudowanych trybun, coś ala trybuny Legii. Po przejęciu przebudowy przez miasto nic nie stało na przeszkodzie ogłosić przetarg i zmienić projektanta

Dokładnie Miasto poszło po najmniejszej lini oporu i dali Obtułowiczowi stadion do projektowania a wystarczyło go wtedy wystrzelić w kosmos i rozpisać przetarg na projekt

SpoXsteR 10.06.2010 12:21

Niech chociaz projektu hali nie s*******a.. trzeba tego przypilnowac

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl