![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Spokojnie wracamy już do gry. Owszem nie jest tak jak do końca grudnia, że można było grać sobie codziennie w kilku różnych turniejach, Sit&Go, czy grach cashowych. Scena pokerowa wraca do normy, a nawet z powrotem zaczyna się rozwijać.
PS. Jutro jest spory turniej pokerowy z FTP w Krakowie w ramach Mistrzostw Regionalnych, więc można iść to zobaczyć na własne oczy. |
Cytat:
O ile poker on-line ma się dobrze, o tyle ten na żywo wręcz przeciwnie. |
Cytat:
|
Cytat:
to jutro powitaj pedałów,murzynów oraz arabów - powodzenia życze... |
Cytat:
|
Cytat:
Prawo ale prawo dotyczy księdza, biskupa, premiera, marszałka sejmu, ministra sportu, prezydenta Sopotu w takim samym stopniu chodź różnie jest egzekwowane. Komisja Majątkowa musiała powstać no chyba że ktoś popiera kradzież albo jest jawnym antyklerykałem to się z tym nie zgadza ale prawo stoi wyżej. Co nie zmienia faktu, że kościół odzyskał zaledwie 60% swojego majątku zrabowanego przez komunistów więc jeszcze musi odzyskać swoją własność co jest normalne i nienormalne dla nienormalnych. Przekręty nie robiły osoby duchowne a osoba! na stanowisku państwowym za co odpowiada rząd więc sam na siebie bata kręcisz. Największy odsetek homonienormalnych jest wśród ludzi z branży projektantów, nauczycieli,wykładowców,psychologów. Po zatym żadna instytucja na świecie nie jest tak agresywnie atakowana jak kościół katolicki i żadna nie robi tak wiele dla wspólnego dobra jak Kościół. Także kolego szacunek i jeszcze raz szacunek nawet jeśli dla Ciebie ktoś go nie ma. |
Cytat:
|
Cytat:
Kolejny "patriota" ,ktory zaczynapopis od tego kim jest jego adwersarz Komunista nie jestem nie trafiles, jak sie skonczyl PRL mialem 8 lat :lol: Zreszta jak piszesz ze jestem komunista,nie majac na to zadnych dowodow ,to ja moge napsiac ze jestes faszysta albo nazista jak chcesz.. Prawo wlasnie nie dotyczy kleru w tym kraju a ty udajesz ze dotyczy :lol: Jesli dla Ciebie dzialanosc Komisji Majatkowej jest zadoscuczynieneim to rzeczywiscie, niech ten kraj sie szybko bogaci i zmienia swoja mentalnosc bo trwoga.. Ksiezy juz nie szanuje od dawna , bardziej szanuje inne grupy spoleczne czy zawody . |
Cytat:
|
skoro już piszecie o podziałach w naszym kraju to myśle że największy jest na bogatych (tym co sie dobrze w życiu wiedzie,zarabiaja kilka tysięcy miesięcznie to głosują na PO) i na tych którym sie w życiu "średnio" układa to głosuja na PiS .Myśle ze to właśnie w tym aspekcie przebiega głowna linia podziału w naszym społeczeństwie
|
Cytat:
Oj można się zdziwić. U mnie w korporacji większość menadżerów i ludzi zarabiających kupę kasy jak na krakowskie warunki mają poglądy prawicowe. Nie mówię wprost PIS bo nie zawsze ich popierają. Mają po prostu zdrowe poglądy na gospodarkę i ekonomię niezależnie od partii, a że akurat rządząca nie radzi sobie z niczym to już inna sprawa :) |
Cytat:
Ludzie już dorośli do tego że żaden rząd nie zrobi nic nadzwyczajnego a w zasadzie każdy ma/miał podobną politykę finansowo-gospodarczą. |
Cytat:
@AS82 to że miałeś 8 lat gdy się kończył prl nie znaczy że nie jesteś komunistą. Jeśli tak gorąco pragniesz antyklerykalnej władzy to wybierz się do Hiszpanii i porozmawiaj z ludźmi jak im się dobrze teraz tam żyje. jeśli nie znasz hiszpańskiego to wystarczy że wejdziesz do MacDonalda w Madrycie i do tej samej placówki w Berlinie(Paryżu, Kopenhadze czy Sztokholmie bez znaczenia), od razu zobaczysz czy lepiej się układa Hiszpanom czy Niemcom. Zaś jeśli chodzi o komisję majątkową która tak mocno cię uwiera to sięgnij ignorancie po spis powszechny z 35 roku i sprawdź jakie dobra przed wojną miał Kościół i jakie mu władza ludowa(tfu) zabrała. Co zaś do zaglądania w życiorys to jeśli ciebie nie mdli przy rozmowie z mordercą księdza, robotnika, studenta czy profesora to z nim rozmawiaj mnie obrzydza to co czerwone s....ysyny robiły z krajem. Każdy z nich jest tak samo winny i Nałęcz i Kwaśniewski i Jaruzelski, każdy z tych s....ieli żył na krzywdzie Polaków, każdy z nich ma ręce umoczone w krwi, każdy z nich ma kieszenie napchane nie swoimi pieniędzmi. Jeśli tobie odpowiada że s....iele które mordowały ludzi są u władzy to na nich głosuj ale skończ uskuteczniać swoją propagandę. "Nie będzie żadnej wspólnej Polski ! Nie poczuwam się bowiem do wspólnoty z bandą zdrajców, zbrodniarzy, moskiewskich sługusów, złodziei, czerwonych pająków, zabójców księży i robotników, okupantów Narodu, uzurpatorów. Nie jest moja Polska Jaruzelskiego, Kwaśniewskiego, Humera, Oleksego, Urbana, (..) i ich żon. Nie jest i nigdy nie będzie. Sprawą honoru jest do tego nie dopuścić" |
Cytat:
Buziek - Twoim prawem jest wrzucenie wszystkich do jednego wora ale tak to nie działa. Trza odróżnić tego co ukradł przykładowe piwo ze sklepu od tego co napadł na bank,tego co kogoś sterzlił z otwartej a tego co zmasakrował, tego co jest odpowiedzialny za śmierć setek czy nawet tyś ludzi a tego co ma na swoim 'liczniku' dziesiątki milionów. Ja nie kupuję takiego podejścia że np Nałęcz=Jaruzel ,Kwaśniewski=Piotrowski itp. W ogóle dyskusja o tych(czyli tamtych) czasach to jest temat rzeka.Można ją oczywiście spłycić że każdy kto się tylko zapisał to ....a ale dla mnie to jest zdecydowane pójście na skróty |
Gdyby Nałęcz, Kwaśniewski i kilkaset tysięcy innych im podobnych którzy ukradli przykładowe piwo, nie weszli do tej organizacji to Jaruzelski z Kiszczakiem nie utrzymaliby się nawet tydzień. Gdyby nie Bierut i Gomółka to Rokossowski nie byłby marszałkiem. Każdy z nich jest tak samo winny od sekretarki w Komitecie Powiatowym poprzez komucha Wojewódzkiego KC aż do Kwaśniewskiego i Jaruzelskiego. Zaś mówienie że wśród PZPR-owców byli ludzie mniej i bardziej winni, a także tacy którzy są wzorem do naśladowania to zwykłe kłamstwo, które powinno być ścigane prawem jak kłamstwo oświęcimskie. Nikt o zdrowych zmysłach nie usprawiedliwia żadnego aparatczyka NSDAP, dlaczego więc starasz się robić to z aparatczykami KPZR czy ich satelitą PZPR. Obie te organizacje były równie zbrodnicze, obie ciemiężyły narody, obie uzurpowały prawo do rządzenia, obie mordowały ludzi. To co stara się dziś czynić(a właściwie od 20 lat) to zwykły relatywizm moralny w którym złodziej staje się reformatorem, uzurpator wyzwolicielem, a morderca człowiekiem honoru
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Człowieku nie wiem skąd u Ciebie takie poglądy, ale wydaje mi się, że w latach 80-tych zamiast uczestniczyć w działaniach opozycji to srałeś w pieluchy jak większość z nas. Jak jesteś taki chojrak to złóż zawiadomienie do prokuratury na wszystkich co należeli do PZPR, pewnie grubo ponad 3 miliony żyjących osób, może i kogoś z Twojej rodziny przez przypadek skarzesz, wujka, ciotkę, albo dziadka? |
Cytat:
W Polsce tego niestety zabrakło i mamy to co mamy. |
Każda partia otacza się ludźmi z PZPR, SD lub starego PSL. Każda. W mniejszym lub większym stopniu, ale każda.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dwie PiSowskie grupy społeczne: kler i rolnicy. ehh nigdy w tej Polsce nie będzie dobrze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Płacą mniejsze składki, ale otrzymują również śmieszne świadczenia później. Nie bronię rolników, ale ten KRUS wydaje się dla nich korzystny tylko z pozoru.
|
Cytat:
|
no ale kler broni krzyża więc to w sumie ich usprawiedliwia! swoją drogą przez takich jak wy te państwo będzie chore bo po jaką cholerę chodzicie do kościoła? bierzecie śluby kościelne? chrzcicie dzieci? itp. jakby każdy z tego zrezygnował to i kler by padł..
|
Cytat:
Bijesz koleś pianę, uczepiłeś się księży jak rzep psiego ogona i nie chcesz odpuścić. Dla Ciebie oczywiście przez Kościół mamy dług publiczny wielkości Tatr, bo to chyba jest największym problemem w tym kraju. Zachowujesz się jak Gomułka, który za fatalny stan państwa oskarżył syjonistycznych reakcjonistów i zachodnioniemiecki imperializm. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl