Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

AYALA 08.10.2010 07:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 992051)
Właśnie o to chodzi, kto ocenia. Dla ZSRR i ich przydupasów w Polsce (PZPR) taki Bolesław Bierut czy Józef Cyrankiewicz to były "słońca narodu" a dla Polaków zwykli zdrajcy, chociaż w przypadku Bieruta może nie bvo jak obecnie wiadomo był sowieckim agentem przywiezionym i przeszkolonym w Moskwie, która często rekrutowała i potem wysyłałą swoich ludzi do krajów kolonialnych.

Bierut pojechał do Moskwy dumnie a wrócił w trumnie.

JEDREK76 08.10.2010 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992047)
Specjaliści od oceniania życiorysów.. :lol:

Życze Wam ,że jak Was ktoś bedzie oceniał to też tak tendyncyjnie , i że w sumie w życiu to byliście bardziej podłymi ch*jami niz porzadnymi ludzmi.. No ale taka logika ,że wszyscy sa ch*jami ,zlodziejami ,agentami ,to samograj Prezesa Jarka i jego hufców..

Właśnie o to chodzi, że nie wszyscy są "chujami, złodziejami i agentami" i aby odróżnić w/w od ludzi uczciwych należy zapoznać się z przeszłością ludzi o których chce się cokolwiek napisać. Cóż jeśli ktoś kradnie jest złodziejem, jeśli ktoś donosi jest agentem, a jeśli ktoś tak jak ty nie potrafi czytać prostego tekstu ze zrozumieniem jest pustakiem i idiotą i nie rozumiem dlaczego mielibyśmy to przemilczeć czy też kłamać?? Prostym sposobem, aby potomność nikogo w/w sposób nie oceniła jest nie kraść, nie donosić i przyswajać teksty interlokutorów w sposób zgodny z ich zawartością. Co w twoim przypadku jest dość problematyczne...

emj10 08.10.2010 10:17

Spokojnie wracamy już do gry. Owszem nie jest tak jak do końca grudnia, że można było grać sobie codziennie w kilku różnych turniejach, Sit&Go, czy grach cashowych. Scena pokerowa wraca do normy, a nawet z powrotem zaczyna się rozwijać.

PS. Jutro jest spory turniej pokerowy z FTP w Krakowie w ramach Mistrzostw Regionalnych, więc można iść to zobaczyć na własne oczy.

Cichy 08.10.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 992066)
Spokojnie wracamy już do gry. Owszem nie jest tak jak do końca grudnia, że można było grać sobie codziennie w kilku różnych turniejach, Sit&Go, czy grach cashowych. Scena pokerowa wraca do normy, a nawet z powrotem zaczyna się rozwijać.

PS. Jutro jest spory turniej pokerowy z FTP w Krakowie w ramach Mistrzostw Regionalnych, więc można iść to zobaczyć na własne oczy.

Ale zupełnie zniknęły duże turnieje "open", jak chociażby ten Unibetu. Do turnieju FTP można było się dostac tylko posiadając tam konto, a nagrody, żeby obejść przepisy, przyznawane są na konta graczy.

O ile poker on-line ma się dobrze, o tyle ten na żywo wręcz przeciwnie.

AS82 08.10.2010 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 992051)
Właśnie o to chodzi, kto ocenia. Dla ZSRR i ich przydupasów w Polsce (PZPR) taki Bolesław Bierut czy Józef Cyrankiewicz to były "słońca narodu" a dla Polaków zwykli zdrajcy, chociaż w przypadku Bieruta może nie bvo jak obecnie wiadomo był sowieckim agentem przywiezionym i przeszkolonym w Moskwie, która często rekrutowała i potem wysyłałą swoich ludzi do krajów kolonialnych.

Dobra nie wiem o co ci chodzi ,zatem napisze ze polityka PISu i Kaczynskiego (swiadoma lub nie , malo mnie to interesuje i nikogo to w moich oczach nie usprawiedliwia ) to napuszczenie 1/3 ciej czesci Polakow ktora go popiera na 2/3 ktora go nie popiera ,ty kolega sambo i paru innych jestescie w tej 1/3 jak potraficie komus ublizac nie znajac go nawet osobicie , lub majac wlasna ohydna historie na jego temat , inne barwy zycia do was nei dochodza.. :lol: taka widac mentalnosc kato-praicy w tym kraju , mam nadzieje ze PIS powoli staje sie LPRem ,za jakis czas jak Polska sie nieco jeszcze wzbogaci to prognozuje pierwsze ruchy antyklerykalne w Polce na ktore nei moge sie doczekac ,bo emocje na pewno moga byc duze :D

TSWojtas 08.10.2010 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992168)
Dobra nie wiem o co ci chodzi ,zatem napisze ze polityka PISu i Kaczynskiego (swiadoma lub nie , malo mnie to interesuje i nikogo to w moich oczach nie usprawiedliwia ) to napuszczenie 1/3 ciej czesci Polakow ktora go popiera na 2/3 ktora go nie popiera ,ty kolega sambo i paru innych jestescie w tej 1/3 jak potraficie komus ublizac nie znajac go nawet osobicie , lub majac wlasna ohydna historie na jego temat , inne barwy zycia do was nei dochodza.. :lol: taka widac mentalnosc kato-praicy w tym kraju , mam nadzieje ze PIS powoli staje sie LPRem ,za jakis czas jak Polska sie nieco jeszcze wzbogaci to prognozuje pierwsze ruchy antyklerykalne w Polce na ktore nei moge sie doczekac ,bo emocje na pewno moga byc duze :D

Dziś przeszkadza Ci prawica i kościół ??

to jutro powitaj pedałów,murzynów oraz arabów - powodzenia życze...

AS82 08.10.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 992170)
Dziś przeszkadza Ci prawica i kościół ??

to jutro powitaj pedałów,murzynów oraz arabów - powodzenia życze...

Wiem tobie Komisja Majatkowa nie przeszkadza ,pedofile w sutannach tez nie , jednym słowem wszyscy musimy klęczeć i robić za głupka w imie jakis wydumanych historii: typu atak pedałów na Polske. Ja akurat w przeciwienstwei do Ciebie nie mam problemu z tolerancja homo , ale jakbym sie mial zakladac ,to sadze ze najwiecej homosiowow jest wsrod facetow co nie maja oficjalnie dziewczyn i oficjalnie stosuja tak zwany celibat(tak zwani ksieza) , troche to dziwne i podejrzane :lol: no ale przenikliwosc kato-prawicy konczy sie na tym kto byl w PZPR a kto nie.. jak sie okazuje ze arcybiskup wiedzial o molestowaniu albo przekretach finansowych ,to dla was naturalnym zachowaniem jest spuszczenie oczow po sobie i udawanie ze nic sie nie stało

harimata 08.10.2010 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992168)

Ja nie dzielę Polaków na Polskę A i B na miasta i wioski na katolików i bezwartościowych. Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że chcesz aby był taki podział. Ja nie jestem zwolennikiem takiego podziału i każdy szanujący się obywatel w tym kraju także nie jest. Ja natomiast mogę podzielić społeczeństwo wg. wyznawanego przez nich światopoglądu, zasad moralnych czy odniesienia do uniwersalnych wartości. Swoją wypowiedzią obnażyłeś swój światopogląd a w zasadzie jego brak. Najbliżej Ci pewnie do komunistów albo ludzi bez poglądowych nie utożsamiającymi się z żadną grupą ale do każdej coś mają. Nie chcę Cię ośmieszać na forum bo to nie cel mojej wypowiedzi ale ruchy antyklerykalne ukształtowały się już w Polsce po 45`r. i działają do dziś. Ale możesz tego nie wiedzieć. Najlepiej komentować, bić pianę, siać propagandę tak można podsumować Twoje wypowiedzi w tym temacie. Jak chcesz to kupię ci bilet do teatru i tam sobie pooglądasz spektakl bo widzę, że robisz z siebie niezależnego obserwatora politycznego ale wychodzi Ci tak samo jak redaktorką GW może czas zmienić profesję ?

Prawo ale prawo dotyczy księdza, biskupa, premiera, marszałka sejmu, ministra sportu, prezydenta Sopotu w takim samym stopniu chodź różnie jest egzekwowane. Komisja Majątkowa musiała powstać no chyba że ktoś popiera kradzież albo jest jawnym antyklerykałem to się z tym nie zgadza ale prawo stoi wyżej. Co nie zmienia faktu, że kościół odzyskał zaledwie 60% swojego majątku zrabowanego przez komunistów więc jeszcze musi odzyskać swoją własność co jest normalne i nienormalne dla nienormalnych. Przekręty nie robiły osoby duchowne a osoba! na stanowisku państwowym za co odpowiada rząd więc sam na siebie bata kręcisz. Największy odsetek homonienormalnych jest wśród ludzi z branży projektantów, nauczycieli,wykładowców,psychologów. Po zatym żadna instytucja na świecie nie jest tak agresywnie atakowana jak kościół katolicki i żadna nie robi tak wiele dla wspólnego dobra jak Kościół. Także kolego szacunek i jeszcze raz szacunek nawet jeśli dla Ciebie ktoś go nie ma.

TSWojtas 08.10.2010 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992176)
Wiem tobie Komisja Majatkowa nie przeszkadza ,pedofile w sutannach tez nie , jednym słowem wszyscy musimy klęczeć i robić za głupka w imie jakis wydumanych historii: typu atak pedałów na Polske. Ja akurat w przeciwienstwei do Ciebie nie mam problemu z tolerancja homo , ale jakbym sie mial zakladac ,to sadze ze najwiecej homosiowow jest wsrod facetow co nie maja oficjalnie dziewczyn i oficjalnie stosuja tak zwany celibat(tak zwani ksieza) , troche to dziwne i podejrzane :lol: no ale przenikliwosc kato-prawicy konczy sie na tym kto byl w PZPR a kto nie.. jak sie okazuje ze arcybiskup wiedzial o molestowaniu albo przekretach finansowych ,to dla was naturalnym zachowaniem jest spuszczenie oczow po sobie i udawanie ze nic sie nie stało

Chyba źle "Nas" oceniasz wypisując takie kwiatki. Ja jestem zwolenikiem pewnych wartości ale nie bezkrytycznym - dużo działań kościoła obecnie Mi sie nie podoba ale to nie znaczy by wyrzec sie Naszej tożsamości kulturowej. Po prostu duża część z Nas pragnie Polski silnej , jednolitej narodowo i wyznaniowo a nie Polski laickiej ,spedalonej z milionami arabów i murzynów w kraju oraz ze s....ionym społeczeńśtwem. A gdy ksiądz łamie prawo to powienien ponieść konsekwencje,gdy jest pedeofilem -l kastracje.

AS82 08.10.2010 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 992178)
Ja nie dzielę Polaków na Polskę A i B na miasta i wioski na katolików i bezwartościowych. Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że chcesz aby był taki podział. Ja nie jestem zwolennikiem takiego podziału i każdy szanujący się obywatel w tym kraju także nie jest. Ja natomiast mogę podzielić społeczeństwo wg. wyznawanego przez nich światopoglądu, zasad moralnych czy odniesienia do uniwersalnych wartości. Swoją wypowiedzią obnażyłeś swój światopogląd a w zasadzie jego brak. Najbliżej Ci pewnie do komunistów albo ludzi bez poglądowych nie utożsamiającymi się z żadną grupą ale do każdej coś mają. Nie chcę Cię ośmieszać na forum bo to nie cel mojej wypowiedzi ale ruchy antyklerykalne ukształtowały się już w Polsce po 45`r. i działają do dziś. Ale możesz tego nie wiedzieć. Najlepiej komentować, bić pianę, siać propagandę tak można podsumować Twoje wypowiedzi w tym temacie. Jak chcesz to kupię ci bilet do teatru i tam sobie pooglądasz spektakl bo widzę, że robisz z siebie niezależnego obserwatora politycznego ale wychodzi Ci tak samo jak redaktorką GW może czas zmienić profesję ?

Prawo ale prawo dotyczy księdza, biskupa, premiera, marszałka sejmu, ministra sportu, prezydenta Sopotu w takim samym stopniu chodź różnie jest egzekwowane. Komisja Majątkowa musiała powstać no chyba że ktoś popiera kradzież albo jest jawnym antyklerykałem to się z tym nie zgadza ale prawo stoi wyżej. Co nie zmienia faktu, że kościół odzyskał zaledwie 60% swojego majątku zrabowanego przez komunistów więc jeszcze musi odzyskać swoją własność co jest normalne i nienormalne dla nienormalnych. Przekręty nie robiły osoby duchowne a osoba! na stanowisku państwowym za co odpowiada rząd więc sam na siebie bata kręcisz. Największy odsetek homonienormalnych jest wśród ludzi z branży projektantów, nauczycieli,wykładowców,psychologów. Po zatym żadna instytucja na świecie nie jest tak agresywnie atakowana jak kościół katolicki i żadna nie robi tak wiele dla wspólnego dobra jak Kościół. Także kolego szacunek i jeszcze raz szacunek nawet jeśli dla Ciebie ktoś go nie ma.

Polaków dzieli Kaczyński swoimi durnymi i nieprzemyslanymi wypowiedziami ,jak ty uwazasz i 1/3 ktora go popiera ,że on nie obraza Polski i Polakow to zmiencie dilera, albo popatrzcie na wyniki ostatnich wyborow,Polacy juz nie chca Pisu i sadze ze nigdy wiecej go juz nie bedzie w zadnej koalicji (przynajmniej nie z Kaczynskim ).
Kolejny "patriota" ,ktory zaczynapopis od tego kim jest jego adwersarz Komunista nie jestem nie trafiles, jak sie skonczyl PRL mialem 8 lat :lol: Zreszta jak piszesz ze jestem komunista,nie majac na to zadnych dowodow ,to ja moge napsiac ze jestes faszysta albo nazista jak chcesz..

Prawo wlasnie nie dotyczy kleru w tym kraju a ty udajesz ze dotyczy :lol:
Jesli dla Ciebie dzialanosc Komisji Majatkowej jest zadoscuczynieneim to rzeczywiscie, niech ten kraj sie szybko bogaci i zmienia swoja mentalnosc bo trwoga..
Ksiezy juz nie szanuje od dawna , bardziej szanuje inne grupy spoleczne czy zawody .

harimata 08.10.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992184)
Polaków dzieli Kaczyński swoimi durnymi i nieprzemyslanymi wypowiedziami ,jak ty uwazasz i 1/3 ktora go popiera ,że on nie obraza Polski i Polakow to zmiencie dilera, albo popatrzcie na wyniki ostatnich wyborow,Polacy juz nie chca Pisu i sadze ze nigdy wiecej go juz nie bedzie w zadnej koalicji (przynajmniej nie z Kaczynskim ).
Kolejny "patriota" ,ktory zaczynapopis od tego kim jest jego adwersarz Komunista nie jestem nie trafiles, jak sie skonczyl PRL mialem 8 lat :lol: Zreszta jak piszesz ze jestem komunista,nie majac na to zadnych dowodow ,to ja moge napsiac ze jestes faszysta albo nazista jak chcesz..

Prawo wlasnie nie dotyczy kleru w tym kraju a ty udajesz ze dotyczy :lol:
Jesli dla Ciebie dzialanosc Komisji Majatkowej jest zadoscuczynieneim to rzeczywiscie, niech ten kraj sie szybko bogaci i zmienia swoja mentalnosc bo trwoga..
Ksiezy juz nie szanuje od dawna , bardziej szanuje inne grupy spoleczne czy zawody .

Jeżeli kogoś nie dotyczy prawo w tym kraju to oglądaj przez tydzień wiadomości albo poczytaj gazety to dowiesz się kogo nie dotyczy. Nie jest zadośćuczynieniem tylko prawnym obowiązkiem. Zabrałeś to oddaj wszystko a nie trochę ! To samo z dopalaczami niby szkodliwe ale prawo zezwala to teraz niech im oddadzą pieniądze za niesłuszne zamknięcie interesu. Mnie interesuje gospodarka i ile mam na koncie i czy mi starczy na wycieczkę do Tajlandii w grudniu. Ale ponad to cenię sobie wyższe wartości i głosuję na taką partię która reprezentuje wyższe wartości, która chce aby Polska była silna i jej pozycja na świecie mocna, czego PO, SLD i PSL nie potrafią a jedynie pogrążamy się wszyscy w kryzysie finansowym i światopoglądowym.

AYALA 08.10.2010 21:25

skoro już piszecie o podziałach w naszym kraju to myśle że największy jest na bogatych (tym co sie dobrze w życiu wiedzie,zarabiaja kilka tysięcy miesięcznie to głosują na PO) i na tych którym sie w życiu "średnio" układa to głosuja na PiS .Myśle ze to właśnie w tym aspekcie przebiega głowna linia podziału w naszym społeczeństwie

Kocur 08.10.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 992193)
skoro już piszecie o podziałach w naszym kraju to myśle że największy jest na bogatych (tym co sie dobrze w życiu wiedzie,zarabiaja kilka tysięcy miesięcznie to głosują na PO) i na tych którym sie w życiu "średnio" układa to głosuja na PiS .Myśle ze to właśnie w tym aspekcie przebiega głowna linia podziału w naszym społeczeństwie

Oj można się zdziwić.

U mnie w korporacji większość menadżerów i ludzi zarabiających kupę kasy jak na krakowskie warunki mają poglądy prawicowe. Nie mówię wprost PIS bo nie zawsze ich popierają.

Mają po prostu zdrowe poglądy na gospodarkę i ekonomię niezależnie od partii, a że akurat rządząca nie radzi sobie z niczym to już inna sprawa :)

1q2 08.10.2010 21:57

Cytat:

A ja myślę że ta linia podziału odchodzi co zresztą pokazały ostatnie wybory.Nadal PO ma przewagę wśród ludzi zamożniejszych/lepiej wykształconych/z większych miast ale to nie jest tak jak kiedyś.

Ludzie już dorośli do tego że żaden rząd nie zrobi nic nadzwyczajnego a w zasadzie każdy ma/miał podobną politykę finansowo-gospodarczą.

Buziek_LG 08.10.2010 22:24

Cytat:

Większość przedsiębiorców(głównie restauratorów i hotelarzy) których znam przed wyborami namawiała mnie do głosowania na Kaczyńskiego.

@AS82 to że miałeś 8 lat gdy się kończył prl nie znaczy że nie jesteś komunistą. Jeśli tak gorąco pragniesz antyklerykalnej władzy to wybierz się do Hiszpanii i porozmawiaj z ludźmi jak im się dobrze teraz tam żyje. jeśli nie znasz hiszpańskiego to wystarczy że wejdziesz do MacDonalda w Madrycie i do tej samej placówki w Berlinie(Paryżu, Kopenhadze czy Sztokholmie bez znaczenia), od razu zobaczysz czy lepiej się układa Hiszpanom czy Niemcom. Zaś jeśli chodzi o komisję majątkową która tak mocno cię uwiera to sięgnij ignorancie po spis powszechny z 35 roku i sprawdź jakie dobra przed wojną miał Kościół i jakie mu władza ludowa(tfu) zabrała. Co zaś do zaglądania w życiorys to jeśli ciebie nie mdli przy rozmowie z mordercą księdza, robotnika, studenta czy profesora to z nim rozmawiaj mnie obrzydza to co czerwone s....ysyny robiły z krajem. Każdy z nich jest tak samo winny i Nałęcz i Kwaśniewski i Jaruzelski, każdy z tych s....ieli żył na krzywdzie Polaków, każdy z nich ma ręce umoczone w krwi, każdy z nich ma kieszenie napchane nie swoimi pieniędzmi. Jeśli tobie odpowiada że s....iele które mordowały ludzi są u władzy to na nich głosuj ale skończ uskuteczniać swoją propagandę.
"Nie będzie żadnej wspólnej Polski ! Nie poczuwam się bowiem do wspólnoty z bandą zdrajców, zbrodniarzy, moskiewskich sługusów, złodziei, czerwonych pająków, zabójców księży i robotników, okupantów Narodu, uzurpatorów. Nie jest moja Polska Jaruzelskiego, Kwaśniewskiego, Humera, Oleksego, Urbana, (..) i ich żon. Nie jest i nigdy nie będzie. Sprawą honoru jest do tego nie dopuścić"

1q2 08.10.2010 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 992209)
Większość przedsiębiorców(głównie restauratorów i hotelarzy) których znam przed wyborami namawiała mnie do głosowania na Kaczyńskiego.

@AS82 to że miałeś 8 lat gdy się kończył prl nie znaczy że nie jesteś komunistą. Jeśli tak gorąco pragniesz antyklerykalnej władzy to wybierz się do Hiszpanii i porozmawiaj z ludźmi jak im się dobrze teraz tam żyje. jeśli nie znasz hiszpańskiego to wystarczy że wejdziesz do MacDonalda w Madrycie i do tej samej placówki w Berlinie(Paryżu, Kopenhadze czy Sztokholmie bez znaczenia), od razu zobaczysz czy lepiej się układa Hiszpanom czy Niemcom. Zaś jeśli chodzi o komisję majątkową która tak mocno cię uwiera to sięgnij ignorancie po spis powszechny z 35 roku i sprawdź jakie dobra przed wojną miał Kościół i jakie mu władza ludowa(tfu) zabrała. Co zaś do zaglądania w życiorys to jeśli ciebie nie mdli przy rozmowie z mordercą księdza, robotnika, studenta czy profesora to z nim rozmawiaj mnie obrzydza to co czerwone s....ysyny robiły z krajem. Każdy z nich jest tak samo winny i Nałęcz i Kwaśniewski i Jaruzelski, każdy z tych s....ieli żył na krzywdzie Polaków, każdy z nich ma ręce umoczone w krwi, każdy z nich ma kieszenie napchane nie swoimi pieniędzmi. Jeśli tobie odpowiada że s....iele które mordowały ludzi są u władzy to na nich głosuj ale skończ uskuteczniać swoją propagandę.
"Nie będzie żadnej wspólnej Polski ! Nie poczuwam się bowiem do wspólnoty z bandą zdrajców, zbrodniarzy, moskiewskich sługusów, złodziei, czerwonych pająków, zabójców księży i robotników, okupantów Narodu, uzurpatorów. Nie jest moja Polska Jaruzelskiego, Kwaśniewskiego, Humera, Oleksego, Urbana, (..) i ich żon. Nie jest i nigdy nie będzie. Sprawą honoru jest do tego nie dopuścić"

Tak się dziś zastanawiam,czytając różne dzisiejsze wieczorne wpisy, czy inni wypili za dużo, czy ja jestem za trzeźwy;)
Buziek - Twoim prawem jest wrzucenie wszystkich do jednego wora ale tak to nie działa.
Trza odróżnić tego co ukradł przykładowe piwo ze sklepu od tego co napadł na bank,tego co kogoś sterzlił z otwartej a tego co zmasakrował, tego co jest odpowiedzialny za śmierć setek czy nawet tyś ludzi a tego co ma na swoim 'liczniku' dziesiątki milionów.
Ja nie kupuję takiego podejścia że np Nałęcz=Jaruzel ,Kwaśniewski=Piotrowski itp.
W ogóle dyskusja o tych(czyli tamtych) czasach to jest temat rzeka.Można ją oczywiście spłycić że każdy kto się tylko zapisał to ....a ale dla mnie to jest zdecydowane pójście na skróty

Buziek_LG 08.10.2010 22:53

Gdyby Nałęcz, Kwaśniewski i kilkaset tysięcy innych im podobnych którzy ukradli przykładowe piwo, nie weszli do tej organizacji to Jaruzelski z Kiszczakiem nie utrzymaliby się nawet tydzień. Gdyby nie Bierut i Gomółka to Rokossowski nie byłby marszałkiem. Każdy z nich jest tak samo winny od sekretarki w Komitecie Powiatowym poprzez komucha Wojewódzkiego KC aż do Kwaśniewskiego i Jaruzelskiego. Zaś mówienie że wśród PZPR-owców byli ludzie mniej i bardziej winni, a także tacy którzy są wzorem do naśladowania to zwykłe kłamstwo, które powinno być ścigane prawem jak kłamstwo oświęcimskie. Nikt o zdrowych zmysłach nie usprawiedliwia żadnego aparatczyka NSDAP, dlaczego więc starasz się robić to z aparatczykami KPZR czy ich satelitą PZPR. Obie te organizacje były równie zbrodnicze, obie ciemiężyły narody, obie uzurpowały prawo do rządzenia, obie mordowały ludzi. To co stara się dziś czynić(a właściwie od 20 lat) to zwykły relatywizm moralny w którym złodziej staje się reformatorem, uzurpator wyzwolicielem, a morderca człowiekiem honoru

0 22 08.10.2010 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 992213)
Zaś mówienie że wśród PZPR-owców byli ludzie mniej i bardziej winni, a także tacy którzy są wzorem do naśladowania to zwykłe kłamstwo, które powinno być ścigane prawem jak kłamstwo oświęcimskie.

Może jeszcze kara pozbawienia wolności za słowo?

AS82 09.10.2010 06:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 992196)
Oj można się zdziwić.

U mnie w korporacji większość menadżerów i ludzi zarabiających kupę kasy jak na krakowskie warunki mają poglądy prawicowe. Nie mówię wprost PIS bo nie zawsze ich popierają.

Mają po prostu zdrowe poglądy na gospodarkę i ekonomię niezależnie od partii, a że akurat rządząca nie radzi sobie z niczym to już inna sprawa :)

Zapewne masz racje co do pogladow ludzi ,ktorzy pracuja ,czyli tak zwanej klasy średniej ,no bo coz oni maja robic ze swoi zyciem ? Zakladaja rodziny i dobrze . W sumie na to chyba każdy liczy w tym kraju, ze bedzie mial godna prace ,ktora pozwoli mu sie prywatnie ,życiowo ustabilizowac . Wynika to raczej moim zdaniem z socjologii ,czy uwarunkowań społecznych a nie polityki czy pogladow politycznych. Przykładowo , manager 30 lat ,niezle wyksztalcony,pracujacy w prywatnej firmie , na ogol pieniadze przeznacza wlasnie na swoj rozwoj lub na zalozenie rodziny ,a nie chodzi po pracy pijany po ul. Floriańskiej i udaje jakiegos artysto-kloszarda,chwiejac sie z usmeichem na twarzy :D... Po prostu jest wiecej tkw. ludzi "normalnych" na swiecie :lol:

emj10 09.10.2010 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 992213)
Zaś mówienie że wśród PZPR-owców byli ludzie mniej i bardziej winni, a także tacy którzy są wzorem do naśladowania to zwykłe kłamstwo, które powinno być ścigane prawem jak kłamstwo oświęcimskie.

Czyli co, jeśli ja tak twierdzę to czeka mnie pluton egzekucyjny czy jaja mi obetną?

Człowieku nie wiem skąd u Ciebie takie poglądy, ale wydaje mi się, że w latach 80-tych zamiast uczestniczyć w działaniach opozycji to srałeś w pieluchy jak większość z nas.

Jak jesteś taki chojrak to złóż zawiadomienie do prokuratury na wszystkich co należeli do PZPR, pewnie grubo ponad 3 miliony żyjących osób, może i kogoś z Twojej rodziny przez przypadek skarzesz, wujka, ciotkę, albo dziadka?

Gwiaździsty 09.10.2010 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 992244)
Czyli co, jeśli ja tak twierdzę to czeka mnie pluton egzekucyjny czy jaja mi obetną?

Człowieku nie wiem skąd u Ciebie takie poglądy, ale wydaje mi się, że w latach 80-tych zamiast uczestniczyć w działaniach opozycji to srałeś w pieluchy jak większość z nas.

Jak jesteś taki chojrak to złóż zawiadomienie do prokuratury na wszystkich co należeli do PZPR, pewnie grubo ponad 3 miliony żyjących osób, może i kogoś z Twojej rodziny przez przypadek skarzesz, wujka, ciotkę, albo dziadka?

Tawariszcz emj 10 razsierdiłsja ! :) Po II wojnie światowej przeprowadzono w Niemczech denazyfikację. Żaden członek NSDAP nie mógł pełnić funkcji publicznej ani startować w wyborach.
W Polsce tego niestety zabrakło i mamy to co mamy.

0 22 09.10.2010 14:07

Każda partia otacza się ludźmi z PZPR, SD lub starego PSL. Każda. W mniejszym lub większym stopniu, ale każda.

yoda79 09.10.2010 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 992319)
Tawariszcz emj 10 razsierdiłsja ! :) Po II wojnie światowej przeprowadzono w Niemczech denazyfikację. Żaden członek NSDAP nie mógł pełnić funkcji publicznej ani startować w wyborach.
W Polsce tego niestety zabrakło i mamy to co mamy.

Nie trzeba tak daleko szukać - w NRD i Czechach wzorowo przeprowadzono ichnią lustrację po upadku komuny (w porównaniu z nami).

AS82 09.10.2010 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 992337)
Nie trzeba tak daleko szukać - w NRD i Czechach wzorowo przeprowadzono ichnią lustrację po upadku komuny (w porównaniu z nami).

Wiazac klamra dwa tematy w Czechach swietnie tez funkcjonuja ateizm :lol: ,czy jak kto woli wolność światopoglądowa o ,której Polska (ta antyklerykalna) moze snic..co zreszta swietnie pokazuje ,ze wszystko bajki o ataku pedalow i Islamu to bzdury ,ktore serwuje kler by bronic swoich wplywow w Polsce.

TSWojtas 09.10.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992344)
Wiazac klamra dwa tematy w Czechach swietnie tez funkcjonuja ateizm :lol: ,czy jak kto woli wolność światopoglądowa o ,której Polska (ta antyklerykalna) moze snic..co zreszta swietnie pokazuje ,ze wszystko bajki o ataku pedalow i Islamu to bzdury ,ktore serwuje kler by bronic swoich wplywow w Polsce.

jaki kler tak serwuje? Jedź sobie np do Paryża - pozwiedzaj zabytki , pożyj w tym mieście tydzień i zobaczysz co to jest tolerancja :)

AS82 09.10.2010 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 992418)
jaki kler tak serwuje? Jedź sobie np do Paryża - pozwiedzaj zabytki , pożyj w tym mieście tydzień i zobaczysz co to jest tolerancja :)

Dalej nie wiem o czym ty mówisz... o tolerancji ? Tolerancja dla przekretow kleru w Polsce ,chyba o tym mówisz,do Paryża jechać nei musze mam to na miejscu...

TSWojtas 09.10.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992419)
Dalej nie wiem o czym ty mówisz... o tolerancji ? Tolerancja dla przekretow kleru w Polsce ,chyba o tym mówisz,do Paryża jechać nei musze mam to na miejscu...

Jesteś za ateizacją Polski tak? Za marginalizacją kościoła tak?? To wartałoby jechać do Francji , Belgii , Holandii , Niemiec gdzie to już funkcjonuje i sie przekonać czy jest tam raj .

AS82 09.10.2010 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 992427)
Jesteś za ateizacją Polski tak? Za marginalizacją kościoła tak?? To wartałoby jechać do Francji , Belgii , Holandii , Niemiec gdzie to już funkcjonuje i sie przekonać czy jest tam raj .

Jestem za odcięciem ich od koryta państwowego , czyli niekończacego sie kurka pieniedzy, doskonale to zafunkjonowalo np. w Hiszpanii ,gdzie Zapatero zrobil reformy tego typu i zostal mimo tego czy ze wzgledu na to wybrany na 2 ga kadencje, wiec Hiszpanom pasuje..Polsko idz ta droga ! Na rozliczenia za przekrety z ziemia i tak zwana Komisja Majatkowa ,ktora dzialala niezgodnie z Konstytucja nie licze Żaden zasrany poseł , poza chyba Senyszyn ,nie śmiał nawet pisnąc w tej kwestii.

TSWojtas 09.10.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992429)
Jestem za odcięciem ich od koryta państwowego , czyli niekończacego sie kurka pieniedzy, doskonale to zafunkjonowalo np. w Hiszpanii ,gdzie Zapatero zrobil reformy tego typu i zostal mimo tego czy ze wzgledu na to wybrany na 2 ga kadencje, wiec Hiszpanom pasuje..Polsko idz ta droga ! Na rozliczenia za przekrety z ziemia i tak zwana Komisja Majatkowa ,ktora dzialala niezgodnie z Konstytucja nie licze Żaden zasrany poseł , poza chyba Senyszyn ,nie śmiał nawet pisnąc w tej kwestii.

Ja jestem za odcięciem od koryta państwowego wielu ludzi , bardzo wielu... Przekręty te powinny być wyjaśnione a winni osądzeni - niestety jest to mało prawdopodobne z tą klasą polityczną. Natomiast nie należy przeginać że wszystko co złe w tym kraju to kościół bo to grube nadużycie.

AS82 09.10.2010 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 992433)
Ja jestem za odcięciem od koryta państwowego wielu ludzi , bardzo wielu... Przekręty te powinny być wyjaśnione a winni osądzeni - niestety jest to mało prawdopodobne z tą klasą polityczną. Natomiast nie należy przeginać że wszystko co złe w tym kraju to kościół bo to grube nadużycie.

Nie ,tylko po prostu dostaje ....icy , jak przez 2 lata mowia o cieciach i kryzysie i dotycza one wszystkich ,jak zwykle jedna grupa spoleczna jest przemilczana wiadomo jaka ...

murray 09.10.2010 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992441)
Nie ,tylko po prostu dostaje ....icy , jak przez 2 lata mowia o cieciach i kryzysie i dotycza one wszystkich ,jak zwykle jedna grupa spoleczna jest przemilczana wiadomo jaka ...

Urzędnicy?

dostuffca 09.10.2010 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992441)

Rolnicy?? :>

pysio 09.10.2010 19:50

dwie PiSowskie grupy społeczne: kler i rolnicy. ehh nigdy w tej Polsce nie będzie dobrze.

TSWojtas 09.10.2010 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 992450)
dwie PiSowskie grupy społeczne: kler i rolnicy. ehh nigdy w tej Polsce nie będzie dobrze.

sprowadzaj dyskusje polityczną do 2 partii to bedziesz miał zajebiście

AS82 09.10.2010 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 992447)
Rolnicy?? :>

Co rolnicy ?? Rolnicy wytwarzaja dobra lub usługi z których odprowadzają podatki jak sa przedsiębiorcami.

murray 09.10.2010 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992458)
Co rolnicy ?? Rolnicy wytwarzaja dobra lub usługi z których odprowadzają podatki jak sa przedsiębiorcami.

I płacą mniejsze składki na ubezpieczenia społeczne...

emj10 09.10.2010 20:19

Płacą mniejsze składki, ale otrzymują również śmieszne świadczenia później. Nie bronię rolników, ale ten KRUS wydaje się dla nich korzystny tylko z pozoru.

AS82 09.10.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 992464)
I płacą mniejsze składki na ubezpieczenia społeczne...

ja pierdo*e a ksieza i caly kler nei placi ani grosza na swoj ZUS !!!!

pysio 09.10.2010 20:26

no ale kler broni krzyża więc to w sumie ich usprawiedliwia! swoją drogą przez takich jak wy te państwo będzie chore bo po jaką cholerę chodzicie do kościoła? bierzecie śluby kościelne? chrzcicie dzieci? itp. jakby każdy z tego zrezygnował to i kler by padł..

murray 09.10.2010 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 992471)
ja pierdo*e a ksieza i caly kler nei placi ani grosza na swoj ZUS !!!!

ja pierdo*e, ale rolników jest więcej nie?
Bijesz koleś pianę, uczepiłeś się księży jak rzep psiego ogona i nie chcesz odpuścić. Dla Ciebie oczywiście przez Kościół mamy dług publiczny wielkości Tatr, bo to chyba jest największym problemem w tym kraju. Zachowujesz się jak Gomułka, który za fatalny stan państwa oskarżył syjonistycznych reakcjonistów i zachodnioniemiecki imperializm.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl