![]() |
Cytat:
|
dobre podsumowanie gry arboledy przez sobiecha
|
Dwa łaki statystyki
W sumie to był mecz na remis:
- w żółtych kartkach - 3:3 - w czerwonych kartkach - 1:1 - w ilości zawodników na koniec meczu - 10:10 - akcji (zmarnowanych) zarówno jedni, jak drudzy mieli multum - jedynie, co nie wyszło na remis, to wynik (1:0). Jeśli jutro i w niedzielę nasze zgody (byłe i obecne) wygrają wszystkie 3 mecze, to będzie naprawdę super. No i w Kielcach ma być zwycięstwo, trzeba pomóc koroniarzom pozbyć się ich "niedobrego" trenera :rotfl: |
Cytat:
|
Przykro mi to napisać, ale zdecydowanie bardziej wolę Legię na pudle, niż Amikę POZnań*. W dodatku Legia jest podbudowana zwycięstwem w Gdańsku, więc spokojnie powinna sobie poradzić z Zagłębiem.
* Po prostu Legia ze Skorżą na ławce nie jest dla nas groźna, w dodatku nie wiadomo jakie są dalsze plany ITI wobec niej. Walter właśnie zrezygnował z prezesowania firmie, a koncern ma zostać sprzedany - najprawdopodobniej Murdochowi. |
Czyli co, wygrywają Zagłębie, Śląsk i Ruch, a Amica spada na 10.miejsce? :D
Ja pierdzielę, ale śmiech z tego meczu. |
Ciekawe co zrobił Arboleda Smolarkowi bo nikt nie sprzedaje przeciwnikowi "krótkiego prawego sierpa" w czasie meczu za darmo. Słabo widać na powtórkach na ekstraklasa.tv ale coś mi się zdaje, że tam najpierw Arboleda Ebiego trzepnął w łeb.
|
sobiech się wypowiadał że arboleda prowokował cały mecz i grał jak dziecko z czym sie zgadzam
|
Cytat:
Myślę, że w Polonii Zieliński udowodni swoją wartość i przestanie być nazywany wuefistą.To na prawdę solidny trener, szkoda, że w Polsce bardzo niedoceniany. |
Cytat:
Co do Riosa - nie gra bo jest słaby, Robert przecież go widzi na treningach. Mam nadzieje ze go nie wykupią. |
Cytat:
|
Polonia wygra jeszcze ze 2 mecze i już będzie w strefie pucharowej . Cyrki nieziemskie dzieją sie w naszej lidze .
Śląsk myśle że w takim ułożeniu juz teraz ma szanse wskoczyc na 2 miejsce . Spotkanie z nimi za 2 kolejki myśle że będzie decydujące w końcowych rozstrzygnięciach . Konia z rzędem temu kto poprawnie wytypuje kolejnosć na koniec sezonu pierwszej 6 ekstraklasy . |
Cytat:
Mimo to Riosa sadza na ławce. I daru sobie tą żenującą szyderę - po prostu fakty, fakty A fakty są takie: Sobiech 9 bramek i 8 asyst (wcześniej zapomniałem o meczu Polonii z Koroną) - w punktacji kanadyjskiej najlepszy w naszej lidze. Rios 0 goli i 2 asysty. Ja tam wierzę Maaskantowi. Rios nie gra bo jest słabszy od innych. |
Arboleda , to wg mnie najbardziej wqrwiajacy pilkarz w polskiej lidze , mam nadzieje , ze ktos go lepiej trafi niz Ebi
|
Mecz dwóch drużyn, które w rozpaczliwy sposób próbują uciec ze strefy spadkowej. Poziom i zaangażowanie adekwatne do ich sytuacji w tabeli.
Pogłębioną dyskusje toczącą się w innym temacie, dotyczącą wyższości obrony Lecha nad naszą ten mecz skwitował w ten sposób :lol::lol::lol: |
Cytat:
Polonia teraz może być silna, bo Zieliński to bodaj jedyny trener, który cieszy się zaufaniem Józka i piłkarze z pewnością też to czują, że jest realna szansa żeby coś zbudować, że pierwsze lepsze niepowodzenie nie musi się dla nich skończyć następnym przewrotem w drużynie, który odbiera jakąkolwiek szansę na regularny postęp. Co by nie mówić o profesjonalizmie naszych kopaczy, to każdemu odechciałoby się wszystkiego, gdyby grał w takiej drużynie bez perspektyw na jakąkolwiek długofalową pracę, z dziwnymi pomysłami prezesa wdrażanymi w życie itd. Polonii brakowało właśnie takiej stabilności, bo potencjał piłkarski tam jest spory. A Zieliński to idealny szkoleniowiec dla tej ekipy, tam mają silną (w naszych realiach) linię defensywy z przyzwoitymi defensywnymi pomocnikami, a właśnie bardzo dobrym ustawieniem gry defensywnej drużyny Zieliński zdobył mistrza z Lechem (stracili tylko CZTERY bramki w ciągu całej rundy!), awansował do fazy grupowej LE i mimo wszystko doprowadził do bardzo dobrego stanu Polonię Warszawa, przed tym jego chorym zwolnieniem, do czego przyznał się nawet Józek. Do tego mają Sobiecha, który w naszej lidze może być dla Polonii tym, kim dla Lecha był Lewandowski, Artura wspierają dodatkowo Smolarek z Mierzejewskim. Sobiech geniuszem futbolu nie jest, ale przy dobrym ustawieniu całej drużyny, takiej trochę gry pod niego, jest szalenie groźny...w naszym realiach. Po prostu idealny materiał pod "Zieliński-tactic", którą w skrócie można opisać "na zero z tyłu, a z przodu coś tam wpadnie (mając duet Sobiech & Mierzej)". Gorzej dla naszej piłki, że z pucharów oddala się Lech, a jego mimo wszystko potrzebujemy w LE, bo szkoda by było stracić ich rozstawienia we wszystkich rundach kwalifikacyjnych. Bez Lecha w pucharach właściwie nie mamy szans zrobić większego skoku w rankingu UEFA i takie są fakty, czy się to komuś podoba, czy nie. No i zawsze to byłoby lepiej, żeby weszli do LE z jakiegoś tam 3 miejsca, niż po zdobyciu trofeum (PP). Jak nie zdobędą punktów dla ligi, to przynajmniej polecą z jakimś Karabachem ;) |
Pilkarze zwolnili tamtego Holendra,dostali Zielinskiego z ktorym od razu widac sa w dobrych relacjach i juz forma idzie w góre.
Polonia dzis w 10 zagrala lepiej niz w 11 ,Kuchenni dodatkowo oslabili sie na mecz z Legią.Jak przegraja to mecz z Podbeskidziem beda grali z nozem na gardle . |
Cytat:
Dlaczego Amico-Lech przegrywa? Brakło im gazu w kuchence na którym jechali przez cały czas w LE. I podejrzewam, że ten gaz był wtedy na full podkręcony, więc teraz raczej do końca sezonu rewelacji nie pokażą. Żartowałem, nie chciałem nikogo urazić przepraszam :) Aha i liczę na słowa naszego trenera, że przywiozą punkty z Kielc dla kibiców... Czekamy. |
Skłaniałbym się do wersji, że porażki Lecha to kwestia miernego figuranta "Bakera", ale wersja Kandziora również ciekawa :D
|
Cytat:
Ludzie myślcie !!!! |
|
Nie spinajcie sie tak ... ciekawe co byscie napisali po wyniku 0-0 ?? przeciez Diskopolo nie istnialo w II polowie (oprocz faulowania ) jeden strzal - 1 przypadkowa akcja zakonczona bramka a Wy juz wychwalacie tego łapówkarza ... dajcie spokoj - to cos co niektorzy nazywaja Polonia nic w tym meczu nie zagralo oprocz 1 setki na poczatku meczu i nokaucie Smolarka ... ta bramka to przypadek .... 1 jedyny strzal na bramke w calej drugiej polowie ....
|
Amika oddała dwa celne strzały na mecz.
Więc nie przesadzaj |
Powiem tak - fartuch amicowcom się skończył - słupki, poprzeczki nie wpadają, w 97 minucie już strzały życia nie wychodzą i jest w....... po w.......u. Oby jak najdłużej. Marzy mi się czwórka do jaja na R22 i mit kwitnącej bulwy pójdzie się jebać.
|
No Bakero ma problem ze swoimi podopiecznymi ale teraz pytanie czy jeszcze on będzie to rozwiązywał czy już ktoś inny a jeśli tak to kto? Naprawdę w Polsce nie ma dużego wyboru klasowych bezrobotnych trenerów. A piłkarzom w Poznaniu tak czy siak brakuje gazu :)
To fakt, ciężko mówić o fenomenie Zielińskiego po takim meczu choć i tak jest raczej lepszym szkoleniowcem aniżeli gorszym. Jeśli wygrają 3 kolejne spotkania zasłużenie to można już podyskutować lecz na razie się wstrzymajmy z wychwalaniem Zielińskiego. A dla niego sądzę, że bez różnicy na przebieg dzisiejszego meczu. 1:0 z Amico-Lechem to czysta satysfakcja. |
Cytat:
Poprawić morale w szatni. Tylko to. Albo i aż to. |
do tej pory miałem Ebiego za gościa bez charakteru, łakomego na kasiore. Pomiatali nim w tej Polonii, ale wyglądało jakby to po nim spływało. Akcja z Arboledą pierwsza klasa, dobrze się stało, że mu za..al i że później chciał jeszcze wyjaśnić z nim parę spraw w tunelu.
Mam nadzieję, że to uniemożliwi płaczkowi powołanie do naszej kadry. Widać, że powoli wszyscy mają tego buca dość. Chłop wielki jak dąb, marzy o grze w kadrze, a zachowuje się jak przedszkolak. Bo nawet to nie jest cwaniactwo tylko zwykła błazenada. Kolejka zaczyna się planowo, obyśmy podtrzymali dobrą passę i w niedzielę dopisali sobie kolejne punkty. |
Dwa słowa: brawo Smolarek.
|
podsumowujac temat .... w derbach Wielkopolski Groclin pokonal Amice 1-0 !!!
|
Nie dac szans Cracovii. Zadnych Lechio!! Trzymamy kciuki jutro
|
Z wszystkich postów wybieram ten:
Cytat:
Z perspektywy kamiennej mecz wyglądał słabo. Lech grał znacznie lepiej piłką, my wybijaliśmy na oślep wprost pod nogi lechitów. Bramka wpadła dość niespodziewanie - wcześniej wyraźnie brakowało 11-go gracza przy konstruowaniu akcji ofensywnych. Trener Zieliński ma dobrą passę, ale te 6 punktów pod jego przewodnictwem przypisuję raczej szczęściu niż jego rzetelnej pracy. Poczekajmy jeszcze ze 2-3 mecze, aby stwierdzić, czy ma on aż tak dobry wpływ na drużynę. |
od dluzszego czasu arboledy (male a nieprzypadkowe) zdzierzyc nie moglem.chlop jak T 1000 wyglada a pajacuje i beczy jak baba w kazdym meczu.Smolarek mnie pozytywnie zaskoczyl i dobrze, ze mu wyj.... moze chlop w koncu sie ogarnie i przestanie te swoje cyrki odstawiac.NIE i jeszcze raz NIE dla takich pajacow w kadrze!
|
Ja od siebie też dorzucę dwa słowa: Brawo Ebi !!!
|
http://www.weszlo.com/news/6634
Była "Czarna ślina Kalu Uche", będzie "Brązowy palec Manueli" Dla osób nie w temacie: Smolarek tłumaczy dlaczego uderzył Arboledę |
Ja też niespecjalnie przepadam za Smolarkiem, ale to dobry piłkarz. Ma trochę zwichrowaną psychę, i żeby grał dobrze, trzeba na niego dmuchać, chuchać i obdażać zaufaniem, ale jak już zaczyna to zaufanie spłacać, to gra sporo powyżej przeciętnej.
Tak sobie myśle - w Polsce chyba tylko jeden trener byłby wstanie z niego wyciągnąć tą dobrą grę i to jest Maskaant :) |
z tego samego artykuliku na Weszło , co prawda to nie o pierwszej lidze ale co tam :D
Cytat:
|
A ja zawsze lubiłem Smolarka, no i się na nim nie zawiodłem :D ale mógł troszkę wyżej uderzyć to by ząbków nie miał Arboledowski :D
|
Cytat:
A za korupcję osobiście nie skazuję go na wygnanie, bo jestem pewien, że większość ludzi naszej piłki, których teraz cenicie, była z nią w jakikolwiek sposób związana, tylko im się (póki co przynajmniej) upiekło. Takich ludzi tak naprawdę jest najwięcej, zresztą mały odsetek został ukarany, w tym gnoju taplała się właściwie cała polska piłka i naprawdę szczerze bym się zdziwił jeśli nikt związany z Wisłą w tamtych czasach nie uczestniczyłby nigdy w tym procederze. Tak że ostrożnie z sądami proszę. |
Obawiam się, że dzisiejszy mecz w Kauflandzie będzie jedną wielką loterią. Piździ jak 150, nie da się wyjść z domu.
Cóż pozostaje nam wierzyć, że Eos będzie nosił piłki w stronę bramki białoczerwonych, a nie odwrotnie :D |
Cytat:
by weszło :rotfl: :lol: |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl