Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

mitmichael 08.04.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1074338)
No, to teraz trzeba liczyć że Amika ogra w Poznaniu Legię. :)

Moze byc z tym problem - z Legia nie zagraja Kikut, Stilic i Murawski a nie wiadomo co jeszcze bedzie z kolanem Arboledy - trudna sytuacja Lecha przed hitowym meczem w Poznaniu no chyba, ze ktos z pilkarzy Legii takich jak Astiz, Jędrzejczyk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Vrdoljak, Wawrzyniak dostanie zołta kartke jutro (oni sa zagrozeni). Najlepszy wiec byłby remis. Lech Poznan - Mistrz jednego sezonu, i tak niech pozostanie :D

19sebawro06 08.04.2011 21:14

dobre podsumowanie gry arboledy przez sobiecha

el Nuero 08.04.2011 21:15

Dwa łaki statystyki

W sumie to był mecz na remis:
- w żółtych kartkach - 3:3
- w czerwonych kartkach - 1:1
- w ilości zawodników na koniec meczu - 10:10
- akcji (zmarnowanych) zarówno jedni, jak drudzy mieli multum
- jedynie, co nie wyszło na remis, to wynik (1:0).

Jeśli jutro i w niedzielę nasze zgody (byłe i obecne) wygrają wszystkie 3 mecze, to będzie naprawdę super. No i w Kielcach ma być zwycięstwo, trzeba pomóc koroniarzom pozbyć się ich "niedobrego" trenera :rotfl:

sportnh 08.04.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1074342)
Sam się ogarnij człowieku!
Rios gra tyle bo jest słabszy od innych w naszym zespole. Jakby był chociaż tak dobry jak Sobiech to grałby w 11.

Brawo Artur Sobiech - cieszy że Amica odpada definitywnie z gry o MP:)

BTW
To była 9 bramka Sobiecha.

Jak na razie Sobiech-Rios 9 do 0:D

no tak, pewnie to wiesz skoro tak czesto ogladasz go w akcji :)

flamengista 08.04.2011 21:21

Przykro mi to napisać, ale zdecydowanie bardziej wolę Legię na pudle, niż Amikę POZnań*. W dodatku Legia jest podbudowana zwycięstwem w Gdańsku, więc spokojnie powinna sobie poradzić z Zagłębiem.

* Po prostu Legia ze Skorżą na ławce nie jest dla nas groźna, w dodatku nie wiadomo jakie są dalsze plany ITI wobec niej. Walter właśnie zrezygnował z prezesowania firmie, a koncern ma zostać sprzedany - najprawdopodobniej Murdochowi.

!!IRIVER!! 08.04.2011 21:22

Czyli co, wygrywają Zagłębie, Śląsk i Ruch, a Amica spada na 10.miejsce? :D

Ja pierdzielę, ale śmiech z tego meczu.

Awe 08.04.2011 21:23

Ciekawe co zrobił Arboleda Smolarkowi bo nikt nie sprzedaje przeciwnikowi "krótkiego prawego sierpa" w czasie meczu za darmo. Słabo widać na powtórkach na ekstraklasa.tv ale coś mi się zdaje, że tam najpierw Arboleda Ebiego trzepnął w łeb.

19sebawro06 08.04.2011 21:27

sobiech się wypowiadał że arboleda prowokował cały mecz i grał jak dziecko z czym sie zgadzam

sessegnon 08.04.2011 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1074336)
No i Zieliński jak pociągnie do końca dobrze, to znów udowodni, że trenerem byle jakim nie jest. Przynajmniej jak na nasze warunki oczywiście.

A jeszcze całkiem nie dawno widziałem tu opinie, że mistrzostwo Lecha to zasługa Smudy...
Myślę, że w Polonii Zieliński udowodni swoją wartość i przestanie być nazywany wuefistą.To na prawdę solidny trener, szkoda, że w Polsce bardzo niedoceniany.

Kibic1928 08.04.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1074344)
Moze byc z tym problem - z Legia nie zagraja Kikut, Stilic i Murawski a nie wiadomo co jeszcze bedzie z kolanem Arboledy - trudna sytuacja Lecha przed hitowym meczem w Poznaniu no chyba, ze ktos z pilkarzy Legii takich jak Astiz, Jędrzejczyk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Vrdoljak, Wawrzyniak dostanie zołta kartke jutro (oni sa zagrozeni). Najlepszy wiec byłby remis. Lech Poznan - Mistrz jednego sezonu, i tak niech pozostanie :D

Murawski zagra:)
Co do Riosa - nie gra bo jest słaby, Robert przecież go widzi na treningach. Mam nadzieje ze go nie wykupią.

Donki 08.04.2011 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 1074357)
A jeszcze całkiem nie dawno widziałem tu opinie, że mistrzostwo Lecha to zasługa Smudy...
Myślę, że w Polonii Zieliński udowodni swoją wartość i przestanie być nazywany wuefistą.To na prawdę solidny trener, szkoda, że w Polsce bardzo niedoceniany.

Niedoceniany czy doceniany nigdy juz trenerem byc nie powinien. Wiadomo dlaczego.

Karherop 08.04.2011 21:32

Polonia wygra jeszcze ze 2 mecze i już będzie w strefie pucharowej . Cyrki nieziemskie dzieją sie w naszej lidze .

Śląsk myśle że w takim ułożeniu juz teraz ma szanse wskoczyc na 2 miejsce . Spotkanie z nimi za 2 kolejki myśle że będzie decydujące w końcowych rozstrzygnięciach .

Konia z rzędem temu kto poprawnie wytypuje kolejnosć na koniec sezonu pierwszej 6 ekstraklasy .

Ogryzek 08.04.2011 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1074349)
no tak, pewnie to wiesz skoro tak czesto ogladasz go w akcji :)

Za to Maaskant widuje go na treningu prawie codziennie - a jemu chyba nie zarzucisz mądralo że się na piłce nie zna?
Mimo to Riosa sadza na ławce.

I daru sobie tą żenującą szyderę - po prostu fakty, fakty

A fakty są takie:
Sobiech 9 bramek i 8 asyst (wcześniej zapomniałem o meczu Polonii z Koroną) - w punktacji kanadyjskiej najlepszy w naszej lidze.
Rios 0 goli i 2 asysty.

Ja tam wierzę Maaskantowi. Rios nie gra bo jest słabszy od innych.

fantom chicago 08.04.2011 21:41

Arboleda , to wg mnie najbardziej wqrwiajacy pilkarz w polskiej lidze , mam nadzieje , ze ktos go lepiej trafi niz Ebi

Elefant 08.04.2011 21:41

Mecz dwóch drużyn, które w rozpaczliwy sposób próbują uciec ze strefy spadkowej. Poziom i zaangażowanie adekwatne do ich sytuacji w tabeli.

Pogłębioną dyskusje toczącą się w innym temacie, dotyczącą wyższości obrony Lecha nad naszą ten mecz skwitował w ten sposób

:lol::lol::lol:

rw88 08.04.2011 21:54

Cytat:

Widać to było jesienią, kiedy bardzo dobrze przygotował Lecha do rundy, tylko że mentalnie grajkowie tam nie wyrobili z połączeniem grania w lidze i w pucharach. Nie przypadkowo Lech tak dobrze wyglądał z Juventusem czy Manchesterem City, to był pogląd na to, na ile ich tak naprawdę stać. Ktoś może powiedzieć, że 1:0 & 0:1 z Interem Baku, że 0:1 & 0:1 z Spartą Praga, że 1:0 & 0:0 z Dnipro, ale prawda jest taka, że gołym okiem widać tutaj, iż obrona funkcjonuje poprawnie tylko równocześnie widoczny jest brak chociaż połowy napastnika z prawdziwego zdarzenia i tak było w rzeczywistości - gdy Zieliński dostał Rudnevsa na fazę grupową LE, widać było właśnie tą różnicę.

Polonia teraz może być silna, bo Zieliński to bodaj jedyny trener, który cieszy się zaufaniem Józka i piłkarze z pewnością też to czują, że jest realna szansa żeby coś zbudować, że pierwsze lepsze niepowodzenie nie musi się dla nich skończyć następnym przewrotem w drużynie, który odbiera jakąkolwiek szansę na regularny postęp. Co by nie mówić o profesjonalizmie naszych kopaczy, to każdemu odechciałoby się wszystkiego, gdyby grał w takiej drużynie bez perspektyw na jakąkolwiek długofalową pracę, z dziwnymi pomysłami prezesa wdrażanymi w życie itd.

Polonii brakowało właśnie takiej stabilności, bo potencjał piłkarski tam jest spory. A Zieliński to idealny szkoleniowiec dla tej ekipy, tam mają silną (w naszych realiach) linię defensywy z przyzwoitymi defensywnymi pomocnikami, a właśnie bardzo dobrym ustawieniem gry defensywnej drużyny Zieliński zdobył mistrza z Lechem (stracili tylko CZTERY bramki w ciągu całej rundy!), awansował do fazy grupowej LE i mimo wszystko doprowadził do bardzo dobrego stanu Polonię Warszawa, przed tym jego chorym zwolnieniem, do czego przyznał się nawet Józek. Do tego mają Sobiecha, który w naszej lidze może być dla Polonii tym, kim dla Lecha był Lewandowski, Artura wspierają dodatkowo Smolarek z Mierzejewskim. Sobiech geniuszem futbolu nie jest, ale przy dobrym ustawieniu całej drużyny, takiej trochę gry pod niego, jest szalenie groźny...w naszym realiach.

Po prostu idealny materiał pod "Zieliński-tactic", którą w skrócie można opisać "na zero z tyłu, a z przodu coś tam wpadnie (mając duet Sobiech & Mierzej)". Gorzej dla naszej piłki, że z pucharów oddala się Lech, a jego mimo wszystko potrzebujemy w LE, bo szkoda by było stracić ich rozstawienia we wszystkich rundach kwalifikacyjnych. Bez Lecha w pucharach właściwie nie mamy szans zrobić większego skoku w rankingu UEFA i takie są fakty, czy się to komuś podoba, czy nie. No i zawsze to byłoby lepiej, żeby weszli do LE z jakiegoś tam 3 miejsca, niż po zdobyciu trofeum (PP). Jak nie zdobędą punktów dla ligi, to przynajmniej polecą z jakimś Karabachem ;)

Wojtas 08.04.2011 22:02

Pilkarze zwolnili tamtego Holendra,dostali Zielinskiego z ktorym od razu widac sa w dobrych relacjach i juz forma idzie w góre.

Polonia dzis w 10 zagrala lepiej niz w 11 ,Kuchenni dodatkowo oslabili sie na mecz z Legią.Jak przegraja to mecz z Podbeskidziem beda grali z nozem na gardle .

Kandzior 08.04.2011 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1074343)
Zagłebie gra słabo wyjazdy i nie ma Pawłowskiego, także porażki Legii bym się jutro nie spodziewał.

Otóż to. Tym bardziej, że statystyki też nie są tak jednoznacznie dobre dla Lubinian w starciach z Legią chociaż i to często się nie sprawdza. Jednak życzę Zagłębiu powodzenia.

Dlaczego Amico-Lech przegrywa? Brakło im gazu w kuchence na którym jechali przez cały czas w LE. I podejrzewam, że ten gaz był wtedy na full podkręcony, więc teraz raczej do końca sezonu rewelacji nie pokażą. Żartowałem, nie chciałem nikogo urazić przepraszam :)

Aha i liczę na słowa naszego trenera, że przywiozą punkty z Kielc dla kibiców... Czekamy.

rw88 08.04.2011 22:13

Skłaniałbym się do wersji, że porażki Lecha to kwestia miernego figuranta "Bakera", ale wersja Kandziora również ciekawa :D

Pablo84 08.04.2011 22:22

Cytat:

Ch*j. nie trener.Możecie mi powiedzieć ....a, co trener może zdziałać w tydzien czasu?.
Ludzie myślcie !!!!

M89 08.04.2011 22:22

Brawo Ebi! :)

KLIK

gizmowisla 08.04.2011 22:29

Nie spinajcie sie tak ... ciekawe co byscie napisali po wyniku 0-0 ?? przeciez Diskopolo nie istnialo w II polowie (oprocz faulowania ) jeden strzal - 1 przypadkowa akcja zakonczona bramka a Wy juz wychwalacie tego łapówkarza ... dajcie spokoj - to cos co niektorzy nazywaja Polonia nic w tym meczu nie zagralo oprocz 1 setki na poczatku meczu i nokaucie Smolarka ... ta bramka to przypadek .... 1 jedyny strzal na bramke w calej drugiej polowie ....

aNouc 08.04.2011 22:30

Amika oddała dwa celne strzały na mecz.
Więc nie przesadzaj

pbciderek 08.04.2011 22:33

Powiem tak - fartuch amicowcom się skończył - słupki, poprzeczki nie wpadają, w 97 minucie już strzały życia nie wychodzą i jest w....... po w.......u. Oby jak najdłużej. Marzy mi się czwórka do jaja na R22 i mit kwitnącej bulwy pójdzie się jebać.

Kandzior 08.04.2011 22:39

No Bakero ma problem ze swoimi podopiecznymi ale teraz pytanie czy jeszcze on będzie to rozwiązywał czy już ktoś inny a jeśli tak to kto? Naprawdę w Polsce nie ma dużego wyboru klasowych bezrobotnych trenerów. A piłkarzom w Poznaniu tak czy siak brakuje gazu :)

To fakt, ciężko mówić o fenomenie Zielińskiego po takim meczu choć i tak jest raczej lepszym szkoleniowcem aniżeli gorszym. Jeśli wygrają 3 kolejne spotkania zasłużenie to można już podyskutować lecz na razie się wstrzymajmy z wychwalaniem Zielińskiego. A dla niego sądzę, że bez różnicy na przebieg dzisiejszego meczu. 1:0 z Amico-Lechem to czysta satysfakcja.

Proud 08.04.2011 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1074391)
Ch*j. nie trener.Możecie mi powiedzieć ....a, co trener może zdziałać w tydzien czasu?.
Ludzie myślcie !!!!

Zmniejszyć obciążenia.
Poprawić morale w szatni.

Tylko to. Albo i aż to.

joshi 08.04.2011 23:25

do tej pory miałem Ebiego za gościa bez charakteru, łakomego na kasiore. Pomiatali nim w tej Polonii, ale wyglądało jakby to po nim spływało. Akcja z Arboledą pierwsza klasa, dobrze się stało, że mu za..al i że później chciał jeszcze wyjaśnić z nim parę spraw w tunelu.
Mam nadzieję, że to uniemożliwi płaczkowi powołanie do naszej kadry. Widać, że powoli wszyscy mają tego buca dość. Chłop wielki jak dąb, marzy o grze w kadrze, a zachowuje się jak przedszkolak. Bo nawet to nie jest cwaniactwo tylko zwykła błazenada.
Kolejka zaczyna się planowo, obyśmy podtrzymali dobrą passę i w niedzielę dopisali sobie kolejne punkty.

leszekm_ 08.04.2011 23:27

Dwa słowa: brawo Smolarek.

gizmowisla 09.04.2011 00:06

podsumowujac temat .... w derbach Wielkopolski Groclin pokonal Amice 1-0 !!!

mulda 09.04.2011 00:29

Nie dac szans Cracovii. Zadnych Lechio!! Trzymamy kciuki jutro

Aaarrgh 09.04.2011 00:47

Z wszystkich postów wybieram ten:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1074396)
Nie spinajcie sie tak ... ciekawe co byscie napisali po wyniku 0-0 ?? przeciez Diskopolo nie istnialo w II polowie (oprocz faulowania ) jeden strzal - 1 przypadkowa akcja zakonczona bramka a Wy juz wychwalacie tego łapówkarza ... dajcie spokoj - to cos co niektorzy nazywaja Polonia nic w tym meczu nie zagralo oprocz 1 setki na poczatku meczu i nokaucie Smolarka ... ta bramka to przypadek .... 1 jedyny strzal na bramke w calej drugiej polowie ....

bo się z nim zgadzam prawie w całości.

Z perspektywy kamiennej mecz wyglądał słabo. Lech grał znacznie lepiej piłką, my wybijaliśmy na oślep wprost pod nogi lechitów. Bramka wpadła dość niespodziewanie - wcześniej wyraźnie brakowało 11-go gracza przy konstruowaniu akcji ofensywnych. Trener Zieliński ma dobrą passę, ale te 6 punktów pod jego przewodnictwem przypisuję raczej szczęściu niż jego rzetelnej pracy. Poczekajmy jeszcze ze 2-3 mecze, aby stwierdzić, czy ma on aż tak dobry wpływ na drużynę.

nh79 09.04.2011 01:40

od dluzszego czasu arboledy (male a nieprzypadkowe) zdzierzyc nie moglem.chlop jak T 1000 wyglada a pajacuje i beczy jak baba w kazdym meczu.Smolarek mnie pozytywnie zaskoczyl i dobrze, ze mu wyj.... moze chlop w koncu sie ogarnie i przestanie te swoje cyrki odstawiac.NIE i jeszcze raz NIE dla takich pajacow w kadrze!

Grisza1 09.04.2011 02:19

Ja od siebie też dorzucę dwa słowa: Brawo Ebi !!!

Uran235 09.04.2011 05:38

http://www.weszlo.com/news/6634

Była "Czarna ślina Kalu Uche", będzie "Brązowy palec Manueli"

Dla osób nie w temacie:
Smolarek tłumaczy dlaczego uderzył Arboledę

Oldpara 09.04.2011 08:25

Ja też niespecjalnie przepadam za Smolarkiem, ale to dobry piłkarz. Ma trochę zwichrowaną psychę, i żeby grał dobrze, trzeba na niego dmuchać, chuchać i obdażać zaufaniem, ale jak już zaczyna to zaufanie spłacać, to gra sporo powyżej przeciętnej.

Tak sobie myśle - w Polsce chyba tylko jeden trener byłby wstanie z niego wyciągnąć tą dobrą grę i to jest Maskaant :)

harthausen 09.04.2011 09:25

z tego samego artykuliku na Weszło , co prawda to nie o pierwszej lidze ale co tam :D
Cytat:

A propos Warty - tam akurat jest wesoło. Trener Bogusław Baniak opowiada w prywatnych rozmowach, że zebrał "samych cwaniaków, samych bandytów, samych pijaków i oni wiedzą, co mają robić, jak grać, kiedy balować, kiedy trenować". W czasie zgrupowania w Turcji - jak twierdzą świadkowie - zawodnicy schodzili na śniadania permanentnie "zmęczeni", a w nocy, tak na przykład koło trzeciej, dzwonili na pokojowy telefon Baniaka i krzyczęli do słuchawki: - CZARODZIEJ Z PYRZYC? CZY TO CZARODZIEJ Z PYRZYC?! CZARODZIEJU Z PYRZYC!!!

I tak się przygotowywali na wesoło, a teraz leją wszystkich w pierwszej lidze.

Wiślak-1990 09.04.2011 09:39

A ja zawsze lubiłem Smolarka, no i się na nim nie zawiodłem :D ale mógł troszkę wyżej uderzyć to by ząbków nie miał Arboledowski :D

rw88 09.04.2011 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aaarrgh (Post 1074433)
Z perspektywy kamiennej mecz wyglądał słabo. Lech grał znacznie lepiej piłką, my wybijaliśmy na oślep wprost pod nogi lechitów. Bramka wpadła dość niespodziewanie - wcześniej wyraźnie brakowało 11-go gracza przy konstruowaniu akcji ofensywnych. Trener Zieliński ma dobrą passę, ale te 6 punktów pod jego przewodnictwem przypisuję raczej szczęściu niż jego rzetelnej pracy. Poczekajmy jeszcze ze 2-3 mecze, aby stwierdzić, czy ma on aż tak dobry wpływ na drużynę.

Ale tutaj właśnie widać odcisk pracy Zielińskiego, jego drużyny zawsze tak grają i dlatego też nigdy specjalnie nie cieszył się poparciem kibiców. Czyli zalecenie bronienia dostępu do własnej bramki za wszelką cenę, a w naszej lidze zazwyczaj z przodu coś wpada - jeśli nie, to kończy się to wynikiem 0:0 i jest punkt. To nie jest z pewnością nowoczesny futbol, ale sprawdza się w naszej rzeczywistości, a nawet w europejskich pucharach. Schematów rozgrywania akcji itd. może Zieliński w tak krótkim czasie nie przygotowywał specjalnie, ale taktykę zawodnikom on nakreślał, z kiepskiej dyspozycji psychicznej to on ich wyciągał.

A za korupcję osobiście nie skazuję go na wygnanie, bo jestem pewien, że większość ludzi naszej piłki, których teraz cenicie, była z nią w jakikolwiek sposób związana, tylko im się (póki co przynajmniej) upiekło. Takich ludzi tak naprawdę jest najwięcej, zresztą mały odsetek został ukarany, w tym gnoju taplała się właściwie cała polska piłka i naprawdę szczerze bym się zdziwił jeśli nikt związany z Wisłą w tamtych czasach nie uczestniczyłby nigdy w tym procederze. Tak że ostrożnie z sądami proszę.

fialo 09.04.2011 11:39

Obawiam się, że dzisiejszy mecz w Kauflandzie będzie jedną wielką loterią. Piździ jak 150, nie da się wyjść z domu.

Cóż pozostaje nam wierzyć, że Eos będzie nosił piłki w stronę bramki białoczerwonych, a nie odwrotnie :D

brylant17 09.04.2011 11:50

Cytat:

Największy płaczek ekstraklasy oczywiście się popłakał, wezwał pomoc lekarską, opatrywano mu szczękę, szyję, żebra, kolana, nos i prostatę.

by weszło :rotfl: :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl