Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

Puzi89 09.12.2015 15:03

.............

R33 09.12.2015 21:33

http://futbolplus.pl/kraj/item/4662-...do-wisly-smude
:help:

wislakrakow124 09.12.2015 21:36

Chyba ktos bajki opowiada:) Jakby cos takiego odwalil Cupial to po naszym klubie

swiety37 09.12.2015 21:51

Mam nadzieję, że to ciąg dalszy tego kosmicznego CV co tu gdzieś zamieszczane było?? :/

FraMat 09.12.2015 22:29

jezunazareńskizlitujsięnadnami

AntyMod 09.12.2015 22:37

rany boskie , nawet jesli jest to zart to az mnie ciarki przeszly , niezatapialny szkodnik Kapka i Sparcialy Chytry Dziad jako dyrektor sportowy , takiej bzdury i idiotyzmu to nawet panowie z Monthy Payton by nie wymyslili ..... przestaje mnie to smieszyc juz , sa wkoncu ku...a jakies granice zartow i kpin

Karherop 09.12.2015 22:41

chyba nikt jeszcze tego nie zarzucił:

http://katowickisport.pl/boguslaw-cu...5,1,12744.html

w sumie w tym całym rozgardiaszu, to co do jednego mamy pewność - będzie ciekawie i dalej w ekstraklasie

konik28 09.12.2015 22:54

Podobno Hugo Broos poważnym kandydatem na trenera :)

gdsmk 09.12.2015 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1422317)

Autor- Jacek Kmiecik.

Napisał to i pewnie poszedł szybko po nową bieliznę

Dariook 10.12.2015 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1422333)
rany boskie , nawet jesli jest to zart to az mnie ciarki przeszly , niezatapialny szkodnik Kapka i Sparcialy Chytry Dziad jako dyrektor sportowy , takiej bzdury i idiotyzmu to nawet panowie z Monthy Payton by nie wymyslili ..... przestaje mnie to smieszyc juz , sa wkoncu ku...a jakies granice zartow i kpin

Pewnie się teraz miota spocony w łóżku, majaczy...

szprotson 10.12.2015 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1422338)
Autor- Jacek Kmiecik.

Napisał to i pewnie poszedł szybko po nową bieliznę

zesrał sie ze zobaczył Smude
a Smuda w wywiadzie bodajże dla PS mówił w ubiegłym tygodniu ze ma umówione spotkanie z bossem.
Tak wiec chuja a nie tajna narada

63.5 Kg 10.12.2015 09:42

Ten Kmiecik to jest pojeb jakich mało....
Pamietam kilka jego już sławnych artykulow i przypuszczen....oczywiście nic nigdy z tego miejsca nie miało...
Pojebow nie czytac...

jendrus 10.12.2015 10:01

Jakby smude został dyr. Sportowym to już było by to pranie pieniędzy. I powinien być protest. Totalna kpina z kibiców. Ale raczej to jaja

radek2323 10.12.2015 10:04

Proponuje nawet nie komentować tak idiotycznych doniesień nie karmić trolla ;)

Pan Jotka 10.12.2015 10:47

....A MAĆ...Ten facet jest .......nięty jeżeli ten artykuł nie jest zmyślony...To sie nie skończy nigdy dopóki BC żyje...

PiVoSH92 10.12.2015 13:46

Ja znów porusze pewien temat -dlaczego kontrakty nie są przedłużane? Czy chcemy, żeby nam już w styczniu ktoś podpisał Cierzniaka, Burligę... sami zobaczcie, kto jak długie ma kontrakty - http://www.transfermarkt.pl/wisla-kr...saison_id/2015

stalsanok1946 10.12.2015 14:55

Cierzniak ma chyba opcję przedłużenia?
kontrakty kończą się 15 zawodnikom na 27osobową kadrę!

Rustin 10.12.2015 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1422371)
Ja znów porusze pewien temat -dlaczego kontrakty nie są przedłużane? Czy chcemy, żeby nam już w styczniu ktoś podpisał Cierzniaka, Burligę... sami zobaczcie, kto jak długie ma kontrakty - http://www.transfermarkt.pl/wisla-kr...saison_id/2015

Może dlatego, że prawie żaden z zawodników, którym kontrakt kończy się w czerwcu 2016 nie jest wart tego, aby go z nimi przedłużyć? Klub równie dobrze może spróbować poszukać zamienników (tańszych) a jakość niżej już chyba nie może upaść. Może.

Napisałem prawie, bo wiadomo, że Cierzniak czy Głowacki to obowiązkowe przedłużenia (jeśli Arek zgodzi się jeszcze rok zagrać).

Dobra, teraz czas wrócić na ziemię. Wiadomo, że w klubie amatorka w najlepsze. Teoretycznie na ten moment zostaniemy po sezonie z:
Buchalik, Miskiewicz, Guzmics, Zemlo, Sadlok, Jovic, Maczynski, Crivellaro, Jankowski, Guerrier, Cywka, Drzyzga.

Skład na nowy sezon: Miśkiewicz - Jović, Guzmics, Żemło, Sadlok - Mączyński, Crivellaro, Jankowski, Cywka, Guerrier - Drzazga.
Ławka: Buchalik

Do tego dołożyłbym Boguskiego, bo jemu to zapewne przedłużą jeszcze przed świętami (ma sex taśmy na kogoś w klubie).

Nie jest źle, w razie czego wyciągnie się jakiegoś juniora albo studenta i do przodu. Jak widać jedenastkę mamy zabezpieczoną. Bramek jak nie strzelamy, tak nie będziemy strzelać, chyba, że Drzazga okaże się drugim młodym Lewandowskim. Zauważcie, że za bardzo jakościowo nie polecimy w dół. Różnica będzie taka, że w bramce Miśkiewicz nie jest w stanie wyciągać tyle, co Cierzniak.

Teraz możecie pisać, że to kolejny post, w którym ktoś uprawia "czarnowidztwo" i narzeka jak to jest źle, zamiast coś zrobić. Przecież to nie mogą być fakty, bo uratuje nas sponsor i kasa ze sprzedaży Bóg wie kogo.

swiety37 10.12.2015 15:12

Jak Euro dobrze pójdzie to jeszcze Mąkę możemy stracić jak się jakaś 7 cyfrowa (w euro) oferta pojawi, lub konkretną kasę ktoś za Ryśka zechce zapłacić. Nie wierzę też że Sadloka i Donalda nie sprzedamy. \

PiVoSH92 10.12.2015 15:13

Sorry, ale jak dla mnie przedłużenie Burligi, Cierzniaka, Urygi (mimo wszystko), pewnie też Popka i Bogusia, do tego ze 2-3 rokujących młodych to minimum życiowe na przyszły sezon - chyba, że nagle pojawi się kasa na lepszych lub podobnych jakościowo zamienników, ale w to nie wierzę.

Rustin 10.12.2015 15:44

Burliga na prawej obronie był pewniakiem do przedłużenia, ale od kiedy gra na skrzydle lub na lewej obronie totalnie się pogubił. Uryga tak, jeśli będzie to kontrakt za grosze. Popović mnie nie przekonuje, ale z braku innych opcji mógłby zostać. Boguski to szkoda słów, biega to fakt, ale nic z tego nie wynika. Walczy, owszem, ale głównie sam ze sobą i swoją nieporadnością. Jestem zdania, że jeśli zostanie sabotażysta Jankowski, a on akurat ma ważny kontrakt do 2017, to miejsca dla drugiego takiego kopacza nie ma. Jeśli jakimś cudem pozbędziemy się tego supersnajpera, to niech ten Boguski zostanie ku uciesze jego fanów.

PiVoSH92 10.12.2015 16:00

Strasznie nie doceniasz Burligi na skrzydle - robi tam znacznie więcej niż DG w aktualnej formie i Boguski w jakiejkolwiek formie od pewnego faulu...

FraMat 10.12.2015 16:38

Drzazga, a nie Drzyzga

AntyMod 10.12.2015 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1422341)
Pewnie się teraz miota spocony w łóżku, majaczy...

skoro mnie cytujesz to moglbys troche jasniej formuowac swoje wypowiedzi ?

Dariook 10.12.2015 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1422397)
skoro mnie cytujesz to moglbys troche jasniej formuowac swoje wypowiedzi ?

Spoko. Przy następnej okazji postaram się o tym nie zapomnieć.

Davss875 10.12.2015 17:37

Kto jest za tym zeby Boguskiego przedluzyc to chyba sie czegos nacpal! Koles zrobil swoje,ale jego czas minal. Nalezy go pozegnac obowiazkowo! Z takimi graczmi daleko nie zajedziemy. To samo Uryga i Popovic i mimo wszystko Brozek. Sarkiego pewnie tez poegnaja tak samo jak Ostoje.

pomeran 10.12.2015 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1422401)
Kto jest za tym zeby Boguskiego przedluzyc to chyba sie czegos nacpal! Koles zrobil swoje,ale jego czas minal. Nalezy go pozegnac obowiazkowo! Z takimi graczmi daleko nie zajedziemy. To samo Uryga i Popovic i mimo wszystko Brozek. Sarkiego pewnie tez poegnaja tak samo jak Ostoje.

Pożegnanie Brożka jest tak samo genialne jak przedłużanie Boguskiego.
Trzeba być ślepym żeby nie widzieć Wisła z Brożkiem > Wisła bez Brożka.

Paweł już super snajperem nie będzie. Ale te 10 bramek w sezonie gwarantuje. Do tego co raz więcej asyst. Spokojnie może jeszcze sezon lub dwa pograć na szpicy. A nawet jeśli będzie ktoś skuteczniejszy w co nie wierzę, to idealny joker.

Cierzniak i Brożek to jest KONIECZNOŚĆ. Uryga też powinien zostać. Chłopak naprawdę ma jeszcze czas żeby się ogarnąć. Jest reprezentantem kraju w młodzieżówce. Drygasa też początkowo wszyscy wymyślali od drewien i szrotu a zrobił się z niego niezły przecinak. Reszta bez żalu może odejść.

Priorytetem powinno być znalezienie frajera na dg77. Za to zakup jakiegoś młodego chłopaka na skrzydło. dziki nie jest w stanie już nic się nauczyć a odkąd włączył się mu tryb galacticos lub raczej bardziej przyziemny tryb warszawskiej enklawy jest najgorszy na boisku. Oczywiście można walić smęty, że to Boguski i Jankes są gorsi ale to bzdura.

brylant17 10.12.2015 18:41

Z Cierzniakiem mają rozmawiać zaraz po zakończeniu rundy

Dariook 10.12.2015 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1422407)

Uff, to nam spadł kamień z serca.
Cierzniak wraz z rodziną tez pewnie odetchneli z ulgą mimo widma zaglądającego bezrobocia.

63.5 Kg 10.12.2015 19:43

Przeciez już dawno było zapowiedziane ze rozmowy maja być po meczu z Legia...

Davss875 10.12.2015 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1422404)
Pożegnanie Brożka jest tak samo genialne jak przedłużanie Boguskiego.
Trzeba być ślepym żeby nie widzieć Wisła z Brożkiem > Wisła bez Brożka.

Paweł już super snajperem nie będzie. Ale te 10 bramek w sezonie gwarantuje. Do tego co raz więcej asyst. Spokojnie może jeszcze sezon lub dwa pograć na szpicy. A nawet jeśli będzie ktoś skuteczniejszy w co nie wierzę, to idealny joker.

Cierzniak i Brożek to jest KONIECZNOŚĆ. Uryga też powinien zostać. Chłopak naprawdę ma jeszcze czas żeby się ogarnąć. Jest reprezentantem kraju w młodzieżówce. Drygasa też początkowo wszyscy wymyślali od drewien i szrotu a zrobił się z niego niezły przecinak. Reszta bez żalu może odejść.

Priorytetem powinno być znalezienie frajera na dg77. Za to zakup jakiegoś młodego chłopaka na skrzydło. dziki nie jest w stanie już nic się nauczyć a odkąd włączył się mu tryb galacticos lub raczej bardziej przyziemny tryb warszawskiej enklawy jest najgorszy na boisku. Oczywiście można walić smęty, że to Boguski i Jankes są gorsi ale to bzdura.

No dobra. Brożek może zostać jeszcze z sezon, dwa, ale Boguskiego nie można przedłużać!!! Jeśli jest okazja trzeba się go pozbyć. Życzę mu powodzenia w ŁKS Łomża lub Ostrołęce!

siemstein 10.12.2015 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1422407)

A runda kończy się w maju :D

brylant17 10.12.2015 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1422423)
A runda kończy się w maju :D

Sorry,że nie sprecyzowałem chodziło mi o przerwę zimową :D

Cytat:

Podpisałeś kontrakt na rok. Zastanawiasz się już co będzie w czerwcu?
Jak najbardziej o tym myślę. Rozmowy na temat mojego kontraktu zostały rozpoczęte. Dla mnie ważne jest to, że klub dalej chcę ze mną współpracować, a ja chcę tu zostać. Na finalizację rozmów przyjdzie czas po rundzie. Usiądziemy na spokojnie i przeanalizujemy ten okres. Na chwilę obecną zostało nam sześć spotkań i skupiam się tylko na nich.

Patrvk 11.12.2015 10:10

Brożka można zostawić jeśli obok niego zagra np: Drzazga

Konrad. 11.12.2015 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1422428)
Sorry,że nie sprecyzowałem chodziło mi o przerwę zimową :D

Cierzniak ma menedżera, który głupi nie jest i w tym roku kalendarzowym niczego nie podpisze. Nie dlatego, że Cierzniak chce się skupić na najbliższych meczach, tylko dlatego że od 1 stycznia nasz bramkarz może rozpocząć oficjalne rozmowy z dowolnym klubem...

Także owszem, może nie kłamie mówiąc, że "chce tu zostać", co nie zmienia faktu, że jak dostanie ofertę lepszą finansowo i sportowo, to niestety "nie chcę, ale muszę odejść, aby rozwijać się sportowo, Wisła jednak na zawsze pozostanie w moim sercu".

szprotson 11.12.2015 12:53

Niestety, ale jest to logiczne.

Ale i tak szacun dla Radka za to ze przyszedł Nas uratować, bo inaczej tego nie mozna nazwac kiedy transfer załatwia się na telefon w 2 minuty.
Nam kibicom pokazał co znaczy solidny bramkarz. To ile lat świetlnych jest za nim para Buchalik-Miśkiewicz to temat na ksiązke, niemniej jednak chujowo bedzie jak Cierzniak odejdzie a te dwa Michały zostaną.

2 Michały, Guzmicz ( ktoś go kupi po euro przed euro. ktoś kupi) Cywka, Jankowski, Sadlok, Mączyński (od stycznia w Legii ?) Jovic, Krzywejajo, Żemło, DG77 - pięknie się prezentuja nasza kadra na nowy sezon :)

lukas14 11.12.2015 12:53

proponuje skład na lechie

Cierzniak- Bartosz, Kujawa, Głowacki,Sadlok-Uryga,Maczynski-Kuczak,Cywka,Handzlik-Marszalik

R;Miskiewicz,Zemło,Guzmics,Burliga,Jankowski,Bogus ki,Gulczynski

i tak gorzej nie zagrają niż Ci podstawowi co zawsze kopią

A na wiosne wypożyczyc do 1 ligi , Kuczaka,Gulczynskiego bo musza regularnie pograc

Na prawe skrzydło wrócic Kaminskiego i Koscielniaka
http://www.transfermarkt.pl/dawid-ka...spieler/235821
http://www.transfermarkt.pl/dominik-...spieler/235829

szprotson 11.12.2015 13:25

Kujawa na środku? Ponieważ?

"i tak gorzej nie zagrają" hahaahahha
no ....a

Wypozyczyc Kuczaka i Gulczynskiego na wiosne - arcy madre rozwiązanie biorąc pod uwagę ze wrócą z wypozyczenia...i skończy im się kontrakt. No chyb ze wypozyczyć ich po to by odciążyc klub ich mega wypłatami.

Marszalik w ataku, no tak, w koncu to pomocnik.

brylant17 11.12.2015 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1422508)
Kujawa na środku? Ponieważ?

"i tak gorzej nie zagrają" hahaahahha
no ....a

Wypozyczyc Kuczaka i Gulczynskiego na wiosne - arcy madre rozwiązanie biorąc pod uwagę ze wrócą z wypozyczenia...i skończy im się kontrakt. No chyb ze wypozyczyć ich po to by odciążyc klub ich mega wypłatami.

Marszalik w ataku, no tak, w koncu to pomocnik.

Może ty chcesz zagrać na środku obrony :shock: ?

lukas14 11.12.2015 13:37

Kujawa nawet spoko obronca młodego pokolenia ,
Kuczak i Gulczynski jak by sie sprawdzili na wyp , to klub moze przedłużyc z nimi kontrakty automatycznie , maja takie zapiysyw kontaktach , a tak skoro nie graja to na jakiej podstawie przedłużac kontrakt
Marszalik w CLJ grał jako napastnik .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl